Livet går videre..

  • 11.12.2015 kl.11:46

Nå er det gått vel over en måned siden jeg var uheldig og ble påkjørt av en bil da jeg skulle sykle for å hente mine barn tidlig en torsdag. Vi skulle ta langhelg og kose oss sammen da det var planleggingsdag dagen etter.

Bilen traff meg og jeg syklet uten hjelm! Hvilket jeg synes er flaut å si, og skammer meg virkelig over dette! Jeg er tobarnsmor og burde vært mye mer ansvarlig! Jeg slo hodet kanskje hardt i asfalten og fikk en real kul, men hvor mye tåler man egentlig ?!

I etterkant fikk min eldste sønn en god del reaksjoner i dagene etter ulykken. Han gråt, ville ikke være borte fra meg og gråt om kveldene når han skulle sove. Ha sa at han trodde jeg skulle dø. Det var veldig traumatisk for han- selv om han ikke så selve ulykken, men han så hvor alvorlig det var etterpå- men sykehus og hele pakken. Jeg har lovet mine barn, å aldri sykle uten hjelm igjen, og jeg har lovt meg selv det samme!

Jeg føler jeg var veldig heldig den dagen og jeg er så takknemlig for at jeg lever! Det er ekkelt å tenke på hva som kunne skjedd, men heldigvis gikk det fint!

Så fort våren kommer, skal jeg ut å kjøpe hjelm med barna mine! Jeg ønsker meg en flott og solid hjelm med en fresh farge!

Aldri mer uten hjelm og jeg oppfordrer alle til å bruke hodet! Beskytt hodet ditt - bruk hjelm! Jeg setter meg aldri mer på en sykkel, uten en hjelm på hodet! Det er helt sikkert!

Syklister er ubeskyttet og har derfor høy skaderisiko i trafikken sammenlignet med andre trafikantgrupper. Noen av de alvorligste skadene i sykkelulykker er hodeskader.

Hvert år må nesten 5000 personer få legebehandling etter sykkelskader. De fleste skadene er mindre alvorlige, men de alvorligste skadene som oftest gir varige plager er skader på hode/ansikt og på nakke/skulder.

Når syklister skader hodet, er det panne og tinning som er mest utsatt. Selv forholdsvis små hodeskader kan gi varige plager som hodeverk, svimmelhet, konsentrasjonsvansker og overømfintlighet for lys.

Hjelmen fungerer støtdempende og fordeler også kraften i slaget over en større flate, slik at ikke hele belastningen rammer hodet på et punkt. Å bruke sykkelhjelm reduserer risikoen for hodeskader med 60 – 80 prosent.

En hjelm som har fått et kraftig støt, skal erstattes med en ny. Den skal byttes ut selv om skadene ikke er særlig omfattende. En dyp ripe kan være nok til at den ikke beskytter godt nok i en ulykkessituasjon.

#tryggtrafikk #brukhjelm #livet #mammablogg #familie #hverdag

8 Kommentarer

tepausen.blogg.no

11.12.2015 kl. 12:24
Viktig med hjelm og det bruker jeg alltid når situasjonen krever det. hjernen er det viktigste jeg har. Ønsker deg mye mye god bedring og ha en flott fredag <3 <3

birdbay

11.12.2015 kl. 12:35
Et flott innlegg:) Viktig å huske for alle enhver. Glad det gikk så bra som det gjorde med deg:) Ha en herlig fredag herlige missmommy:)

frodith

11.12.2015 kl. 12:37
Veldig bra du skal begynne med hjelm. Ble en vekker det der. Jeg har ikke sykkel, men får jeg lover jeg å bruke hjelm :-)

fruensvilje

11.12.2015 kl. 15:58
ja du var heldige,det ble jo opperasjon på foten men hodet ditt er helt ) jeg bruker alltid hjelm og har gjort det i mange år sommer som høst ))

Da elsdte datter vår var 6-7 år gammel var hun på sykkeltur med faren,hun sneiet borti en stein og velta,men hun HADDE hjelm og det var jammen bra,hjelmen sprakk og hun fikk en lett hjernerystelse ,men uten hjelm kunne jo skallen ha sprukket.

Så ja til hjelm for alle

missmommy.blogg.no

11.12.2015 kl. 17:06
fruensvilje: uff da! Så godt at hun hadde hjelm! Det er helt nødvendig og lærte mye sv det smellet ja! Ha en god fredagskveld !

missmommy.blogg.no

11.12.2015 kl. 17:06
frodith: en skikkelig vekker ja:) ha en super kveld :) <3

missmommy.blogg.no

11.12.2015 kl. 17:07
birdbay: tusener av takk og i lige måde til deg <3

missmommy.blogg.no

11.12.2015 kl. 17:08
tepausen.blogg.no: veldig bra! Tusen takk og nyt kvelden du også :)

Skriv en ny kommentar

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits