Generasjon prestasjon

  • 16.08.2016 kl.18:22

Et nytt skoleår nærmer seg og vi har handlet inn det gutta måtte trenge av utstyr. Sekk og pennal er i hus- farger, gråblyanter, viskelær og blyantspissere.

Jeg kom over denne flotte tøyposen, som er perfekt å ha skiftetøy i. Denne posen fra KappAhl, er designet av barn og når du kjøper den går 20 kr til "kors på halsen - stiftelsen, Røde kors.

Den er for å minne på at alle er like mye verdt. Dessverre er det mange barn som ikke føler det slik. Derav temaet «God som jeg er» med aktiviteter til fordel for Kors på halsen – Røde Kors. Nå kan du kjøpe tekstilvesken med vinnerbidraget fra vårens designkonkurranse med samme tema. Da går 20 kr til Kors på halsen – Røde kors.

Men et nytt skoleår er ikke like artig for alle. Mange gruer seg, til et nytt år med mobbing, press, forventninger og prestasjonsangst.

En generasjon som skal prestere både på skolen og hjemme, for venner og familie, på jobben, trening og i sosiale anledninger. Alt skal rekkes før dagen er omme. Vi er en generasjon som i aller høyeste grad trenger en ferie. Hvordan blir ferien når også det til denne tiden stilles krav og forventninger til hva dagene skal inneholde? Vi setter standarden for høyt, vi setter for høye krav til oss selv og andre. Jeg synes det er vanskelig å være voksen i dagens samfunn, tenk da hvordan det er å være barn!

Hvem bestemmer hva som er godt nok?

"Med kampanjen ”Bra som jeg er” synliggjør KappAhl Kors på halsens arbeid og fremhever budskapet som egentlig burde være selvsagt – at alle barn og unge er bra som de er. Kors på halsen har kontakt med barn og unge hver dag og mange forteller at de føler press både fra omgivelsene og fra seg selv på å være smartere, kulere, penere, høyere, kortere, smalere, sterkere, lysere, brunere, morsommere og bedre. De opplever ganske enkelt at de ikke er bra nok som de er. ”Bra som jeg er” er en del av et samarbeid mellom KappAhl og Kors på halsen som strekker seg 4 år tilbake i tid. Støtten fra de innsamlede pengene bidrar til å delfinansiere arbeidsstoler for de frivillige som jobber for Kors på halsen"

Gå inn på Kappahl du også, og kjøpt en flott tøypose. Da støtter du en god sak!

#kappahl #korspåhalsen #godnok #barn #familie #generasjonprestasjon #stress #foreldre #mammalivet

5 Kommentarer

annebe

16.08.2016 kl. 20:19
Skolestart og skole er både fint og vanskelig :)) Er jo bare å håpe at det tar slutt med mobbing..men det er nok en ønskedrøm :)) Fint å fokusere på BRA SOM JEG ER :))

Margrethe Hjertaas

16.08.2016 kl. 20:57
Det er en god sak ja - ingen tvil om det! Generasjon prestasjon - for å prestere mer enn vi fikk til???? Hvem bestemmer hva som er bra nok - ja det er nok hele gjengen rundt tror jeg. Venner, familie, alle....... vanskelig å stå opp for seg selv, dessverre! <3

missmommy.blogg.no

16.08.2016 kl. 21:07
Margrethe Hjertaas: det er press på mange unge i dag, og de lar seg presse. Om å gjøre å være best i alt, og mange sliter med dårlig selvbilde, føler at de ikke er bra nok- osv.. Det er trist.

katrine

16.08.2016 kl. 21:31
det er mange foreldre som setter standaren alt for høyt ja :)

dvergpinschere i mitt hjerte

17.08.2016 kl. 09:34
Ja jeg er glad jeg ikke er barn i dag! Håper alle får en flott skolestart, og det kan ikke være lett nei..:-)

Skriv en ny kommentar

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits