Vinn kjøkkenmaskin fra KitchenAid!

  • 13.05.2017 kl.20:09

Jeg kan aldri noen gang bake eller lage kake på kjøkkenet uten at to gutter kommer løpende og skal "hjelpe". Jeg synes det er kjempesøtt- husker hvor gøy jeg selv synes det var da jeg var liten.

Jeg skal bake en sjokoladekake, i forsøk på å vinne en kjøkkenmaskin fra Kitchenaid.

Freia Dronningkake med bringebær var litt mer utfordrende enn jeg først trodde, så den første gikk rett til ..... (skogen).

Den ble spist av guttene, og selv om den ikke ble vellykket (den sank så veeeeeeldig ) sa guttene at det var den beste sjokoladekaken de noen gang hadde smakt, så dette virket lovende.

Jeg får prøve en gang til tenkte jeg.

Så jeg visper 7 egg, og 300 gram sukker til den mest perfekte eggedosisen EVER. Og blander inn siktet mel og resten av ingrediensene. Rører forsiktig til alt er godt blandet og ingen luftbobler. Den smeltede sjokoladen blander jeg inn til sist, da denne måtte avkjøles godt.

Så var det vare å sette den inn i ovnen, og håpe på det beste. Stekte vel rundt 34-40 minutter før den var klar. Avkjølte den på rist, og denne gangen gikk det ganske bra.

Da ventet vi en stund til den hadde avkjølt seg skikkelig. Så

Startet vi på sjokoladekremen. Smeltet mer sjokolade og blandet med melis og smør- pisket til krem (og en smule kaffe - som jeg måtte smugle inn så ikke barna så det).

Når kaken er helt avkjølt deler vi den i tre deler. Puh, det er en nervepirrende prosess. Ingen av de tre delene ble like tykke men de kom hele ut av det i det minste.

Da var det bare å kline på bringebærsyltetøy, og sjokoladekrem mellom alle lagene. Dette fikk jeg ikke lov til å hjelpe til med. Gutta er selvoppnevnte "pyntesjefer", nemlig.

Men de er flinke, og det er herlig å se at de synes det er så gøy å hjelpe til på kjøkkenet. Det setter jeg stor pris på. Det ble litt fingre i kakerøren, og benken ble full av sjokolade og melis som fløy til alle kanter. Jeg har sjokolade under sokkene også.

Annenhver bringebær gikk i munnene deres, så jeg er glad jeg kjøpte flere beger med bringebær.

Så til slutt; sausen. Varmet opp 1 dl fløte og la oppi 100 g smeltet Dronningsjokolade. Rørte rundt til det ble en saus. Den ble sprinklet over kaken, og det ble litt i overkant, som dere kanskje ser på datet. Denne sausen stivner så det blir veldig spennende.

Men vi er enige om at vi er ferdige med sluttresultatet, kaken ble fin den!

BAK EN KAKE - VINN KJØKKENMASKIN!

Utfordringen går ut på å bake "Freia Dronningkake med bringebær" og alt du trenger å gjøre for å delta er følgende:

Gå inn på komkurranse-siden for å lese regler og laste ned oppskrift

Sett i gang å bake!

Når din tolkning av "Freia Dronningkake med bringebær" er ferdig, ta et bilde av kunstverket og del det på Instagram med hashtag #smakensomteller - eller på konkurranse-siden på facebook.

Vinner av konkurransen kåres 05. juni og kontaktes direkte. Lykke til!

#freia #freiahjemmekonditori #dronningkakemedbringebær #dronningsjokolade #smakensomteller #favoritt #sjokolade #favoritt #familietid #mammalivet #inspirasjon #freia

8 Kommentarer

frodith

13.05.2017 kl. 20:44
Å den så deilig ut :-) Håper du vinner maskinen <3

missmommy.blogg.no

13.05.2017 kl. 20:50
frodith: haha... takk?? Det er vel veldig optisimistisk, men dette var litt bidrag i alle fall! Takk for ønske! Artig catwalk på din blogg, med fine rødfargene??

dvergpinschere i mitt hjerte

13.05.2017 kl. 21:10
Så spennende! og send inn den misslykkede og den fine..så viser du at du virkelig har jobbet med saken!! Ser helt himmelsk ut!! Lykke til!!

missmommy.blogg.no

13.05.2017 kl. 21:12
dvergpinschere i mitt hjerte: Hehe:) ja vi får se! Detbhadde vært gøy men det er sikkert mange som er med å kjemper om seieren her!

trenemamsen

13.05.2017 kl. 22:14
Den så god ut :) namnam :)

missmommy.blogg.no

13.05.2017 kl. 22:15
trenemamsen: takk;)

Tone V. Vinningland

14.05.2017 kl. 07:53
Den kaken der ser bare sykt god!!! Hvordan kan du motstå sånne fristelser???? 🤣

Søtmonsen :))

14.05.2017 kl. 16:18
Dette så meget godt ut ^^

Skriv en ny kommentar

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits