"Mamma, kan jeg bytte skole?"

  • 11.06.2017 kl.21:17

Det første gutten min sa når han våknet en morgen forrige uke: "mamma, kan jeg bytte skole?".

Han trives ikke, han føler seg ikke sett. Min 7 åring er blitt "kjekkasen" i klassen, fordi han hadde litt startvansker da han startet i første klasse. Det var nytt for han å skulle stille i hele timer av gangen, rekke opp hånden for å snakke, vente på tur osv...

Det er en overgang for de aller fleste, tenker jeg. Men noen takler det bedre enn andre.

Det som skjer er at han blir for det første, aldri hørt. Er det noe tull i timene, får han all kjeften- selv om hele klassen bråker.

Skjer det konflikter i friminuttene, er det han som får all, selv om det skal to til for en krangel.

Han er ingen "sladrehank" selv, derfor er det fritt frem for andre å lage gode historier om hvordan det hele startet.

Han har mange gode venner og trives stort sett på skolen, men det er disse kjedelige situasjonene at dette oppstår.

Han har sagt ting som "ingen av de voksne liker meg" eller "de tror ikke på meg", og dette sårer et mammahjerte.

Men alle barn trenge rå føle at de blir sett!

Menneskets mest grunnleggende psykiske behov er å bli sett. Psykolog Trond Haukedal skriver at ” Å bli sett er at noen viser oss positiv oppmerksomhet. De smiler til oss, og de viser med ord og kroppsspråk at de liker oss og tror på oss og at de har interesse av, og fokus på, våre positive egenskaper og kvaliteter. Det er som om de, uten ord, formidler at de er med på laget vårt og vil heie på oss uansett hva som skjer. Dette er menneskets aller mest grunnleggende følelsesmessige behov.”

Det kan være at mine følelser til dette er en blanding av beskyttelsesinstinktet mitt ( som mor ) men også er jeg ekstra påpasselig fordi jeg vet hvordan skolene håndterer dårlig enkelte situasjoner. Jeg er ikke imponert over skolens måte og takle situasjoner på, alt fra rutiner på de enkleste ting, som å melde fra når barna slår seg/ skader seg på skolen, til helt ekstraordinære ting som mobbing, utestengelse og baksnakking i skoletiden.

Jeg blir knust av tanken på at barnet mitt skal føle noe negativt som helst i skolesammenheng. Det jeg ikke kan være å beskytte han, og heie på han og stå ved hans side når han trenger meg. Jeg må overlate han i skolens varetekt, og da vil jeg forvente at han blir både sett og hørt, tatt hensyn til, og blir godt tatt vare på. Dette er noe alle barn har krav på uansett.

#blisett #blihørt #barneskole #skole #mobbing #stoppmobbing #hverdag #skolehverdag #barn #mammalivet #mammahjertet

7 Kommentarer

dvergpinschere i mitt hjerte

11.06.2017 kl. 21:25
Så trist å høre...det er ingen god følelse nei..og ikke noe godt for deg å gå å bære på...håper du har snakket med lærere om det...men det er vel vanskelig..for det er nok litt usynlig..lykke til!

Anette

11.06.2017 kl. 21:48
Huff dette er så trist:-( Bra han har en mamma som deg, håper de tar dette på alvor! God klem til deg:-)

Natalie

11.06.2017 kl. 22:31
Så trist at han føler det sånn:( Ikke noe godt for en mamma å høre at barnet ikke tror de voksene på skolen liker han eller tror på han. Håper det ordner seg på en god måte🤗

frodith

11.06.2017 kl. 22:32
Uff, ikke noe god situasjon. Håper det blir mer synlig etterhvert hva det er som egentlig skjer.

tepausen.blogg.no

12.06.2017 kl. 00:01
Klem

missmommy.blogg.no

12.06.2017 kl. 08:03
tepausen.blogg.no: stor klem tilbake! ??

Tone

12.06.2017 kl. 08:46
Trist at sønnen din har og føler det slik :( det er ikke rriktig at barn skal ha det sånn. Skoler er generelt dårlig til å takle slike situasjoner. De snakker om anti mobbe programmer osv men de gjør en dårlig jobb. Har opplevd selv hvordan det er og opplevd andre unger som ikke får skikkelig hjelp av skolen. Veldig dårlig!

Skriv en ny kommentar

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits