Svigermor er en barsk dame!

  • 18.06.2017 kl.20:40

Nå har svigermor vært hos oss i 16 dager, og det er 2,5 måned til hun reiser hjem igjen til Egypt. På disse to ukene har jeg lært henne å kjenne mer og mer og jeg må bare si ar jeg blir mer og mer overrasket.

Som tidligere nevnt er dette første gang hun møter guttene våre, hun har bare sett vår første sønn en gang når han var 6 måneder gammel. Da var vi i Egypt i to uker- men siden det, har det vært mange årsaker til at vi ikke har tatt med barna til Egypt.

Men, hun er ei dame jeg sjelden har møtt maken til. Det må jeg bare si! Og jeg trodde virkelig aldri jeg skulle si det.

Hun er verdens mest imøtekommende, åpensinnede, omsorgsfulle og omtenksomme. Alltid smiler hun, lite krevende og veldig takknemlig for alt. Det er en glede.

Det var her om dagen at hun oppdaget en litt tung stemning mellom meg og mine gutter. Pappa'n deres var på jobb, og jeg hadde bedt de om noe- hvor de svarer tilbake, litt småfrekt. Hun merket fort at det ble litt ampert, selv om det ikke ble noen hevede stemmer, ingen sinte fjes. Jeg var bare saklig og tydelig.

Hun spurte meg hva som skjedde, og jeg forklarte henne at jeg ba de om å hente noe til meg, og st de bad meg gjøre det selv i stede.

"Det er ikke greit"! Sa hun.

Senere den kvelden, hadde vi en lang samtale om dette. Jeg og svigermor.

Hun fortalte viktigheten av å lære guttene og hjelpe til mer hjemme, de må få sine ansvarsoppgaver og de må hjelpe til på kjøkkenet, hjelpe til når de blir bedt om det.

Hun sa at dette danner grunnlaget av hva slags mannfolk det blir av dem en dag. Det er viktig at menn hjelper til hjemme, kan lage mat, vaske huset, sette på vaskemaskin osv osv..

Dette overrasket meg på mange måter, men samtidig ble jeg veldig glad for å høre det fra henne.

Vi har jo et inntrykk av at kvinner fra disse kulturene ofte blir plassert på kjøkkenet og de fungerer som fødemaskiner.

Jeg tror vi heretter skal være litt mer forsiktige med å forhåndsdømme, før vi virkelig kjenner personen. Klart at i mange tilfeller, er det nok slik at kona står på kjøkkenet og har ansvar for hele heimen alene, men jeg er heldig. Mannan min har vokst opp med gode verdier, og har aldri fått ligge på latsiden.

"Tommel opp".

Og når det kommer til guttene, blir de satt i gang, med både kjøkkentjeneste, og rydding.

De skal få leke litt også da!

#familie #oppdragelse #barn #mammalivet #svigermor

12 Kommentarer

frodith

18.06.2017 kl. 20:46
SÅ herlig svigermor :-) Sikker på at guttene setter mer pris på leketid også når de må gjøre litt. Og mange barn føler seg litt betydningsfulle også, når de får en oppgave som er deres. Jeg tror bare det er sunt å få faste oppgaver :-)

missmommy.blogg.no

20.06.2017 kl. 23:30
frodith: det tenker jeg også! De trenger det og de er mer enn store nok:)

Anette

18.06.2017 kl. 21:13
Ja vi har lett for å forhåndsdømme -og tenke at vi i den vestlige verden er så morderne og frigjort. Enig med deg, vi må slutte med det!:-)Tommelen opp for svigermor:-)

missmommy.blogg.no

20.06.2017 kl. 23:29
Anette: tusen takk for så koselige ord!

Tone V. Vinningland

18.06.2017 kl. 21:17
Slik er jeg oppdratt som svigermoren din sier. JEg og mine søsken ble fra barn opplært til å hjelpe til hjemme. Til og med når vi var og er på besøk rundt omkring fra liten og til den dag idag, så hjelper vi til med oppvasken og alt etter mat når vi selv er gjester. Det er bare godt at barn lærer seg å vise at de kan hjelpe til og kan ta ansvar.

missmommy.blogg.no

20.06.2017 kl. 23:29
Tone V. Vinningland: helt enig med deg! Jeg tror man er mye flinkere til dette i andre kulturer :) godt å ha en hjelpende hånd eller fire, for det blir mye på meg til tider:)

Margrethe

18.06.2017 kl. 21:28
Så flott å ha en sånn svigermor! Du er heldig! Klem <3

missmommy.blogg.no

20.06.2017 kl. 23:28
Margrethe: ja virkelig! Hun har overrasket et par fanger siden hun kom!

spisogspar

18.06.2017 kl. 22:55
Ja tror nok det er gjør godt for selvfølelsen for barna å få hjelpe til hjemme, føle at de er nyttige, selv om det innimellom er litt kjedelig å måtte hjelpe til også.... Barna mine er flinke i perioder, men så sklir det ut og jeg burde vel vært strengere også.... :D Herlig svigermor du har da :)) Min svigermor bor i Brazil så er ikke så ofte jeg ser henne heller, men når hun først kommer på besøk så bor hun hos oss et par måneder, herlig dame det også :)) <3

missmommy.blogg.no

20.06.2017 kl. 23:27
spisogspar: ja barna har bare godt av det:) det hår bra i perioder og så må man stramme inn litt igjen:) hihi! Svigermor er søt ja, men tre måneder?
Det blir en stund:) håper jeg syns hun er like herlig da;)

natheless

20.06.2017 kl. 13:07
Selvfølgelig skal barn få leke masse, men vi som foreldre har ansvaret for å lære dem å delta i familiens gjøremål. Klok svigermor og du er også klok, som lytter. Lykke til med fortsettelsen og kos dere!

missmommy.blogg.no

20.06.2017 kl. 23:25
natheless: takk for det:) må jo det, er 100%enig!

Skriv en ny kommentar

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits