Terror, ferie og mammabatterier!

  • 09.08.2017 kl.21:29

Rekk opp hånden alle dere som føler at dere skulle hatt en ekstra ferieuke etter ferien! *(rekker opp hånden)!

Ferie med barn er helt og holdent veldig slitsomt. Det er selvfølgelig råkos, men slitsomt.

Dette er vår tredje storbyferie på fire år, og Paris har vært valget alle gangene. Dette er utelukkende fordi vi har familie her, men under denne ferien vår- har vi blitt enige om at det blir et annet reisemål neste sommer.

Paris har mye bra å by på! Det er virkelig byen sin. Men det er mange ulemper også :

• Ulempe nummer en, er at det er begrensede strandmuligheter i nærområdet. Det er parker, som har noen små bassenger- men relativt i dårlig stand både hygienisk og mest egnet for de aller minste. Det finnes en slags strand langs Seinen (elven som renner gjennom Paris), det er koselig der, men kan fortsatt ikke bade, og unger liker ikke akkurat å ligge hele dagen på en solseng.

• Terrorfare! Frankrike er fortsatt i en "unntakstilstand", etter alle terrorangrepene som har vært de siste årene. Og det merkes. Det er utrolig mye væpnede militærstyrker rundt i byen og da mistet Paris litt av sjarmen. Vi har opplevd en litt ekkel episode mens vi var her, og det var en koffert som stod på gaten. Den ble "sprengt" og det var et sinnsykt opplegg rundt det hele. Veisperringer, politi, drama og nysgjerrige folk. I tillegg påkjørselen av seks soldater da...

• Folk og trafikk. Sure franskmenn og en sinnssyk trafikk. Mye mas hele tiden, folksomt.

• Prisene. Frankrike er på ingen måte slik det en gang var. Paris i alle fall. Ingen billig by å feriere i.

Men ikke misforstå. Vi har kost oss også. Besøkt familie. Sett vakre steder, gjort artige ting. Smakt god mat og herlige viner. Shoppet litt, opplevd mye.

Paris har alt!

Jeg fikk for eksempel en skikkelig deilig massasje langs elven, i 10 minutter og det trengte jeg!

Vi har stått i x antall is-køer, og vi fikk til og med ordnet med passbildet til eldstegutt. Vi klarte nemlig å reise ut av Norge med et utgått pass! Gjett om nervene våre fikk ben å gå på..

Vi har sendt noen postkort og sendt masse snaps til alle der hjemme! Vi har vært heldige med været de fleste dagene, men de dagene det regnet - så regnet det skikkelig!

Men alt i alt, ungene er fornøyd- og vi er fornøyde, selv om jeg kjenner at en ferieuke for meg selv kunne vært å foretrekke, så jeg fikk ladet opp mammabatteriene mine for et nytt skoleår.

#paris #frankrike #familie #sommerferie #livet #kos

5 Kommentarer

frodith

09.08.2017 kl. 21:41
Koselig ferie da :-) Ja skulle hatt en uke til :-)

annebe

09.08.2017 kl. 22:16
Mannen begynner å jobbe igjen til uka :)) Skulle gjerne hatt ei uke med sol og varme før han starter igjen.. men blir kanskje fint i helga nå da :)) Aldri vært i Paris , men det ser flott ut.. selv om det har sine dårlige sider også som du skriver.. Ser ut som dere har kost dere med finvær og is... Håper det blir en fin høst <3

dvergpinschere i mitt hjerte

09.08.2017 kl. 23:04
Ja de fleste trenger ferie når ferien er over!! man gjør jo så mye utenom det vanlige! OG jeg skjønner dine tanker om terror og bademuligheter! Alt til sin tid! ha en fortsatt god sensommer!

Sonja

10.08.2017 kl. 07:40
Jeg har ikke hatt ferie enda, men rekker opp hånda på forhånd. :o)

missmommy.blogg.no

15.08.2017 kl. 16:52
Sonja: ??

Skriv en ny kommentar

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits