Hvor går grensen på sukker i ferien?!

  • 11.08.2017 kl.20:11

Sommerferien for barna varer i nærmere åtte uker for de som ikke lenger benytter seg av SFO ferietilbud. Altså to måneder. Det er lenge. Tenk hvor mange is dette ville blitt, i løpet av HELE sommeren.

I tillegg er det annen kos, bakst, brus og andre fristelser man kommer over som også utgjør en god del sukker.

Jeg er helt i mot at ungene kan spise ubegrenset med sukker gjennom hele sommeren. De er heldige hvis de får bruk på lørdager, enkelte dager har jeg merket meg at det blir opptil flere is hver dag. Det er ikke ok.

Mannen er av en litt annen oppfatning. Han mener at det er ferie, og at ungene må få kose seg. Men hvis man skal kose seg hver dag i hele sommerferien , altså i åtte uker- blir det veldig mye sukker!

Som om ikke vi har hatt andre ting å krangle om i ferien, som hvem legger ungene i kveld, pengebruk, prioriteringer, mat, reisemål, hvor og når man skal spise, pakking av reisekoffert osv, så skal man altså også få krangle om hvor mye sukker vi skal helle i ungene våre!

Men det er en krangel jeg gladelig tar. Jeg er passe rigid av meg, og jeg bryr meg svært mye om mine barns helse, og hva de putter i seg av søtsaker og annet. Og det er svært viktig for meg å lære barna om hvor viktig det er for oss mennesker med et godt og balansert kosthold, og hvor skadelig sukker blandt annet - er for oss.

Gutta har selvfølgelig skjønt i løpet av ferien at det lønner seg å spørre pappa. For han har ikke hjerte til å nekte de en stakkars liten is. Men det handler om mengden i det lange løp. Og det er galskap med sukker og kos hver dag, hvis du spør meg. Når man er ute og reiser, er det gjerne andre fristelser også, som feks franske pannekaker med nutella, vafler med is, sukkerspinn og alt mulig annet rart. Det blir noe nesten hver dag.

Jeg har derfor vært litt tidlig ute jeg da. Jeg har for eksempel sagt " i dag skal vi ikke ha noe søtsaker", og begrunnet dette med både tannhelse og barna har vært innforstått med dette. Likevel går de og spør sin far. Da blir det brusing med mammafjærene mine.

"Sa jeg ikke at vi ikke skal ha søtsaker i dag?!" sier jeg da!

Dette har det blitt diskusjoner ut av såååå mange ganger i løpet av ferien og jeg tviler ikke på at jeg har mistet både mammapoeng og "husmorspoeng". Men det får bare være.

Til slutt fikk jeg heldigvis gubben over på mitt lag, da han fikk merke på kroppen de ulike virkningene av sukker. Så nå står jeg ikke lenger helt alene i denne kampen.

Moralen er herved: beste ferie, bli enige om hvor grensen går!

#sukker #barn #småbarn #foreldre #familie #sommerferie #kosthold #helse #tannhygiene #grense #hverdag #mammalivet #livet

4 Kommentarer

frodith

11.08.2017 kl. 20:24
Ja, det kan nok lett bli sånne diskusjoner :-) Jeg er enig med deg, og er på DITT lag :-D He-he

missmommy.blogg.no

15.08.2017 kl. 16:51
frodith: haha! Takk:)

fruensvilje

11.08.2017 kl. 20:38
helt enige med deg,ingen trenger is og andre søtsaker hver dag bare fordi att det er ferie,og da er det best når bege foreldre sammarbeider i lik retning

missmommy.blogg.no

15.08.2017 kl. 16:51
fruensvilje: jepp!

Skriv en ny kommentar

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits