Ut på nye eventyr!

 • 31.01.2016 kl.19:52

Dagen i dag var god! Vi storkoste oss på vinteraktivitetsdag. Grillet pølser med pinnebrød og kakao! Det var så vidt snø som barna kunne ake på, og det var arrangert aktivitetsposter med ulike aktiviteter.

Nå er helgen over og en ny uke venter!

Sommerfuglene i magen våkner til. I morgen starter jeg i ny jobb!! Det blir super spennende! Det positive er at det er fast jobb, ikke vikariat - og det er jo bra!

Får håpe jeg får sove i kveld og at ikke sommerfuglene plager meg for mye..

I kveld blir det bena på bordet og lade opp batteriene til i morgen.

Kanskje nullstille meg med en film? Eller kanskje jeg burde legge meg litt tidligere?

Har du hatt en god søndag?

#mammablogg #søndag #hverdag #helg #nyuke #livet #jobb #arbeid

 • 31.01.2016 kl.19:52
 • Blogg
 • 26 kommentarer
 • DEN følelsen...

  • 31.01.2016 kl.10:55

  Jeg våkner og titter rundt i rommet, lysglimt mellom rullgardinene har lurt seg inn i soverommet som små solstråler! Men så....

  husker jeg plutselig at det er vinteraktivitetsdag med klassen til eldstemann og VI er blitt bedt om å bake boller!!

  Morgen ro- ble plutselig avbrutt! Fort opp av sengen, vi skal jo være der kl 12.00!! Kl 08.30 stod bolledeigen klar til heving! Mens den hevet, lagde vi pinnebrød- deig, frokost, kokte opp kakao, pakket tursekk, la frem klær.. Det er ikke kaldt, det er -0 grader så det er bra!

  Frokosten ble forresten rå salmalaks, med vårløk og wasabi majones og soyasaus! De andre spiste brød med pålegg!

  Nå er altså boller klart, kakao er helt oppi stanley'en. Pølser og pinnebrød er pakket! Nå hopper vi inn i ull og fleece og ut på tur!

  Hva skal dere i dag?

  #vinteraktivitetsdag #freia #stanley #søndagstur #familie #prior #hverdag #helg #mammablogg #livet

 • 31.01.2016 kl.10:55
 • Blogg
 • 22 kommentarer
 • Hipp hurraaaaa!

  • 30.01.2016 kl.08:34

  God morgen! Tidlig en lørdag morgen er vi oppe! Vi må forberede en bursdagskake!

  Minsten skal ha felles bursdag med en venn på hurlumheihuset, og han gleder seg villt! Han blir 6 år ellevte februar og i dag braker det løs!

  Storebroren gleder seg til å hjelpe!

  Men først blir det en god kopp med kaffe! Dette er litt tidlig for meg å stå opp en lørdag morgen- så litt tid må vi få til å våkne.

  Jeg har fått nye kaffekopper foresten! Det var salg på flust.no og jeg brukte trumfpoengene mine på disse nydelige kaffekoppene! Det var bare fem kopper igjen på lager. Men min gode mor hadde de samme koppene fra før- med små skåler ! Så da fikk jeg de. Hun brukte de ikke uansett og jeg elsker de jo. Med ugler og greier! Nydelige espressokopper fra ittala!

  Hva synes du?

  Jeg ønsker dere alle en nydelig lørdag! Får håpe kuldegradene kommer tilbake, så vi får litt mer snø!

  Hva slags planer har dere i dag da?

  #ittala #lørdag #familietid #helg #kaffe #mummikoppen #mammablogg #favoritt

 • 30.01.2016 kl.08:34
 • Blogg
 • 28 kommentarer
 • Et skryteinnlegg!

  • 29.01.2016 kl.19:16

  Jeg må skrive et lite skryteninnlegg her! Til noen som fortjener det så veeeeeldig! Noen som yter tipp tipp service og alltid er i godt humør!

  Jeg snakker om den flotte gjengen på Kiwi Kolbotn!!! Det er en gladgjeng det! Det er alltid koselig å stikke innom der! Det er der vi ukeshandler.

  Vi føler oss veldig velkomne der, og de hilser ALLTID når man kommer inn i butikken. Store smil og og hjelpsomme gode mennesker jobber der. Og ALLE er hyggelige! Ja, alle!

  Det er en gjeng med usedvanlig positivitet og arbeidglede!

  De hjelper gladelig til dersom man spør om noe og man føler at man nærmest kjenner de! Alle de ansatte har vært så hyggelige, spurt om hvordan det går med benet mitt til og med. Det er mer enn man kan forvente, synes jeg! Det er imponerende hvor høflige og serviceinnstilte de er, og det fortjener de alle veldig skryt for! De gjør handelen til en hyggelig affære og det settes stor pris på!

  Takk til alle dere fantastiske på Kiwi Kolbotn !!

  Det er en fryd å handle hos dere!

  #kiwi #kiwikolbotn #service #inspirasjon #favoritt #mammablogg #hverdag #livet #kiwiminipris

 • 29.01.2016 kl.19:16
 • Blogg
 • 10 kommentarer
 • Søskenkonflikter, innblanding eller ikke?!

  • 28.01.2016 kl.08:49

  Innimellom blir det heftige krangler og uenigheter mellom guttene mine her i huset. Det er slitsomt og frustrerende å høre på og ofte har jeg invovert meg og meglet mellom de to. Det er to år og åtte måneder mellom mine to håpefulle- og som regel har de det fint sammen, men når det braker løs, så smeller det!

  I det siste har jeg innsett at min innblanding ikke fører noe godt med seg- så jeg øar de faktisk holde på, til de finner ut av det selv. De blir sjelden fysiske så jeg tenker at det har de bare godt av.

  Når man har to eller flere barn, og særlig gutter, må de etablere og reetablere sitt indre hierarki hver dag, og ofte flere ganger om dagen. Spesielt vi mødre misliker hierarkier, men det får dem ikke til å forsvinne!

  Når to eller flere mennesker er i samme rom, oppstår det i løpet av kort tid konflikter, som bare betyr at de har forskjellige ønsker, behov og mål. Det tar som regel 10-12 år for barn å lære hvordan man prioriterer sine konflikter, og hvordan man løser dem uten åpen kamp.

  Jo mer foreldrene blander seg inn i barnas konflikter, jo lenger tid tar det dem å lære å ta ansvar for dem selv.

  Desto flere konflikter søsken får mulighet til å oppleve, jo sterkere og tettere blir deres reasjon som store og voksne. Det gjør dem også mer kompetente partnere og foreldre.

  Søsken kjemper om og for mange interesser. En av de viktigste er foreldrenes tid og oppmerksomhet. Og de fleste barn under 8-9 år er umettelige. Jo bedre foreldrene er til å ta vare på seg selv og sine personlige grenser, jo roligere blir barna. Desto mer foreldrene forsøker å imøtekomme barnas krav og å fordele alt likt, jo verre blir det, fordi det alltid blir sånn at den som roper høyest, er den som får oppmerksomheten, i følge Jesper Juul.

  Dette høres veldig logisk ut for meg- så heretter får jeg bare tenke at jeg gjør dem en tjeneste ved å holde meg utenfor. La de holde på med sitt, de lærer av det.

  Blander du det inn eller lar du de holde på?

  #mammablogg #hverdag #barn #foreldreogbarn #nettavisen #livet

 • 28.01.2016 kl.08:49
 • Blogg
 • 17 kommentarer
 • "Dame med pupper"

  • 27.01.2016 kl.21:53

  I dag etter sykehusbesøk var jeg innom apoteket med den proppfulle lille posen med ulike medisiner. Jeg ble så ivrig etter "rydd i skapet"kampanjen at jeg rasket sammen alt jeg hadde og ville ha det ut av huset!

  Men nå skulle jeg ønske jeg hadde spart en liten paracet- kjenner bedøvelsen fra tidligere i dag slutter å virke og det river litt i stingene. De sa at bedøvelsen kunne virke i rundt tolv timer, så det var ganske så nøyaktig ja.

  Meeeeen, jeg overlever! Det er ikke en utholdelig smerte!

  I dag hadde vi nydelige kyllingfrikadeller til middag. Det var herlig! Det var minstemann som spurte etter det.

  Ellers har eldstesønnen blitt veldig flink til å tegne damer med pupper. Denne tegningen ble han veldig fornøyd med! Dette er meg forresten.. Så..

  Ønsker dere alle en god og avslappende kveld!

  #familie #onsdag #lavkarbo #kosthold #mammablogg #livet #hverdagen

 • 27.01.2016 kl.21:53
 • Blogg
 • 24 kommentarer
 • Er du tøff nok?!

  • 27.01.2016 kl.12:44

  Hvis du er av den sarte typen så trenger du ikke å lese videre. Her er det detaljer som kan få en hver til å få noen svetteperler i panna..

  Mannen ble i hvertfall svett og kvalm når han fikk i oppgave å ta bilder.

  I dag var jeg på Ahus og fjernet en skrue fra ankelen. Jeg er pysete selv så det gjorde sterkt inntrykk å se disse bildene i etterkant.

  Bedøvelsessprøyten var grei nok, ikke behagelig - men ok.

  Så så var det å skjære et snitt der hvor de kunne kjenne skruen.

  Det tok litt tid før de fant den, da benet hovnet litt opp etter bedøvelsen. De lette og fant den til slutt!

  Så var det frem med skrutrekkeren da. Og den følelsen når de begynte å skru var rimelig rar. Ikke vondt, men utrolig ekkelt! Et merkelig sug kjente jeg i benet, og jeg kjente også skrufølelsen idét den ble skrudd ut.

  Og så var skruen ute da! Det gikk jo greit! Sydde igjen med 6-8 sting og vips så var jeg oppe og gikk.

  Det var godt å få det overstått! Ikke overbegeistret for slike situasjoner. Nå er det bare å forsøke å gå så riktig jeg klarer, trene opp foten og ikke noe hopping og løping.

  Legen mente at det kan gå opptil et år, før man ser hvordan benet vil bli utover. Hun mente man alltid vil kjenne det anerledes og kan bli smertepreget i kulde og kan bli problemtisk ved løping. Så en ménerstatning kan bli aktuelt etterhvert visstnok.

  Men sjåføren fikk en bot på snaue 6000kr så han kom greit ut av det.

  Beklager ekle bilder, håper det ikke ble for sterk kost! Det er hvertfall det for meg!

  #helse #ahus #ortopedisk #ankelbrudd #operasjon #hverdag #mammablogg

 • 27.01.2016 kl.12:44
 • Blogg
 • 27 kommentarer
 • Tilbake til sykehuset!!

  • 26.01.2016 kl.21:50

  Er så spent!

  I morgen er det tilbake på Ahus igjen! Nytt røntgen og så skal det snittes opp og skrus ut en skrue! Den som står for seg selv tvers over benet! Ingen narkose! Kun lokalbedøvelse... Ugh! Jeg er en stor pyse når det kommer til å bli kuttet i og slikt.. Men jeg har tenkt å prøve å ta bilder og jeg vil også gjerne beholde skruen de tar ut.. Som et minne!

  Kanskje jeg skulle smelte den om og lage et ankelkjede .. Haha! Dårlig humør- jeg vet!

  Synes dere ikke arret er blitt veldig pent ? Dette er på insiden av ankelen.

  Samme fot. Til sammenligning.

  Det går vel fort over- det er satt av kun en time og etter skruen er ute- kan jeg få for egen maskin!

  Vi kaster krykkene!! Har lyst å kaste de til visst sted! Er lei krykker, og redusert mobilitet. Lei av ikke kunne gå skikkelige turer eller ut å stå på ski med barna! Og tenk; jeg er ikke noen særlig skidame- men når jeg ikke kan, da vil jeg plutselig!!

  Tror det har mye med å gjøre at når man blir hindret i noe, så frister det mer. Jeg skal ha meg et par langrennski og ny sykkel til våren, det er helt sikkert!

  Arret her er på yttersiden av ankelen.. Ser ikke så værst ut!

  Og etter denne ankelskaden, ser jeg virkelig verdien i helsen, fri bevegelighet. Den er gull verdt! Skal aldri mer undervurdere! Det å kunne stå og gå på sine to ben- er alt som betyr noe. En frisk velfungerende kropp rett og slett!

  #mammablogg #helse #hverdag #livet #helse

 • 26.01.2016 kl.21:50
 • Blogg
 • 19 kommentarer
 • That' a wrap!

  • 26.01.2016 kl.21:23

  //sponset innlegg

  Jeg har vært så heldig å få teste ut It works!

  It Works urtemix hjelper deg å redusere omkrets og stramme opp mage, lår, rumpe, hals, rynker, redusere celulitter, blodutredelser, åreknuter m.m

  Body wrappen kan brukes til figurforming, og et supplement til sunne kostvaner og mosjon. Body wrappen kan brukes på mage, lår, sete, legger, armer og hals. Wrappen former, toner og strammer opp områder som er vanskelig å trene og slanke bort. Perfekt til postgravide (anbefales ikke til ammede, pga urtene) og til dem som skal få mer definerte former. Body wrappen skal kun sitte på 45 min, og brukes hver tredje dag. Det er viktig å drikke 8 glass med vann pr dag mens en wrapper, da alle avfallstoffer skilles via urin/svette. Body wrappen stimulerer til lymfedrenasje, lipolyse (bryter ned fett i fettcellene) og mikrosirkulasjon.

  Jeg må si jeg var skeptisk, men kombinert med et sunt kosthold og en god del vann per dag må jeg si at jeg målte 5 cm smalere midje. Jeg målte 97 cm før jeg startet, og etter 4. runde var jeg kun 92 cm. Jeg synes det er ganske bra når vi snakker halvannen uke. Hver tredje dag med wrap, og jeg merket forskjell.

  Det er selvfølgelig en forutsetning at man opprettholder et sunt kosthold og drikker mye for å skille ut alle stoffene- og unngår utskeielser. I tillegg er mitt mål å fortsette med et sunt kosthold slik at jeg når målet jeg har satt meg!

  Følelsen jeg fikk når jeg hadde tatt på wrappen og festet godt med folie rundt, var at det startet å bli behagelig varmt på området og litt lett prikking- og med en god og frisk duft av urter, koste jeg meg i sofaen med en god bok. Jeg kunne kjenne at wrappen wrappet! Hihi.. Noen ganger glemte jeg tiden og satt nærmere en time, men det gjør ingenting.

  Nå er det et godt tilbud hos wrappingmom's blogg her ! Så ta gjerne en titt på tilbudet du finner der.

  #wrapit #helse #fit #hverdag #sponset #mammablogg #kosthold #inspirasjon #wrap #bodywrap

 • 26.01.2016 kl.21:23
 • Blogg
 • 6 kommentarer
 • Den perfekte tursekken!

  • 26.01.2016 kl.13:35

  Men en syk liten krabat som ligger ved siden av meg og sover på sofaen, sliten etter all hostingen- sitter jeg her og håper han blir frisk tidsnok! Til helgen skal det skje mye gøy!

  Lørdag er det hans egen barnebursdag, og søndag er det vinteraktivitetsdag som klassen til åtteåringen har arrangert!

  Hver vi har vært ute på tur, har jeg tenkt at sekken har vært riktig pakket!

  Ekstra votter og ullsokker pakket inni plastposer, grillpinner, tørkepapir, avfallsposer, plaster, og alt mulig rart!

  Men det har alltid vært noe jeg har glemt! Og det har irritert meg skikkelig!

  På søndag skal vi forsøke å lage pinnebrød og ha rundt pølsene, for første gang.

  I tillegg har vi med:

  ❄sitteunderlag med saueskinn

  ❄termiser med varm kakao, kaffe til voksne

  ❄ekstra sett votter og sokker!

  ❄grillpinner

  ❄mat selvfølgelig

  ❄plastikkbestikk

  ❄nok kopper til alle

  ❄en vedkubbe eller to

  ❄avfallsposer

  ❄liten kniv

  Kommer ikke på noe mer i farta- men tips mottas med STOR takk!

  Hva har du med deg i tursekken?!

  #tursekk #mamma #mammablogg #hverdag #livet #familie #vinter #aktivitetsdag #helse #skogstur

 • 26.01.2016 kl.13:35
 • Blogg
 • 17 kommentarer
 • Kan noen høre meg?!

  • 25.01.2016 kl.22:54

  Gud, er du der? Hvor er du? Kan du ikke gi meg et tegn-en følelse av at du passer på meg?

  Jeg skulle så mer enn gjerne følt det på meg, som så mange sier at de gjør. Den tryggheten i å tro, den roen ved å be, den selvfølgeligheten at det er noe som våker oss.

  Når man kjenner seg som mest ensom i verden, eller kjenner at tårene presser på. Når man har spørsmål som ingen kan besvare, når man lurer på hvorfor ?

  Jeg trenger ro, i sjelen - i hjertet. Jeg trenger veien fremover til å være mer fri for gjengrodde røtter som jeg snubler i, eller fri for skumle skogsdyr.

  Er vi helt alene eller har alle en "hjelper"- eller et eller annet usynlig skjold rundt som beskytter? Eller skal man virkelig bare gå på, så får det bære eller briste, ingen skjold, ingenting slm beskytter...

  Jeg har mange som tror at det er "noe" rundt oss hele tiden- som hjelper oss. At man aldri er helt alene. Og det er bare å tro nok, eller si høyt "vis deg for meg" , så skal man kunne kjenne et slags tegn.. Jeg har prøvd! Jeg har virkelig det! Og jeg har vel egentlig ikke kjent noe.

  Det eneste var en gang som jeg var virkelig lei meg ( husker ikke en gang for hva) men jeg var helt utrøstelig- og tårene bare rant nedover kinnene og ned mot ørene og ned på puten, det jeg lå i tussmørket på soverommet. Det eneste jeg kunne tenke på var min bestemor...Hun var det mest omsorgsfulle og snilleste menneske jeg vet- fylt opp til randen av godhet og kjærlighet og hadde en ro over seg som man sjelden opplever.. Jeg sa med lav stemme "bestemor, jeg skulle ønske du var her nå" - og når jeg sa det- fikk jeg følelsen av å bli tatt på, rett over pannen. Som om når noen kjenner etter om du er varm i pannen.. Jeg kjente en varme, en ro - en trygghet.. Jeg kan tenke tilbake på den stunden og føle meg svært usikker på om det var innbilning, om jeg bare var sliten- eller om jeg bare ønsket det så inderlig.. Men jeg følte det der og da! Jeg aner ikke. Men noen ganger, skulle jeg så gjerne visst, eller følt meg sikker på at det var noe mer- noe der ute, en høyere makt, en Gud eller noe som passet på...

  Hva tror du? Er det noe mer der ute?

  Har vi en "hjelper"?

  Obs! Ikke meningen å fornærme mtp bilde av Jesus.. Eller det vi tror er Jesus.

  #tro #livet #hverdagen #mamma #mammablogg

 • 25.01.2016 kl.22:54
 • Blogg
 • 19 kommentarer
 • En god start!

  • 25.01.2016 kl.20:45

  Vi hutret og frøs ute på fotballtreningen i dag! Vi var jo ikke like aktive som gutta som løp og spilte fotball.

  Men imens de hadde trening spaserte jeg over veien på coop exstra, for å kjøpe brød til matpakkene i morgen! Og det ble en gledens handletur!

  Endelig fikk jeg øye på de flotte matboksene fra Stabburet! Kjøp tre valgfrie makrell i tomat- få en matboks på kjøpet! Yes!!! Jeg snapper med meg seks bokser makrell i tomat og to makrell matbokser! Jeg syntes de er så fine! Jeg ble veldig glad og det ble gutta også.. Og de som er sååå glad i makrell i tomat da!

  Fisk bør vær en naturlig del av kostholdet for alle barn allerede fra de er seks måneder gamle. Norske helsemyndigheter anbefaler å spise to til tre måltider fisk i uken. En viktig kilde til en sunn utvikling for barna er omega-3-fettsyrene!

  Én skive med makrell i tomat, dekker dagsbehovet som barn har for Omega-3 fettsyrer.

  Inntak av fisk er med på å opprettholde et normalt blodtrykk og videre en normal hjerte- og karfunksjon, i tillegg til normal funksjon av hjernen.

  Gi ungene og deg selv en god start!

  Det eneste er at man må pusse tennene så veeeeldig etterpå. Haha!

  Ha en super kveld!!

  #makrellitomat #omega3 #stabburet #mat #kosthold #helse #foreldreogbarn #mammablogg

 • 25.01.2016 kl.20:45
 • Blogg
 • 23 kommentarer
 • Mandag, sykt barn og travle uke!

  • 25.01.2016 kl.09:43

  God morgen!!

  Mandag igjen- helgen går alltid like fort!

  Det er blitt veldig mye mildere nå og det er kun 0. 1 grader ute! Jeg håper virkelig ikke det blir mildere, for gutta koser seg sånn med all snøen!

  I dag er det tid for ukeshandelen igjen, det er rimelig tomt i kjøleskapet.

  Jeg er hjemme med minstemann i dag, da han har en så veldig stygg hoste. Det er greit å ta en dag hjemme med mammaen sin, drikke masse solbærtoddy og bare kose seg!

  Denne uken blir en travel uke. Det bursdagsfeiring på minstemann som blir seks år i februar- han skal ha felles feiring med en venn i barnehagen, og de skal feire på Hurlumheihuset på lørdagen. De gleder seg veldig til dette!

  På søndagen er det vinteraktivitetsdag med hele klassen til eldstemann! Da blir det ski og aking, med grill og det som hører med!

  Da er det bare å pakke termosen og matpakkene! Det blir veldig koselig!

  Denne uken må nytes til det fulle, da jeg er fri nå frem til jeg starter i ny jobb mandag 01.02.16! Til tross for at det blir en travel uke med en del baking og forberedelser, skal det bli en bra uke! Godt med en friuke, så jeg kan nullstille meg og forberede meg på nye utfordringer.

 • 25.01.2016 kl.09:43
 • Blogg
 • 26 kommentarer
 • En skikkelig tankevekker!!

  • 24.01.2016 kl.08:44

  Har du ryddet i skapet i det siste?!

  Hver dag skjer det uhell i hjemmet der barn får i seg medisiner de har funnet hjemme. Mange slike uhell kunne vært unngått hvis medisiner ble oppbevart på en mer ansvarlig og sikker måte, og gamle medisiner ble returnert til apotekene.

  Giftinformasjonen får i gjennomsnitt 10 henvendelser hver dag fra foreldre som frykter at barna har fått i seg medisiner de ikke skal. Mye av grunnen til dette, skyldes at de færreste av oss har medisinskap som står trygt plassert.

  En fersk undersøkelse utført av Opinion viser at hele 40 prosent sjeldent eller aldri rydder i medisinene sine. Kun halvparten returnerer medisinene til apoteket, mens 30 prosent ikke vet hvordan de bør kvitte seg med gamle og ubrukte medisiner.

  Etter jeg ble påkjørt av en bil i det jeg syklet mot skolen her i oktober, brakk ankelen og ble operert- har jeg hatt en del medisiner liggende i kjøkkenskapet. Og dette er tabletter som jeg ble helt slått ut av, sterke smertestillende som jeg skulle ta noen dager etter operasjonen og i værste fall før jeg la meg hvis smertene ble for sterke! Jeg tør ikke tenke på hva som ville skjedd dersom en av barna mine fikk i seg noen av disse!

  I tillegg har jeg blodfortynnende sprøyter, og diverse andre greier.. Dette skal nå bort!

  Jeg har ryddet i skapet og skal rett bort på apoteket first thing monday morning!

  Jeg oppfordrer dere alle til å rydde i skuffer og skap, og legg medisiner samlet på et sted - trygt og langt unna barn! De som er gått ut på dato, eller du ikke bruker de lenger-kan du levere på apoteket!

  Husk at medisiner består av biologisk aktive stoffer som påvirker levende organismer. Derfor skal de ikke kastes i søpla, vasken eller skylles ned i toalettet!!

  Alt dette skal leveres mandag på apoteket! Beviset kommer i morgen tidlig!

  #ryddskapet #legemiddelverket #apotekforeningen #LMI #statenslegemiddelverk #norskvann #giftinformasjonen #folkehelseinstituttet #ryddskapet.no #helse #foreldreogbarn #mamma #mammablogg #mammalivet

 • 24.01.2016 kl.08:44
 • Blogg
 • 22 kommentarer
 • Takknemlighet

  • 23.01.2016 kl.21:08

  Hvis vi ønsker at barna våre skal være takknemlige, kan det være lurt å begrense antall gaver. Det vi har i overflod, takker vi ikke for. Barna tar for gitt at de har mat og varme klær, og tenker ikke over at det er noe å være takknemlig for. Vi lever i et land hvor det nærmest er en selvfølge, alt det vi har! Vi har et overforbruk av det meste, og ting går lett i søpla.

  Det vi trenger kjøper vi og når vi har bursdag vet vi virkelig ikke hva vi ønsker oss fordi vi har jo alt!

  Barna i dag er heller ikke så vant til at de må vente for å få noe. Mange får store ting som både ski og sykkel uten at det er hverken jul eller bursdag. Det opplevde vi her om dagen, faktisk! Det skulle være vinteraktivitetsdag på skolen, og poden hadde ikke langrennski! Vi fant en rimelig skipakke , men dette kunne like gjerne være en julegave!

  Som foreldre kan vi være med og bestemme hvilken vei utviklingen skal gå. Hvis vi vil holde igjen for kjøpepresset, kan vi tenke alternativt. Dette er selvsagt en balansegang. Vi burde tenke over hvordan vi kan være med på å begrense forbruket. Vi må heller gå foran med et godt eksempel. Vi burde kunne ønske oss noe og heller måtte vente litt på det, eller spare til noe vi ønsker oss!

  I dag ble guttene utrolig takknemlige over at de har fått hamster som de har ønsket seg så veldig lenge! Vi har tenkt lenge på det, snakket om hva det innebærer. Og den gleden de viste i dag var så inderlig ekte! De fikk noe de har ønsket seg så lenge!

  Og selv om det ikke er hverken jul eller bursdag, er dette vår måte å vise dem tillit og la de få sjansen til å vise oss at de tar ansvar og ivaretar dette lille livet. (Med vår hjelp selvfølgelig)

  Denne takknemligheten var deilig å se.

  Vi er også litt nøye med at de kan hjelpe til hjemme, være flink å rydde etter seg, gjøre lekser ordentlig og være flink på skolen- dette gir grunnlag for en liten slant i ukelønn. Denne kan spares opp slik at de vet hvordan det kjennes å kjøpr noe de har ønsket seg lenge og endelig kan kjøpe det når de har spart lenge. Da tenker jeg de lærer litt verdien av penger og ser at det er ikke bare å kjøpe og kjøpe hele tiden.

  Er dine barn takknemlige?

  #hverdag #barn #gleder #takknemlighet #mammablogg #livet #inspirasjon #mammalivet

 • 23.01.2016 kl.21:08
 • Blogg
 • 10 kommentarer
 • Familieforøkelse!

  • 23.01.2016 kl.18:40

  Det har vært en koselig lørdag! Vi har vært i et barneselskap og det var hyggelig! Desverre har vi ikke fått vært så mye ute i snøen i dag- men det må vi i morgen!

  Men i dsg har vi fått et nytt familiemedlem! Vi har fått en liten hamster. Guttene har leeeenge ønsket seg det, og etter mye vurdering så kom vi nå frem til at de kan få et hamster.

  Gutta er veldig innstilt på å vaske bir og skifte vann hver dag, passe på at den har det bra og ta godt vare på den!

  Det å ha et lite kjæledyr tror jeg kan være godt for et barn og de lærer litt av det.

  Det er skjønt å se hvor betatte de er blitt av den lille krabaten.

  Ellers er middag inntatt og vi venter på en ny episode av "oppdrag Nansen" på nrksuper kl 19.00!

  Ha en god kveld alle nydelige!

  #lørdag #familie #hverdag #helg #nrksuper #oppdragnansen

 • 23.01.2016 kl.18:40
 • Blogg
 • 32 kommentarer
 • Kaffe, lørdag og familiekos..

  • 23.01.2016 kl.08:45

  God morgen!

  Deilig å sove lenger i helgene, ingen vekkerklokke som river meg ut av søte drømmer!

  Elsker lørdager.. I dag skal vi i et barneselskap midt på dagen, og så blir det litt familiekos etterpå!

  Det er ikke så voldsomt kaldt ute i dag, slik det har vært i ca to uker nå- men alikevel håper jeg at snøen blir liggende.. I natt har det snødd veldig mye egentlig så blir spennende å se når måkebilen kommer..

  Ønsker dere alle en magisk lørdag!

  #morgenkos #lørdag #helg #mammablogg #familietid #kaffe #kitchn #mummikoppen #favoritt

 • 23.01.2016 kl.08:45
 • Blogg
 • 29 kommentarer
 • Fredagsmys!

  • 22.01.2016 kl.16:48

  Endelig fredag! Beste dagen i uken! En hel helg å se frem til.

  Jeg møtte åtteåringen min på kafeén da han var ferdig på skolen! Det lyste i øynene hans da han kom inn i kafeén! Vi storkoste oss, han med en svær kanelbolle og kakao med krem, og jeg unnet meg en ostekake og dobbel cortado!

  Vi satt lenge og bare snakket, fniste og lo!

  Erterpå tok vi en tur innom senteret. Jeg skulle bytte en vase som jeg hadde fra før, så det ble en kähler vase. I tillegg hadde de

  Tiøbud på boen frokost tallerkener fra Rosendahl- og vi mangler 4!! Noen har knust de vi hadde (kremt) så nå har vi endelig åtte igjen! Herlig!

  Vi måtte selvfølgelig ha noen blomster til den nye vasen så da ble det noen rosa roser.

  På kaffebar'n hadde de også fått inn en nye drikke- som var veldig god! Den het Noa Relaxation!

  Noa Relaxation er en helt ny drikk basert på naturlige urter som bidrar til å minske stress og øke konsentrasjonsevnen. Drikken inneholder nydelige smaker inspirert av den skandinaviske naturen.

  Den hadde en nydelig og frisk smak!

  Senere er det middagstid!

  Ønsker dere en magisk fredagskveld!

  #kähler #kählerdesign #helg #fredag #familie #livet #kaffe #kaffebar'n

 • 22.01.2016 kl.16:48
 • Blogg
 • 24 kommentarer
 • Piller eller behandling?!

  • 22.01.2016 kl.10:56

  Det å bruke antidepressiva får mye oppmerksomhet for tiden- det sies at antall reseptforeskrivning av antidepressiva til barn og unge har fordoblet seg på kort tid. Dette bekymrer!

  Jeg leser denne kommentar i en artikkel som omtaler saken:

  "Vonde ting skjer, man kan oppleve vonde ting i familien eller mobbing. Men det barna trenger er hjelp til å mestre det, ikke en voksen som sier: Ta en tablett så går det over."

  Hallo?!? Er det noen hjemme? Er det virkelig noen voksne som sier at det går over, bare du tar deg en pille?!

  En annen ting; skal barn måtte lære seg å håndtere mobbing, eller vonde ting i familien!? Mobbing bør være utelukket- det har foreldre og skolen hovedansvaret for spør du meg..

  Dersom voksne skal kunne stå å si at barn bør få hjelp til å lære og mestre slike vanskelige situasjoner i hverdagen, bør de sørge for at det skjer fort!

  Det som er problemet er at når en person, ung eller eldre - får psykiske utfordringer, er det ingen hjelp å få! Ventelistene for å komme seg hos en psykolog med tilskudd er lang! Flere måneders ventetid! Med mindre du har 1000 kr til å bruke på en 45 minutters samtale 1-2 ganger i uken. Det vil da koste fire til åtte tusen kroner i måneden, alt avhenigig av hvor avhengig du er av hjelpen!

  Noen ganger er behovet for hjelp så akutt at man anbefaler å starte med antidepressiva. Noen ganger er personen i denne slutte situasjonen så ute å kjøre at de nesten ikke er mottagelige for hjelp en gang, og at det derfor ikke vil ha noen hensikt, med mindre det er påbegynt en behandling med antidepressiva. Dette er for at personen skal kunne "lande" litt - blir mer mottagelig, være litt mer "på nett" - slik at personen vil være i stand til å motta hjelpen.

  Men først og fremst- ventetiden! Ventetiden er lang og det er kritisk for en som har behov for alutt hjelp! Ofte har denne personen allerede drøyd lenge med å faktisk be om denne hjelpen.

  Klokken tikker og det er ikke så mye tid å miste. Folk går og sliter ekstremt og det kan gjøre godt å få dempet disse følelsene og angsten, med antidepressiva. Jeg tenker at i mange tilfeller kan det være nettopp dette som redder denne personen..

  Antidepressiva får mye kritikk- men jeg mener at systemet rundt, bør få mye mer kritikk. Gjør ventelisten kortere, gjøre det enklere å få hjelp!

  Og når det er sagt; senk kravene til deg selv og andre. Samfunnet vårt er blitt overfladisk og uoppnåelig, og det går på bekostning av psykisk helse!

  Sett en endelig stopper for mobbing!

  Respekter hverandre for den de er!

  Vit at du er mer en god nok!

  #engasjert #mobbing #mammablogg #helse #psykiskhelse #livet #hverdagen #familie #blogglisten #bloggmag

 • 22.01.2016 kl.10:56
 • Blogg
 • 16 kommentarer
 • På date med en ung mann!

  • 21.01.2016 kl.22:07

  I morgen har jeg en "date" men en ung mann. Han er en så utrolig flott kar og jeg gleder meg veldig til å møte han i morgen!

  Min eldste gutt er en flott og reflektert liten skatt!

  Vi snakket litt i kveld og han fortalte meg at han skulle ønske vi hadde mer alenetid sammen.

  Jeg kjente det stakk litt inni meg, for jeg er fullt klar over at vi burde, men det er virkelig ikke ofte vi har alenetid med barna hver for seg. Dette er noe jeg skal jobbe litt med fremover nå- han begynner tross alt å bli stor, og han er svært tålmodig med sin lillebror.

  Han fortalte meg at han ønsker alenetid etter at lillebroren hadde sovnet, og det satt langt inne for han å si det - fikk jeg følelsen av.

  Som regel går hverdagen i et! Det er et jag og det er så altfor liten tid til den gode kvalitetstiden som vi trenger så sårt.

  I morgen har jeg fri og jeg avtalte med gutten min at vi kan møtes med en gang han er ferdig på skolen! Vi skal på

  Kafeen som er nyopppusset, vi skal sitte og kose oss med det vi måtte ønske, og snakke sammen og få en god stund sammen! Uten mobil, uten mas- bare oss to! Vi skal på mor og sønn date!

  Det trenger ikke å være komplisert. Selv om det kan være kjekt å gå ut og gjøre en aktivitet sammen med én eller begge foreldrene, er det slett ikke et krav at en må forlate huset.

  Det kan like gjerne bestå i at barnet får krype opp i mammas eller pappas fang og lese en bok. Egentiden må ikke bli et stressmoment og noe en skal rekke. Det viktigste er at det blir gjort- at det blir en magisk stund sammen!

  Positivt for barnas selvfølelse

  Å få foreldrenes udelte oppmerksomhet kan også virke inn på barnets selvfølelse. Det styrker barnas følelse av å være verdt noe, og de opplever at de er viktige for foreldrene!

  Egentid er viktig gjennom hele oppveksten

  Har man flere barn, vil barna selvsagt også få mye glede av hverandre. Men det er viktig å huske på at det er flere enkeltindivider.

  Det er godt for barna å slippe å dele oppmerksomheten til enhver tid.

  Jeg tror også det er fint å fortsette å prioritere egentid selv om barna blir eldre og mer selvstendige.

  Dette kan gjelde helt opp i tenårene.

  Så i morgen skal jeg på "date" men en ung liten mann- min sønn!

  #egentid #morogsønn #familie #mamma #mammablogg #hverdag #livet

 • 21.01.2016 kl.22:07
 • Blogg
 • 24 kommentarer
 • Magiske øyeblikk!

  • 20.01.2016 kl.19:39

  Det er alt for få timer i døgnet, det er mye som skal rekkes, og masse som må ordnes!

  Jeg er ofte så stresset eller sliten at jeg ikke klarer helt å følge med på mer enn en ting om gangen..

  Jeg tenker ofte at jeg må skjerpe meg:

  La det rotet ligge, vær mer tilstede osv.. osv..

  Jeg tror det er en kunst å få det til, slik man gjerne ønsker men enkelte ting burde være rimelig enkelt å justere på!

  Jeg må legge fra meg telefonen!

  Etter at min eldste sønn kommenterte at jeg er mye på mobilen, har jeg bestemt meg for å ta noen grep. Jeg kan gå glipp av mange viktige øyeblikk mens fokuset er på noe helt annet enn barnet. Ikke gå glipp av noe stort fordi du hadde fokus på mobilen og ikke barnet!

  Lek med barna!

  Det er fint at barna kan leke for seg selv, og det bør de også få lov til å gjøre, uten at foreldrene blander seg inn. Men de små kan også lære viktige ting gjennom lek, spesielt språk. Så sett deg eller legg deg ned på gulvet med barnet ditt, så kan dere få en fin stund sammen. Det er ikke alltid jeg synes det er så gøy, men det er ikke så mye som skal til! Og de setter såååå stor pris på det!

  Ta vare på øyeblikkene

  Listen over ting som skal og bør gjøres er ofte lang. Men det er viktig å leve i nuet! Dette er noe jeg prøver å bli bedre på, og det vil gi meg mye glede. Det er man minst venter det, at de magiske øyeblikkene skjer!

  Prøv å få til noe sammen!

  - hele familien. Kanskje er det lettest å få til noe i helgen, men dere kan også sette av en fast ettermiddag i uken til familiekos. Spill med barna, gå i svømmehallen, dra på sykkeltur eller gå tur i skogen. Gjeninnfør søndagsturen. Det er kjekt å ha noen gode felles opplevelser som dere kan tenke tilbake på når det er som travlest. Tid sammen fungerer ofte som lim i familien. Bruker dere tid sammen, blir dere kanskje mer harmoniske sammen også..

  Ikke glem deg selv!

  Du er også et selvstendig individ. Gi deg selv muligheten til å få litt tid for deg selv og gjøre noe du selv ønsker - det kan komme også resten av familien til gode. Kanskje er det noe så enkelt som litt egenpleie med et uforstyrret varmt bad, eller kanskje trenger du en kveld sammen med venninnene.

  Vær et godt eksempel

  Barna lærer fort!De gjør ikke hva vi sier, men hva vi gjør. Her har du en gylden anledning til å være et godt forbilde for den oppvoksende slekt. Prøv å formilde de verdiene du ønsker barnet skal ta med seg videre i livet, og vær raus med andre!

  Lenger lunte?

  Å være foreldre er en stor glede, men det kan også være frustrerende. Og jo mer stresset vi er, jo kortere lunte blir lunta for hva vi tåler. Kanskje klarer vi å telle til ti eller litt mer før vi sier noe. Ved å gå litt i oss selv, kan vi kanskje prøve å tenke oss om en ekstra gang..

  Alenetid med barna!

  Det er fint å ha flere barn, og søsken kan ha veldig stor glede av hverandre. Men det er også mye misunnelse blant søsken, og mange opplever ikke sjelden at barna kjemper om å få foreldrenes oppmerksomhet. Det har blitt sagt at barn kan føle like sterk sjalusi når de får et nytt søsken, som du ville følt om du skulle fått en tredje person inn i samlivet – med like rettigheter som deg selv. Men husk at noen barn roper høyere enn andre – og får mer oppmerksomhet. Andre gjør mindre av seg, og krever derfor ikke så mye. De kan likevel ha behov for like mye tid alene med deg.

  Tenk så kjekt det kan være, både for deg og barnet, å ha litt tid sammen – uten søsken som maser. Barnet elsker det, og du vil kanskje få en bedre følelse av å strekke til for alle.

  Ikke gå glipp av hverdagens magiske øyeblikk, de gode samtalene og den verdifulle kosen med barna! De vokser så fort og en dag vil jeg savne denne tiden!

  #mamma #barn #familie #hverdag #øyeblikk #hverdagsglede #mammablogg #mammalivet

 • 20.01.2016 kl.19:39
 • Blogg
 • 12 kommentarer
 • En frossen onsdag morgen..

  • 20.01.2016 kl.07:17

  God morgen!

  Fortsatt iskaldt med -15 grader, som gjør at det knirker i snøen når jeg går! Vi er midtveis i uken allerede og en nydelig kopp kaffe og frokost venter meg når jeg kommer på jobb.

  Frokosten i dag blir cottage cheese med ferske jordbær oppi, det smaker nydelig og metter lenge!

  Ønsker dere alle en vakker dag!!!

  #onsdag #hverdag #lavkarbo #kosthold #mammablogg #januar #inspirasjon

 • 20.01.2016 kl.07:17
 • Blogg
 • 22 kommentarer
 • Ikke verdt en dritt!!

  • 19.01.2016 kl.20:26

  Jeg lot meg friste, jeg var sliten og trengte noe som kunne løfte meg opp. Jeg hadde ikke fått i meg middag, for eldstemann skulle i bursdag og vi hadde dårlig tid! Jeg blir et udyr når jeg er sulten!

  Jeg sprakk! Klarte ikke å tenke på noe annet et melkepletter! Jeg kjøpte 6 melkepletter fra smågodthyllen! Slukte de rått og angret som en hund etterpå!

  "Faen"! Tenkte jeg..

  Såååå godt smakte ikke den sjokoladen. Det var ikke verdt en dritt!

 • 19.01.2016 kl.20:26
 • Blogg
 • 23 kommentarer
 • Lavkarbo meny ut uken!

  • 19.01.2016 kl.15:37

  Det er alltig greit å sette opp en meny for uken, så slipper man å tenke så mye på hva man skal lage til middag fra dag til dag! Greit å få handlet inn alt en dag i uken så sparer man litt tid.

  Her har jeg tenkt gjennom og satt opp hva min plan for uken er.

  Resten av familien spiser selvsagt med tilbehør som ris, poteter og pasta ved siden av!

  Tirsdag

  I dag blir det sen middag på meg!

  Det blir squash penne med karbonade kjøtt og tomatsaus. Masse hvitløk!

  Onsdag

  Kyllingsalat, lagd av stekt kyllingfilet i terninger, salat og det jeg liker av grønnsaker. Med fetaost og olivenolje så klart.

  Torsdag

  Stekt kyllingfilet med blanchert flower sprout!

  Fremgangsmåte:

  250 g flower sprout

  1 ss valnøttolje

  saften av ¼ stk sitron

  salt og pepper

  Fremgangsmåte

  Skyll og tørk kålen.

  Ha dem over i kokende lettsaltet vann og kok ca. 2 minutter.

  Hell vannet av og ha kålen over i en serveringsbolle.

  Press noen dråper sitronsaft og litt salt og kvernet pepper rett før servering.

  Fredag

  Limemarinert salma med vårløk og agurk, nytes med wasabimajones og en lett salat ved siden av.

  Lørdag

  Lasagne med squash og cottage cheese! Lett salat ved siden av, med fetaost!

  #salma #salmalaks #middag #helse #kosthold #lavkarbo #inspirasjon #hverdag #mammalivet

 • 19.01.2016 kl.15:37
 • Blogg
 • 18 kommentarer
 • En mors bekjennelser!

  • 18.01.2016 kl.21:22

  Jeg kan fortelle at det å være mamma er det beste jeg vet på så mange måter, og andre ganger kjennes det ut som noen har kravlet opp i ræva mi og grodd fast der..

  Det er mye positivt ved det å være mamma! Jeg kunne virkelig ikke tenkt meg noe annet! Jeg ånder og lever for barna mine og jeg forguder dem, elsker dem av hele mitt hjerte! Jeg glemmer aldri den første gangen jeg fikk dem lagt til mitt bryst, første gang de sa ; "mamma"!

  Jeg husker også første gang jeg tenkte at ; "hvis noen sier mamma til meg en gang til nå, så klikker det for meg"!

  Man blir dradd i alle retninger når man er mor, den ene vil hit og den andre vil dit.

  Jeg må omtrent snike meg avgårde for å få tatt den lange dusjen hvor jeg rekker å vaske håret samtidig som jeg gnir av meg dagens sminke.. Og det å sitte på do, alene- er en sjelden luksus! Det er alltid noen som roper på deg eller du kan banne på søskenkjærligheten får en brå vending akkurat når du er opptatt med bommelom!

  Jeg er nok ikke den perfekte mammaen, men jeg gjør så godt jeg kan!

  Jeg kan godt innrømme at:

  😳 Noen ganger er det telefonen som får mer oppmerksomhet ( skammer meg)

  😳 Noen ganger gleder jeg meg til de sover søtt i sengene sine.

  😳 Noen ganger må jeg telle til 58 inni meg- for ikke å sprekke.

  😳 Noen ganger banner jeg!

  😳 Noen ganger bruker jeg lenger tid på toalettet,for å få tatt noen dype åndedrag.

  😳 Noen ganger har jeg ikke lyst å lese den boken.

  😳 Noen ganger vil jeg gråte av utmattelse.

  Jeg er sikker på at mange kanskje kjenner seg igjen i disse følelsene- håper jeg..

  Men når det er sagt så er det så mye mer positivt og gledesfyllt, ved det å være mor:

  ❤ Barna er grunnen til alt jeg gjør her i livet.

  ❤ Kjærligheten for barna er uendelig stor, sterker hver dag!

  ❤ Ingen kan få meg så glad og lykkelig som barna

  ❤ Barna er livets gave!

  ❤ Ingen dag er lik, alle dager bringer med seg herlige opplevelser og minner.

  ❤ Barna får meg alltid til å le!

  ❤ Barna er med i mine tanker hele dagen og jeg gleder meg alltid til å se dem!

  Det er ingen enkel jobb å være mor, men jeg føler man oppdager noe nytt og lærer noe hver eneste dag!

  Det er så mye kjærlighet, så mye glede- og jeg er så takknemlig for at jeg får være mammaen til to så fantastiske gutter!!

  #mamma #familie #mammablogg #livet #hverdagen

 • 18.01.2016 kl.21:22
 • Blogg
 • 10 kommentarer
 • En liten kokk!

  • 18.01.2016 kl.19:45

  Jeg har en liten ung mann her hjemme som ELSKER å lage mat! I dag ville han så gjerne lage pannekaker helt selv!

  Jeg gav han en oppskrift og han fikset alt selv. Det er fint for matematikken også. Da får han målet opp mengder og slikt og det er bra!

  Han skulle steke de selv også, og det var stas! Jeg hjalp han ikke med noen ting! Han stekte mange pannekaker og var veldig kry!

  De så veldig gode ut, og jeg ble så klart fristet- men det er "neimat" for mitt vedkommende. Men han fikk masse skryt og var sååååå flink!

  Jeg fikk meg en kyllingfilet med sellerirot puré! Jeg kokte en kvart sellerirot i små terninger, til de var møre, helte oppi noen dråper og litt smør og moste det! Nam! Det var veldig godt! Flott erstatning for potetmos.

  Anbefales!

  #lavkarbo #mat #kosthold #lchf #hverdag #eatclean #helse

 • 18.01.2016 kl.19:45
 • Blogg
 • 22 kommentarer
 • Snart ut på nye eventyr!

  • 18.01.2016 kl.15:49

  Det nærmer seg veldig nå! Jeg er veldig spent og tenker på det daglig, hvordan det skal bli- denne omventningen i livet..

  Det å starte i ny jobb er alltid veldig spennende, og nervepirrende- og jeg gleder meg veldig!

  Jeg var heldig som fikk denne jobben, ut av mange søkere- stod jeg igjen med vinnerloddet.

  Det blir alikevel trist å avslutte nåværende arbeidsforhold. Jeg har trivdes stort og har vært velsignet med gode kollegaer! Det har vært en fryd å jobbe med de og nå er tiden snart forbi. Jeg er ikke den beste på å ta farvel og føler alltid et lite ubehag i slike situasjoner. Jeg er ikke så god på å håndtere den type opplevelser og jeg blir veldig sentimental.

  Jeg må nok forberede meg litt psykisk på dette og jeg får starte å se frem tip nye utfordringer! Dessuten er dette en fast stilling og ikke et vikariat, så det er jo en god ting!

  Hvordan håndterer du slike forandringer ?

  Synes du det er vondt å ta farvel?

  #nyemuligheter #jobb #hverdag #livet #mammablogg #mamma

 • 18.01.2016 kl.15:49
 • Blogg
 • 24 kommentarer
 • Barn må få vite...

  • 18.01.2016 kl.07:19

  Sponset innlegg

  Er det riktig å skåne barn for enkelte forferdelige ting som foregår i vår verden, eller bør de få vite hva som skjer?

  Det er klart at de trenger ikke å bli opplyst om det mest forferdelige, men det er viktig å la de vite.. Aftenposten Junior er et magasin som kommer ut hver tirsdag og det er en barneavis. Her kan barn lese ulike artikler, forklart for barn! Min eldste liker veldig godt å lese dette, og synes det er spennende! Vi har hatt litt ulike samtaler om diverse temaer sim han har lest om og jeg ser at han lærer en del og blir veldig engasjert.

  Aftenposten junior passer for barn fra skolealder og oppover, og skolen er veldig glad for å få noen eldre utgaver til låns- da det viser seg at elevene er velsig interessert i dette lesestoffet!

  Jeg synes det er veldig viktig at de unge håpefulle vet at verden er ikke like ebkelt for mange, det er mange som lider, sulter, flykter osv og det er viktig å belyse deler av dette for de unge!

  Aftenposten Junior er en ukeavis for barn og unge som deler hva som er det viktigste som skjer i Norge og verden akkurat nå.. Aftenposten Junior skriver om det som skjer i nyhetsbildet på en lettfattelig måte.

  Gi barna noe å glede seg til hver uke. Aftenposten Junior er en prisbelønnet avis helt uten annonser.

  Dersom du ønsker å la ditt barn få lese mer om hva som skjer i Norge og ellers i verden kan du abbonere på Aftenposten junior her!

  #aftenpostenjunior #aftenposten #nyheter #livet #hverdagen #familie #mammablogg #mamma #foreldreogbarn

 • 18.01.2016 kl.07:19
 • Blogg
 • 8 kommentarer
 • Søndagskos

  • 17.01.2016 kl.20:30

  Denne helgen har vært rolig og koselig! Tilbragte helgen hos min far, stemor og søster med familie!

  Gutta har som storkost seg med lille fetteren sin og dullet og lekt med han hele tiden. De var ute å aket tidligere i dag, men det var ikke lenge - for det var -19 grader ute!! Helt vanvittig kaldt!

  Men da vi tok toget hjemover så var det et helt utrolig flott landskap vi passerte! Himmelen var så nydelig i sine fullkommne farger og med all den snøen, så det bare helt magisk og eventyrlig ut!

  Vi tok litt å drikke på Spuntini i nye Østbanehallen og litt snack til gutta! Vi ventet nemlig på pappa, som vi har savnet i helgen. Vi kjørte hjem alle sammen!

  Nå er det sovetid og så er det bare å starte med forberedningen av ny uke!

  #søndag #familie #mammablogg #mamma #hverdag #helg #kos #livet #januar

 • 17.01.2016 kl.20:30
 • Blogg
 • 24 kommentarer
 • En iskald lørdag!

  • 16.01.2016 kl.19:55

  En veldig koselig lørdag nytes med familien. Vi tok toget ganske tidlig i dag og har hatt hele dagen sammen! Nå passer vi på lille toåringen, fetteren til gutta mine på snart to år! Gjett om de koser seg! Det er så stas for gutta å ivareta og underholde den lille og det er så gøy for den lille at det er noen større gutter som leker med han!

  Vi var å kikket litt på salg i dag og jeg fant er kjede fra "Snö" til 70 %!! Det var utrolig flott og jeg er glad jeg fant dette! Noen ganger må vi vel få kjøpe en liten gave til oss selv også.

  Alle tre har fått bade i det store badekaret hos bestemor og bestefar! De har det rågøy!

  Etterpå blir det rolig, men kveldsmat og kos- så skal vi få se om vi får lagt lille toåringen! Det blir første gangen for han, så det blir spennende!

  #familie #mammablogg #mammalivet #hverdag #lørdag #livet

 • 16.01.2016 kl.19:55
 • Blogg
 • 20 kommentarer
 • God morgen!

  • 16.01.2016 kl.09:32

  God morgen! Det er lørdag og vi skal på overnattingsbesøk til besteforeldrene! Hjem til paps! Alltid koselig å komme hjem. I kveld skal vi også passe min lille søte nevø, og dette gleder gutta mine seg veeeeldig til. Det er veldig stolt over å ha en fetter (som fyller to år snart). Vi skal spise en rolig og god frokost, kose oss- gjøre oss klare og ta bussen inn til Oslo- tog videre. Det som er stas med dette toget, er at det "kiosk" , eller godteautomat og kaffeautomat. Dette er en drøm for gutta!

  Til frokost i dag blir det lavkarboknekkebrød med leverpostei og agurk! En stor kopp kaffe og masse vann!

  #frokost #lavkarbo #lørdag #helg #familietid #livet

 • 16.01.2016 kl.09:32
 • Blogg
 • 22 kommentarer
 • Fredag, lavkarbo foccacia og frustrasjon!

  • 15.01.2016 kl.19:26

  Variabelt humør denne ettermiddagen kan du si! Det vil si jeg var først og fremst lykkelig over å tatt helg, humøret var på topp- jeg hadde laget mitt første lavkarbofoccacia brød og åtteåringen kommer hjem UTEN vinterbuksen sin!

  Lykke- stolthet - sinnutbrudd..

  Det gjorde meg rett og slett så utrolig frustrert at jeg følte at jeg spratt ut av mitt gode skinn!

  Grunnen til at dette gjorde meg så irritert er at det ikke er første gangen! Guttungen legger fra seg alt fra dyre hestravotter, vinterjakke, mister hetten på vinterjakken, mister luer, gensere... Osv osv.. Han er så distré! Han fortalte meg i går at vinterbuksa har vært forsvunnet i to dager på skolen og da har han altså gått ut i friminuttet i alle disse minusgradene!!

  Jeg slapp det jeg hadde i hendene og dro av gårde med gutta på slep, opp til skolen- for å lete! Finner den ingen steder! Leter utenfor klasserommet, i garderoben, på sfo, i alle de andre etagene, i trappeoppgangene, i gymsalen, i skolegården, i ballbingen.. Til og med på toalettene! Vinterbuksen?! BORTE!

  Jeg kjente at jeg ble irritert og så ingen annen løsning enn å dra ned på senteret å kjøpe en ny.

  Jeg var heldig å fant en på g-sport i hans størrelse, den siste de hadde! Og best av alt; på salg! 50% rabatt fikk jeg på den!

  Flere som har barn som roter bort alt på skolen?

  Humøret var fortsatt litt dritt da vi kom hjem igjen.. Men jeg "landet" etterhvert!

  Jeg var sulten som en ulv og vi lagde rett og slett bare en kyllingsalat til middag! Det var nydelig, og det passer perfekt med foccia brødet til!

  Oppskrift foccacia brød:

  3 egg

  80 g philadelphiaost

  1/2 fløte eller h - melk

  2 dl sesamfrø

  1 ss fiberhusk

  1 ts salt

  litt olivenolje

  timian

  rosmarin

  oliven (oppkuttet)

  soltørkede tomater (strimler)

  revet parmesan

  Bland alt , fiberhusk til slutt. Miks i kjøkkenmaskin. Hell over i smurt brødform og stek i 40 min på 175-180 grader midt i ovnen.

  Ta litt oliven og soltørkede tomater og dryss over også, før det stekes. Dryss over havsalt , rosmarin og timian. Stek ..

  Nå skal vi bare slappe av resten av kvelden, nyte hverandre og kose oss!

  Ønsker dere en deilig fredag kveld!!

  #fredag #familie #lavkarbo #inspirasjon #hverdag #helg #hverdagslykke #livet

 • 15.01.2016 kl.19:26
 • Kosthold
 • 11 kommentarer
 • En venn i nøden...

  • 14.01.2016 kl.15:44

  Har du en slik god venn som står der uansett når du måtte trenge det ? En som er der når alt rakner og som deler dine gleder? En venn som gir deg motivasjon og håp når du ikke kjenner igjen deg selv- og en du kan le deg i hjel med? Det har jeg !! Og hun skal feires i dag!

  Min alles beste venn hadde bursdag forrige uke, og i dag skal vi ha en kveld hvor vi gjør litt stas på henne! Hun fortjener det!

  Det blir ikke noe hæla i taket, det er tross alt bare torsdag- planen var at vi skulle feire på fredag men det passet ikke så det ble litt endringer.

  Vi lager oss en god middag sammen og skravler og koser oss!

  Det blir virkelig stas! Jeg får ikke sagt hvor mye min beste venn betyr for meg. Hun står der som en mur i tykt og tynt! Slike venner er gode å ha! Må få ordnet en bursdagspresang før jeg drar også!

  Hva ville du blitt glad for?

  Da venner ble til var tanken ganske klar.

  For venner har no' i seg som ingen andre har.

  De har en hånd som hjelper.

  De lytter og forstår.

  De flykter ikke unna, men blir når andre går.

  Derfor har vi venner

  som må hylles spesielt

  og en av dem er nettopp DEG

  du hverdagslivets helt!

  #mammalivet #egentid #mommytime #venn #hverdag

 • 14.01.2016 kl.15:44
 • Blogg
 • 24 kommentarer
 • Det blir for sent!

  • 14.01.2016 kl.07:11

  God morgen! I dag føles det som om jeg har sovet i ti minutter!! Jeg har sovet lenger enn det altså, men klokken nærmet seg 00.30... Det er pga den altfor spennende dokumentar serien "making a murderer". Jeg måtte bare se en episode til i går kveld!!

  Fasinerende hvor korrupt enkelte rettsystemer kan være..

  Men nå er det nest siste arbeidsdag denne uken, så er det helg!

  Tir frokost ble det blåbær og bringebær med litt fløte på, og en stor kaffekopp!

  Rakk ikke annet!

  Men til lunsj blir det middagsrester fra igår, nydelig salmalaks med spinat og fetaost! Nam!! Det gleder jeg meg til..

  I kveld skal jeg feire bursdagen til en god venninne, det blir middag og skravlings.. Det blir kos!

  Ønsker dere alle en nydelig torsdag!

  #lavkarbo #frokost #kosthold #hverdag #mammablogg #livet

 • 14.01.2016 kl.07:11
 • Blogg
 • 18 kommentarer
 • Egentid i kveld!!

  • 13.01.2016 kl.18:37

  God ettermiddag alle skjønne !

  Vi har spist en super god middag! Som nevnt på menyen ble det laks med spinat og fetaost! Himmelsk og perfekt lavkarbo middag!

  Ungene slukte maten og nå sitter vi glade og mette i sofaen, slapper av litt før lekser, engelske gloser (øve til gloseprøve) og så starter vi på kveldsrutinene og kveldsmat!

  I kveld får jeg meg mitt egentid!! Og jeg gleder meg! Jeg skal lage meg litt kos, og sette meg godt til rette og se flere episoder av "making a murderer"! Dette er en serie som er ekstremt spennende! Det skal bli godt å få bena på bordet - dette har vært en veldig travel dag! Kjenner at jeg trenger en liten pause nå.

  Rakk i tillegg knnom Tanum der vi bor! Hørte de hadde salg der! De skal ousse opp, så jeg fikk to bøker til svimlende 10kr stykket!! Desverre var det ikke så veldig mye bra bøker- men gøy med djsse to da!

  Ha en super kveld alle flotte!!

  #lavkarbo #middag #kosthold #hverdag #mammablogg #livet #salmalaks #tanum #mammablogg

 • 13.01.2016 kl.18:37
 • Blogg
 • 21 kommentarer
 • Første gangen..

  • 13.01.2016 kl.15:37

  Første gangen! Én gang må alltid være den første! I dag er det vår tur! Vi har snakket om det en stund, og i går sa åtteåringen vår ; "i morgen vil jeg gå alene hjem fra skolen, og være alene til dere kommer hjem"! Han er ferdig på skoøen 13.15 og bruker vel i hans tempo fort en halv time hjem!

  Vi er hjemme rett før fire så

  Det blir to og en halv time alene, omtrent! Jeg synes han er flink. SFO er ut fjerde klasse, men målet er å skutte på sfo før han starter i fjerde klasse.

  Jeg må innrømme at jeg føler jeg betaler nesten 3000 kr i måneden for bare oppbevaring av gutten. Sfo er ikke nødvendig lenger, strengt talt!

  Det blir spennende å høre om hvordan han synes det har gått, og om det er noe kunne tenke seg å gjøre oftere.

  Nå er jeg på vei hjemover og jeg gleder meg til middag! Er veldig middagssulten kjenner jeg!

  I dag blir det laks med spinat og feta ost!! Nam nam!

  Ha en god ettermiddag!

  Når sluttet dine på sfo (hvis du har

  / har store nok barn?

  #lavkarbo #lchf #mammablogg #hverdagen #livet #foreldreogbarn

 • 13.01.2016 kl.15:37
 • Blogg
 • 20 kommentarer
 • Lavkarbo meny resten av uken

  • 12.01.2016 kl.15:39

  Nå er jeg på vei hjem fra jobb, og gleder meg til middag.

  Jeg må innom butikken og handle litt, så er det rett hjem og kaste seg rundt.

  Jeg har tenkt ut en liten meny for meg selv på hva jeg skal spise ut uken. Da er det selvfølgelig lettere å handle mat, siden jeg vet hva jeg skal spise til hvilke måltider.

  Barna spiser det samme som meg, men med pasta, ris eller poteter ol.l til, så det blir ikke så mye styr sånt sett!

  Til frokost har jeg mine favortitter, og det er viktig for meg at det er noe som det er enkelt å ta med seg til jobb også.

  Det jeg liker til frokost er:

  * Cottage cheese med bær eller avocado. Dette gir mye energi og jeg holder meg godt til lunsj.

  * Lavkrboknekkebrød med valgfritt pålegg ( det går i fete oster som brie eller lignende, makrell i tomat, egg osv)

  *omelett, med salat. Enkelt å lage dagen før og putte i matboksen, godt med salat og feta ost til)

  *bær med fløte ( mer fett øker jo fettforbrenningen)

  Til lunsj går det litt i det samme, eller det kan i tillegg være :

  *karbonader med avocado og seterrømme (jeg liker å steke opp mange karbonader, ha i frysen og ta når jeg trenger )

  *middagsrester fra dagen før ( ofte lager jeg litt ekstra så det er nok til dagen etter.

  *salater med en god dressing, og en avokado.

  Middag resten av uken:

  Tirsdag :

  Grillede kyllinger (på tilbud på coop mega) dette spiser jeg med en god salat og en god dressing.

  Onsdag:

  Laks med spinat og fetaost. Dette er en oppskrift jeg fant på trinesmatblogg! Du kan se oppskrift her ! Denne er rågod!

  Torsdag:

  "Spagetti bolognese" Men jeg lager spagetti av squash ved å kutte de i tynne strimler, først med ostehøvel (skiver) så strimler jeg de med skarp kniv. Dampes i 3 minutter. Heller kjøttsausen over. Nydelig!

  Fredag:

  Jeg skal i utgangspunktet spise hos en venninne, vi har ikke diskutert hva vi skal spise enda.

  Lørdag:

  Lasagne med squash og cottage cheese. Se oppskrift her ! Fotballfrues oppskrift på lasagne er himmelsk!!

  Søndag:

  Kyllingfilet med blomkålmos. Laget av kokt blomkål som jeg moser med stavmikser eller i blender, med fløte, smør, salt og pepper. Og en avokado.

  Når jeg er fysen eller ønsker en dessert er jeg glad i ;

  *jordbær/ blåbær / bringebær med fløte

  *pisket krem med varme bær (frosne skogsbær som varmes i kjele) obs: bær tiø 40% på mega denne uken!

  *lett is, som tres bare uten sukker

  *riskrem (laget av cottage cheese og pisket fløte) rød saus kan man lage av bær som man kjører i blenderen og heller over.

  #lavkarbo #meny #middag #kosthold #helse #eatclean #mammablogg #bloggmag #inspirasjon #hverdag #mamma

 • 12.01.2016 kl.15:39
 • Blogg
 • 31 kommentarer
 • Lunsj, lavkarbo og kaffe!!

  • 12.01.2016 kl.12:37

  Nå er det endelig snart lunsj! I dag føler keg med litt ekstra sulten! Har tatt litt cottage cheese med eple, pære og vanilje - med litt jordbær oppi!

  Men nå er jeg klar for lunsj!

  Det blir en salat i dag

  Etter jobb er det tid for å handle for ny uke. Er veldig spent på hva det blir til middag i dag! Har ikke fått tenkt helt på dette enda!

  Tar i mot ideer, med stor takk!

  #lavkarbo #lchf #lunsj #middag #kosthold #hverdag #eatclean #helse

 • 12.01.2016 kl.12:37
 • Blogg
 • 18 kommentarer
 • Litt lavkarbo snack!

  • 12.01.2016 kl.07:07

  I går kveld fikk jeg lyst på noe godt! Men kjøleskapet er klart for å fylles igjen og det var ikke mye å velge mellom, som passer min lavkarbodiett.

  Men jeg hadde fløte, og jeg hadde frosne bær!

  Jeg pisket fløte så jeg fikk en god kremdott og varmet bærene i en kjele så de ble varme. (Dette var en blanding av blåbær, bringebær og bjørnebær)

  Kremen oppi en skål og helte de varme bærene over! Det smakte himmelsk!

  Anbefales!

  Jeg ønsker alle dere flotte mennesker en god dag! Jeg håper dagen bringer dere mye glede!!

  #lavkarbo #lchf #eatclean #healthy #livet #helse #kosthold #hverdagen #bloggmag #mammalivet #mammablogg

 • 12.01.2016 kl.07:07
 • Blogg
 • 17 kommentarer
 • "Klikkhorer" med tilbehør

  • 11.01.2016 kl.21:02

  Nå tar det litt av her synes jeg! Voksne folk bak en skjerm, taster vilt på tastaturet og kan si hva de tenker og mener. Ytringsfriheten er formidabel, ikke sant?!

  Man kan pløye gjennom blogg på blogg hvor "forfatteren" skriver om at man ikke skal skrive sånn eller slik, man skal ikke type inn den og den overskriften, man skal ikke legge ut "patetiske bilder", man skal ikke skryte eller provosere, man skal ikke synes synd på seg og bla bla bla!!!

  Men gjett hva! Innimellom... hold deg fast.. Jeg har syntes synd på meg selv, og jeg gjør det fortsatt innimellom.

  Jeg har hatt det dritt til tider, ja- livet kan virkelig være slitsomt. Jepp, jeg har følt meg døden nær, lagt ut "triste bilder".

  Men jeg har også vært sykt lykkelig, følt at livet er perfekt, tenkt at jeg er heldig, vært stolt av meg selv osv osv.. Skal jeg ikke få lov å dele dette med andre?

  JEG skriver hva jeg vil, og jeg synes at alle skal få lov til å gjøre det samme. Uten at man skal føle at man "lokker"til seg klikk pga teite overskrifter eller triste og deprinerende temaer. Vel, hvis det ikke er blitt lagt merke til enda- det er de innleggene folk klikker seg inn på! Jeg blandt annet! Det gjør meg til en "klikkhore". Tenk noe så teit! Er det ikke slik media fungerer?!

  Mitt formål med min blogg, var å få skrevet ned noen ord etter beste evne, i håp om å klare å "si det høyt". Det er nemlig der det ligger! Anerkjennelse! Noen ganger tør man ikke en gang tenke tanken, for den gnager så fint ser inne inne i sjelen.

  Men jeg har turt å skrive ned følelser, og tanker og dette har ført til respons hos noen som kanskje har eller har hatt det på samme måte. Dele erfaringer, go hverandre råd og velmenende tips.

  Livet er på ingen måte en dans på røde roser, men det er ikke et bad i helvete heller. Og etter å ha "anerkjent" egne tanker og følelser, om så svart på hvitt- så føles det bedre! Man lærer mens man går- får nye synsvinkler og får satt ting i perspektiv.

  Når det gjelder den store mobbesaken som er et tema i media med gjevne mellomrom, blir over gjennomsnittet engasjert!

  Jeg kan ikke huske dette var et tema før da jeg var ung, men da leste jeg ikke så mye aviser heller da..

  Men barn mobbes i dag, og det er alvorlig.. Så alvorlig at BARN velger bort livet, barn blir jagd ut av skoler , hjem pg hjemstedet sitt. Ut av miljøet og inn i nye miljøer hvor man skal tilpasse seg! Hvis dette ikke enfasjerer et voksent menneske, så vet ikke jeg.

  Men er vi voksne mennesker virkelig på det nivået?! Mobber vi virkelig hverandre også?!

  Hvis det er noe vi ønsker å si til hverandre, hvorfor ikke ta det med personen det gjelder og ikke i plenum her i bloggverden, eller det virkelige liv for den sak skyld. Send en personlig mail til den det gjelder med et velmenende råd eller kommentar- alle behøver ikke å få høre hva du mener om det eventuelle.

  La oss unne hverandre litt glede og moro i hverdagen! La oss få engasjere oss for det vi vil selv! Ikke blande seg oppi andres saker- vær heller glade på andres vegne!

  Det prøver jeg hvertfall å lære mine barn...

  #blogg #mammalivet #mammablogg #meninger #side2 #nettavisen #klikk

 • 11.01.2016 kl.21:02
 • Blogg
 • 20 kommentarer
 • Det beste for mine barn

  • 11.01.2016 kl.09:01

  Hva er det beste jeg kan gjøre for mine barn?!

  Dette har jeg hatt god tid til å reflektere over i det siste. Mtp at jeg har vært ute av stand til å gå siden slutten av oktober, kjenner jeg selv hva jeg savner.

  Vi er en familie som alltid har vært flinke til å på turer i skogen, grille ute, dra på bondegårder, kino innimellom, kaféturer og besøk hit og dit.

  Siden jeg brakk ankelen har det vært mye mindre av alt dette.

  Nå som jeg snart får lov å belaste fullt, og starte å gå normalt igjen, vil jeg planlegge mange fine ting som vi skal gjøre igjen!

  Barna har ofte mange ideer og jeg ser jo hva det er de setter pris på, liker å se tilbake på og som har gitt de gode opplevelser.

  Travelhet og krav i forhold til jobb, beskrives ofte som årsak til stress i hjemmet og med barna. Vi er vel samtlige i "tidsklemmen" Jeg tenker at vi må være villige til å prioritere barna i en periode, og kanskje heller sette egne behov og krav til side. Det går ikke an å gjøre det samme som en gjorde før en fikk barn. Det er det bare å innse.

  En bør være stolt av å få til en god organisering i familien, og at barna trives, og ikke gå rundt å være misfornøyd med det en ikke får gjort.. Det er normalt å være sliten som forelder når en har små barn og skal gå på jobb i tillegg. Selv om en er sliten, kan en være lykkelig og tilfreds.

  Det beste for mine barn:

  1. Turer i skogen!

  Dette er noe av det beste de vet, sommer som vinter. De elsker når vi pakker tursekken, tar med termoser og matpakker og blir i skogen hele dagen.

  2. Museer, bondegårder og kafé.

  Det er ikke sååå ofte vi gjør dette, men det er magisk når vi først gjør det! De er utrolig koselig og hele familien får kost seg sammen.

  3. Tegnestund

  Barna mine elsker når vi setter oss ned med dem og tegner! Det er en helt utrolig koselig stund og vi får gode samtaler og ro.

  4. Lage mat sammen

  Gutta er veldig glade i å lage mat. Kutte opp grønnsaker, putte oppi ingridienser osv.. Det er stor stas! Det er også gøy å smake på det se har vært med på å lage selv.

  5. Spillkvelder!

  Vi elsker brettspill alle sammen! Og det er koselig å spille sammen i helgene!

  6. Lesestunder

  De storkoser seg og setter veldig på hyggelige lesestunder. Detter er kos for både liten og stor.

  #mammalivet #mammablogg #hverdagen #familie #foreldreogbarn #bloggmag

 • 11.01.2016 kl.09:01
 • Blogg
 • 14 kommentarer
 • Kjør forsiktig!

  • 11.01.2016 kl.07:18

  God morgen! Da var det mandag igjen og vi er omtrent snødd inn nederst i blindveien der vi bor. Det var så vidt det var mulig å få bilen opp og ut den lille bakken, det var så utrolig mye snø! Det er jo dette vi har gått og ventet og håper på, så vi kan vel ikke klage nå- men man glemmer hvor kaos det blir på veiene. Haha...

  Det er alikevel veldig vakkert der ute i vintereventyrland!

  Bare kjør forsiktig der ute!

  Nå er det avgårde til jobb med lavlarboknekkebrødene i vesken.

  Til frokost blir det lavkarboknekkebrød med hvit castello på og helt klart en stor kopp kaffe!

  Til lunsj blir det cottage cheese med avokado.

  Er spent på hvordan fotballtreningen skal gjennomføres i all denne snøen når de fortsatt skal ha utetrening, men vi får se.

  Ønsker dere alle en vakker dag! Kjør forsiktig på vinterføret og nyt dagen!

  #lavkarbo #lchf #eatclean #healthy #mandag #hverdag #mandag #hverdag

 • 11.01.2016 kl.07:18
 • Blogg
 • 25 kommentarer
 • Så slå tilbake da!

  • 10.01.2016 kl.21:01

  Mobbing er mye i fokus for tiden og vi borgere i dette "velferdslandet" hvor alle "har det så godt" - venter spent på politikernes avgjørelse på hvordan man skal håndtere mobbesaker, hva slags konsekvens det vil få for både skole og den som mobber - samt alt annet apparat som står rundt og har muligheten til å observere.

  Det er klart vi foreldre har en enormt ansvar her, vi skal ikke tro at vårt eget barn er perfekt og aldri gjør noe galt!

  Jeg selv har erfart at mitt barn har oppført seg litt vel "sjefete" og kan noen ganger få en tendens til å styre leken litt.

  Det er på godt og vondt- men det kan ikke være slik! Alle skal få delta og tro meg; når mine barn er ute og leker , setter jeg vinduet på gløtt- for jeg vil følge med, om så med et halvt øre. Jeg finner meg ikke i hverken drittslenging eller annen dårlig oppførsel.

  For meg er det super viktig med inkludering! Mine barn får ikke lov til å holde andre utenfor, og de vet også godt hvorfor! Alle er velkommen og alle skal være med.

  Jeg er også opptatt av å lære barna å hjelpe andre! Det kan være en gammel dame, som man kan bære posen for eller det kan være en venn som så ut til å trenge hjelp med et eller annet. Jeg prøver å fortelle dem at man kan være oppmerksom, og gå bort til personen istedefor å stå og lure på..

  Det finnes ingen enkle garantier mot mobbing. Men det er fullt mulig å forebygge både at barn blir mobbet, og at barn blir mobbere. Det viktigste vi som foreldre kan gjøre for å redusere sjansen for at et barn blir mobbet, er å lære barnet å sette tydelige grenser for seg selv.

  Vi må lære dem å stå opp for seg selv og ikke tillate at andre behandler dem dårlig eller krenker dem.

  Det kan i mange tilfeller være lettere sagt enn gjort. For mens enkelte ser ut til å være født med en sterk følelse av egne grenser og egen verdi, kan andre barn trenge å øve på hvordan de kan stå imot andres overtramp.

  Barn påvirkes av hvordan vi som voksne håndterer vanskelige situasjoner. Som voksne rollemodeller er det viktig at barna ser at vi setter tydelige grenser for oss selv og ikke lar oss bli tråkket på. Vi voksne må vise tydelig at vi forventer å bli behandlet godt og reagere når vi ikke blir det.

  Men... Jeg har også erfart at guttungen kommer hjem fra barnehagen / skolen og forteller at det har vært en konflikt! Ofte er det alltid konflikt med en spesiell person hele tiden, og det irriterer meg. Man kan stille seg undrende til hvirdan det kan forekomme, det at voksne som jobber på skolen "ikke ser".. Han har ommet hjem med ødelagte klær, eller kloremerker, eller forteller historier som setter oss foreldre litt ut. Jeg prøver alltid å spørre hva som skjedde først, hva ble sagt og hva ble gjort. Men dersom jeg har følelsen og oppfatningen av at det er en annen som slår løs først, sier jeg ; (tilgi meg for dette mulig lite pedagogiske rådet) "men så slå tilbake da"!

  Jeg aksepterer ikke på noen måte at barna mine skal gå rundt å slå andre- men dersom det gjentar seg en konflikt med samme ungene hver eneste gang, ser jeg ikke problemet med at hver og en kan få vise at man ikke aksepterer dette. Man har lov til å forsvare seg selv, og sette ned foten!

  Oppi det hele er jeg veldig glad i ordet framsnakking! Framsnakking er spredd via Facebook, der ordet har fått denne definisjonen: «Å framsnakke er å snakke positivt om mennesker som ikke er til stede. Framsnakking – det motsatte av baksnakking.»

  Stå på alle sammen! Stå i mot mobbing og vær våken for egne barn, så vel som andres!

  #stoppmobbing #framsnakking #helse #bloggmag #foreldreogbarn #familie

 • 10.01.2016 kl.21:01
 • Blogg
 • 21 kommentarer
 • Blitt helt hekta!!

  • 10.01.2016 kl.11:23

  God morgen alle sammen!

  I dag har vi hatt en treg morgen og kost oss med frokosten.

  Ute snør det helt villt og det er på tiden å måke her tenker jeg.

  Minstemann er i bursdag og jeg og eldstemann er hjemme og skal rydde og vaske litt her hjemme, skufte sengetøy og gjøre klart alt til i morgen!

  Vaskemaskinen står på andre runden allerede så her er alt som det skal!

  Jeg har fått helt dilla på en serie på netflix, som gjør at om kveldene sitter jeg klistret til skjermen og følger meg!

  Det er en serie som heter "Making a murderer". Det er en dokumentarserie og den er helt vanvittig! Anbefales på det sterkeste!

  Ellers i dag så har jeg fått i meg frokost; lavkarboknekkebrød med coleslaw og kalkunskinke, pluss kaffe med krem. (Siden det er søndag) Må fortesten lage en ny runde lavkarboknekkebrød i dag!

  Senere i dag skal vi i familieselskap. Vi har en 20- åring som skal feires!

  Ønsker alle en fantastisk søndag!!!

  #lavkarbo #familietid #lchf #makingamurderer #netflix #hverdag #helg #livet

 • 10.01.2016 kl.11:23
 • Blogg
 • 33 kommentarer
 • Lavkarbomiddag og helg!

  • 08.01.2016 kl.18:12

  God fredag skjønne dere! Det er deilig med helg, endelig! Denne uken har jeg følt med litt som en zombie, har hatt mangel på søvn og vært super sliten og trøtt hele uken!

  Denne helgen skal jeg bruke på å lade opp batteriene, og kose meg med familien.

  Dagens lavkarbomiddag ble igjen 2 stk kyllingfilet og brokkolipurè laget av en brokkolikvast og fløte, mikset i blenderen til en deilig og kremet purè. Hadde kylling i går også men måtte bruke opp pakken.

  Jeg hadde også på blå castello over kyllingen, slik at den smeltet over kjøttet som en tykk og deilig saus.

  Det var nydelig godt og jeg ble god og mett!

  I morgen skal eldstemann i bursdag på megazone og lillemann skal i barnebursdag på søndag i hurlumeheihuset. De gleder seg! Søndag skal vi også i familiebursdag, så det blir litt denne helgen. Men kveldene blir rolige.

  Hva skal dere i helgen?

  #lavkarbo #mat #kosthold #lchf #middag #helg #fredag #familie #mammalivet #kosetid

 • 08.01.2016 kl.18:12
 • Blogg
 • 18 kommentarer
 • Nominert til Mom & Dad Blogger Awards!

  • 08.01.2016 kl.11:59

  I dag starter Saleduck Mom & Dad Blogger Awards! Jeg er nominert!

  Nå kan dere stemme frem hvem som skal stikke av med første premien! Dere kan stemme fra i dag og helt frem til 11.02.16 kl. 12.00! Det er utrolig mange gode kandidater og alle fortjener å vinne- så dette blir spennende!

  For å avgi en stemme kan du klikke deg inn her !

  Stemmen kan gis fra kl. 12.00!

  Jeg hadde selvfølgelig dødd litt inni meg av glede, om noen hadde ønsket å stemme på meg selvfølgelig- men ingen tigging her i gården altså.. Hehe!

  Det blir spennende å se hvem som er den heldige, og dette publiseres 12 februar!

  Lykke til alle dere fantastiske som er med på Mom & Dad Blogger Awards!!

  #saleduck #mom&dad #blogg #mammalivet #mammablogg #hverdag #familie #helg

 • 08.01.2016 kl.11:59
 • Blogg
 • 24 kommentarer
 • Fredag morgen og lavkarbofrokost!

  • 08.01.2016 kl.08:24

  Tjohoooo! Det er fredag morgen! Og jeg fikk sove i natt- med en gang jeg la meg tror jeg, for jeg kan ikke huske å ha ligget og ventet på "Ole lukkøye"..

  Det føles godt , jeg våknet en halv time senere enn jeg skulle, så det ikk litt fort på morningen.

  Nå er det helg og det skal bli godt! Trenger å slappe av etter en hard uke nå.det er to barnebursdager og en voksenbursdag, så vi har nok på programmet. Håper vi rekker å leke litt ute i snøen også! Gutta har ventet veeeeldig på snøen og nå har det endelig kommet nok til at man kan ha det moro med den!

  Nå er jeg på vei til jobb, og til frokost i dag blir det rett og slett cottage cheese.

  Til lunsj tok jeg med meg middagsrester fra i går, eller dvs- jeg lagde en ekstra til lunsj i dag!

  Gleder meg til frokost for jeg rakk ikke å spise noe før jeg dro, kun er rask kaffekopp!

  Jeg ønsker dere alle en god fredag og en fabelaktig helg!

  #lavkarbo #frokost #fredag #helg #lchf #mammalivet #mammablogg #helse #kosthold

 • 08.01.2016 kl.08:24
 • Blogg
 • 28 kommentarer
 • Fristende lavkarbo

  • 07.01.2016 kl.20:35

  Jeg har laget noe som smakte himmelsk! En kollega på jobben tok med en smakeprøve til meg i dag og sa at denne oppskriften kommer fra Cecilie T B's bok ; "Lavkarbo fristelser".

  Det er en bok jeg virkelig ønsker meg! Det er visst utrolig mange gode oppskrifter der! Og det er jo godt å kunne kose seg litt på lørdagene selv om man går på lavkarbo.. Det finner så mange muligheter..

  Trykker kokosblandingen ned i en brødform og "hardpakker" den. Setter den så i fryseren ca en time. Etter det er den litt hard og du kan da ut massen av formen og skjære i terninger..

  Jeg har laget lavkarbo-bounty!

  Og de smaker vanvittig!!

  Oppskriften finner du her !

  Jeg brukte 85% sjokolade og smeltet den. Dyppet bitene oppi og satte bitene inn i fryseren.

  Jeg lot de stå der litt, og så smakte jeg - og det var MAGISK !

  Jeg er en sjokolade elsker, så det ville vært vanskelig for meg å holde seg unna sjokolade over lengre tid.

  Det er nesten ikke karbohydrater i denne sjokoladen.

  Nyyyyyyydelig!

  Sjokolade var en drøm å smelte..

  #fristendelavkarbo #lavkarbo #lchf #helse #kosthold #eatclean #inspirasjon #oppskrift #mammablogg #mammalivet

 • 07.01.2016 kl.20:35
 • Mat
 • 28 kommentarer
 • Dagens lavkarbomiddag

  • 07.01.2016 kl.17:38

  Gjett om jeg er klar for mat! Jeg er sulten og nå skal jeg kose med med en skikkelig lavkarbomiddag!

  Jeg har stekt kyllingfilet og etter at den ble gjennomstekt, la jeg på en tykk skive med blå castello! Lot den smelte over fileten, blir skm en tykk saus nesten.

  Til dette har jeg en avokado og et stor glass funlight "fruktfest"!

  Jeg er også i gang med å lage noe spennende lavkarbo snacks som står i fryseren akkurat nå- og den skal gjøres ferdig etterpå! GLEDER MEG! Fint med noe godt til kaffen som er skikkelig lavkarbo og ketose vennlig! Det blir godt å kunne kose seg med noe til kaffen!

  Hva tror dere det kan være?

  Wait and see!

  #lavkarbo #middag #kosthold #helse #eatclean #healty #sunt

 • 07.01.2016 kl.17:38
 • Familie
 • 18 kommentarer
 • Topplisten? Et mål?

  • 07.01.2016 kl.09:36

  God morgen alle fine der ute!

  Noen ganger trenger man et pust i bakken, som nå- når jeg plutselig føler meg litt lenger nede enn jeg ønsker å være..

  Sånn er det noen ganger..

  Men..

  Jeg vil gjerne skrive litt om mine tanker rundt blogging.

  I starten hadde jeg ikke sett for meg at det skulle bli slik.. Jeg tenkte bare jeg skulle prøve, uten mål og mening.

  Jeg hadde ingen tanker om å bli en stor blogger, havne på topplisten eller noe som helst.

  Men etterhvert syntes jeg det ble moro å blogge, fikk flere tilbakemeldinger og blir "kjent"med flere inne i denne bloggverden. Disse "bekjentskapene" betyr mye for meg! Det er godt å dele erfaringer på godt og vondt- det er fint å høre andrea synsvinkler og meninger og velmenende råd.

  Herlig å spre og hente inspirasjon! Det er mange positive ting med bloggingen. Man får tømt sime tanker og ideer, frustrasjon i mindre doser osv.. Andre ganger blir det et tidsfordriv, hvor jeg kan sitte å lese blogger i lengre tid, kanskje timer.. dersom jeg får litt alenetid på uventede tidspunkter.. Da koser jeg meg og senker skuldrene!

  Dere skal vite at jeg setter stor pris på dere, det er koselig å ha blitt "kjent"med dere flotte sterke kvinner! Det er veldig koselig å ta del i deres hverdag, selv om det er innenfor bloggens "vegger"

  Jeg ønsker dere alle en magisk dag!

 • 07.01.2016 kl.09:36
 • Blogg
 • 27 kommentarer
 • Ny mobberunde

  • 06.01.2016 kl.15:59

  Jeg vet ikke lenger hva jeg skal tenke om dette samfunnet som vi lever i. Det har sviktet før, ingen lærer noe av det, og det svikter igjen!

  Et barn har mistet livet, en mor har mistet sitt barn, en familie er ødelagt. Media er overfyllt av dette tema en liten tid og så er det plutselig glemt, og man glemmer det litt.

  Hvorfor er det skik at barnevernet jer til lands ikke klarer å utføre sin jobb, skolevesenet tar ikke bekymrede foreldre seriøst og helsevesen som overser. Jeg forstår det ikke! Det er ulovlig å kjøre forbi en bilulykke- man er pliktig til å hjelpe! Man skal løpe bort med varseltrekant, varsle nødetater umiddelbart og starte nødvendig livredning mens man venter på ulende ambulanser og politibiler som kommer susende! Hjelpen er på vei!

  Men når en mor trygler om hjelp, hun ser hvor trengende barnet sitt er etter livsviktig hjelp, skjer det ingenting! Man kan se at ulykken er i ferd med å skje- men så lenge det ikke har skjedd... Da er det ikke så farlig?

  Hvordan kan så mange instanser overse et barn som lider?! ET BARN? Hvordan kan man unngå å føle at noe er så riv ruskende galt?! Og hva gjør lærerne på skolen? Hvor mange er ute på "inspeksjon" i friminuttene? Det er IKKE mange, det kan jeg skrive under på!

  Hvorfor blir ikke foreldre lyttet til og tatt seriøst, når de velger å gå til skolens ledelse med bekymringene sine? En kan være sikker på at foreldrene har vurdert det en stund før de tok kontakt.

  Det bekymrer meg stort hvordan samfunnet vårt utvikler seg!

  Hvem har ansvar her?!

  Sett i gang og la mobberne få alvorlige konsekvenser-

  Lærere- pass på barna våre ute i skolegården! Det er en jungel der ute, de trenger dere!

  Vi foreldre MÅ vite at våre barn er trygge der de er når vi er på jobb!

  Helsepersonell- åpne øynene!

  Jeg orker ikke å lese om et annet barn som dør, som følge av mobbing- som igjen skaper lidelser, psykiske og fysiske..

  Vi må stå opp og finne en løsning på dette. NÅ!

 • 06.01.2016 kl.15:59
 • Blogg
 • 11 kommentarer
 • Endelig lunsj!

  • 06.01.2016 kl.12:10

  Det er ikke så ille med en liten kantine på jobb! Her var det mye godt i dag, så nå skal jeg kose meg! Avokado og cottage cheese har jeg spist opp for lengst... klarte ikke vente!

  Litt kaffe må til også...

  Vet ikke helt hva det blir til middag får vi har glemt å ta ut av frysen!!!

  Ha en god dag videre!

  #lavkarbo #lunsj #mat #inspirasjon #hverdag #kosthold #eatclean #mammalivet #mammablogg

 • 06.01.2016 kl.12:10
 • Blogg
 • 9 kommentarer
 • Lavkarbofrokost og 3. dag på ketose.

  • 06.01.2016 kl.08:05

  God morgen alle skjønne.

  I dag vises det -13 grader!! Det er kaldt. På vei til jobb etter min første kaffekopp.

  Jeg kjenner døgnrytmen er helt i ulage fortsatt og jeg klarer virkelig ikke å sovne før langt etter kl 00.00!

  Har du noen tips?!

  Jeg har forsøkt alt fra å lese på kvelden for å bli mer trøtt i øynene, til roligere belysning..

  Og selv om jeg står opp 05.40- blir jeg ikke trøtt nok til kvelden, seeeeent på kvelden!

  Jaja, over til dagens første lavkarbomåltid.

  Til frokost blir det lavkarboknekkebrød med makrell i tomat- med en avocsdo ved siden av. Det er supergodt og perfekt for meg og jeg er lenge mett på dette så det holder godt frem til lunsj! Lunsjen blir cottage cheese med avovado.

  Nå begynner det å føles veldig greit og jeg har kommet i gode rutiner når det kommer til planlegging av måltidene!

  Vi handlet inn i går så nå har jeg alt jeg trenger av meieriprodukter, grønnsaker osv.. Søthungeren forsvinner sakte med sikkert og jeg starter å føle at jeg har litt mer energi.

  I dag blir en deilig og avslappende ettermiddag, så vi skal bare kose oss! Nyte tiden sammen og kanskje pakke bort julepynten? Jeg kjenner det blir litt trist å ta bort julepynten.. Det blir liksom en egen stemning i heimen når den er der.

  Men vi går tross alt mot lysere tider.. Får vi håpe!

  Jeg ønsker alle dere en fabelaktig dag!!!

  Var det kaldt når dere stod opp i dag?

  #lavkarbo #frokost #lchf #kosthold #helse #mammalivet #mammablogg #hverdag #onsdag

 • 06.01.2016 kl.08:05
 • Blogg
 • 21 kommentarer
 • Broken heart syndrome

  • 05.01.2016 kl.21:29

  En persons sykdomsbilde viser symptomer på hjerteinfarkt, og tidligere har man derfor også trodd at pasienten led av nettopp det og behandlet vedkommende deretter.

  Det er først når man går inn for å se etter blokkeringer i hjertets arterier at man oppdager forskjellen. For der finnes ingen blokkeringer.

  Så hvorfor et sykdomsbilde som er så likt hjerteinfarkt at selv erfarne leger møter store utfordringer med å skille dem?

  Man vet at brå og traumatiske opplevelser som sorg og stress kan føre til dette. Man vet også at den nesten bare rammer kvinner. Hvorfor kvinner er så overhyppig representert vet man ikke.

  Det er en bombardering av stresshormoner på hjertet som påvirker det til ikke å pumpe, og som ender med alvorlig hjertesvikt. Og felles er at pasientene nylig har gått gjennom perioder med sorg, sjokk eller kraftig stress.

  Den er dødelig, men det er heldigvis ved svært få tilfeller at det skjer. Og de som kommer igjennom det blir etter noen dager eller uker helt friske igjen.

  Men hva med de som ikke kommer gjennom det ? De som lever med daglig påkjenning? Mer stresshormoner- mer sorg, mer tristhet?

  Blir de friske? Blir de syke?

  Tror du sorg kan ta livet av et menneske?

  Hvor mye tåler man?

 • 05.01.2016 kl.21:29
 • Blogg
 • 9 kommentarer
 • Lavkarbo smoothie!

  • 05.01.2016 kl.20:15

  Jeg har laget min aller første lavkarbo smoothie! Og den er fresh altså!!

  Det er ok å få i seg litt bær og da kan fint døyve søthunger som eventuelt måtte dukke opp!

  Oppskrift på lavkarbosmoothie:

  1 neve frosne bær ( bringebær, blåbær og evt bjørnebær)

  1 never mandler

  Kokosmelk til du får lnsket konsistens

  Mix i blender og nyt!

  Man kan variere med fløte hvis det er ønskelig- sikkert like godt!

  Denne anbefaler jeg! Godt å ha som litt kvelds snack! Nyyyyyyydelig!

  #lavkarbo #lchf #smoothie #eatclean #healthy #mammalivet #kosthold #helse #mat

 • 05.01.2016 kl.20:15
 • Kosthold
 • 23 kommentarer
 • Dagens lavkarbomiddag!

  • 05.01.2016 kl.13:07

  Jeg sitter på jobb og planelegger dagens lavkarbomiddag!

  I dag blir det laks med spinat! Som mange av dere vet så elsker jeg Trines matblogg! Det er det blandt annet en oppskrift som jeg skal prøve meg på i dag; "laks med spinat og feta"!

  Se her for oppskrift! Jeg er spent og gleder meg masse til å sjekke ut dette!

  Jeg gleder meg til hvert et måltid for tiden.. Kjenner det går litt opp og ned og dagens lunsj (altså gårsdagens middagsrester) ble litt tamt i smak i dag. Skuffende...

  Et par timer til på jobb nå, så er det hjemover, handle og lage middag!!

  Har du middagsplaner for dagen?

  #middag #lavkarbo #lchf #kosthold #eatclean #hverdag #mammalivet #trinesmatblogg #inspirasjon

 • 05.01.2016 kl.13:07
 • Blogg
 • 17 kommentarer
 • Gi meg mer kaffe nå!

  • 05.01.2016 kl.07:13

  God morgen! Håper alle har sovet godt! Det er tidlig en tirsdag morgen og det var -7 grader ute, alt ligger til rette for at det skulle snø- men det er ingen snø!

  Vi vil jo ha litt snø, vil vi ikke?!

  Når jeg konmer frem til jobb, så er det klart for frokost! Jeg er veldig sulten kjenner jeg, har bare fått med en kaffe med fløte!! I dag blir det labkarboknekkebrød med pålegg.. Til lunsj tok jeg med tacosalaten fra i går!

  Det blir godt!

  I ettermiddag har jeg veldig lyst på laks- så jeg har en veldig god oppskrift som jeg legger ut senere! Perfekt på lavkarbo, eller ikke!

  Først og fremst skal det handles i dag. Rakk ikke i går... Nå er det HELT tomt i kjøleskapet hjemme så det er virkelig på tide.

  Ønsker alle en god dag!

  #lavkarbo #lchf #kosthold #hverdag #familie #mammalivet #kaffe

 • 05.01.2016 kl.07:13
 • Blogg
 • 31 kommentarer
 • Tok en test på badet...

  • 04.01.2016 kl.20:31

  Jeg tok en test på badet nå nettopp... Jeg hadde tenkt til å denne testen tidligere i dag- men det kokte bort litt!

  Jeg er i ketose!!! Endelig!

  Nå vet jeg at min kropp bruker ca 4 dager på å komme i ketose, og det er greit å vite!

  I følge stixen er jeg på nest beste nivået av ketose- så jeg tenker at i morgen vil stixen være helt mørkelilla!

  Nå fikk jeg enda mer motivasjon, og nå skal jeg jobbe hardt for å holde meg i ketose helt til jeg går ned en del. Så dette blir en spennende tid fremover.

  Jeg har ikke merket så veldig mye symptomer egentlig. Eneste er at jeg har vært litt trøttere, litt og hadde søthunger de to første dagene. Nå begynner jeg faktisk å føle meg bedre.

  I morgen skal vi handle inn og jeg har skrevet handleliste på hva jeg burde ha av varer. Alt fra kjøtt og fisk, til grønnsaker, bær og meieriprodukter. Og det jeg trenger til å lage en ny runde med lavkarbo knekkebrød.

  Det er utrolig mye godt man kan spise på lavkarbo og jeg merker nå at søtsuget forsvinner!

  Jeg elsker å bruke cottage cheese, kesam og greske yoghurter og variere med bær og nøtter oppi. Det er veldig godt og gir meg masse energi.

  Egg er også en matvare man kan variere i det uendelige, her er det mange muligheter og det smaker herlig også!

  Kjøtt og fisk kan man selvfølgelig spise som man vil. Jeg varierer mye mellom rødt og hvitt kjøtt og masse fisk selvfølgelig.

  Ha en god kveld skjønninger !

  #lavkarbo #lchf #kosthold #ketose #ketolyse #helse #hverdag #mammalivet #mat #inspirasjon

 • 04.01.2016 kl.20:31
 • Blogg
 • 27 kommentarer
 • Skrik av smerte- trenger råd!

  • 04.01.2016 kl.19:24

  I går kveld når jeg skulle legge meg våkner eldstegutten av intense smerter i bena!

  Han hyler av smerte og er helt febrilsk!

  Han har vært plaget med voksesmerter en stund og det kommer med jevnlige mellomrom. I går var det så ille at jeg måtte gi han en ibux. Det er første gang jeg gir han smertestillende pga disse voksesmertene.

  Vi har som regel massert bena hans, og særlig bak kneet og nedover leggen, har han hatt voldsomme kramper.

  Vi har strukket benet, klemt, massert og smurt på kremer- og det har som regel gått over etter en stund. Det var ille i går, og det varte lenger enn det pleier, men jeg vet at fra 8-9 års alder kan smertene av voksesmerter oppta seg litt.

  Det kan vare i alt fra 10-15 minutter til nesten en time, og i går tok det en stund før det fikk over.

  Stakkar, det var virkelig vondt for den lille prinsen min..

  Ikke godt å når våre kjæreste har det slik!

  Har dine barn vært plaget av voksesmerter?

  Har du noen gode tips?

  #helse #hverdag #familie #livet #mammalivet #mammablogg

 • 04.01.2016 kl.19:24
 • Blogg
 • 34 kommentarer
 • Fristelser..

  • 04.01.2016 kl.17:28

  Kjølekapet er helt skrapet etter juleferien, det er nesten helt tomt. Ikke noe særlig å lage middag av, og da minsten spurte om vi kunne lage pannekaker, fikk jeg to tanker i hodet;

  1. Shit! Nå skal jeg få testet viljestyrken min! (Jeg ELSKER pannekaker!!)

  2. Det er jo raskt og lettvint! (OG vi har alle ingridiensene!)

  Jeg lager en pannekakerøre og lar den stå og svelle bittelitt...

  I mens steker jeg karbonadedeigen som jeg hadde tatt ut av fryseren , krydrer den med tacokrydder og lager en salat. Tomater, agurk, charlottløk og revet ost (norvegia så klart) en "dæsj" med rømme og litt svarte oliven.. Og vipps så var lavkarbomiddagen klar!

  Jeg må si jeg ble fristet der jeg sto og stekte pannekakene, men jeg har ikke smakt en eneste bit! Jeg SKAL inn i ketose og jeg skal ha skikkelig disiplin.

  Hadde ikke syltetøy en gang, så det ble pannekaker med sukker på.. Uff, det ligner ikke meg- men jeg kommer meg ikke på kiwi nå.. ( pga skadet fot ) så dette var valget vi hadde! Vi pleier jo indet minste å ha Nora's syltetøy sukkerfritt. Så her ble det smør på flesk for se små.. De tar vel ingen skade av det, fant jeg ut. Det er ytterst sjelden at vi lager pannekaker her i huset i det hele tatt.

  Så over til min middag;

  Tacosalat!

  Det var heller ikke så aller værst! Spiste en stor posjon så det er rester igjen til å ha med til jobben i morgen.

  Etter middag tok jeg meg en aldri så liten kaffe med en fløteskvett oppi!

  NAM!

  Senere i kveld skal jeg teste om jeg er kommet i ketose enda eller ikke! Jeg har glemt det, så neste gang ... Da skal jeg huske det! Mulig hodet mitt er litt tregere pga denne karbofri tilværelsen! Haha...

  #kaffe #lavkarbo #lowcarb #eatclean #healty #kosthold #lchf #mat #mammablogg #mammalivet #hverdag #fristelser

 • 04.01.2016 kl.17:28
 • Blogg
 • 29 kommentarer
 • Mandag overstått!

  • 04.01.2016 kl.15:15

  Da var mandagen overstått! Det er godt! Nå er det hjem til middag, fotballtrening og lekser! Det går i et på mandager så det skal bli godt å sette seg ned på kveldingen kjenner jeg.

  Mulig det blir nødvendig å legge seg tidlig- så jeg får tatt igjen litt søvn..

  Jeg håper dere skjønne lesere har hatt en fin start på uken!

  Så var det å planlegge middagen da- jeg har tatt ut karbonadedeig så vi får se hva vi lager av den i dag.

  Det er ikke slltid kreativiteten slår like hardt til..

  Tar gjerne imot tips!

  Har du middagsplanene klare?

  Hva synes du om mandager?

  #mandag #januar #livet #hverdag #mammalivet #familie #mammablogg

 • 04.01.2016 kl.15:15
 • Blogg
 • 4 kommentarer
 • God morgen!! Eller ?!....

  • 04.01.2016 kl.07:36

  God morgen alle sammen!!!

  Det var beintøft å stå opp i dag! Øynene ville ikke opp, i det hele tatt!

  Men en kaffekopp så, så går det bra.

  Heldigvis var alt klart fra i går kveld, så det var bare å forberede meg selv til å dra på jobb!

  Jeg klarer sjelden å spise noe som helst så tidlig som dette, så jeg har med både frokost og lunsj til jobb. Frokosten blir cottage cheese med avokado, og lunsjen blir middagsrestene fra i går.

  Nam nam! I dag skal jeg også måle om jeg har kommet inn i ketose! Det blir spennende!

  Jeg bruker ketostix som motivator, for når jeg kommer i ketose går det veldig fort.

  Ønsker dere alle en super dag og en god start på uken!

  #mandag #helse #lavkarbo #lchf #mammalivet #hverdagen #ketose #helse #kosthold

 • 04.01.2016 kl.07:36
 • Blogg
 • 23 kommentarer
 • Søndagskveld!

  • 03.01.2016 kl.20:43

  Søndager burde komme med en pauseknapp!! Er du ikke enig?! Søndager går som regel sååå fort! Alt er klappet og klart til i morgen og matboksene er ferdig laget. Nå kan jeg sette meg ned og bare slappe av før vi tar kvelden..

  Håper bare jeg får sovne litt fortere enn i natt! Jeg lå og vred meg frem og tilbake til sikkert 02.30 i natt , og fikk ikke sove.. Derfor så tar jeg frem boken min nå, for når jeg leser en stund blir jeg sliten og trøtt i øynene.

  For en god stund siden begynte jeg på denne boken med Jojo Moyes, "etter deg"- men har ikke rukket å lese den helt ferdig ennå,så nå skal jeg lese ut den før jeg skal begynne på enten Kepler eller Jo Nesbø. (Tar i mot anbefalinger med stor takk)

  En kopp deilig te med h- melk og litt mandler så er jeg klar! Sofakrok, teppe og bok... Herlig!

  Nyt siste timene av søndagskvelden og lykke til i morgen- nå er hverdagen straks tilbake!!

  Ønsker dere alle en herlig uke!

  #søndag #nyuke #livet #hverdagen #mammalivet #lavkarbo #lchf #lese #bok

 • 03.01.2016 kl.20:43
 • Blogg
 • 39 kommentarer
 • Lavkarbo middag og juleferieslutt!

  • 03.01.2016 kl.17:26

  Det har snødd jevnlig i hele dag og det er barna mer enn glad for! De har vært ute med nabogutten i hele dag og moret seg i snøen!

  Jeg har vært inne og gjort klart til i morgen, pakket skole- og barnehagesekk, pakket dresser, votter og skift, fotballbagen til eldstemann og mangler bare matpakkene!

  I morgen er det klart for hverdagen igjen, litt vemodig men kanskje litt godt også?

  Juleferien har gått så fort, og det har vært veldig godt å kose seg med familien!

  Middagen i dag var kyllingfilet med stekt champinjong og litt gulrot, med fløtesaus, 1 avokado og en halv stekt tomat. Det ble nydelig! Jeg helte ekte kremfløte over ferdig stekt sopp og gulrot og krydret med oregano, salt og pepper. Nam nam!!!

  Jeg ble behagelig mett.

  Avokado er noe jeg spiser mye av i lavkarbo, og det metter behagelig og greit. Mye riktig fett er det i den også.

  Fløte er noe jeg alltid må ha i kjøleskapet , da det kan brukes til så utrolig mye.

  Er du klar for hverdagen igjen?

  #hverdagen #mammalivet #lavkarbo #lchf #kosthold #helse #familie #glede #eatclean #healthy

 • 03.01.2016 kl.17:26
 • Blogg
 • 26 kommentarer
 • Snart ketose?

  • 03.01.2016 kl.12:03

  God morgen alle sammen!

  Nå er jeg klar for frokost.. I dag blir det en avokado, med egg og grønnsaker! Jeg går nå inn i min tredje dag på lavkarbo og jeg håper dagen i dag blir bedre enn i går. Jeg kjente jeg var fysen og slet litt i går kveld, men det ordnet seg og nå er vi på en ny dag.

  Målet mitt er å komme meg i ketose, og jeg regner med det skjer i løpet av en til to dager nå. Jeg pleier å komme i ketose på dag 4, så kanskje i morgen.

  Kuren er blant de mest effektive måtene å slanke seg på, og dette skyldes at ketose er en kostbar forbrenningsmekanisme. Du vil ikke bli like fort sulten og dermed spiser mindre, og tenke mindre på mat gjennom hverdagen.

  Det som skjer når du er i ketose, er at kroppens enzymer bryter ned fett til små molekyler kalt ketoner. Kroppens organer, det vil si muskler, hjerne og hjerte benytter ketoner som brennstoff. Ketoner skilles i en beskjeden mengde ut i urinen og kan påvises med Ketolysestix. Noen ketoner forsvinner ut med utåndingsluften og kan gi en svak acetonlukt av pusten. Heldigvis er det oftest bare den som er på Ketolysekuren som merker dette, ikke omgivelsene. Lekkasjen av ketoner, som er brennstoff, til urin og utåndingsluft, er tap av kalorier og en del av forklaringen på hvorfor personer som følger Ketolysekuren går mer ned i vekt, sammenliknet med personer som følger mer ordinære slankekurer. Ketose er ikke farlig og det finnes folkeslag som er i ketose store deler av året.

  De som følger Ketolysekuren kan regne med normalisering av blodsukkeret, senkning av kolesteroltallet. I boken ”Slank med Ketolysekuren” finner du vitenskapelig dokumentasjon på at Ketolysekuren er ufarlig, og du vil også finne tallrike henvisninger til vitenskapelige artikler om emnet.

  Mens kuren pågår er det et viktig poeng å bytte ut karbohydrater med proteiner og fett. Dette vil medføre en spesiell fettforbrenning, som er årsaken til de store og raske vekttapene.

  Du kan spise forskjellige typer salater, mange grønnsaker, sopp, kjøtt, fisk, ost, egg samt et utvalg av meieriprodukter. Jeg spiser blåbær, bringebær og litt jordbær selv når jeg er i ketose. Jeg holder det til en begrenset mengde.

  Unngå:

  Brød

  Pasta

  Ris

  Frukt (bortsett fra jordbær, bringebær og multe)

  Sukker og søtsaker

  (Kilde: ketolyse.no)

  I dag skal vi ellers nyte dagen- det er den siste dagen i juleferien og nå braker det løs med en nytt år, mer jobbing og mindre fri.

  Jeg har en måned igjen på jobben, så starter jeg i en ny og spennende jobb fra 01.02.16!! Jeg får sommerfugler i magen når jeg tenker på det!

  Kanskje vi får oss en deilig tur ut i dag, litt frisk luft. Så skal vi kose oss sammen, spise en god middag og kanskje se en film, før vi begynner å forberede oss til mandags morgen! I kveld blir det pakking av både skole og barnehagesekk, smøre matpakker og sette frem alt de skal ha med seg.

  Nyt dagen folkens!!

  #søndag #januar #hverdagen #livet #mammalivet #familielivet #mammablogg #lavkarbo #lchf #kosthold #helse

 • 03.01.2016 kl.12:03
 • Blogg
 • 23 kommentarer
 • Humørsvingninger!

  • 02.01.2016 kl.18:22

  Jepp! Da merker kroppen at den ikke får hverken sukker eller karbohydrater! Og det merkes!

  Jeg kjenner meg sliten og irritert og superfysen! Jeg vet at det vil være slik i et par dager, så jeg må bare holde ut!

  Det har blitt en del kaffekopper her i dag- men jeg føler meg tung i hodet! Har drukket masse

  Men ellers har vi kost oss! Vi har hart en innedag pga kjedelig sludd/ regn men vi har spilt brettspill og bare slappet av. Det er koselig og vi må jo nyte de siste dagene nå, før skole, barnahage og jobb starter igjen på mandag.. Juleferien har gått fort!

  Gutta skal legge seg til vanlig tid i dag, så de er i gjenge igjen til mandag!

  Da blir det mer voksentid, og bena på bordet!

  Håper dere har hatt en fin dag i dag!

  Jeg får gå å koke meg noen egg!!

  #lavkarbo #gretten #mammalivet #kosthold #lørdag #helg #januar #hverdag #livet #helse

 • 02.01.2016 kl.18:22
 • Blogg
 • 32 kommentarer
 • Lavkarboknekkebrød!

  • 02.01.2016 kl.13:15

  Lavkarboknekkebrødene er veldig gode og de er kjapt og enkle å lage!

  Oppskrift lavkarboknekkebrød:

  Knekkebrød

  2 dl mandler finhakkes

  2 dl solsikke kjerner

  1 dl sesamfrø

  1 dl linfrø

  Fiberhusk 2 flate ss

  Salt

  Urtesalt / oregano

  5 dl vann

  Stå p svelle

  2 steke plater, smøre utover

  Varmluft 160 grader

  Stek begge brett , 35 min

  Ta ut og del opp , bytt plass og stek i nye 35 min .

  De er gode med all slags pålegg, og jeg har ofte med disse i lunsj på jobben!

  Kan absolutt anbefale disse!

  #oppskrift #lavkarbo #kosthold #helse #lchf #hverdag #mammalivet

 • 02.01.2016 kl.13:15
 • Mat
 • 9 kommentarer
 • Lavkarbo frokost

  • 02.01.2016 kl.11:11

  Dagens lavkarbofrokost blir lavkarbo knekkebrød med makrell i tomat og leverpostei. En stor kopp med kaffe og så kan dagen begynne!

  I dag har vi ingen planer foreløpig. Det er godt, bare skappe av og ta dagen med ro!

  Hva skal dere i dag?

  Ønsker alle en super dag!!

  #lavkarbo #kosthold #sunt #kaffe #mummikopp #kitchn #hverdag #mammalivet #lchf

 • 02.01.2016 kl.11:11
 • Blogg
 • 18 kommentarer
 • Jeg trenger alenetid!

  • 01.01.2016 kl.19:03

  Misforstå meg rett! Men jeg trenger alenetid! Denne juleferien har vært fantastisk på alle måter, vi har storkost oss og hatt mye kvalitetstid sammen! Vi har virkelig senket skuldrene og bare nytet julen sammen. Nydelig!

  Men....det har hele veien vært på barnas premisser (noe som er naturlig for oss) , og det er greit. Men de har lagt seg ganske så sent hver dag i juleferien, så når de endelig har sovnet så har man ikke mer energi eller ork igjen til å gjøre noe som helst!

  Ja det er vår egen skyld at vi har latt barna klatre oppover veggene til langt på natt- men det er jo kun i feriene at vi får lurt til oss noen ekstra timer sammen hvert døgn. Hverdagen er jo striglet til rutiner og faste leggetider, så i ferien ønsker vi å sakne farten og gjøre alt i rolig tempo, ingen stressing og masing! Derav, nærmest grenseløse leggetider for både liten og stor..

  Men ... I kveld skal jeg love meg selv at det blir enten bok eller film på meg!! Jeg har ikke helt bestemt meg enda- men en av delene blir det.. Og jeg skal kooooose meg ( hjemme alene-kveld )

  Film?..

  Eller bok? ..

  Hva skal dere gjøre i kveld?

  Har det blitt noe egentid i ferien?

  # egentid #alenetid #mammalivet #mammablogg #ferie #kose #glede #familie #fri

 • 01.01.2016 kl.19:03
 • Blogg
 • 26 kommentarer
 • Nyttårsaften!

  • 01.01.2016 kl.16:05

  Kvelden var koselig i går og vi koste oss med familie, og en hedersgjest! Gutta koste seg og gledet seg til fyrverkeriet!

  Vi kjøpte ikke noe skikkelig fyrverkeri, da jeg er prinsipielt i mot dette, men stjerne skudd og "grisehyl" kjøpte vi for ungenes skyld!

  Det var ganske tåkete så det var ikke så veldig mye man fikk se uansett! Men litt farger så vi da, på himmelen og minstemann turte for første gang i sitt liv å holde stjerneskudd. Han har alltid vært litt skeptisk!

  En god kveld ble det og vi er godt i gang med det nye året!

  Kos dere i dag !!

 • 01.01.2016 kl.16:05
 • Blogg
 • 19 kommentarer
 • 01.01.2016! Første lavkarbodag!

  • 01.01.2016 kl.12:36

  GODT NYTT ÅR ALLE SAMMEN! Håper dere hadde en fin feiring i går ! Jeg har fått sove helt til nå!! Gutta våknet for en liten halvtime siden, de var jo tross alt oppe til 01.00 i natt!!!

  Det var en rolig kveld med en litt utradisjonell middag. Dette var pga endrede planer med venner som ikke ble noe av. Egentlig var det en 5 kg kalkun som skulle bli fortært!

  Men vi fikk flott besøk og det eneste vi fikk tak i, så kort tid før nyttårsmiddagen- var god fersk fisk fra Fiskehuset Kolbotn! Det ble en vanvitttig god fiskesuppe og karamellpudding til dessert! Den puddingen ble for øvrig stekt litt for lenge, så den ble litt for "fast" for min smak! Men alle var fornøyde, heldigvis!

  Men nå er det altså den første dagen i min nye lavkarbo hverdag. Jeg tenker det blir litt hardt disse første dagene men jeg SKAL gjennomføre.

  Frokosten i dag blir derfor omelett av to egg, med lavkarboknekkebrød og litt grønnsaker.

  Nam nam!

  Godt nytt år til alle dere skjønne!!!

  #januar #lavkarbo #lowcarb #lchf #livet #hverdagen #mammablogg #familie

 • 01.01.2016 kl.12:36
 • Blogg
 • 14 kommentarer
 • Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no