Fresh start på dagen!

 • 31.03.2016 kl.07:08

God morgen flotte mennesker ! Ser ut som solen har planer om å titte frem endelig.

Våknet tidlig i dag av herlig fuglekvitter utenfor soveroms vinduet, det gjør meg så glad!

Rakk en rask frokost i dag også. Jordbær med fløte på! På lavkarbo kosthold kan man unne seg mye godt og fløte smaker fryktelig godt med bær!

Men til min store forskrekkelse oppdaget jeg at vi er HELT tomme for kaffekapsler så nå er det på tide å bestille nye fra Nespresso.

Nå blir det altså ingen kaffe før jeg kommer frem til jobben.

Nå er det straks helg, denne uken har naturligvis gått veldig fort! Merker det godt når man begynner uken på en tirsdag.

Har dere noen planer for helgen? Her ser det ut til at det skal bli skyet/ regnvær fra tidlig lørdagmorgen og utover neste uke, så vi får legge hodene i bløt.

Men i morgen drar vi for å jente tantebarnet mitt, for han skal jo være hos oss en uke!

Ha en fabelaktig dag alle sammen!

#hverdag #torsdag #mammablogg #livet #lavkarbo #kosthold #inspirasjon

 • 31.03.2016 kl.07:08
 • Mat
 • 30 kommentarer
 • Dagens lavkarbomiddag, hjemmelaget tomatsuppe!

  • 30.03.2016 kl.18:39

  Onsdag ettermiddag og vi har endelig fått i oss middag. Hjemreisen i dag var ikke noe å skryte av. NSB sitt fullpakkede tog i rushen, er ikke noe å skrive hjem om.Men omsider kom vi oss i butikken, gjorde en ukeshandel og kom oss hjem for å lage middag. Gudene skal vite hvor sulten jeg var.I dag lagde vi hjemmelaget tomatsuppe med revet mozzerella ost og kokte egg. Det var så vanvittig nydelig, smakfullt og mettende.Oppskrift tomatsuppe:2 sjalottløk, finhakket3-4 fedd hvitløk, finhakket1 glass tomatpuré2 bokser hermetiske tomater7 1/2 dl grønnsaks- eller kyllingkraftsalt og pepper1 fersk basilikum plante ( dette glemte jeg i dag) Mozzerella ost til å legge over før serveringSå mange egg du måtte ønske.Legg noen basilikum bladet over før servering. Kok opp ingridiensene og server når den er gjennomkokt.Solsikkene er plantet om i noen større potter og støttet opp slik at de ikke legger seg helt ned.Fortsatt veldig spent på å se hvordan de vokser til. Står ikke direkte i sollys hele dagen, slik at de kanskje vokser litt saktere.

  #lavkarbo #helse #kosthold #eatclean #tomatsuppe #mammablogg #hjemmelaget #hverdag
 • 30.03.2016 kl.18:39
 • Kosthold
 • 40 kommentarer
 • Barn har ikke vondt av å bli snakket til

  • 30.03.2016 kl.08:08

  Jeg har skjønt at dette er et sensitivt tema. Oppdragerrollen, oppdragerstil, fri barneoppdragelse og kjefting. Det er mange nerver som blir truffet og tråkket på i en slik debatt, man kan si at man må nesten bare bli enige om at vi er uenige- noen av oss.

  Når det gjelder å "kjefte" på andres barn - eller irettesette, korrigere, veilede for å si det på en penere måte, er jeg helt for at man skal kunne si fra når andre barn tar helt av. Ofte ser man at foreldrene er opptatt med andre ting eller rett og slett ikke bryr seg, eller legger merke til denne dårlige oppførselen hos sitt eget barn at andre foreldre ikke har noen valg lenger. Da må man si ifra da!

  Personlig ville jeg selv satt pris på dersom noen snakket til barna mine dersom det var noe som ikke er helt innafor.

  Men noen foreldre tåler ikke dette. For det er jo på ingen måte noe galt med deres barn.

  Og det er for så vidt riktig. Det behøver ikke være barnet det er noe galt med.

  Dårlig oppførsel må uansett få en respons. Sånn er det bare.

  Unger svarer frekt, slår og lugger, noen biter og snakker stygt til hverandre. Mobbingen starter tidlig, og vi voksne er de eneste som kan sette en stopper for dette.

  Barn skal løftes frem, bli lykkelige og de skal klare ting selv, de skal ikke bare grensesettes.

  Barneoppdragelse handler mer om respekt enn om at jeg skal bestemme over barnet. Om å gi en forklaring i stedet for en ordre. Da får barnet en større mulighet til å bli sett, til å si hva de mener.

  Kjefting er nok ikke det mest effektive, men når grensen er nådd og barnet fortsetter med den dårlige oppførselen, så må det få en form for konsekvens. Ikke noe voldsomt, men barnet må jo lære at det ikke er riktig.

  Barn trenger trygge rammer og grenser. De trenger å lære forskjellen på rett og galt.

  Barna har på ingen måte vondt av å bli snakket til!

 • 30.03.2016 kl.08:08
 • Familie
 • 18 kommentarer
 • En ny dag

  • 30.03.2016 kl.06:59

  God morgen! På vei til jobb og gleder meg til nytraktet kaffe! Tenk at det er onsdag allerede. Det er greit med en kort uke etter en lang "ferie" - en myk start rett og slett.

  I dag rakk jeg å trykke i meg to speilegg med litt ost. Måtte stå opp noen minutter tidligere for å rekke det, men frokost må en ha. Merket i går at det var tøft å kjøre på med lavkarbo igjen, ble slapp og fikk litt hodepine - så i dag skal jeg være mer forberedt! En god frokost er viktig, så holder jeg til lunsj.

  Må også passe på å drikke rimelig slik at jeg holder meg godt hydrert.

  I går startet jeg på en ny bok; "middagen" heter den. Skal visst være en psykologisk thriller- så jeg er spent. Har du lest den før?

  Jeg har fått oppheng i å lese igjen! Det er så godt! Det har vært en lang periode nå hvor jeg ikke har orket å lese noe særlig. Men det gir meg så mye, så nå har jeg en del bøker jeg vil gjennom. Det er godt å fokusere på noe annet, enn stress og kjas for en gang skyld. Flykte inn i en verden med spenning. En god bok beriker livet mitt på en artig måte.

  Tar gjerne i mot bokanbefalinger fra dere!

  Den neste boken jeg skal starte på etter denne er ; " så lenge det er stjerner på himmelen". Den gleder jeg meg til å lese. Skal visst være en virkelig fin historie.

  Jeg ønsker dere en nydelig dag! Nyt det den måtte bringe med seg og husk; DU ER SUPER!

  #hverdag #kosthold #lavkarbo #helse #mammablogg #livet

 • 30.03.2016 kl.06:59
 • Inspirasjon
 • 21 kommentarer
 • Gretten i dag...

  • 29.03.2016 kl.19:11

  Puh! Denne dagen har vært litt småtøff.. Første dag på lavkarbo igjen og nå skal jeg fortsette, uten opphold. Det må jo bli en livsstil. Jeg har kost meg i påsken og jeg har også fått litt smågodt. Og noen kvikk lunsj...

  Vel- i dag som sagt, er jeg i gang med lavkarbo igjen og jeg kjenner at kroppen lurer på hva som skjer.

  Det ble en kvart til frokost, en del kaffe, Lavkarboknekkebrød med leverpostei til lunsj, en del vann og kyllingsuppe til middag.

  Men har merket at mellom måltidene har jeg kjent på det at jeg blir fort tom, tar noen dager å vende om kroppen og stilles inn på lavkarbomodus. Litt gretten i humøret og litt hodepine.

  Jeg vet det går seg til etter er par dager, og etter noen uker er man godt i gang og kroppen blir mer og mer fornøyd.

  Jeg kan se frem til litt kos i kveld med varme bær og pisket fløte.

  Og en kopp te og kanskje en god bok.

  Har du hatt en god start på uken?

  #lavkarbo #mammablogg #mat #hverdag #kosthold #helse #lchf

 • 29.03.2016 kl.19:11
 • Inspirasjon
 • 33 kommentarer
 • Da er vi i gang igjen...

  • 29.03.2016 kl.07:29

  Ny uke, nye muligheter. Påskeferien er over og gjett om det var hardt å stå opp i dag!!

  I dag er jeg fullt i gang med lavkarbo! Så til frokost har jeg med meg kvart med pæresmak, og til lunsj blir det lavkarbo knekkebrød med leverpostei. Har også med litt usaltede, men ristede peanøtter. Greit å ha hvis energinivået daler i løpet av dagen.

  Det er øse pøse regn i dag, så guttene er fullastet med regntøy, skift, støvler og alt mulig. Eldste gutten er veldig spent, for fra 01.04.16 skal han nemlig reduserer plassen på SFO fra fem dager i uken, til to dager i uken. Da skal han få lov å gå hjem fra skolen, å være alene til vi kommer hjem.

  Dette klarer han nok, han går i tredje klasse og har forsøkt dette noen ganger tidligere.

  Rart å tenke på hvor fort ungene blir store. Det er bare å tviholde på hvert et øyeblikk. En dag vil denne småbarnstiden bli savnet, det er jeg overbevist om.

  Ønsker dere alle en nydelig dag og hold ut den første dagen etter påske. Det blir noen kaffekopper på meg tenker jeg.

 • 29.03.2016 kl.07:29
 • Mat
 • 28 kommentarer
 • Effektiv dag!

  • 28.03.2016 kl.17:23

  Jeg har lest ferdig boken "Piken på toget" !! Barna var ute og lekte leeeeenge i dag, med nabogutten. Jeg satt med med med boken i håp om å bli ferdig før ferien var over. Dette var jo min lille "påskekrim".

  Det gikk jammen fort, for det var sinnsykt spennende mot slutten der!

  Anbefaler denne boken hvis du liker litt sånn psykologisk thriller.

  Jeg har til og med rukket å bake et ny runde med lavkarbo knekkebrød ( da har jeg en stund ) greit å ha fylt opp lagrene slik at ikke det blir tiltak siden.

  Oppskrift på lavkarbo knekkebrød med chia frø:

  2 dl mandler finhakkes

  2 dl solsikke kjerner

  1 dl

  1 dl linfrø

  1/2 dl chia frø

  Fiberhusk 2 flate ss

  Salt

  Urtesalt / oregano

  5 dl vann

  Stå p svelle

  2 steke plater, smøre utover

  Varmluft 160 grader

  Stek begge brett , 35 min

  Ta ut og del opp , bytt plass og stek i nye 35 min .

  Litt dårlig "knekkebrødbilde" - beklager det!

  Sengetøy er skiftet, huset er vasket, klær er brettet og stablet inn i skuffer og skap. Mat er laget, skolesekk er pakket, min veske er ryddet, ansiktsmaske er på!

  Sjokolade maske for å være helt eksakt. Den skal vist være dyptrensende- deilig med egenpleie.

  Mye jeg har rukket i dag så i kveld kan jeg senke skuldrene med bena på bordet. Det blir deilig! Vurderer sterkt å starte på ny bok. Det er då godt å leve seg inn i en annen verden innimellom, godt å glede seg til å lese mer, for å vite hva som skjer videre.

  Liker du å lese bok?

  Har du noen gode bokanbefalinger?

  Er du klar for ny uke?

 • 28.03.2016 kl.17:23
 • Inspirasjon
 • 39 kommentarer
 • Siste dag i påskeferien...

  • 28.03.2016 kl.09:22

  God morgen! Da er vi kommet til påskeferiens aller siste dag, og i morgen er det tilbake til hverdagen igjen.

  Det har vært godt med påskeferie, lange dager med familien, sove lenger, lade batteriene rett og slett! Påskeværet var vært så som så, men vi har kost oss like vel.

  Nå er det kaffe i sofakroken, lader opp til å settene gang med litt husvask, sengetøyet er i vaskemaskinen allerede...

  Solsikkene mine vokser og vokser og blir noen veeeeldig lange stilker etter hvert... Er spent på hvordan dette går etter hvert! Tips mottas med stor takk!

  Har dere planer for dagen?

  Ønsker dere en super dag og nyt for all del siste dag i påskeferien deres

 • 28.03.2016 kl.09:22
 • Inspirasjon
 • 20 kommentarer
 • Borte bra, men hjemme best!

  • 27.03.2016 kl.21:51

  Da er påskeidyllen brått over og vi er hjemme etter noen fine dager på hytta!

  Tilbake til vaskemaskiner, leker over hele gulvet og matlaging..

  Det har vært godt å slippe å lage hverken frokost, lunsj eller middag de siste dagene og bare få slappe av og nyte det beste - fri med overskudd!

  Kom hjem i 12 tiden i dag og vaskemaskinen har gått i et siden..

  Det er alltid deilig å komme hjem etter noen dager borte!

  Morgendagen skal brukes på kos og forberedelser til ny uke! Vi skal nyte dagen og hverandre før vi går igang igjen!

  Jeg har faktisk bare fire dager med jobb igjen før jeg tar ut en ferieuke! Vi får nemlig besøk av nevøen min. Han skal bo hos oss en uke, og det gleder vi oss veldig til. Han ble akkurat to år gammel så han er i en morsom alder.

  Fra i morgen er det tilbake til lavkarbo igjen. Det har vært nok kos i påsken, så nå er det bare å klemme til med skikkelig disiplin igjen. Haha...

  Har du hatt en fin påskeferie?

  Håper dere har kost dere og nytet dagene!

 • 27.03.2016 kl.21:51
 • Inspirasjon
 • 22 kommentarer
 • Harrytur og påskeeggjakt!

  • 26.03.2016 kl.16:37

  God påske alle skjønne!!

  I dag har vi vært i Sverige, handlet inn en del vaskemidler, kjøtt og hovedsakelig Capri Sonne. Kjøpte litt annet småtteri også..

  Alltid artig med en harrytur, da det egentlig er veldig sjeldent. Glad vi dro tidlig, for det kom en god del etterhvert. Ble en rask kaffe på McDonald før vi dro tilbake til hytten.

  Da vi kom tilbake ble det en rask lunsj og så var gutta rimelig klar for påskeeggjakt!

  De har gledet seg lenge, i flere dager- så dette er nærmest påskens høydepunkt.

  De var så søte der de jaktet rundt og lette etter påskeegg bak hytta..

  Det var flere av oss som kjøpte påskeegg, da ingen visste at jeg allerede hadde ordnet det før vi dro. Jaja.. heldig for gutta!! Haha!!

  Har dere hatt påskeeggjakt enda?

  Ønsker dere alle noen deilig og avslappende feriedager

 • 26.03.2016 kl.16:37
 • Inspirasjon
 • 23 kommentarer
 • Hyttelivet, tur i skogen og på stranden!

  • 25.03.2016 kl.20:29

  I dag har vi vært ute på tur! Vært ute i rimelig friskt vær- men skikkelig vind og regndråper ble det også!

  Vi er langt utpå Skjærhalden, og har vært på stranden og samlet "glasstener" på stranden ( knust glass som skyller inn på land)

  Det er deilig med frisk luft og en god tur for å få trimmet skrotten i påsken. Det blir jo litt påskegodt på meg også. Så det blir en rask lavkarbo pause fram til søndag!

  Det var deilig med den friske skogsluften og det lukter så godt i skogen synes jeg. Fyller lungene med ren luft og sjeldne med ro!

  Fant en liten sjøstjerne også..

  I morgen blir det harrytur og jeg gleder meg veeeeeldig!

  Ha en super fin langfredag!!

 • 25.03.2016 kl.20:29
 • Familie
 • 28 kommentarer
 • Hva lønner seg?!

  • 24.03.2016 kl.18:23

  Sitter på hytta i Hvaler og koser oss inne med fyr i peisen, stearinlys og påskequiz! Det er godt å bare slappe av og kose seg. I morgen skal vi gå en lang tur.

  Lørdag blir det faktisk harrytur til Sverige! Det synes jeg alltid er litt gøy. Noen ting får man jo faktisk til en rimeligere penge.

  Feks Capri Sonne juice til barna, kjøtt og vaskemidler.

  Men hva mer er det som lønner seg å kjøpe i Sverige ?!

  Snart er det påskekrim på NRK super, og senere i kveld, når guttene har lagt seg- skal jeg lese mer i boken (Piken på toget) er så spennende altså!!

  #påskeferie #familie #hverdagsglimt #barn #foreldre #livet #hyttelivet

 • 24.03.2016 kl.18:23
 • Blogg
 • 21 kommentarer
 • Påskeferie!

  • 23.03.2016 kl.20:03

  Da er det endelig påskeferie!

  Det er deilig å tenke på at det er familietid, og kos i noen dager sammenhengende nå.

  Jeg er midt i en bok som jeg gleder meg til å lese videre! Jeg har begynt på "Piken på toget", og den er helt vanvittig spennende! Psykologisk thriller- så det er påskekrimmen sin det.

  Får lese litt når barna har lagt seg. I morgen drar vi på hytta og blir der til lørdag eller muligens søndag. Herlig å komme seg litt avgårde!

  Jeg har også endelig fått tatt noen bilder av "røret" som ligger rett ved Operaen. Dette røret har Frodith tatt bilde av på sin blogg og de ble så fine og jeg ville gjerne sjekke ut dette. Det var et flott rør og det kan blir mange flotte motiver med denne, kan jeg tenke meg!

  Nå må det pakkes, og forberedes til i morgen!

  Og med dette ønsker jeg dere alle en nydelig påskeferie ! Nyt tiden med nære og kjære!

 • 23.03.2016 kl.20:03
 • Inspirasjon
 • 29 kommentarer
 • Et liv er skapt.

  • 23.03.2016 kl.06:50

  Endelig! Jeg ble så glad da jeg stod opp i dag og fikk se.. Et liv er på vei.. Det spirer og groen. Jeg har klart det!

  Kanskje det blir en solsikke, eller flere.

  Jeg er ganske spent på videreutviklingen av denne lille stilken oppi blomsterkassen, men det tar vel mange uker.

  Nå er jeg på vei til siste arbeidsdag før påskeferien! Kom plutselig på at jeg må handle inn til påskeeggene i dag også.

  Det er noen sol gleder seg veldig til påskeeggjakt på lørdag.

  Ønsker dere alle en magisk dag!

 • 23.03.2016 kl.06:50
 • Inspirasjon
 • 20 kommentarer
 • Magisk musikk med gåsehud!

  • 22.03.2016 kl.19:59

  Dagens challenge i dag fra Magiskliv's Blogg handler om magisk musikk!

  Og det er noe jeg har fått på hjernen i det siste; "KYGO"! Det er for meg veldig behagelig musikk. Og veldig tropisk!

  Det heter jo tropisk house da!

  En av sangene hans Firestone, har han så fremført med Kurt Nilsen. Får du ikke gåsehud av denne, så vet ikke jeg!

  Denne kan du se her

  Denne unggutten Kygo har visst et musikktalent og kan det å spille piano. Det er virkelig vakkert! Og det blir jo ikke feil med Kurt Nilsen heller da!

  Se videoen og nyt!

  Hva slags musikk synes du er magisk?

 • 22.03.2016 kl.19:59
 • Inspirasjon
 • 25 kommentarer
 • Årets påskekrim

  • 22.03.2016 kl.07:02

  Nest siste arbeidsdag før påskeferien, det er rolig og behagelig og det er deilig å tenke på at snart skal vi kose oss alle sammen. Det trenger vi.

  Jeg er blitt anbefalt en bok, som jeg ikke klarer å legge fra meg.

  Det er nok mulig at en togtur ikke blir den samme igjen. Det er alltid gøy med litt påskekrim, når man først har litt ekstra tid til å lese.

  Jeg liker veldig godt psykologiske thrillere og krim generelt så her tror jeg at jeg har funnet riktig bok.

  Forlaget om boken:

  Rachel tar det samme toget hver dag. Fra toget ser hun det samme paret spise frokost på verandaen sin. Hun kaller dem Jason og Jess, og de virker så glade. En dag ser hun en annen person i hagen. Kort tid etter er Jess på nyhetene. Hun har forsvunnet. Rachel trekkes mot etterforskningen og prøver å bidra. I stedet blir hun selv mistenkt. Kastet ut i en verden full av svik, hemmeligheter og bedrageri, må hun konfrontere fortiden sin. Tre kvinner, tre menn, knyttet sammen gjennom ekteskap eller utroskap.

  Hver av dem kan klandres for noe. Men bare en av dem er en morder i denne psykologiske thrilleren om sårbarhet og besettelse. «Piken på toget» er en illevarslende og sammenfiltret historie om jakten etter sannheten.

  Har du plukket deg ut en bok for påsken? I så fall, hvilken?

  #påske #påskeferie #påskekrim #familie #mammablogg #hverdag #livet

 • 22.03.2016 kl.07:02
 • Inspirasjon
 • 17 kommentarer
 • Nok en challenge...

  • 21.03.2016 kl.06:56

  God morgen alle kjekke folk! Da var det mandag igjen og det skal kun jobbes et par dager nå før det braker løs med PÅSKEFERIE! Gud som jeg gleder meg! Det skal bli godt!! Masse familietid og rolige dager.

  Nå har jeg kommet til dag 5 på challenge.

  Denne gangen handler det om magiske filmer/ serier som har gjort inntrykk på meg! Hvor skal jeg begynne liksom?!

  Det er så utrolig mange filmer som har gjort inntrykk på meg, serier også!

  Filmene først:

  "A little bit of heaven" - med Kate Hudson.

  Handler om en kvinne som får kreft og forelsker seg i hennes lege. Det høres litt klisje aktig ut- men tro meg; denne filmen er helt vanvittig!

  "The intern" - med Robert de Niro og Anne Hathaway

  Fantastisk glad film. Handler om en kvinne med eget firma, går så det suser. Så får hun inn en "intern"- som hun ikke hadde særlig trua på i utgangspunktet! Robert spiller helt utrolig i denne rollen! Nydelig film! Glemmer den aldri!

  "Schindler's liste"

  Denne er sterk. Mange av dere har sikkert sett den før. Jeg har sett mange av filene hva angår jødeforfølgelsen. ( fikk en liten hang up en periode) - veldig engasjerende ! Blandt annet "Saras nøkkel" , "gutten i den stripete pysjamasen", "utryddelsen", "la vita e bella" og mange andre..

  "PS i love you" - Gerard Butler

  Helt herlig film! Romantisk komedie med hjertevarme og gråtefaktor!

  "The other woman" - Cameron Diaz

  Morsom og herlig jentefilm! Lo så jeg omtrent falt ut av sofaen!!

  "Bølgen"

  Norsk film! Helt utrolig! Denne var nye bedre enn jeg hadde trodd! Sinnsyk! Og anbefales på det strekeste!

  "Notebook" - Ryan Gosling og Rachel McAdams

  Fantastisk kjærlighetshistorie! Jeg fikk helt klump i halsen og jeg strigråt! En av de vakreste filmene jeg har sett!

  Serier:

  "Breaking bad"

  Wow!! Denne er på topp tre listen over de beste serier jeg noen gang har sett!! Uten tvil!! Hvis du ikke har sett den! Gjør det NÅ!

  "'Making a murderer"

  Veldig engasjerende! Handler om en mann som i USA blir uskyldig dømt for voldtekt!

  "Frustrere fruer"

  Var lenge en favoritt! Og er det enda- synd det ikke ble laget flere sesonger.

  Det er utallige mange flere bra filmer som har satt seg dypt inni sjelen. Men det er vanskelig å huske alle akkurat nå!

  Jeg er også glad i mange kategorier. Action, drama, romantisk, komedie osv...

  Hva slags filmer liker du?

  Hvilken film er din favoritt?

 • 21.03.2016 kl.06:56
 • Inspirasjon
 • 17 kommentarer
 • Barnebursdag, palmesøndag og familiekos

  • 20.03.2016 kl.20:16

  En magisk søndag har det vært på mange måter! Vi har feiret bursdagen til mitt lille skjønne tantebarn på 2 år.

  Ble imponert over kaken min søster har laget til sin sønn, som elsker Kaptein Sabeltann! Det ble altså da en veldig flott Kaptein Sabeltann kake med sjørøver flagg og skattekiste.

  Det var en veldig fornøyd gutt som åpnet presangene sine og det var veldig stas for både små og store.

  På veien hjem var det en utrolig fin solnedgang, det var umulig å ta et godt bilde av det med bilen i farta men det så ut som om himmelen "brant" - men bildet ble ikke på langt nær så bra som jeg ønsket.

  Solnedganger er fascinerende og vakre og det er helt utrolig hva slags farger som spiller seg ut på himmelen. Det er virkelig magisk!

  Har dere hatt en fin søndag ?

  Hva har dere gjort i dag?

  #familie #søndag #påskeferie #palmesøndag #mammablogg #familiekos #bursdag #hverdagglimt

 • 20.03.2016 kl.20:16
 • Inspirasjon
 • 33 kommentarer
 • Hva er magi for meg?

  • 20.03.2016 kl.11:32

  Nok en fin challenge fra Magiskliv's blogg . I dag skal jeg beskrive hva magi er for meg.

  Magi er :

  Når man våkner en morgen, og solen lyser inn gjennom rullegardinen og du vet det blir en nydelig dag.

  Magi er når du samtidig hører fuglekvitter på utsiden.

  Magi er når hele familien sitter samlet rundt frokostbordet og skravler og ler sammen.

  Magi er fritid og tid til å være sammen med nære og kjære.

  Magi er når barna kommer uoppfordret for å go det en klem eller et kyss på kinnet.

  Magi er dype samtaler.

  Magi er å glede seg over de små tingene i hverdagen.

  Magi er å elske.

  Magi er når isen smelter.

  Magi er solnedgang.

  Magi er farger.

  Magi er sanser. Det å kunne føle og danse.

  Magi er den krampen i magen etter en skikkelig latterkrampe.

  Magi er drømmer, fremtid.

  Magi er naturen, en tur i skogen eller på fjellet.

  Magi er når du ser blomstene kommer ut om våren.

  Magi er å plante et frø og se hva det blir til slutt.

  Magi er livet, og evnen til å være såpass "åpen" at man klarer å nyte det til det fulle.

  Magi er familie, gode vennskap og opplevelser- gode minner!

  Magi er å vite at man er frisk, kroppen fungerer som den skal.

  Magi er alt det naturen har å by på.

  Magi er å glede andre, og vise de hva de er for deg.

  Magi er smilene i mine barna ansiktet.

  Magi er når øyne lyser opp av glede.

  Magi er kjærlighet, tillit og tro.

  Magi er perfekte nybakte boller! (Haha...)

  Magi kan være så mangt, men det er en egenskap å se magien der hvor man ferdes. Overalt finnes det magi i en eller annen form!

  #Challenge #søndag #familie #hverdag #livet #magiskliv

 • 20.03.2016 kl.11:32
 • Inspirasjon
 • 22 kommentarer
 • Høner, solskinn og påskekos..

  • 19.03.2016 kl.19:50

  For en herlig dag! Solen har varmet godt og vi ha tilbragt hele dagen ute. Det er deilig å kjenne at solen varmer og ungene var super fornøyde! Vi har møtt gode venner med deres barn og det har vært stas!

  Vi rakk også innom for å ordne resten av en bursdagsgave til i morgen! Da skal vi nemlig feire mitt tantebarn, som blir to år i morgen.

  Påsken er kommet i hus så nå er det høner overalt her! Høner i alle farger og fasonger! Det er så koselig med påskepynt, påskeegg og kyllinger!

  Barna ser av en eller annen grunn veldig frem til neste lørdag- altså påskeaften! Det kan jeg godt forstå!

  I kveld blir det en hvitvin på oss.. Den står på kjøl nå så det er bare å glede seg.

  Da tar vi kvelden etter en deilig og solrik dag!

  Håper dere har hatt solskinn ute og i livet!

  Ha en magisk kveld!

  #påske #lørdag #solskinn #påskeferie #familie #hverdagslykke #mammablogg #foreldre #barn #livet

 • 19.03.2016 kl.19:50
 • Inspirasjon
 • 29 kommentarer
 • Magiske ord..

  • 19.03.2016 kl.12:39

  Challenge på Magiskliv sin blogg , utfordrer til å nevne "Noe magisk noen har sagt til meg"

  Det er mange koselige kommentarer som er magiske som jeg har hørt opp igjennom årenes løp. Og jeg glemmer aldri gode ord, de setter stor pris på og man bør kunne dra de frem på dårlige dager.

  Det er noe magisk ved det å få høre at man er verdsatt, eller at man er noens beste venn, eller at man betyr mye for noen.

  Men alikevel det mest magiske noen har sagt til meg er, når barna har sagt " du er verdens beste mamma!" Da føler jeg at alt det harde arbeidet, og all jobb jeg legger i det å være en så god mor som mulig- det lønner seg! Det er helt magisk å vite at i mine barns øyne er jeg hele verden. Det er kjærlighet, tillit og trygghet- gjensidig på alle måter.

 • 19.03.2016 kl.12:39
 • Inspirasjon
 • 25 kommentarer
 • Påskemorgen.

  • 19.03.2016 kl.09:20

  God morgen skjønne! Nok en lørdag morgen, nydelig å legge seg i går uten å sette på alarm. Sov utrolig godt og sovnet fort. Jeg tok meg et glass vin i går kveld- og siden det hører sjeldenhetene til, blir jeg veldig trøtt av det. Tror jeg sovnet i det jeg la hodet på puten.

  Våknet glad og fornøyd alle sammen. Kjenner kaffelukten i huset, ser solen skinne inn gjennom vinduene, skal lage omelett til frokost, nyvasket hår... barna er klare for en ny dag.. Kan det bli bedre liksom?

  Sent i går fant jeg frem påskepynten. Innerst i boden (overfylt) og øverst på en hylle stod esken med påskepynten. Jeg fikk tak i esken til slutt da, men bannet litt inni meg. Det var ikke lett. Klatret over sykler og kofferter og juletre i plastikk ect..

  Nå er det jo offisielt påskeferie og det er en helt vanvittig følelse. Eller, barna har påskeferie. Jeg jobber mandag, tirsdag og halve onsdagen. Så barna får finne på noe kult med papsi.

  I dag skal vi levere noe greier på biblioteket- filmen vi lånte forrige helg. "Frida med hjertet i hånden". Som min sønn faktisk ville se. Men han ville bare se når de var på Frognerbadet.. Så det var vel ikke filmen i seg selv..

  Apropos kjærlighet og hjerter, i går dro jeg opp i garderoben utenfor klasserommet, på skolen. Måtte jo ta med alle klær og alt hjem. I hyllen han så det en sammenbrettet ark..

  Der stod det: "kjære Adam! Du er flinkest av guttene i fotball og du er kul" - la meg si det slik; det var jenteskrift. Haha! Det var veldig søtt!

  #lørdag #helg #familietid #lykke #hverdagsglimt #familiekos

 • 19.03.2016 kl.09:20
 • Inspirasjon
 • 13 kommentarer
 • VG familieliv, helg og viiiiiin !!!

  • 18.03.2016 kl.19:52

  God fredag! Endelig helg! Det er fortsatt lyst ute, og gutta leker med nabogutten.

  Jeg rydder etter middagen og skuldrene har senket seg etter arbeidsuken. Jeg skal åpne en flaske vin i kveld og kose meg med enten bok eller film. Det blir kos...

  Jeg er foresten i VG familieliv i dag, hvor jeg "går hardt ut mot foreldre som har kresne barn". Denne artikkelen kan dere lese her .

  Deler av artikkelen er tatt fra dette Innlegget .

  Vi spiste en av mine favoritt middager for tiden, det er Lasagne med squash!

  Den er veldig egnet for meg på lavkarbo og med

  Deilig ruccola salat ved siden av er det så perfekt!

  Guttene elsker også denne og den er perfekt å spise til lunsj dagen etter.

  Nå er det bare å smårydde litt, og ordne litt til kvelden og så er det egentlig bare å ta kvelden.

  Tar gjerne i mot film eller boktips! Trenger litt inspirasjon !!

  Har dere helgeplaner / påskeplaner ?

 • 18.03.2016 kl.19:52
 • Inspirasjon
 • 18 kommentarer
 • Lavkarbosnack når du er skikkelig fysen

  • 18.03.2016 kl.18:14

  Innimellom blir jeg veldig søtsugen, og kroppen skriker etter litt snacks. Og da er det greit å ha noen gode løsninger på det som er lavkarbo- vennlig.

  Som feks i går; jeg hadde sååå lyst på et eller annet.. jeg hadde fløte, jeg hadde frossen skogsbærblanding i fryseren. Jeg pisket krem og varmet litt skogsbærblanding (fra eldorado) i en kjele.

  Jeg la deretter kremen i en bolle og helte over den varme skogsbærblandingen. Da er det bare en ting å gjøre: NYT!!

  En annen ting som funker fint for meg er cottage cheese med bær. Jordbær og blåbær passer perfekt og smaker ypperlig. Man kan også lage seg en lavkarbo vennlig "riskrem" ved å blande litt pisket krem inn i cottage cheesen.. Og helle litt fun light saft med bringebærsmak over.

  Det smaker himmelsk!

  Har du noen gode lavkarbo snack tips?

  #lavkarbo #tips #hverdag #kosthold #helse #mammablogg #inspirasjon

 • 18.03.2016 kl.18:14
 • Inspirasjon
 • 18 kommentarer
 • Puppebilder du kan kose deg med en fredag..

  • 18.03.2016 kl.15:35

  Naturen er fascinerende! Det finnes så mye vakkert. Jeg undrer meg veldig over hvor perfekt alt er skapt, og skjønnheten i naturen.

  Det er tross alt fredag ettermiddag og tenkte jeg ville dele noen flotte bilder med dere, som fascinerer med veldig!

  Skjønnheten av en sommerfugl som kommer ut av en puppe. Dette er for meg helt utrolig fascinerende. Helt siden jeg var liten jeg undret meg over at en liten larve kan surre seg inn og etter hvert bli til en vakker sommerfugl.

  De er så flotte i en fargeprakt, og blir veldig glad for å se sommerfugler!

  Hva synes du er vakkert / fascinerende med naturen?

  #natur #butterfly #sommerfugl #hverdag #mammablogg #livet

 • 18.03.2016 kl.15:35
 • Blogg
 • 17 kommentarer
 • Vanvittig provoserende ...

  • 18.03.2016 kl.07:24

  Det er en ting som provoserer meg helt sinnsykt i disse dager. Jeg hadde egentlig ikke tenkt å skrive om dette temaet, da jeg selv blir kvalm av dette.

  Men nå klarer jeg ikke å la være. Denne Anders B Breivik.. Nå er det rettsak igjen og bla bla bla.. Det er ikke dette jeg skal fokusere på her nå.

  Det som irriterer meg nå, er at når jeg leser nett-"aviser" som Dagbladet og VG, hender det ofte at jeg må betale et beløp for å lese artikler som jeg mener er viktige. Dette kan være feks artikler om kreft, mobbing, helse eller andre viktige ting. Da skal man liksom måtte betale for å lese om dette.

  Men når det nå dukker opp bilder av denne terroristen ABB, da skal det klines på fremsiden av alt, jeg scroller nedover og alt jeg ser er Breivik! Får han servert og trykket opp i ansiktet! Tenk på alle pårørende, etterlatte, familier og venner - som sikkert får følelsen av at det velter seg inni dem, bare de hører navnet hans. Bilder av han er nedover hele nyhetsbildet på nettavisene, papiraviser, nyheter osv.. Full mediedekning, akkurat som Breivik sikkert ville ha det. Og man kan ikke velge. Han ligger der med det empatiløse ansiktet sitt.

  Det burde heller være slik at artiklene hva angår han burde det heller blitt krever betaling for, om man ønsker å lese om han eller å se bildene av han. Da kan de som interesserer de for det lese om dette, og de som ikke vil kan la være. Så kan de mer interessante artiklene være tilgjengelig. Husk på det at de fleste av oss starter å bli rimelig lei, lei av all oppmerksomheten denne Anders B Breivik får. Lei av det stusselige vesenet.

  Det er nok mye vondt- vonde minner som vekkes når han dukker opp på skjermene igjen som en liten linselus.

  Hvorfor kan det ikke være valgfritt å lese om han!

  Jeg er fullt klar over at "det er bare å la være å klikke seg inn på de artiklene" - hvilket jeg heller ikke gjør. Men overskrifter sier alt- og jeg ser fortsatt bildet av han på fremsiden. Det er lite hensyn som tas til pårørende synes jeg.

  Jeg hadde taklet dårlig å se ansiktet på mannen som tok fra meg det viktigste i livet.

 • 18.03.2016 kl.07:24
 • Blogg
 • 9 kommentarer
 • Mer magi

  • 18.03.2016 kl.07:07

  God morgen! Det er fredag morgen, det er helg! En siste arbeidsdag før helgen og snart påskeferie!

  Dagens challenge fra Magiskliv's blogg handler om "noe magisk jeg har gjort eller opplevd".

  Forrige helg dro jeg og minstegutten til korketrekkeren sammen. Det var bare meg og han. Det var helt magisk å gjøre noe sammen bare han og jeg- det var lenge siden sist.

  Vi dro med oss rattkjelke, nistepakke, noe godt å drikke- og reiste avgårde til korketrekkeren, en 2,5 km lang akebane oppi Holmenkollen.

  Vi brukte hvertfall 10 minutter på vei ned bakken, vi skreik og lo. Det var så gøy! Det var herlig når vi klamret oss fast i hverandre og farten gav oss tårer i øynene. Det var så gøy! Dette var en magisk dag- det er alt jeg kan si! Og det å høre den gleden, og se hvor gøy han hadde det- det er magi for meg! Den dagen var verdt sin vekt i gull!

 • 18.03.2016 kl.07:07
 • Inspirasjon
 • 15 kommentarer
 • Magi

  • 17.03.2016 kl.22:39

  En koselig challenge som jeg likte veldig godt fra Magiskliv's blogg som jeg ønsker å være med på. Litt magi i hverdagen har aldri skadet noen, så her er mitt første bidrag.

  En magisk challenge rett og slett. Første challenge er "Noe magisk fra eller i naturen".

  Det er mye magi rundt oss om vi bare åpner øynene.

  Jeg opplevde litt magi her om dagen da jeg så årets første vårblomst. Det er magi for meg!

  Ingenting er så magisk som våren. Verden våkner til liv igjen, det blir lysere, fuglene kvitrer og solen skinner. Det er magisk.

  Første turen ut med joggesko, første sykkeltur, første dag uten jakke,vintersko og lue- magi.

  Ønsker alle en god natt! Endelig fredag i morgen- det er jo også litt magisk

 • 17.03.2016 kl.22:39
 • Inspirasjon
 • 21 kommentarer
 • Et frø er sådd..

  • 17.03.2016 kl.21:48

  Vi går en spennende tid i møte nå. Et frø som spirer og gror. Skal gi frøet næring og kjærlighet, varme og trygghet.

  Jeg og gutta har nemlig plantet noen solsikkefrø, lavendel og karse. Dette skal vannes ofte og få sollys. Skal stå innendørs til det blir varmere ute. Vi gleder oss masse til å se hva resultatet blir og om det blir store flotte solsikker!

  Det er hyggelig å gjøre slikt sammen, og følge med på utviklingen. Har lyst å plante andre ting også- men ikke for avansert for jeg har i grunn ikke så grønne fingre.

  I dag har vi også vært på utredning med minsten! Legen konkluderte med at han har nok en snev av vinter astma. Så nå har vi vært på apoteket og hentet Flutide og Ventoline, samt et kammer som han kan puste det inn med. Jeg regner med at dette vil forbedre situasjonen for lillegutt en god del i løpet av et par dager nå. Det blir bedre for lille skatten, det har jo vært så slitsomt for han med den veldige anstrengte hosten.

  Det er hvertfall helt stille fra soverommet, så han sover godt nå!

  En liten påskegave fra lillemann fikk han med seg fra barnehagen, som han har laget. Jeg ELSKER når de små lager slike søte og flotte ting.

  Har dere startet å pynte huset til påsken enda?

  Har dere hatt en fin dag?

 • 17.03.2016 kl.21:48
 • Inspirasjon
 • 24 kommentarer
 • Utredning på gang.

  • 17.03.2016 kl.07:23

  God morgen alle sammen! Det var stille fra denne kanten i går, var ikke helt i form- og la meg ganske tidlig. I dag minsten på utredning også. Astma utredning på KAL klinikken i Oslo. Han har veldig anstrengt pust i kulden og mye anstrengt hoste ved aktivitet.Er veldig spent på hva det blir av denne konsultasjonen i dag. Men forhåpentligvis vil det endre noe i alle fall. Han blir anstrengt særlig i kulde og ved veldig anstrengelse, så han går slik nesten hele vinteren. Det er ikke greit.Nå har jeg skiftet over til en lettere jakke også, blir så veldig varmt på vei hjem. Lurer på om våren har kommet for godt eller om det det fortsatt ligger noe vinter igjen og lurer.. Vi får se! Det har jo vært noen veldig nydelige ettermiddager de siste dagene nå- så det er bare og nyte! Ønsker dere alle en nydelig dag! Det er snart helg nå- igjen!
 • 17.03.2016 kl.07:23
 • Familie
 • 25 kommentarer
 • Er jeg smartere enn en tredjeklassing?

  • 16.03.2016 kl.07:12

  Vi er halvveis i uken allerede, og vi nærmer oss påsken med stormskritt! Det er åtte dager til skjærtorsdag!! Hjelpes!

  Det er lyst allerede når jeg står opp, som er 06.00, og det er så deilig å se solen gløtte til og man vet det blir en strålende dag.

  Jeg er litt trøtt i dag, fordi i går kveld satt jeg og grublet veldig på en matteoppgave sønnen min har fått med seg. Den skal løses og leveres på fredag. Jeg tror jeg Har funnet løsningen på den, men må drøfte det med mannen først. Og ja, det er takket være enkelte av dere at jeg føler jeg har kommet frem til svaret. Vi får se i kveld og om mannen er enig, så er vi to voksne om svaret. Det burde være trygt nok, med tanke på at det er en tredjeklasses oppgave. Hahaha...

  I dag skal guttene for hårklippen. De har fått litt for lagt hår nå, så vinterpelsen skal av. Det blir sikkert deilig, for nå er det mye hår oppå der!

  Ha en super dag alle sammen!

  #hverdag #challenge #mammalivet #familie #mammablogg #inspirasjon

 • 16.03.2016 kl.07:12
 • Familie
 • 17 kommentarer
 • Er jeg helt på jordet?!?

  • 15.03.2016 kl.21:01

  Jeg skjønner ingenting. Føler meg dum som et brød! Jeg ha en sønn i 3 klasse på barneskolen. Han har fått utdelt ukens grublis, som han skal løse i løpet av uken. Jeg har tatt en titt på dette i kveld når jeg ryddet i skolesekken hans, og fant ut at jeg ikke skjønner en pøkk!

  Disse to oppgavene skal løses innen fredag.

  Den øverste oppgaven burde være lett som en plett, jeg husker disse regnestykkene, men ikke hvordan man regner ut.

  Men den nederste oppgaven er jo håpløs. Jeg vet jo ikke hvor mange mennesker det er snakk om?!

  Jeg var en veldig dårlig matematiker da jeg fikk på skolen for å si det sånn!

  Gi meg gjerne en lyd om du skjønner dette, særlig den nederste oppgaven.

  Var du god i matematikk?

  #mammablogg #utdanning #lærdom #inspirasjon #hjernetrim

 • 15.03.2016 kl.21:01
 • Inspirasjon
 • 31 kommentarer
 • Skrei på deg!

  • 15.03.2016 kl.19:17

  Dagens lavkarbo middag var er herremåltid må vite! Her har jeg stekt skrei i panna, med godt smør og vårløk. Dette var populært for både store og små og det var ikke en liten smule igjen på tallerkenen.

  Ved siden av lagde jeg en deilig dressing av creme fraiche blandet med pepperrot, litt salt og pepper og noen sitrondråper. Sinnsykt fresht!

  Resten av familien hadde ris ved siden av.

  Himmelen var flott i kveld! Så jeg måtte bare ut å ta et bilde. Det er så vakkert nå, og det er deilig å kunne være så veldig å få muligheten til å se en slik vakker solnedgang.

  Vi skal være takknemlig for hver en vakker dag i livet.

  #lavkarbo #middag #mat #inspirasjon #mammablogg #livet #hverdag

 • 15.03.2016 kl.19:17
 • Inspirasjon
 • 38 kommentarer
 • Når man kjenner et tomrom?

  • 15.03.2016 kl.07:13

  Har du kjent på et tomrom inni deg? Det føles som om det er noe som mangler?

  Et savn, tanker, en drøm? Jeg kjenner på dette tomrommet, men aner ikke helt hva det går ut på. Jeg har to friske barn, som jeg ånder og lever for, en mann, en jobb med gode kollegaer, jeg er frisk, familien min er frisk..

  Hva mer kan man ønske seg enn en god helse for seg og sine? Det er jo det viktigste. At vi alle har det bra sammen? Det føles galt å føle at jeg "mangler noe" men jeg tror det handler mye om meg selv. Å bli godt kjent med seg selv krever tid og det kan ta lang tid! Å bli trygg på seg selv, 100 %. Leve i nuet viser seg å være det som funker for meg.

  Bevissthetstrening er et interessant ord for meg. Jeg tror at dette er et nøkkelord for min del.

  Men hvordan gjør jeg bevissthetstrening?

  Så snart det handler om gjentatt adferd eller tankemønstre, betyr det at vi ikke helt har forstått hva vi gjør. Det er som å stikke seg på samme kniv igjen og igjen! Men det er fullt mulig å trene opp nye tanker og en ny adferd. Det er én ting å tenke, lese eller snakke om forandring, men det er handling som gjør at det virkelig skjer noe. Det finnes teknikker som er både praktiske og enkle å lære.

  Lærer du deg mindfulness, bedrer du evnen din til å takle stress, du blir i stand til å lade batteriene raskere og blir mer oppmerksom på egne tanker og følelser. Du blir god til å bryte gamle mønstre og reaksjoner og erstatte dem med bevisst handling.

  Hvem er jeg? Hvordan har jeg det egentlig?

  Hva har jeg behov for?

  Hvordan kan jeg gjøre for å mine behov oppfylt?

  Mange av oss lever ikke. Vi bare eksisterer. Men å eksistere er ikke ensbetydende med virkelig å leve. For mange av oss er autopiloten en daglig realitet.

  Hvor godt kjenner du egentlig ditt eget indre, hva som er viktig for deg, og hva du har behov for i ulike situasjoner. Det oppstår en situasjon på jobb eller privat som trigger noe i deg. Hvor god kunnskap har du til å kjenne etter hva denne situasjonen egentlig handler om for deg?

  Øvelser :

  1. Pust

  Pust sakte inn mens du sier inni deg ”Jeg er…”.

  Pust så sakte ut mens du sier ”…rolig” inni deg.

  Gjenta dette så mange ganger du ønsker.

  Du kan bytte ut ordet "rolig" med andre ord. Som feks ; kjærlighet, fred osv...

  2. Observer tankene

  Alt du skal gjøre er å observere dine egne tanker, altså legge merke til tanken og være bevisst at den er der. Det kan være fint å se seg selv som himmelen og tankene som skyer som svever forbi. Når det kommer en tanke (svevende som en sky) skal du bare legge merke til den og si til deg selv ”det er en tanke”. Du slipper å forfølge tanken. Bare la den passere. Og slipp den ved å la skyen løse seg opp eller forsvinne ut på siden. Fortsett så lenge du orker eller til bussturen er over eller du er fremme.

  3. Har jeg et problem her og nå?

  Har du et problem som du kan løse her og nå? Hvis ikke- ikke del ved det.

  Pust sakte inn mens du teller til fire.

  Hold pusten i ett sekund.

  Pust så sakte ut mens du teller til fire.

  Gjenta pusten tre ganger.

  Så stiller du deg selv spørsmålet: Har jeg et problem akkurat nå?

  Hvis svaret er NEI – bare fortsett å være her og nå.

  Hvis svaret er JA – håndter problemet nå ved å forholde deg til det som er virkelig i øyeblikket. Hvis du da oppdager at problemet likevel ikke kan løses her og nå (fordi problemet f.eks. egentlig er i morgen) så gjenta hele øvelsen en gang til.

  4. Pust og smil med hjertet

  Øvelsen går ut på å puste inn, mens du sier setning A inni deg. Deretter puster du sakte ut, mens du sier setning B inni deg og smiler. Smilet skal komme innenfra, ikke presses frem på leppene. Det er egentlig ikke så viktig om munnen smiler i det hele tatt, bare du tillater at hjertet gjør det :-)

  Setning A: ”Jeg puster inn og vet jeg puster inn”

  Setning B: ”Jeg puster ut og smiler”

  Gjenta øvelsen minst tre ganger.

  5. Vente uten stress

  Neste gang du venter på noe, i en kø, på bussen, på noen du skal treffe e.l. så rett oppmerksomheten mot pusten din. Kjenn hvordan du puster og tillat deg å slippe alle forventninger, følelser av irritasjon, utålmodighet eller kjedsomhet, og bare vær til stede. Vær oppmerksom på alt som skjer i deg og rundt deg mens du venter. Anerkjenn det som er, og tillat det å få slippe. Kjenn hvordan kroppen slapper av, hvordan sansene skjerpes og hvordan tiden blir uvesentlig.

  6. Gi naturen en klem

  Finn ditt eget favoritt tre.

  Still deg helt inntil treet og legg armene godt rundt det.

  Legg kinnet inntil stammen.

  Lukk øynene og pust rolig.

  La roen og nærværet få fylle deg.

  Trives du?

  Klart du å leve i nuet, eller blir du innhentet av hverdagens stress?

  #mindful #mindfulness #helse #livet #hverdagen #mammablogg

 • 15.03.2016 kl.07:13
 • Inspirasjon
 • 15 kommentarer
 • Første vårtegn!

  • 14.03.2016 kl.19:16

  I dag har det vært så mildt og godt ute! Nydelig sol og bare helt deilig!

  Jeg har sett etter et vårtegn, men tenkte at det er tidlig! Men på vei hjem i dag, fikk vi øye på et vårtegn! Noen nydelige små blomster - som jeg ikke vet navnet på. Jeg har nemlig ikke så god peiling på blomster , annet et mine favorittblomster. Jeg ble så glad når jeg så disse, det var ikke mange av de men noen. Det var mer enn nok for meg! Nydelige var de!

  Våren kommer nærmere og nærmere med stormskritt ! Det er godt vi går mot lysere tider.

  Jeg vet flere av dere har kommet over noen gode vårtegn allerede!

  Hva gjør deg mest glad om våren?

  Har du fått noen vårtegn enda ?

  #vårtegn #vær #hverdagsglimt #hverdag #mammablogg

 • 14.03.2016 kl.19:16
 • Inspirasjon
 • 35 kommentarer
 • Lavkarbo snacks!

  • 14.03.2016 kl.15:36

  Jeg trives godt på lavkarbo og det fungerer utrolig bra! Utfordringen kommer når man er midt mellom to måltider og kjenner at man blir slapp. Da er det greit å fylle på med noe! Kroppen trenger jo det!

  Problemet er jo at lavkarbo ofte må planlegges litt mer enn andre typer kosthold. Man kan ikke bare ta seg en banan eller annen frukt, eller kjøpe en smoothie på veien hjem.

  Jeg har et knippe med noen gode alternativer som er ganske enkle å ordne og ha med i vesken!

  Nøtter

  Jeg pleier å hamstre inn litt ulike typer nøtter. Gjerne usaltede. Dette kjøper jeg som regel på innvandrerbutikker til en litt rimeligere penge, pluss at de ofte har stort utvalg! Jeg lager en liten blanding og har i en liten boks med meg i vesken!

  Dette gir nye energi og jeg klarer meg fint til neste måltid.

  Grønnsaker med dipp

  Sellerirot, paprika, agurk, sukkererter og blomkål er noen nevnte grønnsaker man kan ha liggende i en liten matboks. Separat kan man da ha en liten boks med dipp laget av seterrømme eller creme fraiche, blandet med hvitløk, gressløk evt en dip blanding! Lettvint og smaker himmelsk fresht!

  Lavkarbo lapper

  Små pannekaker laget med en halv boks cottage cheese og et par egg. Bland i lott kardemomme og evt en smule salt! Perfekt med bær og smaker faktisk veldig godt! Greie å ha med i matboksen.

  Kokte egg

  Kokte egg kan oppbevares noen dager. Kok noen å ha liggende.

  Cottage cheese med bær blanding

  En liten boks med cottage cheese og noen bær. Strø litt kanel over så blir det som en dessert.

  Kvarg

  Kvarg har lavt karbohydrat innhold og kan nytes mellom måltider. Greit å ha en liggende i vesken, når man blir skikkelig sulten.

  Bær

  Blåbær, jordbær og bringebær er lavkarbo vennlig og man kan spise en håndfull eller to av dette. Ingen fare. Smaker deilig og er friskt og passe mettende. Perfekt også hvis søtsuget skulle oppstå.

  Dette er noen av mine tips, som er enkle å ha tilgjengelig ! Det gjør det lettere og man får fylt på lagrene slik at man holder seg godt til neste måltid.

  #lavkarbo #tips #kosthold #hverdag #mammablogg #livet #inspirasjon

 • 14.03.2016 kl.15:36
 • Inspirasjon
 • 24 kommentarer
 • En litt annerledes giveaway❤

  • 14.03.2016 kl.07:09

  I går ble det trukket en vinner av min giveaway på bloggen. Men dette fikk er litt uventet resultat. Den heldige vinneren søtmonsen , ville gi sitt påskeegg til disse her isteden!

  Hun fortalte meg at hun mente de fortjente det mye mer enn henne.

  Når jeg ser slik godhjertethet i hverdagen, blir jeg så utrolig glade! Det minner meg på hvor viktig det er å være gode mor hverandre i hverdagen- og hva det betyr for oss.

  Det er fantastisk å se rett og slett!

  søtmonsen, jeg syntes du var virkelig snill og det var hyggelig gjort av deg. Ønsker deg en super dag.

  Og det samme til filippa.blogg.no!

  Mandag er tilbake igjen, fortere enn jeg rakk å snu meg. Helgen har gått fort og det har vært en god helg. Det er plutselig blitt veldig mildt så jeg sitter på stasjonen ute på en benk, venter på toget og ser for meg at det blir en god dag.

  Det er ikke lenge til påskeferien nå, og det skal bli koselig med familietid, mange dager sammenhengende!

  Ønsker dere alle en fantastisk dag!

 • 14.03.2016 kl.07:09
 • Inspirasjon
 • 20 kommentarer
 • Tid for å trekke en vinner!

  • 13.03.2016 kl.21:00

  God kveld vakre mennesker ! Nå er det tid får å trekke den heldige vinner! Hvem er det som stikker av med et påskeegg i dag da?!

  Nå er det trommevirvel her...

  Jeg har fått hjelp av lillebror i dag! Jeg skrev alle navnene på lapper, han brettet og la de alle oppi en skål!

  Han har til og med fått lov å trekke, for dette syntes han var veldig spennende! Jeg har personlig kontrollert at det ikke har vært noe juks her!

  Den heldige vinneren eeeeeeer.......

  MATOGKAKEOPPSKRIFTER!!! Gratulerer så mye til søtmonsen! Håper du blir fornøyd med ditt påskeegg!

  Har dere planer i påskeferien forresten?

  Har dere kjøpt inn påskegodtet enda?

  #påske #giveaway #hverdag #påskeegg #mammablogg

 • 13.03.2016 kl.21:00
 • Konkurranse
 • 21 kommentarer
 • Lavkarbo lasagne!

  • 13.03.2016 kl.18:21

  Etter en super dag i akebakken var det virkelig godt å komme hjem og lage middag! Vi var sultne alle sammen. Skikkelig middagssulten.

  I dag hadde vi planlagt lasagne. Jeg bytter ut pastaplatene med squash skiver og legger cottage cheese mellom lagene. Det blir vanvittig godt.

  Jeg steker 1 pakke karbonadedeig, har oppi finhakket hvitløk, grovhakked løk, selleri, og salt og pepper. Når

  Når kjøttet er gjennomstekt, heller jeg oppi to bokser mutti hakkede tomater.

  Lar det putre en stund.

  Så legger jeg lag i lag- kjøttblanding, squash, cottage cheese- kjøtt, squash og cottage cheese.

  Legger over revet ost og drysser over litt oregano.

  Stekes på 220-250 grader i ca 30 min.

  Bon apetit!

  Ønsker dere alle en deilig kveld! Nyt søndagskvelden sammen

  #middag #lavkarbo #helse #familie #foreldre #barn #kosthold #sunt #mammablogg

 • 13.03.2016 kl.18:21
 • Mat
 • 26 kommentarer
 • Søndagstur!

  • 13.03.2016 kl.16:14

  Fy fader så gøy vi har hatt det! Jeg har dradd frem barnet i meg, dratt på meg vinterbuksa, pakket tursekken og dro til Frognerseteren med lillebror!

  Vi har aket i korketrekkeren og det var vanvittig moro! Det gikk så fort nedover der de kjelkene man kan leie! Godt vi hdde meg vårt eget akebrett. På grunn av at Holmenkollen var full av skiskytingentusiaster, hadde vi nærmest korketrekkeren for oss selv.

  Det ble flere turer og vi storkoste oss. Vi vurderer sterkt en tur neste helg, men da blir det med grillen også. Det er så nydelig oppe på Frognerseteren, det er virkelig en perle midt i hovedstaden! Fantastsik utsikt over Oslo.

  Nå er det hjemover, lage middag og sture litt. Gulvet må vaskes i dag og vi må forberede oss til ny uke. Matpakker, og skolesekker og alt skal pakkes, vaskemaskiner og tørketromler og klær skal brettes. Nei, det står ikke stille selv om det er søndag.

  Ha en fortsatt nydelig søndag gode dere

  #holmenkollen #korketrekkeren #oslo #vinter #familie #altivitet #søndag #hverdagsgleder #mammablogg

 • 13.03.2016 kl.16:14
 • Familie
 • 31 kommentarer
 • Er du en vinner ?

  • 13.03.2016 kl.12:06

  God søndagsmorgen! Her har det vært skikkelig slowmotion i dag. Var trøtt som en strømpe da jeg våknet og har fått noen kaffekopper innabords!

  I dag lagde vi en nydelig frokost med nypresset appelsin juice fra de mange kilo med appelsiner vi kjøpte fra kiwi i går! (2,90 pr kilo vet dere) Glemte til og med å ta bilde!

  Eldste gutten skal på skitur med nabogutten, så da får jeg og lillebror finne på noe sammen. Så nå pakker vi tursekken og akebrettene og drar til Holmenkollen! Vi skal ake i korketrekkeren!

  Ha en super dag!!

  Vinneren av påskeegget trekkes kl 21.00 i kveld! Lykke til

  Delta her hvis du vil delta i min giveaway! Dette blir spennende !

  #korketrekkeren #holmenkollen #hverdag #søndagstur #familie #hverdagsglimt #oslo #ake #vinter

 • 13.03.2016 kl.12:06
 • Inspirasjon
 • 25 kommentarer
 • Overrasker meg selv innimellom...

  • 12.03.2016 kl.18:44

  Jeg kan sverge på at det er 4 år siden sist! Jeg prøvde jo å være en perfekt husmor, og måtte lage mat fra bunnen av- ALLTID. Slik holdt jeg på i mange år.. Helt til jeg gikk på en smell! Nå har jeg lært meg å senke skuldrene til en viss grad. I dag hadde vi nemlig fiskeboller til middag! Haha.. Og det smakte så inni huttiheiti godt!! Litt lite tradisjonelt på en lørdag- men det var gutta som fikk øye på fiskebolleboksen på kiwi, og ville ha dette til middag! Jeg sa ja! Dette hadde vært utelukket for noen få år tilbake. Men jeg har plukket av meg den dritten. Overrasker meg selv innimellom da ❤

  I dag har vi også kost oss ute! Vi var på et afrikansk trommekurs og det var fantastisk! Det er nesten så jeg kjenner trommerytmen i kroppen enda! Herlig. Gutta syntes dette var en veldig moro ting å gjøre.

  Etter det var vi så heldig å komme over en dame som satt å malte barn i ansiktet. Etter 45 minutters kø, fikk gutta seg et nydelig tigerfjes også. Vet ikke hvor mange timer jeg har stått i kø for ansiktsmaling de siste 7 årene, men noen timer er det nok! Det er verdt det da!

  Det var 10 års jubileum i kulturhuset der vi bor, og det var gratis kaker og kaffe til alle!!

  Snart guttas tur, og en sliten rygg ...

  Tigergutt in the making!

  Nå er det lørdag kveld og alle er mette og fornøyde! Gutta løp over til nabogutten en tur så nå skal jeg rydde ferdig! Jeg har til og meg rukket å ommøblere i løpet av dagen!

  Har dere en super dag?

  Glem for all del ikke å delta på min GIVEAWAY!!

  #lørdag #kultur #kolben #kurs #hverdagsglede #middag #familie #ansiktsmaling #foreldre #mammablogg

 • 12.03.2016 kl.18:44
 • Familie
 • 25 kommentarer
 • Hverdagsglimt

  • 12.03.2016 kl.08:55

  God morgen! Det er lørdag, det er fri, vi har sovet lenger, mor har fått seg kaffe og frokost er på vei! Vi er fornøyde..

  I dag skal vi levere filmene på biblioteket, som vi lånte forrige helg, og så skal vi låne en som vi måtte reservere pga venteliste hos biblioteket. Hvilken film du spør?! Du gjetter det aaaaaldri!!

  "Frida med hjertet i hånden"!!!

  Tenk at min sønn vil se denne! Jeg husker den var veldig populær når jeg var veeeeldig liten. Men at min sønn kommer og spør meg, 20-25 år senere, om vi kan se den... DEN FØLELSEN! Hahahahaha

  Vi skal også et afrikansk trommekurs. Jeg meldte gutta på det forrige uke, for de elsker musikk, instrumenter osv så jeg tenkte det kunne bli fantastisk! Vi gleder oss og vi er veldig spente. Et lite kulturelt innslag i hverdagen rett og slett. Det blir godt for liten og stor.

  Jeg elsker å bruke helgene til å gjøre noe moro, skape minner og ha det gøy. Det er så hektisk og travelt i hverdagen ellers.. Det er godt å skape fine minner sammen som vi kan leve på til neste helg.

  Hva skal dere gjøre i dag mine skjønne?

  Ønsker dere alle en fortryllende dag, med mye glede og varme!

  #hverdag #lørdag #helg #familie #foreldre #barn #livet #inspo

 • 12.03.2016 kl.08:55
 • Familie
 • 36 kommentarer
 • Jeg er sterk!

  • 11.03.2016 kl.07:29

  Å være sterk...

  Å være sterk er ikke

  å aldri falle

  å alltid vite

  å alltid kunne.

  Å være sterk er ikke

  å alltid orke le

  å hoppe høyest

  eller ville mest.

  Å være sterk er ikke

  å løfte tyngst

  å komme lengst

  eller alltid lykkes.

  Å være sterk er

  å se livet som det er

  å akseptere dets kraft

  og ta del i det.

  Å falle til bunnen

  slå seg hardt

  og komme igjen.

  Å være sterk er

  å våge og håpe

  når ens tro er som svakest.

  Å være sterk er

  å våge se et lys i mørket

  og å alltid kjempe

  for å nå dit...

  Ukjent

  Du er sterk, du er verdt uendelig mye! Du er vakker og flott! Ikke la noen få deg til å tro noe annet!

  #helse #livet #hverdag #mammablogg

 • 11.03.2016 kl.07:29
 • Blogg
 • 26 kommentarer
 • Fredaaag♥ og give away!

  • 11.03.2016 kl.06:58

  Endelig!! Det tok ikke lang tid! Jeg ventet egentlig på dette øyeblikket.. Altså, i dag kan vi med bedre samvittighet kjøpe appelsiner (alle typer) til 2,99kr per kilo hos kiwi! Nå er det endelig satt i gang litt mellom lavpriskjedene. I like it!

  Tross alt bedre enn smågodt! Det er nok flere som har reagert på det billige smågodtet- jeg hamstret selv i går, men nå det appelsiner som er nestemann ut.. Hva da med epler og pærer.. ?

  Det er fredag og jeg er super klar for helg! Uken har gått som et lyn, skal ikke klage. Det er bare så magisk den fredag ettermiddagen med familien, kose oss sammen- ikke stresse med leggetider, alt kan foregå i rolig tempo! Vi skal på lørdagen tilbake på biblioteket for å levere noen filmer vi lånte forrige helg- vi har også noe annet spennende som vi ( eller guttene ) skal på lørdag- vi er spent og de gleder seg!!

  Ønsker dere alle skjønne en herlig fredag!

  Ikke glem å delta på giveaway!

  På søndag trekkes den heldige som stikker av med påskeegget! Så bli med på giveaway her !

  #priskrig #kiwiminipris #hverdag #fredag #helg

 • 11.03.2016 kl.06:58
 • Mat
 • 9 kommentarer
 • Å takle livet..

  • 10.03.2016 kl.21:04

  Ikke bruk tid på feil mennesker!

  Livet er for kort til å tilbringe med mennesker som suger energi og glede ut av deg. Hvis noen vil ha deg i livet, gir de deg en plass – ikke kjemp for plassen! Ta vare på de som står ved din side når du er på ditt verste – ikke bare når du er på ditt beste. Det er i nøden man ser hva man virkelig har.

  Dine egne behov først og fremst!

  Elsk andre, hjelp andre, men ikke glem deg selv! Elsk deg selv og hjelp deg selv og gjør noe som betyr noe for DEG.

  Ikke dvel ved fortiden!

  Du kan ikke starte det neste kapittelet i livet ditt hvis du ikke slutter å lese det forrige! Legg fortid bak deg – det er mulig og det er lov. Alle har vi gjort feil i fortiden – men du er ikke dine feil, så gå videre og tenk fremover!

  Ikke vær redd for å feile!

  Å forsøke noe, og ikke få det til er hundre ganger bedre enn å ikke gjøre noenting. Enhver suksess har mange feil bak seg – så hvert feilsteg leder mot suksess. Tro det eller ei!

  Vær sikker på deg selv!

  Ingen føler seg 100% klar når en utfordring kommer. De store mulighetene er ofte utenfor komfortsonen – du vil ikke være komfortabel i begynnelsen uansett. Så gå for det! Du bestemmer deg for å klare det- da er du på vei!

  Ikke se deg selv som et offer!

  Utfordringer venter i kø og de er der for en grunn – for å endre veien du går på i en retning som er bedre. Det kan være tøft og vonde ting kan skje. Men reflekter over hendelser som har skjedd og hva du har klart å komme deg gjennom. Til syvende og sist har de tatt deg til et bedre sted- så smil! La andre og deg selv se at du er sterkere i dag enn du var i går.

  Ikke hat

  Ikke lev livet med hat i hjertet ditt – du ender opp med å skade deg selv mer enn de du hater. Tilgi de du trenger å tilgi – tilgi deg selv, gi slipp og få fred. Å tilgi er ikke å si at det som skjedde er OK – det er å la ting gå og å ikke dvele. Du vil bli 10 kilo lettere. Hev hodet og ikke la deg trekke ned.

  Ikke lat som om alt er greit!

  Det er greit å ikke ha det perfekt hele tiden. Noen ganger faller livet bittelitt sammen – så gråt det ut og svar «nei» når noen spør om alt er bra. Desto fortere du kjenner på følelsene dine, jo fortere kommer smilet tilbake.

  Ikke bruk tid på bekymring!

  Bekymring vil ikke ta bort morgendagens byrder – det vil ta bort gleden du føler i dag! Når du stresser og bekymrer deg gjør du det alltid unødvendig, still deg selv spørsmålene: Hjelper det på situasjonen hvis jeg bekymrer meg? Vil dette bety noe om et par år? – Hvis ikke, er det ikke verdt å bekymre seg over. Stress har en direkte negativ effekt på vår følelse av lykke og generell helse. Stopp opp og pust.

  Se gleden i de små tingene

  Det er alle de små øyeblikkene som tilsammen betyr så mye. Ikke gå glipp av det- det er det som er livet!

  Vær takknemlig

  Uansett om du føler deg bra eller dårlig – våkne opp hver morgen og vær takknemlig for livet ditt! Et sted der ute er det noen som kjemper for sitt. Ta vare på det og sett pris på det. Hver kveld når du legger deg, prøv å takke for fem ting du har å glede deg over i livet ditt og du vil våkne opp lykkeligere.

  #livet #utfordring #challenge #hverdag #mammablogg #familie

 • 10.03.2016 kl.21:04
 • Inspirasjon
 • 10 kommentarer
 • 60 dype harde...

  • 10.03.2016 kl.20:26

  Da sitter jeg her, nok en torsdag! Kan ikke tro hvor fort ukene går. Det er dag 3 på squat challenge! Er dere klare?!

  Jeg har gjort 60 stk dype squats og jeg begynner å kjenne det nå. Kjenner det river litt. Ikke dumt å tøye litt på kvelden .. Hvis ikke blir vi rimelig støl tenker jeg!

  Kjenner dere at det begynner å bli litt tungt? (Dere som er med) ?

  I morgen er det fredag igjen! Denne helgen blir en rolig helg uten for mye planer- og det er deilig. Litt planer på dagtid som jeg forteller om litt senere.

  Minner om giveaway også, som du kan se her !

  Bli med da vel!!

  Ønsker alle en super fin kveld!

  #torsdag #hverdag #mammablogg #challenge #squat #giveaway

 • 10.03.2016 kl.20:26
 • Inspirasjon
 • 12 kommentarer
 • DEN saueflokken inne på kiwi!!

  • 10.03.2016 kl.18:54

  De siste dagene har rema 1000 hatt sinnsykt billig smågodt- 2,90 kr per hekto, altså 29 kr per kilo!! Og selvfølgelig når noe blir sååå billig, klikker det fullstendig for oss nordmenn.... inkludert meg! Nå har kiwi og coop slengt seg på - så nå er det kaos i butikkene.

  Vi dro innom kiwi på vei hjem for å kjøpe noe småtteri og plukket selvsagt med oss litt snop. Til påskeegget altså!

  På kiwi var det en hel "saueflokk" som flakset rundt smågodt disken.. Helt flaut hvor crazy vi blir når det er nedsatte priser på ting.

  Selvfølgelig har noen skrapet smågodt hyllene for sjokolade, men vi fikk med oss litt. Det er jo ikke lenge før vi skal forberede påskeegg, så det er jo greit å ha litt.

  Kvikklunsjen kostet forresten bare 6 kr i dag også! Dette tar helt av! Jeg kjøpte det med, men dette skal gjemmes langt vekk frem til påsken.

  Jeg synes vel egentlig at det er forferdelig at det selges godis for denne prisen- det burde mye heller vært prikrig på frukt og grønt! Men det er jo bra timing da, når påsken er like rundt hjørnet.

  Hva synes du om at prisene på smågodt er satt ned så drastisk?!

  #priskrig #kiwiminipris #rema1000 #coop #smågodt #påske #hverdag

 • 10.03.2016 kl.18:54
 • Blogg
 • 40 kommentarer
 • En du morgengretten?

  • 10.03.2016 kl.07:26

  // Sponset innlegg

  Er du et morgen menneske? Hva er dine morgenrutiner?

  Hva kan du gjøre for å sikre en god dag, uke og er bedre liv generellt?

  Vi må ta vare på oss selv, ha gode rutiner for oss selv og vår familie. Vi må lage oss en god start på dagen.

  Vi bor i et værbitt land, med mye mørke og kulde. Det er kaldt store deler av året. Hverdagen er stressende og det er et jag for de fleste av oss. Det finnes mye man kan gjøre for å lette på trykket. Vi trenger mer søvn, D-vitaminer, omega-3, men hva annet kan hjelpe?

  En rolig og behagelig start på dagen har mye å si for de fleste. Er starten god, er allting godt.

  Våkne uthvilt, er vel så bra- men hvorfor ikke også starte dagen med et glass med deilig juice fra Rynkeby?

  Gjennom både fysisk aktivitet, mental velvære, en god frokost, gode morgenrutiner og godt selskap kan oppnå trivsel og mentalt overskudd på morgenen. Spesielt selskap med andre er en avgjørende faktor for vårt gode humør. Forhåpentligvis kan dette inspirere andre til å gjøre sine morgener litt bedre.

  Se denne fine reklamesnutten nedenunder for å se hva en god morgen kan ha å si for dagen videre!

  God Morgen lanserer tiltak for å forbedre den nordiske morgenstemningen

  Den nordiske befolkningen er blant de lykkeligste menneskene på jord ifølge flere studier. Men dette gjelder ikke nødvendigvis om morgenen. Hele en av tre skandinavere starter sine uker med å være morgengretten.

  Vi må gjøre små justeringer på morgenkvisten for å starte dagen på en litt mer romig og behagelig måte.

  #rynkeby #godmorgen #morgen #hverdag #livet #familie #barn #foreldre

 • 10.03.2016 kl.07:26
 • Inspirasjon
 • 20 kommentarer
 • Squat og giveaway!

  • 09.03.2016 kl.21:20

  God kveld gode dere!

  Hvordan går det med squat challenge? (Dere som er med)

  Jeg er på min 2. dag og det er 55 stk dype squats som er gjennomført.

  Foreløpig kjennes det godt, ikke for hardt enda.

  Lavkarbo'n er også i gang igjen, så det går riktig vei nå. Det er greit å ha en mål å jobbe mot, og det er sååå gøy at noen av dere er med meg i denne challengen.

  Nå er det sofatjeneste en liten stund før foreberedelse til i morgen må starte. Det skal pakkes skolesekk, svømmebag og noen mail må besvares, lunsj til å med på jobb i morgen må lages.. Så det blir ikke sengetid riktig enda.

  Minner om giveaway på bloggen som du kan se her .

  Ha en super kveld !!!

  #squatchallenge #hverdag #helse #kosthold #lavkarbo #livet #mammablogg

 • 09.03.2016 kl.21:20
 • Inspirasjon
 • 25 kommentarer
 • Spennende "give away" på bloggen!

  • 09.03.2016 kl.07:31

  Enda det fortsatt er snø ute, merker jeg nesten dag for dag små forandringer ute. Det blir lysere, mildere og det er så deilig. Snart er vi allerede tilbake til sommertid da vi skal skru klokken fremover mot sommertid. Natt til søndag 27.03.16 skrur vi tiden fremover mot lysere tider- mot sommer!

  Jeg gleder meg!

  Jeg synes i grunn at vinteren har fått veldig fort- føler tiden går fort generellt, men det er alltid deilig med vår og sommer.

  Det er heller ikke lenge til påsken! Og jeg skal sette i gang med en giveaway på min blogg! Det skal knives om et påskeegg! Jeg er veldig spent på hvem av dere heldige det blir som stikker av med årets påskeegg!

  Er du den heldige som stiller av med påskeegget i år?

  Det eneste du trenger å gjøre er å :

  1. Like facebook siden min- gjerne følge den.

  2. Legg igjen en kommentar her på bloggen på hvorfor du ønsker å stikke av med påskeegget.

  Den heldige vinneren blir trukket søndag 13.03.16- da skal påskeegget finne sin vei til vinneren "just in time" før påsken!

  Lykke til

  #giveaway #påskeegg #påske #påskeferie #hverdag #mammablogg

 • 09.03.2016 kl.07:31
 • Inspirasjon
 • 21 kommentarer
 • Tusen takk gode kvinner!

  • 08.03.2016 kl.21:55

  Tusen takk alle dere flotte som har nominert meg til Liebster award. Dere aner ikke hvor mye jeg verdsetter dere og jeg blir helt varm om hjertet at så mange av dere tenkte på meg!

  Det gleder et hjerte og en sjel.

  Desverre ser jeg at dette blir veldig tidskrevende dersom jeg skal delta på alle de som har sendt meg nominasjon- selv om jeg mer enn gjerne skulle blitt med!

  Men jeg takker dere alle og dere betyr mye for meg! Virkelig!

  Jeg ønsker dere alle en fin kveld videre og takker dere som nominerte meg- dere er bare nydelige !

  #inspirasjon #liebsteraward #glede #hverdagslykke #mammablogg #inspo

 • 08.03.2016 kl.21:55
 • Inspirasjon
 • 8 kommentarer
 • Laks, overraskelse og squats!

  • 08.03.2016 kl.20:55

  Jeg holdte på å sulte i hjel på vei hjem fra jobb i dag! Jeg løp inn døren og rev opp kjøleskapet og startet på middagen. I dag ble det laks- det stod mellom det og kylling, men laks fristet mer!

  Det ble mat og jeg ble tilfredstilt!

  Jeg har strammet kraftig inn på lavkarboen, da jeg den siste tiden har vært veldig uforsiktig. Og det var uvant i dag. Det ble laks med brokkoli, charlott løk og fløte. Barna fikk spagetti ved siden av! Smakte nydelig!

  I dag fikk jeg også en pakke i posten. Det var fra en super blogger som hadde en giveaway forrige uke på bloggen. Jeg var så heldig og fikk en krystallkule til å henge i vinduet eller annet sted som passer. Denne skal bringe balanse i kropp og sinn- og er det noe jeg trenger , er det balanse!! Tusen takk Tone for den flotte krystallkulen!! Den er nydelig.

  Så var det stumpen da.. Jeg satte i gang en 30 days squat challenge her . Og dette er min første dag. 50 Squats / dype knebøy skulle utføres. Jeg tok disse straight up, mens minstemann dusjet. Jeg pleier å hjelpe han med å såpe inn hår og slikt og mens han stod og skyllet seg tok jeg mine første squats. Han bare så rart på meg... Hahaha.

  #squatchallenge #hverdag #mammablogg #kosthold #lavkarbo #mat #inspirasjon #giveaway

 • 08.03.2016 kl.20:55
 • Inspirasjon
 • 30 kommentarer
 • Kjære "casakaos"..

  • 08.03.2016 kl.07:32

  Jeg husker for et år siden så jeg opp til deg, og jeg respekterte deg så høyt for alt det du turte å si høyt! Du sa det alle tenkte og følte, men ingen turte å si- i frykt før å bli dømt.

  Jeg husker jeg leste om at du kanskje ikke alltid syntes det var så gøy å leke med ungene- og det var godt å lese fordi det bekreftet at jeg var normal. Det var herlig!

  Jeg husker også innlegg som omhandlet hverdagsmatpakken og kjente meg så igjen der og da!

  Jeg så på deg som en ren inspirasjonskilde hva angår en helt vanlig a4 familie, som prøver å fungere i dagens samfunn! Om å levere barna i barnehagen selv om vi selv har fri, fordi vi mammaer trenger litt tid til oss selv, og jeg jeg tenkte ; "tommel opp"! Jeg har absolutt levert tidlig og hentet sent, til tross for en fri dag eller noen stusselige fritimer for å lade opp mammabatteriene! Du gjorde det stjerneklart at det er tøft å være mamma, og jeg skriver under på den!!

  Men i det siste har det vært så mye snakk om mammapolitiet, så mye at det grenser til underlighet!

  Jeg har aldri møtt dette mammapolitiet selv, ei heller forsøkt å være et.

  Jeg er bare en helt vanlig mamma som forsøker å overleve i dagens samfunn, med alt stress og mas det medfører. Det er om å gjøre å komme raskest tilbake i jobb etter barselpermisjon, om å gjøre å ha 100 % stilling, bygge på karrieren, og de fleste mammer er under en lupe! Men hvem sin lupe? Andre mammaer ? Det tror jeg ikke.

  Jeg kjenner mange mammaer, alle mine venninner har barn, og jeg har aldri mottatt noen preken fra såkalte mammapoliti, men jeg har mottatt velmenende råd og tips! Vi mammaer deler erfaringer og ofte har jeg spurt om råd til og med!

  Det er mye som kan kalles utfordringer når det kommer til mammalivet, det er fullt av prøvelser, hele veien. Noen utfordringer tar man på strak arm, og andre er mindre viktige. Men vær så snill, ikke ta det som kritikk, hvis noen mener at din måte kanskje ikke alltid er den rette.

  Jeg synes det er fint at barna for bryne seg på enkelte ting her i livet, men noen ganger trenger de veiledning og litt småkorrigeringer. Noen situasjoner krever at barna oppfører seg på en måte, mens andre situasjoner er det mer fritt frem- som i lekeland eller lignende. Der kan man rase fra seg, og herje til de stuper, mens på flyet, eller ved matbordet eller lignende burde man kunne forvente en litt annen oppførsel.

  Vi som voksne former barna våre, og det er ikke alltid vi gjør rett ved å vende kinnet til. Noen ganger må vi sette ned foten, sette grenser og si fra hva som er rett og galt.

  Men hvem har egentlig skapt mammapolitiet?

  Jeg har aldri hørt om dem før du så ivrig skriver om disse mammaene som er bedre enn alle andre.. Og du skriver om dem ofte, så de har jo klart å vekke noe i deg. Det kan virke som om du har latt deg provosere ved å lese eller høre om andre mammaer som serverer hjemmebakst i helgene, har et rent hus til enhver tid, lydige unger - som sover hele natten og sitter stille på flyet. Men du, hva forventer du med dine innlegg om hvor fritt frem det er? Tenker du at folk ikke reagerer på slikt? Jeg må ærlig innrømme at du har overrasket meg noen ganger. For det kan høres ut som en håndfull, det du beskriver..

  Du har helt klart med dine journalistiske egenskaper klart å sette i gang en debatt rundt dette og gjort vårt ganske land svært oppmerksomme på dette.

  Men som du sier, vi kvinner må stå sammen, backe hverandre opp, hjelpe og støtte hverandre. Men med dine oppfatning av at vi kvinner er blitt hverandres fiender, og at vi dømmer hverandre og bygger fasader... jeg tror du tar skammelig feil.

  Jeg føler at vi kvinner hjelper hverandre, støtter og bidrar der vi kan. Vi dømmer ikke, vi gir råd. Men vi sier også i fra dersom det er noe vi synes er for langt utenfor boksen. Kall det ærlighet om du vil. Jeg setter pris på både positive og negative tilbakemeldinger hva angår meg og mine barn. Mitt mål er bare å forbedre meg. Og er det egentlig så ille? Er det ille at jeg ønsker det beste for mine barn? En sunn oppvekst med grenser og overdoser med kjærlighet. Jeg tror ikke det.

  Men når dette er sagt, vil jeg gratulere deg med kvinnedagen! Det er flott å se at du er så trygg på på deg selv som det du viser utad. Det er tross alt det viktigste. Vi kvinner trenger ikke så være så fiendlig innstilt mot mammapolitiet, jeg tror de er det for en grunn.

  Gratulerer med kvinnedagen !! Dere gjør en fabelaktig jobb hver og en av dere !

  #casakaos #livet #hverdagen #mammapolitiet #mammablogg #familie #barn #foreldre

 • 08.03.2016 kl.07:32
 • Blogg
 • 26 kommentarer
 • Slipp far til!

  • 07.03.2016 kl.20:44

  Hvorfor roper barna alltid på mamma?

  De roper på mamma når de har drømt noe skummelt, når de er sultne, når de ikke finner noe de leter etter, når de har falt og slått seg, når de er lei seg og når de trenger hjelp til noe.

  Barna roper på mamma når de er syke, sinte, når de har lyst på noe eller bare skal spørre om noe eller har vondt.

  På mange måter er vel mammaer den mest sentrale personen i et barns liv- de har tross alt bodd inni oss, og det blir vel dannet et helt spesielt bånd ved svangerskap,fødsel og amming / barseltid.

  Men hva med pappaene?

  Pappaene må også få slippe til!

  Jeg elsket jo lenge å være den eneste barnet mitt ville ha, men når de ble 2-3 år og de fortsatt var ganske mammadalte, må jeg vel innrømme at jeg syntes det ble litt intenst til tider. Pappaen må til tider også ha følt seg rimelig utenfor..

  Til dels har det vært min egen skyld, jeg ville ikke slippe til noen, ville gjøre alt selv. Hørte jeg barnegråt, så spratt jeg opp og fikk ut puppen fortere enn svint!

  Kom barnet til å falle og fikk et skrubbsår, kom jeg spurtende til og tviholdt på det lille barnet, og trøstet ... Jeg lot stakkars pappen aldri komme til, ga han aldri en sjans.

  Nå er guttene blitt mer pappgutter! De har dannet seg egen lille "mannegreie"! En gang så ble jeg nesten fornærmet da sønnen heller ville ha trøst av pappa enn av meg.. Det stakk i sjelen.. Men da sa han bare til meg; "det er jo alltid deg de kommer til hvis det virkelig er noe som er ille"! Og det er jo sant. Jeg fikk da god forståelse for hvordan han har følt det i all den tid.

  Slipp pappaen til!

 • 07.03.2016 kl.20:44
 • Familie
 • 14 kommentarer
 • Feber, paracet og taco..

  • 07.03.2016 kl.17:50

  Jeg er en som takler sykdom svært dårlig. Jeg hater å være syk ( heldigvis er jeg sjelden syk- bank i bordet) og jeg synes det er minst like ille når de små er syke. Jeg aner ikke hvorfor, men jeg blir bare bekymret for de og kjenner at jeg bare vil kosemose dem. Ingen av oss har vært noe særlig syke hittil i vinter, så kan jo ikke klage da.

  Lille tassen min, eller seksåringen min har ligget på sofaen i hele dag med dyner og puter. Vi har sett på film og kost oss. Han har drukket masse da, men ikke spist.

  Fem råd for feberhete barn

  1.La barnet få hvile og bestemme sitt eget tempo.

  2.Gi rikelig med drikke.

  3.Pass på at barnet ikke blir for varmt. Kle gjerne av barnet.

  4.Ved høy feber bør du se til barnet i løpet av natta.

  5.Barn med feber er ikke særlig sultne. Det er greit. Barnet tar igjen spisinga senere.

  Han sovnet på sofaen her i stad og sov i tre timer!! Fra 12.00- 15.00 sov han. Jeg sovnet ved siden av han faktisk, men våknet lenge før.

  Han fikk en paracet når han våknet, for han har vært varm hele dagen.

  Han har vært en skikkelig mammagutt i dag!

  Han ønsket seg taco til middag i dag, og hvis det er det han har lyst på skal han virkelig få det. Bare han spiser litt- og da får han jo i tillegg masse grønnsaker i seg. Så spurte han om vi kan lage en smoothie og det er jo perfekt!

  Storebroren er på fotballtrening, så han kommer hjem litt senere. Da blir det lekser og pakking av sekk for skidagen i morgen på skolen. De skal ta buss til et sted i nærheten og være ute hele dagen og stå på ski, grille og ha ulike aktiviteter, så da er det bare å pakke det han trenger, med skift og det hele.

  #feber #sykdom #foreldre #barn #familie #middag #hverdag #mammablogg

 • 07.03.2016 kl.17:50
 • Familie
 • 26 kommentarer
 • Mammakropp vs sommerkropp 2016, challenge?!

  • 07.03.2016 kl.12:48

  Over en lengre periode nå, har jeg vært slapp med lavkarboen min.

  Jeg har har gjort meg mine erfaringer på dette området og vil mere enn gjerne sette i gang igjen med lavkarbo.

  Jeg startet på lavkarbo i januar 2015 og var veldig flink og gikk ned mye, ble kvitt søtsuget, fikk penere hud, og til og med så ble jeg kvitt den plagsomme exemen på hendene mine som jeg har slitt med i flere år.

  Men så en dag brakk jeg ankelen og det ble vanskelig å stelle i stand med lavkarbo. Etter at jeg har blitt mer selvhjulpen- har jeg forsøkt men, jeg har vært dårlig til å planlegge måltidene mine.

  Men nå har jeg bestemt meg!

  Jeg er lei av å gå rundt med dårlig samvittighet for hva jeg spiser og hvordan jeg føler meg!

  Jeg blir oppblåst av brød, pasta og ris, særlig etter at jeg kuttet det helt ut.

  Jeg vil kjenne på den mestringsfølelsen når man etter et par uker på lavlarbo, starter å merke forskjellen.

  Det er ikke kun på grunn av kropp- jeg er ikke ute etter å se flott ut for noen, men jeg vil føle meg vel i mitt eget skinn.

  Lavkarbo kostholdet gav meg mer energi, følte meg mer våken og hadde det generellt bedre på lavkarbo.

  Nå starter jeg opp igjen!

  Jeg har satt igang med å planlegge måltider og handlelister. Det er jo ikke så mye hokus pokus egentlig- jeg lager samme middag til hele familien, bare at jeg dropper potetene, risen eller pastaen og tar mer grønt istedet! Gratinerte grønnsaker, masse salat med fetaost og deilig dressing, det er masse muligheter her. I tillegg skal jeg bli flinkere til å drikke mer vann.. Det er noe jeg trenger å øve meg på!

  Nå har jeg satt meg et mål og jeg ønsker å nå dette målet.

  Jeg vil gå ned en del i vekt for å nå trivselsvekten min. De første tre fire dagene er værst og så går det seg til raskt.

  Når det er sagt er jeg spent på om

  Det er noen av dere som har lyst til å være med på 30 days squat challende?

  Se bildet under for å se fremgangsmåte! Jeg starter i morgen. Man kan gjøre disse øvelsene hvor som helst- på jobb, mens man pusser tennene, mens vi lager mat... Ect .. Er du med ?

  Jeg starter i morgen!

  Håper jeg får noen med med så jeg har noen å støtte meg på.

  #lavkarbo #kosthold #sommer2016 #mat #inspo #squat #utfordring #challenge #hverdag #mammablogg

 • 07.03.2016 kl.12:48
 • Kosthold
 • 28 kommentarer
 • Sykdom..

  • 07.03.2016 kl.08:30

  God mandag alle sammen. Her startet uken med sykdom . Minstemann er febersyk og jeg er hjemme med han i dag. Han ligger for øyeblikket på sofaen, under teppet med juice og ser på Ola Froskesnapper- en film som er laget fra boken med samme tittel ( Ole Lund Kirkegaard). Ute vrimler det av snø i luften og jeg satte like så godt på en vaskemaskin. Kan jo bare gjøre nytte for meg når jeg først er hjemme med han lille. Det er en del sammenbrettede klær som skal inn i skuffer og skap også.

  Ellers håper jeg dere alle har hatt en fantastisk helg! Og jeg ønsker dere en fin start på en ny og fin uke.

 • 07.03.2016 kl.08:30
 • Familie
 • 23 kommentarer
 • Barn som er møkka lei..

  • 06.03.2016 kl.20:02

  Gutta mine er møkka lei brød. De siste ukene, eller faktisk månedene har de kommet hjem med halvspiste matbokser. Det er jo ikke helt ok, for de trenger jo å spise godt!

  Jeg har spurt dem og de trenger noe mer variabelt i matboksene sine. Det forstår jeg veeeeldig godt! Brød kan fort bli kjedelig.

  Jeg har forsøkt litt ulike ting i det siste, og det er godt mottatt.

  De spiser maten sin og da får de i seg nok mat i løpet av dagen.

  Grove vafler med grønnsaker

  Har fungert fint. Og det er godt med skinke og ost-

  Fruktsalat

  En liten fruktsalat ved siden av brød, eller rundstykket.

  Lefser med røket laks

  Gutta ELSKER lefse, med creme fraiche, gressløk og røket laks. Kan feste det hele med tannpirker- slik at det ikke ruller opp.

  Horn

  Hjemmebakte grove horn, men leverpostei, skinke og ost eller hva man nå måtte like.

  Grønnsaker med dip

  Innimellom sender jeg med litt oppkuttede grønnsaker med litt dip, i tillegg til litt brødmat

  Hjemmebakte rundstykker

  Med salat, skinke og ost og kanskje litt paprika. Gutta elsker dette.

  Det finnes mange muligheter.

  Den kjedelige gamle hverdagsmatpakken er utgått på dato her i huset en stund.. Selvfølgelig får de helt vanlige brødskiver også, men når jeg varierer litt hver dag er det lettere å få dem til å spise opp alt.

  Hva pleier du å sende med i matboksen ?

  Blir dine barn lei av brød innimellom?

  #hverdag #familie #hverdagsmatpakke #hverdagsmat #foreldre #barn #mammablogg #mat #inspirasjon #tips

 • 06.03.2016 kl.20:02
 • Mat
 • 26 kommentarer
 • Akedagen..

  • 06.03.2016 kl.17:55

  Søndag ettermiddag, helgen går latterlig fort! I dag har vi kost oss ute i snøen, med akebrettene. Til og med jeg suste nedover bakken i full fart. Det var gøøøøy!!

  Det er utrolig gøy å ake, deilig å få frem det barnet i seg selv- som man ser altfor sjeldent.

  Selvfølgelig hadde vi en stor termos med kakao med oss, som vi koste oss med i "pausen"!

  I dag har vi også bakt rundtstykker, som gutta skal gå ha i matboksene sine i morgen. Jeg hadde oppi litt grovt mel og havegryn så de kunne bli et lite hakk grovere/ sunnere.

  Dagen har vært god og alle er fornøyde! Jeg kan til og med skryte av at jeg kan se bunnen av skittentøyskurven- og det er ikke ille.

  Ha en fortsatt god søndag !!

 • 06.03.2016 kl.17:55
 • Familie
 • 35 kommentarer
 • Barndomsminner ....

  • 05.03.2016 kl.14:51

  I dag tok vi oss en tur på biblioteket. Gutta ville låne noen bøker og filmer. Vi har masse bøker og filmer men det er lest mange ganger så da er det hyggelig med noe annet.

  Jeg kom over en bok som umiddelbart brakte meg tilbake til min barndom. NOSTALGI sier jeg bare!!

  "Flode alene" stor der i bokhyllen og ventet på meg! Jeg elsket den boken da jeg var liten jente og nå skal jeg lese den for guttene mine.

  Ellers hadde hadde guttene et ønske om å lage vafler i dag, så nå står jeg og steker vafler.

  Det er kos for de små og nå sitter de og koser seg i sofaen med nabogutten og ser "Otto er et nesehorn" på dvd. De elsker Ole Lund Kirkegaard bøkene, så det er veldig gøy å se filmene.

 • 05.03.2016 kl.14:51
 • Familie
 • 23 kommentarer
 • God morgen, dagen derpå..

  • 05.03.2016 kl.09:16

  Lørdag morgen! Deilig å sove til vi våkner av oss selv! Snart skal vi lage frokost, må bare ha en kaffe først.

  Begge guttene sovnet på sofaen i går, de var helt skutt etter kreftforeningens konesert i går kveld!

  Konserten var forresten fin, og det var mye bra musikk. Høydepunktet kom selvfølgelig til sist, det var jo Markus&Martinius vi ventet på. Det var stor stas for gutta..

  Det var selvfølgelig proppet fullt av folk- men vi stod ved et gjerde som gutta kunne sitte på, og da fikk de se. Heldigvis.

  Vi har ikke helt bestemt oss for hva vi skal gjøre i dag da, men det er nok snø ute så det er mulig vi tar oss en tur ut etterhvert!

  Hva skal dere gjøre i dag?

 • 05.03.2016 kl.09:16
 • Familie
 • 30 kommentarer
 • Tips til sunnere påskeegg!

  • 04.03.2016 kl.07:40

  Påsken nærmer seg med stormskritt og jeg gleder meg sikkert minst like mye som barna! Påsken er en koselig tid, med friske farger, påskepynt og tulipaner.

  Påskegodtet er minst like fargerikt og det gjelder å kanskje vurdere litt hva man putter i påskeeggene.

  Dette er ikke en moralpreken, det er klart mine barn skal få godteri i påskeegget sitt. Ingen fare. Men erfaringsmessig så blir det generellt mer kos i påsken- det er mye fristelser og det er tross alt en liten ferie!

  Men jeg har tenkt litt på hvordan man kan gjøre påskeegget om mulig litt sunnere.. Trenger jo ikke å fylle det proppfult med alt mulig liksom!

  Og her er mine ideer til et (litt!) sunnere påskeegg!

  Yoghurtnøtter

  For de som faktisk liker yoghurtnøtter er jo dette perfekt. Og det finnes yoghurt nøtter i aløe variasjoner! Vi har en innvandrer butikk der vi bor, og det er smekkfult av valg muligheter.

  Klementin

  En liten frukt i påskeegget er ikke å forrakte. Frukt er sunt året rundt.

  Minigulrøtter

  Gjør som påskeharen, spis gulrøtter!

  En ny tannbørste

  Det er fiffig med en liten gave oppu påskeegget, og hvorfor ikke en ny tannbørste. Ekstra fokus på tannhelse i påsken?

  Familieaktivitet

  En liten overraskelse, i påskeegget. Det kan være kinobilletter, en tur til korketrekkeren (for de som bor i Oslo omegn) en aketur, skogstur med grilling, museum eller hva som helst- noe alle kan gjøre sammen.

  Det blir selvfølgelig godteri også, men ikke i store mengder. Barna er storfornøyd med det de får og påskeegget i seg selv er spennende nok for de.

  Og så er det selvfølgelig viktig å nyte påskeferien sammen!

  Hva har du i påskeegget?

  Gleder du deg til påsken?

  #påakeegg #påske #påskeferie #foreldre #barn #familie #mammablogg # hverdag

 • 04.03.2016 kl.07:40
 • Blogg
 • 22 kommentarer
 • En fredag morgen..

  • 04.03.2016 kl.07:10

  God fredag morgen alle kjære! Jeg elsker fredager så veeeeeeldig! Etter en arbeidsuke, som jo går fort nok i seg selv- er det nydelig med helgefølelsen på vei hjem fra jobb fredag ettermiddag!! Familietid, rolige og lange kosemorgener, rolig frokost... Det er bare helt fantastisk!

  I kveld skal vi på vinterlyd! Guttene vil se Markus og Martinius, for de skal opptre! Det blir jo veldig artig, selv om det sikkert er proppfullt av folk!

  I helgen må jeg også finkjemmet heimen for julepynt, julestjernene jenger fortsatt i vinduet og det er bel helt ærlig talt på tide å få de bort. Fant også en jule- snøkule som også slapp unna julerydden, tidligere da julen var over! Det får bli helgens mål! Haha! Eller ... varer jula helt til påsken? Er jo bare noen få uker til! Haha...

  Ha en super fredag! Og nyt helgen!

  #fredag #helg #familiehygge #hverdagslykke #livet #hverdagen #vinterlyd #mammablogg

 • 04.03.2016 kl.07:10
 • Blogg
 • 19 kommentarer
 • Tenk at vi har en pågående debatt om barneoppdragelse?!?!

  • 03.03.2016 kl.21:34

  Det er flaut at det foregår en debatt om barneoppdragelse- hvor det er full diskusjon mellom "mammapolitiet" og de som ikke gidder.. Pardon my french, men dette begynner å bli for dumt! Det går ikke an å forsvare det faktum at man bare ikke makter sine egne unger engang!

  Det er slike unger som spyttet sønnen min i huet, rett foran meg og barnehagepersonalet for et par år siden! Da eier du ikke skam/ oppdragelse! Har aldri sett noe slikt før- men foreldrene er typiske "gi faen foreldre"! Oppdra barna deres folkens, please! Dere gjør dere selv en skikkelig bjørnetjeneste ved å la vær!

  Det er du som forelder som er sjefen, FYI!

  Med fare for å gjenta meg selv:

  Barn trenger ansvarlige foreldre som setter grenser, de trenger veiledning og de må lære samspill. Barn som blir "utsatt for fri barneoppdragelse" har gode forutsetninger for å bli ustyrlige unger/ ungdom/ voksne. Det vil bli en større utfordring å måtte takle de normer og regler som finnes i samfunnet. De kan rett og slett bli usikre, vinglete og utprøvende barn.

  Jeg synes at en god oppvekst skal bestå av trygge rammer, trygge rammer med grenser. Det skal være ubegrenset med kjærlighet og omsorg.

  Det er rett og slett visse "kjøreregler" i samfunnet. Skolen har regler og større forventninger til barna, og det er praktisk med litt folkeskikk i bakhånd.

  Jeg beklager dersom jeg er litt krass nå, men jeg er møkkalei av å høre om mammapolitiet, og kritikk av andre som faktisk prøver etter beste evne å forme barna sine på best mulig måte! Jeg respekterer de som velger den ene eller den andre oppdragerstilen, og kritiserer ingen for det. Men når jeg leser innlegg som er svært generaliserende ovenfor såkalt "mammapolitiet" eller "bedrevitende og belærende" mammaer- så blir jeg litt frustrert!

  Den "ettergivende oppdragerstilen" eller, altså den fri oppdragelsen: Barna som får denne frie barneoppdragelsen kan risikere å bli selvopptatte og de forventer sannsynligvis å være i sentrum til en hver tid. Disse barna er slitsomme! Mitt inntrykk er at barnet lett kan bli overstimulert til å argumentere for egne ønsker - og det går ofte utover evnen til å innordne seg et i fellesskap. Jeg tenker at det ikke er sunt for barnet heller. De krever fordeler og diskuterer seg bort fra ulempene.

  En annen bakdel med fri oppdragelse er at barnet kanskje ikke takler motgang og kriser så godt og det kan bli vanskelig å tenke langsiktig! Barnet kan kjede seg lett.

  Den "myndige oppdragerstilen" går ut på at foreldrene stiller realistiske krav til barnet. Man legger vekt på både rettigheter og plikter ut fra barnets forutsetninger. Grensesettingen gjøres ved hjelp av oppmuntring og ros for ønsket adferd.

  Oppmuntring brukes hyppig, og er med på å utvikle barnets ferdigheter.

  Forskningsprosjekter viser at barn som vokser opp med myndig oppdragerstil utvikler en god emojonskontroll og et positivt selvbilde. De får også en indre trygghet som gjør den rustet til å takle press fra utsiden og de blir fleksible og selvstendige. De ser andres behov så vel som egne og har gode forutsetninger for prestere godt på skolen.

  til slutt; så må jeg bare presisere at jeg er langt fra den perfekte mor, men jeg engasjerer meg dypt i barna mine. Det er forbanna vanskelig å være en mor, og man må noen ganger stålsette seg for en kamp. Men jeg gir ikke etter, for barna mine skal se at det er vi voksne som bestemmer! Det handler ikke om at man skal være konsekvent i en hver situasjon, for det er i praksis umulig- men det er først når man ikke er konskvent i brorparten av situasjonene- at det begynner å bli "skummelt"!

  Jeg har båret hylende unger ut av butikken, fordi de legger seg ned og skriker når de ikke får sjokolade i butikken på en onsdag. Jeg har fysisk ført barna inn på kjøkkenet fordi vi skal sitte sammen de ti minuttene det tar å spise.

  Jeg har tvunget barnet mitt til naboen for at han skal stå til rette da han spraylakkerte naboens kanin ( han visste ikke konsekvensen her altså).

  Jeg har stått og hylet i frustrasjon.

  Jeg har grått på kveldene når de har sovnet, til og med noen ganger foran de.

  Jeg har ikke perfekte barn som sover hele natten og alltid gjør som vi sier, og som spiser alle grønnsakene sine. Men min jobb er å oppfordre dem til disse tingene!

  Min jobb er å være en mor, en trygg og grensesettende mor!

  #barneoppdragelse #fribarneoppdragelse #foreldre #barn #mammablogg #side2 #nettavisen #aftenposten

 • 03.03.2016 kl.21:34
 • Familie
 • 6 kommentarer
 • Sykelig sjalusi..

  • 03.03.2016 kl.07:54

  Definisjonen på sjalusi

  «En sammensatt følelse av hat, fortvilelse, skam og ydmykelse - knyttet til frykten for å tape et annet menneskes kjærlighet, sin egen posisjon eller sine rettigheter. Følelsene i sjalusi blir gjerne rettet mot den som oppleves som rival, og kan variere i styrke fra det normale til det sterkt avvikende. Ved sykelig sjalusi, såkalt sjalusi paranoia, vil atferden preges av ekstrem mistenksomhet, vaktsomhet og kontroll.»

  Normal sjalusi

  Noen ganger kan det føles godt at kjæresten din er sjalu, og det kan føles kjipt når kjæresten din ikke er sjalu i det hele tatt. Da kan det til og med hende du forsøker å få vedkommende sjalu ved å flørte med andre. Litt sjalusi føles godt, og det kommer fra frykten for å sin miste partner. Den som er sjalu føler seg litt usikker i noen situasjoner og trenger bekreftelser, ofte – da er det den andres jobb å gi det i form av betryggelse for eksempel. Det er viktig å ikke sykeliggjøre denne formen for sjalusi – det er helt normal sjalusi.

  Normal sjalusi er et tegn på at partneren bryr seg og ser verdien av kjæresten. Så lenge det er innenfor normale rammer, kan det være en sunn ting. Det er når noen føler seg truet, fengslet eller overvåket at noe er galt. Og det skal man ta seriøst.

  Det er en fin grense mellom «romantisk sjalusi» og sykelig sjalusi.

  Unormal sjalusi

  Om det er du som er sjalu, eller om du har vært/er i et forhold med ekstrem sjalusi har du antakeligvis opplevd at den som er sjalu blir svært sikker i sin sak ved mistanke.

  Sjalusi blir sykelig, usunt og kan være farlig når kontroll, aggressivitet og overvåkning er med i bildet.

  Mange utvikler angst og depresjon av å leve med en sjalu partner. En sykelig sjalu partner blir kontrollerende og ekstremt mistenksom. Vedkommende er på vakt hele tiden, og lager bråk når det ikke er grunnlag for det. Ofte blir den andre parten i forholdet isolert og stresset – redd for å gjøre noe «galt» uten grunn.

  Det handler rett og slett om angst for å bli forlatt og for å bli lurt som er opphavet til sjalusi. En ekstremt sjalu person har ofte et meget lavt selvbilde og mangler selvtillit. Vedkommende undervurderer sin evne til å holde på partneren. En sjalu person er sårbar.

  Har du selv vært sjalu eller levd med en som er sykelig sjalu?

 • 03.03.2016 kl.07:54
 • Blogg
 • 20 kommentarer
 • Vinteren er tilbake!

  • 03.03.2016 kl.07:47

  Våknet til masse snø i dag tidlig! Helt utrolig! Vinteren er tilbake og ungene jubler! Det passet jo bra, for det er skidag på skolen (altså uteskole) så dette blir bra!

  Det er godt å tenke på at det er torsdag! Ukene går så veldig fort! Skal bli godt med helg og familiekos. I ettermiddag får vi middagsgjester og det blir jo veldig hyggelig. Er spent på om matboksen blir tømt i dag, men nybakte horn til guttene. Det må jo være luxus å få i matboksen sin tenker jeg.

  Ønsker alle en nydelig dag!!

 • 03.03.2016 kl.07:47
 • Blogg
 • 31 kommentarer
 • Husmorspoeng!

  • 02.03.2016 kl.21:24

  I dag var jeg i bakehumør! Og jeg ble ekstra inspirert når jeg kom over en fin bakeblogg......

  Her var det en fin oppskrift på horn som jeg har prøvd! Guttene mine begynner å bli lei hverdagsmatpakkenen og vil ha noe annet et den kjedelige brødskiven så da må vi utforske litt!

  Jeg vil nå lage hjemmelagde horn og velger å lage dobbel oppskrift slik at vi kan fryse ned litt også! Oppskriften finner du her ! Enkel oppskrift!

  Så jeg følger oppskriften og satser på at resultatet blir like bra! Kjører deigen lenge i kjøkkenmaskinen, og lar den heve ut tiden.

  Her er altså resultatet!

  Er dine barn lei brødskiver i matboksen?

  Hva pleier du å pakke ned i matboksen til barna!

  #bakemagi #hverdag #hverdagsmatpakke #mammablogg #favoritt #livet

 • 02.03.2016 kl.21:24
 • Familie
 • 38 kommentarer
 • Utsøkt hverdagsmiddag- barn i arbeid!

  • 02.03.2016 kl.19:12

  I dag fikk gutta velge middag! Jeg hadde ingen inspirasjon alikevel. Fiskepinner var et ønske fra dem begge. Det er ikke min favoritt men vi ble enige om at vi kunne lage hjemmelagde fiskepinner.

  Utrolig hva små barn kan gjøre, her lager de fiskepinner for første gang selv.

  Vi kjøpte hysefilet og lagde våre egne fiskepinner! Vispet sammen litt egg og dyppet dem i panering.

  Det ble vannvittig godt og et par hakk sunnere enn findus sine fiskepinner! Og gutta fikk i seg alle grønnsakene ( uten tvang) hihi!

  Jeg tok i tillegg et par laksebiter! Fisken var rett og slett utsøkt fra Fiskehuset på Kolbotn!

  Veldig godt herremåltid i dag!!

  #kosthold #mammablogg #mammalivet #hverdag #livet #foreldreogbarn #hverdagsmiddag #hverdagsgleder

 • 02.03.2016 kl.19:12
 • Mat
 • 18 kommentarer
 • Frokost for en

  • 02.03.2016 kl.10:18

  Jeg er klar for en rask frokost! Og jeg kan bare ikke få nok av denne! Smaken av bringebær er nydelig og jeg elsker denne kvargen, som er min absolutte favoritt innen "kvargfamilien"!

  Liker du kvarg? Og hvilken er i så fall din favoritt?

  #kvarg #favoritt #frokost #lavkarbo #kosthold #mammablogg #dagens #inspirasjon

 • 02.03.2016 kl.10:18
 • Mat
 • 24 kommentarer
 • Føkk barneoppdragelse?

  • 01.03.2016 kl.20:53

  Til du som roper så høyt om mammapolitiet.

  Jeg synes mammapolitiet har fått så mye kritikk i det siste, det har vært så mye snakk om at man ikke aksepterer andres måter å være mamma på- og at det såkalte "mammapolitiet" påberoper seg en "bedreviterstatus" , mener de sitter på fasiten og prøver å belære andre mammaer som ikke håndterer mammalivet og alle dets forpliktelser på samme måte som en selv.

  Jeg føler litt at kritikk av "mammapolitiet" er litt uberettighet og kanskje er et resultat av at man kanskje selv også føler at man har noen "flaws"!

  Men jeg kan fortelle en ting eller to om dette mammapolitiet!

  For jeg føler at jeg lett kunne glidd inn i den kategorien selv. Vi har alle "flaws"! Ingen er perfekte!

  Jeg er opptatt av barn og oppdragelse og skriver mye om min opplevelse av det å være en mamma. Jeg skriver om synspunkter og meninger og er ikke spesielt redd for å snakke høyt om det. Jeg kommer heller ikke til å slutte å skrive om det som engasjerer meg.

  Jeg prøver ikke å belære andre om noe, jeg er ikke en "besserwisser" som tar meg selv høytidelig eller har formening om at jeg er bedre enn noen andre her i verden. Det skal Gudene vite..

  Vet ikke hvor mange ganger jeg har nærmest eksplodert i sinne, kommet med bestikkelser, grått i frustrasjon eller fått lyst til å gi opp! Det er flere ganger enn jeg kan telle på ti hender hvertfall.

  Det enkleste hadde vel vært å la det gå sin gang... For det å være mamma er noe av det mest utfordrende jeg har gjort! Det er ingen enkel sak, og det byr på prøvelser hele veien. Samtidig er det å være mamma er noe av det vakreste jeg har fått i gave! Jeg har lært så mye om meg selv, og jeg har fått kjenne på en kjærlighet jeg ikke visste at fantes!

  Og jeg kan bare håpe at mine barn vil respektere meg like mye som jeg respekterer mine foreldre, når de blir voksne selv.

  Det var nokså strengt i min oppvekst, men rettferdig. Tilitt var noe jeg måtte gjøre meg fortjent til. Det var konsekvenser for dårlig oppførsel og handlinger og det var ros når jeg gjorde noe bra. Det var viktig at jeg satt ved matbordet til alle hadde spist opp, og jeg måtte si takk for maten! Jeg fikk ikke lov å klatre på møbler og hvis jeg hylte i butikken måtte jeg sitte i bilen mens pappa handlet( ikke alene da...) hvis jeg gjorde noe galt ble jeg konfrontert, men det var ikke mangel på skryt eller kjærlighet. Jeg måtte gjøre lekser med en gang etter skolen og jeg måtte gjøre de nøye.. ( og leksene ble kontrollert) Jeg måtte spise de grønne ertene som lå på tallerkene, eller de revne gulrøttene og jeg måtte alltid smake før jeg sa at jeg ikke liker.. Jeg kunne velge middag en dag annenhver uke og jeg fikk ukelønn for å dekke av og på bordet. Jeg måtte dusje daglig og vaske håret en til to ganger i uken. Jeg måtte leke ute i all slags vær og jeg måtte sykle med hjelm. Det var regler og grenser hele veien, og jeg ville ikke vært det foruten!

  Jeg vet ikke hva det ville blitt av meg uten de grensene og reglene, men jeg så hvordan det gikk med de som ikke hadde noen grenser- som kunne gjøre omtrent hva de ville.

  Jeg forteller aldri andre hvordan andre skal leve sine liv- jeg bare deler med andre hvordan jeg lever (deler av) mitt. Jeg vil det beste for mine barn, både nå og i fremtiden, og jeg vil at de lærer seg enkelte verdier som det er fint å ha med seg videre! Det er min oppgave og jeg ser på det som en forpliktelse å oppdra mine barn. For mine barns skyld og for andre mennesker rundt.

  Jeg sitter ikke på noen fasit, og jeg ingen pedagog. Men jeg elsker barna mine og jeg ser at de (som meg selv) trives best med grenser og forutsigbarhet. Og det er greit! De er ikke født høflige, eller med bordskikk- det er noe de lærer. De har ikke alltid vært lette å legge til sengs, men det har gått fint an å lage gode rutiner. De har ikke alltid spist hva som helst, men når man smaker flere ganger, så liker de det plutselig.

  Men som jeg har oopdaget, det er ingen hvileputer her, man må konstant være der for barna- og det er slitsomt! Ja! Men det valget tok jeg den dagen jeg valgte å bli mor. Jeg velger kampene mine, men står for en god oppvekst med trygge rammer, grenser og god gammeldags folkeskikk! Vi får alle så mye igjen for det!

  #mammablogg #hverdag #livet #hverdagen #mamma #foreldreogbarn

 • 01.03.2016 kl.20:53
 • Blogg
 • 28 kommentarer
 • Lavkarbo frokost!

  • 01.03.2016 kl.07:44

  Fikk i meg en rask frokost! En eggeomelett med mozzerella ost og tomater! Nydelig!

  Nå må jeg bli litt flinkere til å stramme inn her! Har blitt litt nye kos i det siste!

  Lager omelett av to egg, litt h- melk og pisker det sammen med litt salt! Oppi stekepanna med det, og hiver over litt revet ost, litt tomater og oregano.

  Og med litt parmesan på toppen så blir det helt nydelig!

  Ha en god dag alle sammen!

  #lavkarbo #inspirasjon #kosthold #mammalivet #mammablogg #frokost #hverdag

 • 01.03.2016 kl.07:44
 • Kosthold
 • 37 kommentarer
 • Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no