Helg og challenge!

 • 31.03.2017 kl.17:42

Fin fredag alle skjønne!

Det er helg, endelig og vi har fått ferske blomster i hus, nyvasket hjem og en tidlig middag er allerede inntatt.

Gutta hadde litt dårlig tid, eldste mann skulle til ballbingen og møte noen venner, ( det er Ok, så lenge han er hjemme til det er mørkt) og yngstemann skulle over til naboguttene og leke.

Da satt jeg her da- ALENE, om så en liten times tid. Det er ikke å forakte. Her skal det nemlig klargjøres til en aldri så liten malingsrunde på kjøkkenskapene!

I morgen er det "den store klesbyttedagen" på skolen, og det tenkte vi at vi skulle sjekke ut. Jeg har ryddet masse inhalere skap her og funnet en god del som ikke passer lenger. Kanskje vi finner noe som kan brukes også?

På søndag er det fotballcup i Valhall! Vi skal være der klokken 07.30!!! FML!!!

Det er tidlig på en søndag, spør du meg. Blir en del kaffe på termosen tenker jeg.

Tenkte å starte en liten Challenge, for de som er ønsker å være med..

Nøkkelordet er "vårtegn"

Du er fri til å tolke oppgaven som du vil, så lenge den involverer "vår".

Vinneren blir trukket søndag 09.04.2017.

Send ditt bidrag til missmommy.blogg@gmail.com innen fredag 07.04.17!

Lykke til!

#fredag #helg #familietid #familieliv #mammalivet #hverdagen #challenge #vår #mars

 • 31.03.2017 kl.17:42
 • Familie
 • 17 kommentarer
 • Luremus!

  • 31.03.2017 kl.10:24

  Hva skjedde med den vårlige stemningen som glimtet så. Ledig med sitt nærvær for noen dager siden?!

  Jeg var helt klar for å legge bort alt av vintertøy og tunge og slitte vinterstøvler!

  Mars måned er en skikkelig luremus... denne måneden kan komme med mange rare overraskelser og bæret kan endre seg drastisk fra dag til dag.

  Men jeg ble SÅ optimistisk når det var 17 grader ute og blå himmel med sol.

  Bli har gjort en aldri så liten vårshopping. Lindex og H&M hadde mid season salg, og guttene trengte sårt litt nytt. Særlig sokker! Sokker er en mysterium for meg. De blir som regel alltid skilt etter vask, og finner aldri to like igjen. Men denne gangen var det store problemet heller det at det var hull i omtrent alle sokkene!

  Jeg har fått masse flotte klær til gutta for en rimelig penge. Mange nye gensere, noen bukser, treningsbukser og en god del sokker og boxere. Masse på 50% på Lindex så det var veldig gøy! Heldigvis er det fortsatt slik at gutta MÅ ikke være med å kjøpe klær, de stoler fortsatt på at jeg velger ut klær de vil like.. inntil videre...

  Jeg har til og med kjøpt tre nye plagg til meg selv. Noe som er litt for sjelden. Hver gang jeg er ute for å finne klær til meg, ender jeg opp med ting til gutta.

  Men jeg fikk en flott kjole, en søt genser og en tunika. Alle til 50 %! Jeg elsker salg!

  Ellers er det rolige dager på meg. Jeg prøver så godt jeg kan å ta litt vare på meg også, i hverdagens kjas og mas. Prøver å rydde unna litt vinterutstyr, og jeg har ryddet i klesskapene til guttene, og pakket ned en del som er for smått. Tenkte oss bort på "den store klesbyttedagen" på skolen lørdag formiddag. Da er det slik at man skal ta med seg syv plagg som man ikke har bruk for lenger, og bytte det inn i noe annet som andre ikke har bruk for lenger. Det blir første gang for meg. Jeg har vært litt kresen, men gjenbruk er virkelig ikke så dumt.

  #mars #vår #hverdagsliv #mammaliv

 • 31.03.2017 kl.10:24
 • Blogg
 • 1 kommentar
 • Trenger inspirasjon!

  • 25.03.2017 kl.10:19

  Shit! Uansett hvor mye jeg vrir og vender på hodet mitt, står jeg fortsatt på samme sted. Null inspirasjon, null kreativitet.

  Det er rart, på mange måter har jeg så mye å skrive om, men hodet føles helt blokkert.

  Jeg får det ikke ut, det sitter fast. Entusiasmen er rett og slett død.

  Men det er vaffeldagen i dag og vi har servert vafler til frokost. Våren er like rundt hjørnet, klokken skal stilles i helgen ( fremover, ikke sant?? ) og i morgen er det familieselskap. Kort fortalt.

  Forresten, her om dagen opplevde jeg noe helt fantastisk! En sommerfugl satte seg på min hånd, og ble det lenge nok til å ta en haug med bilder av denne vakte skapningen.

  Jeg har startet på en ny bok også. "I en mørk mørk skog". Jeg merker at den er creepy, så jeg turte ikke å lese mer i går kveld. Var alene hjemme på kvelden, så jeg tok ingen skanser..blir så paranoid av å lese slike psykologiske thrillere ..

  Jeg ønsker dere alle en super lørdag! Nyt den til det fulle❤

 • 25.03.2017 kl.10:19
 • Inspirasjon
 • 8 kommentarer
 • En deilig og avslappende søndag

  • 19.03.2017 kl.16:25

  Noen ganger er det deilig å bare være inne, hele søndagen. Bare være sammen!

  I dag er en slik dag. Vi sov lenge alle sammen, hadde sen frokost.

  Vi har bakt både boller og pitabrød.

  Jeg forsøkte en ny bolleoppskrift fra godeste Frutimian - og jeg sier bare; "oh my", for noen boller! Sykt saftige, fluffy og smakfulle!

  I dag er det husbonden som lager middagen, han skal lage noe egyptisk, som han er veldig god til faktisk.

  Jeg og gutta smårydder litt og forbereder til fotball kampen som starter 17.30. Manchester og Liverpool ( tror jeg ?).

  Vi hadde egentlig tenkt oss ut på en skogstur, men det får bli neste helg, hvis være tillater.

  Vi så forresten en sinnsykt bra film i går kveld; "Brigdes of spies" med selveste Tom Hanks! Den var helt vanvittig bra, så til dere som trenger en god filmanbefaling; er denne veldig bra!

  Ønsker dere en deilig søndag!

  #frutimian #bake #boller #inspirasjon #mammablogg #søndag #filmkveld

 • 19.03.2017 kl.16:25
 • Familie
 • 9 kommentarer
 • Helg, dyre dråper og en liten overraskelse..

  • 17.03.2017 kl.20:51

  Nok en fredag er her. Uken har flydd avgårde som vanlig. Gutta har overnattingsbesøk og mor har bihulebetennelse!

  Dagen har jeg tilbragt på sofaen fra morgenen av, og det har gått ned masse te og nesespray ikke minst.

  I dag fikk jeg er råd av min kjære mor. Hun har vært mye plaget med bihulene opp igjennom årene, og har hatt god hjelp i en nesespray som er utviklet spesielt for dette; "Sinoclear" heter denne sprayen og jeg skal si dere en PG annen ting om denne sprayen:

  SHIT som den ordnet opp!!!!

  Først og fremst kom det en brennende svie, som egentlig ikke var så ille, men intens likevel. Og så følger det utallige nys! Jeg nøs og nøs!

  "Nesesprayen brukes ved akutt og kronisk bihulebetennelse og gir rask lindring av symptomer som tett nese og smerte i ansiktet.

  Den virker avsvellende på slimhinnene i nesen gjennom en osmotisk effekt som driver ut overflødig væske og snørr. I tillegg gir den en midlertidig irritasjon av neseslimhinnen som forplantes til bihulens slimhinner og resulterer i en refleksmessig og drenerende utsondring av sekret fra nese og bihuler. En kort og forbigående brennende følelse eller kløe i nesen, nysing og rennende øyne og nese noen minutter etter bruk er vanlig. Dette indikerer at produktet har effekt. Sekresjonen pågår i opptil to timer etter bruk og bilkjøring bør unngås" ( det må være grunnet de sin syke mengdene med nys som fulgte etter inntak av sprayen) dyr var den óg!

  Men jeg kan si følgende : da denne sprayen kun skal brukes en gang daglig- kjenner jeg allerede virkning! Så denne anbefales- tross ubehaget. Alle som har hatt bihulebetennelse kan vel skrive under på at man gjør mye for å slippe disse smertene i hodet, rundt bihuler og øynene!

  Nå spiller gutta FIFA , og jeg sitter og surfer litt, leser og koser meg med et glass vin.

  Helgen skal nytes, uten spesielle planer og det er deilig å tenke på.

  Og by the way....dagens overraskelse ...

  I dag oppdaget jeg årets første vårtegn!

  To små hestehover under trappen! DET var uventet- men en glede!

  #vårtegn #hestehov #blomst #helg #fredag #kos #familietid #sinoclear #helse #livet #mammalivet

 • 17.03.2017 kl.20:51
 • Familie
 • 16 kommentarer
 • Digg med litt spenning..

  • 17.03.2017 kl.10:10

  Hverdagen går i et om dagen, og vi har ettermiddagsaktiviteter fra mandag til torsdag. Jeg skal love dere at det går fort i svingene! Innimellom middag, og vaskemaskiner, lekser og bretting av klær skal det være litt igjen av leg til slutt og.

  Jeg har funnet ut at jeg må gjøre noe som gagner meg også for en gangs skyld! Og jeg har funnet min "hobby"!

  Jeg er blitt hektet på å lese. Og det går flere bøker i måneden! Jeg trodde aldri før at jeg skulle få tid til noen gang å lese, men jeg leser på toget til og fra jobb, leser på sengen før jeg sovner, jeg leser mens gutta er på svømming eller fotballtrening. Det bor jo faktisk mange timer i uken med lesing. Drømme meg bort i en annen verden..

  Og da gjerne krim! Jeg elsker spennende og litt skumle bøker, gjerne psykologiske thrillere.

  Jeg har nettopp lest ferdig en bok som heter "Naboparet"

  Handling:

  Ekteparet Anne og Marco skal egentlig til naboene på middag for å feire naboens bursdag, men så må barnevakten avlyse. Anne vil helst bli hjemme sammen med den seks måneder gamle babyen, men mannen hennes overtaler henne til å ta med baby-callen og bli med inn til naboene likevel. De avtaler at de skal gå inn å se til datteren hver halvtime.

  Da de kommer hjem sent på kvelden oppdager de at ytterdøra står åpen, og på barnerommet er barnesenga tom! De begynner straks å bebreide seg selv, og særlig Anne er hard mot seg selv for at hun lot babyen sove hjemme mens de var hos naboen vegg i vegg. De ringer politiet og det begynner en storstilt jakt på kidnapperne.

  I Naboparet skjer jo alle foreldres store mareritt. Babyen deres blir sporløst borte. Hun er jo så liten at det ikke er noen mulighet at hun kan ha kommet seg noe sted på egen hånd. Noen må ha løftet babyen fra senga hennes og tatt henne med bort.

  Sakte men sikkert gjennom boka kommer flere og flere hemmeligheter fra livene til Anna og Marco frem i lyset. Kan noe eller noen fra fortiden deres være årsaken til at datteren er kidnappet?

  Hva slags bøker liker dere å lese?

  Har dere noen gode anbefalinger ?

  #ark #bok #leseglede #hverdag #egentid #mammalivet

 • 17.03.2017 kl.10:10
 • Inspirasjon
 • 8 kommentarer
 • Nå må barna gjøre nytte for seg!

  • 01.03.2017 kl.21:58

  Nå er barna blitt så store at tiden er moden for å gi de flere oppgaver, og mere ansvar.

  Det er to små "menn" her på 7 og snart 10 år, og får at de ikke skal bli for godt vant, så skal de få gjøre nytten for seg.

  Jeg har listet ned en app på telefonen som er helt genial!

  Poden kan opparbeide seg ukelønnen sin og det er mange ulike arbeidsoppgaver som han kan gjennomføre.

  Det morsomme er at foreldre kan kreve bildebevis.

  Appen heter "Gimi".

  Den fungerer slik:

  Man registrer seg både på foreldre og barnets telefon.

  Man krysser av for oppgavene som passer, og man kan også lage seg sine egne oppgaver.

  Det er alt fra dekke bordet, støvsuge, gå ut med søppelet, og hjelpe til med middagen..

  Vi har laget noen egne oppgaver/ mål også. Og det er spesielt en av de han kan tjene godt på!

  Alt riktig på gloseprøve, matteprøver osv gir en bonus på 50kr!

  Ja jeg belønner godt skolearbeid og pugging- mot at det gir gode resultater!

  Disse oppgavene som de begge utfører, hjelper meg MASSE i hverdagen! Det er travelt bok som det er fra mandag til torsdag, så hjelp er det stort behov for!

  Nå skal gutta pakke gym og trenings / svømmebasseng selv, rommet skal holdes ryddig, skittentøy legger de selv til vaskerommet.

  Og det er så deilig!

  I tillegg lærer de jo litt om økonomi også. De kan selv velge om ukelønnen skal utbetales hver fredag, eller om de vil "spare" og overføres til beste fredag ( da blir det jo mer ). Så det er muligheter for å spare opp, og sette seg sparemål osv..

  Anbefaler denne appen på det sterkeste!

  Hva for dine barn i ukelønn?

  Hva må de gjøre for å fortjene ukelønnen sin?

  #barn #penger #gimi #app #hverdag #famiie #mammablogg #mammalivet #ukelønn

 • 01.03.2017 kl.21:58
 • Familie
 • 3 kommentarer
 • Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no