Hjemmelaget lavkarbo brød! BEST EVER!!

 • 30.04.2016 kl.12:06

Endelig har jeg kommet over en oppskrift på lavkarbobrød som faktisk smaker nydelig! Kjempesunt og nesten ingen karbohydrater!

Dette blir kveldsmaten min! Nystekt lavkarbo brød med leverpostei, majones og tomat.. Himmelsk!

Oppskriften på lavkarbobrød:

1 beger cottage cheese

5 egg

1/3 del rapsolje

3 Ts bakepulver

2 ts salt

2 Ts fiberhusk

50 gram kruskakli

50 gram linfrø

40 gram solsikkefrø

40 gram sesamfrø

30 gram hakkede valnøtter

Alt blandes godt sammen med mikser.

Hell røren i brødform, ha bakepapir oppi først.

Stekes på 180 grader i 30 min, senk varmen til 160 grader og stek i ytterligere 30 min. Ta så brødet ut av formen og etterstek på 180 grader i 20 minutter.

Anbefales sterkt å prøve og brødet holder seg veldig ferskt i mange dager!

 • 30.04.2016 kl.12:06
 • Inspirasjon
 • 14 kommentarer
 • Litt feig i dag ...

  • 29.04.2016 kl.20:10

  Da var fredagens middag inntatt! Taco ble det i dag etter to gutter som var veldig enige om at det var det rette i dag. Og et smakte godt- er lenge siden sist nå.

  Gode og mette sitter de med nabogutten og spiller litt Minecraft mens jeg rydder på kjøkkenet. Jeg har lovet kakao med krem litt senere. På fredager er det lov til å kose seg!

  Dagen startet daglig i dag og jeg var rimelig trøtt der jeg stod og ventet på t-banen. Plutselig så jeg noe som virket ganske kjent. Jeg var litt usikker men følte meg likevel veldig sikker.. Jeg så selveste Frodith sitte å vente på t-banen. Og det som har gnaget på meg i hele dag er at jeg var for feig til å gå bort å si hei! Det irriterer rett og slett vettet av meg!

  Det skal selvfølgelig sies at jeg var en smule usikker og tenkte at jeg ville følt meg teit hvis jeg hadde oppdaget at det ikke var Frodith. Men jeg sendte henne en kommentar og slutte om det virkelig var henne som satt der og det kunne hun bekrefte!

  Neste gang skal jeg absolutt gå bort å si hei!!

  Ønsker dere alle en super Kveld! Nyt og kos dere !

 • 29.04.2016 kl.20:10
 • Inspirasjon
 • 22 kommentarer
 • Siste krampen...

  • 29.04.2016 kl.07:15

  Det nærmer seg vår og det er vel og bra! Vi ser så uendelig frem til lange sommerkvelder, norske jordbær, badesesong, og deilige dager på stranden, krabbefiske og alt det sommeren har å by på.

  Men før vi når dit, er vi nå inne i siste krampetrekningene med sykdom før varmen slår til. (Tror jeg da..)

  Denne uken har det vært mye forkjølelse, feber, hosting og harking og jeg kjenner meg rimelig oppbrukt. Skal bli godt med helg nå- fylle kroppen opp med vitaminer, hvile og te med sitron og honning - ikke minst.

  Jeg synes jo vi har greid oss relativt bra med svært lite sykdom denne vinteren (bank i bordet!!!) Men det er jo typisk at det kommer ne liten runde nå da..

  Innimellom slagene har jeg lest i boken min ; "Avslørt" av Reneé Knight. Vanvittig spennene og bra fortelling. Det har vært vanskelig å legge den fra seg!

  Ellers har jeg en veeeeeldig god oppskrift på lavkarbo brød, som jeg vil dele med dere senere i dag.

  Dette lavkarbo brødet ble så godt at jeg tenker på se skivene hele dagen. Utrolig god på smak, Konsistens og alt.

  Ønsker dere alle en strålende fredag! Nyt dagen og se frem til en deilig helg i vente !!

 • 29.04.2016 kl.07:15
 • Inspirasjon
 • 23 kommentarer
 • Liljer, rose-te og krimbok

  • 25.04.2016 kl.21:00

  God kveld alle skjønne! Da er kvelden her! En liten prins sover søtt på liten sin og storebroren er også lagt så nå er det ME TIME!!! Jippiiiii !!!

  Må feire at mandagen er vel overstått, helt utrolig at det går hver gang. Opp klokken 05.30, dusj, sminke, kaffe, frokost, løpe til toget. Jobb, hjem, middag i en fei, fotballtrening, lekser, liten lesestund (på begge ungene) dusj, piss og puss! Og så kvelden!

  Haha, du kan tro det går for seg på mandagene ja!

  Det er nettopp derfor det skal bli ekstra godt nå, dette seg ned med boks mi, "avslørt", en deilig kopp te fra Yogi, med rose smak, i min nye favoritt Mummikopp. Nyte roen og boken! Gleder meg skikkelig!

  Har også kjøpt meg en lilje i dag. I potte faktisk! Elsker liljer, de er så vakre. Gleder meg til den kommer ut i blomst!

  Forresten, snart er det nye blomster på orkidé'n min som jeg trodde var helt død for noen måneder tilbake. Nå er det fem knopper som venter på å blomstre ut, når som helst.

  Håper dagen deres har vært god!

  Ha en deilig og avslappende kveld!

  #mandag #mamma #hverdag #avslørt #livet #yogite #yogitea #lesestund #bokelsker #mummikopp

 • 25.04.2016 kl.21:00
 • Inspirasjon
 • 32 kommentarer
 • NEI til leksefri!

  • 25.04.2016 kl.15:12

  Det er til stadighet snakk om barn bør ha lekser i skolen eller ikke. Og det er til og med foreldre som har dannet egne kampanjer. "Leksefri familie". Noe jeg personlig synes er helt idiotisk!

  Jeg tenker at små lekser er en god ting og at det kan bidra til å holde motivasjonen oppe OG jeg tenker at det har stor påvirkning hva gjelder karakterer.

  Barna trenger repetisjon og selv om foreldre ikke "har tid" eller "ork" til å sette seg ned å engasjere seg i sine egne barns skolearbeid, så tenker jeg at det er viktig allikevel å hjelpe barna godt på vei.

  Uten lekser hadde jeg mistet litt oversikt over hva barnet mitt gjorde på skolen.

  Hjemmeoppgaver er så absolutt nødvendig, ikke bare for å repetere eller å ha mengdetrening av det elevene allerede har lært, men det tvinger også en samhandling mellom barna og foreldrene.

  Det skaper en emosjonell nærhet der foreldre både støtter og tar del i barns læringsprosess, samtidig som lekser gir foreldrene muligheten til å følge med på hva som læres og gjøres på skolen.

  Jeg opplever ofte at leksene gir barnet mitt mestringsfølelse.

  Noen mener at man bør gå for leksefrie skoler fordi;

  1. Det skaper større forskjeller mellom elevene.

  Men hallo?!? Det er forskjeller, sånn er det bare. Er det slik at de som virkelig har alle forutsetninger til å gjøre det bra på skolen, skal holdes tilbake så de ikke blir bedre enn andre elever?!

  2. Man bruker for mye tid på lekser.

  Ja, litt tid tar det. Men jeg pleier å være sammen med barnet mitt når han gjør leksene sine. Han leser høyt for meg, vi over gloser sammen, vi finner ut av matematikk sammen og får med "ukens grublings" som er ekstra oppgaver i matte. Det er jo kjempegøy å løse dette sammen. Dette er for meg kvalitetstid også. Og vi lærer begge av det.

  Så disse argumentene er ikke god nok for meg til å i det hele tatt vurdere leksefri skole. Jeg synes barna bare har godt av det å lære seg og bli vant med å bruke tid på skolearbeid. Kjedelig å starte på videregående hvor du virkelig bør få gode karakterer og for å få til det må man rett og slett pugge.

  Jeg synes heller vi foreldre bør framsnakke både skolen og lekser og engasjere oss i vårt barns skolearbeid. Dette dreier seg faktisk om deres fremtid.

  Lekser er dessuten en viktig læringsprosses for selvstendig arbeid.

  #lekser #skole #utdanning #kunnskap #fremtid #familie #barn #foreldre #mamma #mammablogg

 • 25.04.2016 kl.15:12
 • Familie
 • 28 kommentarer
 • Min første fødsel ..

  • 24.04.2016 kl.17:47

  Den gangen jeg ble gravid første gang i en alder av 22, var min første tanke: FØDSEL!

  Etter å ha sett videoer av fødsel i studiene, ble jeg såpass skremt, at det skjedde noe inni meg. Jeg ble livredd og bestemte meg for at jeg ønsket keisersnitt.

  Etter at jeg hadde fått fødeplass på Rikshospitalet, tok jeg kontakt og ønsket møte med jordmor og min fødselsangst, og for å overbevise henne om at måtte ha keisersnitt. Jeg måtte i to eller tre slike samtaler, før hun ga opp og bad meg gå i resepsjonen for å sette av en dato.

  Jeg var strålende fornøyd!

  Brått følte jeg meg trygg, og begynte å nyte graviditeten og gledet meg stort. Alt var i skjønneste orden. Ingen bekymring i verden.

  Men da jeg var i uke 37, våknet jeg sent en natt, og hadde sinnsyke kramper i magen. Jeg tenkte i et søvnig øyeblikk at det ville hjelpe å gå i dusjen og få litt varmt på magen. Da ville disse krampene gi seg.

  Jeg fikk tørket meg og tatt på meg en pysjbukse. Men smertene ble sterkere og dette føltes ikke bra. Jeg fikk følelsen av at det var noe galt. Jeg ble engstelig og vekket mannen.

  Jeg ringte sykehuset og fortalte om min opplevelse og de mente der at jeg burde gå å sette meg på toalettet. De mente det kunne hørtes ut som det var på tide å gå på do. Jaja tenkte jeg.

  Jeg prøvde jeg, satt meg ned og trykket og satt og vugga på do. Men jeg merket fort at det var ikke feilen lå... Ingenting skulle ut. Der...

  Jeg ringte tilbake til Riksen og fortalte at jeg ikke klarte å gå do, men hadde vondere i stad! Jeg klarte ikke sitte vanlig på stolen en gang. Jeg fortalte at noe føltes bare galt, så til slitt bad de meg komme.

  Vi tok en taxi til Riksen, vi hadde ikke bil på den tiden.

  Vi ankom Riksen og bilen stoppet rett utenfor kvinneklinikken.

  Mannen raste inn i korridoren. Jeg kom dalende etter, så vidt jeg klarte. Inn i heisen og opp i en eller annen etasje ( husker ikke hvilke engang )

  En dame i heisen stod å så på meg med det mest sympatiske blikket jeg noen gang har sett. Hun visste nok hva slags helvete jeg skulle gjennom..

  Omsider kom vi opp til avdelingen og jeg ble ført inn i et rom, de skulle undersøke meg. Jeg husker ikke alt som skjedde men plutselig skulle jordmoren undersøke meg "der nede"..

  Hun ville sjekke om jeg hadde åpning. Det gjorde vanvittig vondt!

  "Du har fem centimeter åpning du" - sa jordmoren. Jeg klarte ikke en gang å forholde meg til det hun sa, men hun sa at jeg var halvveis ut i fødsel.

  Jeg fikk helt panikk! Angsten fylte meg! Jeg sa at det var avtalt et keisersnitt. Men hun sa at på grunn av at jeg allerede var så langt ut i fødsel ville de ikke utføre keisersnitt på meg allikevel.

  Jeg begynte å gråte, jeg ble sint, livredd - til slutt sa hun at hun skulle snakke med anestesilegene ect..

  Hun forlot rommet, og ble lenge borte. Det føltes i alle fall slik. Jeg var redd. Det var ingen helsepersonell i rommet. Det var skremmende, tenk om det skjedde noe mens de ikke var der ?!

  Hun kom tilbake etter en stund og fortalte at dersom de all utføre keisersnitt måtte det skje en del forberedelser og det kunne ta litt tid. Jeg klarte ikke mer.

  Hun prøvde igjen å overtale meg til vaginal fødsel. Hun fristet meg med epidural som kunne tanker ut av dette smertehelvete i løpet av noen få strakser. Og det virket som det beste tilbudet jeg noen gang hadde fått! Jeg sa det var greit, så lenge smertene forsvant- og det kunne hun love at de gjorde.

  Det tok ikke lang tid før jeg ble fraktet et sted, fikk denne sprøyten, merket den ikke i det hele tatt. Og brått merket jeg smertene startet å avta. Til slutt merket jeg ingenting lenger. Riene hadde stoppet! Jeg var i paradis.

  Den deiligste følelsen i verden, når du ligger og har så inni hampen vondt, og plutselig så blir brått smertene borte.

  Slik lå vi lenge, inne på fødestuen. Jeg fikk brødskiver og saft og koste meg skikkelig. Ute skinte solen, det var en junidag med skyfri himmel.

  Plutselig begynte jeg å glede meg igjen, glede meg til jeg skulle møte første barn, for første gang. Få han lagt på brystet, se hvem han er. Kysse han..

  Det tok vel en time eller noe slikt, så startet jordmoren å snakke om drypp. Riefremkallende drypp. Brått ble jeg revet ut den drømmetilværelsen jeg akkurat befant meg i. De sa at de skulle få i gang riene mine igjen, og jeg skulle presse når jeg fikk beskjed.

  Jaja, tenkte jeg.. Det blir vel ikke så ille. Hadde jo tross alt Epidural innabords.

  Jeg merket raskt at jeg tok feil, jeg merket straks at riene kom tilbake, hyppigere og sterkere for hver gang. Merket panikken kom krypende igjen..

  Jeg fikk minst like vondt som jeg hadde tidligere og angret på at jeg aksepterte tilbudet tidligere om Epidural, gull og grønne skoger..

  Nå var det for sent. Jeg var midt oppi det største og mest intense smertehelvete jeg noen gang hadde følt.

  Jeg trodde jeg kom til å dø denne dagen. En reel dødsangst. Trodde ikke kroppen skulle klare dette.

  Etter noen press, noen skrik og et helt bytt ordforråd som hadde åpenbart seg for meg under denne situasjonen, får jeg høre at de kan se hodet.

  Jeg presset igjen og igjen og vipps så var det gjort!

  Herregud for et rush jeg fikk! Adrenalinet pumpet rundt i kroppen min og jeg var stolt som en hane som hadde overlevd! Jeg følte meg skin som første gnag man kjører vannsklie som barn og så vil man en gang til!

  De tørket av den lille gutten, pakket han inn og la han på brystet- og det og da var alt glemt! Jeg var helt lamslått over det jeg fikk se! Det vakreste jeg noen gang hadde sett, det mest perfekte, velskapte.. Barnet vårt! Vi lo og gråt begge to og jeg beklaget overfor jordmor og barnepleier over språket jeg brukte og hvordan jeg snakket til de under de værste riene.

  Alt var glemt, jeg var blitt mamma!

  For seks timer siden lå jeg og sov i sengen min hjemme, ante fred og ingen fare. Og så satt jeg der med barnet vært i armene.

  Et mirakel. En helt ny begynnelse.. Et liv, vårt liv!

 • 24.04.2016 kl.17:47
 • Blogg
 • 16 kommentarer
 • Lopper, helgekos og søndagen..

  • 24.04.2016 kl.09:05

  God morgen! Vi våknet tidlig her i dag. Jeg har en liten forkjølet gutt som hoster og hoster, så det var det som vekket han opp, stakkars.

  Dermed var det opp og hopp, lage god frokostmøte servere han god varm te med honning og kiwi, appelsinjuice. Proppe han full av c- vitaminer rett og slett! Han er ikke syk, eller har feber- det er bare litt tett neste og anstrengt hoste.

  Vi skal også sette en bolledeig, siden vi får gjester i dag. Det blir en liten bursdagsfeiring på slutten av uken og da lå vi ha litt kos og servere. Vi har også laget gelé, og det blir en deilig kyllingsuppe fra Trines matblogg.

  Det blir nok stas! Oppskriften skal jeg tipse dere om litt senere!

  Det blir jo selvfølgelig litt hardt å motstå både hjemmelagde, nydelig boller og gelé med kokt vaniljesaus (det er ikke akkurat lavkarbo vennlig) men jeg skal da kose leg med litt pisket krem og varme blåbær og bringebær! Det smaker altså helt himmelsk!

  Vi var forresten på loppemarked i går. Jeg ELSKER loppemarkeder! Vi fant ikke så mye, men jeg fant tre bøker til meg selv som jeg gleder meg til å lese.

  Ellers var det mest for kosens skyld. Alltid gøy å se, man kan jo være heldig å finne noe..

  #helg #familie #foreldre #barn #hverdag #livet #loppemarked #brukt #gjenbruk #mammablogg #søndag #lavkarbo #kosthold

 • 24.04.2016 kl.09:05
 • Familie
 • 16 kommentarer
 • Kos i sofakroken.

  • 22.04.2016 kl.20:11

  Da var det endelig fredag kveld! Vi skal sette oss ned og kose oss med den nye Flåklypa filmen! Guttene har gledet seg til den kom på film, og nå var dagen kommet!

  Minstemann var med en venn hjem i dag, og eldstemann har hatt to timer fotballtrening etter skolen og en bursdag så de er begge veldig klare for å krype opp i sofaen med tepper og kos!

  Jeg er fornøyd, for jeg fikk endelig kjøpt meg et nytt tørkestativ som jeg likte, som tåler litt! Fant et på jernia. Det andre begynte å skrangle litt.. Godt med alt som kan fikses!

  Gutta koser seg med en kindersjokolade og jeg skal nyte en liten skål med sjokoladeis uten tilsatt sukker. Det er kun 15 g karbohydrater per 100 g så det er ikke så gærnt. Må kose meg litt en fredag og jeg holder meg fortsatt i ketosen.

  Ønsker dere en deilig fredagskveld!

  #lavkarbo #familie #helg #fredag #hverdag #diplomis #helse #kosthold

 • 22.04.2016 kl.20:11
 • Familie
 • 22 kommentarer
 • Idiotisk å la være...

  • 22.04.2016 kl.10:07

  Da var sykkelsesongen i gang igjen og jeg fikk en sykkel til bursdagen av mannen. Gjett om jeg ble glad! En sykkel!!

  Jeg hadde store planer om å kjøpe sykkel nå,da min ble til et åttetall, i fjor da jeg ble påkjørt mens jeg syklet.

  Det er deilig å komme seg rundt med sykkel, sykle til stranden i sommer med barna og for trinnene del også! Det er mye positivt ved det å sykle! Jeg elsker det.

  Det jeg også fikk, var en sykkelhjelm. Jeg har lovet mine barn at jeg aldri mer skal sykle uten- aldri! Jeg slo hodet ganske kraftig i asfalten den dagen, og jeg var vel bare heldig som ikke fikk en liten hjernerystelse en gang.

  Men jeg må innrømme; jeg følte meg ikke så høy i hatten med den hjelmen på hodet da jeg prøvesyklet en tur i går ettermiddag. Jeg har ikke hatt en sykkelhjelm på hodet siden jeg var 16 år,min far var streng på slikt og låste inn sykkelen min dersom han så meg sykle uten hjelm! Og det med GOD grunn!

  I dag ser jeg viktigheten av hjelmen, det gjør du ikke når du er 16 år. Du ser ikke konsekvensen av å havne oppi en slik situasjon. Satt alt på spissen kunne barna mine i dag hatt en mor, med en liten ( eller større ) hodeskade. I værste fall kan man dø av for harde slag mot hodet.

  Hjelm redder liv! Det er det ingen tvil om. Og jeg sier til meg selv at hjelm ser ikke dumt ut! Det ser dumt ut når man ikke bruker hjelm! Livet er kostbart og jeg vil ikke miste livet pga korttenkthet eller dumskap!

  Heretter blir jeg å sykle rundt med hjelm på hodet, mens jeg ser flott ut!

  #trygghet #mamma #livet #hjelm #helse #familie #hverdag

 • 22.04.2016 kl.10:07
 • Familie
 • 19 kommentarer
 • Ketose, fredag og solskinn!

  • 22.04.2016 kl.07:08

  God morgen finfolk! Fredagen er her og solen skinner! Det er helg og det er herlig.. Denne uken har gått i et og jeg har knapt klart å finne tid til bloggingen. Jeg har måttet prioritere søvn denne uken for jeg har vært sånn på etterskudd og det har vært saker og ting hele uken. Men nå kan vi senke skuldrene og kose oss.

  Begge gutta skal på hver sin greie i dag, eldstemann i bursdag og minstemann skal bli med en venn hjem etter barnehagen. Resten av kvelden skal bare gå med på å slappe av, nyte helgestemningen og hverandre.

  Lørdagen vurderer vi å frampå et loppemarked med noen venner, sånn for moro skyld! Man finner alltid noen skatter der og ikke minst masse bøker. Da tar vi sykkelturen bort dit, så jeg får testet ut den nye sykkelen jeg fikk til bursdagen min!

  Søndag skal vi ha familieselskap for å feire meg, da kommer min far, stemor, søster og tantebarn. Det blir kos!

  Nå er jeg inne i min fjerde uke i lavkarbo, og jeg er i ketose. Jeg har sikkert vært i ketose noen dager, men målte ikke før i går- og det var godt å få det bekreftet. Da er det bare å kjøre på! Motivasjonen er jo sterkere enn noen gang !

  Nå er det en tur på jobb og så er det helg!

  Ha en magisk dag alle skjønne!

  #ketose #lavkarbo #ketokyse #kosthold #mat #lchf #mammablogg #hverdag #livet #mamma

 • 22.04.2016 kl.07:08
 • Inspirasjon
 • 16 kommentarer
 • Kveldskos.. Fordi jeg fortjener det..

  • 19.04.2016 kl.21:51

  Da var dagen overstått og ungene sover søtt i sine senger! Jeg sitter endelig og slapper av i sofaen med en liten skal med sukkerfri sjokoladeis fra Diplom! Og den er super god!!

  Det har vært en lang dag og til og med fotballkamp på tampen av dagen! Det ble en super sen middag. Kl 19.00! Da var vi alle så sultne senket glemte til og med å ta bilde av maten, haha... Det skulle jeg ha gjort for det så delicious ut! Nydelig laks med fennikel og creme fraiche. Det er en stund siden vi hadde fisk nå, så det var på tide!

  Sett en del vakre blomster i dag, og trærne har fått grønne knopper. Ikke lenge før bladene er helt utspringet og det er så vakkert!

  Månen var tilstede også, da jeg ruslet avgårde for å kjøpe toalettpapir. ( det eneste jeg glemte etter ukeshandelen)

  Ha en nydelig kveld alle skjønne!

 • 19.04.2016 kl.21:51
 • Inspirasjon
 • 23 kommentarer
 • Kvelden...

  • 18.04.2016 kl.21:16

  Puh! Som om lufta har gått helt ut av meg! Dagen har gått så fint! Jeg rakk både utviklingssamtalen, fotballtrening og middag (ikke alt for sent)! Sliten? JA, men når jeg er så godt i gang- blir jeg et rivjern. Gutta løp over en tur til nabogutten for å leke en liten halvtime før kveldsrutinene, og da fikk jeg ryddet og ordnet på kjøkkenet OG pulten til skolegutten min. Begge deler så nemlig ikke bra ut!

  Jeg er fornøyd så langt, læreren hadde bare godt å si om gutten min, og da blir jeg lykkelig!

  Har hatt en liten lesestund her med gutta mine, og nå skal jeg slenge bena på bordet! Jeg skal se "The intern" med Robert De Niro ( elsker den filmen ) med en deilig kopp te, og litt lavkarbo kos til meg!

  Etter denne dagen skal jeg bare slappe av, og det skal ikke bli så altfor sent i seng heller! Lover altså!

  Håper uken deres har startet bra og at dere har hatt en tipp topp mandag!

  Nyt kvelden!

 • 18.04.2016 kl.21:16
 • Inspirasjon
 • 18 kommentarer
 • Opp med pulsen igjen..

  • 18.04.2016 kl.07:33

  God morgen alle skjønne!

  Da var vi i gang med en ny uke, mandag igjen og gudene skal vite at det var helt grusomt å stå opp i dag. Det ble sent i går, vi så en film, og tok litt vin og da ble det fort litt sent..

  Denne uken skjer det en del så her er det bare å holde tungen rett i munnen!

  I dag er det utviklingssamtale på skolen, så jeg må gå tidligere fra jobb for å rekke det kl 15.30. Rett etter det er det fotballtrening. Hjem til E sen middag og kveldsrutinene er i gang sikkert før vi rekker å svelge maten.

  I morgen er det fotball kamp, vårens serie er i gang så da blir det hyppige kamper utover tenker jeg.

  Onsdag skal vi feire bursdager min mor, stefar og to søstre ( de kommer på kaffe og vafler ) rett etter jobb! Jepp- det er min bursdag som skal feires, gleder meg!

  Torsdag er det førskolefest i barnehagen til lillegull. Så da skal han ikke hentes før kl 19.00.

  Fredagen blir vel forhåpentligvis normal! Men da er det jo helg igjen så da kan skuldrene uansett senkes.

  Lørdag er åpent for alt mulig.

  Søndag blir det feiring med min far, stemor, min andre søster med hennes kjære og nevøen min.

  Puh!

  Ha en super uke og en goooood mandag!

 • 18.04.2016 kl.07:33
 • Familie
 • 20 kommentarer
 • Det er jo tross alt lørdag...

  • 16.04.2016 kl.20:56

  Da er vi kommet til lørdagskvelden allerede.. Gutta er kommet hjem fra fotball cup og middagen er inntatt! Det ble i dag en lasagne med cottage cheese og squash. Veldig godt! Salat ved siden av så klart. Mens gutta var på cup, dro jeg en tur på kiwi for å handle litt småtteri, deriblant litt smågodt som jeg hadde lovet guttene.

  Det er livsfarlig å ha i en skål på bordet foran meg, tenkte jeg- så jeg måtte finne på noe jeg kunne ha som lørdagsgodt selv også.

  Jeg har laget en liten porsjon Bounty ( lavkarbovennlig så klart ) og så har jeg dyppet noen jordbær i den samme smeltede sjokoladen (86%) som jeg dyppet disse bounty'ene mine i.

  Oppskrift på bounty:

  2 dl fløte

  170 g kokosmasse

  2 ss kokosolje

  2 dl fløte og kokosolje varmes opp. Bland i kokosmasse. Deretter ta en brødform eller ildfast form og trykk massen ned i den. (Lurt med bakepapir) la det kjøles ned i kjøleskapet i 1-2 timer.

  Skjær i små ruter.

  Smelt sjokolade (helst 86%) og dypp bitene oppi. Settes kaldt igjen.

  Nyt!

  Da har jeg noe å gumle på i kveld når jeg skal kose meg med boka. Jeg skal nemlig lage en deilig kopp te og kose meg med boka. Målet er å bli ferdig med den boken jeg holder på med nå- får jeg vil starte på neste; altså "avslørt".

  Da kan gutta altså da ha smågodt bollen i fred, og jeg koser meg med det som jeg kan spise.

  Jeg målte nemlig ketostix i stad og fikk konstatert at jeg er i ketose. Jeg har sikkert vært det en stund allerede, for dette er tredje uken min med det strenge lavkarbo regimet mitt. Men målte først i dag.

  Så da får jeg bite tennene sammen og være flink. Det går veldig bra for tiden, dette kostholdsgreiene mine, men helgen er jo gjerne litt sånn at man vil kose seg litt ekstra.

  Håper dere skal kose dere i kveld og bare nyte livet akkurat nå!

  #lavkarbo #inspo #hverdag #kosthold #dessert #fristelser #mat #familie #egentid #lørdag

 • 16.04.2016 kl.20:56
 • Inspirasjon
 • 21 kommentarer
 • Har tykkelse og lengde så mye å si?

  • 16.04.2016 kl.18:56

  Jeg bare lurer på om dere har noen erfaringer vedrørende dette. Hvis det er noen av dere som har erfaring på dette området- skrik ut! Jeg er ikke så godt trent men jeg prøver å få til noe her.

  Jeg har plantet solsikkefrø for uker siden, 3-4 kanskje, og jeg lurer på om noen har noen tips her?

  Vet dere hvor lang tid det kan ta før det kommer en blomst? Altså den gule "kronen"? Jeg er så spent på dette. Pleier dem og vanner dem, og de får sol, men ikke for mye..

  Jeg har støttet de opp, men synes de blir fryktelig lange..og stilken er fortsatt veldig tynn på samtlige solsikker. Jeg vet jo at den skal etter hvert bli veldig tykk og kraftig.

  Trenger virkelig å høre deres erfaringer her, jeg blir nemlig super glad hvis jeg klare å dyrke frem noen solsikker ..

  Takker for evt råd og erfaringer!!

 • 16.04.2016 kl.18:56
 • Inspirasjon
 • 27 kommentarer
 • Alenetid midt på en lørdag!

  • 16.04.2016 kl.14:37

  Nå er gutta sendt av gårde med sin kjære far på fotball cup. Jeg blir hjemme og nyter roen og freden og koser meg. Skal lese litt, for jeg er straks ferdig med en bok, og jeg har en ny bok som jeg gleder meg til å begynne på!

  Deilig å få noen timer alene på ettermiddagen, det er jo ikke akkurat ofte det skjer. Blir nesten litt bortskjemt i dag jeg.. starter med frisørsalong og får noen timer med egentid! Nydelig..

  Jeg har akkurat bestilt med shampoo og balsam på blibakker.no !

  Jeg bestilte meg shampoo og balsam fra Joico som tilfører håret ekstra fuktighet ( frisøren sa jeg burde det pga mitt krøllete hår) og begge flaskene er på 500 ml. Dette betalte jeg 249kr for og det er billig! Det er jo omtrent det èn flaske koster hos frisøren, og det er en flaske med kun 250 ml.

  Enda bedre er det jo med gratis frakt!!

  Ellers så er dagen rolig. Må en rask tur på kiwi etterpå, mangler et par ting til middagen ..

  Men nå skal nyte disse tre timene alene!

  Kos dere !

 • 16.04.2016 kl.14:37
 • Inspirasjon
 • 17 kommentarer
 • Grå hår?!?!!!!

  • 16.04.2016 kl.11:16

  Startet dagen med en rask kopp kaffe før jeg løp avgårde til frisøren borti gata! Det var nydelig å kunne sitte for seg selv i frisørstolen og bli klippet! Det er altfor lenge siden sist. Fikk klippet det en del kortere og da kom alle krøllene til syne.. Men i tillegg til dette, kunne frisøren meddele at jeg har noen få grå hår i toppen som jeg ikke var klar over at jeg hadde. Og det gjorde noe med meg.. den dagen du innser at du begynner å få grå hår... DEN følelsen!!

  Da har jeg lov til å deppe litt vel?! ..

  Jaja, det er den veien det går for de aller fleste av oss. Men jeg må innrømme at det følger med enkelte komplekser ved det at håret begynner å bli grått.

  Neeeeeeh...

  Skal ikke furte! Jeg er frisk, har to friske barn og jo eldre en blir, jo mer komfortabel blir en med seg selv.

  Snart skal vi gjøre oss klar til cup! Eldste gutten sjal spille fire kamper i dag og det ser ut til at det kan bli en våt dag..

  Hva skal dere i dag?

  Ønsker dere en nydelig lørdag!!

 • 16.04.2016 kl.11:16
 • Inspirasjon
 • 24 kommentarer
 • Beste lavkarbo vafler EVER!

  • 15.04.2016 kl.20:35

  Føler meg lettet over å ha oppdaget en veldig god oppskrift på lavkarbo vafler.

  Det er jo så klart enkelte ting jeg savner på lavkarbo kostholdet mitt, og det er hovedsakelig sjokolade.. og innimellom vafler! Sjokolade kan man jo spise litt av, den mørkere varianten så klart (70% og oppover ...) og da blir behovet dekket..

  Men vafler er ikke så greit. Jeg har forsøkt noen oppskrifter, men ingen som smakte ok.

  Men denne derimot- gledet smaksløkene mine!

  Skoldet mandler for første gang i dag! Tenkte at det var et herk av en jobb, men det var nye lettere enn jeg hadde trodd!

  Her har du oppskriften :

  400 gram mandler (skoldet og kjørt i blender til mandelmel)

  50 g smeltet smør

  4 egg

  2 del fløte

  1/2 dl helmelk

  1/2 Ts salt

  Litt kardemomme

  2 Ts fiberhusk

  1 Ts bakepulver

  Bland alle ingridiensene sammen og la røren svelle i minimum 15 min.

  Passer perfekt med litt rørte bær eller sukkerfritt syltetøy. Eller med ost eller annet pålegg hvis du vil bruke det som et måltid. Men dropp da Kardemommen..

  Disse vaflene trenger veldig kort steketid, det blir fort brent, så de stekte vel i vaffeljernet i ca 20-30 sekunder.

  #lavkarbo #vafler #helg #fredag #familietid #familiekos #mamma #mammablogg #livet #hverdag

 • 15.04.2016 kl.20:35
 • Inspirasjon
 • 29 kommentarer
 • Deilig lavkarbo frokost!

  • 14.04.2016 kl.08:20

  God morgen! Da var det torsdag allerede! Det er ikke til å tro, så fort ukene går!

  Skal nyte en deilig frokost!

  Gresk yoghurt med blåbær, bringebær og salatblanding/ altså nøtter og frø! Herlig! Smaker godt og gir nok energi og næring de neste timene..

  Det gikk greit på Ahus i går, til tross for at det tar litt tid! Men blir flere kontroller. Skal se om smertene gir seg om noen få måneder- for det skulle ikke vært smertefullt lenger nå, mente legen.

  Allikevel var det jo et komplisert ankelbrudd, men jeg håper det ikke trengs å gjøres noe mer utover dette. At tid og bevegelse vil "heale" denne foten etter hvert.

  Ønsker dere alle en super dag!

  #frokost #torsdag #lavkarbo #inspirasjon #hverdag #livet #mammablogg

 • 14.04.2016 kl.08:20
 • Inspirasjon
 • 28 kommentarer
 • Små glimt i hverdagen

  • 12.04.2016 kl.20:41

  For en vakker dag det har vært i dag! Solen har skint hele dagen og det var godt og mildt ute på ettermiddagen. Gutta har lekt med nabogutten hele ettermiddagen ute på trampolinen og storkost seg og jeg satt inne med boken min. Deilig å høre på hvor gøy de har det der ute- det gir ro i sjelen.

  De fikk pannekaker borte hos naboen, så det ble ikke noe kokkelering her.

  Jeg tok meg noe raskt og enkelt.

  Det titter frem blomster her og der også. Og det gjør meg glad å se slike vakre farger nå på våren. Det er nok ikke mange ukene før trærne starter å bli grønne.

  Koste meg nettopp med en skål med bringebær og blåbær, med fløte. Nydelig godt! Søtsuget er helt forsvunnet nå og lavkarbo går som en lek! Helt utrolig deilig.

  I morgen skal jeg kontroll på Ahus, med røntgen og legesjekk. Denne foten er ikke helt som den skal. Selv om det er greit å gå, kommer det store smerter innimellom, kjennes som en kniv- små stikk innimellom. Så dette må sjekkes ut. Ikke helt greit hele tiden, men får da virkelig håpe den blir bedre med tiden.

  Ha en nydelig kveld!

  #lavkarbo #hverdag #hverdagslykke #helse #vårstemning #vårtegn #blomster #glede #familie

 • 12.04.2016 kl.20:41
 • Blogg
 • 34 kommentarer
 • Alle andre først ?

  • 11.04.2016 kl.22:24

  De siste ukene har jeg egentlig følt meg relativt sliten, nedfor, tom og udugelig! Det er tungt og jeg forsøker så godt jeg kan å holde meg oppe, holde meg opptatt med ting, lysbetonte ting.

  Kroppen er tett og slett ikke så velvillig, og det er liten tid til kun meg selv. Jeg kjenner at jeg trenger bedre kontakt med meg selv. Søker det hele tiden, men kommer ikke i gang.

  Jeg husker ikke sist jeg var hos frisøren for eksempel, kunne trengt å klippe en god del centimeter. Kunne trengt et langt varmt bad, en lang tur alene i skogen...være raus med meg selv..

  Føler jeg hele tiden prøver så godt jeg kan å please alle andre, men det er lett å glemme seg selv. Jeg er liksom mer opptatt av at andre har det bra, men jeg har det ikke så bra selv for tiden.

  Hvorfor er det sånn at man lett kan bli litt selvutslettende?

  Akkurat nå er jeg bare helt tom...

  Er du raus med deg selv?

 • 11.04.2016 kl.22:24
 • Blogg
 • 34 kommentarer
 • Med bedre plass i buksa...

  • 11.04.2016 kl.07:18

  God morgen alle skjønne! Jeg måtte legge meg tidlig i går kveld, sliten etter en uke som "trebarnsmor". Det har vært koselig, absolutt - men jeg tror jeg er ferdig med dette. Gutta line har vokst seg til to store flotte gutter og jeg tror ikke det er helt for meg med en tredje. Jeg respekterer alle som har tre barn og flere for det er virkelig en stor jobb!

  Nå er det tilbake til jobb og det blir nok litt godt! Tidlig opp ( ikke så godt ) men det ser i alle fall ut som at solen skal titte frem i dag. Og det er herlig! Får se hva dagen bringer.

  Nå er jeg inne i min tredje uke på streng lavkarbo diett og jeg merker at det skjer ting med kroppen nå! Jeg føler meg også mye bedre, og det blir bedre plass i buksene!

  Når jeg kommer på jobb nå blir det en stor kaffekopp og en porsjon med cottage cheese,eplebiter og litt kanel!

  Ønsker dere en fabelaktig mandag og en nydelig uke!

  #lavkarbo #mandag #nyuke #hverdag #livet #helse #mamma #mammablogg #kosthold #mat

 • 11.04.2016 kl.07:18
 • Inspirasjon
 • 26 kommentarer
 • Fredagskveld, noen kupp og familiekos

  • 08.04.2016 kl.20:31

  God fredag alle skjønne! Fredag er ukens beste dag. Vi har hentet storebror. Han har vært på Telenor Fotball extra i dag og er strålende fornøyd. Han elsker å spille så dette var tipp topp for han. Han ønsker jo å bli profesjonell fotballspiller, så dette må vi dyrke.. God er han også.. (Stolt mamma)

  Vi har reist hjem til nevøen min, og der skal vi "bo" til søsteren min kommer hjem ( i morgen kveld) - så blir vi her til søndag, for det blir for sent å reise hjemover i morgen kveld. Det er kos, litt ekstra tid med familien er ikke å forakte.

  I dag kom jeg også over et knasende bra tilbud! Eldste mann har vist stor interesse for bøkene om "Gutta i trehuset" og i dag kom over et pakketilbud- med de tre første bøkene for 199kr! Da kunne jeg ikke gjøre annet enn å

  Kjøpe de. Og han ble såååå glad da han fikk de. Han er veldig glad i å lese for seg selv, men jeg håper jeg får sneket til meg litt ekstra kose-lese-tid sammen med han også. De bøkene ser nemlig veldig artige ut.

  Minstemann måtte jo også få en liten ting da, skal jo ikke gjøre forskjell. Han valgte seg ut en slik liten boks til å samle insekter i, og se på med et lite forstørrelsesglass. I tillegg ønsker han seg et forstørrelsesglass, og da ble han veldig fornøyd.

  Og en liten ting til meg selv! Pocketbøker til halv pris på Ark! Så da valgte jeg denne. Har noen lest denne boken før ?!

  Nå er det badetid på gutta og snart sengetid, blir lesestund på mor.

  Hva gjør dere i helgen?

  #ark #familietid #hverdag #fredag #helg #mamma #mammablogg #helse #hverdagslykke #hverdagsglimt

 • 08.04.2016 kl.20:31
 • Inspirasjon
 • 27 kommentarer
 • Det nest deiligste jeg vet...

  • 07.04.2016 kl.21:08

  Hva gjør en tobarnsmor når barna har lagt seg og hun har stuen for seg selv.. Det er et noe jeg har gledet meg til lenge..

  Denne dagen har vi nemlig fartet rundt litt og det var nok ekstra magisk for den lille toåringen, som fikk kjøre både buss og tog. Det var virkelig en fryd.

  Vi har vært litt overalt egentlig, lekt og handlet litt så det er to ganske slitene gutter her nå ja.

  To gutter har fått badet og kost seg og nå er det "mommytime"!!

  Bare sånn for sikkerhets skyld, rett før de snille til sengs klarte denne lille toåringen å snoke i kakeskuffen og fant strøssel.. Toåringer og kakestrøssel- du kan jo tenke deg

  Men nå er barna lagt og det var to gutter som sovnet relativt fort i kveld.

  Jeg skal forberede meg litt sen middag/ kveldsmat. Thai kyllingsuppe med koriander! Sminken er vasket vekk og pysjamas buksen er på. Jeg er klar. Nå skal jeg rett og slett slenge meg i sofaen og se på filmen om Snåsamannen! Jeg lånte den da jeg så at de hadde den på biblioteket! Gleder meg!

  #mat #egentid #mamma #mammablogg #kosthold #lavkarbo #kyllingsuppe #helse

 • 07.04.2016 kl.21:08
 • Inspirasjon
 • 30 kommentarer
 • Gøy med baller..

  • 06.04.2016 kl.18:49

  God ettermiddag alle skjønne. Nå har jeg endelig fått kastet i meg middagen. Jeg var råsulten når vi kom inn døren her. Vi har nemlig vært på Hurlumheihuset i dag ( også kalt lekeland ) og de tre gutta har løpt rundt og hatt det kjempegøy!

  Det er så klart veldig moro å være der- og jeg holdt ut i tre timer! Frivillig.. Hahaha..

  Jeg fikk tatt meg en kaffe, mens gutta fikk en is hver.. Og det er den jævligste og tammeste kaffen jeg noen gang har smakt! ( unnskyld uttrykket ) Det var veldig skuffende, for jeg trengte virkelig den kaffen.

  Gutta fikk lurt meg oppi "ballerommet" og det var jammen godt gjort, for sist jeg var i et ballerom, brakk jeg leggen ( var 11 år gammel ) men gøy er det alikevel.

  Stooooor stas for toåringen som vi hadde med! Jeg tror han komme til å sove godt i natt- for han ble helt utslitt.

  På veien hjem, ser vi noen snøklokker?! (Tror jeg de heter) Det er så nydelig å se verden våkner til liv igjen etter en vinterdvale. Det gjør noe med humøret! Vakkert..

  Og så, over til den etterlengtede middagen... Det er ikke mye lavkarbo vennlig mat på et lekeland og de nøttene jeg hadde meg holdt inne lenge, så jeg var bra klar for mat når vi ramlet inn døren her. Vi måtte innom butikken på vei hjem.. og da merket jeg at jeg startet å bli småskjelven.

  Jeg lagde meg Kyllingfilet med masse grønnkål og paprika stekt i en panne, krydret godt og helte fløte over mot slutten slik at det ble en fløtesaus. Smakte nydelig!

  Resten av folket fikk hjemmelaget pizza!

  Ha en deilig ettermiddag / kveld alle sammen!

  #hverdag #onsdag #livet #kosthold #lavkarbo #middag #helse #familie #mammablogg

 • 06.04.2016 kl.18:49
 • Familie
 • 20 kommentarer
 • Sen frokost...

  • 05.04.2016 kl.10:12

  God morgen alle kjære!

  I dag ble det travelt på morningen, men jeg rakk det utroligste, samt koke havregrøt til disse tre guttene før de skulle avgårde. Det er stor forskjell fra to til tre gutter i hus.. Men noen frokost til meg selv til jeg ikke før jeg var hjemme igjen 09.30! Jeg var sulten som en ulv..

  Jeg stekte meg tre egg, med ost og ved siden av hadde jeg selleristenger med peanøttsmør oppi og et par cherrytomater ved siden.

  Det var nydelig..

  I dag regner det så det blir nok en innedag i dag. Vi får finne på noe koselig her inne, litt tegning og pusling...

  I dag er det også en tredjeklassing som skal gå hjem fra skolen, ingen SFO i dag. Nå har vi redusert SFO til to dager pr uke. Vurder sterkt å droppe SFO fra høsten av. Da begynner han i fjerde klasse og det er på tide å øve på å være alene etter skolen, til vi er hjemme fra jobb i 1600- tiden. Er det innafor synes dere?

  Ha en strålende dag alle sammen!

  #hverdag #tirsdag #mamma #mammablogg #frokost #lavkarbo #helse #mat #kosthold

 • 05.04.2016 kl.10:12
 • Kosthold
 • 28 kommentarer
 • Puh! Nå er kvelden min!

  • 04.04.2016 kl.21:28

  Mandag overstått. Har som sagt ferie denne uken, men har vært hjemme med to barn. Lille nevø og 6 åringen min tok fri fra barnehagen. Det er jo ikke akkurat ferie det, men vi har kost oss. Det er stas med kvalitetstid med gutta og de har lekt og koset seg masse i dag!

  Men nå er det "me time"!!

  Jeg skal sette meg ned med boken min, deilig kopp med te og litt lavkarbo lasagne. Ble litt sulten nå, så det blir kveldsmat på meg.

  Denne boken virker veldig spennende så jeg gleder meg til å fortsette i den. Nydelig og få satt seg ned på sofaen nå, men bena på bordet og bare nyte stillheten.

  Ha en herlig kveld

  #mandag #kveld #alenetid #egentid #mamma #mammablogg #kosthold #lavkarbo #helse

 • 04.04.2016 kl.21:28
 • Familie
 • 18 kommentarer
 • Ferieuke = barnevakt

  • 04.04.2016 kl.15:27

  God mandag alle sammen! Ny uke, nye muligheter.. Jeg hadde helt glemt hvordan det var å ha en liten en som våkner på natten, våkner tidlig og skal skiftes bleier på.. Tiden med småbarn går virkelig fort og det føles som det er evigheter siden jeg holdt på med dette sist.

  Det er koselig, så klart! Minstemannen min ville gjerne være hjemme sammen med oss i dag så han tok seg fri fra barnehagen for å være hjemme med meg og lillemannen...

  Vi har vært ute og gått en tur, innom biblioteket og lever noen filmer og bøker, handlet litt og kost oss. Nå sist lagde vi hjemmelaget is av sukkerfri saft ( Funlight - fruktfest ) og det var veldig populært.

  Storkoser oss og snart kommer eldstegutten hjem. Da er det avgårde på fotballtrening så i dag blir det faktisk grillpølser til middag på guttene og noe lettvint (og lavkarbovennlig) på meg. Denne lille toåringen er nemlig veldig glad i pølser, så vi får gjøre et unntak her. Haha..

  Det blir speilegg på meg, men litt Norvegia ost på, liten salat med ruccola, tomater og oliven, og hjemmedyrket karse på toppen.

  Begge guttene koser seg med hjemmelaget saftis og kaptein sabeltann!

  #familie #ferieuke #hverdagen #livet #mammablogg #mandag #kaffe #lavkarbo

 • 04.04.2016 kl.15:27
 • Familie
 • 26 kommentarer
 • Blomster og bier og sinnsykt god lavkarbomiddag!

  • 03.04.2016 kl.19:57

  Denne helgen har vært litt hektisk. Men vi har storkost oss. Vi har som sagt hentet lille nevø, guttas fetter og han skal være her til torsdag og etter det skal vi dra hjem til der han er mest kjent, og så blir vi der til søsteren kommer hjem sent lørdag kveld.

  Min yngste sønn har vært i en barnebursdag i dag og eldste gutten har vært på fotball cup! Begge kom hjem strålende fornøyd og glade! Eldstemann og laget hans hadde vunnet 3/3 kamper så han var kry som en hane.

  Vi handlet litt i går, tittet etter litt vårklær og sko. Og jeg ville ha en bok fra tanum. Jeg leste om en bok som heter "Avslørt" av Reneé Knight og ønsket meg veldig denne boken.

  Der på en hylle så vi noen veldig søte blyanter! Blyanter med blomster og bier på. Det er vår overalt, jo! Hahaha..

  I dag lagde jeg meg en nydelig lavkarbo middag! Fylte paprika med salat og en liten rømmedæsj. Smakte helt himmelsk.

  Anbefaler dette på det sterkeste!

  Resten av familien gikk pasta bolognese.

  Oppskrift:

  Jeg tok en paprika og skar av toppen. Tok ut det som er inni og fylte den med karbonadedeig (ferdig stekt) og krydder, litt fetaost og vårløk.

  Helte oppi bittelitt fløte og revet ost på toppen.

  Stekes i 25 minutter på 200 grader.

  Nytes med salat og dressing eller lignende.

  Helt fantastisk god middag i dag og god og mett ble jeg også.

  Ønsker dere alle en super kveld! Og en fabelaktig start på ny uke i morgen!

  #lavkarbo #hverdag #kosthold #søndag #helg #familie #mammablogg #livet #helse #mat

 • 03.04.2016 kl.19:57
 • Kosthold
 • 22 kommentarer
 • Utfordringen ved å være foreldre

  • 03.04.2016 kl.18:33

  Det å være forelder i dag er ingen enkel greie. Det fører med seg et hav av utfordringer.

  Tidsklemma er en ting, men den evige dårlige samvittigheten man har ovenfor sine barn, pga for lite kvalitetstid sammen, fordi man glemmer matpakken eller grillpølsene de skal ha med på aktivitetsdagen.

  Dagene er travle og tiden er knapp- det er alt for få timer i døgnet, samtidig som jeg stuper kl 20.30 når begge ungene omsider er i seng.

  Det er fotballtreninger, foreldremøter, vennegrupper, playdates, bursdager og i tillegg til alt dette, huset skal være rent- vi skal se ut som folk, klær skal vaskes.

  Man skal også rekke ha overskudd til å ivareta partneren, pleie forholdet, vennskap ect. Det krever sitt på mange måter.

  Lekser skal følges opp, men tredjeklassingen min starter å ta meg igjen, når det kommer til matematiske kunnskaper. Så jeg finner ofte meg selv sittende alene på kvelden og googler meg frem til oppskriften på utregningsmetoder i matematikk, eller googler meg til fotosyntesen (som jeg ikke husker noe av) spørsmål om seksualitet, avstand fra jorden til månen, forklarer hvorfor en gutt har max to testikler ect..

  Det er mange spørsmål og utfordringen er noen ganger å vurdere om barnet er stort nok til å tåle den fulle forklaringen, eller om det skal pakkes litt inn.

  Det å sitte på do i fred er ikke lenger en selvfølge og det er rimelig frustrerende å sitte der å forsøke å gjøre det fornødne med barn som banker og drar i håndtaket og røsker i døra..

  Det kan også noen ganger være vanskelig å vurdere hvilke kamper jeg burde velge bort, og hvilke som bør tas. Barna blir så klart også påvirket av dagsform og kan ha skiftende humør innimellom, eller ganske ofte, og et barn som slår seg vrangt- kombinert med en utbrent mor kan til tider være oppskriften på katastrofe.

  Overbeskyttende...?

  Så var det frykten for å slippe litt taket i barna da, når de skal klare seg litt på egen hånd. Prøve ut selv. Jeg går med den konstante bekymring og har ørene på stilk og følelsene på utsiden av kroppen. Livredd for at de skal falle ned fra et tre, eller stupe over sykkelrattet og skrubbe opp begge knær, få åpne sår med grus i.

  Jeg blir engstelig når barnet skal/ få lov til å besøke en venn alene og håper at han kommer trygt frem. Løsrivelse er sårt for en mor (i alle fall for meg) samtidig som man vet at det er en helt naturlig del av utviklingen.

  Jeg har også hatt en tendens til å aldri helt klare å nyte det å være helt alene, sende ungene på ferie med besteforeldre. Ungene er i de tryggeste hender, men jeg tenker på de hvert sekund, og savner de så de smerter inne i mammahjertet. Den er rar, den der morskjærligheten. Barna kan noen ganger drive en til vanvidd, men klarer nesten ikke tanken på er døgn uten de.

  Alle de prinsipielle kravene man stiller til sitt barn, for å oppdra de til å bli ansvarlige og hyggelige, gode mennesker. Hvor vondt man kan få inne i seg når man ser seg nødt til å være litt streng og hard, fordi dårlig oppførsel må få en konsekvens. Helst vil jeg jo holde rundt de og kysse bollekinn hele dagen, men det er vår oppgave å sørge for at de lærer forskjellen på rett og galt. Vårt ansvar! Og det er et stort ansvar og livets vanskeligste oppgave vil jeg tørre å påstå.

  Jeg har ikke telling på hvor mange kvelder jeg har sittet alene med meg selv og vært usikker på om jeg gjør det på den rette måten eller ikke.. Var jeg for streng? Var jeg får hard? Var jeg får ettergivende?

  Jeg ser jo at barna mine trives godt med regler, rutiner og grenser og de får tonnevis med kjærlighet. Men det skal ikke mange ganger med ettergivelse til,før de tror at de styrer skipet. Så derfor gjelder det å faktisk bare klare det å ha de grensene som er så utrolig viktig. Men det er ikke lett. Jeg føler meg jo som en streng, og fæl hønemor...

  En god foreldrefungering:

  Ingen annen enkeltstående miljøfaktor er så betydningsfull for barns sykdommer, ulykker, rusmisbruk, vold, kriminalitet, psykiske forstyrrelser og dårlige skoleprestasjoner.

  Det er mange utfordringer ved det å være forelder, men det som gnager mest er; vi lurer konstant på om vi kunne gjort det bedre. Utfordringen er å føle at man er GOD NOK!

  #skrivekonkurranse #foreldreogbarn #familie #foreldre #familie #mammablogg #utfordringer #hverdag #livet

 • 03.04.2016 kl.18:33
 • Familie
 • 16 kommentarer
 • Innvendig kamp! De ulovlige bollene..

  • 02.04.2016 kl.21:59

  Helgene er litt mer utfordrende enn ukedagene, og det er nettopp fordi rutinene sklir ut. Det blir senere frokoster, og man finner på hyggelige ting, besøk og gjester, eller kanskje man drar på kafé eller lignende. Da er det ofte litt vanskelig mtp fristelsene!

  MEN denne helgen har jeg hittil hatt god selvdisiplin! Jeg har tross alt bestemt meg og jeg skal ikke vike for noe!

  Gutta har kost seg med mitt sjokolade og smågodt og jeg kjenner det fråder rundt munnen min.. Men har ikke tatt en eneste bit!

  Nå står det boller i ovnen og steker som eldstemann ville ha med til laget sitt, da det er fotball cup i morgen!

  De bollene lukter sinnsykt og ser gode ut, men jeg skal ikke ha..

  Istedet lager jeg meg noe lavkarbo vennlig; "riskrem" med varme bær.

  Riskremen er kun 50/50 med fløte og cottage cheese.

  Pisker fløten til krem og blander med cottage cheesen.

  Nytes med friske bær eller (som i mitt tilfelle) frossen skogsbærblanding fra eldorado. Varmes i en kjele og helles i en skål. "Riskremen" på topp og siden det er lørdag har jeg litt finhakket mørk 70% sjokolade på toppen!

  Smaker helt topp!

  Da stagett jeg søthungeren for i kveld, og koser meg med bær og "riskrem".

  #lavkarbo #lørdag #dessert #kosthold #helse #ketose

 • 02.04.2016 kl.21:59
 • Kosthold
 • 30 kommentarer
 • Fredag og en ferieuke venter ..

  • 01.04.2016 kl.21:13

  God fredag alle skjønne! Da er det endelig helg. Vi har avsluttet arbeids- skole og barnehageuke og kommet oss avgårde for å hente nevøen. Vi blir over her i natt og tar han med oss hjem i morgen! Guttene er i exstase og det er så stas for både liten og stor. Stor stas for meg også, som skal ta en liten ferieuke neste ule sammen med denne lille krabaten som er blitt to år allerede.

  Til middag i dag ble det nydelig taco, for meg ble det uten lefse eller skjell så er det jo perfekt egnet for lavkarbo kostholdet mitt. Nydelig..

  Guttene mine fant forresten de første hestehovene i en skråning like ved huset vårt i gaten der vi bor. Det var kos! Jeg ble så glad for å se hestehov, da jeg har sett mange av dere legge ut så fine bilder av både hestehovene og andre nydelige blomster. Det er nok et vårtegn og det er supert! Vi gleder oss til vår og sommer nå.

  På vei til toget så vi også en liten raring, som vi tror kanskje var en sommerfugl larve.. Den var hårete og rar og jeg har ikke sett så mange av dette slaget tidligere.

  Den skal sikkert etter hvert finne seg et sted og gjøre seg om til en vakker sommerfugl.

  Jeg ønsker dere en nydelig helg med mye moro og glede!

  #lavkarbo #helg #fredag #mammablogg #familie #vårtegn #vår

 • 01.04.2016 kl.21:13
 • Familie
 • 29 kommentarer
 • Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no