Soccermom!

 • 31.05.2016 kl.19:57

Sommer! Det har vært en super fantastisk dag! Så varmt at det nesten var litt slitsomt, og slitsomt ble det- det var toget rett hjem, syklet fort hjem med lillebror og en ventende storebror stod og ventet på oss, ferdig skiftet! Det er fotballkamp i dag og det var oppmøte 1630! Puh!

Det sier seg selv at det er utfordrende når du henter lillemann i barnehagen 16.10!

Vi syklet avgårde, rasket med oss noe kaldt å drikke og rakk å være der til 16.40. Utrolig nok.

Kunstbasen hadde selvfølgelig solen på hele tiden så det var varmt å sitte der og se på. Lillebror ble spesielt sliten og utålmodig.

Men vi kan vel ikke klage. Har ventet lenge på dette været..

Kampen varte og rakk og til og med fotballgutta var utålmodige i solen. Det må ha vært nærmere 30 grader i solen!

Og lillebror da som lå i kunstgresset og fikk svarte knotter på hele seg... goingen!

Når kampen ( endelig?! ) var ferdig syklet vi hjem igjen, og hev grillkull oppi kullgrillene og gjorde klart salat. Dette er grillvær, så det ble grillmat til middags / kvelds. Nydelig.

Og de nydelige syrinene da, som lukter så nydelig! Elsker de rett og slett!

Og været, jo det ser ut til å skulle fortsette en stund fremover! Jippiiiiii !!!

Har dere hatt en fin dag ?

#familie #fotballkamp #sport #trening #mammablogg #fotballmamma #sommer #varmt #livet #hverdag

 • 31.05.2016 kl.19:57
 • Inspirasjon
 • 8 kommentarer
 • Jeg hadde angst for krybbedød!

  • 31.05.2016 kl.18:44

  Da jeg fikk mitt første barn, hadde jeg totalt angst for krybbedød. Fra midten av svangerskapet ble jeg oppringt av foreningen for krybbedød og det satte tankene i sving. Jeg hadde aldri før bekymret med noe særlig for noe som helst i svangerskapet egentlig. Jeg trente, spiste sunt, røyket ikke og drakk selvfølgelig ikke alkohol eller snuste. Det er selvskrevne regler for de fleste gravide og alle vet at dette ikke er bra for hverken mor eller barn.

  Her om dagen så jeg på TV og bare slappet av, svappet mellom kanaler og bare koste meg egentlig. Og plutselig ser jeg en reklame. En ny reklame. Og den var drøy! Herregud den var drøy!! Hadde jeg vært gravid så hadde jeg rett og slett gått rett i kjelleren!

  Du kan se reklamesnutten selv Her !

  Akkurat som en gravid kvinne ikke har nok med hormonforstyrrelser og er ekstra sensitiv på det meste- men i tillegg bli vettskremt også?!?

  Jeg jobber selv i helsevesenet og jeg har vært borti mange gravide som har vært livredde fordi de hadde nettopp funnet ut at de var gravide og de var på fylla forrige helg- eller ikke hadde fått sluttet å røyke grunnet uviten om at de faktisk var gravide.

  Jeg forsvarer ikke det å hverken drikke, røyke eller snuse under graviditeten på noen måte, men det for være grenser for hva slags skremselspropaganda man skal ut med da.

  Jeg gikk stadig og sjekket mitt nyfødte barn mange ganger fordi jeg var livredd han skulle slutte å puste, takket være foreningen for krybbedød som ringte meg og gjorde meg oppmerksom på hva som kan skje i barnets første leveår.

  Tanken til Helsedirektoratet og slutta.no er god, men tenkte de på konsekvensen av å lage en slik voldsom reklame, rette mot gravide ?!

  Hva synes du om reklamen?

  Var du følsom under graviditeten?

  #gravid #helsedirektoratet #slutta.no #snus #reklame #helse

 • 31.05.2016 kl.18:44
 • Familie
 • 16 kommentarer
 • Elsk deg selv..

  • 31.05.2016 kl.07:15

  Det er en ny morgen, solen skinner og jeg våkner for tiden av fuglekvitter... Det er så herlig! Da blir det liksom litt lettere å stå opp! Jeg har bestemt meg for at denne dagen skal bli helt tipp topp!

  Det er en ting jeg har tenkt lenge på, som er veldig viktig for meg. Jeg må bli bedre venn med meg selv.

  ( det sa psykologen min... Haha) det høres klisje ut, men det er sant. Jeg må bli en bedre venn med meg selv, og lære å elske meg selv mer. Sette meg selv litt lenger frem på prioriteringslisten rett og slett.

  Det har jeg ikke vært noe flink til på mange MANGE år.

  Men det begynner i dag! Jeg skal jobbe intensitet for å bli mer selvbevisst Det rare er at det ofte bare er små justeringer som skal til. Når mye av den bagasjen man har båret med seg gjennom livet forsvinner, blir man mer i kontakt med den man egentlig er. Da kan man si hei til det sprudlende barnet man én gang var.

  Jeg vil nå frem til mitt innerste vesen og det vil jeg oppnå ved dyp selvkontroll. Dette vil jeg oppnå ved stillhet og tid alene slik at jeg sakte og gradvis kan gå innover i meg selv. Det krever tid og tålmodighet.

  Jo mer jeg får realisert meg selv og får kontakt med mitt innerste, desto mer harmoni og fred opplever jeg.

  Jeg tenker slik:

  Om morningen:

  Tar jeg på de glade og positive tankene, gjennom å se meg selv i speilet og smile til meg selv, og si tre gode ting om meg selv. Det er en god start- sikkert utfordrende, men det vil endre et tankemønster.

  Troen på meg selv:

  Jeg må lære å tenke at ; jeg kan! Tenke mer positivt og bli tryggere på meg selv, mer selvsikker! Det er til syvende og sist bare jeg som kan endre det jeg evt er misfornøyd med. Andre kan ikke klandres.

  Se muligheter og løsninger :

  Ikke se så svart på ting. Jeg er verdensmester i negativ tankegang- dette må snus. Det man ikke dør av blir vi bare sterkere av, ikke sant?

  Møt utfordringer , folk og situasjoner med et åpent sinn:

  Ikke trekk de dårligste konklusjonene først. Gi det en sjans. Kanskje blir man en erfaring rikere, det kan endre noe eller man kan lære noe!

  Og med dette ønsker jeg dere alle en super duper dag! Og husk, elsk deg selv!

 • 31.05.2016 kl.07:15
 • Blogg
 • 19 kommentarer
 • Lavkarbohimmel

  • 30.05.2016 kl.19:32

  Jeg må fortelle dere en nyhet! En nyhet som har kommet nå ganske nylig. Jeg har fått helt dilla og jeg må ha en hver eneste dag! Jeg er så glad for at jeg har oppdaget en nyhet som er komplett lavkarbovennlig og som smaker himmelsk! Det er denne deilige Greske yoghurten fra Q med fersken og mango smak! Den er helt vill og jeg får vann i munnen bare jeg tenker på den.

  Ellers hadde jeg også en middag i dag, men stekt kyllingfilet med aioli og grønnsaker. Deilig! Resten av familien fikk hjemmelaget pizza.

  Det ble en litt sen middag i dag grunnet fotballtrening, men nå er alle i hus og det er lekser og kveldsrutiner som er neste steg her.

  Ha en god og deilig kveld i solen!

  #lavkarbo #greskyoughurt #ferskenogmango #qmeieriene #q #mammablogg #familie #hverdag

 • 30.05.2016 kl.19:32
 • Inspirasjon
 • 23 kommentarer
 • Han kan sjarmere meg i senk...

  • 30.05.2016 kl.17:02

  Hvis jeg kunne male et bilde av vår familie, ville jeg malt det bildet der vi alle står ute på en grønn blomstereng, hånd i hånd med verdens største smil rundt munnene våre... med solskinn, ingen skyer på himmelen og selvfølgelig helt perfekt. Det er jo slik man ønsker å ha det. Helt harmonisk, rolig og alle er glad og lykkelige til en hver tid.

  Men slik er det altså ikke.

  Eller for å si det på en annen måte, vi er vel lykkelige. Men samtidig er det en del indre konflikter i meg selv som jeg må ta tak i noen ganger.

  Er det noen her i verden som kan "tråkke meg på tærne" og "pelle meg på nesen" et utall ganger- er det jo nettopp mine barn. Ingen andre får så mange sjanser som de. Jeg sier ifra igjen og igjen, med et smil om munnen og med myk og øm stemme.

  Men har jeg først fått nok, da har jeg fått skikkelig nok! Da står jeg i fyr og flamme og blir helt vill.

  Jeg regner nesten med at det er flere mammaer og pappaer der ute som har kommet med "trusler" i de svakeste øyeblikkene. I de momentene hvor du blir så frustrert at du sier noe utrolig teit, eller ting for en konsekvens som du gjerne vet er vanskelig å gjennomføre. Men er det sagt, så er det sagt. Og jeg er en sta jævel.

  Et eksempel fra i går, en skikkelig regnfull dag- uten muligheter for å gå ut å leke. Og tilsynelatende går dagen veldig bra, nesten for bra. Men i løpet av dagen rakk jeg og bli veeeeeldig irritert hvertfall en gang.

  Jeg ble sur på niåringen min, fordi jeg måtte si en ting til han flere ganger, og han hørte ikke etter. Faktisk så snakker vi total ignorering. Og det gjør meg frustrert. Han satt og spilte PlayStation og var ikke tilsnakkelig. Han var i en annen verden. ( han hører meg nok i bakgrunnen der et sted) men han er god til å late som han ikke hører hvertfall. Det skal han ha.

  Jeg søker igjen oppmerksomheten hans, og da snur han seg mot meg og geiper!?#*#%€£&:@:"

  Og sier: "hva er det for noe mas?!"

  Og jeg bare : avbryter hele spillet og skrur av spillet.

  Sånn kan man ikke snakke til en voksen.

  Han ble nok frustrert over at jeg forstyrret han i spillet og jeg forstår det, men hadde han lyttet første gang ( så jeg slapp å mase) hadde dette vært unngått.

  I sinne kaster han denne kontrolleren i gulvet, ( og en slik koster 599kr - bare for å nevne det) og da ble det bare nok. Jeg sa at nå blir det ikke noe PlayStation hele uken! Ferdig snakket.

  Utfordringen nå blir å holde det jeg sa. Han ble skuffet og har evne til å sjarmere meg i senk. Og myk om hjertet som vi mammaer er... Ja, du vet hvordan det er..

  Men nå må jeg holde mitt ord. Ingen spilling hele uken!

  Det skulle dessuten bare mangle. Det er meldt sol hele uken!

  Har du utfordringer med å holde ditt ord?

  Kommer det med "trusler" når du blir frustrert ?

  #familie #foreldreogbarn #mamma #mammablogg #livet #utfordring #hverdag

 • 30.05.2016 kl.17:02
 • Familie
 • 17 kommentarer
 • Vinneren av favoritt-vårbilde

  • 29.05.2016 kl.18:33

  Det er søndag ettermiddag og nå klart for å vise alle de flotte bildene dere har sendt meg! Utfordringen var å sende meg et bilde som gir dere en vårfølelse og det kunne være hva som helst.

  Det har kommet inn så utrolig mange flotte bilder og det har vært vanskelig å velge ut det aller beste bilde og begrunnelsen hvorfor...

  Første mann ut er : Tone !

  Et herlig bilde som hun har sendt inn her!

  Det neste bilde er fra Monica93.blogg.no .

  Fantastisk bilde med en marihøne.

  Neste bilde er fra Eilasverden . Et herlig naturbilde.

  Så er det Randi sitt bilde som også er helt utrolig fint!

  Neste bilde er Seljordslia sitt bilde. Vakkert!

  Og så denne fruens bilde .

  Her kommer bidraget til Mette !

  Neste bilde er Annebe sitt bilde.

  Så kommer bidraget til Toini

  Neste ut er bidraget til frodith , og hennes herlige skyggebilder!

  Siste bidraget er fra Lindafoto !

  Alle bildene er utrolig flotte og var ikke akkurat lett å velge en favoritt blandt disse.

  Men etter mye tenking gjennom dagen kom jeg frem til at Annebe sitt bilde ble en favoritt denne dagen. Dette bildet syntes jeg speiler en veldig norsk vår, norsk natur, med de flotte bjørketrærne. Jeg fikk en vårfølelse når jeg så dette bildet! Gratulerer til deg Annebe!

  Men alle bildene var selvfølgelig fantastiske og tusen takk for at så mange var med på denne utfordringen!

  #utfrodring #foto #vår #norge #bilde #natur #mammablogg

 • 29.05.2016 kl.18:33
 • Blogg
 • 19 kommentarer
 • Bakedag

  • 29.05.2016 kl.16:44

  Det er en deilig innedag, vinduene står på vidt gap og vi har en skikkelig lufting her. Det lukter så deilig ute, mildt og regn i været og det er så friskt. Og det blir varmt her inne, for her er det baking på gang.

  Vi lager pizza horn som skal serveres på vennegruppen på tirsdag.

  Deigen ble så perfekt og fin.

  Oppskrift på deigen:

  1/2 kg hvetemel

  1 ts sukker

  3,5 dl melk, lunken

  75 gram smeltet smør

  25 gram gjær

  1/2 Ts salt

  Bland alt til deigen blir fin og smidig.la det heve i 60 min. Elt da deigen og del i to store emner.

  Kjevle til en flat sirkel og del i 8 deler. Legg på ønsket fyll og rull fra den brede siden og innover mot den smale. Etterheve i 30 min.

  Pensle med egg.

  Stekes i 12-15 min på 200 grader.

  Ellers er huset fullt av barn som har kommet på besøk så det er liv her, det er veldig koselig.

  Senere kårer jeg mitt favoritt vår bilde som dere har sendt meg!

  Ha en fortatt nydelig søndag!

 • 29.05.2016 kl.16:44
 • Inspirasjon
 • 15 kommentarer
 • Rainy day...

  • 29.05.2016 kl.10:45

  God morgen alle skjønne. I dag regner det og jeg ser for meg at det blir en innedag. Vi må finne på en del artige aktiviteter slik at ingen av oss ender opp med å kjede seg.

  Vi skal blandt annet bake pizzahorn som vi skal ha på vennegruppen på tirsdag. Og vi har en del klær til vask, så vi har nok å holde på med.

  Vi har nettopp kost oss med en lang og deilig frokost. Eggerøre! Og jeg hadde i tillegg litt tacosalat, og en Gresk yoghurt med mango og fersken. Den var sinnsykt godt. Nyheten fra Q meieriene smakte himmelsk og den er super lavkarbo vennlig. Helt fantastisk! Den var 50 ganger bedre enn den med appelsin og sitron så denne skal vi fylle kjøleskapet med.

  Er jo perfekt som mellomtid også.

  Anbefaler denne på det sterkeste!

  Har dere noen spennende planer for dagen? Det er digg å bare bruke dagen på å lade opp til ny uke. Kose seg inne i regnværet og bare være sammen!

  #søndag #helg #familietid #familiekos #hverdagsglede #kosthold #lavkarbo #inspirasjon #helse #mat #mammablogg

 • 29.05.2016 kl.10:45
 • Inspirasjon
 • 17 kommentarer
 • Pattesalven som reddet meg...

  • 28.05.2016 kl.11:39

  Tidligere denne uken var jeg rimelig desperat da hendene mine føltes helt utrolig ødelagt. Plaget av exem, kløe, svie og en enorm plagsom hovenhet. Jeg hadde vondt, klarte ikke å slutte å klø og jo mer jeg klødde, verre ble det. Jeg klødde meg til blods og det var så grusomt.

  Jeg har prøvd omtrent alt som finnes av dyre og rimelige kremer i alle variasjoner, med og uten steroider og kortison og ingen ting har fungert. Jeg har byttet ut håndsåpe, bruker vaskehansker når jeg vasker opp og har til og med allergitestet meg- uten at det sko ut noe særlig på de testene.

  Men jeg fikk et tips av en av dere nydelige lesere, nemlig fra etdiktomdagen , og hun kunne anbefale meg en pattesalve som heter Agrysan. Jeg har forsøkt denne et par dager nå. De første to dagene ble jeg mer skeptisk, fordi det ble ikke bedre og jeg var jo desperat! Men fra i går til i dag Har det blitt en ekstrem bedring! Den tykke "skorpen" med eksem er borte! Og kløen har sluttet. Hendene føles myke og smidige og jeg er så GLAD! Jeg er så takknemlig for dette rådet og jeg skal dra og kjøpe mer av denne.

  Jeg kjøpte den på Felleskjøpet (av alle steder) og den kostet 49 kr for en tube med 100 gram. Det er vel en av de rimeligste kremene jeg har forsøkt. Det er helt utrolig.

  Agrysan er en hud - og spenesalve som beskytter huden mot uttørring. Kremen renser og heler smårifter i huden. Kremen er mykgjørende og inneholder bivoks, som har en meget gunstig virkning på sensitiv og sart hud.

  Skulle nesten ønske jeg hadde et før og etter bilde, men hendene mine var så stygge at jeg skammer meg skikkelig over de- så jeg tenkte ikke engang på å ta bilde av de.

  Tusen takk til deg, Etdiktomdagen ! Denne funket !

 • 28.05.2016 kl.11:39
 • Inspirasjon
 • 20 kommentarer
 • Frisk morgen med kaffe og lavkarbo frokost

  • 28.05.2016 kl.09:47

  God morgen. Deilig å våkne til fuglekvitter, etter en lang og deilig natt. Sove til vi våkner av oss selv, og starte dagen rolig. En deilig kaffekopp, en god og avslappende frokost.

  I går kjøpte jeg de nye greske yoghurtene fra Q gresk yoghurt med sitron og appelsin.

  Jeg har gledet meg veldig til å smake denne. Den luktet i alle fall helt fantastisk! Sommer var den første følelsen! Da lover det godt!

  Den smakte utrolig fresht og deilig og det er kun 9 g karbohydrater or 100 gram i denne så det er så veldig innafor det!

  En god start på dagen!

  I dag skal vi vaske vinduene, på inn og utside! Det er en jobb jeg ikke synes er spesielt moro, men her om dagen når solen skinte på rutene, så jeg hvor møkkete de vinduene virkelig er! Det var helt ekstremt. Så når var det på høy tid. Det blir utrolig bra til slutt da, for man merker sååå stor forskjell når de var så super møkkete.

  Ellers skal vi bare kose oss, forberede og planlegge bursdagen til eldstemann her. Han blir 9 år om ca to uker og vi har invitert veeeeeldig mange barn.

  Vi har leid et klubbhus så vi har mye plass.

  Hvis du vet om morsomme bursdagsleker tar jeg gjerne i mot tips og ideer !

  Vi skal også ha vennegruppe til uken. Det er et flott tiltak for at barna i klassen for et godt samhold. Så det gleder vi oss til.

  Ha en fantastisk lørdag alle skjønne

  #lavkarbo #frokost #lørdag #helg #familie #hverdagslykke #qmeieriene #greskyoghurt #sommerfølelse

 • 28.05.2016 kl.09:47
 • Inspirasjon
 • 20 kommentarer
 • Herregud jeg skvatt!

  • 27.05.2016 kl.19:24

  Jeg ante fred og ingen fare sammen jeg tok sykkelen fatt for å kjøpe tacolefser, som selvfølgelig hadde glemt. Syklet fort avgårde, plukket med meg lefsene og syklet hjemover. Kiwi er bare et lite steinkast unna oss, så det er en 2 min sykkeltur. På vei hjem sykler jeg under en undergang/ minitunnel og der står det en ELG! Jeg skvatt så inni granskauen! Og den var selv ganske forvirret og frustrert og trippet frem og tilbake. Jeg stoppet sykkelen og stod helt stille, men var livredd såklart.

  Heldigvis løp den avgårde etter hvert og jeg kunne trygt sykle hjemover. Typisk nok hadde jeg selvfølgelig ikke med meg telefonen så jeg fikk ikke tatt noe bilde for å dokumentere denne sjeldne opplevelsen. Det var forresten veldig overraskende i seg selv, for dette er ikke akkurat noen vanlig plass for elgen. Ja det er en skog i nærheten, men det er jo også mye folk og trafikk. Det har absolutt dagens opplevelse for å si det slik!

  Vi fikk kost oss med taco etterhvert, og nå er alle mette. Ungene er ute og leker med nabo ungene og vi slapper av!

  Tidligere i dag hadde jeg en rask husvask. Støvsugde og tørket støv og skiftet sengetøy og vasket badet! Da jeg skulle støvsuge under sofaen fant jeg en god del hamstermat som vår lille venn har plassert der.. Veldig merkelig, men godt jeg tok en skikkelig vask når jeg først var i gang.

  Ha en super fredagskveld!

 • 27.05.2016 kl.19:24
 • Familie
 • 20 kommentarer
 • Når man blir skuffet

  • 26.05.2016 kl.13:45

  Når forventningene er høye og man lengter etter noe godt og forfriskende... Og så smaker det hoggorm! DEN FØLELSEN...

  Jeg var innom kiwi for å handle no småtterier og så får jeg øye på en nyhet i melke og yoghurt skapet! Jeg elsker jo nyheter og vil prøve alt som er nytt, og særlig gresk yoghurt, med mye protein og mindre karbos!

  Nyheten fra Synnøve gresk yoghurt sommerspesial med sprudlende kiwi, var ikke særlig sprudlende..

  Boksen var jo helt fantastisk sommersøt, så bare det var grunn nok i seg selv til å kjøpe denne. Den lyste sommer lang vei og jeg tenkte dette må jo bare smake bra!

  Jeg åpnet begeret og ble først skeptisk fargen.. Den var merkelig grønn og luktet rart. Det var faktisk slik at jeg var usikker på om jeg skulle tørre å smake..

  Jeg turte.. men burde ikke ha gjort det.. Jeg klarte nesten ikke svelge det. Det var en merkelig smak og fargen ødela egentlig fra starten den også..

  Jeg elsker alle yoghurtene fra Synnøve.. De har mange gode varianter. Men denne... den var mislykka.

  Men de skal ha for å ha skapt skikkelig sommerstemning, for søtere beger har jeg ikke sett på leeeeeeenge..

  #greskyoughurt #synnøve #helse #lavkarbo #kosthold #sunt #helse #sommer #sommerspesial #kiwi

 • 26.05.2016 kl.13:45
 • Inspirasjon
 • 13 kommentarer
 • Har du noen gode råd?!

  • 26.05.2016 kl.07:34

  Solen skinner nok en dag og vi nærmer oss helgen. Ulen har gått fort og det er vel og bra.

  Det er så skjønt ute, når solen skinner inn gjennom stuevinduene og blomster og trær bugner og gjør det så frodig og fint der ute.

  Men det er en ting som er litt plagsomt.

  Hendene mine! Jeg sliter med de. Vet ikke hva jeg skal gjøre.

  På vinteren har jeg kulde eksem og på sommeren får jeg en annen eksem. Det klør og svir og ingenting hjelper. Fingrene er helt hovne og jeg må beherske meg skikkelig for ikke å klø hull i huden min.

  Jeg har tatt allergitester, men ingenting slår ut på de. Jeg har vært hos hudlege/ spesialist som kun mener at hendene mine er dehydrerte. Men jeg føler at jeg er flink til å smøre med gode parfymefrie kremer og bruker vaskehansker når jeg vasker.

  Jeg har forsøkt alt som finnes av dyre og "gode kremer", omtrent alt man finner på både apotek og helsekost. Men utslettet gir seg ikke.

  Har dere noe erfaring med dette? Jeg tar gjerne i mot anbefalinger, for jeg er virkelig desperat!

  Ønsker dere alle en super dag!

 • 26.05.2016 kl.07:34
 • Inspirasjon
 • 28 kommentarer
 • Er du med?!?

  • 24.05.2016 kl.16:03

  Jeg vil gjerne sette i gang en aldri så liten konkurranse! Det er en stund siden jeg hadde konkurranse på bloggen så nå er det på tide!

  Premien er rett og slett en overraskelse!

  Vi er godt i gang med våren, og om bare noen dager bikker vi over i sommermåneden! Alt forandrer seg ute nå, trærne bugner av grønt og det er blitt så frodig og vakkert ute!

  Blomsten spretter opp av jorden og det er så mye vakkert å se!

  Konkurransen går ut på:

  Send meg et bilde av noe ute i naturen som du synes er vakkert på akkurat denne årstiden. Det kan være hva som helst. Send bildet til missmommy.blogg@gmail.com

  Alle bildene blir publisert, med link til bildets eier.

  På søndag trekkes det en vinner og alle bildene blir lagt ut!

  Er du med?!

  Jeg håper det! Gleder meg til alle flotte bidrag!

  #konkurranse #vår #sommer #foto #bilde #inspirasjon #mammablogg #livet #hverdag

 • 24.05.2016 kl.16:03
 • Inspirasjon
 • 30 kommentarer
 • Uken starter med et brak!

  • 23.05.2016 kl.07:36

  Jeg må si at det er ikke mye moro å våkne slik! Du hører det tapper på vinduene og du vet hele familien skal ut! Og i dag uten bil... Selvfølgelig pøser det ute! Jeg er vanligvis veldig glad i regn, synes det er koselig. Men i dag ble det stress. Eldstegutten har selvfølgelig lagt igjen begge regnjakkene på skolen, og jeg måtte finne min egen langt inne i boden...

  Kom meg avgårde til slutt.

  Heldigvis er det meldt nydelig vær fra onsdag igjen så det får være noens se frem til.

  Helgen har gått utrolig fort og det har vært travelt hos oss! Mye barn, hit og dit. Men vi har klart å nyte øyeblikkene!

  Håper dere har hatt en strålende helg!

  Ønsker alle en herlig uke!

 • 23.05.2016 kl.07:36
 • Inspirasjon
 • 25 kommentarer
 • En pakke til meg selv .... fra meg selv...

  • 20.05.2016 kl.20:07

  Endelig er det fredag! Denne uken har vært kort men slitsom.. Ble helt slått ut etter 17.mai og føler at jeg har hatt skikkelig manko på søvn..

  Meeeen som trøst til meg selv, har jeg kjøpt meg et par sommersko som jeg har siklet på en stund.

  Et par Michael Kors sko, daisy heter de, k en deilig syrin farge. Eller Lilac, som fargen egentlig heter.

  Jeg er super fornøyd! De er super gode å gå med og jeg ELSKER fargen! Noen ganger må man unne seg noe extra..

  Ellers har vi også fått handlet litt småtteri til gutta, det begynner å bli på tide med shortser og t-skjorter, men gutta har vokst fra alt, absolutt alt!

  I morgen skal eldste gutten sove over hos en venn oh lillebror skal ha overnattingsbesøk her. Men først og fremst skal jeg på harrytur til Sverige med min mor! Jeg gleder meg! Bare jeg og mamma!

  Har dere noen spennende planer for helgen?

  #sko #helg #fredag #fordijegfortjenerdet #michaelkors #mammablogg #mamma #familie

 • 20.05.2016 kl.20:07
 • Inspirasjon
 • 15 kommentarer
 • Dagen derpå!

  • 18.05.2016 kl.07:14

  Spør dere meg synes jeg det burde vært obligatorisk med en fridag etter 17 mai. Ikke nødvendigvis fordi jeg skal feste så mye, men fordi det er en sinnsykt altoppslukende dag og mye inntrykk og barna er i 100 fra de våkner, og til de omsider klarer å sovne... Og de sovner ikke tidlig akkurat, men kroppen full av spennende "gledeshormoner" og begeistring.

  Det var rimelig vanskelig å få dradd de opp i dag. Og de forflyttet seg bare fra sengen og inni sofaen i stuen, det var vanskelig å holde liv i de..

  Det er godt det er en kort uke, og at vi begynner nå på onsdag. Jobb, skole og barnehage i tre dager, og så kan vi slappe av og få igjen litt overskudd.

  I frykt for å høres veldig utakknemlig ut etter fire hele dager med fri- så må jeg understreke at 17 mai kan ta pusten fra en hver.

  Nå venter jeg på toget, det er overskyet men fortsatt behagelig temperatur. Merker jeg er litt varm i ansiktet og fikk en del farge i går- solkrem kunne vært lurt her.

  Ønsker dere alle en super dag! Nyt de som er igjen av uken!

  Hadde du utfordringer med å stå opp i dag ?

  #onsdag #hverdag #familie #foreldre #mammablogg #livet #barn

 • 18.05.2016 kl.07:14
 • Inspirasjon
 • 8 kommentarer
 • Is hele dagen?

  • 17.05.2016 kl.21:34

  Kjenner det kilte litt i nervene når gutta

  Våknet opp og det første de sier er : " det er 17 mai!!!!"

  Det er superstas og de har virkelig gledet seg. Den store dagen var endelig kommet. De hat jo ventet på dette hele mai måned. Russekort, 17 mai tog, russetog- ja det er jo tett og slett barnas dag!

  Men jeg kjente det kilte litt i nervene når de roper ut at de kan jo tross alt spise hvor mange is de vil!!

  Sier hvem liksom ? Ikke jeg...

  Det er klart at barna skal få kose seg på 17 mai! Dette er jo tross alt deres dag. De skal få liv å kose seg. Det er bare litt hardt å bare la fe spise ubegrenset med is.. Haha... Men det er klart, det er jo begrenset hvor mye is de virkelig orker. Og i dag orket de vel 4 is hver. Det er innafor spør du meg.

  Vi voksne har også fått oss et glass med bobler. En god Prosecco rett og slett. Det er også innafor. Hihi..

  Dagen har vært perfekt på så mange måter og vi har hatt en helt fortreffelig dag. I morgen braker det løs med hverdag igjen- etter en lang og deilig pinsehelg. Mange fridager på rad gjør meg bortskjemt, men tre dager til helg, skal ikke klage!

  Hvor mange is ble de på deg / dere i dag?

 • 17.05.2016 kl.21:34
 • Familie
 • 7 kommentarer
 • Den store gnagsårdagen!

  • 17.05.2016 kl.17:10

  Hipp hipp hurra! Gratulerer med dagen alle skjønninger! Håper dagen deres har vært super!

  Vi ha hatt strålende vær, perfekt temperatur og alle har storkost seg!

  Pølser, is og mye godt humør.

  Vi hadde ansvar for salg av kaker og kaffe på skolen og det var arrangementer og mye moro på skolen i regi av FAU.

  Når vi var ferdig med barnetog og russetog og alt av arrangementer, var føttene mine ganske så skitne. Gnagsår på alle mulige steder på foten og jeg måtte til slutt ta av meg skoene på veien hjem.

  Men bortsett fra det, har dagen vært perfekt!

  Håper dere har hatt en super duper dag med mye latter og smil!

  Gratulerer med dagen!

 • 17.05.2016 kl.17:10
 • Familie
 • 7 kommentarer
 • Snart den store dagen...

  • 16.05.2016 kl.22:40

  Da er alt klart for den store dagen i morgen. Nasjonaldagen! Antrekk er strøket og hengt pent på hengere, flaggene er funnet frem fra boden. Og by The way... Så mange flagg vi faktisk har! Må ha kjøpt to nye hvert år og plutselig når vi ryddet i boden- fant vi sånn 8 stk bare.. Haha!

  Vi har ikke fått handlet på på den "søndagsåpne" butikken her, så vi får ta til takke med det vi har her. Det blir vel både pølser og is på samtlige i familien i morgen, så det er ingen som skal dø av sult!

  Vi har hatt besøk i dag, så vi har brukt dagen med søster og hennes kjæreste - skravlet og drukket både te og kaffe. Været har vært herlig og store gutten min kom hjem fra telttur og var i fyr og flamme og hadde masse å fortelle fra turen. Han har virkelig hatt det moro!

  Hamsteren har til og med vært ute på oppdagelsesferd i dag, og det så ut som hun syntes det var veldig spenennde.

  Jeg sitter nå her med et glass rød vin og forbereder meg til i morgen. Nyter noen øyeblikks stillhet og to før vi hopper i køya..

  Ønsker dere alle en herlig feiring i morgen !!!!

  #familie #mandag #inspirasjon #hverdag #pinse #langhelg #mammablogg #barn #hverdagslykke

 • 16.05.2016 kl.22:40
 • Familie
 • 17 kommentarer
 • Dårlig på planlegging...

  • 16.05.2016 kl.10:18

  Våknet nå og resten av familien sover.. Jeg kan altså nyte en deilig kaffekopp alene. Største gullet kommer hjem i 3-4 tiden i dag og da er det fotballkamp! Gjett om vi har savnet han da! Selv om det har vært koselig å gi all oppmerksomheten til en, for en gang skyld..

  Solen skinner ute og det ser ut til å bli nok en fantastisk dag.

  Jeg ser også at jeg har vært veldig dårlig til å planlegge 17 mai og pinsehelgen. Vi skulle gjerne vært en tur i butikken, for å si det sånn.. Jeg aner ikke helt hva vi skal spise i morgen og kake er heller ikke planlagt! At det går an!!

  Jaja, nå skal jeg først nyte denne kaffekoppen i fred, så får jeg se hva vi gjør med det andre..

  Har du planlagt 17 mai middag og kake?

  #16mai #familie #sol #langhelg #livet #mammablogg #inspirasjon

 • 16.05.2016 kl.10:18
 • Inspirasjon
 • 15 kommentarer
 • Får ofte blomster av gutta

  • 15.05.2016 kl.16:22

  Det er veldig koselig å få blomster, og jeg er eksepsjonelt glad i blomster! Elsker å få de og jeg kjøper de også gjerne selv.eller nå mot sommeren, så plukker jeg de gjerne.

  Guttene mine vet hvor glad jeg er i blomstene og de kommer ofte med flotte blomster til meg! De er veldig stas for en mamma og jeg blir sjarmert hver gang- men de vakre blomstene kommer gjerne fra noens hage...

  Men i dag har vi plukket nydelige liljekonvall på vei hjem. Så nå er det kjempefint med en bukett på kjøkkenbordet.

  #blomster #sommer #mai #mammablogg #hverdagsgleder #hverdagslykke #familie #foreldre #barn

 • 15.05.2016 kl.16:22
 • Inspirasjon
 • 6 kommentarer
 • Langhelg!

  • 15.05.2016 kl.13:21

  Det er så godt å starte dagen rolig, sove lenger og bare ta alt med ro, i eget tempo. Nyte dagen! Skikkelig godt med langhelg. Eldstegutten er på kano tur og kommer hjem i morgen, han er med nabogutten og har sovet i telt i natt og er helt ekstatisk! Han storkoser seg...

  Vi andre er hjemme og har det stille og rolig. Lillebror har besøk av en venn fra barnehagen og vi skal ta oss en liten tur ut snart...

  Det er rimelig kjølig ute.13-14 grader og det blåser en del ute. Men vi tar oss allikevel en tur ut, det er jo tross alt sol ute.

  Ha en strålende dag alle kjære!

 • 15.05.2016 kl.13:21
 • Familie
 • 9 kommentarer
 • Dugnad, shopping og stress

  • 12.05.2016 kl.16:34

  Puh! Dagene går i et og det er plutselig torsdag før jeg rekker og blunke! Etter en lang og klam arbeidsdag er det nå tid for dugnad i barnehagen. Det skal rakes, feies og gudene vet hva... Det er koselig da.. Litt kaffe blir det vel også, i følge invitasjonen. (Blunkesmilefjes)

  Jeg har på magisk vis rukket å shoppe litt på veien også, mens jeg ventet på toget. Jeg fikk mail fra KappAhl i dag og det var så mange fine klær som jeg fikk så lyst på, i tillegg så var det jo 3 for 2, så da måtte jeg løpe innom! Jeg fikk rasket med meg 3 flotte plagg, i min størrelse- så får jeg bare prøve det når jeg kommer hjem!

  Bildene skal jeg vise dere litt senere i kveld!

  Nå er det rett og slett rett opp i barnehagen og gjøre en innsats!!

  #torsdag #shopping #kappahl #sommer #dugnad #mamma #familie #hverdag #livet

 • 12.05.2016 kl.16:34
 • Inspirasjon
 • 15 kommentarer
 • Lavkarbo-kveldsmat og solnedgang

  • 10.05.2016 kl.22:06

  God kveld skjønne!

  Jeg sitter her og koser meg med cottage cheese pannekaker og bær og nyter at denne dagen også har vært helt herlig! Været gjør noe med sjelen og sinnet og det er så deilig å se guttene solbrune og glade når vi henter de etter jobb!

  Jeg har også to lavkarbo brød i ovnen, endelig- jeg oppdaget nemlig at jeg var tom for fiberhusk! Det MÅ være i brødet for å binde alt sammen.

  Da var det bare å kaste på seg hjelmen og sykle bort på kiwi. Tok det som trim.

  På veien fikk jeg se den nydelige solnedgangen med rosa skyer og herlig stemning. Lyset var helt magisk der ute og jeg hadde bare lyst til å bli stående og observere- men måtte hjem å hive brødene i ovnen.

  Har også vært og handlet litt sommerklær til gutta! De vokser jo fra alt som er! De har blitt veldig lange siden forrige sommer, så vi trenger flere shortser og t-skjorter.

  Håper dere har hatt en knall dag!

  #lavkarbo #mat #inspirasjon #helse #sommer #varme #livet #sol #mamma #mammablogg #familie

 • 10.05.2016 kl.22:06
 • Inspirasjon
 • 20 kommentarer
 • Lykke, sommerfugl og sol!

  • 09.05.2016 kl.20:06

  Det er helt greit å planleggingsdag i skolen og barnehagen når været er slik som det har vært i dag! Jeg er helt varm i kinnene og merker at jeg har fått masse sol..

  Helt nydelig..

  Vi har fått fikset alt vi ville fikse i dag og vært ute heeeeeleeeeee dagen. Vi dro bort på Gsport og leverte både min og eldstemann's sykkel. Begge syklene er nye men har laget merkelige lyder og skranglet og pep! Gutten min fikk byttet hele sin sykkel og jeg fikk skrudd girene riktig på, så da var vi veldig fornøyde.

  Vi har kost oss med is og sykkelturer, lekeplass og til slutt et lite besøk av mormor før fotballtreningen.

  Minstemann fikk en sommerfugl på skulderen sin i dag også, noe som var veldig stas for både han og oss andre. Den sommerfuglen satt der lenge, dessverre var den ene skulderen i skyggen så den synes så vidt på den svarte t-skjorten hans.

  Til middag for fotballen rakk vi så vidt å varme noen fiskekaker og kokte broccoli og blomkål til, med remulade ved siden. Det var godt og det gikk ned på høykant! Og lavkarbo vennlig for min del.

  Å sitte i gresset med lillebror på fanget og kaldt sitronvann- DEN følelsen. Det var en magisk dag rett og slett!

  Håper dere har hatt en magisk dag i solen!

  #sol #sommer #familie #barn #foreldre #forballmamma #hverdag #mandag #lavkarbo #kosthold

 • 09.05.2016 kl.20:06
 • Familie
 • 13 kommentarer
 • Gratulerer med frigjøringsdagen!

  • 08.05.2016 kl.10:47

  God morgen alle skjønne! Solen skinner og det er allerede 20 grader ( i skyggen ) barna er smurt med solkrem og hopper og spretter på trampolinen! Jeg er klar for en ny sommerdag!

  Det er til og med frigjøringsdagen i dag, så gratulerer!!!

  Vi har nettopp kost oss med en sen og nydelig frokost! Gutta har spist speilegg, og vi alle kost oss med hver vår lille "berrybowl".

  Jeg pisket sammen litt krem og blandet den med litt bringebær yoghurt 0,0 fra yoplait! Masse proteiner og med deilige bringebær og blåbær på topp. Og selvfølgelig litt hakkede mandler. Smakte utsøkt. En god start på dagen rett og slett.

  Flere kopper kaffe er inntatt, så nå kan dagen starte.

  Nyt denne deilige solskinnsdagen!!

  #sol #sommer #familie #barn #foreldre #mammablogg #søndag #hverdag #livet

 • 08.05.2016 kl.10:47
 • Familie
 • 8 kommentarer
 • Mamma? Hva betyr fuck.......?

  • 07.05.2016 kl.18:10

  Vi har vært i Oslo i dag og nytt dagen i det deilig været! Jeg vet ikke hvor varmt det kan ha vært, men jeg har hatt altfor mye klær på meg i alle fall! Nydelig sol! Vi startet dagen på Thon Hotel Slottsparken,hvor vi var med på å lage armbånd for "fuck cancer", til inntekt for Kreftforeningen! Det er klart man skal bidra der vi kan og vi fikk laget en del armbånd, også noen nye Limited editions som skal selges på nettbutikken i oktober.

  Gutta lurte litt på hva "føkk" betyr, og de spurte ganske høyt i lokalene der vi satt sammen med en god del andre og lagde armbåndet. Jeg ble litt forlegen- men stotret frem at det betyr at " kreft er noe dritt". Det høres kanskje ikke såååå mye bedre ut, men bedre enn det direkte oversatte ordet hver fall!

  Etter to timer med fuck cancer, gikk vi tørste og sultne ut og dro på pannekakerestauranten "Creperie du Mari". Der har de super gode pannekaker og gutts valgte en med nutella, jeg og søsteren tok med mozzerella og spinat! Nydelig rett og slett!

  #fuckcancer #kreftforeningen #oslo #oslove #familie #helg #mammablogg #mat #lørdag #sommer

 • 07.05.2016 kl.18:10
 • Familie
 • 17 kommentarer
 • Fredag ettermiddag og skikkelig vårstemning!

  • 06.05.2016 kl.20:12

  Det er helg og vi startet den med å gå en tur innom Narvesen. De har småis til halv pris og jeg må innrømme.... jeg tok en også!

  Vi måtte feire det nydelige været i dag, koste oss ute uten jakkene og luer. Det var godt og varmt og 18 grader! Det er klart vi må kose oss!

  Gutta har til og med blitt ganske solbrune i ansiktet i dag, så vi he kjøpt caps og solkrem. De er jo mye ute så det er greit å beskytte litt.

  Til middag har vi hatt hamburgere! Jeg lagde min egen vri på burgeren, uten brødet- like godt! Nydelig var det rett og slett.

  Nå skal vi bare kose oss til det er tid for kveld!

  Så avslutter vi med en varm dusj og massasje. Gutta synes nemlig det er godt å avslutte med en massasje på kvelden etter en god og varm dusj. Da smøres de inn i en god Bodylotion og så masserer vi nakke, armer, ben og føtter. Da blir de gode og avslappet og sover veldig godt.

  Koselig er det også.

  I morgen er det jo meldt nydelig vær så jeg ser for meg en sykkeltur til bondegården som er ca 29 mi ytterst sykkeltur herfra! Da kan vi ta med oss drikke flasker og litt mat.. Så koser vi oss!

 • 06.05.2016 kl.20:12
 • Inspirasjon
 • 24 kommentarer
 • God- følelsen...

  • 06.05.2016 kl.07:11

  God morgen! Da var fredagen her igjen! Tiden går så utrolig fort, som vanlig! Fredag er alltid god følelsen, det er bare så godt! Og denne helgen har vi her i sør mye sol og se frem til, håper alle i hele la det får nydelig vær! Da blir helgen ekstra god! Planen er ut på tur! Ut i naturen, hele dagen, nyte at sommeren er på vei, kose oss sammen hele familien!

  Det er tid for siste dag av challengen til Daddaogveien!

  Og dagens tema er ; "min favorittfølelse"!

  Det er mange følelser som er favoritter.

  Blandt annet :

  1. Den absolutte beste følelsen er når barna uoppfordret kommer for å sette seg inntil for å kose. Den nærheten er så god. Da kjenner jeg meg virkelig levende og høyt elsket!

  2. En annen favoritt følelse er når jeg får skikkelig latterkrampe og ikke klarer å stoppe, tårene triller og jeg får vondt i magen! Det er deilig å le helt hemningsløst!

  3. Lykken sammen med familien. (Den hører jo litt til nr 1. Kvalitetstid sammen med de nærmeste- det er det beste!

  Akkurat nå har jeg også skikkelig fredagsfølelse, og en helgestemning som er til å ta og føle på.

  Ønsker dere alle en knall helg med mye sol og varme!

 • 06.05.2016 kl.07:11
 • Inspirasjon
 • 14 kommentarer
 • Tålmodigheten lenge leve...

  • 05.05.2016 kl.21:10

  Hoppende sprettende glad!!! Jeg har ventet i månedsvis på dette!

  Jeg vet at med litt tålmodighet skal orkideen kunne blomstre igjen etter alle blomstene er falt av. Og sist min "døde", bestemte jeg meg for å beholde den, vanne den som før, stå i vinduskarmen og være snill mot den.

  Dette har jeg gjort! Og for noen uker siden kom det en knopp, helt øverst på stilken... Og en til... Og en til....

  Nå er det maaaaange knopper på stilken og en har sprunget ut!!! Jipppppiiiii !!!

  Det åpnet seg i går, og jeg er så utrolig glad jeg ikke bare kastet den, sånn som jeg alltid har gjort tidligere..

  Se så vakker den er! Det er naturens mirakel retning slett. Fascinerende at det går an..

  Og det mest fascinerende er jo at jeg hadde tålmodighet nok til å se den blomstre igjen!

 • 05.05.2016 kl.21:10
 • Inspirasjon
 • 16 kommentarer
 • Dagens aktivitet for ungene- avkastning i nabolaget ...

  • 05.05.2016 kl.16:57

  Denne dagen har virkelig vært helt fantastisk! Solen skinner fortsatt og det har vært 16 grader ute!

  Gutta og nabogutten fant ut at de ville ha en liten "kiosk" i svingen, her i gaten hvor vi bor. Det er jo perfekt turdag og mange og mange både jogger og sykler forbi.

  De stekte vafler, og varmet vann. Så de hadde en haug med vafler, kald saft og pulverkaffe til salgs.

  De stod og solgte vafler i bortimot 2 timer og tjente 180kr på dette. 60kr på hver gutt. Super stolte!

  Jeg har holdt på litt både ute og inne. Vasket masse klær, sengetøy og vasket gulvene i heimen. Ryddet litt ute og driver og koker opp en tomatsaus (laget fra bånn) , som vi skal lage pizza eller pasta med ( gutta har ikke helt bestemt seg enda )

  Ellers er det bare å nyte resten av denne herlige fridagen !

  Hva har dere gjort i dag?

  #hverdag #fridag #familie #foreldre #barn #livet #mamma #mammablogg #inspirasjon

 • 05.05.2016 kl.16:57
 • Familie
 • 18 kommentarer
 • Vår lille venn...

  • 05.05.2016 kl.11:21

  God morgen alle skjønne!

  Det var så deilig å våkne i ro og fred, ta en kaffekopp og frokost i rolig tempo. Solen skinner og været er deilig! Det er 14 grader ute og vi må ut i den friske vårluften.

  Vi hadde også litt action her på morgenkvisten. Vi har nemlig en liten hamster, som heter Pip. Hun er en gullhamster og er så tam og kosete.

  Vi lot henne gå lutt rundt på gulvet i dag, som hun pleier, men hun gjemte seg så godt.

  Vi fant hun til slutt og hun hadde gjemt seg under en kommode som er skrudd fast i veggen, så det var kutt av et prosjekt å få hun frem. Nå er det frem med støvsugeren, for vi dro ut rimelig mye hybelkaniner fra den kommoden der.

  Vi vurderer sterkt en tur bort i sykkelparken om ikke lenge. Tar med en termos med litt kaffe og noe å knaske på.

  Vi er jo bare nødt til å nyte vårværet nå som det endelig har kommet!

  Nyt fridagen deres!

 • 05.05.2016 kl.11:21
 • Familie
 • 21 kommentarer
 • Min favoritt musikk!

  • 05.05.2016 kl.08:56

  Det skal sies at det er utrolig mye musikk som er særdeles bra!

  Da jeg var yngre, var jeg helt Michael Jackson frelst! Alt dreide seg kun om han, hans musikk, dans og inspirasjon. Kunne alle sangene hans utenat og fortsatt i dag elsker jeg å høre musikken hans! Han er et ikon og vil stå i historiebøkene i lang tid fremover!

  Men det er kommet en god del bra musikk og nå hører jeg på veldig variert musikk. Jeg har vel ikke egentlig noen favoritt for øyeblikket, men kygo fenger hele vår familie akkurat nå. Han er også et talent og det er mange flotte låter!

  Dette var mitt bidrag til Daddaogveien 's challenge!

  Ha en super duper dag!

 • 05.05.2016 kl.08:56
 • Inspirasjon
 • 23 kommentarer
 • Favoritt mat

  • 04.05.2016 kl.07:06

  Jeg elsker gode matopplevelser. Det å kose seg med velsmakende mat er himmel for meg. Et måltid med familien, rolige omgivelser- mat laget med kjærlighet og omtanke. Herlig!

  Jeg må si at det er mye ulik mat jeg synes er deilig. Men det aller beste, min absolutte favoritt må være arabisk mat! Så mye smaker, friske og ferske smaker.

  Min mann er fra Egypt, og det går nye i "meze". Altså småretter. Eller som forretter om du vil.

  Jeg har lagt min elsk på disse rettene og det er rett og slett nydelig.

  Tabbouleh.

  En blanding av bulgur/ couscous, vårløk, cherrytomater, persille, agurk og mynte. Godt blandet sammen. Evt med en dressing laget av hvitløk, olivenolje og sitronsaft som helles over.

  Nyyyyyyydelig!

  En annen rett er hummus.

  Hummus er en puré som vanligvis lages av kokte og moste kikerter tilsatt hvitløk, tahini, sitronsaft og olivenolje. Smaker også bare helt utrolig godt!

  Baba ganoush er en annen rett jeg elsker.

  Hovedingrediensen er innmaten i aubergin, som blir mykt og godt når auberginen blir stekt eller grillet i cirka tre kvarter. Deretter tilsettes typiske hummus-krydder, og alt kjøres i kjøkkenmaskin til en jevn dip.

  Denne versjonen er litt kraftig på smak, prøv deg gjerne fram med mindre hvitløk, sitron og tahini.

  Falafel lages fra en blanding av moste kikerter og/eller krydrede favabønner som frityrstekes og så tilberedes oftest som en normal rullekebab. Falafelkuler, hele eller knust, kan toppe med salat og grønnsaker, hummus, sterke saus og/eller tahini-basert sauser.

  Ellers er det mye mynte, koriander og persille i matlagingen her. Salater med masse sitron, mye smak. Helt nydelig! Kan anbefale på det sterkeste!

  #mat #kosthold #helse #favoritt #mammablogg #hverdag #mamma

 • 04.05.2016 kl.07:06
 • Inspirasjon
 • 21 kommentarer
 • Foreldrene har et ansvar

  • 03.05.2016 kl.20:39

  Mulig jeg treffer noen nerver nå, men den sjansen tar jeg.

  Hva gjør du for å lære dine barn å være inkluderende?

  Barn i dag har dårlige evner til å inkludere andre og jeg synes det er ille.

  Daglig ser jeg barn som står utenfor i lek, allerede i barnehagen og i alle fall i stor grad i skolegården. Dette er plasser jeg beveger meg på daglig og jeg synes det er skrekkelig hvordan barn oppfører seg mot hverandre.

  Ikke er de observante nok til å se at noen står der og sliter med å komme inn i "gjengen" eller så er det de som er godt sammesveiset, og lar andre holdes utenfor meget bevisst.

  Foreldre er ikke nok tilstede i barnas daglige liv og det er ikke nok voksne i skolegården som kan passe på hva som egentlig foregår der ute.

  Inkludering er nøkkelen til fellesskap, og det å være en del av et felleskap betyr tillit, tilhørighet, vennskap og trivsel. Så hvordan kan vi hjelpe barna våre med å bli inkludert og inkludere andre i fellesskapet? Uten en inkluderende holdning hos foreldrene vil man kanskje ikke nå målet om at alle barn skal få oppleve at de er betydningsfulle personer for fellesskapet. Uansett funksjonsnivå, alder, kjønn og familiebakgrunn.

  Foreldrenes samhold smitter over på barna, og virker forebyggende på flere plan. Det øker trivselen for både barn og foreldre og det gir felles tilknytting til barnehagen/skolen. Det legger også grunnlaget for inkludering i det sosiale fellesskapet.

  Dessuten blir det veldig risikabelt å stenge ut noen når foreldrene kjenner hverandre, samarbeider og støtter opp. Det er en god og viktig investering å bli tidlig kjent med de andre foreldrene i barnehagegruppa/klassen til barnet ditt!

  Barn og unge som har foreldre som er vennlige og støttende overfor andre, lærer å bli slik selv. Barn trenger at voksne er gode forbilder. Bevisst eller ubevisst, så er du en rollemodell. Barnet ditt vil ta dine holdninger med seg i møte med andre opp gjennom livet.

  #foreldre #barn #familie #vennskap #samhold #inkludering #mammablogg #livet #hverdag

 • 03.05.2016 kl.20:39
 • Familie
 • 8 kommentarer
 • En småbarnsmors timeplan...

  • 03.05.2016 kl.10:34

  Hverdagen til en småbarnsfamilie er aldri kjedelig. Man sitter sjelden og lurer på hva som skal skje.. Det er heller motsatt! I alle fall hos oss. Her er det foreløpig slik at dersom det er noe jeg har lyst til å gjøre, når barna har sovnet- må det gå på bekostning av andre ting.

  Har jeg lyst å lese en bok?

  Ja da får vi ta å brette kleshaugen en annen dag...

  Vil vi se en film?

  Ja, da får vi skifte sengetøy en annen gang..

  Uansett hva det er jeg ønsker å gjøre, må noe annet droppes. ELLER så må alt gjøres i FULL fart, mens barna er våken og det går på bekostning av barna..uansett hva du velger, blir det feil. OG hvis jeg multitasker såpass, blir jeg stresset og sur og tverr!

  Jeg sier ikke at jeg ikke kan vaske og rydde med barna løpende rundt- det er klart jeg kan! Men det blir som å måke mens det snør, på en måte.

  Men gutta er gjerne med på en opprydning, de liker å parre sokker,støvsuge, brette sine egne klær eller rydde i skapene. Klart litt barnearbeid er med på timeplanen her i huset. Sånt sett er de veldig flinke.

  Men er det rart man er så himla sliten hele tiden? Er det rart lunta er kort?

  Er det rart man aldri finner tid til å barbere leggene?

  Er det rart man aldri får tenkt en tanke ferdig?

  Og voksenliv med "noko attåt", vel det må omtrent også settes opp på planen. "Hvilken kveld passer det for deg kjære?". Er det "turn on" liksom?

  Noen kvelder er man bare helt apatisk, når roen endelig har senket seg og man kan sette seg ned for første gang siden man... var på do sist..

  Det er ikke da man får lyst til å brette flere maskiner med opphopende klær, rense stekeovnen...

  Meeeeen... Jeg tenker at man får stjele seg små øyeblikk i hverdagen. Det er helt ok at det ikke er helt strøkent til enhver tid.

  Jeg prøver å gjøre litt hver dag, alltid en vaskemaskin som går, og alltid en trommel som tørker sengetøy og håndklær.

  Og ikke minst, for å i det hele tatt holde ut, unner jeg meg selv de små øyeblikkene som er bare mine. Som feks lese litt i lunsjen på jobb, på togturen hjem. Jeg har nemlig startet på en ny bok, som virker veeeeeldig fin! Så lenge det er stjerner på himmelen.

  Hvordan er din timeplan?

  Stjeler du til deg noen magiske øyeblikk i løpet av dagen?

  #mammalivet #mammablogg #hverdag #inspirasjon #livet #lese #bok #magi #øyeblikk #familie #kjærlighet

 • 03.05.2016 kl.10:34
 • Inspirasjon
 • 19 kommentarer
 • Mitt favorittsted..

  • 03.05.2016 kl.07:11

  Å reise gir meg mye, oppleve nye steder. Minner for livet. Smake god mat, oppleve en annen kultur.

  Når det kommer til både favorittland, må jeg si Italia.

  Jeg var i Italia for mange herrens år siden, og Italia har noe magisk over seg. Jeg vil mer enn gjerne tilbake i voksen alder, med hele familien! Vi elsker de italienske smakene, de italienske stedene, italiensk kultur og ikke minst språket! Det er ren lidenskap gjennom hele! Lidenskap for mat, for kjærlighet, for livet, familie, for smaker og opplevelser!

  Sjarmerende små steder med magi!

  Italia er definitivt hittil mitt favoritt land.

 • 03.05.2016 kl.07:11
 • Inspirasjon
 • 35 kommentarer
 • Blått

  • 02.05.2016 kl.23:14

  Ro og harmoni, balanse og inspirasjon. Spiritualitet, beroligende, sannhet, moderasjon og psykisk styrke.

  Det er dette jeg forbinder med blått!

  Blått for meg sinnsro, og styrke og jeg kjenner at blått har en enorm virkning på meg- nærmest hypnotiserende.

  Jo dypere blåfarge, mer ro.

  Jeg kan ikke forklare hvorfor blå er min favorittfarge, annet enn at jeg blir veldig lykkelig av den- blått fyller meg ned energi og glede.

  Dette er mitt bidrag til Challengen til flotte bloggeren !

  Artig med challenge innimellom og i disse dager trenger jeg litt inspirasjon.

  #daddaogveien #challenge #favoritt #farge #blå #livet #lykke #mamma #mammablogg #inspirasjon

 • 02.05.2016 kl.23:14
 • Inspirasjon
 • 26 kommentarer
 • Helgen over for denne gang...

  • 01.05.2016 kl.21:13

  Da var det søndag igjen! Helgen flyr avgårde raskere enn man rekker å si "god helg"!

  Gårsdagen var været så som så! Regnet HELE dagen, og det var en lang innedag for å si det sånn. Men vi fikk ryddet litt og kost oss og fikk besøk av mor og søster, og gutta lekte med nabogutten.

  Dagen i dag var det litt mer futt i. Endelig tittet solen (så vidt) frem og vi fikk oss en tur ut. Vi møtte en venninne og hennes barn (som er gode venner av være barn) og tok en tur i sykkelparken. Det ble sykling og fotball.. Kost oss og fikk litt sol på nesetippen!

  I morgen starter det tidlig på'n og jeg prøver å forberede meg både psykisk og praktisk. Har lagt frem alt av tøy ungene skal ha både på og med seg til skolen og barnehagen. Smurt matpakker og pakket skolesekken, barnehagesekken og ryddet i vesken min. Greit å være forberedt! Det værste jeg vet er mandag morgen, så alt som kan være klart, ligger altså nå klart og da er det bare å hoppe i det i morgen tidlig.... sånn rundt kl 06.00!!!

  Jeg har også (merkelig nok) kommet meg gjennom boken "Avslørt" og den anbefales virkelig! Den var spennende og det var ikke i det hele tatt slik jeg så for meg i starten!

  Så nå tenkte jeg å starte på en ny bok, nå som jeg har kommet så godt i gang med lesingen igjen! Det gir mye glede og det er digg å ha en historie å leve seg inn i!

  Nyt kvelden!!!

 • 01.05.2016 kl.21:13
 • Familie
 • 19 kommentarer
 • Dårlig med morrabrød her i gården...

  • 01.05.2016 kl.10:14

  Vanvittig typisk min flaks altså! Satt i går kveld og irriterte meg grønn over at strømmen har gikk kl 22.45 på kvelden. Idiotisk nok å bestemme seg for å sette en brøddeig i 21.30 tiden for å servere ferskt hjemmelaget til de vanlige karbohydratspisende familiemedlemmene mine søndag morgen! Deigen hadde forresten hevet seg stor og fin og jeg tenkte at dette blir noen flotte brød...

  Etterhevet de i brødformene sine også...

  Satte tre brød inn i ovnen, hadde en halvtime igjen av steketiden og plutselig var hele gaten vi bor i mørklagt!

  Strømmen var borte i en time og vel så det! Så når klokken nærmet seg 00.00 var det i gang igjen med brødsteking...

  Det er vel første og siste gang jeg baker brød på denne tiden av døgnet

  Jeg satt og ventet tålmodig på at brødene snille steke ferdig og klokken ble nesten 01.00 før jeg trygt kunne gå og legge meg og brødene lå til avkjøling.

  I det minste ble det ferskt morrabrød på samtlige i husstanden, foruten meg.

  Nyt søndagen og gjør det beste ut av den!

 • 01.05.2016 kl.10:14
 • Inspirasjon
 • 22 kommentarer
 • Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no