For en natt...

 • 31.05.2017 kl.08:02

Fy søren som jeg kaldsvettet i natt. Lå pakket inn i teppet OG dyne. Helt grusomt. Fløy selvfølgelig på to sikkert 5 ganger i løpet av natten også, etter å drukket noe som føles som litervis med varm sitron og honning.

På et tidspunkt fikk jeg ekstremt smerter i bena, og det var ikke godt. Så jeg ble nødt til å legge bena veldig høyt for å gjøre det litt bedre.

I dag blir det sofa dag HELE dagen! Fyller på med mere te og Paracet. Føler meg en smule bedre.. så det er bare å få slappet av i dag.

Ha en super dag alle sammen!

#yogite #helse #forkjølet #hverdag #mammalivet #te #honning #sitron

 • 31.05.2017 kl.08:02
 • Inspirasjon
 • 6 kommentarer
 • Honning, ingefær og sitron- BESTE MEDISIN!

  • 30.05.2017 kl.19:59

  Er det noe jeg takler meget dårlig, er det å være syk. Jeg vet ikke om jeg kan sette meg i akkurat den kategorien, men jeg har veldig vondt i halsen. Jeg regner med at det er en kombinasjon av ekstrem varme, og veldig reduserte temperaturer om hverandre. Jeg våknet i dag tidlig med "en potet i halsen", og det gjør vondt i halsen. Da er det bare å kjøre på med sitroner, honning og masse ingefær!

  Jeg blir fort i dårlig humør når jeg er uggen i formen, jeg hater det rett og slett!

  Passer ekstra dårlig nå, som vi får besøk om to dager.

  Det ble en varm og spicy kyllingsuppe til middag i dag, med masse urter, sitronsaft og ingefær. Og til kvelds så ble det oppvarmet ferskpresset appelsinjuice med ingefær og lime og MASSE honning! Vi får håpe disse remediene setter i gang kroppens kamp mot "baskelusker" og at jeg føler meg bedre til i morgen, og barna da- hoster litt de og.

  I kveld etter at barna er lagt, blir det sofa med bena opp, og enda mer te, serie og tidlig i seng!

  Hva pleier dere å helle i dere når formen er dårlig?

  #helse #forkjølet #te #yogite #honning #sitron #ingefær #te #blibraigjen #snartsommer

 • 30.05.2017 kl.19:59
 • Råd og tips
 • 11 kommentarer
 • Rart jeg aldri har vært her før!!

  • 27.05.2017 kl.18:52

  Nok en sommerdag, som vi har tilbragt ute- heeeeeeele dagen! Vi tok en tur på Botaniske hage i Oslo, og det var så skjønt.

  Ungene synes det var veldig stas også.

  Det har vært utrolig varmt, tror vi bikket like over 26 grader, i solen vet jeg ikke- men det varmet godt. Likevel var det godt med både kaffe og økologisk is halvveis ut i.

  Kjempedeilig å tusle rolig rundt i denne store parken, midt i Oslo. Føltes som om jo var langt ut på landet. Fuglene kvitrer og det luktet så deilig og fresht. Vi satt oss ned på gresset og spiste maten vi hadde tatt med oss hjemmefra.

  Guttene var veldig fascinert av alle de velduftende blomstene som vokste på trærne og nede på bakken. De ville så gjerne plukke en stor bukett til meg, men det går jo ikke.

  Så mye farger, dufter og små "fossefall". At ikke vi har vært her før! Jeg kan virkelig anbefale å ta turen hit. Utrolig vakkert.

  Litt snikplukking her og der.

  Grønt er skjønt- det er helt sikkert. Så mye positivt denne turen gav meg. Kjenner sjelen fylles med energi, av å omgi meg på et slikt vakkert sted. Dette gjør vi garantert flere ganger i sommer.

  #botaniskhage #oslo #oslove #familie #mammalivet #hverdag #lørdag #sommer #sol #familiekos #blomster

 • 27.05.2017 kl.18:52
 • Familie
 • 14 kommentarer
 • Den sure, gretne gamle gubben på stranden..

  • 27.05.2017 kl.10:59

  Gjett om denne dagen i går var bra! Vi var på stranden hele dagen. Vi tok bussen til Hvervenbukta og storkoste oss. Guttene lekte i vannet, lette etter skjell og krabber og hadde det tipp topp.

  Selvfølgelig startet vi med en ny smørerunde. Vi smurte med faktor før vi dro, men siden de holder på i vannkanten, smurte vi med en gang vi kom frem også. Vann reflekterer jo solen så godt.

  Det var utrolig mange ender og gjess/gås (eller hva de nå kalles) som var sultne og kom tett opp til oss og bad pent om litt mat. Nydelige var de. Lillebror delte selvfølgelig litt av maten sin med de.

  En mor med sine søte små svømte også frem og tilbake i vannskorpa.

  Deilig å nyte vannmelon i varmen. Det var så deilig og ikke en eneste sky på himmelen.

  Så fikk vi erfare en gretten gammel gubbe også.

  10 åringen min kom gråtende bort til meg og var kjempelei seg. Kameraten fortalte at han blitt hudflettet av en gammel mann. Det som hadde skjedd var at han irriterte seg over at de sprang frem og tilbake i vannkanten og lekte og plasket og sprutet. Han hadde bedt dem strengt om å stoppe. Han hadde også dyttet borti sønnen min og bedt han gå ut i vannet, hvis han "turte"! Jeg så ikke dette, da jeg satt med ryggen til- men det var en annen dame som hadde sett hele scenarioet og fortalte meg dette.

  Jeg kjente blodet bruste i årene og gikk bort til denne gamle gubben, som for øvrig satt langt unna vannkanten, faktisk helt borte ved dusjen, der man kan skylle av seg sand osv..

  Jeg fortalte han tydelig hvor skapet skulle stå og informerte høyt og tydelig om at sånn snakker vi ikke til barn. Jeg sa at sønnen min ble så skremt av dette dyttet at han faktisk begynte å gråte- så ubehagelig var det. Og han er ingen pyse. Gubben mente at det var synd på gutten min som ikke hadde noen til å "snakke til seg". Jeg sa at mine barn har absolutt noen til å snakke til seg når de trenger det- men at slike biter, gretne gamle gubber som han, ikke har noe med å snakke til folk på den måten.

  Diskusjonen eskalerte og han ble rimelig sur. Da kom den andre damen, som oppdaget min gråtende sønn og sa at dersom han har så store problemer med å høre at barn leker og spruter vann på hverandre, så er han på helt feil plass.

  Vi gikk deretter hvert til vårt og lot han sitte igjen der, med den hummerfargede kroppen sin.

  Senere så vi han kjeftet på to andre småjenter, da de var i ferd med å skulle av seg sanden, og da irriterte han seg over at han fikk vanndråper på seg. Herregud for en sur faen.

  Men bortsett fra dette var turen meget vellykket, solkysset og fine, dro vi hjem - men nye sommerminner og saltvann i håret.

  I dag skal vi til Botaniske hage i Oslo.

  Ha en vakker dag i solen ❤❤❤

  #hvervenbukta #stranden #sommer #langhelg #familiekos #mammalivet #hverdagsmagi #helse #sol #cosmica #solfaktor

 • 27.05.2017 kl.10:59
 • Familie
 • 10 kommentarer
 • Pikk nikk?

  • 26.05.2017 kl.10:28

  God morgen! Det er godt å våkne av at solen skinner inn gjennom persiennene. Det er meldt sol og blå himmel og en rimelig upåklagelig temperatur. Jeg og guttene har fri, pappa'n jobber. Men vi skal kose oss likevel.

  Planen er å møte en venninne med hennes sønn, og dra; enten på Hvervenbukta, ta med minigrill og kose oss der hele dagen, eller botaniske hage i Oslo og ha en picnic. Jeg har aller mest lyst til botaniske hage, siden jeg ikke har vært der siden jeg var en liten jente. Men vi får finne ut av det sammen.

  Guttene foreslo at vi kan skrive de to alternativene på en lapp, så får alle trekke en gang hver. Og det alternativet som blir trukket flest ganger- vinner.

  Det var et godt forslag syntes vi mammaer.

  Jeg lar storebror skrive to lapper, en med alternativ 1: picnic, og en med alternativ 2: stranden.

  Vi krøller sammen lappene og jeg fikk trekke.

  Jeg ler leg i hjel når jeg åpner den første lappen. "PikkNikk" !!!

  Til slutt ble det stranda som vant. Så det blir stranden.

  Det er bare det at "Picnic", skrives med to "c'er", ikke fire "k'er".

  Men vi får noe nytt å le av hver dag og det er jo herlig. Og storebror lærte noe nytt i dag!

  Tar litt jordbær og pakker litt så drar vi!

  Ha en super dag!

  #mammalivet #humor #sol #sommer #snartsommer #mai #fridag #fredag #stranda #livet #hverdagen

 • 26.05.2017 kl.10:28
 • Familie
 • 9 kommentarer
 • Den lille jordbærmusa

  • 25.05.2017 kl.22:07

  Etter en lang dag ute i solen, har vi fått farge her og der. På tide med solfaktor nå folkens.

  Vi har kost oss med hjemmelaget pizza, og så er det klart for dessert. Jordbær!

  Denne lille her liker også jordbær. Søtnosen, må jo få litt annen snacks en bare det tørre hamsterforet sitt innimellom.

  Jordbærene var store som nektariner, så de smakte ikke så altfor mye for å være helt ærlig. Men de så flotte ut da, i alle fall.

  Ønsker dere en super duper kveld!

 • 25.05.2017 kl.22:07
 • Inspirasjon
 • 6 kommentarer
 • Slike dager..

  • 25.05.2017 kl.19:28

  Våknet med lørdagsfølelse, men husket fort at det er bare torsdag. Tre fridager igjen, blir nesten som en liten miniferie. Deilig! Masse familiekos og oppladning av nye krefter.

  I dag har vi så langt vært ute hele dagen. Først i skateparken, så på cafe, og så- hjem og lage pizza. Syrinene blomstrer og det lukter så godt!

  Jeg skulle egentlig startet på lavkarbo, men har vært lite forberedt. Det er på tide og handle inn slik at jeg kan få startet ordentlig. Lurer på om jeg faktisk skal kjøre en ny detox med suppekur først. Det var så deilig. Gikk ned mye veske? Og kjente kroppen ble godt renset, men nå- etter bakst og brødspising, kjenner jeg at kroppen ikke er helt fornøyd.

  Fikk tak i noen vanvittige jordbær på veien hjem, gleder meg til å smake på disse. De er riktignok belgiske, men de luktet himmelsk.

  Gleder meg til lørdag, da det ser ut som det skal bli en helt vanvittig dag! Med 28 grader- tenk bare hvordan det blir i solen da! Puh! Stranda- tenker jeg da.

  #mai #snartsommer #familietid #helg #langhelg #mammalivet #jordbær #eathealthy #eatclean #lavkarbo #kosthold #hverdag

 • 25.05.2017 kl.19:28
 • Familie
 • 6 kommentarer
 • Kirsebærtre, meloner og en svigermor.

  • 24.05.2017 kl.21:03

  Da var det helg! Så deilig å si det en onsdag kveld.

  Langhelg er fantastisk, det blir som en liten ferie. Masse familietid og kos og avslapning. I dag var det en ny joggetur igjen. Minsten skulle på fotballtrening, så jeg jogget ved siden av en syklende liten skatt. Han syns det gikk litt sakte så han syklet i forveien.

  Dette er min tredje joggetur nå, det er råtungt å komme i gang igjen, men må bare.

  På veien hjem fikk jeg endelig tatt noen bilder av de nydelig rosa kirsebærtrærne. De er så utrolig vakre.

  Om 8 dager kommer svigermoren min på besøk. Hun skal være hos oss i nærmere 3 måneder. Hun reiser alene fra Egypt, og det blir så fint å se henne. Jeg har ikke sett hun siden minstemann var 7 måneder gammel.

  Vi gleder oss alle og er i gang med å klargjøre gjesterommet for henne og alt!

  Måtte også en tur innom kiwi, og kunne ikke helt la være å lure på hva disse tre melonene gjorde på gulvet. (Fnis*)

  Har dere noen planer for helgen?

  Ønsker dere noen vakre og avslappende dager❤

  #kirsebærtre #blomster #hverdag #mai #snartsommer #fotballtrening #egentrening #jogge #helse #kosthold #helg #langhelg #kiwi #mammalivet

 • 24.05.2017 kl.21:03
 • Familie
 • 9 kommentarer
 • Barna insisterte...

  • 22.05.2017 kl.21:51

  God mandag alle sammen! Gud så mye enklere alt blir når vi er flinke og setter i gang med leksene rett etter skolen. Vi hadde middag, og så var det rett på fotballkamp, med lillebror på slep. Vi kledde oss ikke akkurat etter været, fordi det var faktisk sol da vi dro.

  Jeg tenkte at jeg skulle kombinere turen til fotballkampen med litt egentrening, så jeg jogget dit, mens gutta syklet. Det er et lite stykke, så det ble litt trim på mor i kveld både dit og tilbake.

  Det er leeeeenge siden jeg har jogget nå, men nå føler jeg at foten er sterk nok til å klare det. Mens vi jogget/syklet dit, begynte det så smått å regne!

  Og mens vi stod langs banen og heiet på fotballguttene våre regnet det godt.. heldigvis ble det ikke kjempekaldt - og gutta våre vant 8-6. Jippi!

  På vei hjem, fant vi noen nydelige liljekonvaller og vi fikk plukket en god bukett. Barna insisterte på å hjelpe meg og plukke- det var jo så mange av de. Og når guttene mine vil hjelpe meg og plukke blomster, takker ikke en mamma nei. De er så søte. Liljekonvall lukter så nydelig og er en av favorittene mine som man kan plukke ute.

  Et tre i full blomstring er også helt utrolig vakkert. Det er deilig å se hvordan naturen bugner og blir grønt og frodig med skjønne fargespill innimellom.

  #mammalivet #familie #hverdag #mandag #foyballkamp #fotballmamma #mai #snartsommer #blomster

 • 22.05.2017 kl.21:51
 • Inspirasjon
 • 9 kommentarer
 • En morgen uten kaffe...

  • 21.05.2017 kl.10:26

  God morgen.

  Jeg oppdaget tidlig at vi har gått helt tom for kaffe! Ingen flere Nespresso kapsler igjen! Og heller ingen reserve (pulverkaffe)- vi pleier å ha pulverkaffe i backup, tilfelle vi skulle gå tom, men nå er det altså bare å innse at det ikke blir kaffe på meg.

  Vi koser oss litt foran tv'n med en film, siden været er litt så som så. Lillebror skal faktisk til en venn om en times tid, og det kan godt være det blir en tur på storebroren også.

  Vi var ute store deler av dagen i går, med en venninne som har en sønn som guttene kjenner godt. Vi tilbragte store deler av dagen sammen, siden begge våre menn jobbet i går.

  Bor litt sulten og ønsket å ha noe enkelt og da kom jeg over denne lille saken.

  "Litt mat", var veldig god, med orientalske smaker, bulgur og hummus. Ikke var den dyr heller! Akkurat nok til å dekke sulten og fikk blodsukkeret opp igjen.

  Ønsker dere alle en god søndag! Nyt dagen og bruk den vel❤

  #fjordland #littmat #snack #mammalivet #kosthold #familie #morogbarn #søndag #helg

 • 21.05.2017 kl.10:26
 • Familie
 • 16 kommentarer
 • Hårene mine stikker ut!!

  • 20.05.2017 kl.09:37

  Det var så herlig og det ble latter og gleder her sent i går kveld! Vi så på finalen av Norske Talenter og gutta og jeg hoppet i taket da Vilde vant! Tegnespråkfortolkningen var så flott at vi satt med tårer i øynene her alle mann.

  "Hårene mine stikker ut" utbrøt eldstemann. (Han mente vel at han fikk gåsehud! Han syns det var så fint. Jeg måtte le da han sa det, for han var så søt...

  Helt utrolig flott!

  Du kan se Vilde her !

  Jeg fant ikke bidraget hennes fra finalen i går, men jeg synes alle hennes fremførelser varg elt fantastiske!

  Ellers har det så langt vært en rolig morgen, med kaffe, god frokost og det som hører med. Eldstemann er invitert med på Leos Lekeland i bursdagen til en kamerat, mannen må jobbe i helgen, så jeg og lillebror blir alene noen timer. Vi får finne på noe koselig jeg og han, etter at storebror har reist avgårde. Det er godt å ha litt alenetid med hver av ungene innimellom. Det er ikke hverdagskost og de stundene må vi ta godt vare på.

  Jeg ønsker alle en super lørdag og ønsker at dere nyter dagen til det fulle!

  Gjør noe godt for dere selv!

  #norsketalenter #finale #vinner #hverdag #lørdag #mammalivet #familieliv #helg #familiekos #leoslekeland

 • 20.05.2017 kl.09:37
 • Familie
 • 5 kommentarer
 • Fredag og utestengelse!

  • 19.05.2017 kl.17:34

  Gjett om jeg møtte en super skuffet ung mann i dag da. Eldstemann var utestengt og hjerteknust da jeg kom hjem i dag.

  Han hadde glemt nøklene hjemme i dag, og ingen var hjemme. Dette resulterte i at han verken fikk skiftet til fotball tøy og han rakk heller ikke fotball akademiet i dag. KRISE!

  Det var så synd, for han hadde gledet seg- han elsker fredager og han ELSKER fotball!

  Heldigvis var sorgen kortvarig, jeg tilbød han å følge han dit, og at han bare ville være et kvarter forsinket, men han valgte å la være. Vi kom også inn på dette med å ta litt ansvar. Passer på at alt han trenger er i skolesekken, slik som alt skoleutstyr, drikkeflaske og nøkler. Kanskje han lærer av slike kjedelige situasjoner? (Håper det). Jeg prøver nemlig iherdig å lære han å ta litt ansvar.

  Vi gleder oss også veldig til Norske talenter kveld! det er finale, så i kveld får vi vite hvem som stikker av med hele seieren.

  Det blir sykt spennende!

  Hvem tror dere vinner hele Norske Talenter?

  Jeg holder en knapp på Vilde- har en magefølelse på at hun vinner!

  Invitasjonene kom også i posten i dag! Og "my soon to be" 10 åring var veldig fornøyd! Rask levering fra Vistaprint.

  #fredag #helg #familietid #familiehygge #mammalivet #hverdag #livet #familie #norsketalenter #tv2 #finale #

 • 19.05.2017 kl.17:34
 • Familie
 • 3 kommentarer
 • Overstått

  • 18.05.2017 kl.09:47

  God morgen! Jeg håper alle hadde en super 17 mai feiring. Dagen ble vellykket, tross yr i luften. Heldigvis regnet det ikke. Barna fikk så mange is de orket ( hele 4 stk ), de gikk i 17 mai tog, de fikk samlet russekort i russetoget og vi hadde gjester til middag.

  Jeg tror nok vi alle var fornøyde med dagen.

  I dag våknet vi alle, overbevist om at det var mandag. Blir jo helt forvirret av å ha en fridag midt i uken slik. Vi hentet oss raskt inn igjen, takket være en våken 9 åring, som skal på fotballkamp i dag.

  #17mai #nasjonaldagen #familiedag #barnasdag #mammalivet

 • 18.05.2017 kl.09:47
 • Inspirasjon
 • 3 kommentarer
 • Er lov å skryte litt...

  • 16.05.2017 kl.21:12

  Er det noe jeg er god på, så er det faktisk det å bake boller. Deigen blir knadd i kjøkkenmaskin i nærmere 20 minutter og da er det vanvittig så fine og luftige boller man får.

  Nå har vi bakt boller til skolen i morgen, da det skal være kafé og leker der etter 17. Mai toget.

  Deigen hevet og ble deilig og jobbe med og det ble noen flotte kanelboller som kun ut av det.

  Selvfølgelig måtte gutta få smake, det er ikke mye som topper lune hjemmebakte kanelboller, med melis på.

  De ble godkjent.

  Til middag i dag ble det hamburgere. Og siden jeg har startet så smått på lavkarbo, ble det uten hamburgerbrød på meg.

  Ønsker dere alle en god 17 mai dag i morgen! Jeg krysser fingrene for at solen skinner for dere, der dere er

  #17mai #mammalivet #hverdag #bake #inspirasjon #lavkarbo #familietid #hverdag

 • 16.05.2017 kl.21:12
 • Blogg
 • 17 kommentarer
 • Forberedelser

  • 16.05.2017 kl.17:47

  Puh. Nå slenger jeg bena på bordet litt med en liten is. Denne greske yoghurt isen med bringebær er veldig god.

  Jeg må gå samlet meg litt før jeg setter i gang med bakingen. Det har vært litt små travelt, med både psykologtime, handling, sende og hente pakker på posten, og hente en sliten liten skatt på SFO.

  På vei hjem fra skolen var det et lite korps som gikk rundt og spilte litt både for barnehagen og skolebarna.

  Nå skal jeg bare nyte denne koppen med kaffe før jeg går løs på bollebaking, middagslaging og 17 mai- forberedelser.

  #17mai #mai #nasjonaldag #bake #verdensbesteboller #mamma #mammalivet #hverdag

 • 16.05.2017 kl.17:47
 • Inspirasjon
 • 6 kommentarer
 • Tunge regnbyger og gråvær

  • 16.05.2017 kl.08:28

  En dag til 17 mai og jeg har ikke forberedt en eneste ting. Jeg har lovt å bake boller, for skolen. Det er førsteklassene som er ansvarlig for kakebakingen til kaféen så boller er det jeg er best på.

  Når det gjelder klesplagg, har guttene det de skal ha på seg, det må bare strykes og det er husbondens jobb. Jeg kan rett og slett ikke stryke. Det eneste er pensko. Pensko har jeg helt glemt. De fra i fjor passer garantert ikke, men siden de skal gå i 17. Mai tog, er det mulig de får ha på seg noe mer komfortabelt på bena.

  Det har vel aldri vært en eneste 17 mai uten at noen har klaget på vonde føtter, gnagsår og alt mulig.

  Bakingen får jeg sette i gang med i ettermiddag, først er det en del andre ting som skal ordnes.

  Det er psykologen, hente minstegull, det er lekser, middag og forberedelser til i morgen. Bolledeig får jeg sette innimellom alt dette. Den skal jo heve en god stund.

  Ellers er det ikke stort annet enn å håpe på oppholdsvær for morgendagen. Det hadde vært veldig fint.

  Har dere noen planer for dagen i morgen?

  Er antrekkene klare?

 • 16.05.2017 kl.08:28
 • Familie
 • 16 kommentarer
 • Klitoris, invitasjoner og bursdagsplanlegging

  • 15.05.2017 kl.18:56

  Det å være mamma er en 24 timers jobb, aldri pauser, ingen egenmeldingsdager og ingen mulighet for sykemelding. En mamma er der 100% av tiden, alltid tilgjengelig for sine barn, og det er en glede. Det er også artig, utfordrende og spennende og minst en gang daglig skjer det ting som kan få lattermusklene i sving.

  Som for eksempel i dag, når posen kom hjem og var sjeleglad for å ha fått en "gullrussekort".

  Det første jeg hører når han kommer inn døren er;

  "Mammaaaaaa! Hva er klitoris?"

  Det var nesten så jeg mistet tallerknene i gulvet idet jeg var i ferd med å dekke bordet til middag..

  Jeg spurte så selvfølgelig ; "Hvor har du hørt dette"?

  "Det står på russekortet", får jeg til svar..

  Men altså....

  Snakk om å ta en mor skikkelig på sengen...

  Så takk, du russejente - som bragte opp tema, midt i middag og lekse- stress.

  Så er det snart på tide med 10 års bursdagsfeiring for større gullet. Han skal feire bursdagen sin med en kamerat så det blir artig. Disse gutta er hekta på "Mesternes Mester", så det blir en "mesternes mester bursdag". Det blir ulike øvelser, konkurranser, utfordringer og lagspill av ulike slag.

  Men så var det invitasjonen da... vi har funnet noen ulike på vistaprint.no og tenker å velge en av disse.

  Hvilke synes du var finest? Det svarte passer best i forhold til at det er en tema bursdag- sport. Men det lysegrønne med gull prikkene likte jeg også..

  Eldstemann og en venn har syklet avgårde til fotballtreningen. Så han er til alle rett etter 20.00.

  I kveld har jeg store planer om å fortsette i boken, "Hypnotisøren" av Keppler.

  Har noen lest denne ?

  #mammalivet #utfrodringer #hverdag #gullfrabarnemunn #livet #bursdag #vistaprint #side2

 • 15.05.2017 kl.18:56
 • Inspirasjon
 • 8 kommentarer
 • Mandag, oppfriskning og krøller.

  • 15.05.2017 kl.16:48

  Da var mandagen overstått, tidlig oppe og på'n igjen med ny uke. Eldstemann fikk bestått på sykkelprøven i dag, så nå har han offisielt lov til å sykle til skolen. Det var stor stas for han. Minstegutten har også hatt en super dag.

  På vei hjem fra SFO kjøpte vi noen fine sommerblomster og freshe opp med, 3 stk for 100kr. Det er alltid deilig med nye blomster i heimen, og snart er det tid for å friske opp på verandaen, da sommeren nærmer seg. Jeg kunne tenke meg å plante en del planter der ute, både urter og tomater og masse flotte blomster. Så det blir flott. Gleder meg til det.

  Elsker blomster, de løfter humøret og skaper en fin atmosfære. Været har vært så som så i dag, litt yring i luften og da blir håret til minsten krøllete. Jeg elsker de fine krøllene hans...

  Håper dere alle har hatt en super dag! Nå er det middag og fotballtrening på agendaen!

  #blomster #familie #mandag #hverdag #mammalivet #middag #kosthold

 • 15.05.2017 kl.16:48
 • Inspirasjon
 • 10 kommentarer
 • Opp og hopp!

  • 14.05.2017 kl.09:19

  Tidlig opp og hoppe søndag morgen. Bokstavlig talt. Vi skal dra og hoppe. I går når jeg og lillebror hadde tenkt oss til Rush, mens storebror var på tusenfryd, oppdaget vi at det var fullbooket ut dagen. Det var kjempe skuffende for vi hadde avtalt å ta med en venn av han. Men, da booket vi for i dag istede. Så vi skal være på Rush Trampoline park fra 10.00-11.30. Minsten gleder seg masse og vi skal møte en klassekompis av han der.

  Det ble en rask oppvåkning i dag, med en kaffekopp og en rask frokost. Så er det bare å sykle av gårde.

  Senere i dag får vi gjester, og det er da vi skal servere denne kaken som jeg bakte i går. Det blir spennende, for jeg har aldri laget en slik kake før. Du kan lese mer om gårsdagens kakebaking her .

  Jeg aner ikke hvordan den smaker eller noenting, men guttene smakte i går og mente den var mer enn godkjent- så vi får se.

  Jeg også min aller siste dag på suppekur ( Puh ). Så i morgen kan jeg endelig starte på lavkarbo igjen. Det blir deilig. Suppe blir man litt lei av når man spiser det flere ganger om dagen, hver dag.

  Har dere planer for søndagen da?

  Ønsker dere en nydelig dag!

  #søndag #rush #Rushtrampolinepark #mammalivet #mamma #familie #søndagskos #kosthold #helse #lavkarbo

 • 14.05.2017 kl.09:19
 • Familie
 • 3 kommentarer
 • Dag 6 på kur, baking og Eurovision

  • 13.05.2017 kl.22:06

  Da er jeg straks ferdig med nest siste dag av denne suppekuren. Det har gått overraskende bra og jeg er fornøyd. Jeg tror jeg har kvittet meg med en del vann, og har blitt litt "flatere".

  Mandag starter jeg på lavkarbo, det er det jeg trives best med.

  Jeg må innrømme at det har vært litt utfordrende med ulike fristelser rundt meg i går og i dag- men når jeg tenker at det ville føltes veldig kjipt etterpå dersom jeg skulle være så svak.

  Vi bakte sjokoladekake i dag og det var fristende å bare drikke den sjokoladen som smeltet.

  Nå sitter vi og ser på Eurovision 2017. Her var det rimelig mye variert musikk. Noen artigere enn andre.

  Ser dere på Eurovision ?

 • 13.05.2017 kl.22:06
 • Inspirasjon
 • 4 kommentarer
 • Vinn kjøkkenmaskin fra KitchenAid!

  • 13.05.2017 kl.20:09

  Jeg kan aldri noen gang bake eller lage kake på kjøkkenet uten at to gutter kommer løpende og skal "hjelpe". Jeg synes det er kjempesøtt- husker hvor gøy jeg selv synes det var da jeg var liten.

  Jeg skal bake en sjokoladekake, i forsøk på å vinne en kjøkkenmaskin fra Kitchenaid.

  Freia Dronningkake med bringebær var litt mer utfordrende enn jeg først trodde, så den første gikk rett til ..... (skogen).

  Den ble spist av guttene, og selv om den ikke ble vellykket (den sank så veeeeeeldig ) sa guttene at det var den beste sjokoladekaken de noen gang hadde smakt, så dette virket lovende.

  Jeg får prøve en gang til tenkte jeg.

  Så jeg visper 7 egg, og 300 gram sukker til den mest perfekte eggedosisen EVER. Og blander inn siktet mel og resten av ingrediensene. Rører forsiktig til alt er godt blandet og ingen luftbobler. Den smeltede sjokoladen blander jeg inn til sist, da denne måtte avkjøles godt.

  Så var det vare å sette den inn i ovnen, og håpe på det beste. Stekte vel rundt 34-40 minutter før den var klar. Avkjølte den på rist, og denne gangen gikk det ganske bra.

  Da ventet vi en stund til den hadde avkjølt seg skikkelig. Så

  Startet vi på sjokoladekremen. Smeltet mer sjokolade og blandet med melis og smør- pisket til krem (og en smule kaffe - som jeg måtte smugle inn så ikke barna så det).

  Når kaken er helt avkjølt deler vi den i tre deler. Puh, det er en nervepirrende prosess. Ingen av de tre delene ble like tykke men de kom hele ut av det i det minste.

  Da var det bare å kline på bringebærsyltetøy, og sjokoladekrem mellom alle lagene. Dette fikk jeg ikke lov til å hjelpe til med. Gutta er selvoppnevnte "pyntesjefer", nemlig.

  Men de er flinke, og det er herlig å se at de synes det er så gøy å hjelpe til på kjøkkenet. Det setter jeg stor pris på. Det ble litt fingre i kakerøren, og benken ble full av sjokolade og melis som fløy til alle kanter. Jeg har sjokolade under sokkene også.

  Annenhver bringebær gikk i munnene deres, så jeg er glad jeg kjøpte flere beger med bringebær.

  Så til slutt; sausen. Varmet opp 1 dl fløte og la oppi 100 g smeltet Dronningsjokolade. Rørte rundt til det ble en saus. Den ble sprinklet over kaken, og det ble litt i overkant, som dere kanskje ser på datet. Denne sausen stivner så det blir veldig spennende.

  Men vi er enige om at vi er ferdige med sluttresultatet, kaken ble fin den!

  BAK EN KAKE - VINN KJØKKENMASKIN!

  Utfordringen går ut på å bake "Freia Dronningkake med bringebær" og alt du trenger å gjøre for å delta er følgende:

  Gå inn på komkurranse-siden for å lese regler og laste ned oppskrift

  Sett i gang å bake!

  Når din tolkning av "Freia Dronningkake med bringebær" er ferdig, ta et bilde av kunstverket og del det på Instagram med hashtag #smakensomteller - eller på konkurranse-siden på facebook.

  Vinner av konkurransen kåres 05. juni og kontaktes direkte. Lykke til!

  #freia #freiahjemmekonditori #dronningkakemedbringebær #dronningsjokolade #smakensomteller #favoritt #sjokolade #favoritt #familietid #mammalivet #inspirasjon #freia

 • 13.05.2017 kl.20:09
 • Inspirasjon
 • 8 kommentarer
 • En lørdag med splittet familie

  • 13.05.2017 kl.11:32

  God morgen! Deilig å sove til man våkner av seg selv! Helt nydelig.. rolig frokost, rolig kaffekopp. Ingen stress og mas.

  I går kveld, nærmere sagt kl 22.00 satte jeg en bolledeig. Eldstegutt ble nemlig invitert med på tusenfryd med to venner og en storebror. Det er et "meet up" event på tusenfryd, hvor det kommer den del "youtubere". Og det er visstnok veldig stas.

  Jeg kjenner at det er litt nervepirrende å sende poden alene på Tusenfryd alene, men det skal vel gå bra. Storebroren er 18 år, så jeg får prøve å senke skuldrene.

  Bollene ble bakt, slik at de kan ha de med seg i sekken, samt noe frukt og drikke.

  Ellers i dag har vi ingen store planer, men vi får vel finne på noe gøy med lillebror her- slik at han også får en gledelig dag. Det er veldig sjelden vi deler oss opp slik i helgene, men det blir vel mer og mer normalt da storebror vokser til.

  Det blir vel en tur i Rush Trampoline park, som er bare et togstopp fra der vi bor. Han får ta med seg en venn- så får han også en super dag.

  Vi har kjøpt en ny is som resten av familien ville prøve, det får bli dagens dessert..

  Jeg får holde ut de to siste dagene på suppekuren min..

  Ønsker dere alle en super dag!

  #tusenfryd #rush #trampolinepark #familietid #mammalivet #hverdagsmagi #hverdagsglede #helg #lørdag #suppediett #kosthold #rensekur #helse #diplomis #greskyoghurtis #bringebær

 • 13.05.2017 kl.11:32
 • Familie
 • 11 kommentarer
 • Og der forsvant de!

  • 12.05.2017 kl.20:40

  Jaja, da satt jeg her alene. Det ringte på døren og vipps så var ungene ute i hagen med naboungene. Hopper på trampolinen.

  Her sitter jeg, med kald te i koppen, tom godteri-skål og masse vannmelon skall.

  Jeg får kose meg med norske talenter selv jeg da.

  Herlig at de koser seg da, en solskinnskveld. ❤

  #msmmalivet #morogbarn #foreldreogbarn #familie #helg #fredag

 • 12.05.2017 kl.20:40
 • Familie
 • 9 kommentarer
 • Nesten så jeg kasta inn håndkleet ...

  • 12.05.2017 kl.19:17

  Endelig har jeg fått i meg middag! Jeg har lengtet så mange timer etter skikkelig kjøtt å tygge i. Klødde skikkelig i tenna og jeg var råsulten!

  I dag var det litt tungt på slutten faktisk, fordi jeg ble veldig lei suppen og fordi jeg var sulten. Har måttet drikke mye for å dempe sult og hunger.

  Men nå er jeg fornøyd. Resten av familien spiste taco i dag og jeg fikk en kjøttbit med stekte cherrytomater ved siden av. Det ble kylling da jeg ikke fant noe kjøtt som fristet skikkelig.

  Nå er det bare å slappe av med en kopp te mens vi venter på at norske talenter skal starte. Nest siste i dag, neste uke får vi se hvem som vinner. Vi gleder oss! Guttene skulle så gjerne vært å sett på finalen, men det er vel for sent å få tak i billetter til det nå.

  Ellers så har dagen vært helt ok, minstegull og jeg handlet og gjorde klart til middag- mens storebror var på fotball akademi.

  Solen tittet til og med frem etter hvert og det er jo deilig. Nå er det bena på bordet resten av kvelden, og trimming av selvdisiplin. Gutta skal få litt godis å kose seg med til Norske talenter.

  Jeg får nøye meg med litt vannmelon.

  #fredag #helg #familietid #norsketalenter #mammalivet #suppekur #rensekur #kosthold #helse #pukka #pukkate

 • 12.05.2017 kl.19:17
 • Inspirasjon
 • 3 kommentarer
 • Oppskriften på suppedietten

  • 12.05.2017 kl.09:31

  Hva det er noen som lurer på hva det er for slags galskap jeg har holder med på denne uken, legger jeg herved ut oppskriften.

  Vel, det er ingen galskap, bare en rensekur i grunn. Man kvitter seg med nye vann i kroppen, og noen få kilo. Hittil har det ikke vært så tungvint, men i dag våknet jeg sulten som en gribb.

  Jeg føler meg helt ok, energi-messig, med unntak av at jeg var litt sur første dagen (men det er sikkert noen her hjemme merket noen forskjell, haha)

  Denne suppen skal du gå på i en uke om gangen. Du kan gå på den så ofte du vil.

  Du trenger:

  - Et stort kålhode

  - Stangselleri

  - Sellerirot

  - Gulerøtter

  - Løk

  - Grønn paprika

  - litt tomatpure

  - 2 bokser med hakket tomat

  - Tomater

  - Chilli

  - Chillipulver

  - Pepper

  - Paprikakrydder

  Ha en del vann i kjelen slik at det dekker alt. La det koke 1 time (til det er blandet godt sammen). Ca 2 liter.

  Denne suppen kan du spise så mye du vil av, og man vil gå ned mer hvis man spiser masse av den. Den er veldig rensende for kroppen. Obs: jeg måtte lage to omganger.

  En sterk suppe gir også høyere forbrenning :-)

  DRIKK MASSE VANN, og ikke drikk brus eller andre søte drikker.

  Dag 1: suppe, vann, kaffe, te, ubegrenset med frukt.

  Dag 2: suppe, vann, kaffe, te, en bakt potet, ubegrenset med frukt og grønnsaker (ikke mais, bønner og tørkede erter)

  dag 3: suppe, vann, kaffe, te, ubegrenset med frukt og grønnsaker

  Dag 4: suppe, vann, kaffe, 3 bananer, skummet melk

  Dag 5: suppe, vann, kaffe, te, 200-300 gram oksekjøtt eller kylling, 4-6 tomater

  Dag 6: suppe, vann, kaffe, te, 200- 300 gram oksekjøtt eller mager fisk, ubegrenset med grønnsaker

  Dag 7: suppe, vann, kaffe, ris og grønnsaker

  #rensekur #detox #suppekur#oppskrift #inspirasjon #hverdag#kosthold #mat #frukt #grønt

 • 12.05.2017 kl.09:31
 • Blogg
 • 10 kommentarer
 • Dag 5 på kur og fristelser til (nesten) halv pris..

  • 12.05.2017 kl.09:08

  God morgen. Endelig fredag- og fredagsfølelsen er på vei. Jeg er på dag 5 i suppekuren, og jeg var så skrubbsulten da jeg våknet i dag.

  I dag kan jeg spise 300 biff eller kylling, og jeg kunne ikke vente.

  Jeg måtte steke en kyllingfilet, og en tomat. Så får jeg kose meg med en 150 grams biff til middag.

  Jeg fylte også på med mer av suppen, så jeg ble mett til slutt, og kaffe selvfølgelig!

  På Coop prix var det 40% på denne godisposen. Det står på "på grunn av dato", men den går ikke ut på dato før i november! Og selv om jeg ikke skal ha godteri, syns jeg guttene må få kose seg litt i helgen. Kjøpte en stor melkesjokolade med Daim også, så fristelsene er i hus, i aller høyeste grad.

  Denne helgen har vi ingen spesielle planer, og det er godt. Herlig å kunne sove lenger, slappe av og bare kose oss, sammen.

  Minstegull er på bondegård med klassen sin i dag, så han kommer nok hjem strålende fornøyd. Han har gledet seg masse. Og så er det jo "Norske talenter" i kveld- og det blir veldig spennende! Neste uke blir vel siste gang tror jeg, og vi er veldig spente på hvem som stikker av med seieren.

  #fredag #suppekur #suppediett #kosthold #helse #kaffe #kitchn #mummikopp #familietid #helg #familietid #coop

 • 12.05.2017 kl.09:08
 • Inspirasjon
 • 8 kommentarer
 • Elsk, hat-forhold

  • 11.05.2017 kl.20:05

  Det er vanskelig å kontrollere lystene enkelte ganger, det kribler i hele meg. Det er helt vanvittig at det går an å elske og hate noe så mye! Jeg har nemlig et veldig elsk/ hat forhold med sjokolade.

  Hva er det med sjokolade som er så avhengighetsdannende ?!

  Til helgen pleier barna å få lov til å spise sjokolade Cheerios. I dag minnet de meg på å kjøpe en pakke. Og herregud, jeg fråder bare av tanken på denne... Dette er noe av det beste! Knasende, velsmakende sjokolade Cheerios med melk på. OMG!

  Jeg er ferdig på suppekuren på søndag, og mandag starter jeg på lavkarbo igjen. Litt sent å starte med sommerkroppen, men jeg trengte en rens og jeg vil litt ned i vekt.

  Jeg vet det blir veldig mye prat om denne suppekuren, det er kanskje litt irriterende ( beklager det ).

  Jeg får nyte denne bananen jeg da..

  Hva har du en svakhet for?

  #kosthold #frukt #mammalivet #hverdag #cheerios #sjokolade #livet #mat

 • 11.05.2017 kl.20:05
 • Kosthold
 • 17 kommentarer
 • Nok en suppe-middag og hjemmekos

  • 11.05.2017 kl.17:47

  Da var middagen servert i full fart, fiskeboller på menyen - og eldstemann er avgårde på fotball kamp, han skal møte pappaen sin der da han er på vei hjem fra jobb. Kampen til minsten ble avlyst da hele Ekebergsletta visstnok var klissvått, så han ble så klart veldig skuffet.

  Men vi koser oss hjemme, inne i varmen sammen med en film; "Syng". Så det ble ikke så aller verst likevel.

  Til middag fikk jeg fylt på med nok en skål med suppen min, og jeg ble greit mett. I morgen skal jeg spise en biff på 300 gram- gjett om jeg gleder meg til det da! Den skal krydres godt og stekes, og NYTES ikke minst.

  Det var også på tide å skifte på buret til denne lille krabaten her. Hun har nok vært litt ensom i det siste stakkar, sa vi har vært så opptatte- så hun ble veldig glad for å bli sluppet litt løs og snuse litt.

  Elsker salat og vannmelon, og koste seg med det.

  #kosthold #rensesuppe #suppekur #detox #helse #hverdag #mammalivet #mat #inspirasjon

 • 11.05.2017 kl.17:47
 • Familie
 • 9 kommentarer
 • Det er godt å være mamma

  • 11.05.2017 kl.15:08

  Rart det der med at man noen ganger savner veldig å være helt alene, og når man endelig er helt alene- savner man familien. Savner at noen konstant trenger deg, roper på deg og maser på deg. Savner lydene, atmosfæren og livet rundt.

  I dag hadde jeg en fridag, til å bruke bare på meg selv, ingen planer eller forpliktelser. Men så, etter å hatt en rolig morgen, med frokost, kaffe og litt serie- titting - starter jeg å savne barna, og mannen.

  Det er ok med noen timer, men så blir jeg rastløs liksom. Det kan ha noe med å gjøre at jeg ikke alltid er så glad i å være alene. Tanker kommer alltid frem da, og forstyrrer meg i å nyte noen kjære øyeblikk for meg selv.

  Alt føles bedre når hele familien er samlet. Føler meg gladere og tryggere da, på et vis.

  Og alle de tingene man tenkte at man skulle gjøre, blir ikke gjort likevel, for man finner liksom ikke energien til å gjøre det.

  Men når barna kommer hjem fra skolen, kikker det inn. Da settes livet i gang, vaskemaskiner skrus på, persienner trekkes opp, middagen startes, bordet dekkes, støvsugeren settes i gang. Hjemmet blir et lysere og varmere sted. Da er jeg mamma, husmor, leksehjelp, kone osv..

  Jeg er ikke god på å bare være meg. Det forsvant litt for en stund tilbake, men jeg er god på å være alt annet.

  Barnas og mannens nærhet gir meg næring og kjærlighet. Det betyr så enormt mye for meg å føle at jeg kan være der for dem- det er godt å være til hjelp, og støtte for barna, med lekser og aktiviteter og ting som skal klargjøres i forhold til dette.

  Det er godt å føle at man trengs, og savnes. Det er godt å være mamma.

  Egentid er deilig det også, men jeg liker den best når barna sover i sengene sine og husbonden holder på med noe annet. Da er jeg alene med mitt, men liksom ikke helt alene likevel.

  Er det noen som har det slik?

  Dette bildet av disse to sommerfuglene synes jeg er så fint. For meg symboliserer det samhold, kjærlighet og tilhørighet. Ingen trives vel best alene? Selv om det er godt å være alene innimellom, så er det alltid godt å vite at man har noen i nærheten.

  Hva synes du dette bildet symboliserer?

  #familie #livet #hverdag #helse #psykiskhelse #mammalivet #foreldreogbarn

 • 11.05.2017 kl.15:08
 • Inspirasjon
 • 7 kommentarer
 • Den store banan-dagen..

  • 11.05.2017 kl.08:42

  God morgen!

  Her er det fortsatt snøfall og sørpete, vått og grått. Helt umulig å tenke seg at for en uke siden, var det sommerstemning i hagen her ute.

  I dag skal jeg kose meg hjemme- fridag rett og slett. Det er sjelden jeg har anledning til det, så det må nytes. Men en kopp kaffe, suppa mi og bananer.

  Obs.... litt uheldig med kaffen..

  I følge suppekuren er det hele tre bananer jeg skal trykke i meg i dag, i tillegg til så mye suppe jeg bare vil ha.

  I morgen kan jeg endelig spise kjøtt- og det skal smake godt! Må også selvfølgelig drikke masse vann. Jeg kjenner at denne suppekuren så langt har gjort noe med kroppen. Jeg føler meg lettere, og jeg føler at systemet er blitt renset godt. Jeg veier meg ikke, da dette setter griller i hodet ( men det er en helt annen historie ).

  Men jeg vil anta at jeg har gått ned litt.

  På mandag starter jeg med lavkarbo igjen, da har jeg fått skylt gjennom kroppen, og forberedt med psykisk til lavkarbo. Jeg vet at det er det beste for meg og min kropp- så nå gleder jeg meg.

  Har dere noen planer for helgen ?

  Ønsker dere en fin dag!

  #helse #kosthold #suppekur #rensekur #hverdag #lavkarbo #mammalivet #mat

 • 11.05.2017 kl.08:42
 • Kosthold
 • 12 kommentarer
 • Dag 3 på suppekur...

  • 10.05.2017 kl.21:45

  Puh! Som jeg flyr frem og tilbake på toalettet! Jeg er sikker på at jeg kan drikke min egen urin nå ( så rent må det være ).

  Det er mye væske som skal ut da, tydeligvis.

  Nå er jeg på dag 3 på suppekuren, og jeg måtte ikke en ny kjele med suppe. Jeg har trykket / helt i meg 3 liter med suppe på 2 1/2 dag! Haha...

  I dag var det kun suppen og ubegrenset med frukt og grønt igjen, og masse vann, kaffe og te. Men i morgen derimot, skal jeg trykke ned 3 bananer!

  Jeg tenker det blir bra.

  Blir godt med en annen smak bare, enn grønnsakssuppe. Blir jo litt lei. Men jeg har forsøkt å gjøre litt deilig frukt da, så det har vært mye vannmelon, nektariner og appelsiner. Det hjelper med litt freshe smaker.

  #suppekur #detox #rensekur #kosthold #helse #mammalivet #hverdag #livet #frukt #vannmelon #favoritt

 • 10.05.2017 kl.21:45
 • Kosthold
 • 16 kommentarer
 • Snø, regn, snø, regn....

  • 10.05.2017 kl.21:06

  Dagen i dag har vært grå og trist. Skikkelig dårlig vær med snø og regn. Kjedelig! Hadde egentlig pakket bort både vintersko og overtrekksbukser.

  Kroppen og hodet var innstilt på vår, sol og varmere vær nå.

  Men sånn er det i Norge, man må forvente voldsomme svingninger i været ut mai i alle fall.

  Etter å ha hentet en sliten førsteklassing, skulle vi handle litt smått, og bestemte oss for å ta bussen hjem.

  Da jeg skulle sjekke på appen, hvor lenge det var til den kom - gikk jeg meg en overraskelse.

  Grunnet forberedelser til feiringen av kongeparet, skulle det da bli massive forsinkelser i kollektiv trafikken.

  Heldigvis var smågutten likevel fornøyd, for samlingen med russekort begynner å bli stor.

  Da var det endelig kveld, det betyr lesing på meg! "Hypnotisøren" er boken jeg holder på med nå! Skikkelig spennende!

  Håper alle har hatt en fin dag!

  Hva gjør dere i kveld?

 • 10.05.2017 kl.21:06
 • Inspirasjon
 • 2 kommentarer
 • Brev fra kreftregisteret..

  • 10.05.2017 kl.08:18

  Digipost er en fin liten sak. En del brev mottar jeg elektronisk. Slik som et brev som lå i digipostkassen min i dag tidlig. Fra kreftregisteret.

  På tide med ny celleprøve!

  Min største frykt. Jeg HATER å ta celleprøve. Føler meg så naken, sårbar.

  Ordet "kreft" gir meg frysninger, så det er helt klart at jeg skal gå og ta den celleprøve.

  Jeg har en mormor nå, som ble satt på cellegift etter en operasjon, underlivskreft. Så jeg må ta dette på alvor. Det er over på 1-2-3.

  Ellers var ikke det den eneste nedturen jeg våknet til i dag. Det snør ute! Det er en uke til 17.05 og det SNØR! Forrige uke løp guttene rundt i shorts og T-skjorte og spiste is og vannmelon i hagen. Snakk om kontraster...

  Værmeldingen fremover ser ikke lovende ut, egentlig. Får bare håpe at det kan bli opphold og litt alright temperatur når barna skal gå i tog om en uke.

  Ønsker dere alle en fantastisk dag!

  Og : Når tok DU celleprøve sist?

  #kreftregisteret #celleprøve #sjekkdeg #helse #livet #hverdag #mammalivet

 • 10.05.2017 kl.08:18
 • Inspirasjon
 • 12 kommentarer
 • Når det står "runk" på timeplanen..

  • 09.05.2017 kl.21:53

  Det er ikke mye som overrasker meg, men jeg må dra på smilebåndet, når det står at snabel - er "runk" på engelsk. Det skulle åpenbart stått en "t" foran- da hadde det blir trunk.

  For håpe 4 klassingene ikke har øvd for mye på fredagens gloseprøve, så de ikke skriver runk, når det skal stå trunk.

  #mammalivet #hverdag #skole #skrivefeil #ukeplan #engelsk #gloser

 • 09.05.2017 kl.21:53
 • Familie
 • 9 kommentarer
 • At en potet kan glede så mye....

  • 09.05.2017 kl.18:53

  I dag kunne jeg spise en bakt potet! Aldri har det smakt bedre. ( Og jeg aldri lagd bakt potet selv heller).

  Etter å ha spist kun suppe, frukt og grønnsaker i to hele dager, smakte det godt ned noe annet. I morgen er det kun ubegrenset med suppe, og frukt og grønnsaker. Og MASSE vann.

  Bakt potet med kryddersmør, nydelig!

  Den ble stekt på 200 grader i ca 1 time og 10 min.

  Lilleprins fikk også bakt potet, men han fikk i tillegg også stekt kyllingfilet med grønnsaker ved siden av, og han elsket den bakte poteten ( litt stolt da*)

  Lillegutt fikk en is til dessert i dag. Det er bare meg og han til middag da storebror er hos en venn og spiser middag der, og paps jobber litt lenger i dag.

  Tidligere i dag, da jeg var på vei for å hente lillegutt på SFO, ser jeg at syrinbuskene starter å blomstre. Det er en helt vanvittig duft, jeg vare elsker syriner.

  Det er flott å se når trærne begynner å blomstre.

  Men fortsatt ganske kaldt i dag synes jeg. Brrrrrrrr.......Venter fortsatt på mere sol. Ble bortskjemt forrige uke, da det var t- skjorte vær alle dagene.

  Det er meldt ganske overskyet resten av uken.

  #middag #kosthold #rensekur #helse #inspirasjon #mammalivet #familielivet #hverdag #tirsdag

 • 09.05.2017 kl.18:53
 • Kosthold
 • 21 kommentarer
 • Dag 2 på kur...

  • 09.05.2017 kl.09:45

  I går var den aller første dagen på suppekuren. Det gikk helt fint, men jeg var i litt dårligere humør enn jeg pleier. Jeg spiser sykt mye suppe, og masse vannmelon- og annen frukt, og jeg fikk i meg mye mer væske enn jeg er vant til. Med andre ord, jeg ble god og mett, men samtidig så var jeg på do ganske mye i går.

  I dag er jeg altså da på den andre dagen av suppekuren. Dagen i dag blir som i går, så mye suppe jeg kan klare og masse frukt og grønt. Og masse vann og kaffe/te eller usukret juice. Tenker nok jeg blir lei denne suppen mot slutten av uken.

  I dag kjenner jeg meg ikke noe nevneverdig sulten, jeg har det egentlig helt greit.

  I ettermiddag er det ingen planer, foruten middag og lekser. Det er godt. Vi fløy frem og tilbake på fotball og alt mulig i går, det var iskald vind til tross for at solen tittet frem til slutt. Ingen særlig varmere dag i dag, håper på deilige varmegradene vi hadde forrige uke. Det var godt det!

  Hvordan er været hos dere ?

 • 09.05.2017 kl.09:45
 • Kosthold
 • 11 kommentarer
 • Ukas nøtt!

  • 09.05.2017 kl.07:10

  God morgen! Er det noen som skjønner denne nøtten? Jeg ser meg helt blind her og trenger hjelp!

  Blir veldig glad for tips!

  Ha en god dag!

 • 09.05.2017 kl.07:10
 • Inspirasjon
 • 5 kommentarer
 • En redningsaksjon, så avlivning ...

  • 08.05.2017 kl.15:59

  Jeg slutter aldri å forundre meg over livets brutalitet.

  Det er litt vanskelig noen ganger, å forholde seg til.

  I dag ble en slik dag. Jeg var på vei til butikken da jeg kom over en svane som lå rett ved togsporet. Den rørte seg ikke, og den var helt klart skadet.

  Det skulle komme et tog om bare noen få minutter og det ville ikke gått bra..

  Toget klarte å stoppe rett før svanen. Heldigvis.

  Lokfører i toget kom ut og løftet den stakkars svanen opp fra sporet, og fikk satt den forsiktig på perrongen. Den skalv og jeg fikk så vondt av den. Fikk lagt på skjerfet mitt, og den satt med det en stund.

  Vi ringte politiet, viltnemda, fuglevakta, veterinær i kommunen, falk og til slutt kom det en hyggelig dame fra viltnemnda i kommunen her. Hun fikk endelig tak i en hun kjenner som kunne vurdere skaden på dyret, og brannvesenet kom, for å hjelpe til med å få fuglen bort fra togstasjonen.

  Det ble tilslutt konstatert at svanen hadde brukket den ene foten sin, stakkar. Og den måtte avlives.

  Den vakre svanen måtte avlives.

  Så dette var dagens "hard fact". Ingen hyggelig erfaring...

 • 08.05.2017 kl.15:59
 • Blogg
 • 4 kommentarer
 • Dagen ble litt annerledes likevel

  • 07.05.2017 kl.18:58

  Dagen startet ganske grå og overskyet, det var vi forberedt på, det var jo meldt regn.

  Det regnet en stund, men så kom solen frem etterhvert. Det var fint. Merker hvor mye solen har å si på humøret.

  Blir mye lettere til sinns når det er sommer og sol, ingen tvil om det.

  Vi kom oss en tur ut og dette treet imponerer med hvert år. Er det magnolia ? Er ikke sikker... men det er så vakkert med de rosa bladene .. skulle hjerne hatt et slikt tre stående i vår egen hage.

  Ellers så har eldstemann vært litt frem og tilbake. Det har vært litt ballspill i ballbingen med venner, og så ville han igjen, etter middagen. Jeg kjenner jeg sliter litt med dette at han er borte så mye. Han er bare 9 år, hvor går grensen liksom? Jeg forstår jo godt at han trenger å møte venner og slikt, men det sitter langt inne for meg.

  Så har jeg laget en stor kjele med suppe. I morgen starter jeg nemlig på en 7 dagers rensekur. Da skal jeg spise så mye av denne suppen jeg vil, og resten foregår slik:

  2 bokser med tomater gjerne med chili.

  3 store purre eller spanske løk

  1 pakke nudler

  1 bunt stangselleri

  2 bokser grønne bønner eller brekkbønner/ eller frosne poser( synes jeg er bedre)

  Disse kan moses dersom du ikke liker dem.

  2 grønne paprika

  4 gulrøtter

  2 liter ferdig kylling eller kjøttbuljong (ca 1 pakke kjøttbuljong i terninger)

  Drikk så mye du kan gjennom dagen men ikke øl,vin eller noe kullsyreholdig.

  Gjerne juice, skummet melk, kaffe eller te i tillegg til vann.

  Dag 1 Spis suppe og all slags frukt og grønnsaker utenom banan.

  Dag 2 Spis suppe og grønnsaker, rå eller kokt Ikke erter eller mais og tørre bønner.

  Dag 3 Spis Suppe, frukt og grønnsaker. Ikke banan og poteter.

  Dag 4 Spis suppe, og minst 3 bananer. Drikk så mye skummet melk du bare orker.

  Dag 5 Spis suppe, 280 - 560 gr biff/kylling/fisk og 4 tomater

  Dag 6 Spis suppe og masse biff/kylling/fisk og masse grønnsaker

  Dag 7 Spis suppe, grønnsaker, brun ris og usukret juice. Biff kylling uten skinn eller grillet fisk

  Prøv å være i aktivitet gjerne i 1 time om dagen. Gå tur f. eks. Da vil du gå ned mer i vekt.

  Høres litt ekstremt ut? Jeg er enig. Men jeg skal gi den et forsøk. En venninne anbefaler den varmt, så nå er jeg veldig spent.

  Og så må jeg bare skryte av denne flotte koppen jeg fikk av min søster i går. Jeg samlet på mummikoppene og denne hadde jeg ikke fra før. Sommerkoppen 2017, Mummitrollet på theater.

  #sommer #mai #vår #sologvarme #familietid #helg #mammalivet #suppekuren #helse #eatclean #eathealthy

 • 07.05.2017 kl.18:58
 • Familie
 • 5 kommentarer
 • Iskald søndag og ny bok på gang.

  • 07.05.2017 kl.15:22

  For en kontrast! I går var det som en sensommerkveld her ute, barna løp rundt og spiste utallige is og lekte ute med nabobarna til klokken 21.30.

  I dag er det kaldt i forhold, og det blåser surt. Det regnet tidligere. Så i dag har jeg bare lyst å sitte i sofaen med kaffe (i den nye koppen min) og kose meg.

  Gutta har besøk av to venner, så de er opptatt med minecraft. Gubben hjelper en venn med noe flyttegreier. Jeg vurderer å starte på Keppler serien.

  "Hypnotisøren" er den første boken. Det skal visstnok være nervepirrende krim. Og det er akkurat det jeg liker. Jeg har fått Keppler bøkene anbefalt av mange jeg kjenner og de har et godt rykte på seg.

  Har du leste Keppler bøkene?

  I morgen starter jeg på en 7 dagers suppekur. Jeg må få kostholdet tilbake på rett spor. Og jeg starter med å kvitte meg med litt avfallsstoffer og shit.

  Den skal rense kroppen, så vi får se hvordan det blir.

  #bok #leseglede #krim #ark #tanum #mammalivet #egentid #familiekos #helg #søndag

 • 07.05.2017 kl.15:22
 • Inspirasjon
 • 2 kommentarer
 • Brente kanelbollene fordi jeg holdt på med noe helt annet...

  • 06.05.2017 kl.19:40

  Solen skinner! Og det var perfekt også i dag selvfølgelig! Har alltid bruk for pent vær, men særlig når vi skal ha gjester og bursdagsfeiring.

  Min far, hans kone og min søster med familie skulle komme på en forsinket bursdagsfeiring, og vi har kost oss.

  Vi serverte kyllingsalat, med deilig grillet kylling.

  Mannen lagde hummus og baba ganoush. Sykt godt.

  Til kaffen ble det en ostekake, og vannmelon. Vi kjøpte vannmelon fra innvandringsbutikken og den smakte bare helt herlig!

  Mens jeg var opptatt med å skjære ut vannmelonen i hjerteformer, klarte jeg å svi kanelbollene... jaja...

  Ungene er ute og leker og koser seg i solen, så her fikk vi satt oss ned med en liten kaffekopp, velfortjent etter en dag med oppvartning.

  #lørdag #ostekake #familietid #mammalivet #helg # mamma

 • 06.05.2017 kl.19:40
 • Familie
 • 10 kommentarer
 • Livets mange gleder...

  • 05.05.2017 kl.14:45

  Alle har vi noen rare greier, som vi elsker å gjøre, men kanskje ikke alle vet om. Ting som er så tilfredsstillende og gir såpass med glede og følelse av velvære..

  Jeg har selvfølgelig også noen av disse!

  1. Jeg ELSKER "Svenske Hollywoodfruer"! De er bare så artige, de damene- med alle intrigene og selvfølgelig med søteste Maria Montazami i spissen.

  Er jeg hjemme alene og har tid, kan jeg sette på denne serien og bare kose meg!

  2. Handle på Internett. Dette er en merkelig ting, jeg gjør det ikke ofte, men er dry noe vi trenger eller ønsker oss her hjemme, sjekker jeg ut om man kan få det rimeligere i en eller annen nettbutikk. Og jeg ELSKER å motta pakker k posten.

  3. Selge ting på Finn.no. Herregud, så avhengighetsskapende. Jeg selger selvfølgelig bare ting vi ikke bruker lenger. Men det er artig og tjene noen slanter på at andre vil kjøpe det, eller hvis jeg vil bli kvitt noe- legger jeg det på "gi bort". Så slipper vi maset med å kjøre bort med det.

  4. En god kopp kaffe, og særlig den første koppen lørdag morgen. Lukten av kaffe rett og slett er en glede i seg selv.

  5. BLOMSTER! Jeg elsker blomster. Ingenting er som å friske opp med en frisk bukett blomster til helgen. Det er kos det.

  Hva er dine "guilty pleasures" ?

 • 05.05.2017 kl.14:45
 • Inspirasjon
 • 1 kommentar
 • Seier og glede.

  • 04.05.2017 kl.22:40

  Det er helt ok å være fotball mamma i dette været! Ingenting er som blå himmel, sol og knallgrønt kunstgress. Vi var pakket og klare og var til og med ute i god tid- det er ikke ofte og vi kunne spasere sammen hele veien til kampen.

  Det eneste jeg klarer å irritere meg over HVER gang; er at jeg aldri husker å ha med kaffe, til meg selv. Jeg må virkelig skaffe meg en termokopp!

  Kampen gikk for øvrig super bra, og de vant denne omgangen! En stolt (snart) 10 åring som svett og sliten kom løpende bort til oss. Mammahjertet hopper av glede av å se han slik!

  Det har vært en uke med strålende sol og deilige temperaturer. Vi nærmer oss helg- igjen, og det ser ut til at været skal holde seg gjennom helgen i alle fall.

  Lørdag får vi gjester, skal feire bursdagen min med min far, stemor og søster med hennes familie. Har ennå ikke bestemt meg hvordan kake vi skal lage, det er noen allergikere som ikke kan ha egg, så det må bli en "eggeløs" kake.

  Har du tips?!

  Håper dere alle får en fantastisk start på helgen!

  Har dere planer?

  #fotball #seriekamp #sport #helse #mammahjertet #mammalivet #familie

 • 04.05.2017 kl.22:40
 • Inspirasjon
 • 3 kommentarer
 • Perfekt sommerdag

  • 02.05.2017 kl.21:17

  I dag har det virkelig vært vanvittig deilig vær! Solen varmet godt og det var blå himmel og vindstille. Vi tilbragte ettermiddagen ute, og tok oss en is på vei hjem, FØR middag ja..

  Trærne begynner å bli grønne og det er tipp.

  Hvis det er en is jeg kan anbefale, så er det denne fra diplom is, yoghurt is med sitron- greek style. Den er super frisk!

  Hvilken is er din favoritt is?

  #diplomis #yoghurtis #mai #sol #familietid #hverdag #mammalivet #favoritt

 • 02.05.2017 kl.21:17
 • Inspirasjon
 • 7 kommentarer
 • Drittlukt, solfaktor og sommertemperatur

  • 02.05.2017 kl.16:25

  Fy fasan sier jeg bare! En ting som er skikkelig kjipt er når butikken er stengt noen dager og du ikke får tak i noe så prekært som vaskemaskin-rens! Lørdag kveld synes jeg de nyvaskede klærne luktet skikkelig møkk, etter en vask.

  Så kommer jeg på at det er evigheter siden jeg har tømt filteret på vaskemaskinen, eller kjørt en rens. Siden butikken var stengt prøvde jeg å kjøre en 90 graders vask, uten noe i maskinen.

  Da det ikke fungerte, googlet jeg litt og prøvde meg på eddik, som visstnok skulle hjelpe. Ingen bedring..

  I dag tømte jeg filteret, vasket, tørket godt over den gummibelgen (eller hva det heter), og kjøpte maskinrens fra Plumbo. Da skulle jeg putte en tablett i vaskekammeret og en i trommelen, og dro til med nok en 90 graders vask, og ENDELIG er lukten forsvunnet.

  Heretter skal jeg en gang i måneden tømme filteret, og kjøre en rens. Så varer nok den maskinen lengre også!

  Ellers har det vært en helt nydelig solskinnsdag! Det har vært såååå varmt, blå himmel og sol! På tiden å få hagemøblene ut på verandaen! Helt fantastisk!

  Gutta kom hjem glade og fornøyde fra skolen.

  Det er meldt sol, sol og atter sol fremover nå- så her må vi gå til innkjøp av solkrem!

  Hvor ofte kjører du rens på maskinen? Har du evt andre kjerringråd for maskinlukt?

  Hvilken solkrem liker du best til barna?

  #plumbo #vask #hverdag #husmor #mammalivet #familie #mai #sommer #livet #solkrem #foreldreogbarn

 • 02.05.2017 kl.16:25
 • Inspirasjon
 • 6 kommentarer
 • Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no