Opplevelsesrik dag!

 • 24.06.2017 kl.22:49

Da slang jeg rumpa ned på sofaen for første gang i dag! Det har vært en rimelig lang dag! Stod opp klokken 09.00, da jeg ikke klarte å stå opp klokken 08.00 som planlagt.. en rask frokost og så avgårde til Oslo med 10.00- bussen. Vi skulle til førpremiere på Colosseum.

Grusomme meg 3 var kjempeartig og det var kult å se den i 3D. Da filmen var ferdig, skinte solen ute, så vi bestemte oss for å gå hele veien fra Majorstuen til Nationaltheatret. Det var varmt, men samtidig fikk vi se mye fint på veien!

Mens vi først var i Oslo, stakk vi innom min absolutte favoritt te- butikk, på Steen og strøm. A.C Perchs, har de utroligste teer, som de selger i løsvekt. Min favoritt så langt er "white mulberry".

Det er så stilig når de måler opp teen, med gammeldags vekt.

På Karl Johan møtte vi også Marco, hvis dere husker han fra Norske talenter. Guttene er så fascinert over instrumentet han spiller og han var en av favorittene til guttene da norske talenter gikk på skjermen.

Vi avsluttet med en vanvittig god iskaffe på Steam, på Østbanehallen- mens vi ventet på bussen hjem igjen.

#colusseum #oslokino #oslo #oslove #mammalivet #familie #slottsparken #steamkaffebar #steam #iskaffe #sommer #sommerferie

 • 24.06.2017 kl.22:49
 • Familie
 • 4 kommentarer
 • Når mamma gleder seg mer en ungene!

  • 23.06.2017 kl.20:57

  Innemellom må vel vi voksne ha lov til å være litt barnslige. Det er gøy å slippe løs barnet i seg og bare nyte her og nå! Det skal vi i morgen. Vi skal på Førpremieren på Grusomme meg 3 !

  Gjett om vi gleder oss, jeg kanskje mer enn barna! Jeg elsker grusomme meg filmene og minions. Akkurat min type humor. Jeg ler så jeg ruller og derfor gleder jeg meg til nok en film med Grusomme meg og hans gule hjelpere.

  Det blir rullet ut rød løper og det er ballonger og hoppeslott- og goodiebags til barna, så jeg gleder meg til å ta med barna på dette!

  Det blir litt tidlig opp på oss i morgen da, for kinoen starter klokken 12.00 og vil vil gjerne være der i tide, for all moroa starter klokken 11.00.

  Først frokost, kaffe og så er det bare å hoppe i dusjen, og fyke avgårde!

  Hva er planene deres for i morgen/helgen?

  #kino #oslokino #grusommemeg #minions #collusseum #oslo #oslove #familie #mammalivet

 • 23.06.2017 kl.20:57
 • Familie
 • 1 kommentar
 • Mitt forsøk på avvenning...

  • 23.06.2017 kl.08:39

  God morgen! Og god fredag til alle❤ Sove lenge, ingen vekkerklokke, ingen stress, ingen mas- det er sommerferie. Det er magisk å bare kunne våkne av seg selv. Het utrolig deilig.

  Jeg våknet bråsulten, så det var bare å få lagd seg noe frokost fort som svint.

  Lavkarbo frokost til meg, speilegg med fetaost, agurk og tomat- pluss noen paprika med smøreost inni. Guttene fikk omtrent det samme, men de får med knekkebrød.

  Stor kopp kaffe med fløte og masse vann, så er dagen i gang.

  For to dager siden, altså på onsdag- startet jeg en avvenning for meg selv. Som jeg har skrevet tidligere har jeg vært avhengig av nesespray og brukt dette daglig uten stopp, i minst 16 år!! Jeg brukte ikke nesespray hverken onsdag eller i går, så får vi se i dag- om jeg klarer meg.

  Det er tøft, for jeg får virkelig panikk når jeg er tett, men jeg har lyst å prøve, og se hvor lang tid det tar før slimhinnene mine oppi nesa blir bedre.

  Tenk så deilig å ikke være avhengig lenger. Det hadde vært et lite mirakel i seg selv.

  Har våkent på natten, av at jeg har vært potte tett, men da dryppet jeg med saltvann, og prøvde å "dynke" neseborene med det og så løsnet det opp etterhvert. Det tok selvfølgelig lenger tid enn med nesespray, men det åpnet seg til slutt.

  I dag skal vi ut og møte en venninne med hennes sønn! Vi skal på kino med dem i morgen! Da skal vi på førpremiere og se "Grusomme meg 3" og jeg gleder meg nok minst like mye som guttene!

  Ha en strålende dag alle skjønne

  #fredag #helg #mammalivet #hverdag #sommerferie #avvenning #otrivin #helse

 • 23.06.2017 kl.08:39
 • Inspirasjon
 • 6 kommentarer
 • Babyfeber!!

  • 22.06.2017 kl.21:38

  Jeg smelter. Jeg har vært helt i babyhimmelen i dag. Har storkost oss på besøk hos vårt nye tantebarn.

  Hun er 8 dager gammel i dag og er helt skjønn! Guttene ble betatt også og det ble nesten krangling om hvem som skulle holde. De fikk holde mye, begge to.

  Og jeg selvfølgelig. Hun var så fornøyd og sov foruten spisingen.

  Jeg kan absolutt ikke nekte på at jeg får litt babyfeber etter å ha holdt denne lille fruen i armene mine i dag.

  Vi koste oss hjemme hos min far og stemor og det ble middag der i dag. Så herlig å slippe og lage middag for en gangs skyld.

  Lavkarbo'n går så det suser også.

  Frokosten i dag ble eggerøre, laget på fløte.

  Til lunsj ble det bringebær og blåbær med litt fløte på og til middag på besøk: de hadde laget hjemmelaget pizza, men jeg måtte være så uhøflig å skrape bort fyller og la bunnen ligge igjen.

  Men de er alle i formert om at jeg går på lavkarbo, så de ble heldigvis ikke fornærmet.

  Jeg vet det høres drøyt ut altså, og det er nok det. Men nå ønsker jeg å komme skikkelig godt i gang med dette for en gangs skyld.

  Håper dere har hatt en fin dag!

  #baby #familie #mammalivet #hverdag #snarthelg #kosthold #lavkarbo #lchf #helse

 • 22.06.2017 kl.21:38
 • Familie
 • 9 kommentarer
 • Dag 3, snart helg og utfordring!

  • 21.06.2017 kl.21:47

  God kveld! I dag var siste skoledag så når det offisielt skoleferie. Guttene er så fornøyde med det og det ble avsluttet med avslutning på fotballen for de begge to, kamp på eldstemann- som de vant 11-3 og med minsten var det arrangert kamp mellom foreldrene og barna, og alle guttene fikk en is etterpå.

  Nå mener de at de skal være oppe så lenge de vil, siden det er ferie. Det får vi nå se på.

  Frokosten min i dag ble restene av grillet kylling med paprika fylt med smøreost.

  Super nydelig! Og en stor kaffe med fløte så klart.

  Mellom måltid mellom frokost og lunsj ble litt blåbær og bringebær, som jeg bare tok rett fra boksen.

  Lunsjen var en eggerøre, laget på egg og fløte, med tomat og agurk ved siden av- og fetaost. Deilig det også!

  Middagen glemte jeg å fotografere før jeg hadde trykket den inn, da var jeg sulten og klar for mat (mildt sagt)...

  Men det var godt det også!

  Ellers, planlegger vi en tur til min søster i morgen for å hilse på det nye familiemedlemmet. Vi har ikke hatt tid før nå, da det har vært ekstremt travelt siste uken, men i morgen er hun 8 dager gammel og vi gleder oss til å se henne!

  Ønsker dere alle en nydelig kveld!

  #onsdag #kosthold #lavkarbo #mat #helse #mammalivet #mammakroppen #sommerferie #familie #skoleferie #livet

 • 21.06.2017 kl.21:47
 • Inspirasjon
 • 2 kommentarer
 • Hvorfor blir man aldri fornøyd?!

  • 21.06.2017 kl.09:07

  God morgen! Guttene er avgårde på siste skoledag. De skal kose seg med grilling og stafett, og de gledet seg vilt. Jeg startet dagen med en kopp kaffe med en god klunk fløte oppi. Sånn er det med lavkarbo, man kan ta mer av det som er nærmest "fyfy" i et vanlig kosthold. Det er godt.

  Nå starter jeg min tredje dag på lavkarbo, og jeg ser at dette går som bare det. Ingen problem, ingen søthunger, ingen fristelser som tar livet av selvdisiplinen. Jeg så for meg at det skulle bli litt tyngre de aller første dagene.

  Det som er fint oppi det hele er at jeg kan ikke gå på vekten for å se hvor nye jeg går ned. Vekten har alltid vært et problem for meg. Ser jeg tallet på vekten, vil jeg tenke at det er altfor høyt- og så går det til hodet på meg...

  Dette har jeg slitt med siden tidlig i tenårene. Jeg foretrekker heller å merke at klærne blir større, og se i speilet at forandringer skjer.

  Jeg har som så utallige mange andre jenter der ute, komplekser med egen kropp. Det syke er at man aldri blir fornøyd. Og selv om jeg tenker at jeg er en mamma dom har født to friske barn, godt voksen og bør kunne unne meg å nyte livet- er det alltid en del av meg som tenker at man er lykkeligere hvis man bare blir litt slankere. Dette er så synd, for man bruker utrolig mye tid og energi på å føle seg misfornøyd. Hvorfor klarer vi ikke å elske oss selv nok til å akseptere oss selv, akkurat slik vi er??

  Selvfølgelig tenker jeg ikke så ekstremistisk på dette nå, som jeg gjorde i tenårene. Men man blir liksom heller aldri helt kvitt de tankene.

  Hvorfor er det å være tynn, det som føles mest attraktivt?!

  Uansett, jeg har nå en mye sunnere tankegang, på helse, kropp og kosthold/ trening. Jeg ønsker ikke å bli slik jeg var før jeg fikk barn, jeg ønsker bare å stramme opp litt, spise sunnere, endre livsstil og gå ned litt. Det er tross alt bare for å bli fornøyd med meg selv, det er ingen andre som skal imponeres.

  Er du 100% fornøyd i egen kropp?

  Tenker du ofte på hva du spiser ?

  Hva tror du er grunnen til at vi kvinner aldri blir fornøyde?

  #helse #kosthold #trening #kvinner #hverdag #mammalivet #hverdag #sommer #sommerferie #juni

 • 21.06.2017 kl.09:07
 • Inspirasjon
 • 8 kommentarer
 • Da er jeg godt i gang..

  • 20.06.2017 kl.22:36

  God kveld skjønne mennesker! I morgen er aller siste skoledag for guttene, og de er klare for ferie. De storgleder seg til å være oppe sent og sove lenge. Jeg håper virkelig vi får bra vær og mye sol og varme.

  I dag tidlig hadde jeg middagsrester til frokost. Og det var godt. Varmet kyllingen i ovnen sammen med brokkolien med smeltet ost, pluss en kopp kaffe med fløte, og dermed et skikkelig lavkarbo måltid til frokost.

  Lunsjen i dag var lavkarbo knekkebrød med Castello ost, som jeg ELSKER!

  Middagen ble det samme som i går. Jeg har fått skikkelig kjøtthunger etter flere dager med vegetar mat. Egyptisk mat er nemlig mye vegetar. Det er godt det altså, men etter noen dager kjenner jeg at jeg trenger kjøtt igjen- og særlig nå som jeg skal spise lavkarbo.

  Dermed penslet jeg på en rå kylling, en blanding av tomatpuré, pepper, en spiseskje honning og olivenolje med hvitløk. Jeg smurte på et tykt lag på hele kyllingen, og grillet den i ovnen på 180 i ca 40-45 minutter. Sinnsykt godt!

  Etter middag ble det en tur rundt vannet igjen, og opp og ned slalombakken et par, tre ganger. Skikkelig puls og en god og varm kropp, svettet som en gris- men det er så herlig!

  Nå er det som sagt, full skjerpings fremover. Men heldigvis kan man nyte de norske jordbærene.

  Ønsker dere en deilig kveld!

  #trening #helse #kosthold #lavlarbo #fit #inspirasjon #slmmerkroppen #mammalivet #hverdag

 • 20.06.2017 kl.22:36
 • Inspirasjon
 • 6 kommentarer
 • Dag på lavkarbo!

  • 20.06.2017 kl.08:29

  God morgen! I går var det en ny start for meg. Som før, er jeg nå tilbake på lavkarbo kostholdet. Dagen gikk helt fint og jeg hadde gode måltider som mettet godt!

  Frokosten bestod av to speilegg, stekt på begge sider - med ost!

  Lunsjen ble norske jordbær med fløte.

  Middagen ble kylling med ostegratinerte brokkoli og paprika med tine smøreost med kryddersmak. Kyllingen grillet vi selv i ovnene og det ble super bra!

  Middagen for øvrig, spiste jeg restene av til frokost!

  På toppen av det hele, ble jeg dratt med ut i går kveld, på en heftig runde rundt vannet her vi bor,pluss noen runder opp og ned slalombakken! Det var heftig og jeg kjente hjertepumpa skikkelig.

  Nå er jeg i gang med å bedre helse både psykisk og fysiske og jeg gleder meg til ny tur i kveld.

  Her er vi kommet frem til toppen av slalombakken, etter å ha gått runden rundt vannet.

  En slik utsikt takker jeg ikke nei til!

  Jeg må også bli mye flinkere til å drikke vann! Skulle nesten hatt et slikt armbånd som piper hver gang jeg bør ta meg et glass, jeg ønsker å få i meg i alle fall 2 liter vann per dag.

  Har noen tips om hvordan jeg bør huske å drikke så mye, rop ut!

  Da er det bare å starte på dagen! Dette er nest siste skoledag, og guttene gleder seg til i morgen! Da blir det grilling og kosestund på skolen. De skal også ha stafett og set syns de er så gøy. Nå begynner straks ferien for fullt. Jeg kan nesten ikke vente!

  Ha en nydelig solskinnsdag!

  #lavkarbo #kosthold #trening #helse #nedivekt #inspirasjon #sommer #sommer2017 #mammakroppen #sommerkroppen

 • 20.06.2017 kl.08:29
 • Kosthold
 • 8 kommentarer
 • I morgen skjer det..

  • 18.06.2017 kl.22:08

  I dag har vi sittet på stranden og kos oss gløgg! Det var nydelig vær, solen strålte og VARMET og det var kun noen tynne skyer, men det var nok like greit.

  Vi dro på stranden med en tidligere nabo- verdens beste nabo, og det var så koselig. Guttene går i samme klasse.

  Gutta badet og koste seg i vannet, mens jeg og moren satt og ble solkysset på gresset ( vi så guttene HELE tiden).

  Vi avtalte at i morgen skal vi starte å jogge sammen. Hun har hund, så hun må ut hver kveld uansett og det har sine helsefremmende fordeler.

  Vi skal begge to dra hverandre ut, slik at vi begge får trent hardt og strammet opp disse mammakroppene våre litt.

  Jeg begynner også på lavkarbo i morgen, da jeg savner det og har forberedt meg lenge på det nå. Jeg er klar. Jeg følte meg mye mer lykkelig i egen kropp, på lavkarbo. Ikke bare fordi jeg effektivt gikk ned i vekt, men fordi jeg hadde en behagelig følelse, masse energi, huden ble friskere og eksamen forsvant. I tillegg fordøyelsen, alt gikk som smurt.

  Så i morgen starter det! Lavkarbo og trening. Nå er det nok utskeielser.

  Nå er det bare tre dager igjen på skolen også, før guttene endelig får sommerferie! Det blir sååååå godt. Sove lenger, ta livet med ro, og lade batteriene!

  #hvervenbukta #bade #strand #søndag #familietid #mammalivet #lavkarbo #helse #kosthold #mål #inspirasjon #stranden #sommer #sommer2017

 • 18.06.2017 kl.22:08
 • Inspirasjon
 • 6 kommentarer
 • Svigermor er en barsk dame!

  • 18.06.2017 kl.20:40

  Nå har svigermor vært hos oss i 16 dager, og det er 2,5 måned til hun reiser hjem igjen til Egypt. På disse to ukene har jeg lært henne å kjenne mer og mer og jeg må bare si ar jeg blir mer og mer overrasket.

  Som tidligere nevnt er dette første gang hun møter guttene våre, hun har bare sett vår første sønn en gang når han var 6 måneder gammel. Da var vi i Egypt i to uker- men siden det, har det vært mange årsaker til at vi ikke har tatt med barna til Egypt.

  Men, hun er ei dame jeg sjelden har møtt maken til. Det må jeg bare si! Og jeg trodde virkelig aldri jeg skulle si det.

  Hun er verdens mest imøtekommende, åpensinnede, omsorgsfulle og omtenksomme. Alltid smiler hun, lite krevende og veldig takknemlig for alt. Det er en glede.

  Det var her om dagen at hun oppdaget en litt tung stemning mellom meg og mine gutter. Pappa'n deres var på jobb, og jeg hadde bedt de om noe- hvor de svarer tilbake, litt småfrekt. Hun merket fort at det ble litt ampert, selv om det ikke ble noen hevede stemmer, ingen sinte fjes. Jeg var bare saklig og tydelig.

  Hun spurte meg hva som skjedde, og jeg forklarte henne at jeg ba de om å hente noe til meg, og st de bad meg gjøre det selv i stede.

  "Det er ikke greit"! Sa hun.

  Senere den kvelden, hadde vi en lang samtale om dette. Jeg og svigermor.

  Hun fortalte viktigheten av å lære guttene og hjelpe til mer hjemme, de må få sine ansvarsoppgaver og de må hjelpe til på kjøkkenet, hjelpe til når de blir bedt om det.

  Hun sa at dette danner grunnlaget av hva slags mannfolk det blir av dem en dag. Det er viktig at menn hjelper til hjemme, kan lage mat, vaske huset, sette på vaskemaskin osv osv..

  Dette overrasket meg på mange måter, men samtidig ble jeg veldig glad for å høre det fra henne.

  Vi har jo et inntrykk av at kvinner fra disse kulturene ofte blir plassert på kjøkkenet og de fungerer som fødemaskiner.

  Jeg tror vi heretter skal være litt mer forsiktige med å forhåndsdømme, før vi virkelig kjenner personen. Klart at i mange tilfeller, er det nok slik at kona står på kjøkkenet og har ansvar for hele heimen alene, men jeg er heldig. Mannan min har vokst opp med gode verdier, og har aldri fått ligge på latsiden.

  "Tommel opp".

  Og når det kommer til guttene, blir de satt i gang, med både kjøkkentjeneste, og rydding.

  De skal få leke litt også da!

  #familie #oppdragelse #barn #mammalivet #svigermor

 • 18.06.2017 kl.20:40
 • Familie
 • 12 kommentarer
 • Endelig, pakken kom til slutt!

  • 16.06.2017 kl.21:45

  Fy søren så deilig det er med helg altså! Har gledet meg. Alle er i hus, og nå skal vi bare slappe av. Middagen er inntatt, alle er fornøyde og mette.

  Jeg fikk endelig beskjed fra PostNord om å hente pakken,som jeg bestilte for noen dager siden.

  Jeg har ventet utålmodig!

  Jeg bestilte meg et par Michael Kors Loafers. De er så gode å gå i, og til litt finere bruk. Jeg elsker de! I fjor bestilte jeg de i en lys lilla / syrin farge- men det fikk jeg angre på, da de var med semsket skinn. I år ble de svarte.

  Det andre paret, var et par Nike Air Thea, med perle pink farge. Jeg forelsket meg helt i denne fargen og gleder meg til å bruke de!

  Jeg synes jeg fortjente å spandere noe på meg selv, da feriepengene er på konto. Det er ikke ofte jeg kjøper til meg selv, men denne uken har det blitt mange nye plag og sko til garderoben til til både meg og barna.

  Ønsker dere alle en super kveld!

  #nike #michaelkors #mote #inspo #hverdag #mammalivet #shopping #fredag #helg #zalando #ferie #juni #sommer

 • 16.06.2017 kl.21:45
 • Inspirasjon
 • 5 kommentarer
 • En dag igjen...

  • 15.06.2017 kl.22:20

  Torsdag kveld og snart kan man trekke pusten og puste rolig ut. Det er straks helg! Endelig.. det har vært mye fotballtreninger og seriekamper denne uken, og bursdager- så det blir godt med en rolig helg, og det ser ut til at det er meldt godt vær. Da

  Må vi kose oss!

  I dag på vei hjem fra skolen, ble det en liten is på lillebror, og den smeltet fort i hånden, han skulle jo absolutt ikke følge min anbefaling om å ha halve isen i papiret, sø da blir det grisete da!

  Blomstene bugner og blomstrer som bare det, og det er så vakkert. Jeg håper virkelig vi får en god sommer med masse godvær fremover! Kjenner jeg trenger det!

  Har dere noen planer i helgen?

 • 15.06.2017 kl.22:20
 • Inspirasjon
 • 4 kommentarer
 • Brennesle i stump, og en AVSLØRING!

  • 14.06.2017 kl.21:49

  Gårsdagen ble en koselig liten familiefeiring med gulrot kake og det hele. Poden var fornøyd og det ble litt senere i seng enn vanlig på en skoledag.

  Gulrotkaken ble forresten sykt god!

  I dag har det vært glovarmt ute og det kan en ikke klage på. Dagen startet med tannlegebesøk på 10 åringen, for å sjekke at alt er bra- og det var det heldigvis, og så har dagen godt sin gang. Nå er det bursdag og fotballkamp på eldstemann og lillebror ønsket seg fri fra sin fotballtreningen. Han var varm og sliten etter en lang skoledag.

  Det for vel være greit.

  Jeg var på vei til posten, og var så varmt at jeg tok buss de to stoppene, til postkontoret- og ventebenken på bussholdeplassen var mildt sagt grodd igjen. Så litt koselig ut, bortsett fra at det vokste brennesle gjennom benken, ikke noe særlig å få det i stumpen kan jeg tenke meg.

  Så var det hjem og lage middag da, satte på nok en vaskemaskin, lekser med lillebror og så blir det å slappe av resten av kvelden!

  Og så til avsløringen...

  Jeg fikk en Snapchat av min svoger i kveldingen. Bilde av en liten baby! Babyen kom altså i kveldingen, 19.34 rettere sagt og det ble en ...... JENTE!

  Så artig med en liten prinsesse i familien. Foreløpig er alle barnebarna i vår familie, gutter.

  Nå har vi ventet lenge og vært spente alle mann, så da 10 dager over termin, kom hun.

  Ellers har jeg lagd egyptisk mat med min svigermor i dag. Og det var koselig!

 • 14.06.2017 kl.21:49
 • Familie
 • 4 kommentarer
 • Til den første kjærligheten i mitt liv!

  • 13.06.2017 kl.06:49

  I dag er det 10 år siden jeg ble mamma'n din! Kl 10.08 ble du, mitt første barn født.

  Jeg fikk for første gang kjenne på hva kjærlighet virkelig var. Jeg hadde ingen anelse om at det gikk an å elske slik.

  Jeg glemmer aldri det øyeblikket du ble lagt oppå brystet mitt, første gang jeg så deg åpne øynene. Så dype blå øyne, jeg følte jeg druknet i kjærlighet.

  Siden den dagen er jeg drevet av en styrke jeg ikke trodde jeg hadde, jeg er villig til å gjøre hva som helst for deg. Du vil aldri miste min kjærlighet og støtte- jeg vil stå ved din side så lenge det er liv i meg.

  Jeg er så stolt over være moren din, og jeg er så stolt over deg. Du får meg alltid til å smile, og le. Du har et glimt i øyet, og du har humor. Du sprer glede og omsorg hvor enn du går, og du lar meg klemme deg akkurat når jeg vil.

  Du har dine sære sider også, men de er en del av deg og det er det som gjør deg til deg. Vi kan gråte sammen og le, Ine mellom diskuterer vi litt, men mest har vi det fint! Jeg ville ikke levd en dag uten deg og husk at du er livet mitt!

  GRATULERER MED DAGEN MIN SKJØNNE GUTT!

  Du er latter

  Du er varme

  Du er min lykkeamulett

  Du er glede

  Du er kjærlighet

  Du er det vakreste jeg har sett

  På denne dag

  Jeg gir deg

  Et lite dikt på ferden

  For å være

  Mamma’n din

  Er den største gleden i verden.

  #mammaogsønn #minsønn #familie #foreldreogbarn #familiekos #bursdag #juni #kjærlighet #barn

 • 13.06.2017 kl.06:49
 • Familie
 • 10 kommentarer
 • Dagens kupp, lyn og torden!

  • 12.06.2017 kl.18:04

  Jeg fikk svidd bankkortet mitt litt. Men jeg har fått sååååå mye for pengene! Fikk kjøpt masse til meg selv, og en god del til barna! Jeg hadde håpet på litt mer shortser og t- skjorter til guttene, men det er ikke på salg helt enda. Men mange fine kjoler, topper og litt små stæsj.

  I morgen har eldste gutten bursdag. Han blir 10 år i morgen. Det er rart å tenke på at det er straks 10 år siden jeg ble mamma for første gang. Det var en helt utrolig følelse. Han gleder seg og er spent på morgendagen, selv om han fikk gaven for et par uker siden, får han en liten gave på sengen i morgen tidlig da.

  Plutselig åpnet himmelen seg helt her, og det kom en skikkelig regnskur. Det tordnet og lynte helt vilt. Skikkelig bulder og brak, rett og slett. Men brått tittet solen frem bak skyene. Får virkelig håpe på bedre vær nå, begynner å bli utålmodig og vi vil ha sommer ASAP!

  #lindex #shopping #mote #salg #mandag #mammalivet #hverdag

 • 12.06.2017 kl.18:04
 • Inspirasjon
 • 11 kommentarer
 • Going crazy on summersale

  • 12.06.2017 kl.08:02

  Mandag, en ny uke og vi nærmer oss sommerferie! Barna har litt over en uke igjen på skolen. Gjett om de gleder seg! Skal bli godt å få senket skuldrene skikkelig nå, i mange uker. Lenge etterlengtet.

  Jeg startet dagen med en sur kopp pulverkaffe, vi har gått helt tomt for Nespresso kapslene så jeg må sende mannfolket innom Nespresso på vei hjem fra jobben.

  Jeg har en egendag i dag, så det blir kaffemøte og shopping med en venninne. Det er svært sjelden jeg kjøper noe til meg selv egentlig, men når jeg gjør det- så er det som regel på salg.

  Jeg elsker å handle på salg, når det er 50-70% . Da føler jeg at jeg får så sykt mye for pengene. Da er det bare å hamstre godbiter til både meg selv og barna. Lindex har mye bra synes jeg, og jeg pleier ofte å handle til guttene der. Til leg selv også for den sakens skyld. For se om jeg klarer å stikke av med kupp!

  I dag blir også fødselen til min søster satt i gang, så nå er det mye spennende som skjer. Jeg har en gutt som blir 10 år på tirsdag, og han håper selvfølgelig at babyen blir født på tirsdag slik at de kommer til å ha bursdag på samme dag. Fint at han tenker det da, kunne jo fort bli feil- at man må "dele" bursdagen sin med en annen liksom...

  #salg #sommersalg #halvpris #lindex #kitchn #kitchnnorge #mandag #mammalivet #shopping #egentid #nespresso

 • 12.06.2017 kl.08:02
 • Inspirasjon
 • 5 kommentarer
 • "Mamma, kan jeg bytte skole?"

  • 11.06.2017 kl.21:17

  Det første gutten min sa når han våknet en morgen forrige uke: "mamma, kan jeg bytte skole?".

  Han trives ikke, han føler seg ikke sett. Min 7 åring er blitt "kjekkasen" i klassen, fordi han hadde litt startvansker da han startet i første klasse. Det var nytt for han å skulle stille i hele timer av gangen, rekke opp hånden for å snakke, vente på tur osv...

  Det er en overgang for de aller fleste, tenker jeg. Men noen takler det bedre enn andre.

  Det som skjer er at han blir for det første, aldri hørt. Er det noe tull i timene, får han all kjeften- selv om hele klassen bråker.

  Skjer det konflikter i friminuttene, er det han som får all, selv om det skal to til for en krangel.

  Han er ingen "sladrehank" selv, derfor er det fritt frem for andre å lage gode historier om hvordan det hele startet.

  Han har mange gode venner og trives stort sett på skolen, men det er disse kjedelige situasjonene at dette oppstår.

  Han har sagt ting som "ingen av de voksne liker meg" eller "de tror ikke på meg", og dette sårer et mammahjerte.

  Men alle barn trenge rå føle at de blir sett!

  Menneskets mest grunnleggende psykiske behov er å bli sett. Psykolog Trond Haukedal skriver at ” Å bli sett er at noen viser oss positiv oppmerksomhet. De smiler til oss, og de viser med ord og kroppsspråk at de liker oss og tror på oss og at de har interesse av, og fokus på, våre positive egenskaper og kvaliteter. Det er som om de, uten ord, formidler at de er med på laget vårt og vil heie på oss uansett hva som skjer. Dette er menneskets aller mest grunnleggende følelsesmessige behov.”

  Det kan være at mine følelser til dette er en blanding av beskyttelsesinstinktet mitt ( som mor ) men også er jeg ekstra påpasselig fordi jeg vet hvordan skolene håndterer dårlig enkelte situasjoner. Jeg er ikke imponert over skolens måte og takle situasjoner på, alt fra rutiner på de enkleste ting, som å melde fra når barna slår seg/ skader seg på skolen, til helt ekstraordinære ting som mobbing, utestengelse og baksnakking i skoletiden.

  Jeg blir knust av tanken på at barnet mitt skal føle noe negativt som helst i skolesammenheng. Det jeg ikke kan være å beskytte han, og heie på han og stå ved hans side når han trenger meg. Jeg må overlate han i skolens varetekt, og da vil jeg forvente at han blir både sett og hørt, tatt hensyn til, og blir godt tatt vare på. Dette er noe alle barn har krav på uansett.

  #blisett #blihørt #barneskole #skole #mobbing #stoppmobbing #hverdag #skolehverdag #barn #mammalivet #mammahjertet

 • 11.06.2017 kl.21:17
 • Familie
 • 7 kommentarer
 • Særdeles vellykket!

  • 11.06.2017 kl.21:06

  I hele dag har vi sett ut av vinduet, sjekket værmeldingene, bedt til værgudene og krysset det vi har som kan krysses. Men regnet gav seg ikke, ikke før vi var på vei opp til idretts stadion- for å ha mesternes mester bursdag for gutten lin og en venn av han. En felles 10 års feiring.

  De har gledet seg i ukesvis og endelig var dagen kommet.

  Vi var super heldige og hadde opphold i de to og en halv timene bursdagen varte, snakk om flaks! De hadde det super gøy og det var artig å se konkurranse instinktene til gutta.

  Vi hadde balanse tester, 90 grader, kaste ball i bøtte og den hardeste- holde en bøtte i hver arm, med helt strake armer.

  Grillingen gikk knirkefritt, kakene ble nesten spist opp og alle var fornøyde til slutt. Vi er overlykkelige over vel overstått.

  #barnebursdag #barn #mammalivet #barnogforeldre

  #hverdag #søndag

 • 11.06.2017 kl.21:06
 • Familie
 • 3 kommentarer
 • UTEBURSDAG og drittvær og et lite tips...

  • 11.06.2017 kl.12:24

  Vi er travelt i gang med å forberede til eldsteguttens utebursdag. Han og en kamerat skal feire sammen og vi skal arrangere en "mesternes mester" bursdag i dag.

  Værmeldingen har skiftet mening med jevne mellomrom og i går øynet vi et lite håp. Men det ser relativt lite lovende ut.

  Heldigvis er det ikke så kaldt, heller vare vått. Så det er vare å kle seg etter vær og gjøre det beste ut av det. Det er ingen vei tilbake nå. Det må jo gjennomføres.

  Han gleder seg vilt likevel, så jeg tror det er vi voksne som bekymrer oss mest for været, og ikke de kommende 10 åringene.

  Jeg har laget muffins, og den andre familien kommer med kake. Det blir grilling av hamburgere og pølser- så her tenker vi alle behov er dekket. Får virkelig håpe det.

  Obs! Jeg lagde sjokoladekremen til Ida's fristelser (Ida Gran Janssen) og det er den beste sjokoladekremen jeg NOEN GANG har smakt!

  Oppskrift her !

  #bursdag #barnebursdag #søndag #familie #muffins #cupcakes #mammalivet

 • 11.06.2017 kl.12:24
 • Familie
 • 9 kommentarer
 • Kanin er for meg et husdyr

  • 07.06.2017 kl.22:45

  Man opplever gjerne noe nytt hver dag, og det er mye av det her i heimen om dagen. Vi har besøk av svigermor fra Egypt og det blir MYE god og annerledes mat. I dag blir det kanin! Det blir spennende å prøve.

  Jeg glemmer ikke alle kaninene i bur som ble solgt på markedene i Egypt da vi var der for flere år tilbake, hjerteskjærende egentlig. Men det er det helt vanlig.

  I dag har min mann fått tak i kaninkjøtt- og moren står på kjøkkenet og lærer sin sønn hvordan det skal tilberedes.

  Det har regnet i hele dag, skikkelig vått. Venter veldig på de deilige soldagene nå- er veldig klar for ordentlig sommer.

  I morgen er det sommeravslutning, så vi har laget fire brett med muffins, i morgen skal de bli toppet med krem og pynt, så er det bare å krysse fingrene for at det blir oppholdsvær.

  Ønsker dere en nydelig kveld!

 • 07.06.2017 kl.22:45
 • Inspirasjon
 • 6 kommentarer
 • Blir det en jente eller gutt?!

  • 03.06.2017 kl.09:49

  God lørdag morgen! Har fått sove godt i natt og det er så deilig å få ladet batteriene skikkelig.

  Det er en travel uke som venter så det er kanskje greit med en langhelg igjen nå.

  Kaffen blir erstattet med te med honning, for halsen er fortsatt groggy og det har gått ned mye honning og sitron de siste dagene. Skikkelig kjedelig.

  Jeg har en liten skatt her hjemme som er superstolt for tiden. Han har nemlig lært seg og blåse bobler med tyggegummi. Det synes han er veldig gøy, og særlig fordi han lærte seg dette FØR storebroren sin fikk det til. Hver gang vil han at jeg skal ta bilder av dette, så det er mange boblebilder på kamerarullen min nå kan jeg fortelle. Men så søt han er når han viser den store lykke over å mestre!

  Den kommende uken blir det veldig spennende. Mye som skjer. Først og fremst har søsteren min termin - så vi venter baby når som helst. Det er ekstra spennende, for vi vet nemlig heller ikke om det blir en jente eller gutt.

  Det er også sommeravslutningsfest på skolen, og så er det planlegging av podens 10 års feiring. Blir en travel uke. Best å nyte helgen så godt man kan.

  ØNSKER ALLE EN DEILIG HELG! NYT❤

  #familie #lørdag #helg #langhelg #pinse #familietid #familiekos #te #helse #mammalivet #termin

 • 03.06.2017 kl.09:49
 • Familie
 • 5 kommentarer
 • Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no