IKKE klar for hverdagen !

 • 31.07.2016 kl.21:30

Siste kveld! Siste dag av sommerferien er snart forbi. I morgen er det jobb og SFO på begge guttene. De gleder seg masse! Jeg derimot føler meg ikke klar. Ferien har gått altfor fort.

Men vi har kost oss hele ferien, og det er det viktigste. Nå er det tid for hverdag igjen.

I dag har vi vært en tur på stranden. Vi syklet hele veien, kun nedoverbakke til, og bare oppoverbakker tilbake. Nydelig trim og jeg kjente at jeg ble god og svett. Digg!

Gutta badet og storkoste seg på Hvervenbukta og vannet var helt herlig! Utrolig flott dag, herlig temperatur. Kjenner solen har tatt litt i dag også.

På ettermiddagen i dag fikk vi besøk av mormor og morfar og tanten til guttene. Det var koselig.

Det er kveld og snart på tide og hoppe til køys. Matpakker er smurt og klær er lagt frem. Er så forberedt som jeg kan være til hverdagen igjen, men skulle mer enn gjerne hatt en uke til.

Er det flere som skal på jobb i morgen?

Gleder du deg til hverdagen igjen?

#sommer #ferie #hverdag #mammalivet #mammablogg #livet

 • 31.07.2016 kl.21:30
 • Familie
 • 9 kommentarer
 • Skogens gull

  • 30.07.2016 kl.20:33

  Puh! En hel dag ute i skogen. Utrolig deilig. Vi har plukket MASSE blåbær og hadde med nistepakke og kaffe til mor. Var på tur med naboen, de har en gutt i klassen til eldstemann. Så det var to mammaer og tre gutter på blåbærjakt.

  Så mye blåbær vi fant. Deilig å være langt inni skogen- i ro og fred. Selvfølgelig gikk mobilen tom for batteri- så det ble lite bilder. Heldigvis hadde eldstemann med seg telefon, så det ble tatt bilder med den.

  Vi kom til et vann inne i skogen, hvor barna gikk duppet seg litt. Det så veldig deilig ut. De hadde det utrolig moro. Det har vært en nydelig dag med god temperatur i vannet så de fikk seg en deilig nedkjøling etter all blåbærplukkingen.

  Vi kom hjem, renset bærene og lagde blåbærmuffins.

  De er verdens beste spør du meg.

  Oppskrift!

  400 g mel

  2-3 ta bakepulver

  4 ts vaniljesukker

  1 ts salt

  Siles sammen.

  2 egg

  1 1/2 dl melk

  2 dl solsikkeolje

  Mikses godt sammen.

  Bland så det tørre med det være og ha i ca 300g blåbær.

  Helles i muffinsformer og stek på 200 grader i 15-20 minutter (midt i ovnen)

  Disse blir store og fine og saftige inni. Sjekk med en trepinne for sikkerhets skyld.

  Perfekte å fryse ned og ta opp når man feks for gjester, eller bare blir fysen.

  Jeg tok meg bare en skål med blåbær og melk. Nydelig det også!

  En nydelig liten plass tett og slett, dypt inne i skogen.

  Vi fikk oss en liten pust i bakken før vi gikk videre. Gutta badet og plasket i vannet, skulle nesten ønske jeg hadde med badetøy selv.

  Vi fant en del bringebærbusker langs en vei inne i skogen- som var helt uberørte. Godt vi kom da...

  Hva har dere gjort i dag?

  #skogen #blåbærtur #familie #sommer #sommerferie #mammalivet #mammablogg

 • 30.07.2016 kl.20:33
 • Inspirasjon
 • 11 kommentarer
 • Bakepulverets magi

  • 29.07.2016 kl.16:06

  Jeg har startet å forberede meg for nye uke, med hverdag. SFO på gutta, og jobb på meg og husbonden. Jeg har satt i gang med å bake grove rundstykker til matpakkene, og i dag har vi sortert ut masse gamle leker, ryddet i skuffer og skap. Støvsuget og vasket gulvene, til og med under sofaen. Og siden jeg kom så godt i siget, gikk jeg løs på komfyren/ stekeovnen.

  Jeg har irritert meg i uker over at glasset på komfyren ha vært så møkkete, masse fastbrente flekker. Jeg leste om et triks, for å gå stekeovnen HELT ren.

  Bakepulver!!

  Jeg sprayet en del vann inn i hele stekeovnen, på alle vegger og i bunn, samt på glaset på innsiden. Så strødde jeg bakepulver over, låt det virke en liten time mens stekeovnen stor på 50 varmegrader.

  Etterpå var det bare å skrubbe litt, og så tørke over- vasket til slutt ruten med litt vinduspuss. Og vipps- ovnen er god som NY!

  Jeg er imponert OG lykkelig! Så deilig å ha en helt skinnende ren stekeovn igjen. Jippiii..

  Har du forsøkt å rengjøre stekeovnen med bakepulver før?!

  Har du andre gode kjerringråd?

 • 29.07.2016 kl.16:06
 • Inspirasjon
 • 15 kommentarer
 • Et rigid og tungrodd system

  • 28.07.2016 kl.20:24

  Jeg undres over en ting! Det er et diskusjonstema om Uber skal få operere lovlig i Norge. Jeg kan ikke skjønne hvorfor de ikke skulle det!

  Det er meget trygg og behagelig måte og reise på. De opererer ikke med kontanter, du har all informasjon om sjåføren, og betalingen forgår elektronisk. Det er, erfaringsmessig utelukkende hyggelige sjåfører. De blir vurdert etter hver eneste tur og alle klienter blir bedt om å sette karakter etter sin tur med Uber. Det motiverer sjåførene til å fremstå meget profesjonelle og hyggelige, samt at de kjører behagelig- i motsetning til mange taxisjåfører.

  Jeg mener det er på tide med konkurranse i sjåførvirksomheten i Norge. Og dette må opp til debatt!

  Et annet godt argument synes jeg er viktig å få med. Og det er at slik arbeidsmarkedet er i dag, er det i alle fall en mulighet for de som ikke har en jobb. Det skaper arbeidsplasser, ikke minst.

  Det er ikke trygt å kjøre Uber.

  Faktisk opplever mange Uber som tryggere enn andre transportmidler. Når du bestiller får du vite hvem som kommer for å hente deg, du får se profilbilde og hva slags bil de kjører og hvordan tidligere kunder har vurdert nettopp han/hun som skal kjøre deg. Som passasjer er du forsikret og sjåførene har gått gjennom en bakgrunnssjekk før de har blitt godkjente som sjåfører.

  Sjåførene bruker ikke takstalternativer og unndrar penger.

  I motsetning til andre drosjer har Ubers sjåfører ikke mulighet til å ta kontant betaling. Turene belatses automatisk med kortet du har registrert i Uber-appen. Alle turer og transaksjoner er derfor dokumentert og loggført.

  Uber er ulovlig.

  For en tid tilbake ble en sjåfør tilknyttet Uber frikjent i Oslo tingrett. Det er fortsatt noen som mener at man trenger løyve for å kunne kjøre passasjerer, men loven rundt dette er uklart når det gjelder apper. Uber på sin side sier de ønsker ny regulering for å sikre at aktører som dem opererer på en ansvarlig måte, for eksempel med fastsatte regler for forsikring og bakgrunnssjekk.

  Sjåførene betaler ikke skatt.

  De som har inntekt via Uber må skatte av det som alle andre som har inntekt. For de fleste av sjåførene innebærer dette at de må sette opp et enkeltpersonforetak for å innberette inntekten sin til skattemyndighetene, som andre selvstendig næringsdrivende. Uber har blant annet bidratt med informasjon og forhandlet frem gunstige ordninger med regnskapsførere for å gjøre denne jobben enklere for sjåførene.

  Hva med forsikring?

  I tillegg til forsikringen til sjåføren har Uber en tilleggsforsikring som dekker passasjeren dersom man skulle havne i en ulykke.

  Uber ødelegger taxibransjen

  Antall taxiturer i Oslo gikk ned nesten 20 prosent fra 2007-2014, i en periode hvor taxibransjen svarte med å nærmest doble prisene, som har gjort situasjonen enda værre. Uber har kun vært i Oslo siden november 2014, og har ikke bidratt til denne nedgangen. Uber tilbyr rimeligere turer som utvider det eksisterende markedet, og konkurrerer ikke direkte mot drosjene. Veldig mange av de som velger å ta en Uber på en tur som koster 100kr hadde ikke vurdert å ta taxi når de ville kostet 220 kr for samme strekningen. Det er også fundamentale forskjeller mellom Uber og drosjer; en Uber kan for eksempel ikke praies på gaten, stå på taxiholdeplass eller kjøre i kollektivfeltet. I tillegg har drosjene gunstige skatteordninger ved kjøp av bil, som Uber ikke har eller krever. Uber kan også være det som raderer bort ulovlig piratkjøring.

  Det er bare unge sjåfører

  Uber har flere hundre sjåfører tilknyttet appen i Oslo, og det er mennesker med mange forskjellige bakgrunner. Alt fra pensjonister til hjelpepleiere, finansfolk, studenter og gründere. Å kjøre Uber passer for alle som har bil, tid og god vandel.

  Nå må Norge legge fra seg det rigide og tungrodde systemet sitt og åpne opp for et frisk pust. Gi folk muligheter til å jobbe, tjene penger.

  Til nå har jeg vært veldig for lyd med Uber. Det er rimeligere og det er aldri ventetid på mer enn fem minutter. Både i Paris og København kjørte vi med Uber ofte- da det var rimeligere enn offentlig transport for hele familien- og det var alltid en bil i nærheten som kunne plukke oss opp!

  Jeg heier på Uber!

  Hva tenker du om at Uber bør få bli lovlig?

  Har du kjørt med Uber tidligere?

  #uber #transport #debatt #taxi #sjåfør #samferdsel #favoritt #uberpob #uberblack

 • 28.07.2016 kl.20:24
 • Reise
 • 4 kommentarer
 • Husmorsdagen..

  • 28.07.2016 kl.17:26

  I dag fikk jeg det for meg! Jeg skulle bake blåbærpai! Frem med en boks frosne ( norske selvplukkede ) bør da frys, frem med paiform og fram med paideig (den fant jeg på kiwi, fra Fersk ferdig). Jeg kan IKKE lage paideig, tro meg jeg har prøvd utallige ganger.

  Mens jeg var i siget bakte jeg like så godt rundstykker også. Satte i gang en god deig og satte til heving. Hvis jeg ikke scorer noen mamma/ kone poeng i dag, så vet ikke jeg.

  Ellers har gutta og nabogutten vært ute i hagen hele dagen, lekt og hoppet på trampolinen, plukket bringebær og kost seg.

  Jeg og moren til nabogutten satt på terrassen og snakket og avtalte ift gutta fra skolestart. De går alltid sammen hjem, så vi deler litt på dette. Det er veldig godt. Fra høsten av har ingen av guttene noe SFO lenger, kun ferietilbud ( hvertfall frem til jul ) så de skal gå sammen hjem fra skolen hver dag.

  Til slutt kan jeg bare si at paien ble som forventet... myk under og flytende oppå.. Men rundstykkene- DE ble jeg fornøyd med!

  #blåbær #husmorpoeng #mammablogg #hverdag #sommerferie #familie #hverdagslykke #mat

 • 28.07.2016 kl.17:26
 • Inspirasjon
 • 6 kommentarer
 • Er du en "mombie"?

  • 28.07.2016 kl.09:01

  God morgen alle skjønne❤

  Jeg tror jeg er en såkalt "mombie" ( a mom who is beyond exhausted, but stays up late anyhow- since its her only oppurtunity for kidfree time )

  I går kveld så jeg på en veldig bra film som jeg fant på Netflix. Den heter "Eye for an eye". Den er med Sally Field, og det er jo ikke negativt. Filmen handlet om hvor langt en mor er villig til å gå for sine barn. Jeg vil ikke røpe noe som helst, men anbefaler dere å se den. Den er fra 1996!! Haha, men det var en bra film, lover!!

  Mens jeg så filmen, begynte det å regne ute. Skikkelig øsende, pøsende regn. Det er så koselig å ha vinduene litt på gløtt så man hører regnet- det er veldig avslappende og godt.

  Men nå er det kaffe, frokost og så er vi klare for en ny dag. Det blir vel noen runder med vaskemaskinen siden jeg ikke hadde noe lyst hverken i går eller dagen før. Og litt smårydding her og der, det er jo greit å ha alt klart til mandag- når hverdagen kommer kastet på oss igjen.

  Vi har jo fått helt dilla på havregrøt her i huset. Alle mann, elsker havregrøt med banan og blåbær og litt kanel. Super godt. Frosne, norske blåbær fra skogen. Det er en helt magisk kombinasjon og holder energien oppe til langt ut på dag.

  Hva liker du å spise til frokost?

  Liker du å være sent oppe, selv om du vet du vil angre på det neste dag?

  #mombie #mammablogg #mammalivet #hverdag #sommerferie #frokost #kosthold #matro #helse

 • 28.07.2016 kl.09:01
 • Inspirasjon
 • 8 kommentarer
 • Jeg gjorde det!

  • 27.07.2016 kl.18:44

  At jeg turte! Jeg hadde tenkt på setning flere dager, og i går gjorde jeg det. Med skrekk og gru. Jeg liker å få litt adrenalin, jeg innrømmer det. Men jeg må slutte! I går hadde jeg og mannen min filmkveld. Og det ble The boy! Se trailer ( hvis du tør ) her !

  Som forutsett, fikk jeg helt paranoia i går kveld/ natt og vi måtte pusse tenner og tisse sammen! Ja, tisser foran mannen min. Uten problem. Jeg ville ikke være alene.

  Denne filmen handler om en dukke, og spørsmålet er... lever den?

  Denne dukken er ikke besatt av noe altså.. Det synes jeg blir for dumt. Men denne lille gutten har altså en historie, og det er det som er så ekkelt.

  Ekkelt når det er slike historier som omhandler barn, det blir liksom en helt annen stemning.

  Tror du at du vil se denne ?

  Vel, i kveld er jeg alene så det blir spennende.. Not!

  I kveld må det bli en skikkelig gladfilm tenker jeg, for å få tankene over på noe hyggeligere. Eller kanskje jeg skulle begynt på en ny bok?

  I dag har vi også vært og fått skiktet bremseklossene på sykkelen til 9åringen min. Da var det endelig gjort, og i samme slengen kjøpte vi nytt sagflis til hamsteren vår. Ellers hadde vi fiskeboller til middag og det var super godt, med norske nypoteter, gulrøtter og brokkoli! Nam.

  Hva hadde dere til middag i dag?

  #middag #film #mammablogg #familie #hverdag #gsport #middagstips #hverdagsmat #hverdagsmiddag #kosthold

 • 27.07.2016 kl.18:44
 • Inspirasjon
 • 18 kommentarer
 • Hva slags forhold har DU til mat?!

  • 27.07.2016 kl.16:59

  Mat. For noen representerer dette ordet noe positivt. Det betyr kos, pause, energi og en god, hyggelig stund rundt matbordet med familien.

  For andre er ikke betydningen av ordet like god. Det betyr kalorier, magefett, vektoppgang, fristelser og dårlig samvittighet. Stress.

  Vi har barn som skal vokse opp og utvikle et sunt forhold til mat, og grunnlaget blir lagt tidlig.

  Måltidene skal gi rom for gode samtaler, ro og trygghet, samhold og følelsen av et felleskap .

  Det at vi forventer at barna skal sitte til alle er forsynt, er veldig 90-talls. Det er urealistisk å forvente dette av et barn, samt at det er med på å skape en negativ følelse rundt det som skal være hyggelig. Er det ikke viktigere at vi passer på at den stunden vi faktisk sitter samlet er så hyggelig som mulig?

  Vi setter for stort fokus på den "bordskikken" vi tviholder så hardt på. Spise opp maten, og grønnsakene først- helst. Og er det litt urolig rundt matbordet, er det bare å gå fra. Vi kan jo ikke ha "dårlig oppførsel ved bordet"? Det er vel greit at det er litt urolig rundt matbordet, så lenge det er hyggelig uro. Latter, sang og glede.

  Da jeg selv var liten, var det slik at man sang bare ikke ved matbordet, kunne ikke nynne heller. Det ville for meg vært et klart tegn på glede. Og for min del kan man synge så mye man vil både ved matbordet og ellers.

  Vi må slutte å være så opptatte av innholdet i maten. La mat være mat og la oss nyte den sammen.

  Personlig har våre hverdagsmåltider lenge vært preget av stress og dårlig. Jeg var altfor opptatt av at all mat skulle lages fra bunnen av, alltid. Uten unntak. Selv de dagene hvor vi hadde ekstra dårlig tid- så jeg på det nærmest som «omsorgssvikt» å slenge en grandis i ovnen. Jeg kjøpte aldri frosne grønnsaker, alt skulle være ferskt. Kutte, skjære, koke og dampe. Og gjerne gratinere, sautere og smørdampe. Alt ettersom. Variert, sunt og hjemmelaget mat gikk helt til hodet på meg. Jeg var opptatt av å være perfekt. For perfekt. Mine barn skulle kun ha næringsrik mat, som ikke var halvfabrikater. Barna mine kunne snakke rent, lenge før de fikk fiskeboller i hvit saus her hjemme, og min eldste sønn måtte spørre om vi ikke kunne ha Grandiosa til middag en gang, for det hadde han fått hos en venn når han var på overnattingsbesøk. Enkelte kjøttpålegger sluttet vi helt med, da jeg ble så opphengt i MUK (maskinelt utbenet kjøtt) en periode. Kaker ble aldri laget fra ferdigpose. Måtte vispe sammen kakedeigen selv. Ille nok med kake, men da skulle den i alle fall være laget med gode råvarer.

  I dag har jeg heldigvis fått lagt av meg noen av disse nykkene. Det var ikke sunt for meg. Og heller ikke for barna. De trengte en mor, som kunne bruke mer tid på dem, og mindre tid på kjøkkenet. Nå koser vi oss med grandiosa, og wienerpølser og fiskeboller har vi fast en gang i uken. Nøkkelordet her er "balanse"! Det må være en balanse mellom det ekstremt sunne, og det som ikke er så sunt. Alt med måte. Nå har jeg mer tid til barna, vi koser oss- altså alle vinner.

  Etter hvert innså jeg at det går ikke an å holde på slik over tid, med en fulltidsjobb og aktiviteter etter skoletid. Noen dager må vi kunne senke kravene.

  Jeg hadde et veldig usunt bilde av hvordan ting skulle være. Det måtte være fisk to ganger i uken, og grønnsakene skulle til og med kuttes på en spesiell måte. Strimler, terninger og jeg dampet ofte "grønnsakspasta", slik at det skulle se ekstra fancy ut. Det ble meget avanserte måltider til en småbarnsfamilie å være, der jeg gjerne brukte fersk timian og salvie, for til og med de tørkede urtene var ikke godt nok for meg den gang. Tomatsausene til spagetti bolognese laget jeg til og med selv.Her snakker vi tomatsaus som koker i timesvis. Lagde de sausene gjerne kvelden før. Måltidene var nøye planlagt og jeg slet med i hjel, ved å føle at jeg MÅTTE lage sunne og såkalte perfekte måltider til familien. Perfekte måltider for meg var nemlig de som tok tid, eller inneholdt 100 % rent kjøtt osv..

  Disse måltidene kunne gjerne være lapskaus laget helt fra bånn. Kokt hele kvelden, kjøttretter som hadde kokt i vin og fløte til det ble så møtt at det smeltet på tungen. Fiskegratenger som var 100% hjemmelaget. Til og med fiskepinnene måtte lages på vårt eget kjøkken. Med ordentlig panering.

  Jeg ble avhengig av å kunne sitte på kvelden å vite at vi spiste sunt, variabelt og næringsrik kost. Jeg var også opptatt av at barna skulle få venne seg til smaker som var litt utenom det vanlige.

  I dag er forholdet mitt til mat mer normalisert. Vi spiser sunn og hjemmelaget mat, som for eksempel kjøttkaker (det for jo fort å lage) deilige lasagne med cottage cheese og squash som er vår favoritt, gode mozzarella salater, men det er også rom for suppeposer, ferdigpizza og raske middager når det er behov for det. Det som står i fokus for meg nå er matro. Hvis vi foreldre ikke kan slappe av og kose oss med maten, hvordan kan vi da forvente at bære barn skal gjøre det?

  Nå spiser vi godt, sunt og fortsatt variert. Bonusen er en mindre stresset mamma, som kan bruke tiden på viktigere ting, nemlig barna!

  #matro #matfokus #kosthold #familie #hverdag #mills #hverdagsmat #middag #mammablogg #mammalivet #kvinneguiden #foreldreogbarn #side2 #nettavisen

 • 27.07.2016 kl.16:59
 • Familie
 • 14 kommentarer
 • Happybox!

  • 27.07.2016 kl.12:22

  //Annonse • sponset innlegg

  Å få pakker i posten synes jeg er veldig stas! Ingenting er som å åpne en mystisk liten boks, som har dumpet ned i postkassen!

  I går fikk jeg en slik- og den var fra Happybox!

  Den var full av masse spennende produkter, i full størrelse. Og det var så flott pakket inn.

  Blandet produktene var det blandet annet leppepomade fra Eos, neglfil av glass (min favortitt), solfaktor fra Piz buin, olje til neglebånd, neglelakk og tørrsjampo!

  Gå inn på happybox sin hjemmeside da vek, hvis du er interessert i å teste ut!

  Happybox leverer kun fullsize-produkter innenfor skjønnhet og velvære, og pakken sendes ut 1 gang per halvår. Alle pakkene inneholder minst 5 produkter, men noen ganger kan det være flere. Innholdet i pakken har en verdi på over 1600,- Prisen du betaler per pakke er 498,- og abonnementet kan du pause, starte og stoppe når det måtte passe. Det er heller ingen bindingstid og frakten er gratis!

  #happybox #skjønnhet #produkter #beauty #mammablogg

 • 27.07.2016 kl.12:22
 • Inspirasjon
 • 5 kommentarer
 • Snart halvveis

  • 27.07.2016 kl.10:59

  God morgen alle kjære.

  Nå er det onsdag allerede! Det betyr at hi har hele fem dager sammen før hverdagen kaller. Opp tidlig og SFO og jobb igjen på alle mann! Jeg både gruer og gleder meg. Disse ukene har gått så altfor fort.

  I dag skal vi på G sport å skifte bremseklosser på sykkelen til niåringen. Dette på deres regning da sykkelen er helt ny og blitt brukt noen få uker bare. De mente selv at det skulle ikke være nødvendig så snart .

  Jeg kunne egentlig tenkt meg å sykle en tur på stranden, men vi får se an både vær og tiden det tar med disse bremseklossene.

  Jeg venter også desperat på å få en støvsuger i hus her. Vi venter på tilbakemelding fra Elkjøp, og jeg håper virkelig den tilbakemeldingen kommer veldig snart. Ikke gøy uten støvsuger, det kan jeg bare fortelle dere .

  Ha en super duper dag!

 • 27.07.2016 kl.10:59
 • Familie
 • 6 kommentarer
 • Skinnet bedrar...

  • 26.07.2016 kl.21:32

  God kveld! I kveld feirer vi far i huset, som har bursdag. Vi feiret etter guttenes ønske med gulrotkake. Alle likte den, men ikke jeg. Synes smaken er mektig- for mye krydder, men glasuren var god. Kaken ble veldig frisk og fin å se på, men liker ikke smaken! Skinnet bedrar! Jeg fikk nøye meg med de norske jordbærene og glasur.

  Vi har også vært ute mesteparten av dagen. På besøk hos min søster i Oslo og hennes stesønn. Koselig var det og vi lagde en god lunsj sammen. Barna koste seg og vi fikk skravlet litt.

  Ellers har det ikke skjedd stort.

  Men i kveld har vi planlagt å se The boy! Mannen har fri så da kan jeg trygt se den uten å få helt paranoia etterpå.

  Ha en god kveld alle skjønne !

 • 26.07.2016 kl.21:32
 • Familie
 • 16 kommentarer
 • Sykkeltur i regnet og sjokkis på en mandag!

  • 25.07.2016 kl.20:56

  Endelig litt regn! Det ble friskt og godt ute! Det var så etterlengtet for min del i alle fall. De siste dagene har det vært så sinnsykt høy luftfuktighet, at jeg får svetteperler i pannen bare av å tenke for mye!

  Det hjalp ikke å ha på vifte, alle vinduer på vid gap elle noe annet. Så litt friskere luft nå var helt ok.

  Det har vært en fin dag. Eldstemann var hos tannlegen og det var null hull. Han har et snev av mineraliseringsforstyrrelse, men ikke noe alvorlig. Det er bare noen hvite flekker på tennene. Ellers var alt helt fint.

  Senere på dagen fikk gutta besøk av en kamerat- noe de satte veldig pris på! Første gang på to uker at de har lekt med en kompis. De hadde det kjempegøy, og lekte litt både ute og inne.

  Til middag i dag ble det lasagne med squash og cottage cheese (min favoritt) og etter det så lagde vi hjemmelaget saftis.

  Tok en liten sykkeltur, for jeg skylle sjekke ut noe på senteret- glemte såklart lommeboken hjemme så det var en bortkastet tur, nesten. Vi hadde hver vår kupong med gratis Fanta på mobilen- så vi hentet oss to fanta på Narvesen. Og så fikk vi jo sykkelturen da.. Begynte å regne på vei hjem..DEILIG!

  Noen som vet hva denne blomsten heter????

  Etter å ha hentet lommeboken, ble det faktisk også en firkløver sjokolade på oss. Vi har kost oss med halve sammen.. Den andre halve tar jeg når jeg skal se en film senere... (badmom)

  Vurderer å se The boy, men er usikker om jeg tør. Mannen jobber sent i kveld og jeg blir så fryktelig redd- men er under seriøs vurdering! Har du sett traileren på The boy? Hadde du turt å se den alene?

  Blir du redd av å se skumle filmer?

  Kan du se skumle filmer alene?

  #familie #mandag #mamma #hverdag #sommer #ferie #badmom #livet #fanta

 • 25.07.2016 kl.20:56
 • Familie
 • 12 kommentarer
 • Livet uten deg...

  • 25.07.2016 kl.15:40

  Jeg vet ikke hvordan jeg skal klare meg uten deg... Det er ikke mulig å leve, uten deg.

  Jeg liker deg så utrolig godt, du er en av de beste. Du gjør meg så tilfredsstilt og glad på så mange måter- og nå når du ikke er her, er det som om det mangler noe.

  Jeg kjenner en gnagende følelse, et sterkt savn. Lurer på når du kommer tilbake, for vårt hjem er ikke et hjem uten deg!

  Du er så verdsatt og dyrebar. Det er som regel bare du og jeg- flere ganger om dagen til tider.

  Vi tar oss en kjapp runde nå og da .. Og etterpå så føles det så bra!

  Jeg er avhengig av deg min kjære, kom tilbake.

  Kjære støvsugeren min... KOM TILBAKE!!!!

 • 25.07.2016 kl.15:40
 • Familie
 • 12 kommentarer
 • Tannsjekk!

  • 25.07.2016 kl.09:37

  God morgen! Siste uke med ferie står for tur- så nå må vi bare nyte tiden før hverdagen innhenter oss igjen. Da er det slutt på sene kvelder og late morgener. Her er kaffen klar og vi skal straks ut døra.

  I dag har vi nemlig fått tannlegetime til eldstemann. Innkallingen fra skoletannlegen dumpet ned i postkassen rett før ferien, og nå er det tid for en ny tannsjekk.

  Jeg er faktisk spent, for jeg må nærmest krangle med han for å få i han vann. Han vil helst ha saft eller noe som smaker. Jeg er ikke så glad i å gi barna funlight, og brus er kun på lørdager.

  Men vi er derimot veldig flinke med både tanntråd og puss. Han får pusse tennene selv på morgenen og jeg eller hans far pusser på kvelden. Han er ni, men tannlegen har sagt at barn bør få hjelp av en voksen helt opptil tiårsalderen.

  Jeg gir ikke fluortabletter i tillegg, da jeg mener at det er mer enn nok fluor i tannkremen vi for kjøpt her i Norge.

  Får se hva tannlegen sier da- håper han er fornøyd!

  Ha en super dag all sammen!

 • 25.07.2016 kl.09:37
 • Inspirasjon
 • 9 kommentarer
 • Meg meg meg meg meg meg meg....

  • 24.07.2016 kl.21:08

  Jeg gleder meg til en ting akkurat nå! Barna skal straks i seng og jeg skal ha min første "egentid" på over to uker, foruten de minuttene jeg får på do!

  Jeg har leid nok en film på iTunes! Apple tv'n er klar og jeg skal se på film! Mannen jobber så jeg er alene på sofaen. Jeg kan bare virkelig slenge meg nedpå og ligge på sofaen og koooooose meg med denne filmen!

  "The secret in their eyes" er filmen jeg skal se! Dere kan se traileren her !

  Jeg sier bare Julia Roberts og Nicole Kidman! Tror historien er bra!

  Jeg vurderte å se en film som heter "The boy" men tror ikke jeg tør det alene!

  Jeg og gutta har laget hjemmelaget saftis og hatt koselig i dag! Hatt besøk av min søster og hennes bedre halvdel og hans sønn- og vi har ruslet lang tur! Veldig koselig.

  Så nå er det dusj, piss og puss på de små og FILMKVELD HERE I COME!

  Hva skal dere gjøre i kveld? Har dere sett en av disse filmene?!

 • 24.07.2016 kl.21:08
 • Familie
 • 13 kommentarer
 • Jeg har satt meg et mål

  • 24.07.2016 kl.18:05

  Jeg blir veldig inspirert av forandringer. Og jeg har satt meg et mål. Fra nå av skal det bli endringer og det skal bli spennende å se hvordan det går.

  Jeg har blitt av fascinert av Annebrith, som visstnok klarer å holde seg selv og hennes fire barn med mat for rundt 1000kr i uken. Det er imponerende, men helt klart at dette skal kunne gå an hvis man planlegger godt.

  Jeg skal starte med å planlegge ukene, middagene frem i tid og handle inn det man trenger til dette, samt de andre måltidene som dels frokost, kvelds og frukt.

  Vi har et altfor høyt matbudsjett til dags dato, vi har ikke engang kontroll på hvor mye vi bruker på mat per uke- men det er mye mer enn 1000kr. Tipper det er nærmere 2000kr.

  Min plan:

  Sette opp middag for to uker om gangen, 10 ulike middager.

  • Jeg tenker at to dager i uken, kan være kjøttfrie dager. En suppedag og en dag salat med omelett.

  • Følge nøye med på appen "mattilbud". Her får man hver søndag kveld oversikt over tilbudene som kommer kommende uke i de ulike butikkene ( her kam man spare en del)

  • Handle på onsdager. Det er snart grunnet at da er butikkene fylt opp etter helgen og det er ikke så mye folk i butikken.

  • Spare på kvitteringene

  • Skrive handleliste

  • "Hamstre" tilbudsvarer

  Eksempel på middag ila en uke:

  Mandag:

  Kjøttfri mandag innføres. Her blir det suppe, salat eller grønnsakskasagne el.l

  Tirsdag:

  Laks med grønnkål, ris eller poteter.

  Onsdag:

  Omelett / frittata med masse salat & fetaost eller mozzarella

  Torsdag:

  Kylling i pita, men stor salat til.

  Fredag:

  Taco, pizza eller lasagne med salat.

  Lørdag:

  Kylling eller fisk med gratinerte grønnsaker

  Søndag:

  Suppe. Valgfri , evt med stekte hvitløksbrød

  Menyene må jeg gå nærmere inn på etterhvert, og jeg bruker mye inspirasjon fra trines matblogg, da jeg er veldig glad i hennes smakfulle og lettvinte retter. Det krever lite ingredienser med smaker likevel helt fantastisk!

  Melk, brød og pålegg kjøper vi nok til at det varer hele uken, brød går i frys. Det er heller ingenting i veien for å kjøpe frosne brokkoli og blomkål buketter.

  Kjøper inn også rundstykker og havregryn slik at vi kan bytte litt på frokostene eller kveldsmaten.

  Mye egg kjøper vi på innvandrerbutikken, 30 egg for 59 kroner.

  Og husk, aldri handle når du er sulten!

  Har du andre tips og ideer - hører jeg gjerne fra deg!

  #mat #familie #budsjett #matbudsjett #kosthold #matro #inspirasjon #mammablogg #hverdag #ukeplan

 • 24.07.2016 kl.18:05
 • Familie
 • 14 kommentarer
 • Kanskje duften av kaffe roer meg ned?

  • 23.07.2016 kl.16:44

  Hvert år etter at jeg ble mor, har jeg merket meg at i løpet av sommerferiene hender det at noen dager blir litt småkjipe. Vi er sammen 24/7 og det kan bli for mye av det gode for både liten og stor.

  I dag er en sånn dag hos oss. En litt sånn klam, fuktig og kjedelig gråværsdag- hvor alle kjeder seg litt sånn på hver sin kant. Alle har ikke kommet hjem fra ferien enda, og det er ingen å leke med.

  Pappa jobber og jeg tenkte at vi kan kose oss likevel. Vi dro en tur på senteret og satte oss på cafeén. Der kan vi lage vår egen softis med lakris strø, som vi ELSKER, og satt og småpratet og koste oss med en is hver.

  Men etterhvert blir stemningen litt mer irritabel. Blandet annet i rulletrappen...

  Hver eneste gang vi er i en rulletrapp, må gutta enten ligge på båndet hvor man kan holde seg, løpe oppover - men motsatt vei eller sitte på huk, baklengs ect... Jeg irriterer meg like mye hver gang og sier at se må stå ordentlig. Det er ikke lov å løpe motsatt vei, eller sitte / ligge eller andre apestreker på denne rulletrappen.

  Men guttene mine har nemlig oppdaget disse små merkelappen i starten av hver rulletrapp hvor det står ikke anbefalt med barnevogn, at man skal stå til høyre og gå til venstre... Men det står jo ingenting om at det ikke er lov å gjøre apestreker, løpe motsatt vei eller lignende i følge mine barn.. Så da betyr det altså at se kan det ( tror de ).

  Jeg blir fort sur at sånn sarkasme og kverulant oppførsel, så det endrer humøret mitt litt for å si det slik..

  Tror jeg tar meg en kaffe og satser på at det hjelper..

  Dersom du har barn, er dine like crazy i rulletrapper?

  Blir det noen dårlige dager ila sommerferien?

 • 23.07.2016 kl.16:44
 • Familie
 • 15 kommentarer
 • Lørdag morgen ❤

  • 23.07.2016 kl.10:41

  God morgen alle sammen! Med kaffen i koppen er alt som det skal, det er helg- men jeg hadde ikke fredagsfølelsen i går. Det er jo ferie, så man går i surr i dagene. Neste ule må vi begynne å komme oss litt mer i rutine igjen, for fra første august er det SFO og jobb igjen.

  I går kveld slet vi litt her hjemme, jeg hadde lovet guttene en filmkveld og vi skulle leie Kung fu panda 3 fra iTunes,og se den via Apple TV. Men .... Så ble det mye styr, da Apple hadde noe trøbbel med sikkerhetsopplegget sitt- slik at det var ikke bare å leie denne filmen. Vi startet med å leie den via iTunes på telefonen, men da brukte den en god halvtime på å laste ned filmen..

  Klokken ble 2230 før vi i det hele tatt kunne starte å se filmen, så det ble sent for både store og små i går.

  Men filmen var heldigvis veldig verdt å

  Se! Den var veldig morsom, og den hadde et godt budskap faktisk. Så den kan anbefales alle småbarnsmødre og fedre.

  Vi våknet selvfølgelig litt sent i dag, men det er deilig i ferien- og nå blir det kaffe og sen frokost.

  Vi får se hva denne dagen bringer...

  Ha en super fin dag alle skjønne

 • 23.07.2016 kl.10:41
 • Inspirasjon
 • 16 kommentarer
 • Solskinnsdag, fiskeboller og et nytt hjem!!

  • 22.07.2016 kl.19:05

  Dagen i dag har vært så deilig. Det har vært fryktelig høy luftfuktighet, men kan ikke klage! Vi har vært ute store deler av dagen og vi har vært nokså produktive!

  Vi dro innom kitchn med vår gode og kjære blender fra Bodum. Motoren har stoppet opp eller noe, så vi leverte den i håp om å få den tilbake ( reparert )ganske snart. Sommer = smoothie!! Men bare noen få minutter etter levering, fikk jeg en telefon, og det var kitchn! Dama hadde ringt Bodum og fått beskjed om at det gikk på reklamasjon, så vi kunne bare komme tilbake å få en splitter ny! Jippi!

  Da blir det smoothie til kvelds!

  En tur på lekeplassen/ fotballbanen har vi også vært. Kost oss med jordbær og bare slappet av. Gutta møtte en liten valp som kunne smelte hjerter, harryfaktor våre! Noe så nydelig...

  Vi har også fått tak i et nytt hjem til vår kjære hamster, etter at minstemann falt over det i går kveld. Et flott bur med tre etasjer, rør rundt og hele pakka, skal di det var et fornøyd hamster- som ble veldig glad for en helt ny verden. Fikk det veldig rimelig, da det er en svært hyggelig jente som jobber på dyrebutikken- og da jeg fortalte hva som hadde skjedd, var hun så god og gav oss en fin pris.

  Middagen i dag blir FISKEBOLLER! Det hadde vi så lyst på, og gjerne for meg, enkel og rask middag.

  Så nå er det vel bare å nyte resten av ettermiddagen, og slappe av.

  #middag #familie #ferie #sommer #mammablogg #lavkarbo #lchf #kosthold

 • 22.07.2016 kl.19:05
 • Familie
 • 11 kommentarer
 • Når alt som kan gå galt, går galt...

  • 22.07.2016 kl.10:58

  I går kveld datt vi alle inn her hjemme, etter en liten uke i Danmark. Glade over å være hjemme igjen, sultne og tørste. Fikk i oss mat, pakket ut, satte på vaskemaskin, hang opp klær, hentet pip ( vår lille hamster, som har vært på sin egen lille ferie). Du kan tro det så ut som et kråkereir her i går kveld! Kofferter, bager, toalettmapper, klær i lys og mørk haug, shopping poser og taxfree rot! HERREGUD!

  Og som om det ikke allerede var nok å ta tak i, klarer vår lille 6 åring og falle over buret til hamsteren vår!!!

  Ja, det buret er selvfølgelig ikke et bur penger, det er en haug med sprukne plastikk plater.. Og guttungen, gikk det HELDIGVIS bra med. Han kunne jo kuttet seg skikkelig opp, men det gjorde han altså ikke. Heldigvis når dette skjedde, var hamsteren utenfor buret, etter savn fra store og små ble han sendt rundt for å gjensynskose!

  Vi må nå gå til anskaffelse av et nytt hamsterbur, akkurat det vi ønsket oss - not...

  Bortsett fra ergrelsen over dette buret, har jeg nå inntatt kaffekopp nummer to og er i gang med mer klesvask! I dag skal vi få trent litt, gå en skikkelig lang runde, være ute i den norske sommeren.

  Nyte de siste 10 dagene av ferien vår sammen- før SFO og jobb starter igjen for fullt!

  Ønsker dere alle en super fin dag!

  Og ROP FOR GUDS SKYLD UT, dersom en av dere har et hamsterbur til salgs!

  #hamster #kjæledyr #familie #hverdag #Sommer #ferie #mammablogg #foreldre #barn

 • 22.07.2016 kl.10:58
 • Familie
 • 9 kommentarer
 • Man tager hva man haver...

  • 21.07.2016 kl.21:38

  Hjem, kjære hjem! Det er alltid så godt å komme hjem etter en deilig ferie med familien. Borte bra, men hjemme er best. Egen seng, egen dusj, egen sofa, eget kjøkken.. Hjemme!

  Det er ikke lenge siden vi kom hjem, jeg har satt på vaskemaskinen, og alt er i gang igjen. Vinduene på vid gap for å lufte ut- da det føles litt innestengt etter en uke borte.

  Sultne var vi også. Og kjøleskapet var rimelig tomt! Her var det ikke mye å velge mellom , men vi hadde gul ertesuppe og kalkun falukorv.. Haha, ikke veldig spennende men godt er det!

  Og ikke minst norskt vann!!! Man kan si mye rart, men vi har det beste vannet fra spiring ( det er jeg helt sikker på! )

  Nå skal vi bare nyte kvelden, finne roen og gleder oss til å sove i egen seng igjen.

  Ha en super kveld!

 • 21.07.2016 kl.21:38
 • Familie
 • 7 kommentarer
 • Sånn passe trangt..

  • 20.07.2016 kl.19:53

  Ah! I dag har det vært så sinnsykt deilig her i København! Det har vært supert vær, beste på hele Danmarksturen! 27 grader og bare sol! Helt blå himmel. Kunne ikke bedt om mer.

  Vi har i dag kjørt båt på elvene her i København, og det var deilig og forfriskende i varmen.

  Det er mange broer på elven her, og de er super lave. Den mest trange broen, var det så vidt båten kunne passer gjennom, og det på grensen også..

  Utrolig mye fint å se under båtturen.

  Etter en times båttur langs kanalen, dro vi en tur til "PapirØen". Jeg hadde lest at København street food skulle være veldig bra, med mat fra hele verden- som Mathallen i Oslo omtrent- men her ble vi litt skuffet. Det virket uhygienisk og møkkete, og det var gruelig varmt der inne, og det er ikke godt miljø for mat. Så her ble vi ikke lenge.

  Men derimot Nyhavn er sjarmerende og et veldig koselig område. Sitte her og nippe til litt hvitvin og reker er på ingen måte feil.

  Bra idyllisk her i Nyhavn!

  Vi har avsluttet dagen og slapper nå av hjemme i leiligheten. Det skal bli så godt med en kjølig og frisk dusj etter en lang byvandring.

  Nyt sommerkvelden!

  #ferie #familietid #mammablogg #danmark #københavn #hverdagslykke #livet

 • 20.07.2016 kl.19:53
 • Familie
 • 4 kommentarer
 • Det er deilig å være norsk, i Danmark!

  • 18.07.2016 kl.20:13

  Vi er allerede kommet til dag 4 på vår Danmarkstur og i dag har vi vært i København Zoo. Det var utrolig moro, men så mange fine dyr. Alt fra flamingoer til snøugler, sjiraffer og tigre. Guttene elsket det og særlig isbjørnen fascinerte både små og store. Den er så mektig og det synes at den er ikke til å spøke med!

  Vi har brukt hele dagen i zoo og vi er super slitne i både ben og kropp. Men det var en opplevelse og kjempekoselig!

  De nydelige sjiraffene...

  Og fine geiter, som gutta falt helt for!

  Og denne ekle og sinnsykt store slangen...

  Og se på attituden på denne karen her a!

  Og et litt dårligere bilde av en utrolig vakker snø ugle. Den satt bare der, men helt fantastisk var den!

  I går var vi på tivoli hele dagen, og det var også stor stas. Vi var dere helt til det stengte kl 23.00 og det var utrolig vakkert der når alle lysene skinte over hele tivoliet.

  I morgen har vi lyst til å kjøre båtene på kanalen, så tenker vi å traske litt rundt i byen.

  Nå blir det en sen og rimelig etterlengtet middag!

  Ha en super kveld!

 • 18.07.2016 kl.20:13
 • Familie
 • 4 kommentarer
 • København, bildedryss og god vin!

  • 15.07.2016 kl.21:42

  Etter en dag med reising, har vi allerede kost oss i mange timer her i København. Vi har leid en leilighet her for uken, og vi var i stad ute og handlet mat og har fylt kjøleskapet. Vi lagde middag, med deilig grillede kyllinglår og mozzarella salat. Nyyyyydelig.

  Nå sitter vi og planlegger hva vi skal gjøre i morgen.

  Vi kjøpte en Copenhagen card, som gir oss gratis tilgang på buss, metro, tog og til og med båt tur i kanalen- samt gratis inngang på 73 museum og attraksjoner. Deriblant København zoo, Tivoli og Den blå planet- som er noen av de tingene vi har tenkt å gjøre mens vi er her.

  Her er noen bilder av den smukke leiligheten vi har leid. Den er skikkelig koselig og helt klart preget av dansk minimalistisk design- digger det rett og slett.

  Nå skal jeg og husbonden åpne en flaske vin, kose oss og bare nyte hverandres selskap, og i morgen får vi se hva vi gjør for noe gøy! Det er melding fint vær hele uken, så dette lover godt!

  Ønsker dere alle en nydelig kveld!

  #sommerferie #familie #mammablogg #copenhagen #københavn #danmark

 • 15.07.2016 kl.21:42
 • Familie
 • 14 kommentarer
 • Ut på tur, aldri sur...

  • 15.07.2016 kl.09:37

  Digg å våkne i ro og fred og føle seg sånn passe uthvilt. Første tanken er selvfølgelig KAFFE! Det er seriøst det aller første jeg tenker på. Står opp, på med morgenkåpen og fort inn på kjøkkenet og skrur på Nespresso maskinen.

  Duften av kaffe kommer straks ut av maskinen og dagen er startet.

  Jeg nyter en rolig kopp for meg selv og forbanner meg litt over det faktum at jeg ikke engang pakket så mye som en truse i går kveld. Jeg la frem koffert, og startet på toalettmappen - men lenger kom jeg ikke.

  Jeg hadde nok med å fikse kjøkkenet, for det så helt bomba ut, etter pannekakesteking, og hjemmelaget syltetøyproduksjon, så det var bare å vaske ned kjøkkenet og etter det var jeg helt skutt.

  Jeg er forresten en skikkelig dårlig pakker, om jeg kan si det slik. Enten tar jeg med for mye, eller altfor lite.. Men Danmark kan jo ha litt ustabilt vær, så det er vel greit å pakke litt av hvert.

  Toalettmappen og sminkesaker, hudprodukter og hårprodukter. Jeg har startet med en ny hudpleieserie ; Nilsens jord. Jeg er superfornøyd! Elsker kremen og serumet! Jeg kjenner huden er storfornøyd. Helt naturlig, uten parabener og annen dritt.

  Solfaktor må vi selvfølgelig ha, solbriller, fuktighetskrem, fotkrem ( avhengig ), Always (jordbæruke), lader og nesespray (avhengig)!!

  Får håpe vi har klart å få med oss alt nå da, for en gangs skyld.

  Ha en god dag og nyt helgen

  #sommer # ferie #familietid # hverdagslykke #mammablogg #mammalivet #danmark #sommerferie #nilsensjord

 • 15.07.2016 kl.09:37
 • Familie
 • 12 kommentarer
 • Tissa ute i fri natur og fylt opp fryseren!

  • 14.07.2016 kl.20:53

  Herlige dagen! Vi startet dagen rolig og bestemte oss for at det ble en blåbærtur langt inni skogen. Gutta krevde blåbærplukkere og jeg har lovet de det lenge, så vi ordnet det og syklet av gårde.

  Langt inn i skogen, satte vi fra oss syklene og gikk videre innover. Vi oppdaget fort at det var proppfullt av blåbær. Store, rundt og nydelige blåbær.

  Vi plukket i flere timer og ble rimelig stive i ryggene etterhvert. Gutta ble litt lei og startet å klatre og leke og tulle litt- men humøret holdt seg bra.

  På veien inn i skogen så vi forresten "marsmallows" som minsten kaller de. Denne gangen var de rosa og lå så fint utover åkrene.

  Det var noen også, men de fikk vi ingen gode bilder av.

  Deilig var det, å være inne i skogen i flere timer. Føler meg skikkelig avslappet og sliten nå..blåbær oppover ørene og jeg har til og med tisset ute i det fri.

  Det ble selvfølgelig blåbær pannekaker til middag/ kvelds og det er jo så nydelig med nyrørte blåbær.

  Nå er det bare å brette opp ermet, og sette i gang med pakkingen, for i morgen er det KØBENHAVN!

  #sommer #blåbær #skogstur #livet #barn #mammablogg #foreldre #sommerferie

 • 14.07.2016 kl.20:53
 • Familie
 • 7 kommentarer
 • Det beste og verste med Paris !

  • 14.07.2016 kl.10:23

  Paris er en av mine favorittbyer. Det var der jeg møtte kjærligheten i mitt liv, så byen gir meg en meget spesiell følelse. Jeg har et helt spesielt forhold til byen, og hver gang jeg drar derfra, kjenner jeg den lulle klumpen i brystet- nesten som en liten kjærlighetssorg. Men som med alt her i livet er det ups and downs med Paris også. Her er mine personlige beste og verste erfaringer med Paris:

  Vi begynner med det dårlige først:

  Det værste med Paris:

  Det er allment vitenskap at mange franskmenn er en smule arrogante. Dette er irriterende.

  Standarden er ikke som vi er vant med. Standard på toaletter og leilighetene er generelt dårligere. Alt er lite i Paris.

  Det lukter urin mange steder! Og det er noe av det aller værste jeg vet.

  Maten er oppskrytt.

  Det beste med Paris:

  Byen er vakker.

  Det er en egen stemning i Paris. Byen myldrer av liv! Jeg elsker duftene, lydene, stemningen, musikken, sjarmen.

  Crêpes!! Hvem kan vel motstå franske pannekaker, servert med nutella eller med sukker og sitron?!

  Gode terter, bakevarer og kaffen!! Frankrike har vel de beste av det beste etter min smak!

  Fortauskafeer.. Det er noe av det mest sjarmerende med Paris. De små stolene og bordene, plassert op rekke og rad.

  De fantastiske bygningene. Notre dame, sacre coeur, Triumfbuen, broene, og de flotte gatelykter og brosteinsgatene. Og Louvre, ikke minst!

  Gatemalerne! Det er noe eget med gatekunstnerne i Paris.

  Metrosystemet. Det går alltid en t-bane, til enhver tid. Fantastisk og aldri forsinkelser!

  Eleven! Seinen som renner gjennom byen, og alle broene som krysser den.

  Den brusende romantikken. Det er sikkert bare det at man har ferie, men Paris er en romantisk by. Det er ikke til å legge under en stol.

  Som dere ser, det er (for meg) mange flere fordeler med Paris, enn negative sider. Jeg elsker byen og jeg vil anbefale alle som ikke har vært der å dra dit! Jeg har selvfølgelig mange kjipe historier også, men tilskyende og sist, er det en by som ligger mitt hjerte nært!

 • 14.07.2016 kl.10:23
 • Inspirasjon
 • 7 kommentarer
 • Vasking, pakking og plukking...

  • 14.07.2016 kl.10:03

  God morgen ! Da er det en ny dag, startet med en deilig kaffe og salatrester fra middagen i går. I dag må vi pakke på nytt, gjøre klart alt til i morgen. Jeg må hente sykkelen min på G sport her borte, og så lurer vi veeeeldig på om vi tar en blåbærtur i skogen. Kommer til å angre hvis vi ikke gjør det.

  Jeg var den første som våknet i dag, så jeg har rukket å brette alle klær som hang til tørk, sette på ny vaskemaskin, ta en deilig kopp kaffe og sette meg ned å planlegge litt.. Det er helt utrolig godt!

  Ønsker dere alle en herlig dag!

 • 14.07.2016 kl.10:03
 • Familie
 • 6 kommentarer
 • En rolig kveld..

  • 13.07.2016 kl.21:04

  Alle sitter oppi sofaen og vi koser oss nå med en film og litt mørk sjokolade.

  Vi har virkelig vært flinke i dag, vasket fire maskiner med klær og håndklær, vasket badet og gulvene, handlet litt og spist en god middag! Stekt kylling med en mozzarella salat.

  Gutta har hatt besøk av en kamerat og de har storkost seg med litt PlayStation og trampolinehopping mens jeg har brettet klær som en helt og ryddet og pakket ut av all bagasjen.

  Det har regnet stort sett hele dagen, men vi har kost oss allikevel.

  Etterhvert blir det sengetid på gutta, så får vi se om jeg orker en film- har skikkelig lyst å se en super bra film.

  Har du filmanbefalinger ?

  #mammablogg #lavkarbo #mørksjokolade #filmkveld #familietid #foreldre #mammalivet #sommerferie # kos

 • 13.07.2016 kl.21:04
 • Familie
 • 10 kommentarer
 • Savn, klesvask og familietid...

  • 13.07.2016 kl.16:11

  Da er vi hjemme igjen, ferdig uthvilt etter at vi kom hjem 03:00 i natt! Flyet var forsinket, så det ble rimelig sent!

  Savner allerede Paris, rart å være hjemme til rolige Norge- helt stille. I motsetning til å høre bylivet myldre utenfor, og du lukten av franske bakevarer, og kaffe. Jeg munne fort blir vant med det livet der nede.

  Nå er det tilbake til gode gamle Nespresso kaffe, vaskemaskinen er på andre runde allerede- det er mye som skal vaskes.

  Har laget oss en digg salat med mozzarella ost, tomat, agurk, løk og oliven. Hadde ikke så mye annet i huset- så det blir en liten handletur siden.

  Vi skal allerede starte pakking til en ny tur- til København. Vi gleder oss til det også selvfølgelig. Men det blir godt med to rolige dager hjemme før vi drar avgårde.

  Nå tordner det bra ute, og det startet akkurat å regne. Litt deilig i grunn, frisk luft og alle vinduene åpne for å lufte heimen litt. Det var overgang fra 32 grader og sol hele tiden, men greit med en liten pause. Er spent på hvordan været er i Danmark.

  Nå skal vi bare kose oss sammen, og slappe av resten av dagen!

 • 13.07.2016 kl.16:11
 • Familie
 • 20 kommentarer
 • Føles som første gang, hver gang!

  • 12.07.2016 kl.18:48

  Allerede har det gått fem dager! I kveld snur vi snuten og reiser hjemover! Dagene har gått så utrolig fort og skulle gjerne vært her mye lenger...

  Paris er en by som er lett å like, og det er stadig noe nytt å oppdage her. Jeg har vært i Paris utallige ganger, men allikevel føles det som første gang, hver eneste gang.

  Jeg møtte min mann i Paris, og derfor har jeg et veldig spesielt forhold til denne byen. Det er liksom her det hele startet for min del. ( hjertesukk )

  Digger fiskemarkedene og her er det fisk i alle mulige størrelser! Jeg har spist østers for aller første gang, og jeg fatter ikke at jeg ikke har spist det før!! Fy fader så godt!

  Rekene her er store som små makreller og de smaker helt sinnsykt.

  Det er også blitt en del terter, som de er utrolig gode på i Frankrike. "Tarte au framboise" ble en favoritt veldig fort og det har blitt noen av de, for å si det slik.

  Når viner ferdig med ferien, blir det tøft å komme i gang igjen med sunt kosthold og strengt lavkarbo- opplegg for min del.

  Men med alle disse fristelsene, må man unne seg noe - og det er tross alt ferie.

  Da er det lov å kose seg litt ekstra.

  #sommerferie #familie #foreldre #mammablogg #paris #frankrike #france #sommer # euro16 #eurocup2016

 • 12.07.2016 kl.18:48
 • Familie
 • 16 kommentarer
 • Le Grand finale!

  • 10.07.2016 kl.18:57

  Dere kan tro det er stemning her i Paris! Det er franske flagg overalt, og folk har allerede benket seg på puber og utesteder rigger til store tv-skjermer. Fotball er stort i Frankrike, og det er helt klart store forventninger til kveldens finale!

  Vi startet dagen med frokost og faktisk en tiramisu! Vi må kose oss i ferien tross alt! Og det er mye fristelser her! Litt er lov- alt med måte!

  Det er super varmt i dag, det bikker godt over 30 grader, så det går i vann og mye frukt!

  Ellers er vi selvfølgelig klare til finalen i kveld... Vi heier selvsagt på Frankrike- hvem heier dere på?

  Ha en deilig søndags ettermiddag!

  #sommer #paris #france #euro2016 #ferie #sommerferie #familie

 • 10.07.2016 kl.18:57
 • Blogg
 • 5 kommentarer
 • I kjærlighetens by

  • 09.07.2016 kl.20:34

  Vel fremme i kjærlighetens by Paris. Dagen i går gikk med til reising og biltur inn til sentrum fra Charles de Gaulle. Det var en annen varme her enn hjemme, kan sies.

  Flyturen gikk fort og det var god service med SAS! Det er mange år siden vi har flydd med de, så det var noe annet enn Norwegian.

  Siden vi har familie her i Paris, bor vi hos familie og det er deilig. Da kan man heller kose seg ekstra med andre ting. Vi har stort sett opplevd hele byen fra tidligere, men i dag var vi innom Louvre.

  Til barnas store glede var det et basseng, men masse friskt ( og sikkert ikke rent ) vann! Der sklei de oppi og fikk kjølt seg skikkelig ned. Da ble det brått litt mer energi ja.

  Ellers er det bare kos, endelig ferie og senkede skuldre! Det er så godt å bare ta alt med ro.. Hele byen bygget opp til kamp i morgen- Frankrike mot Tyskland. Det blir nok spennende, så det skal vi få med oss.

  Håper dere alle nyter sommeren og koser dere. Prøver å komme med oppdatering innimellom.

  Ha en deilig aften!

  #sommerferie #familie #lykke #paris #ferie #sommer #sol #glede #hverdagslykke

 • 09.07.2016 kl.20:34
 • Blogg
 • 22 kommentarer
 • En mor på "druen", tårer og FERIE!!!

  • 07.07.2016 kl.15:42

  Jeg må innrømme at alkohol er noe jeg drikker ytterst sjeldent. Men i går hadde jeg venninne besøk. Vi måtte ha en jentekveld før ferien, og siden det kan bli noen uker til neste gang vi ses. Vi hadde kjøpt inn to flasker med god hvitvin og storkoste oss i sommerkvelden. Vi lo og lo og lo...

  Vi glemte helt tid og sted og neste gang vi så på klokken var den 00.20!!! Tiden flyr i godt selskap. Men da ble vi nødt til å avslutte brått, jeg skulle jo tross alt stå opp 05:30..

  Da klokken ringte i dag tidlig-var jeg sikker på at dette her skulle aldri gå bra. Jeg kjente leg fortsatt litt "skeiv" og tenkte med meg selv at det er like greit at jeg ikke kjører bil til jobb.

  Men et stort glass appelsinjuice, og en like stor kopp kaffe så kom vi oss ut av huset denne morgenen også.

  Det er siste dag til lillebror i barnehagen, og det er såååååå trist! Vi må ta farvel med så mange flotte mennesker som har tatt så godt vare på barna våre.

  Siste arbeidsdag er nå overstått og jeg er FERIEKLAR! Det er vi alle nå. Jeg og storebror er på vei hjem, for å hente lillebror i barnehagen ( og felle noen tårer) - sykle hjem, og hente bagasjen vår - og så er det rett hjem til min far og company, så sover vi over der til i morgen. Han bor nærmere flyplassen, og da blir det ikke noe stress i morgen tidlig!

  #sommerferie #familie #mamma #sommer2016 #livet #hverdagen #mammablogg

 • 07.07.2016 kl.15:42
 • Familie
 • 11 kommentarer
 • 2/4 dager overstått!

  • 06.07.2016 kl.07:41

  God morgen! Jeg la meg rekordtidlig i går kveld, dvs 21.00 og jeg har sovet som en baby! Jeg kjenner at det er det lureste jeg har gjort på lenge og jeg føler meg skikkelig uthvilt! Det er litt av en kabal som skal legges opp, når man er gressenke og to barn med ulike behov. En i barnehagen og en skolegutt og SFO er nå stengt frem til august. Han har vært med meg på jobb to dager nå, men i dag skal han være hos en venn!

  Nå er det kun jobb i dag og i morgen og så er det faktisk FERIE! Gleder oss til å reise bort litt, så i kveld må pakkingen begynne.

  Det er rolig på jobb om dagen også og det er helt greit, jeg er allerede kommet meg i feriemodus og kjenner at det er godt å bare slappe av med skravling med kollegaer og kaffe!

  Ønsker dere alle en super dag!!!

 • 06.07.2016 kl.07:41
 • Familie
 • 9 kommentarer
 • Når man forsøker å lage matpakker midt på natta

  • 04.07.2016 kl.07:20

  Det ble en sen kveld på meg i går, kan kun takke meg selv! Jeg bare MÅTTE se den aller siste episoden av Orange is the new black, sesong 4 i går kveld og kom plutselig på at jeg vil takke meg selv for å ha ordnet med matpakke i går kveld istede for i dag... Men neida, ikke denne gangen.

  Øynene mine var nærmest klistret igjen noe episoden var slutt, jeg var så trøtt at jeg måtte klappe meg selv på kinnene for å holde ut de siste 10 minuttene.

  Men, siden jeg visste at jeg ville være minst like trøtt i dag, når klokka ringte- bestemte jeg meg for å gjøre matpakkene klar til barnehagegutten min.

  Da vi også reiser torsdag ettermiddag har jeg ikke handlet inn stort, tenkt at vi skal spise oss litt ut av huset før ferien, så jeg slang noen pitabrød i ovnen.

  Ungene liker at jeg fyller de med salat, kalkunskinke og revet ost.

  Men de pitabrødene ble så godt stekt at jeg kunne nærmest lage en skrift tavle med de, du vet - slik man gjorde før i tiden; skrev ting inn i sten! De ble så harde og brente at jeg sparer nok meg selv for noen tannlegebesøk ved å la være å fore mine barn med de.

  Jaja tenkte jeg, for trøtt til å klare å hisse meg opp over det. Jeg gikk å pusset tennene å la meg med det samme. Sluknet som en sten... Haha..

  Da klokken ringte i dag 05.15 var det bare å stå opp med det samme. Nye pitabrød måtte stekes, og avkjøles før de kunne fylles med pålegg- og pakkes ned i matboksen. Angrer som en hund for at jeg ikke gadd å kjøpe brød i helgen, som kunne vært ferdig oppskåret og klare til å smøre..

  Men vi kom oss i mål. Forlot huset på hver vår sykkel, 06.50. Leverte lilleprins i barnehagen og løp med mot toget ( som ikke går ) det stod den ventende "buss for tog - bussen" og ventet på oss.

  Storebror må bli med på jobb i dag, SFO er stengt- nabogutten ha reist på ferie, samt alle andre som også kunne hjulpet. Så dette blir nok en lang dag på 9 åringen min.

  Men matpakke ble det, og tradisjon tro ( takket være NSB ) kommer jeg nok forsinket noen minutter på jobb i dag også!

  Til alle dere supre; ha en flott dag!

  Og til NSB; gå og tråkk på en legokloss!

  #mandag #familie #sommer #bussfortog #mammalivet #mammablogg #hverdagen #snartferie #tidsklemma #livet

 • 04.07.2016 kl.07:20
 • Familie
 • 12 kommentarer
 • God og syndig frokost!

  • 03.07.2016 kl.10:58

  Søndag - sen frokost! Vi har tatt det med ro, jeg har fått tatt meg en rolig kaffe først og vi har laget pannekakerøre!

  Når vi har blåbær fra skogen i kjøleskapet, sier det seg selv at man bare MÅ lage pannekaker med nyrørte blåbær. Gutta har fått lage dette syltetøyet, som forresten lykter helt himmelsk, og nå skal det smake med noen skikkelige pannekaker og blåbærsyltetøy!

  Solen skimter så vidt frem bak noen tynne skyer, så det er muligheter for Ok vær i dag. Vi er ikke helt sikre på hva vi skal gjøre i dag, men ut må vi!

  Vaskemaskinen er satt i gang, for nå må det vaskes og gjøres klart til vi drar på fredag. Men vi drar hjemmefra på torsdag, for vi skal sove over hos bestefar & co, slik at de kan kjære oss til flyplassen fredag morgen. Jeg stoler ikke på NSB, og tar ikke sjansen på at vi kommer oss til flyplassen i tide. Bonusen er at vi får se alle før vi reiser og det er jo bare kos!

  Nå får vi nyte litt pannekaker og komme i gang med dagen vår!

  Ønsker dere alle en super fin dag!

  #søndag #nespresso #kaffe #familietid #hverdagslykke #mammalivet #sommer #snartferie

 • 03.07.2016 kl.10:58
 • Familie
 • 13 kommentarer
 • Blåbærmuffins.. Laget på bær fra skogsturen.

  • 02.07.2016 kl.20:16

  Etter dagens fangst i skogen, har vi nå noen nystekte muffins, laget helt fra bånn med blåbær fra skogen! Det er en helt egen følelse å kunne lage noe av de vi selv har vært å hentet ute i naturen. Fantastisk!

  Disse blåbærmuffinsene har rykte på seg for å være veldig gode, jeg prøver å inngå grunnet min lavkarbo - men jeg må innrømme at jeg har smakt en bitteliten bit.

  Oppskrift på blåbærmuffinsene :

  300 gram mel

  3 Ts bakepulver

  4 Ts vaniljesukker

  1 Ts salt

  150 gram sukker

  2 egg

  1,5 del melk

  150 gram smeltet smør

  Litt raspet appelsinskall

  Bland det tørre først, og så bland inn melk, egg og smøret..

  Hell i muffinsformer og stek på 200 grader i ca 20-25 min, midt i ovnen.

  Ellers i dag har det regnet en del i dag, men dagen har vært fin! Vi har fått vasket klær, og ryddet litt her og der.

  Sett på "sommer i dyreparken" på tv2 og fotballkamp er like rundt hjørnet - Italia og Tyskland spiller i kveld.

  Vi har storkost oss, og når barna har tatt kvelden- skal jeg kose meg med de to siste episodene av Orange is the new black, eller hvertfall en episode. Nå er det veldig spennende, så det blir spennende å se hvordan de ender ved sesongslutt.

  #blåbær #sommer #skogstur #muffins #bake #hverdagslykke #mammalivet #familie #helg #lørdagskos

 • 02.07.2016 kl.20:16
 • Inspirasjon
 • 20 kommentarer
 • Helt på bærtur... Bærsesongen er i gang! Så vidt..

  • 02.07.2016 kl.16:49

  I går bestemte vi oss for at vi skulle ta en skogstur i dag. Uansett vær, og det gjorde vi. Det regnet litt men vi hadde på oss regntøy og godt humør og syklet avgårde.

  Vi syklet ca 20 minutter til en skog i nærområdet og syklet ganske langt inn i skogen. Satte fra oss syklene og tuslet avgårde- entusiastiske og forhåpningsfulle.

  Vi så fort at vi var to uker for tidlig ute, men vi fant en lysning i skogen og der var det faktisk mange modne blåbær, blå og store. Vi plukket og fylte hvert vårt lille spann. Det var utrolig gøy.

  Gutta var storfornøyde og gledet seg veldig til å lage pannekaker med blåbærsyltetøy, det er jo et " must " når man har ferske, norske blåbær rett fra skogen.

  Vi har skyller og renset bærene og de er klare til å nytes, men først må vi ha litt middag. Vi ble rimelige sultne av å plukke bær, selv om vi hadde med oss både mat og drikke.

  Det knaket og braket litt i skogen innimellom og vi spøkte litt med hverandre og snakket om hva vi skulle gjøre hvis det kom en elg. . Haha! Da hadde jeg bokstavelig talt blitt redd.

  Gutta lurte veldig på hvem som hadde bæsjet her... Jeg gjetter på elg.... Vet du hva slags lort dette er?

  Det var helt herlig og forfriskende å være i skogen. Vi må dra dit oftere. Helt rolig, stille, deilig og frisk luft og beroligende. Det er så godt for kropp og sinn og være i skogen. Etter vi kommer hjem fra ferie, tar vi en tur til.. Da tenker jeg at skogen bugner av blåbær!

  #skogtur #helg #lørdag #bær #mammalivet #familie #hverdagslykke #blåbær # skogen

 • 02.07.2016 kl.16:49
 • Familie
 • 17 kommentarer
 • Ro, harmoni .... og fotballkamp

  • 01.07.2016 kl.21:08

  Det var en fryd og endelig komme hjem. Vi var kliss våre alle sammen, etter å ha syklet hjem fra barnehagen, med et lite stopp på kiwi på veien..

  Fikk handlet og kom oss hjem i en fart for å lage middag. Det ble hamburgere på oss i dag, uten hamburgerbrød på meg. Nydelig var det rett og slett.

  Eldste gutten min lagde en vaffelrøre ( etter oppskrift ) han ville gjerne lage noe godt til oss til fotballkampen. Jeg har nemlig lovet at gutta skal få se fotball i kveld.

  Wales og Belgia spiller i kveld og gutta er fulle av entusiasme...

  Deilig og sitte sammenslynget i sofaen sammen... Nå er det helg!

  #fotball #fredag #familie #livet #hverdag #mammalivet

 • 01.07.2016 kl.21:08
 • Familie
 • 5 kommentarer
 • Helgen ringes inn...

  • 01.07.2016 kl.16:05

  Sitter på bussen hjem, ute pøser det ned. Jeg er halvfuktig på buksene, så de klør og stikker på bena. Jeg klør også inni den tette regnjakken.. Våt i håret, håret kruser seg. Mascaren renner litt. Bussen er full og det er en liten baby som ikke syntes det var noe særlig å ligge i den vognen- at ikke mora bare tar babyen opp, for å skåne oss andre ?

  Eldstegutten har ringt meg 10 ganger allerede og spør om diverse ting, maser om når jeg kommer.. Og vissheten om at jeg MÅ innom butikken på vei hjem, tar livet av meg. Det finnes nesten ikke mat i skapene og middag må vi jo ha.

  Fra barnehagen skal det også hentes en liten sliten skatt, som sikkert har en bærepose med klissvåt tøy hengende på plassen sin, som vi må ta med oss, først innom butikken - så hjem for å henge det opp...

  Gangen er sikkert full av gress, siden eldstegutten har vært på fotballskole hele dagen, og det er i tillegg vått gress...

  Men.. Jeg gleder meg til å komme hjem, likevel. Det er disse tingene som er livet. Det er helg og vi skal kose oss sammen. Det gjør ingenting om gangen er full av vått gress som satt fast under fotballskoene, det fjerner jeg mens burgerne steker i panna... Det gjør ingenting om vi får med en pose vått tøy fra barnehagen, kaster det i vaskemaskinen.

  Jeg holder på å dø av sult, men vi rekker sikkert innom kiwi først, eller Rema 1000, vi får se. Vi skal nok klare en handletur med en unge som spør om han kan få alt fra is til tyggis, mens jeg klær og stikker over hele meg pga fuktige klær..

  Men en eller annen gang i løpet av kvelden skal vi sette oss på sofaen, kanskje med en film eller brettspill - sammen. Kvalitetstid, familietid...

  Det er jo dette som er livet. Og jeg ville aldri bært foruten ❤

  God helg alle skjønne!

  #familie #helg #fredag #regn #sommer #mammalivet #livet #mammablogg

 • 01.07.2016 kl.16:05
 • Familie
 • 10 kommentarer
 • Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no