Baking og planlegging fremover..

 • 28.08.2016 kl.16:05

Herlige søndag! Har plukket masse epler i helgen og det betyr baking! Det er ikke til å unngå å vake den årlige eplekaken, nå som trærne bugner av epler. Eplemost har vi også laget, så her koser vi oss virkelig.

I dag har jeg vært skikkelig fysen, derav bakingen. Men fra i morgen må det strammes inn.

Huset dufter av nydelig kanel og eple lukt, som er en koselig høstduft, spør du meg!

Helgen har vært travel ellers. Det har vært to barnebursdager, og to fotballtreninger- så det har gått i et. Det skal bli digg å sette seg ned på sofaen i kveld med boken og litt kos.

Det er andre ting som skjer her i gården også.

Vi skal flytte! Jeg er kjempespent og vi gleder oss masse!!! Det blir ikke før i november da- men tiden går jo fort fremover, så det er bare å være tålmodige. Til da er det bare å planlegge og i og med at vi trenger en mye større sofa, grunnet at stuen sikkert blir tre ganger større enn den vi har nå, så er det et par sofaer vi har sett på..

De to øverste fra bohus...

Eller hva med en sofa fra IKEA?

Eller sofa fra skeidar?

Det blir en del å planlegge, men det er jo bare gøy!

Hvilken sofa likte dere best?

#bake #hverdag #søndag #høst #eplehage #eplekake #bohus #skeidar #ikea #sofa

 • 28.08.2016 kl.16:05
 • Familie
 • 15 kommentarer
 • Når man ikke vet opp ned på seg selv..

  • 25.08.2016 kl.22:11

  Det går i et om dagene og jeg går rundt meg selv! Men heldigvis på en positiv måte. Mye skal planlegges, mye må ordnes og forberedes. I tillegg er det mye på jobb. Høsten er i gang- skolestart, fotballtreninger og det som er.

  Og i tillegg har jeg startet å gå svært ofte til fysioterapeuten min. Jeg kan ikke si at det hjelper for øyeblikket, men det er gode øvelser og de skader jo ikke. Men i tillegg er det god drenering og en annen behandling av benet som føles veldig godt- med strømbølger og det hele.

  Jeg kom sent hjem i dag, da jeg har takket ja til en ekstra vakt i dag. Så det ble en rask tunfisk salat, men god var den!

  Vi har også noen store endringer på gang, som familie- som vi ser veldig frem til. Så kroppen er på høygir og jeg er rett og slett for gira, så jeg klarer ikke å få ro i kroppen. Mange tanker, og nysgjerrig på tiden som kommer.

  Nå er det heldigvis helg, i morgen kan vi fra fra jobb og nyte følelsen over at det er fredag. Jeg skal jobbe med verdens søteste kollega og gleder meg til det ( hun er forresten super flink å flette, så er jeg heldig blir det flette til helgen). Jeg er i en fase h or jeg lærer mer og mer, innenfor det jeg jobber med og jeg kjenner at det gir meg så mye positivt! Får energi av det!

  I helgen er det to fotballtreninger og to barnebursdager. Dette er noe gutta gleder seg fryktelig mye til og, og ettermiddagene denne helgen skal vi bruke hjemme, sammen med hverandre!

  Og til alle dere gode skjønne, ha en super kveld!

 • 25.08.2016 kl.22:11
 • Inspirasjon
 • 13 kommentarer
 • Elektrosjokk og skolestart..

  • 22.08.2016 kl.21:08

  God kveld alle skjønne! Litt av en dag vi har hatt. Minsten har begynt på skolen. Første skoledag var i dag og vi foreldre holdt på å sprekke av stolthet. Selv var han også proppfull av forventninger og er veldig fornøyd med dagen sin. Det er så herlig å tenke på hvor entusiastisk han var da han kom hjem fir å fortelle om dagen. Øynene lyste og han gleder seg allerede til i morgen.

  Storebror startet i fjerde klasse og sykes det også var veldig stas! Han fikk mange bøker, så vi merket at sekken er blitt en del tyngre enn den he vært tidligere.

  Vi har satt på bokbind og pakket sekken til i morgen, fylt ut diverse papirer som skal leveres tilbake til skolen og pakket en tøypose med skiftetøy.

  Her en han så spent og glad, og har til og med valgt antrekket selv. Han skulle ha på seg den nye Markus og Martinus genseren fra Lindex. Hihi... Søten!

  Og så var det meg da.. Og det evige problemet med foten/ ankelen. Det blir bare ikke så bra. Det har vært litt stille fra meg i disse dager, og det er rett og slett fordi nettene er et mareritt. Det kribler i hele benet, jeg får kramper på nettene og søvnkvaliteten er helt utrolig dårlig- så jeg har vært utrolig sliten de siste dagene.

  Jeg har startet med Fysioterapi to ganger i uken, mandager og onsdager. Og får en del massasje og så gjør jeg treningsøvelser med fysiodama.. Det har ikke hjulpet hittil, men jeg he innsett at dette er noe som vil ta tid. Lang tid.

  I dag fikk jeg et apparat koblet på leggen på slutten av treningstiden, som gav meg små "elektrosjokk" om jeg kan kalle det det. Det var fire "kopper" som ble festet på ulike plasser og de sugde seg på et viss fast i leggen, samtidig som den ga elektroimpulser.. Det var som om det kriblet og fikk følelsen av å få strøm i benet. Men det var faktisk ganske godt. Og fysioterapeuten mente at dett kunne hjelpe mot disse kriblingene og krampene som kommer- ved å bedre blodsirkulasjonen.

  Jeg håper..

  Har dere hatt en fin dag?

  Ønsker dere alle en super kveld!

  #helse #skolestart #barn #familie #foreldre #mandag #august #fysioterapi #trening

 • 22.08.2016 kl.21:08
 • Familie
 • 13 kommentarer
 • Dagen før dagen..

  • 21.08.2016 kl.15:08

  Nå er minsten helt i ekstase! Han klarer nesten ikke å vente. Det er en stor dag i morgen! Første skoledag..

  Han er rimelig gira. Vi gleder oss alle sammen, nå har vi to skolebarn. Storebror er spent på 4.klasse så dette blir spennende.

  Denne helgen he vi virkelig kost oss. Vi har vært på overnattingsbesøk bestemor og bestefar, og tante, fetter og onkel.

  I går var det bursdagsfeiring, så da var det en nydelig ostekake. Og senere satt jeg og søsteren og så en film, når alle andre hadde lagt seg.. Den sjette sans, med Bruce Willis.

  Nå er det ellers bare en rolig søndag, sammen med storfamilien. Alle er fornøyde og koser seg stort. Pappa har to store plommetrær i hagen (Victoria- plommer for å gni det inn) Og de har vi plukket oss en stor pose, for å ta med hjem. NAM!!

  Denne lille vennen har også vært en del av familien i 15 år! Dvergpapegøyen Billy! Han er tam og utrolig kosete og kontaktsøkende.

  Og så har vi spilt masse monopol. Det tar jo sin tid.. Har ikke kommet helt i mål enda. Men gøy er det! Særlig når mamma ligger godt an.. Haha..

  Har dere hatt en fin og avslappende helg?

  Er dere klar for en ny uke?

  #skolestart #førsteklasse #helg #kos #familietid #familie #besteforeldre #søndag

 • 21.08.2016 kl.15:08
 • Familie
 • 17 kommentarer
 • Siste helgen før skolestart

  • 19.08.2016 kl.06:18

  God fredag morgen! Solen gløtter frem mellom skyene, men i følge værmeldingen skal det bli gråere utover helgen. Men i dag er det fredag og det er bare en så god følelse. Jeg synes nettopp det var fredag - men tiden går så fort!

  Dette er siste helgen før hverdagen begynner for fullt. Vi har vært i gang en stund allerede, men til uken begynner gutta i 1. og 4. klasse- så nå blir det lekser også.

  1.klassingen min er jo selvfølgelig veldig nysgjerrig og spent på mandagen da, naturlig nok- og dette vi foreldre også. Så denne helgen skal vi kose oss masse og bare nyte og slappe av.

  Har dere planer for helgen?

  ØNSKER DERE ALLE EN GOD FREDAG!

 • 19.08.2016 kl.06:18
 • Familie
 • 9 kommentarer
 • Da var hverdagen på plass!

  • 18.08.2016 kl.19:09

  Hektisk uke har dette vært hittil. Så i kveld skal det bli deilig å slenge stompen ned på sofaen og se på håndballkampen. Det har vi nemlig livet guttene! Guttene har bestilt karamellisert popcorn, som far i huset er expert på. Og jeg har laget protein pannekake røre til meg selv, som jeg skal koooooose meg med.

  Eldste gutten har startet med fotballtrening to dager i uken, så det var tirsdag og i dag. Og i gård ettermiddag var jeg på Fysio med foten min (som aldri blir helt god). Blir helt gal av å ikke kunne løpe, eller gå normalt i trapper, kramper og uroligheter på kveldene og jeg sliter blandt annet med å sovne for tiden- fordi benet er helt i ulage. Det kribler vilt inni der.

  I morgen er det endelig fredag og en helg er på vei. Det skal bli nydelig. Denne helgen skal vi besøke min far, og stemor - samt søster og svoger og tantebarnet mitt. Det blir kos- det er noen uker siden sist nå også ferien.

  Jeg har kommet så smått i gang med lavkarbo igjen. Sommeren har jeg tatt det helt med ro og bare kost meg- men nå merker jeg at det er godt å fore kroppen med den mat som gjør at jeg virkelig føler meg godt.

  Det blir en del omeletter, og masse grønnsaker og jeg har fått helt kick på paprika med smøreost på.

  Mens far kjørte eldstegutten på treningen, satt jeg og minsten og spilte super mario på Nintendo DS. Det er såååå gøy. Det var favoritt spillet mitt da jeg var liten og til dags dato har jeg ALDRI spilt et artigere spill. Gøy å være litt "barnslig" innimellom også da.

  Nå er det straks kveld og det skal bli helt magisk! Tenkt å hoppe i dusjen og ordne meg for kvelden, før håndballkampen starter.

  Ha en super kveld alle sammen!

  Skal dere se håndball kampen i kveld?

  #lavkarbo #trening #familie #kosthold #supermario #hverdag #livet #mammalivet #favoritt #ol #olrio

 • 18.08.2016 kl.19:09
 • Familie
 • 9 kommentarer
 • En fotballmamma's redning

  • 16.08.2016 kl.21:16

  Enkelte redninger i hverdagen er helt nødvendig. Denne dagen har vært lang, hard og travel. Det har kokt på jobb, og bokstavelig talt kokte jeg på vei hjem- det var jo så himla varmt! Vi måtte forte oss hjem, da sesongens første fotballtrening startet i dag. 9 åringen gledet seg vilt. Han fikk spist litt salat før treningen, så han var det ikke så farlig med.

  Men mor derimot, var litt tom for energi. Sulten og varm, litt småirritert- men jeg holdt det for meg selv.

  Heldigvis... hadde jeg med meg en Havre lunsj fra Fjordland. Den er vanvittig god, lavt på karbo som jeg ikke skal ha så mye av, og sunn!

  Den fikk meg opp på topp igjen på "notime" og da var det bare å sitte og nyte solen og se poden spille fotball.

  Vi var hjemme igjen i 19:30 tiden, så det ble en rask grandis i fagopplæring gutta. Jeg fikk lagd meg en rask omelett. Spiste halve til middag, resten blir lunsj på jobb i morgen.

  Nå er det bare å slappe av på sofaen, nyte kvelden og være TV slave!

  Ha en deilig kveld!

  #fjordland #havrelunsj #hverdag #fotballmamma #hverdag #kosthold #trening #familie #livet

 • 16.08.2016 kl.21:16
 • Familie
 • 8 kommentarer
 • Generasjon prestasjon

  • 16.08.2016 kl.18:22

  Et nytt skoleår nærmer seg og vi har handlet inn det gutta måtte trenge av utstyr. Sekk og pennal er i hus- farger, gråblyanter, viskelær og blyantspissere.

  Jeg kom over denne flotte tøyposen, som er perfekt å ha skiftetøy i. Denne posen fra KappAhl, er designet av barn og når du kjøper den går 20 kr til "kors på halsen - stiftelsen, Røde kors.

  Den er for å minne på at alle er like mye verdt. Dessverre er det mange barn som ikke føler det slik. Derav temaet «God som jeg er» med aktiviteter til fordel for Kors på halsen – Røde Kors. Nå kan du kjøpe tekstilvesken med vinnerbidraget fra vårens designkonkurranse med samme tema. Da går 20 kr til Kors på halsen – Røde kors.

  Men et nytt skoleår er ikke like artig for alle. Mange gruer seg, til et nytt år med mobbing, press, forventninger og prestasjonsangst.

  En generasjon som skal prestere både på skolen og hjemme, for venner og familie, på jobben, trening og i sosiale anledninger. Alt skal rekkes før dagen er omme. Vi er en generasjon som i aller høyeste grad trenger en ferie. Hvordan blir ferien når også det til denne tiden stilles krav og forventninger til hva dagene skal inneholde? Vi setter standarden for høyt, vi setter for høye krav til oss selv og andre. Jeg synes det er vanskelig å være voksen i dagens samfunn, tenk da hvordan det er å være barn!

  Hvem bestemmer hva som er godt nok?

  "Med kampanjen ”Bra som jeg er” synliggjør KappAhl Kors på halsens arbeid og fremhever budskapet som egentlig burde være selvsagt – at alle barn og unge er bra som de er. Kors på halsen har kontakt med barn og unge hver dag og mange forteller at de føler press både fra omgivelsene og fra seg selv på å være smartere, kulere, penere, høyere, kortere, smalere, sterkere, lysere, brunere, morsommere og bedre. De opplever ganske enkelt at de ikke er bra nok som de er. ”Bra som jeg er” er en del av et samarbeid mellom KappAhl og Kors på halsen som strekker seg 4 år tilbake i tid. Støtten fra de innsamlede pengene bidrar til å delfinansiere arbeidsstoler for de frivillige som jobber for Kors på halsen"

  Gå inn på Kappahl du også, og kjøpt en flott tøypose. Da støtter du en god sak!

  #kappahl #korspåhalsen #godnok #barn #familie #generasjonprestasjon #stress #foreldre #mammalivet

 • 16.08.2016 kl.18:22
 • Familie
 • 5 kommentarer
 • En manns tankegang...

  • 15.08.2016 kl.20:52

  I dag kom mannen hjem med noe til meg som gjorde leg overveldende lykkelig! Jeg har ventet lenge på dette og i dag var dagen!

  For 3 uker siden, leverte vi vår kjære støvsuger til service, da motoren stoppet. I noen dager levde vi faktisk uten en støvsuger. Det var et helvete, om jeg skal være ærlig. Etter noen dager ringte jeg desperat til Elkjøp for å høre om de trodde det ville ta mange dager før vi fikk tilbake støvsugeren, og de regnet med en uke eller to!

  Jeg kjente desperasjonen bruste i årene mine, men så sa de på kundeservice at vi kunne komme og hente en "lånestøvsuger".

  Vi gjorde så klart det, slik at vi i det minste kunne støvsuge. Det er ikke noe kult å ikke ha støvsuger, når man to barn..

  Og så på lørdag fikk vi beskjed om at vi kunne komme og hente vært produkt. Jeg sendte mannen avgårde- han tok med seg "lånestøvsugeren" og kjørte avgårde.

  Jeg gledet meg så sinnsykt til han skulle komme hjem med støvsugeren!

  Men så...

  Han kommer kjørende inn på gårdsplassen og jeg holder på og tippe over! Gleder meg over at min egen støvsuger kommer hjem igjen.

  Men han hadde ingenting med hjem.

  Hva skjer ?!? Tenkte jeg.

  Og han forteller at vi skulle få en helt ny støvsuger, fordi motoren lot seg ikke fikse. Men han tenkte at jeg skulle selv få velge hvilken støvsuger jeg ville ha... Så han gikk et gavekort.

  Jeg visste ikke om jeg skulle le eller grine! Le fordi det var en søt tanke, og veldig snilt at han ville la meg velge, eller grine fordi han tenkte at denne er jo tross alt til meg- som kommer til å bruke den mest uansett..

  Så der stod vi, lørdag kveld- Elkjøp er stengt. Og ingen støvsuger! Det kokte inni meg.

  Hele søndagen, uten å kunne støvsuge. Og det var allerede rimelig behov for en runde med støvsugeren.

  Men i dag har vi altså en splitter ny støvsuger, en Miele. Som vi i fikk 1000kr avslag på grunnet at den var på ukestilbud. Fy steike. Jeg rev den ut av esken og bille prøve den med en gang. Jeg kan med hånden på hjertet si at dette er den beste jeg har hatt og og den suger så bra!

 • 15.08.2016 kl.20:52
 • Familie
 • 7 kommentarer
 • Positiv filmopplevelse!

  • 13.08.2016 kl.20:03

  Jeg må bare si: wow! Vi var på kino og så en film som virkelig var vakker, morsom, fin, herlig... Rett og slett BRA! En liten tåre trillet nedover mitt kinn på slutten- den var vakker og trist på en gang.

  Vi så SVK- Store vennlige kjempe. Og den slo an skikkelig hos guttene mine. De satt som støpt gjennom hele filmen ( som varte i TO TIMER! ), og det sier litt.

  Nå blir det tacomiddag/ kvelds. Det blir litt sen middag i dag, og det er bare kos. Vi har rukket å bli skikkelig gode og sultne, så det skal smake ekstra godt med mat nå- noen timer siden sist for å si det slik!

  Ha en super kveld!

 • 13.08.2016 kl.20:03
 • Familie
 • 7 kommentarer
 • Når mor handler barneklær.... til seg selv!

  • 13.08.2016 kl.14:24

  I dag har jeg gjort noe som jeg ikke har gjort på minst 18 år!

  Vi tok med guttene ut for å kjøpe litt nye klær til høst og skolestart. Lindex har barna dag i dag hvor du får 3 for 2 på alt i barneavdelingen. Det har kommet utrolig mye fint og spesielt kolleksjonen til Markus og Martinus var det som trakk ekstra folk i dag. Alle som handler i dag i barneavdelingen på Lindex, er med i trekningen om å vinne billetter til konserten.

  Er du More-medlem og shopper barneklær hos Lindex i perioden 11.-28. august, er du med i trekningen av konsertbilletter til Marcus & Martinus samt gavekort fra Lindex på 1 000 kr. Dere får også møte guttene backstage på konserten. Premien gjelder for 4 personer og dekker ikke reise og opphold. Barn må være i følge med en voksen. Vi trekker 1 heldig vinner som får 4 billetter til konserten i Oslo Spektrum 12. november 2016.

  Guttene fikk seg en del nye klær i dag, samt to gensere fra denne kolleksjonen. Og jeg fikk meg en nydelig lilla/ rosa cardigan, også fra barneavdelingen. Den største størrelsen passet meg! Jeg så den hang der, og oppdaget at det var barnestørrelse ( i den grad str 170/ 14-16 år er barn da). Men den skulle jeg bare ha. Den var rålekker!

  Hva synes du?

  Vi har ellers merket alle klærne til gutta med navnlapper . Det redusere sjansen for at klærne forsvinner helt. For gutta mine er mestere i å legge igjen tingene sine- til min store frustrasjon. Så her merkes alt,ALT!

  Digger dette lille mini "strykejernet" mitt og den er genial og rask til å feste på disse.

  Nå er vi straks klare for å dra på kino, SVK skal vi se og vi er spente alle mann..

  Har du kjøpt klær i barneavdelingen?

  Har dere hatt en fin dag?

  #lindex #barnasdag #shopping #markusogmartinus #oslospectrum #lørdag #helg #familietid #familiegleder #hverdagslykke

 • 13.08.2016 kl.14:24
 • Familie
 • 12 kommentarer
 • Lørdag, endelig!

  • 13.08.2016 kl.08:15

  God morgen alle skjønne! Solen skinner og det er meldt et nydelig vær! Det er jo fantastisk, selv om høsten lurer i skyggen og bladene starter å skifte farge noen steder.

  I dag var det så deilig å våkne av seg selv, og bare ligge å dra seg. Hente en kaffekopp på sengen og bare nyte. Selv om vi våknet tidlig i dag, fikk vi i alle fall sove til kroppen var uthvilt. Det har vært en lang uke for meg, i og med at jeg også jobbet litt i forrige helg- så nå skal det koses og skapes av.

  I går hadde jeg og minstemann en "før-skole shopping" sammen. Hak fikk velge sekk og pennal og ting vi trenger nå før skolestart.

  Eldstemann måtte også ha nytt pennal.

  Vi koste oss også på kvelden med norske blåbær og rips, gutta med vaniljekrem- jeg meg cottage cheese.

  I dag skal vi på kino og se "SVK- Store vennlige kjempe. Vi gleder oss veldig. Vi har ventet på denne filmen, så det blir stas.

  Ellers vurderer vi en Sverige tur i morgen, for å fylle på lagrene litt.

  Her er sekken som lilleprins valgte seg, men pennal i samme.

  Håper dere alle for en nydelig dag!

  #kaffe #morgen #lørdag #familietid #helg #mammalivet #hverdag #hverdagslykke #hverdagsglede

 • 13.08.2016 kl.08:15
 • Familie
 • 18 kommentarer
 • Han gråt da jeg gikk...

  • 12.08.2016 kl.06:47

  Det føles som jeg har forlatt han.. han gråt og var så lei seg! Det var vondt- klarte nesten ikke å gå ut døren. Jeg stod opp tidligere, det er avtalt at jeg skulle komme litt tidligere på jobb i dag. Jeg listet med rundt for å ikke vekke de andre.. Men de har ører, og kroppen deres våkner opp fra dvale tidlig i ukedagene.

  Eldste gutten min ville ikke at jeg skulle gå allerede nå, for vi hadde jo ikke fått noe tid sammen på modningen.. Søte lille skatt. Jeg fortalte dem i går, at i dag drar jeg tidligere. Men da er jeg ferdig tidligere også! Og så er det helg!!

  Det var en søt, liten ( litt stor ) gutt som vinket meg farvel i vare pysjen i dag..

  Mens jeg løper avgårde for å rekke denne super tidlige expressbussen er jeg glad jeg har et skjer i halsen. Føles som om jeg har to poteter i ansiktet. Hovne øyne, mammahår og jeg slang bare på meg noen klær som lå i skapet.. Men det er greit. Det er fredag- det er en super følelse. Gleder meg masse til helg, familietid og kos med barn og mann. Endelig. Det er velfortjent etter en uke med mye jobb..

  Ha en god dag alle sammen! Og nyt fredagen!

 • 12.08.2016 kl.06:47
 • Inspirasjon
 • 5 kommentarer
 • Og sånn går no dagan...

  • 11.08.2016 kl.15:10

  Jeg hadde vel ikke store forhåpninger etter sommeren, og tenkte at jeg bare får fortsette som tidligere. Og magefølelsen, den skal man stole på!

  Jeg snakker om NSB! Jeg er vel kanskje en smule negativt innstilt når det kommer til NSB, men det er godt begynner. Jeg er vel heller ikke alene om dette. Jeg har om morgenen tatt en express buss som får meg dit jeg skal, i god tid- og det er behagelig! Men i dag, skulle jeg dra litt tidligere fra jobb og jeg tenkte å sjekke togtidene - bare for å se om det ville gått fortere med tog- eller buss!

  Og gjett hva jeg oppdager; Hahaha... Jeg bare ler. Her er det de velkjente "utropstegnene" på oversikten. Og utropstegn lover ikke godt. Og især ikke når det gjelder togtidene. Det betyr forsinkelser, innstillinger ect i lange baner.

  Og etter sommerens renovering, skulle de kjøre som normalt allerede fra forrige uke. Jaja..

  Jeg holder meg til bussen! NSB- skjerp dere.

  #nsb #transport #hverdag #forsinkelser #typisk

 • 11.08.2016 kl.15:10
 • Inspirasjon
 • 6 kommentarer
 • Blå himmel og spenning på bussen!

  • 11.08.2016 kl.07:09

  Solen er halvveis fremme i dag da, ingen gummistøvler, eller regnkåpe. Men en vindjakke derimot har jeg på. Og skjerf! Det var 7 grader ute, nå når jeg gikk ut døren. Det er mildt til august å være. Men ser meteorologene lover mer sommer, og det er vel og bra.

  Venter på bussen og gleder meg til å begynne på "Drømmefangeren". Fortsettelsen om Cato Isaksen. Jeg orket ikke i går kveld, øynene ville ikke.

  Det blir en spennende busstur, med litt krim torsdag morgen.

  Helgen nærmer seg veldig og det skal bli deilig med to dager fri med familien, forrige helg ble det jo litt jobbing i helgen- så denne helgen skal nytes litt ekstra.

  Ha en super dag alle sammen! Håper solen skinner der dere er

  #torsdag #hverdag #livet #familie #snarthelg #jobb #krim #lese #bok

 • 11.08.2016 kl.07:09
 • Inspirasjon
 • 16 kommentarer
 • De forbaskede gummistøvlene..

  • 10.08.2016 kl.15:42

  Du vet når du er skikkelig skikkelig glad for at du løp ut av døren med gummistøvler og regnkåpe tidlig om morgenen, når det regnet sidelengs, og du valgte å ha på ankelsokker inni gummistøvlene- DEN følelsen!

  Den møkkairriterende følelsen av å ha ankelsokker som har glidd helt til ytterst på tærne og du ikke kan rette på det før du får tatt av gummistøvlene..

  Jeg fikk selvfølgelig et digg gnagsår på null komme niks, den store bonusen er at jeg har sko på jobb, som jeg kunne skifte til.

  Nå er gummistøvlene på igjen og de er på helt til jeg kommer hjem! Og solen skinner! Men det er aldri så gærnt at det ikke er godt for noe; at solen skinner mener jeg. For godeste Frodith ønsker nemlig skyggebilder! Jeg tok et skyggebilder når jeg veltet på bussen med varme, gnagsårpregede føtter nedi gummistøvlene når jeg ventet på bussen. En sushirull fikk jeg også kjøpt meg mens jeg ventet- sa jeg holdte på å gå i bakken av sult.

  Sushirull var god og ble klar på et blunk, så det reddet ettermiddagen så langt.

  #sushirull #sushi #mat #hverdagsmat #hverdag #livet #gummistøvler #regnværsdag #sol #sommer #høst #frodith

 • 10.08.2016 kl.15:42
 • Inspirasjon
 • 16 kommentarer
 • Øsende pøsende regn!

  • 10.08.2016 kl.07:08

  Halvveis i uken allerede, og regner høljer ned. Jeg er bedre kledd for dette været i dag, med regnjakke og støvler. Og skjerf. Det er så typisk at man for en forkjølelse rett i overgangen når temperaturene synker og vinden tar seg opp, og jeg er ikke gøy når jeg er syk. Jeg synes brått veldig synd på meg selv og takler generelt dårlig å være syk.

  Men jeg har bestemt meg for å holde meg frisk, så det er det vi satser på utover høsten.

  Gleder meg litt til helgen allerede. Vi skal kjøpe skolesekk til førsteklassingen min, pennal og mulig vi drar på kino for å se "SVK", - store vennlige kjempe.

  Den boken av Roald Dahl er jo så fin, og traileren ser så koselig ut.

  Men innen den tid blir det mange kaffekopper og fortsatt et par arbeidsdager igjen.

  I dag har jeg ingen lesestoff på turen inn til Oslo, må virkelig forsøke å få tak i "Drømmefangeren" i dag, må forte meg innom Ark på vei hjem fra jobb. Jeg klarer ikke vente, gleder meg til ny krim med Unni Lindell.

  Har dere lagt planer for helgen enda?

  Har du en god bok/ forfatter å anbefale?

  Leser du en god bok for tiden?

  #onsdag #hverdag #livet #hverdagslykke #bok #krim #unnilindell #drømmefangeren #ark #mammalivet

 • 10.08.2016 kl.07:08
 • Inspirasjon
 • 7 kommentarer
 • "Høstens første..."

  • 09.08.2016 kl.21:01

  Det regner ute, tapper på vinduene. Koselig, beroligende. Det er halvmørkt ute og vinduene har lekre regndråper som renner nedover.. Høststemningen har inntatt kroppen.. Det er tidlig, jeg jeg vet. Men i dag for første gang, kjente jeg den kjølige høstvinden.

  Jeg har kokt meg en kopp te. Den er riktignok fra i fjor, så jeg må nok ut å kjøpe ny te, men den var fortsatt god. Denne er fra en gebyrinntektene nederst i kjelleren på Steen og strøm.

  Jeg låner koppen til en av guttene mine, som de kjøpte seg i Asterix parken i sommer.

  Jeg skal lese ut boken i kveld, og i morgen MÅ jeg få tak i "Drømmefangeren". Jeg er helt inni Cato Isaksen verden nå og storkoser leg med lesingen til og fra jobb, om kveldene hvis jeg er alene. Og det er deilig.

  Jeg skal drømme meg inn i en annen verden nå, og håper dere alle får en deilig og avslappende kveld.

  Har dere fått høststemning enda?

 • 09.08.2016 kl.21:01
 • Inspirasjon
 • 12 kommentarer
 • Jeg vet det er hverdag altså.... men noen ganger bare MÅ man!

  • 09.08.2016 kl.19:21

  Øsende pøsende regn. Det har regnet mye og det var noen våre gutter som ble hentet fra SFO i dag. Det er kjølig og friskt ute også. Vi har spist middag og mens middagen ble laget, lagde jeg en liten deig. Jeg har hatt så lyst å prøve å lage kringle, med vaniljesaus og blåbær.

  Middagen er spist og kringlen er ferdig! Det ser rimelig godt ut. Ja, jeg er klar over at det er litt uvanlig for oss med kringle sånn midt i uken- men jeg MÅTTE bare.

  I kveld skal jeg lese ut boken "slangebæreren". Og jeg vil umiddelbart starte på neste bok i serien om Cato Isaksen. Utrolig spennende, så jeg gleder meg til neste bok. Den heter "drømmefangeren". Er det noen som har lest disse bøkene?

  Utrolig spennende og kan virkelig anbefales.

  Det blir nok en deilig sofakveld, med tekopp og bok. Ute tror jeg himmelen åpner seg ganske snart. Himmelen er mørkegrå, så langt jeg kan se- så her blir det nok skikkelig uvær i kveld. Da er det ekstra koselig å pakke seg inn i sofakroken.

  Har du hatt en tipp topp dag?

  #kringle #bake #familie #blåbær #hverdagsglede #matro #hverdagsmat #mammablogg #mammalivet

 • 09.08.2016 kl.19:21
 • Familie
 • 21 kommentarer
 • Må jeg ha skjerf allerede?!

  • 09.08.2016 kl.07:16

  God morgen! Merker allerede at det starter å skje noe med temperaturen, luften er liksom mer "crisp" og det er en snev av høstlig vind. Vi er allerede i høsten er på vei. I dag tidlig merket jeg allerede at jeg skulle mer enn gjerne hatt et skjerf i halsen! Det er skikkelig vind og vinden biter litt, det er slikt det blir forkjølelse av...

  Jeg elsker høsten, og dens farger. Og det er mang ting jeg ser frem til ved høsten.

  Det er mye som skjer fremover!

  Ting jeg liker ved høsten:

  Mørke kvelder.

  •Nyte en tekopp under teppe i sofaen.

  •De vakre fargene i naturen.

  •Stemningen.

  •Lapskaus og fårikål.

  •Skjerf og cardigans. Jeg er en skikkelig skjerf- person og elsker cardigans.

  •Stearinlys og sene høstkvelder, hvor man hører vinden suse utenfor.

  •Skolestarten til barna.

  •Høsting av frukter, blandt annet epler og plommer.

  Det er selvfølgelig mye positivt ved høsten, det er en flott årstid.

  Hvilken årstid like du best?

  Nå er det rett til jobb, og så skal jeg lage leg en stor kopp kaffe! I morgen blir det skjerf rundt halsen!

  Ha en super dag!

 • 09.08.2016 kl.07:16
 • Familie
 • 17 kommentarer
 • Har barna våre noe de skulle ha sagt?!

  • 07.08.2016 kl.20:34

  Det er straks tid for skolestart og guttene venter spent. Det gjør for så vidt vi foreldre også. Det blir spennende å se årets læringsplan og om det er noen nye fag osv.. Det som ikke blir så spennende er det dårlige inneklimaet på skolen.

  Jeg husker alle foreldremøter vi har vært i og vi sliter etter 15 minutter. Må febrilsk åpne vinduene, som av sikkerhetsmessige årsaker ikke lar seg åpne stort.

  Det blir klamt og dårlig luft og jeg blir frustrert når jeg tenker på at her sitter barna våre i mange timer hver eneste dag.

  De fleste av skolene i Norge er GAMLE. Skolen vår er fra 1905, eller er det 1920? Husker ikke helt.

  Noen skoler blir renovert innimellom- men tviler på at de fleste skolene som ble bygget for 40-70 år siden, ikke ble bygget for å bli brukt slik den brukes i dag. Før i tiden var det ikke skole hver dag en gang, og færre timer.

  Kommunen vår har gått med på å rive et skolebygg, som hører til skolen, for så å bygge et helt nytt. Men dette nye bygget er forbeholdt kun 6. og 7. klassene på skolen.

  All elevene har krav og rett på et tilfredsstillende inneklima, men jeg tviler sterkt på at dette inneklimaet er innenfor det som faktisk er godkjent.

  Hadde dette vært kontorer og vi voksne hadde jobbet der, hadde vi godt frem med de spisse albuene våre og krevd forbedringer umiddelbart. Det finnes fagforeninger og arbeidstilsyn for slikt.

  Men har barna være en stemme i det hele tatt?

  Hvis elevene går og sier til læreren at de har vondt i hodet, eller føler seg slappe for eksempel- så får de beskjed om å drikke litt vann eller eventuelt at foreldrene blir ringt og bedt om å hente sitt syke barn.

  Hvem kan barna våre gå til når inneklimaet på deres "arbeidsplass" ikke er godt nok?!

  Dette er frustrerende og trist. Men det tar evigheter å gjøre noe med dette.

  Det tok tross alt nærmere 50 år og få satt i gang prosessen med å rive den "midlertidige" brakken på vår skole- hvor det er blitt undervist i, i sånn ca 45-50 år.

  Hvordan er inneklimaet på skolen ditt barns skole?

  #inneklima #skole #miljø #utdanning #foreldre #mammablogg #barna #barn #elever

 • 07.08.2016 kl.20:34
 • Familie
 • 8 kommentarer
 • Ville du kjøpt en ballong av denne klovnen?

  • 07.08.2016 kl.15:35

  "En klovn"!!! Roper guttene og løper bort til klovnen som står malplassert ved lekeplassen i Frognerparken. Vi var i utgangspunktet ute på pokèmonjakt, men de fikk øye på en mann med fargede klær og parykk og av en eller annen grunn har gutta alltid vært veldig opphengt i klovner..

  Vi går bort til han og jeg synes han var creepy... Han virket sur, og han tryglet oss om å kjøpe en ballong av han. Det minst sjarmerende med det hele var at han stod der med en sigarett i munnen!

  Ville du kjøpt en ballong av denne klovnen?!

  Det ble ikke så mye Pokémons i dag, for det begynte å regne og blåse og det ble skikkelig kaldt. Så vi dro like så godt hjem for å slappe av litt. Vi skal i middagsselskap litt senere, så det er deilig å få vært litt hjemme også.

  Ha en fortsatt god dag!

 • 07.08.2016 kl.15:35
 • Familie
 • 13 kommentarer
 • En dag på barnas premisser og seeeen middag!

  • 06.08.2016 kl.18:17

  Sulten som en ulv! Vi har vært lenge i byen, først et par timer på jobb- så til Vigelandsparken. Jeg lovte gutta en Pokémon tur dit etter litt jobbing. Der var det fryktelig mange Pokémons og guttene ve i ekstase.

  De enste som brydde seg noe særlig om de flotte statuettene til Gustav Vigeland, var alle de asiatiske turistene, og de lo nok litt av oss gærningene som løp rundt med øynene klistret i telefonen.

  Det ser jo veldig rart ut, når man observerer alle som jakter på Pokémons, men man blir jo helt hektet, så det er jo forståelig.

  Vi hadde veldig flaks med været. Det pøsregnet når vi satt inne på jobben, og guttene var redd hele avtalen skulle gå rett i do. Men så lysnet det såvidt opp. Det var ikke noe penvær, men vi ble ikke være i alle fall.

  Nå er vi sultne som udyr alle mann, og er klare for en sen middag. Jeg hadde store planer om å bake også- men vi får se hva klokken blir!

  Det siste bildet er faktisk en eller annen flyvende skapning som satt på en blomst i Frognerparken. Forstørret bildet litt for å se den litt nærmere.

  Hva har dere hatt til middag i dag?

  Har det regnet mye der du er ?

  #vigelandsparken #frognerparken #lørdag #familietid #helg #pokémon #pokémonjakt #helse #sulten #middag #lørdagskos

 • 06.08.2016 kl.18:17
 • Blogg
 • 13 kommentarer
 • Den deilige duften av kaffe..

  • 06.08.2016 kl.09:21

  Duften av kaffe, etter å ha våknet i rolig tempo er priceless! Den kaffekoppen i sofakroken, men gutta tett i tett, i en liten stille kosestund. Det er livet det! Det betyr så mye for meg. Ro, nærhet, trygghet... det føler jeg i slike gode stunder.

  Det er lørdag og vi skal nyte dagen sammen. Jeg har lovet guttene en tur i Frognerparken- og gjett h a som er formålet!

  Pokémons så klart! Vigelandsparken er visstnok proppfullt med Pokémons, og gutta gleder seg!

  Det blir frokost etter hvert, så kler vi på oss og reiser inn til Oslo. Jeg må en rask tur innom jobben. Jeg har en "deadline", som må bli ferdig fort! Men det tar ikke så lang tid.

  Himmelen er grå og det ser ut som det er utrygt for regn her i dag, så det er vel på med regntøy!

  Er det gråvær der du er ?

  Hva skal dere i dag?

 • 06.08.2016 kl.09:21
 • Familie
 • 6 kommentarer
 • Pakke i posten, helg og Pokémon jakt !

  • 05.08.2016 kl.21:40

  // Reklame

  Vi har nettopp vært på en heidundrende tur! Løpt rundt omkring som gærninger, og jaktet på Pokémons. Haha...

  Vi var rundt i sentrum her vi bor og det er såååå mange store og små som løper rundt. Fascinerende!

  Det er jo litt gøy, jeg må innrømme det! Hihi!

  I tillegg har jeg vært innom postkontoret og hentet en pakke! Jeg begynner å abonnere på Kamille, og fikk en bolle fra Wik og Walsoe. Den var så utrolig fin!

  Fem nummer for 189 kr, og da får jeg bollen på kjøpet. Hos BLADKONGEN.NO ( betaler porto på 49kr for premien ). Men det er det verdt synes jeg.

  Jeg synes Kamille er en av de bladene, som jeg føler passer bra for meg. Og elser faktisk en del av det som står der, uten å måtte bla meg forbi 100 sider med reklame for mote til helt hinsides priser og dyre hudkremer.

  Hva synes du om bollen?

  Nå er det snart leggetid for gutta, vi skal bare ta oss hver vår saftis først og så skal det leses videre i Unni Lindell's Slangebæreren. Visste dere at de første bøkene i Cato Isaksen er filmatisert?! Gjett om jeg skal se de nårjeg er ferdig med bøkene! Jeg så alle 6 i en samleboks på platekompaniet for 249 kr!

  Har dere planer for helgen?

  #pokemon #helg #fredag #familietid #mammablogg #mammalivet #kamille #wikwalsoe #bladkongen #platekompaniet

 • 05.08.2016 kl.21:40
 • Familie
 • 14 kommentarer
 • En regntung fredag morgen..

  • 05.08.2016 kl.06:59

  God fredagsmorgen! Jeg overlevde uken og uken har vært bra! Det er faktisk godt å være tilbake i hverdagen igjen, travelt og hektisk - men det er vel det som er livet, og det blir hva vi gjør det til selv. Jeg har vært flink og ordnet med matpakker og andre forberedelser kvelden i forveien, så det har gått så smooth. Rett og slett.

  Og nå er det en velfortjent helg! Vi skal kooose oss!

  Ting som har vært bra med uken:

  Det har vært travelt nok på jobb, så detaljar gått fort. I tillegg har jeg lært meg noe nytt som jeg har god nytte av og det er en god følelse.

  • Hygggelig å treffe kolleger igjen.

  • Gutta er glade for å være tilbake på SFO, og minsten gleder seg stort til første skoledag - eldstemann også for den saks skyld.

  • Jeg har nesten lest ferdig første boken i Cato Isaksen serien til Unni Lindell, gleder meg til bok nr to.

  • Vi har hatt mange fine ettermiddager sammen.

  • Jeg har også fått en positiv overraskelse ( som jeg kan fortelle litt om senere, ikke noe stort - men veldig gøy for meg likevel.

  Det er virkelig helt herlig at det som jeg trodde skulle være en helvetesuke, viste seg å bli en veldig fin uke. Det er godt å tenke på at ting er gjerne ikke så ikke / slitsomt som man enkelte ganger ser for seg.

  I helgen skal jeg jobbet et par timer, på grunn av at jeg har en del ting å komme a jour med. Men jeg har lovet guttene en tur i Frognerparken på lørdagen, da de har fått med seg at det kryr av Pokémons der. Så det er jo en plan etter et par timer med jobb.

  Hva har vært bra med DIN uke?

  Hva skal dere i helgen?

  #sommer #helg #fredag #familietid #hverdagsgleder #hverdagslykke #mammalivet #mammablogg #hverdagen

 • 05.08.2016 kl.06:59
 • Inspirasjon
 • 19 kommentarer
 • Barna får meg til å gjøre så mye rart...

  • 04.08.2016 kl.21:29

  Jeg hadde aldri trodd denne dagen skulle komme. Jeg hadde egentlig bestemt meg for at dette var helt uaktuelt. Men i dag er dagen.

  Eldstemann har lastet ned Pokemon Go, og spurte om vi kunne gå inn til sentrum og finne "pokestops" og Pokémons. Jeg sa selvfølgelig ja. Han kan jo ikke gå alene.

  Etterhvert når jeg fikk se alle Pokémons han samlet, ble jeg litt interessert og vi møtte søsteren til en god venninne av meg, som gikk rundt selv.

  Jeg tok bilder av blomster og andre ting, men plutselig fikk jeg lyst å sjekke dette ut. Hva er greia med Pokemon Go?!

  Det tok nøyaktig 4 minutter- så var jeg hektet. Fader!

  Så i kveld har vi fått mange Pokémons og vært innom noen "pokestops" og jeg er på Level 4.

  Herregud hvordan skal dette gå?! Altså barna har fått meg inn i denne "tilstanden". Blir gøy å gå ut døren i morgen. Haha...

  Jeg rakk ikke å ta noen bilder av disse pokemonsene, men her er et lite bilde dryss av det andre jeg tok bilde av.

  Vi var ikke alene om å jakte på disse tingene, det var mange som hikk med hodet ned i telefonene sine. Og det gikk meg til å tenke; vi mennesker er så sinnsykt lettpåvirkelige! Men gøy var det!!!

  Ha en herlig kveld!!

  #pokemongo #pokemon #foreldre #spill #mammablogg #mammalivet #familie #hverdagen #livet

 • 04.08.2016 kl.21:29
 • Familie
 • 7 kommentarer
 • Når man er på vei hjem..

  • 04.08.2016 kl.15:33

  De to siste timene av arbeidsdagen, starter man å glede seg litt til å gå hjem.

  Glede seg til å se barna.

  Glede seg til å tilbringe tid med de på ettermiddagen.

  Man planlegger middagen, kosen etterpå.. Man tenker at man skal kose seg.

  I blandt så blir det slik, andre ganger ikke.

  Noen ganger er det vanskelige å få med hjem. De vil leke litt til, eller være mitt lenger i fotballbingen. Men jeg er sulten, varm, må tisse.. vil hjem NÅ.

  De er kanskje slitne, tørste og slappe, orker ikke å gå hele veien hjem. Men det må vi. Det blir sure miner, klaging. Syting.

  De vil innom butikken på vei hjem, for å kjøpe noe å drikke. Sier sjeldent ja, men hvis de er så heldige - blir det diskusjoner om HVA slags drikke. Ikke brus, ikke energidrikker. Vann med smak, kan strekke meg meg til en liten sjokolademelk.

  Vi fortsetter hjemover, det for saaaaakte. Jeg må mer og mer på do. Kjenner hvert skritt gjør vondt langt inni livmoren. Jeg er sulten, mer enn i stad. Blir sur av å tenke på at middagen må lages før den kan spises.

  Barna spør om de kan ta en yoghurt før mat, jeg sier alltid nei. Må bli skikkelig sultne til middagen. Men er det egentlig noen fare? Jeg selv kunne tenkt meg noe, om så en liten gulrot- så jeg ikke plutselig begynner å se dobbelt.

  Middagen er servert, vi er alle fornøyde. Spiser. Koser oss.

  Så er det leketid. Ut i hagen. Sykling, hoppe på trampolinen.

  Etter noen timer må vi inn for å dusje, pusse tenner. Kanskje et kveldsmåltid først til og med.

  Og så starter vi på en ny runde med kverulering, og protestering. Hvem vil vel legge seg så "tidlig"?

  Det blir nye negativ stemning enkelte dager. Mye klaging, sutring og kjefting.

  Men fortsatt gleder jeg meg, dag etter dag - til å hente barna mine på SFO.

  #familie #hverdag #mamma #livet #hverdagslykke #hverdagsglede #foreldre #barn #nettavisen

 • 04.08.2016 kl.15:33
 • Familie
 • 16 kommentarer
 • Snart er det helg igjen...

  • 04.08.2016 kl.07:08

  God morgen skjønne! Tenk at det er torsdag allerede! Denne uken er straks ved veis ende, og snart er det helg igjen. Uken har gått så fort- og det er jo bra på en måte.

  I går var en travel dag, vi fikk familiebesøk rett etter jobb og vi spiste middag sammen. Det var koselig med litt besøk på ettermiddagen og etterpå ble det kveldsmat og sengetid på de små. Lesetid og egentid på meg. Jeg har startet på en ny bok. Jeg har lenge hatt lyst å starte på Unni Lindell bøkene, så jeg leser nå den første boken i Cato Isaksen- serien. "Slangebæreren". Den er veldig spennende og da klarer jeg selvfølgelig ikke å legge den fra meg. Leser ved hver mulighet- på vei til jobb, fra jobb og på kvelden når barna sover.

  Nå er det en ny arbeidsdag. Og det er greit. Det regner så smått og det var nesten litt deilig. Litt friskere i luften og litt kjøligere. Første kaffekopp er inntatt i full fart- snart klar for en ny!

  Ha en superduper dag!

 • 04.08.2016 kl.07:08
 • Inspirasjon
 • 10 kommentarer
 • Hverdagen er ikke så værst.

  • 02.08.2016 kl.20:40

  Dag 2 på jobb etter ferien er overstått og ettermiddagen har vært så smooth den kunne være. Vi har laget god middag, guttene hat hatt besøkt og lekt ute i hagen, og jeg har vasket hele kjøkkenet. Det er helt knall. Det betyr at det blir lesetid på meg i kveld. Jeg har startet på Unni Lindell nå og startet med den første i Cato Isaksen-serien; "slangebæreren". Så langt fenger boken og jeg gleder meg til å sette meg ned i sofaen med den nå straks.

  Det er koselig på jobb, jeg er ved godt mot da jeg fikk sove mye bedre i natten som var- sammelignet med forrige natt. I tillegg har jeg funnet ut at expressbussen får meg til jobb fortere en svint- så Nsb er historie for meg fremover. Expressbussen stopper fem minutters gange fra meg og får meg til jobb tidsnok og vel så det. Helt herlig, og med sitteplass!

  Vi hadde noen smågodtrester igjen fra helgen, så vi unnet oss litt kos sammen etter middag. Syntes vi fortjente det. SFO og jobb start har tatt på for de første av oss her hjemme, så litt "trøst" er lov.

  Har dere hatt en fin dag?

  #hverdag #tirsdag #familie #mammablogg #mammalivet #foreldreogbarn

 • 02.08.2016 kl.20:40
 • Familie
 • 20 kommentarer
 • Når man ikke liker et barn?

  • 02.08.2016 kl.18:48

  Hva gjør man hvis det er en av barnets venner man ikke liker så godt?! Det er en skikkelig kjip følelse. Jeg har det litt slik, og jeg og sønnen på ni år har snakket litt om dette.

  Det har ulik årsaker til at det er slik. Det er alt fra kjemi og andre grenser, og jeg ser at barnet har negativ innflytelse på mitt barn.

  Jeg ser at vedkommende snakker frekt til voksne, er utagerende i oppførsel sammen med andre barn, og viser tegn til oppførsel tilsvarende et barn som er mye eldre. Det har stadig vært situasjoner, "uhell" og man observerer ofte en oppførsel som man tenker på som svært ufint. Det er flere som har reagert.

  Men er det slik at jeg skal prøve å stikke kjepper i hjula for vennskapet? Og heller stimulere vennskap med barn som jeg mener har en mer positiv innvirkning på barnet. Vi har forsøkt å invitere med hjem, og har da opplevd at det gikk fint, men det virker til at når det ikke er så mye kontroll rundt, går det galt.

  Jeg ville aldri nektet barnet mitt å ta med en venn hjem, men jeg kan være selektiv i hvem jeg lar få bli med på hyttetur en helg, for eksempel. Jeg mene at det er ekstra viktig å hjelpe barnet å bygge vennskap.

  Selv om jeg bør holde et øye med hvordan venner han har med hjem, må jeg samtidig passe på at jeg ikke blir for styrende eller kontrollerende. Det er fint for barn å få erfaring med mange ulike personligheter, væremåter og miljøer. Det gir bedre sosial fungering, og økt toleranse for annerledeshet.

  Man skal også tenke etter hvorfor man ikke liker et spesielt barn. Man skal ikke la egne fordommer smitte over på barnet.

  Men så er spørsmålet...

  Hva om det er en grunn til at barnet er utagerende eller "rampete"?

  Det er helt nødvendig å belyse viktigheten av å se og inkludere barn og unge som strever i hverdagen.

  Man vet at barn og unge strever av ulike årsaker i hverdagen, uten at voksne ser det eller bryr seg. Sannheten er at mange av oss både ser - og iblant kjenner på en urolig magefølelse når vi møter det søkende blikket til det stille barnet som alltid går alene, eller urokråka som gjøre hva som helst for å få en voksens oppmerksomhet. Vi registrerer det og synes det er synd. Likevel trekker vi på skuldrene og tenker at det ikke er noe vi kan gjøre. Det kan være fordi vi er redde for å blande oss for mye, eller fordi vi rett og slett ikke vet hvor lite som skal til for å utgjøre en stor forskjell.

  Hva ville du gjort? Er jeg urimelig? Har ditt barn hatt venner du ikke har vært helt begeistret for?

  #barn #oppvekst #oppdragelse #utfordringer #grenser #familie #hverdag

 • 02.08.2016 kl.18:48
 • Familie
 • 18 kommentarer
 • It's a hard knock life!

  • 01.08.2016 kl.21:57

  For en dag! Nå går jeg i dvale til i morgen tidlig! Det var så rått og stå opp så tidlig i dag. Og jeg fikk så lite søvn i natt.

  Jeg har rett og slett hatt vondt i øynene i hele dag. Nå skal jeg straks rulle meg inn i dynen og forsvinne langt inn i drømmeland.

  Dog var det koselig å se igjen kolleger og det er jo greit å ha kommet i gang. Lillebror her var så storfornøyd etter sin første dag på SFO og han var i fyr og flamme når jeg hentet guttene. Det var deilig å se.

  I morgen skal de visst på strandtur. Samme turen vi tok på søndagen. Så da får de seg en riktig så god treningsøkt alle sammen.

  Håper dere alle har hatt en super dag!

  God natt alle skjønne!

  #mandag #blåmandag #mammablogg #sommer #hverdagen #livet

 • 01.08.2016 kl.21:57
 • Inspirasjon
 • 10 kommentarer
 • Helvetesuke og ferieslutt

  • 01.08.2016 kl.07:05

  God morgen! Stod opp før fuglene i dag og ikke sovet mange timene. Kjente på presset i går kveld med å måtte sovne tidlig og det stresset meg. Derav sovnet jeg jo ikke før lenge etter 02:00!

  Fy så trøtt har jeg ikke vært på mange uker. Skikkelig kaffedag dette her, gleder meg allerede til neste kopp!

  NSB har varslet at dette blir tidenes helvetesuke for alle reisende i min strekning blandt annet, så jeg har helgardert meg med bussen inn til Oslo i stedet ( og ikke "buss for tog"- da kommer jeg jo aldri frem ).

  NSB har jo omtrent ikke kjørt hele sommeren, så dette er gammelt nytt, får håpe de snart er ferdig med dette forbedringsopplegget sitt som man aldri merker noe til uansett.

  Huff så negativ på morgenkvisten...

  Jeg ønsker dere alle en super dag! Solen skinner i alle fall og ekstra lykke til for alle som skal tilbake på jobb i dag!

  #mandag #sommer #nyuke #mammalivet #jobb #hverdagen #kaffe

 • 01.08.2016 kl.07:05
 • Inspirasjon
 • 6 kommentarer
 • Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no