Når barn er pårørende

 • 31.10.2015 kl.19:07

Min lille gitt på åtte år har tatt denne ulykken litt tungt. Han har svært bekymret for meg og har bare villet hjelpe til.

Han har grått mye og har snakket mye om hvor ille det egentlig kunne gått.

Han har vært redd for at jeg skulle dø osv... Vi har snakket mye sammen om dette og om hvor heldige vi var for at det gikk så bra med meg. Heldigvis var det bare ankelen som ble skadet. Og vi har snakket om hvor viktig det er å bruke hjelm og passe godt på i trafikken.

Det er ikke bare bare å være pårørende som barn.

Mange barn opplever å være pårørende i løpet av sin oppvekst. Når noe skjer med foreldre eller søsken, påvirkes barnas hverdag.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Livet i familien består av store og små hendelser som kan gjøre barn til pårørende på ulike måter. Noen barn opplever at det skjer noe akutt med mamma eller pappa.

Hvis noe alvorlig skjer med en mamma eller pappa, påvirker det hele familien. Hverdagen endrer seg, og livet er ikke slik det pleier å være.

For barn og unge kan dette påvirke tryggheten deres og opplevelsen av å være beskyttet og passet på. Barn bekymrer seg og lurer på hva som skjer. Samtidig vil de gjerne hjelpe til så godt de kan.

Det finnes likevel ikke noe enkelt svar på hvordan barn har det. Noen mestrer det som er vanskelig, mens andre strever. Dette avhenger særlig av hvor gamle barna er, og hva som har skjedd med mamma eller pappa. Små barn reagerer annerledes enn større barn. Og sykdom kan variere i type, alvorlighet og varighet.

Mange barn føler seg alene om redselen. De føler seg alene om å takle det som skjer. Dette er en form for ensomhet mange prøver å skjule, men som vi voksne kan se hvis vi ser etter. Noen barn kan bli triste og lei seg, mens andre blir sinte og irriterte. Det er også vanlig å få vondt i kroppen, som hodepine eller magesmerter.

Noe av det viktigste for barn er at de vanlige tingene i hverdagen fungerer som de pleier; ha med seg matpakke i barnehagen eller skolen, se barne-tv sammen, være sammen med venner og delta på fotballtreninga. Dette virker kanskje som små ting, men de er viktige for at barn skal være trygge og ha det godt.

Ta vare på deg selv:

Barna dine trenger deg i så god form du klarer å være. Du trenger ikke ha dårlig samvittighet for å ”hvile deg i form” til å være der for barna.

Snakk med barna:

Barn og unge trenger konkret informasjon de forstår. La barna få vite at de ikke har skyld eller ansvar for det som har skjedd, at de har lov til å ha det bra og ikke er alene.

La barna hjelpe til:

Barn ønsker å være til nytte. Gi oppgaver som er til reell hjelp, men som ikke er større enn barnet kan mestre.

La barnet leve sitt liv:

Barn ønsker normale liv hvor de gjør helt vanlige ting. Aktiviteter kan også fungere som gode pauser fra sykdommen eller det som er vanskelig. Gi barnet lov til å spørre og reagere:

Det er ikke lett å vite hva barn får med seg og hva de lurer på. Derfor er det godt for barn å vite at de kan spørre om ting de lurer på i stedet for å gå alene med tankene sine. Barn har også godt av å vite at det er lov å være trist eller lei seg, sinna eller glad.

 • 31.10.2015 kl.19:07
 • Blogg
 • 18 kommentarer
 • Halloween fra sofaen!

  • 31.10.2015 kl.09:54

  God morgen alle flotte fininger !! I dag er det Halloween og jeg sitter på sofaen med benet hevet. Min lille 8 åring skal straks servere meg kaffe og søsteren min våkner vel snart..

  Vi koser oss med madagaskar "labyrint" på nrk super og er klare for frokost etter hvert.

  Det blir en veldig rolig Halloween for min del. Gutten min skal i bursdag senere og skal gå en liten runde i nabolaget med nabogutten hans i kveldingen.

  Og min yngste edelsten skal være hos besteforeldrene sine sammen med som lille fetter og gå Halloween.

  Det ble jo litt anerledes enn det vi hadde sett for oss, pga denne dumme ulykken.. Brutte forventninger er litt vanskelig å forholde seg til for disse små guttene og de er veldig lei seg for at gresskarskjæring, utkledning og baking utgår i dag. Men de forstår jo at jeg ikke klarer det.

  Vi skal nok finne en måte å kose oss skikkelig på. Jeg får sende eldstemann og tanten hans i butikken så de får kjøpt litt av det vi trenger og litt smågodt som vi begge skal kose oss med sammen!

  Hva skal dere på Halloween?

  Ønsker dere alle en skikkelig gøy og "skremmene" Halloween!

  #halloween #lørdag #oktober #mamma #mammablogg #hverdag #foreldreogbarn #helg

 • 31.10.2015 kl.09:54
 • Blogg
 • 26 kommentarer
 • Det spøker for Halloween..

  • 30.10.2015 kl.15:06

  Etter gårsdagens superstunt spøker det for Halloween her hjemme. Lillebror er sendt til besteforeldrene og storebror skal i bursdag både i kveld og i morgen. Mulig han også får seg en tur til besteforeldrene i morgen.

  Det var litt vondt å sende en sår liten femåring avgårde, men han får det mye får det mye bedre der enn å være her å ikke kunne gjøre noenting!

  I dag har jeg vært så heldig å få blomster av to nydelige venninner og en flott selvlysende plante av min søte mor. Det varmer godt å se at alle rundt bryr seg og stiller opp slik! !

  Søsteren min er også kommet innom og hadde med seg supersøte sokker kjøpt på HM, se bilde av hennes egne- da jeg sikkert ikke kan ha sokker på venstrefoten på en god stund!

  Jeg vil også takke for alle de koselige meldingene fra dere herlige lesere. Jeg skal prøve å få lest litt blogg i kveld!

  Ha en super helg og god Halloween alle sammen!

  Gleder meg til å se spennende og "skumle bilder" !!

  #halloween #helg #mamma #mammablogg #hverdag #fredag

 • 30.10.2015 kl.15:06
 • Blogg
 • 16 kommentarer
 • Gårsdagen fikk en dramatisk vending!

  • 30.10.2015 kl.07:39

  I går ble det en tur i ambulansen!

  Jeg syklet avgårde til barnehagen for å hente barna litt tidligere fra barnehagen og skolen. Planen var å starte vår langhelg sammen og kose oss skikkelig.

  Da jeg kom til et kryss, var det en bil som kjørte rett inn i meg..

  Jeg husker ikke egentlig hvordan den traff eller andre detaljer. Men jeg husker at jeg skrek og hadde drit vondt! Jeg ble brått kvalm og svimmel men jeg kom raskt til meg selv.

  Jeg fikk noen små skrubbsår her og der men hadde skikkelig vondt i kneet og ankel.

  Ambulansen kom raskt og kjørte avgårde.

  Røntgen viser to brudd i ankel og det blir operasjon på tirsdag.

  Natten har vært så som så. Turte ikke å ta de sterke smertestillende som legen skrev ut til meg da jeg slo hodet litt også. Ingen hjernerystelse, helsigvis men synes det var ekkelt med tanke på at det er tabletter jeg aldri har tatt før. I dag kommer moren min tilbake for å hjelpe oss mer her, da jeg må sitte med bene høyt hele tiden.

  Ta blir det nok litt smertestillende tenker jeg. Denne natten har ikke vært noe god og håper jeg får sove litt i løpet av dagen når mamma tar med seg gutta litt ut..

  Dette skjedde uten hjelm, og jeg føler meg så heldig for at ikke skadene ble større. En ting er hvertfall helt sikkert, aldri mer sykling uten hjelm!!

 • 30.10.2015 kl.07:39
 • Blogg
 • 63 kommentarer
 • Jul med eller uten alkohol?!

  • 29.10.2015 kl.10:38

  Jeg får helt vondt i meg, når leser om hvor mange barn som gruer seg til julen. Mens mange gleder seg, og styrer og stresser gjennom julestria, går andre rundt og gruer seg.

  Dessverre er det slik at svært mange barn gruer seg til jul. De gruer seg til foreldres og andre voksnes ukritiske omgang med alkohol. Barn og tenåringer blir redde, utrygge og skamfulle når de opplever mor eller far som ikke lenger kan gå på normal måte, snakker snøvlende og utydelig. Blir kranglete og ubehersket rasende og oppfører seg på en annen måte enn det de vanligvis gjør.

  De fleste ønsker at jul skal være glitrende barneøyne, barnelatter, lys og varme. Men mange barns forventninger blir ikke innfridde. Tvert i mot.

  Mens noen barn er opptatt av om de får skia, eller dataspillet de ønsker seg, er spenningsmomentet for andre barn om også denne jula blir preget av fyll, kranglete foreldre, vold mellom de voksne, og i verste fall vold mot barnet.

  Ulike hjelpetelefoner melder om økt pågang fra fortvilte, ensomme og redde barnestemmer som forteller historier vi helst vil slippe å høre.

  De forteller om alt det vonde som skjer. Om foreldre som drikker og slår. Et brutalt møte med brutte forventninger. Samtidig som de også føler sterk lojalitet til sine foreldre, selv om de ikke får en eneste julegave eller en ekstra matbit.

  Det er et felles ansvar for oss alle å gripe inn - nesten koste hva det koste vil. Og fagfolkene må gå i forkant. Det må for all del ikke være slik at helsepersonell, barnevern, lærere og barnehagepersonell av redsel for å ta feil, unnlater å gripe inn. Vi andre må støtte dem, ha " ører og øyner på stilker " og melde fra hvis man vet om noe som er skadelig for barna.

  Julen skal være magisk og koselig! Julen er etter min mening barnas tid.

  Barna skal kose seg og glede seg over julen. Og alkohol har ingenting med julen å gjøre.

  #jul #alkohol #hverdag #foreldreogbarn #juleglede #mammablogg #mamma #foreldre #familie

 • 29.10.2015 kl.10:38
 • Blogg
 • 31 kommentarer
 • Spøker det eller har jeg alzheimers?!

  • 29.10.2015 kl.09:57

  I går kveld når storebror skulle legge seg, ber han meg lade hans telefon.. Jeg setter den til lading i 20.30 tiden.

  Senere på kvelden når jeg skal legge meg selv, drar jeg ut laderen ( liker ikke å lade når vi sover- brannfare ). Telefonen ligger ved kaffemaskinen.

  Slik:

  Jeg skrur av alle lysene og går og legger meg..

  I dag tidlig er jeg førstemann opp. Inn på badet og så inn på kjøkkenet og setter på kaffemaskinen.

  Da oppdager jeg at telefonen til eldstemann ikke ligger ved siden av kaffemaskinen lenger...

  Den lå her..

  Bildene er tatt i dag , kun for å illustrere..

  Telefonen lå i dag tidlig på kjøkkenbordet på min faste plass. Det som er rart er at det coveret som var lukket rundt telefonen i går kveld når jeg skulle legge meg, lå i dag tidlig brette opp slik at skjermen kom til syne..

  (Han har sånn cover som skjuler bode foran og bak)

  Jeg kan ikke huske at jeg la telefonen der i går kveld?!?

  Er jeg blitt så "gammel" eller hva tror du?

 • 29.10.2015 kl.09:57
 • Blogg
 • 25 kommentarer
 • Hjemmelaget tomatsuppe!

  • 28.10.2015 kl.18:40

  Nam!! I dag var det hjemmelaget tomatsuppe på menyen. Det er enkelt og raskt og supergodt !

  Oppskrift;

  1 løk finhakket

  3-4 fedd hvitløk finhakket

  La dette surre i en kjele til det er gyllent

  2 bokser hermetiske tomater

  7 dl buljong

  Man kan helle oppi en liten skvett med fløte om det er ønskelig.

  Vi kokte egg og hadde oppi og så stekte jeg squash i små terninger som jeg strødde over suppen.

  Det var helt nydelig!

  Hva hadde dere til middag i dag?

  #middag #kosthold #helse #hverdag #mamma #mammablogg #foreldreogbarn #bloggmag #inspirasjon

 • 28.10.2015 kl.18:40
 • Blogg
 • 31 kommentarer
 • Du sure glitrende tre... God dag!

  • 28.10.2015 kl.15:41

  Julen handler om kjærlighet og fellesskap. Men er det bare i julen vi skal være inkluderende og gode mot hverandre ? Personlig var jeg veldig i mot Halloween før jeg fikk barn selv.

  I dag ser jeg hvordan barna mine gleder seg til å kle seg ut å luske rundt i nabolaget. De er gamle nok til å forstå hva som foregår og alle snakker om det.

  Har ikke hjerte til å si "nei, vi feirer ikke den slags her i huset".

  Derimot er jeg imot den kommersielle delen ved det hele. Butikkene bugner av utkledningsutstyr og det er DYRT! Samt halloween godterier, dracula masker, edderkoppspinn og alt mulig rart. Det tar helt av!

  Jeg er på vei inni julestria og vil heller bruke de pengene på julegaver til nære og kjære.

  MEN det handler ikke bare om pengene. Barna vil bare ha det gøy! Kostymer har de fra før.. Litt godis kjøper vi inn og gresskar er det gøy å skjære ut. Litt skal vi ha å by på når det ringer på.

  Jeg synes vel at barna kan få ha det litt gøy. Det er ikke alle som feirer jul heller, skal de da stenge dørene for barna som kommer for å synge julebukk, eller smelle igjen døren etter at de små håpefulle har sunget med all sin røst?

  Nei, ikke her i gården!

  Jeg vil heller ikke lære barna mine å ekskludere de som gjør, vil, liker eller har andre interesser enn seg selv. Her er alle velkomne. Til og med sure hekser!!

  #halloween #debatt #julebukk #mammablogg #foreldreogbarn

 • 28.10.2015 kl.15:41
 • Blogg
 • 12 kommentarer
 • Refugees welcome to Norway!!

  • 28.10.2015 kl.11:12

  Det har som de fleste har fått med seg, kommet mange flyktninger til Norge den siste tiden. Antall frivillige som ønsker å hjelpe disse er rørende og jeg blir virkelig stolt over å være norsk når jeg ser hvordan vi tar de i mot, i forhold til mange av de andre europeiske landene. Disse menneskene har vært igjennom ufattelige ting og har enorme traumer, de har reist fra livene sine for å begynne på et nytt, tryggere og bedre liv her.

  All ære til alle som hjelper til der det trengs slik at flyktningene føler seg velkomne og ivaretatt. Det er virkelig hjertevarmende og fantastisk!

  En annen problemstilling som jeg ikke har sett noe fokus på er dette med MRSA.

  Det er mange frivillige leger, jordmødre, sykepleiere og andre med helsefaglig utdannelse som jobber med å hjelpe syke asylsøkere her i Norge.

  Og da er mitt spørsmål; jobber disse helsefagarbeiderne som frivillige i tillegg til sin vanlige dagligdagse jobb ute i sykehusene og legekontorer og eldrehjem ect ect...?

  Da er jeg i så fall veldis nysgjerrig på hvordan de løser det når det gjelder MRSA problematikken..

  Jeg jobber selv i helsevesenet og jeg skulle gjerne hjulpet jeg også. Men har ikke mulighet for å ta permisjon fra jobben.

  Hva er MRSA?

  MRSA infeksjonene opptrer særlig på sykehus, og de fører til økt sykelighet, økte kostnader og høyere dødelighet. MRSA sprer seg nå i økende grad også i primærhelsetjenesten.

  Stafylokokker er en fellesbetegnelse for en gruppe bakterier som normalt finnes på huden til mennesker. Stafylokokkus aureus (gule stafylokokker) er en av hovedgruppene av stafylokokker. Bakterien er harmløs og ufarlig og bidrar til å holde farligere bakterier borte. Men dersom hudens barriere blir brutt, for eksempel ved sår, skader eller sykdom i huden, kan disse ufarlige overflatebakteriene trenge inn i kroppen og spres lokalt under huden, eller med blodet til andre deler av kroppen. De vanlige stafylokokkene var opprinnelig enkle å behandle med penicillin. Men tidlig etter at penicillinet ble oppdaget greide noen av bakteriene å forandre seg slik at de ikke lot seg drepe av penicillin. Dette førte til utvikling av meticillin, som er et spesial-penicillin beregnet for motstandsdyktige stafylokokker. Men det samme skjedde på ny, det tok ikke lang tid før det utviklet seg bakteriestammer som også var motstandsdyktig (resistent) mot meticillin. Det er dette som kalles MRSA - Meticillin Resistent Stafylokokkus Aureus.

  Hvordan redusere MRSA smitte ?

  I 2009 kom nye nasjonale retningslinjer for håndtering av MRSA. Her er det spesifisert hvilke pasientgrupper som skal testes i forbindelse med sykehusopphold. Det gjelder blandt annet alle som har vært innlagt i sykehus utenfor Norden. Og pleiepersonale som har vært innlagt eller hatt jobber i helsevesen utenfor Norden må testes før de får lov til å gå tilbake på jobb. Det er også klare retningslinjer for håndteringen av dette problemet i sykehus, sykehjem og i kommunehelsetjenesten.

  Det er enighet i fagmiljøet om at det viktigste tiltaket for å holde andelen av MRSA-infeksjoner så lav som mulig i en befolkning, er å bruke antibiotika på riktig måte. Det vil si at antibiotika skal brukes ved behandlingstrengende bakterieinfeksjoner, men ikke ved virus-infeksjoner. I en del andre land brukes antibiotika ukritisk ved enhver febertilstand, og høy forekomst av MRSA er en del av prisen

  Derfor lurer jeg på hvordan Røde Kors og andre organisasjoner løser denne problemstillingen.

  Ellers en stor takk til alle som hjelper de trengende! Det er beundringsverdig!!!

  Kilde:NHI

  #helsepersonell #rødekors #rodekors #flyktninger #norge #oslo #syria #refugeeswelcometonorway #hjelpearbeid #frivillige #mammablogg #osloby #bloggmag #blogglisten

 • 28.10.2015 kl.11:12
 • Blogg
 • 8 kommentarer
 • Beste pizzasnurrene!!

  • 27.10.2015 kl.21:39

  I dag hentet jeg gutta mitt tidligere, i håp om å få koselig etterniddag sammen!

  Storebror ville så gjerne at vi skulle lage pizzasnurrer og det kunne vi gjerne prøve på, tenkte jeg!

  Jeg går inn på min favoritt matblogg, altså Trines Matblogg , og finner en super oppskrift på gode pizzasnurrer.

  Vi setter deigen og lat den heve en god stund.

  Etter å heving i ca en time, var den klar til action! Vi kjevler ut deigen og smører på tomatsaus og legger på ost. Kryddrer med oregano og ruller sammen!

  De etterhever en bitteliten stund og så setter vi de inn i ovnen. Jeg er veldig spent og gleder meg til resultatet.

  De ble ganske fine og vi var veldig stolte alle tre, etter et godt teamarbeid med bra resultater.

  Dette var de som ikke fikk plass på det første brettet. Disse er litt bedre stekt for de som liker det !

  Oppskrift på pizzasnurrene finner du her !

  De så veldig gode ut!

  #mat #oppskrift #trinesmatblogg #favoritt #mamma #mammablogg #inspirasjon #hverdagsmiddag #hverdagsmatpakken #hverdag

 • 27.10.2015 kl.21:39
 • Blogg
 • 52 kommentarer
 • LCHF middag med laks!

  • 27.10.2015 kl.18:16

  I dag hadde vi sinnsykt lyst på laks til middag! Det er noen islendere som har åpnet en fiskebutikk her så da tenkte jeg at vi prøver! De selger fersk fisk i passende biter som ligger i mange ulike marinader. I dag tok vi laks med sitron og koriander marinade.

  Dette skulle steke på 180 grader i ca 15 minutter.

  Jeg hadde brokkoli og gulrot til og barna hadde litt ris også.

  En rømmedressing som var en blanding av rømme og majones og litt gresslø, salt og pepper- gjorde det om til et herremåltid for meg.

  Helt utrolig godt, og ble skikkelig god og mett!

  Hva hadde dere til middag i dag ?

  #hverdagsmiddag #middag #foreldreogbarn #mamma #mammablogg #helse #mat #inspirasjon #kosthold #fisk #sjømat

 • 27.10.2015 kl.18:16
 • Blogg
 • 23 kommentarer
 • Digitale medier gjør barna dine tykke og dumme!

  • 27.10.2015 kl.09:25

  Klokken er 06.30 når jeg våkner og bestemmer meg for at jeg skal gjøre "det lille ekstra" i dag før skole og barnehage. Jeg vil starte dagen, men en koselig stund rundt frokost bordet- sitte å snakke sammen og kose oss med kakao og noe å spise.

  Det føles så godt når jeg innimellom har tid til å ha en rolig morgen og alle har fått en harmonisk start på dagen. Da blir det en god dag, alltid!

  Slik ble det ikke i dag! Gutta står opp, og detter seg i sofaen med hver sin "duppedings" og setter i vei og spiller ! Det går i clash of clans og billiard på disse tabene for tiden!

  Jeg sier rolig og bestemt at det er ikke tid for spilling nå, og at det er frokost snart.

  Og da først ser jeg at jeg har med to morgengretne gutter å gjøre.. Herlig.

  Et litt frekt svar ble kastet min vei og da kjenner jeg med en gang at jeg blir irritert, skuffet, såret og litt sint.

  Jeg mener at spilling og alt som har med elektroniske duppedingser å gjøre har ingenting å gjøre med hverken morgenkosen eller kveldsstellet.

  Så jeg bad dem innstendig om å legge dette bort med en gang slik at vi for en gang skyld kan spise frokost SAMMEN og rolig!

  Sure og demonstrativt masjerer de bort til kjøkkenet med skikkelig "krøllete" tryner og setter seg hardt ned på stolen. Så der satt vi da og "koste" oss med hver vår kopp kakao på trass! Ikke var den god heller (fikk jeg høre) de drakk den bare fordi jeg sa det... Yeah right!!

  Det ble ikke slik jeg hadde tenkt denne dagen, men tanken var god! Så da er det jo jeg som går resten av dagen og føler på dette. Flott!

  Men nå er det slik at når jeg ser at ipads og spill ødelegger for kosen her hjemme, da setter jeg ned foten! Og jeg setter den ned hardt! Digitale medier skal IKKE komme i veien for kvalitetstid og gode samtaler her i heimen. Den skal ikke ta over og styre ungene i den negative retningen jeg mener at det går. Når vi krangler og blir irriterte på hverandre, på grunn av en "skjerm" - da har det gått forlangt!

  Her skal det innføres maxtid og tider på bruken fremover. Det er helt sikkert!

  Det kan være lurt å ha skjermfrie dager. Det behøver ikke å være de samme for alle familiemedlemmene. På travle dager med mye fritidsaktiviteter, kan det være både naturlig og enkelt å være helt skjermfri.

  Barnehagebarn skal tidlig i seng, og barne-tv er ofte tett opp mot leggetid. Ett tips er å benytte mulighetene som ligger i opptaksfunksjoner, filmer, nettbrett og andre tjenester. I dag er det jo ikke nødvendig å vente på barne-tv. Kanskje passer det best for hele familien at barne-tv er unnagjort før middag, og at dere heller kan pusle, lese eller leke rolig sammen før leggetid?

  Internett og Ipad ødelegger hjernen til ungene dine

  Unngå digitale medier. De gjør deg og barna dine tykke, dumme, aggressive, ensomme, syke og ulykkelige. (Det mener en tysk hjerneforsker)

  Bruk av datamaskiner i tidlig barnehagealder kan føre til oppmerksomhetsforstyrrelser. I førskolealder kan det føre til leseforstyrrelser. I skolealderen ser man tegn til økende sosialisolasjon, og man er mindre fysisk aktiv. Dette går frem av amerikanske og senere også tyske studier, sier Manfred Spitzer.

  Manfred Spitzer er en tysk psykiater, psykolog og hjerneforsker, som har vært direktør for den psykiatriske universitetsklinikken i Ulm siden 1998.

  Spitzer har gjennom flere bøker som har vært bestselgere i Tyskland markert seg som en kritiker av bruk av digitale medier.

  Han hevder at de fører til at læringsevnen reduseres ved stadige fokuset på skjermbruk og at de kan føre til at vi får dobbelt så mange demsnssyke i 2050 som i dag.

  Hva mener du om barn og bruk av digitale medier?

  Har dere tidsbegrensninger ?

  Del gjerne!

  #barn #ipad #digitalemedier #foreldreogbarn #mammablogg #foreldre #grenser #bloggmag #blogglisten

 • 27.10.2015 kl.09:25
 • Blogg
 • 19 kommentarer
 • Tatt på fersken?!

  • 26.10.2015 kl.21:48

  Roen har senket seg i huset og barna ligger trygt i sengene sine og sover. Endelig kan mor og far ta seg en sjelden og velfortjent hyrdestund uten forstyrrelser.. Eller?

  Ingen av oss ønsker vel at barna skal komme inn på soverommet midt under akten, men det kan skje selv den beste.

  Og hva gjør man da?!

  Det er nok lurt å snakke med barnet med en gang.

  Bryt av med en gang og smil til barnet. Forsøk å ikke bli verken hysterisk eller flau, men snakk om det de har sett.

  Å se foreldrene sine ha sex kan være både skremmende og forvirrende for små barn og de rare lydene gjør sterkt inntrykk.

  Barn kan tro at foreldrene, og kanskje spesielt mor, har det vondt fordi lydene man lager er relativt likt smertelyder. Spesielt barn i barnehagealder kan lett tro det dersom far ligger oppå mor som lager ukjente lyder.

  De yngste skjønner det nok ikke hvis man prøver å forklare, men heller si noe sånt som at mor og far leker, hvor det da bør legges stor vekt på at ingen har det vondt.

  Spør evt barnet om det så rart ut det mamma og pappa nettopp gjorde. Mest sannsynlig vil de svare ja på et så ledende spørsmål, og forklar deretter at dere bare er en litt rar lek som mammaer og pappaer noen ganger gjør sammen.

  Rundt skolestart kan være en passende tid å begynne å fortelle barna om sex. Hvis de spør eller hvis det er aktuelt.

  Forklar det uten for mye detaljer og vær direkte med normal stemme.

  Det er helt greit at det voksne gjør når de lager barn også kalles for sex, for det gjør ingenting om de har hørt det ordet før de begynner på skolen.

  Du kan godt fortelle i små porsjoner og vente med detaljene.

  Men for all del ikke lyv fordi noe er flaut.

  Det er viktig å gjøre barnet oppmerksom på at foreldrene ikke var slemme mot hverandre.

  Legg det heller frem som noe positivt, som voksne gjør når de er veldig glade i hverandre.

  Har dere blitt "tatt på fersken"

  I så fall hvordan taklet dere det?

  #mammablogg #foreldre #samliv #familie #hverdag # foreldreogbarn

 • 26.10.2015 kl.21:48
 • Blogg
 • 6 kommentarer
 • Lavkarbo pannekaker!!

  • 26.10.2015 kl.20:54

  I dag har det gått i et etter jobb! Hente gutta og rett hjem og skifte og så rett til fotballtrening. Hjem fra trening og da ble det en sen middag og lekser. Nå er begge mine gode prinser i seng og jeg skal kose meg med litt blogglesing og cottage cheese pannekaker!

  Oppskrift;

  2 hele egg

  3 eggehviter

  1/3 del boks cottage cheese

  Litt salt

  Kan ha litt kanel oppi. (Anbefales!)

  Stek og nyt med sukkerfritt syltetøy!

  Nyt kvelden!!

  #kveld #hverdag #mandag #mammablogg #kosthold #lavlarbo #lchf #inspirasjon

 • 26.10.2015 kl.20:54
 • Kosthold
 • 31 kommentarer
 • Jeg trodde han hadde kreft!!

  • 26.10.2015 kl.15:59

  Han våknet opp midt på natten, klissvåt av svette.. Og slik holdt det på i flere måneder. Det ble mye vask av sengetøy i denne perioden. Jeg tenkte han er bare seks år, så ingen grunn til å tenke det værste.

  I tillegg var det godt og svalt på soverommet. Så det var ingen grunn til å svette slik når han ligger i bare boxeren.

  Men i tillegg, blødde han neseblod daglig, helt uten grunn- og jo mer jeg tenkte på det, jo mer redd ble jeg. Nattesvette hos barn er jo en stor indikator på at det kan være noe alvorlig... Blodkreft!

  Tanken på det gjorde meg helt svimmel ! Var barnet mitt alvorlig sykt?!

  Vi fikk en time hos fastlegen dagen etter og kjørt en full blodprøvestatus og undersøkt han.

  Helsigvis etter noen dager får vi resultatene tilbake og de viser ingen tegn til leukemi i det hele tatt.

  Vi pustet lettet ut og slo oss til ro med det..

  Nattesvetten gav seg ikke på mange måneder og han blør neseblod opptil flere ganger i uken fortsatt. I dag er nattesvetten gått over men neseblodet skjer jevnlig. To ganger utredet vi han for å få en second opinion, men også andre gangen fikk vi beskjed om at han er frisk. Heldigvis!

  Han mangler heller ingenting. Han har nok av vitaminer og mineraler, spiser godt og trener fotball jevnlig. Sunn og frisk og god allmenntilstand.

  Neseblod kan visst være veldig vanlig hos barn.

  Når man blør fra nesen, er det som regel fra ett nesebor og helt ufarlig.

  Det er blodårer i midtveggen i nesen mellom de to neseborene som sprekker. Noen mennesker har ganske følsomme og lettblødende årer. Midtveggen i nesen går helt tilbake i svelget, men som oftest er det i den ytterste delen

  Det er svært sjelden alvorlig. Neseblod er mer et praktisk og sosialt problem for de fleste av oss innimellom.

  Det kan være flere årsaker til at nesblod forekommer;

  Nesepilling

  Slag eller trykk mot nesen

  Fremmedlegemer i nesen

  Infeksjoner i nesen og området rundt

  Innpusting av kald luft eller enkelte kjemiske stoffer, som for eksempel løsemidler

  Tørr luft

  Enkelte medisiner

  Høyt blodtrykk, selv om dette svært sjelden er årsak til blødning

  Og en lang rekke andre og sjeldnere forklaringer, f.eks. annen underliggende sykdom

  Hos barn vil blødninger i nesen nesten alltid være fremre neseblødninger, og kan være nokså vanlige i perioder hvor barnet ellers er i vekst. Disse blødningene er ofte selvbegrensende og dersom man unngår for mye uttørking av slimhinnene vil man redusere risikoen for nye besværlige blødningsperioder.

  Så altså, nattesvetten er over og bekymringene rundt dette med leukemi er over.

  Legen syntes heldigvis ikke jeg var hysterisk. Hun mente det var godt at vi dro og undersøkte det den gangen. Heller en gang for mye, vi kan jo aldri vite!

  #helse #foreldreblogg #mammablogg #mamma #barn #livet #hverdag

 • 26.10.2015 kl.15:59
 • Blogg
 • 22 kommentarer
 • Mandag morgen ...

  • 26.10.2015 kl.07:22

  God morgen alle skjønne!

  Dagen starter med innstillinger, på toget. Heldigvis kom jeg meg raskt avgårde likevel! Det kom et tog som stoppet for å plukket med seg alle vi som stod blide og forbøyde her på perrongen.

  Det er alltid like facsinerende med alle de stressa hønsene som står på toget.. Reiser seg opp fem minutter før toget stopper, førstemann ut av døra liksom..

  Nå blir det godt å komme frem til jobb og få meg en kaffe kopp! Mandager er tunge, så noen kopper blir det vel!

  I dag reiser den flotte også, så det blir et lite savn, men jeg har bestemt meg for at dette skal gå helt fint. Jeg og gutta mine skal kose oss og vi er et lite team!

  Ønsker alle dere skjønne en vakker mandag !!

  Hva er planen deres i dag?

 • 26.10.2015 kl.07:22
 • Blogg
 • 16 kommentarer
 • Artige fakta om kyss!

  • 25.10.2015 kl.21:12

  Kyssing er bra for deg

  Kyssing hjelper faktisk til med blodsirukulasjonen, og bedrer hudkvaliteten. Det kan til og med kurere hodepine! Det kan være noe å huske på neste gang du løper til apoteket for å plukke opp noe paracet. Kanskje er det like greit å finne noen å kysse på i stedet?

  Du forbrenner kalorier

  Om du kysser noen på kinnet bruker du to av ansiktsmusklene dine. Kjører du på med full pakke og tunge, bruker du 34. En romantisk lite kyss kan forbrenne to kalorier, mens et tungekyss vil forbrenne fem. Kysser dere i et minutt sammenhengende kan du forbrenne 26 kalorier. Om dere kysser i en time kan du med andre ord droppe treningen, for da har du allerede forbrent 1560 kalorier! Snakk om motivasjon!

  En slags rus

  Endorfinene som dukker opp i kroppen din mens du kysser er 200 ganger sterkere enn effekten av morfin. Det er grunnen til at du blir svimmel i topplokket etter et skikkelig vellykka kyss.

  En bakteriekilde

  Et enkelt kyss overfører i gjennomsnitt hele 278 ulike typer bakterier. Om dere har et langt tungekyss øker det tallet til ti millioner. Det kan med andre ord være greit å passe på tannpussen.

  Kyssing er forbudt noen steder

  Tilbake på 1600-tallet ble offentlig kyssing i den italienske byen Napoli straffet med døden. Enkelte steder i USA er det fremdeles teknisk forbudt å kysse offentlig. Det er forbudt å kysse fremmede i Iowa, og i Connecticut kan ikke kvinnene kysse sine ektemenn på en søndag. I Indiana er det forbudt for menn med bart å kysse andre mennesker.

  Forskning på kyssing

  Visste du at det finnes et eget ord som betegner forskningen som bedrives om kyssing? Det kalles Filematologi. Philemafobi derimot, er frykten for å kysse. Gjerne på grunn av lite erfaring, eller en frykt for bakterier.

  Følsomme lepper

  Visste du at leppene dine er like følsomme som fingertuppene dine? Både leppene og fingrene har så mange nerver, at de blir sett på som de mest følsomme stedene på kroppen.

  Bra for tennene

  Det å kysse øker produksjonen av spytt i munnen. Noe som er bra for tennene dine. Spytt hjelper med å vaske bort bakteriene, bryte ned plakk og forhindre hull. Mye kyssing kan med andre ord spare deg for en ekstra tur til tannlegen.

  Holder deg ung

  Vi har allerede lært at vi bruker ansiktsmusklene når vi kysser, så det burde ikke komme som en overraskelse at kyssing holder oss unge. Et kytt hjelper ansiktsmusklene med å holde seg glatte og stramme, og forhindrer kinnene i å synke nedover.

  Kyss i veg med andre ord!!

 • 25.10.2015 kl.21:12
 • Blogg
 • 12 kommentarer
 • Alene for første gang siden...

  • 25.10.2015 kl.20:06

  I morgen er dagen.. første gang alene på lenge... Jeg har ikke vært alene siden "da jeg var skikkelig syk". For noen måneder siden klarte jeg ikke engang å dusje med baderomsdøren lukket, jeg måtte dusje og gjøre alt mitt fornødne med døren på gløtt! Lukkede dører gav meg helt panikk og jeg følte meg helt alene og trodde jeg skulle dø av angsten som grep tak i meg.

  Nå må far ut på reise, blir borte i syv dager!! Jeg kjenner at det kiler litt i magen av å tenk på det!

  Jeg har jo vært mer og mer alene hjemme siste tiden, noen timer her og der.. Og det har jo vært godt! Har til og med kost meg. Kost meg i mitt eget selskap.

  Det er rart hvordan kropp, følelser og tanker fungerer. Hvordan man kan blokke ut enkelte ting og ta til seg andre ting.

  Tankens kraft er noe kraftige greier..

  Da jeg var hos legen min på fredag kommer vi inn på alt det som var. Snakker om hvor godt det er at ting føles bedre. Eller er det det at jeg lettere blokkerer takket være antideppresiva og fortrengninger og fornektelse? Helt ærlig? Jeg vet ikke..

  Jeg fortalte legen at jeg er så redd for å komme dit igjen, der jeg var for noen måneder tilbake.. Når jeg tenker på det nå, forbauser det meg. Det negative og selvdestruktive tankemønsteret, frykten og angsten som fikk meg til å tro jeg kom til å dø, redselen for å seg meg selv i speilet for så å se en annen meg.. en annen enn den jeg kjenner. . Jeg kjente det slik for jeg hadde totalt mistet meg selv, mistet all kontakt med meg selv..

  Derfor så klamrer jeg meg fast, klamrer meg fast i alt rundt meg- som jeg setter så stor pris på. Livet! Og menneskene i det! Alle de jeg elsker! De vakre fargene ute,luktene, lydene, lyset,høsten - alt som jeg er så glad for å oppleve. Det beriker livet mitt og det meg energi, alle disse tingene.. det ser jeg nå. Det tilfører meg noe positivt, det setter i gang noe i meg. Og det er deilig å kjenne det!

  Men den frykten for at det skal komme tilbake! Mørket, det tunge teppet av tristhet og dysterhet.. Fortvilelsen, angsten.. Det har jeg jo ingen garanti for. Har jeg vel?

  Det ville være en tragedie om det tok bolig i meg igjen.. Frykten for det er stor.

  Det eneste jeg kan gjøre er å leve dag for dag, gjøre det beste ut av alt, ha håper, ha troen..

  Jeg vet at jeg har vokst mye som menneske siste tiden, vokst av erfaringene jeg har fått, lært mye om meg selv.

  Det jeg har lært er at livet er dyrebart! Jeg vil leve! Jeg er sterkere enn jeg tror, og det er vi alle.

  Jeg tror at vi vil ikke møte på tyngre utfordringer enn vi vil klare. Og vi vokser på det. Gjør oss sterkere!

  Jeg har lært at ingenting skal få meg til å gi opp! Alt er verdt det, man kommet styrket ut - sakte men sikkert!

  Jeg skal love meg selv å aldri gi opp! Jeg skal kjempe med nebb og klør.

  Disse dagene alene går fint, en dag om gangen. Syv dager går fort. Jeg skal tenke positive tanker!

  #helse #livet #mammablogg #hverdag

 • 25.10.2015 kl.20:06
 • Blogg
 • 20 kommentarer
 • En time tilbake !

  • 25.10.2015 kl.08:09

  God morgen !!

  Dagen startet 07.15! Men egentlig var den 08.15 (trøster jeg meg med) føler meg ikke så veldig trøtt. Men kaffen er klar og tørketrommelen er i gang ( satte vaskemaskinen på "timer" i natt slik at den var klar til vi stod opp) i dag er det nemlig en full skittentøyskurv som må tømmes.. Har slappet av litt i helgen,så må komme ajour.

  I dag føler jeg at vi får litt av dagen , særlig i forhold til i går, da vi våknet mye senere enn i dag! Så i dag skal vi bake fylte horn, tenkte jeg. Rydde og vaske litt.

  Far her skal ta med gutta på en tur litt senere i dag så da får jeg et par timer "fri" også. Han skal reise utenlands i morgen og blir borte i 7 dager - så det er greit! Batteriene må lades! Har heldigvis en som skal hjelpe til litt et par dager , så det hjelper jo.

  Nå må vi snart få i oss litt frokost før vi starter dagen ordentlig.

  Ønsker alle en nydelig dag!

  Hva skal dere i dag?

  #mammablogg #mamma #foreldreogbarn #hverdag #helg #søndag #stilleklokken #livet

 • 25.10.2015 kl.08:09
 • Blogg
 • 28 kommentarer
 • Drama ute i skogen..!

  • 24.10.2015 kl.18:18

  I dag har vi hatt en deilig tur rundt Sognsvann. Vi hadde med oss nistemat og termoser med deilig kakao.. Ungene storkoste seg !

  Jeg ble fort glad for at vi hadde kledd oss godt da vi kjente at det var ganske kald vind!

  Etter å ha gått en stund ville gutta allerede sette seg ned å spise og drikke kakao. Det var ok, så vi satte frem maten på et bord ut på en liten brygge med gjerder rundt, drømmeplassen!

  Det satt vi så lenge vi klarte og måtte etterhvert gå for å få i oss varmen.

  Når vi kom litt lenger bort på stien skjedde det noe litt dramatisk. . Vi hadde med oss nabogutten som falt fra en stubbe og ned på en sten og fikk flerret opp fingeren sin ganske så godt! Blodet rant , og ikke rent lite heller ! Det eneste jeg hadde var plaster, så jeg satte på han to plaster så blodet sluttet å renne og så fikk vi vasket hendene i litt vann vi hadde på flaske. Minstemann ble helt forfjamset av blodet han så, og det hele ble veldig voldsomt for alle sammen egentlig. Men vi fikk samlet oss og kom oss etterhvert helt tilbake til bilen..

  Vi kjørte hjem og levert nabogutten og alt var ok. Etter en stund var vi alle så nysgjerrige på hvordan det gikk med fingeren hans, så vi gikk over for å høre hvordan det gikk. Heldigvis gikk det fint!

  Så da tar vi lørdagskvelden med ro her i huset..

  Hva har dere gjort i dag ?

  #oslo #sognsvann #helse #tur #familie #hverdag #lørdag

 • 24.10.2015 kl.18:18
 • Blogg
 • 31 kommentarer
 • Fredagsmiddag!

  • 23.10.2015 kl.19:20

  God fredag alle sammen! I dag ble det kyllingsalat på menyen. Grillet kylling fra meny er den beste !

  Deilig med en kjapp og enkel middag og i tillegg så sunn!

  I salaten pleier vi å ha ;

  Hjertesalat

  Koriander (masse)

  Løk

  Tomat

  Agurk

  Litt paprika

  Oliven og hummus ved siden av! Super godt !!

  Ellers blir det norske talenter og senkveld med Thomas og Harald! En rolig tv kveld med gutta!

  I morgen planlegger vi en tur opp i Frognerseteren! Da blir det termos og niste!

  Har dagen deres vært bra?

  Hva skal dere i morgen?

  #helg #senkveld #fredag #familie #foreldreogbarn #mammablogg

 • 23.10.2015 kl.19:20
 • Blogg
 • 32 kommentarer
 • Rolig før stormen..

  • 23.10.2015 kl.14:01

  Nå har jeg kommet meg hjem etter en koselig og kort dag på jobb, legetime og en liten handletur på Meny ( måtta ha grillet kylling) klokken er i dette øyeblikk 13.45 og barna skal ikke hentes før om to timer. Ikke i dag.. Enkelte fredager henter vi tidligere, men nå er jeg alene hjemme og det skal jeg nyte!

  Tid for meg selv. Jeg har kastet meg ned på sofaen, slengt bena på bordet og sitter her og bare nyter stillheten.

  Jeg har vrengt av meg den altfor trange jeansen, tatt på meg en behagelig bukse og nå lader jeg opp batteriene.

  Jeg lader opp til en helg med familien. Den beste familien.

  Jeg samler krefter til all moroa og sikkert til litt ekstra også( hvis du skjønner hva jeg mener)

  Gutta her hjemme holder et ganske tett program så det blir ikke mye stillesitting.

  Noen kamper blir det sikkert også.

  Men med denne egentiden som jeg mener er så livsviktig for alle, gjør at jeg er bedre rustet til å takle en klikk fra eldstemann når jeg glemmer å dele skivene i to ved frokostbordet i morgentidlig.. Eller fra minstemann når han sier at jeg er en drittsekk fordi det ikke blir noe snop før etter middagen.

  Dette med egentid er en fantastisk ting og jeg blir flinkere og flinkere til å nyte de få timene jeg får for meg selv hver uke. Det er jammen ikke mange av disse stundene så nå gjelder det!

  Deilig å bare ligge her på sofen å høre på at naboen skjerer ned trær i hagen ( med motorsag ) vaskemaskinen står og tromler på badet og en annen nabo hamrer på en my garage han har bygget.. Jaja, ro er ro! Alle disse lydene er for meg nettopp det; ro! Hadde jeg ikke vært alene her ville jeg aldri i verden hørt disse..

  Tar frem boken min, kose meg med den en times tid før stormen. (Den gode stormen) for tross alt blir dette hjemmet aldri det samme uten de herlige lydene og bråket fra gutta!

  #egentid #ro #helse #mamma #mammablogg #hverdag #fredag

 • 23.10.2015 kl.14:01
 • Blogg
 • 16 kommentarer
 • Fredagseventyr!!

  • 23.10.2015 kl.13:20

  Nå er det fredag alle skjønne! Har vært på kurs vedrørende lungekreft, og hos legen min og NÅ er det helg! Jeg kjenner meg litt ekstra glad i dag og jeg har fullført en uke med strengt lavkarbo regime! Dette feirer vi med 24 gram Freia melkesjokolade !!

  Ja, det unner jeg meg faktisk i dag!

  Ønsker dere alle vakre sjeler en tipp topp fredag og en rolig og avslappende helg!!

  #freia #melkesjokolade #helg #fredag #lykke #mammablogg #kos #livet #hverdag #meny

 • 23.10.2015 kl.13:20
 • Blogg
 • 14 kommentarer
 • Er barnet ditt en god middagsgjest?

  • 22.10.2015 kl.19:33

  Leke med maten? NEI!

  Det er mye meninger ute og går når det gjelder barn og bordskikk. Det er et hett tema og vi har alle våre meninger og preferanser.

  Det er ikke bare bare å gjøre barna til en god middagsgjest.

  Hvordan får egentlig vi foreldre barna til å vente pent på tur, spise maten de får servert og ikke minst vise en passende dose respekt for voksne?

  Far til mine barn har bodd i Frankrike i store deler av sitt liv og er vant med en litt annen type barneoppdragelse. I Frankrike er det mye mer opptatt av disiplin og høflighet enn det vi er her eller i mange andre land. Dette er jo franskmennene kjent for. Jeg støtter ikke fullt ut den franske måten å oppdra barn på - men enkelte ting synes jeg er verdig en tanke.

  I tillegg spiller kultur og religion inn, og det å sette pris på maten og takke for maten, er viktig. Det å vise respekt for måltidet.. Dette er i grunn viktig for oss begge. Jeg er også lært opp til å oppføre meg ordentlig ved matbordet og sitte til alle er forsynt. Vi hadde faktisk en regel om at vi setter av 30 minutter når jeg var liten- foreldrene mine ville høre om dagen, skavle om løst og fast og bare være sammen! Jeg synes det var kjedelig noen ganger, men jeg er glad for det i dag. Det er en god verdi jeg har tatt med videre til mine barn! Og som jeg håper de vil ha glede av og ta med seg videre til sine barn.

  Den største forskjellen på fransk og norsk barneoppdragelse, er nok at franskmennene har et fastere grep. Barna skal tilpasse seg skolen, og derfor får de ikke lov til å bli "kongen på haugen".

  Jeg ser på oss som helt normale foreldre og barna våre er også kjempeaktive og det kan bli høyt støynivå hjemme hos oss.

  Vi tillater mye og prøver å være tålmodige og rettferdige, så langt det lar seg gjøre. Det går ofte fort i svingene og det er ofte kaos i heimen. Her er det også hopping i både sofa og senger..

  Men når hele familien har anledning til å spise middag, sammen - ser jeg på det som er verdifull tid. Det varer ikke lenge uansett. Her er det ofte slik at middagen tar fra

  30-45 minutter å lage, og når alle settes til bords er maten slukt på sikkert ti minutter ! Når er alle er ferdige løper alle fra bordet og fortsetter det de slapp! Kan til tider se ut som noe smalt skikkelig, når alle har forlatt "åstedet".

  Men jeg synes at det å kunne sitte rolig sammen under middagen er viktig, i hvertfall så lenge måltidet varer. Barna klarer da vel å sitte rolig i 10-15 minutter ?!

  Da får vi snakket sammmen og alle kan fortelle litt om dagen. I ukedagene er tross alt middagen det eneste måltidet vi går spist sammen, så det skulle bare mangle.

  Dessuten er det snakk om at dette er gjennomførbart kun fra en viss alder. Vi venter ikke at barna skal sitte rolig til alle er ferdige når de er to år!

  Og i helgene må barna spise ALLE måltidene sammen med oss! Tenk det du...!

  Personlig synes jeg også det er viktig å lære barna om bordskikk.

  Det kommer dager der barna blir invitert bort eller skal på overnattig eller i bursdag og da ser jeg på det som positivt at de oppfører seg skikkelig og takker for maten ordentlig. Barna være representerer faktisk oss som foreldre og da vil jeg at det skal være litt skikk på det!

  Vi har hatt besøk her hvor jeg har stusset litt, men jeg dømmer ingen!

  Alle har sine måter å oppdra barn på.

  Vi har innført regelen: «Man smaker på alt»

  Dette er viktig i tilfelle barnet ditt skulle bli servert noe det ikke har smakt før.

  Husk å si «takk»

  Si til barnet at han eller hun bør forsøke å finne noe å skryte av ved måltidet, selv om ikke alt skulle være like godt.

  Du kan øve med barnet på hva man sier om det blir servert noe han eller hun ikke kan spise. Repeter gjerne noen passende replikker, som: «Jeg tåler dessverre ikke mais, men jeg tar veldig gjerne litt brokkoli.

  Det er tross alt at i denne stunden, altså de ti minuttene rundt matbordet - at alle er helt oppmerksomme på hverandre. Ellers er det fotballtreninger, og kamper, ipad's og tv. Så jeg setter stor pris på de minuttene rundt bordet som er vår kvalitetstid i ukedagene.

  Er du opptatt av bordskikk?

  #bordskikk #hverdagsmiddag #kaos #hverdag #måltid #familie #mamma #mammablogg #foreldreblogg #bloggmag.no #blogglisten #barneoppdragelse #lekmedmat #samhold

 • 22.10.2015 kl.19:33
 • Blogg
 • 31 kommentarer
 • Makrellskyer?!

  • 22.10.2015 kl.14:25

  Sønnen min på 8 år sider dette er makrellskyer.. Flott himmel i dag tidlig.. Ikke vet jeg hva det betyr, men flott var det!

  Ha en suoer torsdag alle vakre mennesker !

 • 22.10.2015 kl.14:25
 • Blogg
 • 28 kommentarer
 • Tørk snørra og ha sex!!

  • 21.10.2015 kl.21:44

  Forskerne har konkludert med at de som hadde sex minst to ganger i uken produserer flere antistoffer, som for eksempel Immunoglobulin A, noe som beskytter deg mot forkjølelser.

  Sliter du med ofte snørrete nese eller forkjøelse?

  Løsningen er enkel – sex. De som har sex ofte produserer opp til 30 prosent mer av dette stoffet.

  Resultatene kan forklares med at seksuelt aktive mennesker kommer i kontakt med flere bakterier enn andre. På den måten blir oppbygging av IgA stimulert, og dermed blir beskyttelsen mot forkjølelser bedre.

  Det frister kanskje ikke så mye, men er verdt et forsøk!

  #helse #sex #forhold #foreldre #mamma #mammablogg

  Kilde : dagens medisin

 • 21.10.2015 kl.21:44
 • Blogg
 • 23 kommentarer
 • Tørk snørra og ha sex!!

  • 21.10.2015 kl.21:43

  Forskerne har konkludert med at de som hadde sex minst to ganger i uken produserer flere antistoffer, som for eksempel Immunoglobulin A, noe som beskytter deg mot forkjølelser.

  Sliter du med ofte snørrete nese eller forkjøelse?

  Løsningen er enkel – sex. De som har sex ofte produserer opp til 30 prosent mer av dette stoffet.

  Resultatene kan forklares med at seksuelt aktive mennesker kommer i kontakt med flere bakterier enn andre. På den måten blir oppbygging av IgA stimulert, og dermed blir beskyttelsen mot forkjølelser bedre.

  Det frister kanskje ikke så mye, men er verdt et forsøk!

  #helse #sex #forhold #foreldre #mamma #mammablogg

  Kilde : dagens helse

 • 21.10.2015 kl.21:43
 • Blogg
 • 2 kommentarer
 • Faens morgen, knekkebrød og mas!

  • 21.10.2015 kl.20:50

  Puh!! For en dag!!

  Først og fremst startet dagen med et brak! Jeg hadde slumret litt for mange ganger! Jeg rakk akkurat å løpe gjennom dusjen, pusse tenner og kaste litt mascare på vippene før jeg løper ut døren..

  Satt på trikken og gledet meg til å komme frem til jobben for å få dagens første kaffekopp.

  Sitter og leser litt blogg og nyheter og klarer å sitte på med trikken to holdestasjoner lenger enn det jeg skulle.

  Det var nesten så jeg sa "faen" høyt! Men heldigvis gjorde jeg ikke det! Knallforvirret som om jeg var på vei hjem fra nachspiel,kavet jeg meg over på andre siden for å ta en trikk i motsatt retning..

  Jeg kom frem til jobben til slutt og heseblesende setter jeg meg med med en "velfortjent" kaffe. Arbeidsdagen gikk rimelig fort, som vanlig og så var det hjem og lage middag! Pga sterk vind og regn valgte vi å la være fotballtrningen i dag- for første gang.. Så vi har kost oss inne med barna, slappet av og jeg har til og med fått laget lavkarboknekkebrød!! Jippi!!

  Nå er det tv kveld, men først litt rydding og pakking til en ny dag i barnehagen og skolen. Alt var jo klissvått i dag når de kom hjem!

  Masete start på dagen, men gikk bra til slutt!

  Har dere hatt en bra dag i dag?

  Har dere planer for kvelden?

  #kaffe #hverdag #lavkarbo #mamma #mammablogg #kosthold #helse

 • 21.10.2015 kl.20:50
 • Blogg
 • 26 kommentarer
 • Jeg har en høne å plukke med deg..

  • 21.10.2015 kl.14:14

  Sponset innlegg

  Kylling tar sakte med sikkert over som «folkekjøttet» og nesten hvilken som helst oppskrift på kylling er mer populær enn oppskrifter på annet kjøtt. kylling er magert kjøtt, sunt og godt. På mitt eget kjøkken er kylling det absolutt mest brukte kjøttet fordi barna liker det best og fordi kjøttet er allsidig- kan jo brukes til alt.

  Vi har vel alle blitt mer skeptiske til kyllingen etter alt fokuset som er blitt lagt på landets kyllingfor og konsekvensene dette kan ha for oss forbrukere.

  I samarbeid med Meny lanserer Prior nå en kylling som er produsert uten narasin i fôret.

  Narasin har en antibakteriell effekt og er klassifisert som antibiotika i blandt annet USA.

  Prior har på imponerende kort tid lagt om kyllingproduksjonen og gjort det mulig å lansere denne nye kyllingen, som ikke inneholder narasin.

  I oktober i fjor startet debatten om narasin i fôret. Forskere og opinionsledere uttrykte bekymring, og store deler av forbrukerne sluttet å kjøpe kyllingen.

  Forbrukerne ønsket en renere kylling som er fostret opp på en annen type fôr og hvor det ikke vil være bruk av antibiotika i produksjonen.

  Meny har hørt forbrukerne og kan nå tilby en ny og bedre kylling.

  Den nye kyllingen skal selges under merkevaren "Kyllinggården".

  Målet er at all kylling fra Prior skal produseres uten narasin i fôret innen utgangen av 2016.

  Med «Kyllinggården» tar Meny og Prior et stort steg i utviklingen av norsk kylling-næring og inngår samtidig en felles forpliktelse til å ligge i forkant av utviklingen, både når det gjelder dyrevelferd og fôrsammensetning for kyllingen.

  Litt om kyllinggården

  Kyllingene får fôr uten narasin og det brukes ikke antibiotika i produksjonen. I tillegg er det i kyllinghusene satt inn elementer som bidrar til økt aktivitet og trivsel, og et mer naturlig miljø for kyllingen. Kasser som gir hvileplass og stimulerer til mer bevegelse. Flisballer som stimulerer kyllingenes søke- og hakketrang, og torvhauger som gir ekstra gode forhold for kyllingens naturlige behov for strøbading.

  Om meny

  Norges største supermarkedkjede.

  MENY omsatte i 2014 for 17,6 milliarder kroner

  Meny har 200 butikker fra Mandal i sør til Verdal i nord

  1000 faglærte jobber i butikk

  MENYs visjon er at Meny's life skap skal endre folks matvaner

  Prior/Nortura

  Nortura er Norges ledende aktør innen kjøtt og egg, og eier av blant annet merkevarene Gilde og Prior

  Nortura er organisert som et samvirke eid av ca. 18 700 egg- og kjøttprodusenter som leverer sine råvarer og er aktive eiere med rettigheter

  Se den artige reklamen for den mye og bedre kyllingen

  #meny #prior #nortura #kyllinggården #narasin #kylling #mattilsynet #antibiotika

 • 21.10.2015 kl.14:14
 • Blogg
 • 14 kommentarer
 • Foreldre har ... flere ganger i uken!

  • 21.10.2015 kl.08:30

  Det er ting vi foreldre har flere ganger i uken. Det må til og det er helt uunnværlig, altså helt umulig å unngå. Det kan være godt, kjedelig, herlig, vanskelig og forferdelig ..you name it..

  Men hva er det egentlig jeg snakker om her tror du?

  Her er det mange ting vi holder på med flere ganger i uken..

  Og det er;

  Latter flere ganger i uken (heldigvis)

  Sinneutbrudd (naturlig nok)

  Utavmegselv-opplevelse (oh yes)

  Fortvilelse

  Forsinkelse

  Gledesutbrudd (kanskje en overdrivelse og kalle det utbrudd, men til sammenligning så er det jo bra! )

  Gulvvask ( må det når alle skal helle melk på gulvet hele tiden)

  Krangler ( ja det må jo til, oppi hverdagens utfordringer)

  Samtaler (både face to face og på facetime)

  Overraskelser ( på både godt og vondt)

  Savn ( det er en god ting, jobben blir jo på en måte fristedet )

  Diskusjoner

  Det er sikkert flere ting vi gjør flere ganger i uken.. De mere private tingene trenger vi ikke å snakke om her..

  Men til tross alle disse tingene, er det dette som gjør oss til en familie. På godt og vondt! Jeg ville ikke vært noe foruten og jeg kjenner at dette er ting som gjør oss tryggere på hverandre.

  Hva gjør du/ dere flere ganger i uken?

  #forhold #helse #mamma #parforhold #hverdag #mammablogg

 • 21.10.2015 kl.08:30
 • Blogg
 • 13 kommentarer
 • Mindfullness for foreldre

  • 20.10.2015 kl.21:24

  Er du en av dem som synes at ordet «tålmodighet»fikk en ny betydning da barna kom inn i bildet? Selvsagt er de små det beste man har, men som forelder blir man jo også utsatt for noen prøvelser. Svett barnehagehenting og iherdig mas om godteri i matbutikken. Søskenkrangel foran barne-tv-en mens du panikklager middag. Plutselig er alt du hørt om «tre dype åndedrett» som borte med vinden.

  Hvilken forelder koker ikke over en gang iblant? Men når tålmodigheten konstant daler og når sinneutbruddene etterfølges av en gnagende dårlig samvittighet, kan det være på tide å ta tak i situasjonen.

  Personlig vet jeg ikke hvor tålmodigheten min har blitt av! Jeg vet jo at jeg er trøtt etter lange dager på jobben, men jeg føler at jeg brøler veldig lett for småting, blir veldig utålmodig og må gi samme beskjed flere ganger. Det lugger godt i diverse nervetråder og jeg kjenner pumpa slår!

  Med barn stilles man av og til foran rent absurde situasjoner. Babyen skriker, noen velter ut et glass med melk og noen maser om å få se på TV. Samtidig får man en jobbsamtale. En hel masse interesser og gjøremål kolliderer – og et barns behov kan jo ikke alltid vente. I tillegg kan man føle seg uendelig trøtt selv.

  Et første skritt mot bedre tålmodighet er å akseptere innsikten at man ikke er mer enn et menneske og at man faktisk kan miste kontrollen iblant.

  Man må få lov til å være den man er!

  Utsett deg selv for små doser av lykke hver dag, heller enn å satse på en stor dose en sjelden gang.

  All streben etter å være her og nå, i stedet for å tenke på jobben eller andre ting som henger over deg, gir god utdeling. Du blir roligere, får mer energi og lærer deg å håndtere motgang bedre. Men tilstedeværelse er samtidig noe man må kjempe med.

  Tre skritt til bedre tålmodighet:

  Planlegging og humor. Ta med en frukt til hentingen og se til å ikke ha noen tider å passe etterpå. Blir det allikevel kaos, prøv å se det humoristiske i situasjonen.

  Aksept:

  Barna skriker, dere er sene til bussen og du har ikke rukket å maile sjefen slik som du lovte. Aksepter og gå videre. Neste gang går det bedre.

  Lykketenking:

  Det er lett å haste forbi livets små øyeblikk. Her går dere hånd i hånd til barnehagen. Stopp opp mentalt og nyt av stunden.

  Jeg vil anbefale dere denne boken! Den er verdt å ta en titt i, særlig dersom det er noen av dere som kjenner dere litt her!

  #mindfulness #meditasjon #yoga #familie #mamma #foreldreogbarn #mammablogg #hverdag

 • 20.10.2015 kl.21:24
 • Blogg
 • 9 kommentarer
 • Effekten av angst og depresjon!

  • 20.10.2015 kl.17:47

  Jeg lærer utrolig mye om meg selv når jeg er hos min psykomotoriske fysioterapeut.

  Og først nå ser jeg hvordan stresset, angsten og depresjonen har ødelagt kroppen min.

  Det som er rart, er at kroppen min føles fremmed for meg- fysioterapeuten har lært meg hvordan jeg burde kjenne etter og bli mer bevisst på hele kroppen min. Hun viser meg hvordan jeg for eksempel skal forholde meg til et angstanfall.

  Det som skremmer meg nå når jeg tenker over det er at jeg har aldri egentlig vært noe spesielt glad i kroppen, helt siden tenårene har jeg vært opptatt av dette med å være slank. Jeg har levd under det hysteriet som var da, og det var tøft.

  Jeg tør ikke tenke på hva kroppshysteriet gjør med en nå til dags.

  Jeg angrer på at jeg ikke nøt mer det å være ung, nyte livet- istedenfor å bekymre meg for kropp og kalorier.

  Vi snakker endel også på disse timene og når vi kommer innpå for eksempel dette med å være fornøyd med egen kropp, fortalte jeg henne at jeg som ung pleide å trekke inn magen, for å se slankere ut ( det var ikke engang noe å trekke inn)

  Men fysioterapeuten tror at dette har vært med på gjøre at kroppen hele tiden feilbelastes, og blir brukt på feil måte.

  Når angsten og depresjonen da i tillegg traff som et lyn fra åpen himmel førte dette til langt større belastninger i kroppen.

  Jeg er, som hun sier- anspent i alle lemmer, til og med under og i foten min er jeg stiv, oppover bena, i hoftekammen, oppover rygg og til nakke og skuldre.

  Jeg er helt "låst" og hun skal hjelpe meg å løsne på alt dette. Det vil ta tid, men det er det verdt.

  Det må jobbes like mye med tanke og følelsesmønsteret som med kroppen i seg selv. Alt henger sammen!

  Jeg må lære meg å puste på nytt, på riktig måte, for å klare å finne den roen jeg trenger, for å avspenne hele kroppen.

  Jeg synes det er rart hvordan alt henger sammen og hvordan kroppen desperat prøver å beskytte oss mot alt utenfra som skaper frykt , ved å lukke seg, vi trekker oss inn i oss selv. Dette er ikke bra, det blir en belastning.

  Så til alle som sliter med angst, depresjon eller stress- ro ned. Få hjelp, før du mister deg selv helt.

  Jeg føler jeg har mistet helt kontroll over min egen kropp, hva jeg kjenner og hvordan ting føles.

  Ikke ta den sjansen, ikke mist deg selv.

  Elsk den du ser i speilet!

 • 20.10.2015 kl.17:47
 • Blogg
 • 28 kommentarer
 • Lavkarbo pizza

  • 19.10.2015 kl.19:46

  I dag testet jeg ut en ny bunn til lavkarbo pizza som jeg fant på flotte Birdbay's Blogg !!

  Oppskriften finner du på bloggen til birdbay, og det ble sååå godt!! Nam nam!

  Jeg hadde en annen oppskrift med 4 egg og masse revet ost, men det ble for mye smak i den.

  Denne blir nok en fast bunn jeg kommer til å lage flere ganger- super god! Og enkel og rask å lage!

  #lavkarbo #kosthold #helse #hverdag #mamma #mammablogg #inspirasjon

 • 19.10.2015 kl.19:46
 • Blogg
 • 30 kommentarer
 • In love, more or less...

  • 19.10.2015 kl.17:16

  Jeg føler at jeg ikke er særlig kravstor! Jeg setter pris på de minste ting og det skal ikke mye til for å glede meg. Det går jo begge veier i et forhold, helt klart- men her noen ting som ikke gjør meg umiddelbart mer forelsket:

  La det henge igjen en tom dorull på dorullholderen, og ikke gidde å henge opp en ny til neste som skal gjøre sitt fornødne.

  Stappe søppelet helt fullt, men ikke ta det med deg ut og tømme det.

  Hår i sluket som ikke fjernes. (Her er det mitt ansvar, da jeg er eneste meg langt hår)

  Beskjed om at det var en edderkopp i gangen – men den forsvant like før han fikk tatt den. «God natt», liksom. Ikke sånn ober gjennomsnittet glad i edderkopper..

  Når du tror du har en samtale med partneren din, for den andre svarer både «ja» og «nei» innimellom. Men når det konkrete spørsmålet kommer til slutt, har vedkommende ikke anelse om hva du snakker om. Viktig å lytte til hverandre!

  Du lager middag til partneren din, og tar en liten velfortjent hvil etterpå. Da er det ikke akkurat et sjekketriks å la oppvasken stå igjen i vasken når du kommer tilbake på kjøkkenet.

  Rester av negler eller hard hud som ligger igjen på salongbordet eller i sofakroken. Æsj!

  Du ber partneren din om hjelp til noe, og får «ja» til svar, men vedkommende har ikke tenkt å hjelpe før det passer han/henne.

  Legge igjen sokker på stuegulvet, eller skitne klær på badet. Har du hørt om skittentøykurv?

  Så var det det berømte doringen. Den kan løftes opp hvis du står og tisser. Og ned igjen når du er ferdig!

  Dere har blitt enige om at én av dere skal få sove litt frampå. Da hjelper det ikke hvis du går inn på soverommet og skrur alt lyset for å finne frem klær el.l

  Promp er heller ikke sexy ( denne burde jeg tenke litt på selv også)

  Ikke gå på do når den andre for eksempel dusjer, greit å la litt mystikk være igjen selv etter mange år sammen.

  MEN DET ER DE SMÅ TINGENE SOM GJØR MEG MYE MER FORELSKET, SOM FOR EKSEMPEL;

  Små overraskelser i hverdagen.

  Små kyss og mye stryk.

  Søte ord

  Spør hvordan dagen min har vært

  Blomster er alltid bra

  Holde hånden min

  La meg sitte i armkroken

  Ta vare på kjærligheten

  Bli gammel sammen!

  Hva er tingene som irriterer deg i et forhold ?

  Og hva skal til for å glede deg?

  #Kjærlighet #forhold #mamma #mammablogg #livet #hverdagen

 • 19.10.2015 kl.17:16
 • Blogg
 • 13 kommentarer
 • Enkelte ting får meg til å klikke!

  • 19.10.2015 kl.11:34

  Ubrettet tøy! Ønsker meg en tørketrommel som spyr ut ferdigbrettet tøy!!

  Når man sparker borti med tåa!! Auuu!!!

  Hybelkaniner.

  Når jeg har glemt å kjøpe dopapir.

  Å sortere sokker etter at de er vasket.

  Mannens sure sokker under stuebordet.

  Når ungene slenger klær og leker over alt uten å rydde opp etter seg.

  Når varmtvannstanken er tom fordi noen har dusjet leeeeenge.

  Når handsfree har fått en skikkelig krøll.

  Husflue

  Når mannen henger alle klærne på dørhåndtaket eller på lokket til skittetøyskurven, i stedet for å kaste dem i vask.

  Lyden av at noen klipper negler.

  Vaskekluter som ligger i en krøll og blir sure, i stedet for at de henges opp.

  Sokker og andre småplagg som setter seg fast mellom døren og gummilisten i vaskemaskinen, så det er søkk vått når maskinen er ferdig.

  At døren til vaskemaskinen blir lukket etter at klesvasken er tatt ut. Det blir fort kondens, og det lukter vondt.

  Smatting.

  Når man ikke kan henge opp dorullen den riktige veien eller ikke henger opp ny rull, men setter den på vasken.

  Stå i kø.

  Når jeg får postkassen full av reklame, selv lm jeg har klistremerke merket ; nei takk til reklame.

  Skjeggestubber over hele vasken når mannen har barbert seg.

  Tomme såpedispensere.

  Melkekartonger som ikke blir skyllet og brettet (begynner å lukte surt)

  Folk som tror at ting går i oppvaskmaskinen helt av seg selv, så de kan sette det hvor som helst.

  Vann på kjøkkenbenken

  Brødsmuler på kjøkkenbenken.

  At man spør om det er rent eller skittent i oppvaskmaskinen. Kan man ikke bare åpne og se selv?

  Tom melkekartong i kjøleskapet mens en ny er åpnet.

  Tom emballasje i kjøleskapet.

  Emballasje som blir stående igjen på kjøkkenbenken når nye ting tas i bruk.

  Når noen skal rydde av middagsbordet, men lar brikkene til kasserollene og ketsjupen stå igjen.

  At spisestuebordet/kjøkkenbenken alltid blir en oppbevaringsplass.

  Hvorfor finner jeg aldri nøklene når jeg trenger dem?

  Gulv som er fulle av sand og småstein, slik at du hele tiden føler du har dritt under foten.

  At barna sparker av seg skoene over alt, og jeg snubler i dem hver morgen.

  Å ikke få sove når man har lagt seg.

  Hva får deg til å klikke?

 • 19.10.2015 kl.11:34
 • Blogg
 • 22 kommentarer
 • Er det virkelig så vanskelig?

  • 19.10.2015 kl.07:59

  God morgen alle herlige !!

  Jeg leser hele tiden om hvordan vi skal få våre barn til å spise grønnsaker.

  Stadig vekk ser jeg artikler om "slik får du barna til å spise mer grønt" , "10 tips for å introdusere grønnsaker i kostholdet" osv osv..

  Er det virkelig et så allment problem, det å få barna til å spise grønnsaker ?

  Må vi får råd og veiledning for å kunne få grønnsakene inn i den lille munnen?

  Det har aldri vært et problem hos oss. Og det har aldri vært fokus på hva det er jeg legger på tallerkenen deres.

  Enten så forsyner de seg selv, og de tar jo det samme som de ser vi voksne forsyner oss med.

  Det har aldri vært behov for å kamuflere grønnsakene inni kjøttboller eller under smeltet ost. Grønnsakene ligger nå der, i sine praktfarger og ser like gode ut som de er?

  Hvorfor er det slik at enkelte barn bare ikke liker grønnsaker?! Jeg har lurt på dette lenge ?

  Jeg kan skjønne at litt mer sjelden mat som sushi, østers og tartar er litt spesielt, men grønnsaker som er en så stor del av det norske kostholdet?

  For all del, jeg dømmer ingen som sliter med å få i barna grønnsakene.

  Jeg bare synes det er interessant hvorfor det er slik at vi trenger råd og veiledning for å fore våre egne barn ?

  Hva tror du er årsaken til barns skepsis for grønnsaker?

  Har du slitt med å få barnet til å spise grønnsaker?

  #kosthold #helse #foreldreogbarn #mamma #mammablogg

 • 19.10.2015 kl.07:59
 • Blogg
 • 22 kommentarer
 • Varer ærlighet lengst?!

  • 18.10.2015 kl.20:24

  Barn er herlig ærlige. De spytter ut maten hvis de ikke liker den, eller sier det rett ut: «æsj!»

  Det må være deilig. Enten får man litt tilsnakk, eller ny og bedre mat. Men hva ville skjedd hvis vi voksne gjorde det samme?

  Se her hvis du ønsker å se hvordan det ville sett ut, hvis vi voksne gjorde mer som barn.

  Barn er virkelig ikke redd for å si hva de mener og tenker.

  Liker de ingenting, så sier de det!

  Kommentarer på ulike ting og personer ( litt flaut ) for eksempel da min 3 åring sa; "oi, se han sinte mannen mamma"!

  Eller "hun hadde store pupper"!

  Eller "mamma, hvorfor har du større rumpe enn pappa?"

  Der kommer rett fra leveren! Så hvis du lurer på hvordan du ser ut i dag- spør barna!

  Usikker på et plagg? - spør barna!

  Lurer du på om maten smakte?- spør barna!

  Føler du at du ser trøtt eller gammel ut? Spør barna!

  De vil uten å nøle fortelle deg akkurat det som er sant.

  Mine er i hvertfall ikke kommet dit hvor de tenker seg om hva de skal svare , avhengig om sannheten sårer eller ikke. De svarer på akkurat det jeg spør om.

  Barna mine ble veldig sjokkert den gangen de fant ut at pappa er fem år eldre enn mamma! Med store øyne ser de på meg og sier ; "men du ser jo mye gamlere ut mamma" !

  Kanskje kunne vi lært noe av barns ærlighet? Vi kunne vært flinkere til å si nei oftere, eller bare skrike ut når vi er frustrert - eller glad.

  Barn gjør akkurat som de vil, når de vil. De er dønn ærlige, på godt og vondt. Det er morsomt, upassende og må jo være utrolig befriende.

  Om vi skulle gjort som de små;

  Hadde vi bare tatt ting ut av hendene på folk, fordi vi ville ha det.

  Sagt "nei" hvis det var noe vi ikke hadde lyst til.

  Sunget høyt ut for full hals, fordi vi var glad.

  Sluttet å gå, bare fordi vi var slitne.

  Sovnet hvor som helst, fordi vi var trøtte.

  Latt oss begeistre av samme ting igjen og igjen..

  Spyttet ut maten hvis vi ikke likte den. (Haha, tenk hvordan det ville sett ut da)

  Fått nye venner på null komma niks, ved å bare gå bort til noen å si; "hei, skal vi være venner?"

  Spørre "hvorfor"? Uten å bli flaue for det. Rett og slett fordi vi lurer.

  Le høyt av kroppslyder, fordi det er gøy. Vi voksne later bare som ingenting.

  Ha på seg det vi vil, pysjamas, kostyme, tutu skjørt ... You name it.. Bare fordi vi følte for det.

  Si det vi mener, og mene det vi sier.. Tenk så deilig å bare "nei, den var ikke fin" "jeg liker ikke det"!!

  Min konkusjon et at det hadde vært deilig å tatt med seg noe av det vi hadde som barn- desverre hadde det ikke fungert i voksenlivet. Men hvorfor ikke tror du?

  Hvilke ting ville du tatt med deg inn i voksenlivet du hadde hatt sjansen?

  #barna #foreldreogbarn #mamma #mammablogg #foreldre #hverdag #livet #ærlighet #familie #helse

 • 18.10.2015 kl.20:24
 • Blogg
 • 25 kommentarer
 • Fanget av psykisk vold?

  • 18.10.2015 kl.16:58

  Ordene som dreper. Ordene som skjærer seg gjennom marg og ben og sitter som en knyttneve rundt hjertet.

  Det svir inne i kroppen, det svir i sjelen. Hvordan kan man påføre noen denne smerte? Denne sorgen?

  Hadde de visst hvordan det føles... Hadde man visst skadeomfanget.

  Man vet aldri når ordene kommer, som en pil gjennom luften. Man blir varm og stiv, anspent... redd..

  Man kunne gitt alt for å ikke kjenne på den følelsen igjen. Slippe sorgen..

  De etsende ordene brenner seg fast i sjelen, som et minne på at du ikke er god nok, ikke fortjener lykke. Som en skam som brer seg over deg som et ullteppe, skam over å la det skje igjen, og igjen.. bare lar noen skade deg, lar noen såre din sjel, ditt hjerte. Øynene er tunge, tårene presser på - men du må svelge de bort, bite tennene sammen.

  Hjertet er slitent, sjelen føler seg forlatt. Man er alene, ingen kan redde deg, bare deg selv.. Men du føler deg svak.. Orker ikke kjempe, bare nyt de gode øyeblikkene for det de er verdt og takker Gud for at det fortsatt er noen.. innomellom.

  Livet smerter, men dette er ingen kamp å tape. Ingen skal ta den kampviljen som finnes, langt der inne. I sjelens kjerne. Kampen for lykke, kampen for livet.

  Ta tilbake deg selv du skjønne! Sånn skal ingen leve. Du er verdt det, du fortjener det. Ta tilbake livet..

  #psykiskhelse #helse #hverdag #mamma #mammablogg #livet #verdi

 • 18.10.2015 kl.16:58
 • Blogg
 • 20 kommentarer
 • Fortjener de små gaver HVER dag?

  • 18.10.2015 kl.09:15

  Det nærmer seg med stormskritt, og snart må vi begynne på planleggingen!

  I dag skal jeg komme med en innrømmelse: Jeg er i overkant glad i julen og alt som følger med. Gaveplanlegging, gavekjøp, innpakking, baking, pynting og adventskalenderen!!

  Det er like hyggelig hvert år og jeg legger like mye tid og kjærlighet i dette arbeidet.

  Meeeeen... de siste årene har den gitt meg mer hodebry enn glede. For hva bør den inneholde, ideelt sett? Og da mener jeg hva som vil være best for barna, ikke for meg?

  Julen skal være barnas høytid. Advent skal være ukene der vi gleder oss til jul, og forbereder oss på det som skal skje.

  Kalenderen er blitt det viktigste symbolet på advent hos alle småbarnsfamiliene jeg kjenner. Og den består stort sett av små gaver, praktiske ting som nye sokker og tannbørste, eller godteri.

  Men blir det litt for mye? De er vel ikke like takknemlige for hver og en av gavene i kalenderen? Noen gaver er kjedelige , eller teite? Og da er det oå tide å finne på noe annet!

  Nostaligisk som jeg er, er jeg veldig glad i julekalenderen- men kanskje vi kal gjøre en liten vri i år?

  Hva meg å lage en ,felles familiekalender - med en gave hver dag som hele familien skal dele. La barna bytte på å åpne gaven. Det kan være en juleaktivitet, en julehistorie som skal leses eller en julefilm som alle ser sammen. Eller kanskje noe godt til dessert?

  La barna, eller hvert familiemedlem, åpne gaver hver sin dag. På den måten blir det ingen selvfølge at alle får en gave hver dag, og barna lærer å glede seg på andres vegne (forhåpentligvis). Da kan hele familien være med på kalenderen og alle får en gave på tur? Da lærer vi også å glede oss på de andres vegne?

  Bør vi egentlig gi barna våre adventskalender? Fortjener de å få gaver hver dag?

  Det er fint å skape tradisjoner. De står for kontinuitet som alle barn trenger. Tradisjoner skaper forventninger - en adventskalender får oss til å glede oss til jul, og det er bra å ha noe å se fram til. Tradisjonene vi skaper nå, er ting barna våre alltid kommer til å huske og ta med seg når de danner sin egen familie.

  Hva mener du om gavekalender?

  Hva pleier du i så fall å putte i hver av gavene ?

  #jul #familie #glede #hverdag #inspirasjon #advent #kalender #mamma #mammablogg

 • 18.10.2015 kl.09:15
 • Blogg
 • 33 kommentarer
 • Kom dere i seng daaaa...

  • 17.10.2015 kl.23:00

  I kveld ble jeg truet med på gjemsel, av barna. Og når klokken har passert 21.30 gjør jeg gjerne en innsats for å få de i seng.

  De lovte å legge seg rolig og fint hvis vi alle kunne leke gjemsel sammen i 6 runder...

  Puh! Jeg har lirket meg inn på steder jeg ikke trodde jeg skulle komme til en gang- men nå sover de.

  Har du gjort mye rart for å få barna i seng ?

  #mamma #mammablogg #sovetid #familie #hverdag #helg

 • 17.10.2015 kl.23:00
 • Blogg
 • 8 kommentarer
 • Tårevåt lørdagskveld!

  • 17.10.2015 kl.19:05

  God kveld kjære skjønne dere! Her kommer kveldens filmanbefaling!!

  Vi sitter og ser en helt utrolig vakker film! Den handler om en jente som får leukemi. Den er tillatt for alle.

  Vi voksne sitte og gråter. Men filmen er utrolig bra- og den er en viktig film.

  Anbefales på det sterkeste! Trailer kan du se her .

  #kulekidsgråterikke #filmkveld #lørdag #familietid #mamma #mammablogg

 • 17.10.2015 kl.19:05
 • Blogg
 • 14 kommentarer
 • Lørdagsmorgen..

  • 17.10.2015 kl.10:03

  God morgen alle skjønne!!

  I dag var det masse rim på gresset! Nå er det minus null grader ute og det er skikkelig vakkert ute. Vi sitter i sofaen under teppet og varmer oss og ser litt på tv - før vi skal i gang med frokost! Det er deilig med sen frokost i helgene og bare ta det med ro!

  I dag har vi ingen planer, så alt blir i "slowmotion"!

  Nå nærmer vi oss julen med stormskritt. Ja ja, det er over 2 mnd til men det går fort med tanke på alt vi har å gjøre innen den tid!

  I går så vi forresten reklame for at julekongen kommer på kino i november! Mange av dere har sikkert sett julekongen som gikk som kalenderbarnetv for et par år siden. Nå kommer filmen!! Vi gleder oss!! Det er etter min mening tidenes beste kalender barnetv!!

  Traileren kan du ser her !

  Hva skal dere i dag?

  Ha en vakker dag alle sammen!!

  #lørdag #helg #familie #mamma #mammablogg #foreldreogbarn #kosetid

 • 17.10.2015 kl.10:03
 • Blogg
 • 29 kommentarer
 • Ikke promp foran barna...

  • 16.10.2015 kl.21:31

  Det finnes utallige artikler om hva foreldre bør og ikke bør gjøre foran barna!

  Det blir veldig mye å passe på tilslutt, hvis vi skal huske på alle disse tingene.

  "Ti ting du ikke bør si/ gjøre foran barna dine"

  "Ti ting du ikke bør kalle barna dine"

  "Ting du absolutt ikke skal si til barna dine"

  Hva skjedde med helt vanlig fornuftighet?! Skal det være en bruksanvisning på alt nå om dagen?

  Bruksanvisning på hva de skal spise/ ikke spise, når de skal sove og hvor mange timer de skal sove, hva vi bør gjøre/ ikke gjøre foran de.. Det er regler for alt nå om dagen.

  Ikke kan vi amme de for lenge, eller kysse de på munnen, eller slippe en promp..Uansett hva man gjør, er det dårlig eller bra i små eller store mengder..

  Er det rart vi foreldre blir usikre og fanatikere ?! Jeg har brukt åtte år på å være perfeksjonist!! Og nå er det faen meg nok! Jeg ble syk av det, utbrent, fikk angst ... Jeg mistet troen på meg selv..

  De fleste som er oppegående tenker på barnas beste til enhver tid! Hele min hverdag dreier seg rundt for at mine barn skal ha det bra. Alt jeg gjør handler om at jeg prøver mitt beste å skape en god fremtid for mine barn.

  Jeg drikker ikke foran barna..

  Jeg mister ikke besinnelsen...

  Jeg slår ikke..

  Jeg banner ikke ( svært sjelden hvertfall)

  Jeg røyker ikke foran barna mine..

  Men

  Jeg viser andre respekt, foran barna

  Jeg er hjelpsom foran barna

  Jeg takker for maten foran barna

  Jeg sier unnskyld foran barna

  Jeg støtter veledighet foran barna

  Jeg gir andre kjærlighet foran barna

  Jeg er en venn foran barna

  Jeg gir de trygghet og kjærlighet

  Med andre ord, jeg gjør mitt beste.

  Ikke fortell meg alle de andre tingene jeg ikke bør si eller gjøre. Jeg er bare et menneske, jeg feiler innimellom. Men i det store og hele er jeg en god og omsorgsfull mor som elsker barna mine.

  #mamma #mammablogg #familie #hverdag #livet #helg #bloggmag.no #foreldreogbarn

 • 16.10.2015 kl.21:31
 • Blogg
 • 28 kommentarer
 • Et smil koster ingenting!

  • 16.10.2015 kl.12:19

  Hver arbeidsdag i snart et år, har jeg gått forbi den samme sigøyneren hver dag. Hun sitter på den samme plassen med koppen sin, alltid like blid!! Sier hei når jeg går forbi.

  I starten gadd jeg ikke å kaste et blikk hennes vei engang og gikk forbi som om hun var luft.

  Herregud så fæl jeg var, burde skamme meg..

  Men jeg hadde min egen store kamp å kjempe, kampen inni meg.

  Den kampen tok alt fra meg. Til og med evnen til å kaste et smil i retning av en helt villt fremmed.

  Nå, har jeg kommet meg litt mer ovenpå. Har stabilisert opp og nedturene som har vært det siste året, halvannet. Jeg begynner å føle at jeg lever igjen, hvertfall nesten- mer og mer hver dag.

  Siden jeg startet å jobbe igjen, har jeg sagt hei tilbake og smilt hver dag til henne, hun fremmede... sigøyneren.

  Er det noe jeg har lært, gjennom dette helvete - så er det at det som betyr noe for meg som menneske er å føle at jeg blir sett, møtt med respekt og anerkjennelse. Anerkjennelse for den jeg er og det jeg står for , til og med for det som har gjort meg til den jeg er.

  Et smil betyr så mye, at noen gidder å vise deg at "jeg ser deg".

  Et smil varmer og gleder en sjel, det kan redde en dag. Et smil kan endte et negativt tankemønster, et smil kan gi mot og håp.

  Jeg skal aldri mer bare gå forbi, aldri mer overse eller vende ryggen. Vi har alle bagage, en fortid. Vi vet ikke hva andre bærer på.

  Ikke tvil, gi et smil!

  #smil #helse #psykiskhelse #glede #helg #hverdag #livet #mamma #mammablogg #spreglede

 • 16.10.2015 kl.12:19
 • Inspirasjon
 • 31 kommentarer
 • Fredagsoverraskelse!!

  • 16.10.2015 kl.07:18

  God morgen alle fantastiske mennesker !

  Nå er det fredag igjen. Jeg synes det nettopp var fredag, så tiden går altfor fort! I dag har jeg halv arbeidsdag så jeg er ferdig 11.30. Da er det rett hjem og gjøre seg klar! Vi henter ungene i barnehagen og skolen når de er ferdige kl 13.15.

  Vi skal på kino i dag kl 15.00, men barna vet det ikke enda!! Vi skal se Dr. Proktors tidsbadekar! Vi gleder oss til å overraske gutta med dette! De elsket den første filmen!

  Traileren kan du se her !

  Har dere planer for helgen?

  Jeg ønsker dere alle en god helg!!

  #fredagsfølelse #familie #hverdag #kino #mammablogg #mamma

 • 16.10.2015 kl.07:18
 • Familie
 • 26 kommentarer
 • Kunsten å si nei...

  • 15.10.2015 kl.22:09

  Barna har en fantastisk vilje og de får til alt de vil! Om det så er; å komme seg til toppen av naboens klatretre, triks i skateparken, tegne en frosk, være raskest, spise opp maten, gjøre leksene osv osv.. Har de satt seg mål, gir de seg ikke før de klarer det. For en viljestyrke- flott å ha troen på seg selv!

  Det samme gjelder når mamma sier "nei"! Da blir det fullstendig "breakdown"! Dette skal bekjempes og de prøver å få meg til å ombestemme meg. Et nei er ikke godt nok og de tenker at hvis de bare lager nok baluba, så gir mamma seg!

  Jeg er ikke helt urimelig heller. Jeg sier ikke nei for maktens skyld. Jeg sier nei til feks godteri på en tirsdag, godteri før middagen, kjøpe alt mulig rart ( når man ikke har bursdag) til å være urimelig sent oppe når det er skoledag. Osv.. Men de blir så sinte på meg! Og da blir jeg sint og så er vi inne i en vond sirkel!

  Da må far komme å megle mellom oss, for HAN hører de på!!

  Jeg leser en artikkel om "profeten" Jesler Juul, han er bare fantastisk og synes alt den mannen sier virker så forbanna fornuftig. Jeg finner ; "kunsten å si nei"! Her er et lite utdrag:

  Har du lyst til å være en myk og kjærlig forelder, og ikke noen streng regelrytter av en oppdrager - og tenker at "nei" er et hardt og krasst ord? Da ber Jesper Juul deg tenke om igjen.

  Barneoppdragelse handler om å gi barna et voksent lederskap (de klarer ikke å utvikle seg sunt uten), som gir dem mulighet til å integrere foreldrenes og kulturens verdier og utvikle sin individualitet, sosiale kompetanse og sine fysiske, psykiske og intellektuelle ressurser optimalt. All vår erfaring og forskning viser at dette lederskapet må ha en bestemt kvalitet for at både barnet og familien skal trives - nemlig autoritet. Barna skal ikke sitte i førersetet. Men voksenpersonen skal heller ikke være autoritær. Valget står mellom å utvikle sin egen personlige autoritet og troverdighet og å søke støtte og rettferdiggjøring i regler, grenser og konsekvenser.

  Sett med barneøyne har foreldre all verdens autoritet, som de har full tillit til. Derfor blir de så fortvilte og desperate (det de voksne kaller «umulige» eller «uoppdragne») når foreldrene ikke er ikledd den. Noe annet er hvordan foreldrene selv har det med sin egen autoritet.

  Dersom vi ikke evner å sette kropp, vilje og språk bak våre verdier, behov, grenser og følelser og tar ansvar for oss selv, blir vi uunngåelig ofre for andre - inkludert våre barn.

  Det vil ikke si på en sukkersøt, klagende eller appellerende måte. Det vil si et vennlig og bestemt nei, akkurat slik du ville fremført det overfor en voksen person.

  Både barnet ditt og vennene dine kan bli frustrerte og utilfredse på grunn av at du sier nei til dem, eller noe de vil eller ønsker seg. Men det vil de nok komme over uten varige mén. Dersom du ikke gjør det, får du varige mén - og det samme gjelder kvaliteten på forholdet ditt til dem. Det handler ikke om å være streng eller fleksibel, men troverdig og tydelig i kontakten med barnet ditt.

  Dette er nyttige råd for meg og må vel virke enda mer trygg i min rolle.

 • 15.10.2015 kl.22:09
 • Blogg
 • 9 kommentarer
 • Et foreldrefenomen?

  • 15.10.2015 kl.18:35

  Alle kan vel si seg enig at vi mammaer og pappaer er slitne inninellom. Og skal vi være HELT ærlige, så kan man vel si, stort sett hele tiden. Det er en glede å ha barn, og det har gitt meg gleder i livet jeg aldri kunne se for meg. Jeg har også blitt testet på alle mulige måter, fått sjekket tålmodigheten min, revet over noen nervetråder, fått noen små hjerteinfarkt, felt en hel haug med tårer, revet meg i håret (bokstavelig talt), hoppet i sinne, grått av glede, sprekt av stolthet, sovnet MENS jeg har lest Albert Åberg, blitt forstyrret i unevnelige sitasjoner, tirret til jeg fikk grå hår... Alle disse følelsene smiler jeg av nå- og er evig takknemlig for alt sammen!

  Men det er ingen tvil om at de kan slite ut en stakkar sjel. De som sier noe annet lyver!! For oss og seg selv!

  Så noen ganger når kvelden kommer, er det litt deilig, nei VELDIG deilig å kunne slenge seg på sofaen, bena på bordet og kose seg!

  Innemellom må vi foreldre, kjærestepar, mann og kone, samboere , kall det hva du vil gjøre vårt for å holde romantikken igang i forholdet. Det er viktig og det gir mye positiv gevinst! Du skjønner hva jeg mener? Du vet, det vi gjorde som satte oss i denne situasjonen i første omgang!! Det som gjorde at vi ble mor og far..

  Ja jeg vet at noen ganger kjennes det umulig å finne energien til det, man orker ikke, er for trøtt osv..

  Men fortvil ikke :

  Sex fører med seg mye godt!!

  Sex har masse gode egenskaper og gjør masse bra for kropp og sjel, så lenge den er god og ikke bare en «husmorplikt». Nærkontakt med partner kan blandt annet kan bidra til å styrke immunforsvaret, redusere stress og øke lykkefølelsen.

  Når vi har sex produseres det nemlig en rekke hormoner, derav blant annet endorfiner, testosteron og oxytocin.

  Endorfiner og testosteron øker lysten til å bli tatt på enda mer, noe som er viktig med tanke på vedlikehold av et aktivt sexliv. Oxytocin gjør at man føler seg lystig og full av ny energi. I tillegg setter det i gang blodpumpa, noe som igjen gir fin glød i huden og bidrar til forbrenning av kalorier.

  Så dette burde være en motivator! Hold liv i forholdet, og få mer energi! Win win!!

  #mammablogg #mamma #parforhold #samliv #helse #stress #hverdag #familie

 • 15.10.2015 kl.18:35
 • Blogg
 • 7 kommentarer
 • Bli sett i mørket!

  • 15.10.2015 kl.09:25

  I dag er det den nasjonale refleksdagen og det gir oss en påminnelse om hvor viktig det er å bruke refleks nå mot mørketiden.

  Tall fra Trygg Trafikk viser at selv om barn er nokså flinke til å bruke refleks, har voksne fortsatt et stykke å gå når det gjelder refleksbruk.

  Bruker du refleks, reduserer du risikoen for å bli påkjørt med hele 85 prosent. 80 prosent av norske barn bruker refleks, men bare 29 prosent av de voksne. Det er dumt, for barna våre har ingen foreldre å miste. Og vi foreldre har heller ingen barn å miste!

  På seeme.no kan du finne mange flotte reflekser til liten og stor i mange varierte former og farger. Utvalget kan du se her .

  Bruk refleks! Det redder liv!!

  #reflex #tryggtrafikk #reddliv #mørketid

 • 15.10.2015 kl.09:25
 • Blogg
 • 13 kommentarer
 • Halloween i Gøteborg!

  • 14.10.2015 kl.22:08

  //Sponset innlegg

  Høsten er her for fullt og de siste dagene har gradestokken krypet helt ned til en grad på morgenkvisten indet jeg drar på jobb.

  Jeg finner meg selv stående på perrongen, venter på toget og fryser! Det er da jeg drømmer meg bort! Jeg er glad i alle våre fire årstider og elsker vinteren.

  Nå er det jo snart Halloween! Hva med en liten tur med familien, nå før julerushet starter for fullt? Gøteborg kan tilby suverene shoppingmuligheter, herlige kulturopplevelser og spennende utvalg av restauranter.

  I Gøteborg er det fullspekket av gode opplevelser for små. Et nytt liv våkner til liv.

  Parkene eksploder i vakre høstfarger, mange flotte museum du kan besøke og theateret har fullt program for barna. Et must i høst er Halloween på Liseberg (24 okt1 nov).Det er utallige restauranter og fine plasser som er verdt et besøk nå i disse tider.

  Her er en liste over noe av det som er verdt å oppleve i Gøteborg:

  🎃Halloween på Liseberg

  🎃Albert Åberg's kulturhus se video!

  🎃Bohus festning (700 år gammel)

  🎃Botaniske hage (en av de største i

  Europa

  🎃Gøteborg's stadsmuseum

  🎃Gøteborg's største klartrepark

  🎃Sjøfartsmuseum akvariet

  🎃Skansen kronan

  🎃Stinsen seightseeing

  🎃Universeum

  🎃Gøteborg's naturhistoriske museum

  Du finner mer informasjon om hva som skjer og hva Gøtebort tilbyr her !

  Liseberg er absolutt noe å få med seg da det vil bli en nervepirrende opplevelse som vil være noe helt utenom det vanlige!

  Ta turen til Gøteborg med familien. Det bli en opplevelse du sent vil glemme!

  #gøteborg #familie #halloween #liseberg #museum #weekend #hverdag

 • 14.10.2015 kl.22:08
 • Blogg
 • 5 kommentarer
 • Spørsmål om døden..

  • 14.10.2015 kl.18:48

  Eldste gutten min har hatt mange spørsmål rundt døden i det siste.

  Han kan komme å spørre:

  -"hvem ordner min begravelse?"

  -"hvordan kommer min begravelse til å være?"

  -" gjør det vondt å dø?"

  - "blir du lei deg mamma, hvis jeg dør?"

  -" når kommer du til å dø?"

  -" hvem skal passe på oss når dere dør?"

  Osv.. Osv...

  Det er ikke alltid like lett å svare på disse spørsmålene.

  Det finnes ingen aldersgrense for å snakke om barn om døden. Spørsmålene kommer ofte av seg selv i tidlig alder, og de fleste foreldre opplever at barna på et eller annet tidspunkt spør dem når de skal dø. Det tar imidlertid tid før barnets forståelse av døden er ferdig utviklet – barn under to år har ikke noe begrep om døden. Det skaper ekstra utfordringer for dem som opplever dødsfall i nær familie, hvor også små barn blir sittende med en stor sorg. Da gjelder det å ta hensyn til barnets alder og modenhetsnivå.

  Å FORKLARE HVA DØD ER.

  For å forklare døden for barna, kan du snakke om at noen er «borte litt» og kommer tilbake, for eksempel etter en tur på butikken eller på besøk. «Borte død» er noe annet. Da kommer vedkommende ikke tilbake, og vi kan ikke få snakke mer med den som er død.

  NÅR VOKSNE GRÅTER.

  Barn vil håndtere dødsfall fint når du inkluderer dem, og vil vanligvis klare å forholde seg til det som har skjedd. Verre er det om dødsfallet skjer på en dramatisk måte og barnet blir vitne til det, eller får fantasier om hva som skjedde. I slike tilfeller er det godt å få hjelp.

  Hvordan svarer du på spørsmål om døden?

  Har du ergaringer du vil dele?

 • 14.10.2015 kl.18:48
 • Blogg
 • 9 kommentarer
 • Den sure damen på toget..

  • 14.10.2015 kl.16:27

  Nå må jeg ta opp noe som irriterte meg på toget på vei hjem fra jobb!

  Det sitter en flott dame ved siden av meg og leser i boken sin. To seter lenger frem, sitter en annen dame i telefonen- ut fra samtalen gjettet jeg på at hun snakket med helsevesenet vedr sin syke mor, men det er ikke poenget her.

  Jeg kan forstå at enkelte irriterer seg over at folk snakker høylytt i telefonen på tog, buss eller lignende.

  Men å snakke i telefonen må da vel være lov! Jeg har selv måttet ta viktige telefonsamtaler på toget, og snakket så rolig og lavt jeg kunne- og fortsatt fått sendt over noen skikkelige stygge blikk.

  Tilbake til denne damen med boken, ved siden av meg. Hun sier høyt til denne kvinnen to seter frem ; "nå må du gi deg, du kan da ikke sitte i private samtaler på toget, det går da ikke an!!"

  Jeg ble litt overrasket. Det må da være lov å snakke i telefonen på toget! Så lenge det ikke er høyt og masete mener jeg. Når vi sitter på toget, er vi ikke da i det offentlige rom? Skal det ikke være lov å snakke med hverandre da, hvis man kjører tog sammen med en man kjenner ?

  Jeg kjente det irriterte meg skikkelig. Der satt hun da, denne dama og pustet og smattet demonstrativt og virket veldig oppgitt og sur!

  Det er enkelte ting som kanskje haster- som man ikke rekker på jobb og må få unnagjort før telefontiden stenger. Innomellom tar jeg også venninne samtaler på toget, men jeg snakker ikke høyere enn jeg ville gjort hvis hun satt ved siden av meg.

  Hva synes du om telefonsamtaler på toget ?

 • 14.10.2015 kl.16:27
 • Blogg
 • 24 kommentarer
 • Hva sier kaffen du velger om deg?

  • 14.10.2015 kl.07:11

  Den britiske psykologen Ramani Durvasula, har ifølge Alive.no foretatt en undersøkelse blant 1000 briter om hva slags kaffe de drikker, og hvilke type person de er.

  Dette er det hun visstnok kom frem til:

  Sort kaffe - Personen er som regel meget tradisjonell, en som ikke bryr seg om tullprat, men foretrekker det enkle liv. Han eller hun kan imidlertid også være utålmodig, overraskende og mostander av forandring.

  Café latte - Latte-drikkere virker ofte å være såkalte 'pleasere', og har en tendens til at være små-nevrotiske.

  Cappuccino - Foretrekker du en cappuccino er du sannsynligvis perfeksjonist, og har en krevende personlighet. Du er nevrotisk og kontrollerende, hypersensitiv, og meget bevisst din helse.

  Pulverkaffe - Du er sikkert avslappet, kanskje til og med en nølende person - en som dytter problemer foran deg, i stedet for å ta et oppgjør.

  Iskaffe - Du er ganske sikkert en trendsetter med et rikt sosialt liv som kan være nesten hensynsløs i visse sammenhenger.

  Jeg drikke caffe latte. Så da vet dere det!

  Hvilken kaffe drikker du?

  Ha en god dag!!

  #kaffe #morgenkaffe #hverdag #onsdag #mamma #mammablogg

 • 14.10.2015 kl.07:11
 • Blogg
 • 38 kommentarer
 • Nå er dagen over...

  • 13.10.2015 kl.23:06

  Da er det bare å pakke seg inn i dundynen! Ny dag i morgen! Denne dagen har vært god og jeg håper morgendagen bringer mye fint med seg for DEG!

  Sov godt alle fininger!!

 • 13.10.2015 kl.23:06
 • Blogg
 • 12 kommentarer
 • Jeg hadde mistet meg selv..

  • 13.10.2015 kl.20:27

  God kveld alle vakre!

  I dag har jeg vært utrolig trøtt og sliten!

  Jeg startet dagen med en time hos psykomotorisk fysio igjen. Og i dag var det mer bevisstgjøring av kropp og ikke så mye snakk.

  Jeg har jo som mange av dere vet, vært helt nede etter langvarig stress, press, og depresjon og angst. Dette har sittet så dypt at det har gått over til kroppslige smerter. Skuldrene er helt opp i ørene, stiv i nakken, vondt i kroppen generellt. Jeg har gått og kjent på en slags nummenhet etter å ha vært i "beredskap" så lenge så den paykomotrorisk fysioterapeut hjelper meg med er jo i hovedsak og åpne opp og gjøre plass til pusten min, finne meg selv og besvisstgjøre meg på kroppen. Det blir en del strekking og bøying der jeg har vondt og i tillegg klemming og strekkbevegelser.

  Jeg er anspent fra kjeven og helt ned i stortåa.

  Der gjør inntrykk å få denne behandlingen. Jeg hadde ingen anelse om hvor langt fra meg selv jeg virkelig var, hvor lite kontakt jeg hadde med meg selv og min kropp. Jeg hadde mistet meg selv, bokstavelig talt!

  Dette er noe som har åpnet øynene mine skikkelig. Jeg ser hvor viktig det er å ta godt vare på egen helse! Og det er så rart hvordan alt henger sammen. Stress kan ødelegge kroppen.

  Fysioterapeuten fortalte meg at jeg er helt sammenknytt i kroppen- det synes ikke ved første øyekast- men hun kjenner hvordan kroppen har satt seg. Depresjonen har også gjort at jeg har blitt veldig "lukket i kroppen", som igjen fører til dårlig plass til pusten. Dette har gjort angstanfallene utholdelige og jeg har vært mye svimmel og kvalm!

  Jeg er så glad for at jeg har fått startet med denne behandlingen. Den har åpnet så mange dører for meg.

  Jeg skal finne meg selv igjen, kroppen skal få det godt igjen. Jeg skal være mye mer bevisst på hva negative påvirkninger kan gjøre for kropp og sinn. Jeg kjente at tårene presset på når jeg gikk derfra i stad. Det er som om noe åpner seg og "løsner" hver gang jeg er der. Jeg har nok en lang vei å gå, men jeg er på vei. Jeg har tatt noen få steg i riktig retning- og det så godt!

  Psykomotorisk fysioterapi er en behandlingsform som omfatter hele kroppen. Den retter seg mot bevisstgjøring og endring av spenningstilstander i kroppen, og gir økt fortrolighet og kontakt med egen kropp.

  Pusten og spenningstilstander i muskulaturen endrer seg i forhold til hvordan vi har det med oss selv. Livsbelastninger, stress, traumatiske opplevelser og vedvarende belastninger virker inn på vår kropp og kroppsopplevelse. Vedvarende spenningsmønstre kan over tid gi smertetilstander i muskelaturen, skjelettet og sener.

  Psykomotorisk fysioterapi har blant annet som mål å være hjelp til selvhjelp.

  Fysioterapeuten slår fast at angst og depresjon kjennes i kroppen.

  De fleste som har dette har også kroppslige smerter. Muskel og skjelettplager er en av de største sykdomsgruppene vi har, og mange har behov for psykomotorisk fysioterapi.

  Jeg anbefaler dette til alle som føler at ting er vanskelig! Jeg var LANGT nede, men dette har løftet sinnet mitt så utrolig mye.

  Ikke vent med å skaff hjelp! Gjør noe!

  Har du prøvd psykomotorisk fysio?

  Har du evt prøvd noe annet som har hjulpet deg?

  #psykiskhelse #depresjon #angst #livet #hverdagen #familie #selvhjelp #mamma #mammablogg

 • 13.10.2015 kl.20:27
 • Blogg
 • 28 kommentarer
 • Barna under radaren til enhver tid?

  • 13.10.2015 kl.17:20

  Barna vokser til og tiden går veldig fort! Jeg har en 3.klassing allerede og han vil gjerne gå hjem alene, og få til ting litt på egenhånd. Han andre begynner på skolen neste år.

  Så smått har jeg begynt å føle at eldstemann løsriver seg litt på egenhånd, han synes det er stas å klare ting selv - uten min hjelp.

  Dette er så klart en helt normal og nødvendig del av oppveksten hans, men noen ganger kjenner jeg det gjør litt "vondt i mammahjertet". En dag skal de bli voksne, og før det - skal vi som foreldre veilede og hjelpe til så de kommer seg inn på den "riktige stien" .

  Jeg kjenner at det river i sjelen når jeg tenker på at etterhvert må jeg slippe taket mer og mer og la de prøve seg på egenhånd. Uten meg. Hvordan skal jeg klare det?! Hvordan vet man at de ikke gjør noe som ville skuffet meg, eller enda værre- blir utsatt for noe som kan skade de?!

  Det er et tillitsforhold som skal bygges! Eller, skal vi overvåke de ?

  Overvåking av egne barn har, i takt med teknologiutviklingen, blitt stadig mer vanlig. Mens dagens foreldregenerasjon løp nokså fritt rundt både i gatene og i skogen da vi selv var barn, utstyrer vi våre egne barn med mobiltelefoner og GPS-sporing for hele tiden vite hvor barna er.

  Fra jobben kan dagens foreldre ha full kontroll på podens bevegelser, via egen mobiltelefon. Vi kan få oversikt over når de kommer hjem fra skolen, fram til skolen, når de låser opp ytterdøren hjemme, hvor de er til en hver tid.

  Trygt og godt, vil kanskje mange tenke. Men andre er skeptiske.

  Dersom du konstant overvåker barn som er over sju-åtte år, fratar du barnet den nødvendige friheten for å bli et selvstendig menneske. Du hindrer barnets utvikling dersom du fratar sønnen eller datteren din muligheten til å ha et privatliv, og gjøre seg erfaringer uten foreldrenes overoppsyn og innblanding

  En tiåring trenger å kjenne at han har mulighet til å ta egne valg. Han må ha mulighet til å gå innom kiosken på vei hjem fra skolen uten at foreldrene vet om det, og så velge å la være å gjøre det fordi han vet at det er usunt. Ikke fordi han vet at foreldrene vil se det på gps'en og har kontroll.

  I tillegg vil et større barn lett føle seg invadert av overvåkingen, og du risikerer at han eller hun blir svært fokusert på å komme under radaren din. Dermed øker faren for at barnet havner i situasjoner der det selv mister kontroll.

  Det er få situasjoner der sporingen vil bedre barnets sikkerhet, fordi man uansett er for langt unna til å kunne forhindre at noe galt skjer. Men det vil gjøre veldig mye med barnets følelse av privatliv.

  En stor del av vår jobb som foreldre er å gi barna våre evnen til å orientere seg i verden på egen hånd. Tillitsforholdet mellom barn og oss foreldre må gradvis bygges opp.

  Jeg tror nok ikke jeg kommer til å overvåke barna på alle mulige måter når de blir eldre. Det eneste jeg tenker at det er ok å ha kontroll over, er internettbruken.

  Jeg tenker det er bedre å skape et godt tillitsforhold med dem, og ha klare grenser. De er nødt til å gjøre sine egne erfaringer. Det er slik vi lærer her i livet, er det ikke?

  Ville du overvåket barnet ditt?

  #mammablogg #familie #forledreogbarn #overvåk #hverdag #bloggmag.no

 • 13.10.2015 kl.17:20
 • Blogg
 • 7 kommentarer
 • Livet...

  • 12.10.2015 kl.20:56

  Vi elsker barna våre grenseløst! Og noen ganger glemmer vi alt annet enn akkurat det. I hvertfall jeg, barna kommer foran alt, uansett hva.

  Men hva med forholdet til den vi har barn sammen med? Hvordan går det med det?

  Vi bruker så mye tid på å være «perfekte foreldre», at vi ofte glemmer å gi barna våre det de virkelig trenger: gode eksempler. Gode eksempler på hvordan et godt ekteskap eller kjærlighetsforhold kan se ut.

  Barn gjør ikke som vi sier. De gjør som vi gjør.

  Barn lærer av de eksemplene vi setter for dem, enten vi vil eller ikke.

  Så hvilket eksempel setter vi egentlig når barna blir sentrum i foreldrenes liv?

  Når dette skjer, er det ikke lenger barnas behov det egentlig handler om.

  Når vi voksne ikke lenger våger å basere oss på vårt romantiske forhold som vår viktigste kilde til kjærlighet og trygghet i livet, får ofte barna denne utakknemlige oppgaven i stedet.

  Men det er ikke barnas oppgave å være hovedkilden til foreldrenes behov for kjærlighet og trygghet. Det er ikke barnas jobb. Deres jobb er bare å være barn.

  Lykkelige foreldre, lykkelige barn.

  La meg understreke at hvis huset brenner eller båten synker er det fortsatt ungene vi redder først!

  Poenget er at familien fungerer best når vi som foreldre samarbeider, er lykkelige sammen og prioriterer forholdet vårt høyere enn andre ting. Et godt forhold mellom oss foreldre er den største gaven vi kan gi barna.

  Dersom forholdet ikke fungerer, fungerer heller ikke familien særlig bra.

  Du vet at forholdet ditt er verdifullt, og det eneste som kan gi deg virkelig trygghet i livet. Vi mennesker er ikke skapt for å kunne være virkelig trygge kun i oss selv.

  Når din holdning er at forholdet ditt danner en trygg base for alt annet i livet ditt, vil du automatisk skape en mye bedre balanse i prioriteringene dine. Og du setter et eksempel som barna kan følge som voksne. De fleste foreldre håper jo at barna deres finner en partner som setter dem først og som de blir lykkelige med, eller hur?

  Føler din partner at du elsker ham/henne like høyt som du elsker barna dine?

  Ser barna dine med jevne mellomrom tydelige eksempler på at du prioriterer din partner?

  Ser barna dine at dere kysser og klemmer hverandre og ofte viser kjærlighet og ikke bare er foreldre, men også kjærester?

  Hvem er din viktigste kilde til kjærlighet, kontakt og trygghet: Barna dine eller partneren din?

  Hva er din største kilde til å føle deg spesiell, viktig og betydningsfull: Barna, jobben eller partneren din?

  Barn, venner, Facebook-likes, jobbstatus, Birken eller kurs i yoga og mindfulness kan ofte virke som mye tryggere kilder til trygghet og kontakt.

  Men hva om du i stedet våger å sette partneren din først, og investerer i forholdet?

  Du starter med å prioritere hva som er viktigst for deg. Ditt eksempel vil gi barna dine en ubevisst læring som kan være veldig verdifull for dem gjennom livet.

  Saken er den at ; jeg elsker han mer nå etter at vi fikk barn! Han har gitt meg det vakreste luvet har å tilby- å være mamma til verdens herligste barn! Og det beste jeg kan gjøre for mine barn er å elske pappaen deres, verdsette han og gjøre han lykkelig!

  #livet #kjærlighet #familie #parforhold #trygghet #hverdag

 • 12.10.2015 kl.20:56
 • Blogg
 • 18 kommentarer
 • Avhengig? Forhold eller sosiale medier?!

  • 12.10.2015 kl.14:50

  I hverdagen er det nok mange som tenker at det å bli distrahert av mobiltelefonen ikke påvirker forholdet. Men forskere har derimot funnet ut at jo oftere du lar deg distrahere av telefonen i samvær med partneren, jo større sjanse er det for at partneren din er misfornøyd med parforholdet.

  Par får problemer i forholdet fordi de har mistet følelsene for hverandre, kommuniserer dårlig, misforstår og krangler, savner nærhet. I bunn og grunn handler det om at når vi retter oppmerksomheten mot andre ting, går det ut over nærheten i parforholdet.

  I de fleste tilfeller er det sikkert slik at de fleste ikke innser det før det har blitt et problem for partneren - og ergo for parforholdet. De færreste opplever at partneren sier: «Når du er så mye på mobilen, vil jeg ikke leve sammen med deg.» Men mange opplever at partneren etter å ha savnet nærhet i måneder eller år, kommer og sier: «Jeg har mistet følelsene for deg. Jeg vil ikke leve sammen med deg lenger.» Mange tenker nok at «det gjelder ikke meg, jeg har kontroll» inntil man begynner å se konkret på omfang av mobilbruk og grad av avhengighet – da blir det gjerne mer utfordrende.

  Moderne teknologi skal gjøre livet lettere, men overdreven bruk kan gjøre mer skade enn godt. Dersom du syns at mobilen er mer interessant enn kjæresten bør det ringe en varselklokke.

  I de senere årene har det vært en økende interesse for problematisk atferd knyttet til mobiltelefoner, særlig siden det involverer en stadig økende gruppe yngre brukere. Ettersom dette feltet er i startgropen er det vanskelig å si hvem og hvor mange som rammes.

  Behovet for å være på nett, å vite hva som skjer og å være tilgjengelig for andre mennesker er et av kjennetegnene ved mobilavhengighet.

  Når du ikke klarer å spise et måltid uten å sende tekstmeldinger, hvis du bare "må" sjekke om noen har ringt eller sendt meldinger og om du ikke klarer å komme deg gjennom dagen uten mobiltelefonen ved din side, er det kanskje på tide å ta et pust i bakken.

  Andre tegn kan være at du ser og tar mye på mobiltelefonen, bruker den på badet, får en følelse av panikk når den er lagt bort, følelsen av å miste en venn når den blir ødelagt, et fulladet batteri varer ikke en dag og kutter nødvendige innkjøp for å ha råd til å betale for telefonregningen.

  Få land i verden har så mange smarttelefoner per innbygger som Norge.

  Statistikkselskapet Statista har listet opp de 15 landene med høyest dekning av smarttelefoner i første kvartal 2013.

  Norge ligger på femteplass med 67,5 prosent. Nesten sju av 10 nordmenn har altså en smarttelefon.

  De forente arabiske emirater, Sør-Korea, Saudi Arabia og Singapore ligger foran Norge. Det betyr at nordmenn er de mest ivrige smarttelefon-brukerne i hele Europa.

  Kilde: statista

  Jeg er skyldig her, til en viss grad! Nytt mål; la telefonen ligge ute av syne.

  Er du avhengig av din mobil?

  Hvor mange ganger i løpet av en dag tror du at du ser på telefonen?

 • 12.10.2015 kl.14:50
 • Blogg
 • 18 kommentarer
 • Tips til en bedre hverdag !

  • 12.10.2015 kl.06:52

  Få nok søvn

  Få en god rutine på leggetidene dine, sørg for minst 8 timer søvn hver natt. Prøv å stå opp til samme tid hver dag, selv i helgene er det lurt å føre samme rutine.

  Frokost

  Sørg for å få i deg frokost hver eneste dag. Frokost er det viktigste måltidet i løpet av dagen. Uten frokost klarer man heller ikke å konsentrere seg eller være positiv. Helst skal man ha i seg en sunn og næringsrikfrokost, men det er bedre å ta seg et eple en å droppe frokosten helt.

  Fysisk aktivitet

  Hold deg i fysisk aktivitet minst 30 minutter hver eneste dag. Om du ikke har ett treningssenter å gå til, kan man like gjerne ta noen øvelser hjemme på stuegulvet, gå turer i raskt tempo el.l.

  Framsnakk istedenfor baksnakk

  Istedenfor å alltid skulle fokusere på det negative mennesker gjør, er det viktig å se små positive ting og framsnakke dette.

  Smil og vær positiv

  Med et smil om munnen og en positiv holdning, kan man lure kroppen sin til å føle seg mye bedre. I tillegg til å selv føle seg bedre, kan du få andre til å få en bedre dag ved å bare smile.

  Frisk luft

  Dropp bilen, velg heller å gå eller sykle framfor bil og buss. Man får masse frisk luft og en god start på dagen. I tillegg er det bedre for miljøet og la bilen stå.

  Lag deg en god matpakke

  Unn deg en god matpakke med noe du liker veldig godt. Har du ikke tid til å lage matpakken på morgenen, kan du gjøre det kvelden før og la det stå ferdig i kjøleskapet.

  Vær deg selv

  Ikke bry deg om hva alle andre sier eller tenker. Gjør det du selv vil. Vær ærlig med deg selv og ovenfor andre om det er noe du ikke liker.

  Spis sunt

  Ha gode rutiner på hva og når du spiser. Spis sunt og dropp all den usunne småsnacken det er lett å kaste i seg. Når du har søtsug kan du heller lage deg en frisk og god smoothie, istedenfor å ta deg sjokolade eller annet dritt du finner i skapet.

  Vær tilstede

  Pass på å nyte øyeblikket istedenfor og alltid dokumentere det. Vær tilstede i samtalen og menneskene du omgås. Legg fra deg mobilen og sosiale medier.

  Hva er dine planer for dagen?

  Husk: smil !!

  #hverdag #mandag #familie #mammablogg #mamma #kosthold #helse #psykiskhelse #lykke #hverdagslykke

 • 12.10.2015 kl.06:52
 • Blogg
 • 28 kommentarer
 • Tid til lesing og sex...

  • 11.10.2015 kl.20:59

  Ny uke er på vei og det blir travelt som alltid!

  Det er greit å sette seg ned å planlegge uken for å gjøre det enklere for oss selv. Må er matpakkene smurt og alt pakket og klart til i morgen. Skifteposene står klare i gangen og skolesekken er forberedt.

  I en ellers så travel hverdag vil man gjerne få til alt på best mulig måte.

  Vi skal liksom være vellykket på alle fronter, og denne trenden er kanskje ikke så bra for oss.

  I tillegg til karriere og sosiale aktiviteter, setter spesielt kvinner høye krav i huset.

  Det skal både bakes, lages mat fra bunnen av og huset skal være presentabelt. Da kan det være at småbarnslivet blir mer slit enn moro.

  Det er vanlig å føle at man får altfor liten tid sammen med barnet/ barna sine etter jobb. Har man flere barn, som også skal være med på aktiviteter, kan ettermiddagene bli ganske hektiske.

  1. Del på husarbeidet

  Det å takle stress er veldig individuelt. Noen, og særlig kvinner, blir rett og slett syke av følelsen av ikke å strekke til, andre er flinkere til å sette grenser for seg selv.

  Det viktigste for kvinner oss er at vi får avlastning og litt hjelp og at man deler på arbeidet hjemme.

  2. Organiser hverdagen godt

  God organisering er det som gjør at mange familier så fint klarer det hektiske livet.

  Gjør man f.eks. innkjøp for flere dager, slipper man å dra i butikken hver dag etter jobb.

  3. Gå ut i jobb

  Det er store forskjeller på småbarnsforeldre. Noen prioriterer å være mer hjemme mens barna er små, nettopp for å unngå stress.

  I andre familier har foreldrene hver sine karrierer å ta vare på. Det kan være travelt nok i seg selv, men de verste periodene er hvis barna i tillegg blir syke.

  Man skulle tro at stresset i familier der begge er i full jobb, er høyere. Men slik er det ikke nødvendigvis.

  Studier viser nemlig at kvinnene som er ute i arbeid, får så mye positivt ut av jobben og får brukt seg selv på en annen måte, at de takler det høye tempoet. De som velger å være hjemme eller jobbe deltid, må ta mer av husarbeidet og være mer disponible for familien.

  4. Lag et brødmåltid rett etter jobb, og vent med varm mat til kvelds. Da har man kanskje bedre tid til å sette seg ned sammen.

  5. Unngå aktiviteter for barnehagebarn på kvelden.

  Organiserte aktiviteter for barn under skolealder er kanskje ikke nødvendig og kan muligens vente til skolestart?

  Kanskje er det ikke behov for lekegym etter en lang dag i barnehagen.

  Mange småbarnsforeldre stresser etter jobb for å få ferdig middagen, før neste aktivitet på programmet.

  6. Sats på rutiner

  Å holde på rutiner er også viktig i en hektisk hverdag. Det kan være lurt å starte leggingen på samme tid hver kveld, og ikke å legge opp til sene aktiviteter.

  Nok søvn er veldig viktig for kvaliteten på barnas liv.

  7. Vær sammen med barna

  Vi ønsker mer kvalitetstid med barna men dette ikke skjer av seg selv.

  For at barnet skal få kvalitetstid med foreldrene, må voksne ha tid til å være mentalt til stede. Det betyr at man ikke alltid er på farten og har tusen tanker i hodet, men at man kan være i ro og ha tid til å lytte til barnet.

  Hvis vi klarer å få til en litt roligere hverdag, er det kanskje litt energi til å være "voksne" når barna har sovnet.

  Å pleie forholdet oss voksne i mellom er viktig det også. Så kanskje vi får mer tid til å gjøre det vi liker.

  Hva liker du å gjøre når barna har sovnet ?

  #familieogbarn #hverdag #mammablogg #livet #samliv #parforhold

 • 11.10.2015 kl.20:59
 • Blogg
 • 13 kommentarer
 • Den samvittigheten...

  • 11.10.2015 kl.09:05

  Sikkert flere ganger i løpet av en dag har jeg dårlig samvittighet for et eller annet hva angår mine etterkommere. Det gnager og spiser meg opp litt og litt.

  Men de siste månedene har jeg blitt tvunget til å tenke litt mer på meg selv- hvilket jeg omtrent ikke har gjort , eller hvertfall vært veldig dårlig på siden jeg fikk barn.

  Det er dårlig samvitighet når jeg står opp før alle og lister meg ut døren iten å vekke resten, da vet jeg de blir litt mutte forde de ikke har fått hade- kos. Da ringer de meg idet de har våknet da, så får vi sagt god morgen på "røret" i det minste.

  Jeg får dårlig samvittget fordi de andre morningene er jeg stresset, maser og kjefter får å rekke ut av huset slik at storebror klmmer seg på skolen i tide. Alt går så tregt, og jeg må be de køe på seg ti ganger, spise frokosten, pusse tenner ... Et evig mas.

  Jeg får dårlig samvittiget når jeg svarer med et snev av sarkasme i stemmen når jeg begynner å bli litt sliten og trøtt.

  Jeg får dårlig samvittighet fordi når de spør meg pent om jeg kan ligge mitt hos de til de sovner. Og jeg svarer ; nei! En sjelden gang gjør jeg det- men den tiden trenger jeg for meg selv!!! Så det er jammen inne ofte.

  Men jeg klarer mer og mer å skille de tingene jeg bør ha dårlig samvittighet for, og de jeg ikke skal ha dårlig samvittighet for.

  Som for eksempel;

  Jeg kan bare være og gjøre en ting om gangen.

  Å ha mange baller i luften anses som en bra egenskap. Men ingen kan gjøre alt og være alle steder samtidig. Hvis jeg skal prøve å gjøre alt på en gang vil det bare bli kaos, slite meg ut. Å skifte mellom ulike gjøremål tar faktisk tid. Så gjør en ting om gangen og være fornøyd med det.

  Bruk tid på en hobby

  Selv om det å dyrke en hobby betyr at du bruker litt mindre tid med barna dine, gjør det deg til en bedre mamma eller pappa. Vi har alle godt av å å gjøre andre ting enn å bygge lego, togbaner, brette spå, tegne ting de kan fargelegge, leke gjemsel, se på ninjago, soulle brettspill...

  Ta en høneblund

  Søvn gjør deg mer skjerpet og til stede. De fleste trenger åtte times søvn hver dag, men de fleste småbarnsforeldre sover mindre. Ta derfor en høneblund i løpet av dagen eller ettermiddagen uten å ha dårlig samvittighet. Denne høneblunden tar jeg inmidten av to gutter i sofaen, mellom 18.00-18.30! Da er det bare å håpe ar barne tv er gøy nok til å fenge i hvertfall 15 min..

  Men på

  En annen side, høneblund er noe fremmed for meg- det skjer en gang i måneden..

  Påkoblet hele tiden?

  Til tross for at du egentlig skal rydde eller leke med barna, velger du heller å surfe på nettet eller å snakke med venner på telefon eller nett. Ikke ha skyldfølelse eller føl at du kaster bort tid hvis du liker det. Dette skjer også sjelden. Da er det i så fall med familie og korte beskjeder kan gis mellom venner.

  Å ikke leke med barna

  Det er menneskelig å ikke orke å leke butikk eller bygge lego så lenge om gangen selv om det er med egne barn. Du skal ikke ha dårlig samvittighet for å si til barna dine at du må gjøre noe annet og at de må fortsette å leke selv. Dessuten er det ikke såååå gøy! (Beklager men det er sånn jeg føler det) og jeg kjenner fantisk ingen som synes det er gøy med rollelek mellom legofigurene ...

  Treffe venner

  Å bruke tid på venner er ikke bare gøy, men også nødvendig for stimuli. Mange foreldre får dårlig samvittighet for å treffe venner rett etter jobben istedenfor å gå rett hjem. Men å omgås venner er viktig for å være på topp i familielivet og på jobben.

  Mindfulness i hverdagen

  Stopp og kjenn etter hvordan du har det

  Trekk pusten dypt og rolig inn og ut 2 ganger.

  Si til deg selv: "Jeg er bra nok".

  Spør deg selv: " Hvor viktig er egentlig det jeg gjør nå?

  Gjør noe du liker. Glade mammaer gir glade familier

  Det blir en del kjefting, og masing, sarkasme og frustrasjon!!

  Men...

  Vi har det utrolig fint sammen også og det er jo mest av det positive.

  Da vi baker sammen med mel over hele kjølkkenbenken, gutta styrer kjøkkenmaskinen!! Det er livet det..

  Når de får meg med på trampolinen og de spretter GODT da jeg hopper!

  Vi har gode fimkvelder sammen. Hele familien kveiler seg sammen oppk sofaen. Masse bein og armer og kjærlighet!

  Vi går fine lange turer i skogen sammen og skaper mange fine minner.

  Når hele familien sitter og spiller brettspill sammen- da koser vi oss!

  Har du hatt dårlig samvittighet ovenfor dine barn?

  Ha en super dag !!!!

  #mammablogg #familie #hverdag #helse #glede #bloggmag.no

 • 11.10.2015 kl.09:05
 • Blogg
 • 23 kommentarer
 • Se hverandre- kast maska!!!

  • 10.10.2015 kl.17:35

  Du er god nok!! Og hvis du noen gang er i tvil; se denne videon her !!

  Manglende selvfølelse og åpenhet fører til psykiske helseplager og uteblivelse fra skole og arbeidsliv. Selv om fremveksten av sosiale medier og dagens informasjonssamfunn bidrar til større synlighet, opplever svært mange at dette også bidrar til større press på å fremstå perfekt. Ny forskning viser at vi blir nedstemt og lei oss av å konstant se andres «lykke». Flere tar til orde for at prestasjonssamfunnet og manglende følelse av egenverdi er medvirkende årsak til psykiske helseplager.

  De senere årene har vi sett en økt åpenhet ved at vanlige mennesker og kjente personer snakker om sin psykiske helse også i det offentlige.

  Fortsatt er det et stykke å gå før egen psykisk helse er et like dagligdags samtaleemne som fysisk helse, både når det gjelder forebygging og sykdom. Vi vet for eksempel at menn er dårligere enn kvinner på å oppsøke hjelp.

  Det er på tide å ta et oppgjør med «Styggen på ryggen».

  Ikke glem din egenverdi

  En ting antas å ha egenverdi når den er verdifull i kraft av å være det den er, i motsetning til å være verdifull bare i kraft av å være et middel eller en årsak til noe med egenverdi.

  Det å gi av seg selv handler kort og godt om å styrke andres evne til å overleve i kampen for tilværelsen. Det går ut på å gi medmennesker en bekreftelse på at de er verdt noe. Det handler om å gi verdi.

  Verdi er vesentlig.

  #verdensdagen #psykiskhelse #helse #hverdag #livet #branok #godnok #mammablogg #bloggmag.no

 • 10.10.2015 kl.17:35
 • Blogg
 • 13 kommentarer
 • Jeg MÅ på avrusning!!

  • 10.10.2015 kl.10:48

  Jeg har innsett det selv. Jeg har et avhenighetsproblem. Jeg har problemer med å holde meg unna.

  Jeg må slutte med dette da det ikke er bra meg .

  I en undersøkelse skannet man hodet til en gruppe sjokoladeelskere.

  Det viste seg at hjernene deres lyste opp på samme måte som når kokainavhengige tenker på sin neste kokainrus.

  Dette inntraff hver gang forsøkspersonene kjente lukten av sjokolade.

  Kakao inneholder en rekke biologisk aktive stoffer som i teorien kan gi en rusliknende effekt. Det er blant annet noen cannabisliknende stoffer (anadaminer) i sjokolade som kan gi en følelse av eufori og lykke.

  Det er likevel lite trolig at disse stoffene kan gjøre oss avhengige av sjokolade, ettersom man må spise 11 kilo sjokolade for å oppnå samme effekt som ved å røyke marihuana.

  Men, det finnes flere stoffer i sjokolade som kan gi oss en slags rus. Dette er blant annet koffein, alkaloider (stoffer som også finnes i alkohol), tyramin og fenyletylamin.

  Fenyletylamin er et stoff som stimulerer nervesystemet til å fremkalle følelser som likner på de vi får når vi er forelsket.

  Det at sjokoladespising i seg selv er noe vi forbinder med velbehag, gjør at vi får ekstra stor lyst på sjokolade.

  Andre forskere mener at kombinasjonen av alle de biologisk aktive stoffene i sjokolade er med på å gi oss en slags avhengighetsfølelse.

  Flere som er avhengig av sjokolade?

  Hvilken sjokolade er din favoritt?

 • 10.10.2015 kl.10:48
 • Blogg
 • 37 kommentarer
 • God morgen!!!

  • 10.10.2015 kl.10:04

  God morgen alle supre mennesker ! Nå er det endelig lørdag! Har ligget en halvtime å bare "slumret" i sengen men nå er det på tide å stå opp! Kom på at brød hadde jeg glemt å ta opp fra fryseren!! Det er itriterende ! Heldigvis er det skåret i skiver i butikken så vi får legge skivene utover så de tiner fortere!

  I dag skal vi på fotball kamp med eldste mann! Han gleder seg såååå mye, bare elsker fotball. Det skal være ute - så han får kle på seg godt! Det begynner å bli skikkelig høst ute og i dag er det litt kaldt!

  Vaskemaskinen er så klart også i gang! I går fant jeg en ny tøymykner fra softlan! Det er jo en gledens dag for meg! Jeg elsker nye tøymyknere !! Og denne lukter kjempegodt!!

  Nå er det frokost i stua, foran tv'n faktisk! Hihi! Det er lørdag og vi kan kose oss litt i dag!!

  Hva skal dete gjøre i dag?

  Ha en suuuuuper dag alle samme!!

  #mammablogg #frokost #helse #kosthold #helg #familie #

 • 10.10.2015 kl.10:04
 • Blogg
 • 12 kommentarer
 • Giveaway!!!

  • 09.10.2015 kl.16:25

  Skrevet i samarbeid med caseapp.no//

  God ettermiddag alle flotte! I dag mottok jeg enda en pakke i posten! Denne gangen, et fantastisk iphonedeksel fra caseapp.no!

  På caseapp.no kan du designe dine egne iphone deksler og skins til din laptop! Du kan til og med velge dine egne bilder.

  Du kan også vinne et deksel/ skin til din telefon. Det eneste du trenger å gjøre er:

  1. Følg meg på facebook (du finner meg på missmommy)

  2. Legg igjen en kommentar på hvorfor akkurat DU skal vinne et deksel!

  Du kan designe dine egne skins eller deksler til iphone, samsung, galaxy , ipod, ipad og macbook!

  Jeg anbefaler å ta turen innom Caseapp ! Stort utvalg og kvaliteten er god! Og i tillegg var leveringen rask og det er noe jeg liker, da jeg ikke er den mest tålmodige!

  Akkurat nå får dere også 20 %rabatt på alle skins og deksler med koden: MISSMOMMY20.

  #caseapp #caseapp.no #iphonedeksel #iphone #skins #macbook #samsung #galaxy

 • 09.10.2015 kl.16:25
 • Blogg
 • 8 kommentarer
 • Hva er angst?

  • 09.10.2015 kl.12:16

  Før hadde jeg ingen anelse om hva angst var og hvordan dette kunne påvirke kroppen.

  Jeg tenkte ikke at jeg skulle bli rammet av det. Men da jeg først ble rammet, slo det meg helt ut!

  Til dags dato har det vært vanskelig å dele dette med alle rundt meg. Man er redd for å bli dømt, bli sett på som svak/ syk.

  Man skal ikke skamme seg over dette, det er så vanlig at folk går igjennom akuratt dette.

  Angstlidelser er en av de vanligste psykiske lidelsene i Norge, og ifølge Statens Helsetilsyn vil 25 prosent av oss få en eller flere angstlidelser i løpet av livet.

  Angst er en normal følelse. Du skal ha et visst nivå av angst i kroppen for å overleve. Det er kroppens alarmberedskap. Hvis du møter en bjørn i skogen for eksempel, skal denne beredskapen settes i gang øyeblikkelig!

  Det som skjer er at hodet spinner og hjertet slår raskt. Du «fryser» på stedet, angriper eller begynner å slåss inni deg. Det er når kroppen henger seg opp i denne tilstanden at vi kaller det for hemmende angst.

  Angst handler mye om å holde pusten. Man stivner, glemmer å puste, og så får man ikke nok oksygen. Dermed kommer en instinktiv opplevelse av panikk.

  Når dette har skjedd noen ganger, kan man begynne å utvikle frykt for at det skal skje igjen, og utvikle hemmende angst. Dette begrenser livsutfoldelsen. Noen slutter å gå ut, og unngår sosiale situasjoner eller spesielle steder der angsten kan komme. Man får en angst for angsten.

  Når livet kjennes for stort.

  Eksistensiell angst kan komme når du oppdager at du er et lite sandkorn i ørkenen. Et menneske blant milliarder av andre. Som bare skal leve en begrenset mengde med tid. Det kan gi en følelse av meningsløshet. Eller en dypere forståelse for at alt er forgjengelig. Og det kan oppleves skremmende. Den angsten deler veldig mange av oss, i større eller mindre grad, den er på en måte universell.

  Ting har roet seg litt ned nå- det kommer i bølger, men ikke på langt nær så sterkt og ofte som det gjorde.

  Ha tro på at du vil få det bedre- oppsøk hjelp fort ( jeg ventet for lenge)

  Men jeg ser jo nå at livet er utrolig vakkert! Og man må ta med seg det fine og gode også!

  Ha en god helg alle vakre mennesker !!

  Har dere noen planer ?

  #helse #angst #kropp #mamma #mammablogg #livet #hverdag

 • 09.10.2015 kl.12:16
 • Blogg
 • 26 kommentarer
 • Funfacts en fredag morgen!!

  • 09.10.2015 kl.08:11

  God morgen alle fininger !!

  Nå er det "freddan" og jeg håpet jeg kunne starte dagen deres med noen artige fakta denne fredagsmorgenen!

  Visste du for eksempel at:

  Kvinner som leser romantiske bøker har mer sex enn de som ikke gjør det.

  I USA er mer enn 1 av 5 menn utro.

  Mennesker og aper er de eneste som har sex ansikt til ansikt!

  30 % av alle kvinner over 80 år har fremdeles regelmessig sex.

  Kun 29% av alle ektepar er enige om de fleste politiske saker.

  Delfiner er den eneste arten, med unntak av menneskene, som har sex for nytelsens skyld.

  25% av alle kvinner mener at penger gjør en mann mer tiltrekkende.

  Det er flere 20 år gamle jomfruer i dag enn det var på slutten av 50-tallet.

  Det er dokumentert at menn som kysser sine koner før de drar hjemmefra om morgenen lever fem år lengre enn de som ikke gjør det.

  Både kvinner og menn vil mest sannsynlig oppleve sin første orgasme alene.

  Et kondom vil klare seg i lommeboka i rundt en måned før gummien svekkes av friksjonen slik at det sprekker lettere.

  Svarte kvinner har 50% større sjanse til å oppnå orgasme enn hvite kvinner når de har sex.

  Det viser seg at jøder og ateister har flere sexpartnere enn katolikker og protestanter.

  Den venstre testikkelen henger ofte lavere enn den høyre for høyrehendte menn. For keivhendte er det motsatt.

  Impotens er en plausibel grunn for å ta ut skillsmisse i 24 stater i USA!

  25% av seksuelt aktive mennesker utøver analsex.

  For hver "normale" nettside, er det fem pornosider.

  70% av kvinner vil heller ha sjokolade enn sex.

  Hver dag foregår det 120 millioner samleier over hele verden.

  32% av single i en undersøkelse tror at de vil møte sin fremtidige partner via internett.

  Det er fire ganger så stor sjanse for at en mann sover naken som at en kvinne gjør det.

  Et gjennomsnittlig menneske bruker to år av livet sitt på å ha sex.

  Fire paver døde mens de hadde sex.

 • 09.10.2015 kl.08:11
 • Blogg
 • 8 kommentarer
 • Aaaaaaaah fy faderrrr!!!

  • 08.10.2015 kl.22:28

  Du vet når du sitter alene hjemme, det er mørkt ute og du føler noen ser på deg ?! Og i det jeg snur meg , får jeg øye på den værste , største og (unnskyld) jævligste edderkoppen!!!!

  Hjertet hoppet over noen slag! Jeg er IKKE glad i etterkopper! Jeg vurderte et lite sekund å ta bilde av den- men jeg var redd den skulle forsvinne!

 • 08.10.2015 kl.22:28
 • Blogg
 • 18 kommentarer
 • Jeg er attraktiv på blodmarkedet!

  • 08.10.2015 kl.21:22

  Jeg er svært pysete når det kommer til enkelte ting- særlig når det gjelder dette! Det er rart for jeg jobber med det selv. Stikker nåler i folk, tar blodprøver.

  Men nå vurderer jeg sterkt å gi blod! Det er nemlig mangel på blodgivere i hele landet! Detter en god gjærning som kan redde liv! Jeg er Rhesus Negativ så jeg er ganske attraktiv på blodmarkedet!

  Blodkrise i hele landet

  Mangelen på givere har ført til at blodbankene har altfor lite blod. Røde Kors mener situasjonen er kritisk.

  Blodbankene på veldig mange steder har lite blod nå. Det er helt klart en krise!

  Hvem kan gi blod?

  Hovedregelen er at alle friske mennesker mellom 18 og 60 år kan melde seg som blodgivere og eventuelt gi blod til fylte 70 år.

  Du må ha norsk personnummer og må beherske norsk. Dette betyr at du må forstå spørsmålene på "Spørreskjema for blodgivere", og må kunne føre en samtale rundt disse. Grunnet fare for misforståelser kan vi dessverre ikke akseptere tolk i denne sammenheng.

  Om blodgivningen:

  Ved hver givning donerer du 450 ml blod, og det blir benyttet kun sterilt engangsutstyr.

  Samtidig med blodgivningen blir det tatt prøver til hemoglobin, smittetester og kontrolltyping på ABO og Rh. Prøvene sendes til laboratorieundersøkelse og blodposen sendes til produksjonslaboratoriet for komponentfremstilling.

  Blodbanken har nederste referanseområde for Hb (hemoglobin) på 12,5 g/dl for kvinner og 13,5 g/dl for menn.

  Selve blodgivningen tar ca 10 min, men du må også hvile 10 min i etterkant. Det blir servert gratis rundstykker mellom kl. 10.30 og 12.30.

  Du vil få med deg anbefalt dosering av jerntabletter etter hver blodgivning og det er viktig at du spiser disse.

  Før du gir blod:

  Det er alltid viktig at du spiser og drikker før du gir blod. Når du kommer til blodbanken anbefaler vi derfor at du drikker en 1/2 liter mineralvann i løpet av blodgivningen.

  Det er viktig at du føler deg frisk og opplagt når du kommer for å gi blod.

  Kontrollen ved en blodgivning er imidlertid ingen fullstendig helsesjekk, så dersom du pleier å gå til lege for kontroll av helsen din, bør du fortsette med det.

  Etter du har gitt blod:

  Etter en blodgivning bør du ikke utsette deg for hard fysisk belastning. Det bør gå minst 12 timer etter en blodgivning før du vender tilbake til virksomhet som kan sette deg selv og andre i fare. Dette gjelder bl.a. buss- og togførere, kranførere, flygere, folk som ferdes på stiger og stillaser, dykkere, røykdykkere og fjellklatrere.

  Dersom du føler deg svimmel og uvel, må du straks legge deg ned, eller sette deg ned med hodet mellom knærne. Hvis du opplever en slik episode etter en blodgivning, vil vi gjerne høre om dette.

  #rodekors #giblod.no #hverdag #reddliv #mamma #mammablogg #livet

 • 08.10.2015 kl.21:22
 • Blogg
 • 11 kommentarer
 • Må man være så forbanna sexy da?!

  • 08.10.2015 kl.17:47

  Helt siden jeg fikk hofter, og mer kvinnelige former har jeg vært misfornøyd med kroppen min.

  Jeg hatet det "å bli voksen" og følte meg feit og stygg. Jeg vet nå at jeg var ingen av delene. Nå, nesten 20 år senere.

  Jeg kom tidlig i puberteten og var lenge flau. Alltid vært opptatt av å ikke legge på meg. Holdt på med slanking av og på i alle de år. Ikke noe alvorlig, men nok til at det tok mye glede og tid fra meg. Dårlig samvittighet hvis man forsynte seg en ekstra gang, eller tok en kakebit i et selskap.

  Nå, er jeg voksen, og har bært frem to friske, fantastiske barn, ammet de. Kroppen min har skapt liv, bæret frem og overført næring. Ikke bare en, men to ganger.

  Jeg er fascinert over hva kvinnekroppen faktisk kan få til, hva vi tåler og hvor sterke vi kvinner faktisk er! Kunne en mann gjort det samme?! Det ville i så fall fått fatale konsekvenser for enkelte lemmer på en mannekropp.

  Men hvorfor ligger ikke fokuset der? Istede for at kvinner skal være så jævlig vakre, sexy, sensuelle og hotte?! Vi kvinner har et enormt press på oss, for å se såååå bra ut, være tiltrekkende og sjarmerende og yndige. Det er ingen som sier ; "sjekk , han mannen hadde skikkelig flotte former" eller " ååå, se på han a, han hadde nydelig hår"!

  Men vi skal ha glatt hud, lange vipper, store lepper, runde pupper, faste rumper, flott hår, stram mage, hvite tenner, velstelte negler, nybarberte legger og voksede "I dont know what" , lakkerte tånegler, høye kinnbein og velformede øyenbryn!

  Hvem setter disse standardene? Er det oss kvinner selv? Er det media?

  Er det noe vi har fått for oss??

  Jeg vet ikke.

  Men jeg har ikke tid for å dra å få noen til å nappe mine bryn, vokse mine legger og venusberg, sette på 3D effekt vipper, eller ligge i solarium.

  Jeg har barn.

  Men jeg kan barbere meg, dusjer daglig opptil 2 ganger, vasker håret, sminker meg, vippene mine er lange nok fra før- trener, gjør squats og er aktiv.

  Jeg er en helt vanlig kvinne på snart

  32 år, tobarnsmor, i full jobb, og får til det jeg vil få til (innenfor realistiske grenser) og etter maaaaaange år med misnøye over egen kropp, har jeg endelig begynt å klare å være fornøyd med meg selv, stolt at den kroppen jeg har. Det er nok for meg at min kjære synes jeg er vakker.

  Er du komfertabel i ditt "eget skinn" ? Hva synes du om at vi kvinner skal være så esetiske?

  #kropp #helse #kroppspress #skjønnhet #mamma #mammablogger #bloggmag.no #blogglisten.no #hverdagskvinnen

 • 08.10.2015 kl.17:47
 • Blogg
 • 23 kommentarer
 • På tide med barnearbeid!

  • 08.10.2015 kl.10:54

  Jeg er helt for barnearbeid! Jeg synes de små absolutt skal kunne bidra litt fra ung alder. Jeg mener og tror at de barr har godt av det. Nå snkler jeg ikke om den fæle typen barnearbeid- men litt hjelp i heimen er bra!

  Jeg har to gutter som jeg ønsker at skal vokse opp til å bli flotte, unge og hjelpsomme menn!

  Det er på tide å sette de i gang litt, de kan få noen enkle oppgaver og lære seg å hjelpe til!

  Det kan være lurt å la barna få lov til å hjelpe til hjemme. På den måten forbereder vi barna på voksenlivet samtidig som det skaper mestringsfølelse.

  Barn vil gjerne være med på alt vi foreldre gjør, og ofte er det oss voksne som sette en stopper for hva de får hjelpe til med.

  Men tar du barna med i det daglige arbeidet, kan du ende opp med svært gode hjelpere. Ta meg som et eksempel; min eldste hjelper med glede til å "parre sokker" - noe jeg HATER! Jeg blir like fortvilet hver gang sokkene kommer ensomme ut av tørketrommelen, selv om de kom sammen inn!!

  Når skal involvere barnet i arbeid, må vi alltid starte med samarbeid. Få gjerne barnet til å komme med forslag på ting de kan og vil gjøre selv, og så kan vi voksne si litt om hva vi forventer.

  Det er viktig at barnet faktisk får oppgaver han eller hun mestrer, og det på et tidspunkt da de voksne har tid til å la barnet fullføre selv.

  Det er godt for barna å føle at de er en viktig del av fellesskapet, og de lærer ting som samfunnet senere vil sette pris på. Det at man rydder opp etter seg og tilbyr seg å hjelpe, er egenskaper de fleste setter pris på, og det er viktig at dette starter i barndommen- mener jeg hvertfall.

  Den sosiale kompetansen du er med på å gi barna ved å la dem hjelpe til, er også viktig for hvordan han eller hun vil bli oppfattet videre i livet.

  Et barn som ikke mestrer den sosiale kompetansen oppleves av andre som uhøflig, og dette kan skape hindringer for eksempel i forhold til vennskap og relasjoner.

  Mestrer man det fortsatt ikke som voksen, vil man gjerne bli beskrevet som en person med litt korte antenner.

  For det er jo faktisk en del ting det forventes at større barn, ungdom og voksne skal få til.

  Man skal kunne lage enkel mat, dekke bordet, rydde opp etter seg, sette på en vaskemaskin, ha en viss forståelse for hygiene og betale regningene sine.

  Det forventes også at man forstår hvor maten kommer fra.

  Jeg mener at ved å la barnet hjelpe til hjemme innimellom, skaper man også en større fellesskapsfølelse, og man gir barnet innflytelse over eget liv og egen hverdag.

  Hvis man som foreldre er bevisste på dette tidlig, vil man få barn som er vant til å hjelpe til og dermed kunne unngå mas og krangling senere.

  Det er nemlig vi voksne som er barnas forbilder i ganske mange år.

  Det å få med barna på det felles arbeidet i familien, bør gå ganske greit hvis oppgavene passer til alderen, og du er fornøyd med de oppgavene han eller hun utfører. Det kan også være lurt å gjøre oppgavene sammen i stedet for å gjøre det til barnets plikter.

  Pass dessuten på at pliktene blir lystbetonte slik at barnet får positive assosiasjoner til det å hjelpe til

  Husk også å takke for hjelpen. For selv om barnet skal lære at det er en selvfølge at alle i en familie bidrar, er det alltid hyggelig å få en takk og positive tilbakemeldinger! Det synes vi voksne også!

  Gutta mine liker å hjelpe til med å dekke på bordet, lage mat, bake, brette håndklær og kluter og som sagt : parre sokker! Innmimellom krangler de om hvem sin tur det er til å hente posten!

  Så er det selvfølgelig litt tid til å hoppe i sofaen og andre rampestreker også..

  Dette får barnet igjen for å hjelpe til;

  Selvstendighet

  Bedre selvtillit

  Bedre selvfølelse

  God sosial kompetanse

  Viktig bo- og voksentrening

  Hva synes du om at barna hjelper til hjemme?

  Og fra hvilke alder mener du det er passende å starte?

  Hjelper dine barn til hjemme?

  #foreldreogbarn #livet #hverdagen #mamma #mammablogg #bloggmag.no #samarbeid

 • 08.10.2015 kl.10:54
 • Blogg
 • 36 kommentarer
 • Et folkeeventyr..

  • 08.10.2015 kl.08:56

  Sponset innlegg

  Norvegia osten for meg og min familie er osten over alle oster!

  Den har hedersplassen i kjøleskapet og barna mine vil ikke ha noen annen ost. Her i huset går det en norvegia ost i uken, dvs ca 4 kg norvegia ost pr måned! Den er allsidig og god og rund i smak og kan brukes til absolutt alt! Det er det pålegget det går mest av her i heimen.

  Den er like god på pizza, lasagne, ostesmørbrød, som i salater, omeletter og alene!

  Jeg bruker blandt annet litt revet norvegia ost i lavkarboknekkebrødene mine (i røren) for å få litt ekstra smak!

  Norvegiaosten har satt en standard for oss her hjemme og hos de aller fleste i vårt langstrakte land, for hvordan ordentlig gulost skal smake. Den kan vel kalles en folkefavoritt.

  Det handler om det lille magiske øyeblikket ved frokostbordet, i matpakken, fredagspizzaen eller rett og slett kveldsmaten.

  Norvegia er et folkeeventyr!

  Se den reklamesnutten til Tine Norvegia nedenfor.

  #tine #norvegia #hverdagsgleder #hverdagsmatpakken #ost #livet #sponsetinnlegg #bloggmag.no #kosthold

 • 08.10.2015 kl.08:56
 • Blogg
 • 13 kommentarer
 • Han prompa!!!

  • 07.10.2015 kl.21:05

  Det begynner å bli ganske sent på kvelden, hvertfall for mine! De har ligget og ropt på meg om alt mulig rart og nå skriver jeg i ren frustrasjon, i håp om at det skal redde meg fra et "sammenbrudd". I kveld er de noen skikkelige tullefanter, og jeg har fått nok.

  Jeg er skikkelig trøtt i øynene, sliten i kroppen og er veldig klar for å slenge bena på sofaen!

  De roper alt mulig rart;

  "Mamma, jeg er tørst" (den klassiske og tidløse)

  "Mamma, er det fri fra barnehagen i morgen? ( eh.. nei lille venn)

  "Mamma , finnes det spøkelser?"

  "Mamma, A... Prompa!!! " (altså storebror)

  "Mamma, hvor mange dager er det til lørdag?"

  "Mamma, kan du lukke opp døren litt til?"

  Herregud, så slitsomt. Og de gangene de bare tuller på kvelden- kan du banne på er en dag hvor jeg virkelig er sliten!

  Papsen er ikke hjemme akkurat nå heller so it's on me! Han har heldigvis lagd middag OG vasket opp og "shinet" kjøkkenet etter middag.

  De pleier som regel aldri å tulle slik på kveldene, i hvert fall er det sjelden.

  Men det blir vel stille innpå der til slutt!

  Nå skal jeg sette meg ned å se en episode av Orphan black!!

  Hva skal du i kveld? Har du hatt en fin dag?

 • 07.10.2015 kl.21:05
 • Blogg
 • 24 kommentarer
 • Pakke i posten!!!

  • 07.10.2015 kl.16:57

  Inneholder annonselinker

  Endelig fikk jeg sms fra posten om at pakken er klar til henting!! Forrige uke vant jeg nemlig et gavekort fra Pomp de lux på denne fine bloggen her !

  Det var stor stas og jeg bestilte masse fint! Det er utrolig mye du får til 1500kr og klærne virker veldig slitesterke og av god kvalitet! Det var vanskelig å velge, siden de hadde såååååå mye fint der!

  Du kan jo gå inn å ta en titt selv, på de fine klærne. Ikke var et dyrt heller!

  Gå inn på nettsiden her .

  Nå er det tid for middag, som min kjære lager! (Lucky me, again)!!

  Hva skal dere ha til middag da?

  #pompdelux #barneklær #mote #kvalitet #hverdag #mammablogg #mamma #bloggmag.no #femhjerter.blogg.no

 • 07.10.2015 kl.16:57
 • Blogg
 • 25 kommentarer
 • Orphan black? Hot or not?!

  • 07.10.2015 kl.14:52

  En god kollega snakker om en serie hin har sett på Netflix! Orphan black! Er det noen som har sett denne serien? Slik hun omtalte den, fikk jeg lyst å løpe hjem å starte med en gang- men så fortalte hun at det er Science fiction! Det er jeg ikke så begeistret for egentlig.

  Har dere sett denne?

  Anbefales det i så fall å se den?

  Takknemlig for tilbakemelding!!

 • 07.10.2015 kl.14:52
 • Blogg
 • 16 kommentarer
 • Ville du delt puppen din med andre?

  • 07.10.2015 kl.12:42

  Jeg personlig ville nok aldri kunne ammet andres barn, og i hvertfall ikke latt noen amme mitt. Det er mulig jeg har en sær instilling til dette, og jeg leser at 7/ 10 ville ammet andres barn. Jeg er altså ikke en av disse.

  Det er noe veldig personlig og nært ved det å amme sitt eget barn.

  Ammingen knytter mor og barn tettere sammen, og i tillegg er det en ren fysisk binding mellom dem.

  Barnet opplever sin mor med alle sine fem sanser; og føler seg elsket, trygg og rolig i tillegg til å få stillet sulten. Moren vil føle en tett tilknytning til barnet som hun ammer.

  På grunn av hormoner som utløses under ammingen, vil moren føle seg roligere under og etter ammingen. Kroppen hennes kommer seg raskere etter fødselen; det får livmoren til å raskere trekke seg sammen til vanlig størrelse, samt at amming gir en generell følelse av velvære for mor. Barnet roes også, og faller raskere i søvn på grunn av beroligende stoffer i melken.

  Både kroppskontakten og nærheten er emosjonelt viktig for både barn og mor.

  Det er av følelsesmessige årsaker at jeg ville hatt store problemer med kryssamming. Samt at kosthold og sykdommer spiller inn.

  Jeg er fullstendig klar over at det er større og flere gode argumenter for å ammme andres barn enn å ikke gjøre det. Og i mange andre land er det nødvendig, og det har reddet mange liv.

  Men ut i fra at jeg må forholde meg til at jeg bor i Norge og er ved god helse, så så er min innstilling slik.

  Hva mener du om kryssamming? Ville du latt andre amme ditt barn?

  Kjenner du noen som har vært med på kryssamming?

  #amme #kryssamming #helse #mor #barn #familie

 • 07.10.2015 kl.12:42
 • Blogg
 • 16 kommentarer
 • Finnes varig kjærlighet?

  • 06.10.2015 kl.20:11

  Jeg har troen på at god, varig kjærlighet finnes. Men vi blir gjerne mest opptatt av det vi er redd for – at den ikke skal vare. Når du leser om skilsmissestatistikk og ser venner gå fra hverandre er det lett å glemme at mange forhold faktisk fungerer godt og varer lenge. Du vet sikkert om gamle ektepar som har holdt sammen hele livet.

  Det er mange ting som kan ødelegge et godt kjærlighetsforhold. Økonomiske problemer, utroskap, dårlig kommunikasjon, sjalusi og hverdagsslit gjør det vanskelig å holde sammen. Når par likevel klarer det tror jeg dette ofte skyldes at de vet at kjærligheten krever en del arbeid, og at det er normalt å ha gode og dårlige perioder i forholdet.

  Håpet for kjærligheten ligger i din egen vilje og evne til å tåle svingninger, kommunisere mye og godt, og ikke minst være innstilt på å yte en del selv. I kjærligheten får du lite gratis, men desto mer igjen.

  Invester i parforholdet ditt med positive ord og handlinger! Begynn å lete etter de positive tingene fremfor de negative, for negative tanker har en tendens til å forsure forholdet veldig fort. Går man og leter etter feil ved partneren, så vil du finne dem!

  Vær den første til å gjøre noe godt for partneren, og ikke vær stolt. Hvis man klarer å glede partneren, får man noe positivt tilbake.

  Tips til et godt parforhold:

  Skriv gjerne ned alt det positive om partneren din, og les hver kveld.

  Invester i den viktigste partneren i ditt liv. Som i aksjemarkedet bør du investere når det er på bunn. Si til partneren at han/hun er det vakreste som finnes når ting er vanskelig. Språk påvirker tankene.

  Ta en pause når du er sint. Når adrenalinet går inn, går vettet ut. Gå heller en tur og sett av tid til å prate om ting når dere har roet dere. Ha kranglefrie friområder.

  Snakk jeg-språk. Angrep fører alltid til motangrep. Snakk heller for deg selv, og forklar hvorfor du føler og reagerer som du gjør.

  Ha idémyldring for å finne ting dere begge liker. Sett opp en liste over kortsiktige ting dere vil gjøre i nærmeste framtid: Kaffe på sengen, kino eller noe dere begge setter pris på.

  Kilde: Psykolog Odd Haugstad

  #parforhold #mamma #mammablogg #kjærlighet #familie #livet #hverdag #bloggmag.no #blogglisten.no

 • 06.10.2015 kl.20:11
 • Blogg
 • 24 kommentarer
 • Halloween? Hot or not?

  • 06.10.2015 kl.13:34

  Det er ikke mange ukene til den årlige halloween- feberen så alle ungene er helt gale etter!

  Før syntes jeg det var teit, men etter hvert fikk barna med seg dette og de ELSKER det! Da blir vi jo nødt til å bli med på dette, for deres skyld!

  De synes det er gøy å kle seg ut, og gå fra dør til dør og få godteri- når det er mørkt! Skjære ut gresskar, pynte litt hjemme og kjøpe "skummelt godteri"

  Det er et pengesug uten like, man skal ha kostymer, kjøpe godterier, noen tar helt av og har røykmaskiner utenfor og har dekket hele huset eller inngangspartiet med spindelvev ( som man for kjøpt på Nille ) men kan kan også gjøre det rimeligere.

  Hva er egentlig Halloween?

  Halloween er en overgangsfest mellom sommer og vinter. Et velkommen til vinteren og et farvel til sommeren. Sommeren går i vinterdvale og fortjener en takk med ønsker om en fruktbar gjenkomst. Altså en urgammel takksigelsesfest. I eldre norrøn tradisjon og keltisk folketro er Halloween en nyttårsmarkering.

  Hvorfor heter det Halloween?

  Fordi det er kvelden før allehelgensdag, All Hallows Day. Tidligere var dette den 1. november, men er i dag flyttet til første søndag i november (2. november i år). Allehelgensdag er en minnedag for avdøde slektninger og venner, og den markeres med lys, blomster og ettertanke på kirkegårdene i landet. Reformasjonsdagen 31. oktober er den religiøse konkurrenten til Halloween.

  Hvorfor kler vi oss ut på Halloween?

  Halloween har alltid hatt et karnevalpreg – og på denne kvelden er det dødens kostymer som gjelder. Slik som zombier, skjeletter, død brud, demonmasker og lignende.

  Det er gøy å gjøre litt stas ut av det da! Uten å overdrive!

  Feirer dere Halloween?

  Hva synes du om denne tradisjonen?

  #halloween #mamma #mammablogg #ide #inspirasjon #bloggmag.no #blogglisten.no #oktober #familie #barna #hverdag

 • 06.10.2015 kl.13:34
 • Blogg
 • 41 kommentarer
 • Løpehjul stoppet for i dag

  • 05.10.2015 kl.23:21

  God natt alle fininger!! Sov godt!

 • 05.10.2015 kl.23:21
 • Blogg
 • 21 kommentarer
 • Husvask avler sex?

  • 05.10.2015 kl.21:43

  Det er vel ikke til å legge under teppet at vi kvinner står for brorparten av husarbeid og husvask, klesvask og bretting av tøy... samt ting som har med barna å gjøre, skolearbeid, foreldremøter, "playdates" og annet!

  Her i huset har jeg hvert fall vært den som har stått opp tidlig med barna i helger og ferier fordi jeg har tenkt "han jobber jo så hardt- la han nå sove litt lenger når han endelig har mulighet"!!

  Det er jeg som står for planlegging av måltider, altivitetet i helgene, arrangering av barnebursdager og besøksgrupper på skolen.

  Skifting av sengetøy, vasking av sengetøy, kjøleskap, avriming og vasking av vinduer.. Er det fordi det bare er meg som ser at det trengs? Jeg velger å tro at det er sånn!

  Men i det siste har han uoppfordret bidratt med alt på alle plan! Gjør ting, og det uten å ha fått beskjed om det!

  Som for i dag for eksempel; kommer jeg hjem til nyvasket hus!! Polert kjøkken, støvtørket og ryddet! Putene var dandert pent i sofaen, teppene sammenbrettet og lå i en haug, dusjkabinettet skinte mot meg idet jeg kom inn på badet og til og med selve toalettet var vasket!

  Jeg vet, det høres overdrevent ut- men det er faktisk sant!

  Jeg var helt sjokkert! Jeg spør "skal vi ha visning" da jeg kom inn døren- det var virkelig helt strøkent! Til og med barna strategisk plassert, som om "se og hør" skulle komme å ha en "hjemme hos" spalte her!! Wow!!

  Dette lover godt!!

  Han har nok sett hvordan det siste året har tatt på, hvor sliten jeg har vært- helt på gråten når jeg står og fyller opp vaskebøtten med varmt vann og krystsllsåpe med furunålslukt!

  Men er det helt uten baktanker ? Er det faktisk sant som han sier, at han vil bare hjelpe?!

  Jeg har lest at mennene som tok del i husarbeid som rengjøring og klesvak, samt tok hånd om barna, fikk mer sex enn de som ikke engasjerte seg.

  Og her har vi det vet du! Når mannen slår på stortromma, så må vel kona "bjuda på"?

  Det kommer fram at kvinner er mer seksuelt tiltrukket av partnerne sine når de gjør husarbeid og passer barna.

  I følge undersøkelser er kvinner med menn som deltar i hjemmet mer trofaste.

  Så dette er jo en ren vinn-vinn situasjon!! Jeg har fått meg vaskehjelp og han får mer "oppmerksomhet"

  I like it!!

  Hvordan står det til med "mannevasken" hjemme hos dere?

  Blir du mer tiltrukket når du ser din mann med vaskekosten og nalen?

  #mammablogg #hjem #forhold #helse #kjærligjet #bloggmag.no #blogglisten.no #hverdag #husvask

 • 05.10.2015 kl.21:43
 • Blogg
 • 21 kommentarer
 • Ikke ta livet av ditt barn!

  • 05.10.2015 kl.18:55

  Er det en ting som får det til å vrenge seg inni meg, er det folk som tetter igjen vogna med tepper for at barnet skal sovne!

  Det er en mulighet for en viss CO2opphopning. Dette sammen med varme og forkjølelse er risikofaktorer som kan forsterke hverandre, og det kan trigge krybbedød!

  Ved å dekke helt til vognåpningen, blir det svært tett på grunn av økt mengde av CO2, det vil si at den samme luften sirkulerer rundt inne i vogna fordi den gamle luften ikke slipper ut, dermed kommer ikke ny luft inn. Det å puste inn for store mengder av CO2 kan gi opphopning av gassen i blodet, en tilstand kalt hyperkapni eller CO2-narkose.»

  «Dette kan føre til at blodets surhetsgrad (pH) synker, noe som igjen kan føre til redusert bevissthet, hjerterytmeforstyrrelser og død.»

  Spedbarn har umoden pusteregulering fram til de er to-tre måneder gamle. For tidlig fødte kan ha det hele det første leveåret. Får de vanskeligheter med å puste, reagerer de med å holde pusten, det som kalles dykkerefleksen.

  De fleste er redde for at barnet skal fryse. Men et barn som fryser, sier alltid ifra. Et barn som blir for varmt, blir sløvt og stille. Det er rett og slett farlig. Overoppheting kan føre til at barnet sovner inn, altså krybbedød.

  Direkte livsfarlig for barnet, advarer Helsedirektoratet og Landsforeningen for for tidlig barnedød. Teppetrenden fører til dårlig sovemiljø for barnet.

  Helsedirektoratet anbefaler advarer mot å dekke til vognen med tykke og tette tepper.

  Så vær så snill! Hvis du ser noen som dekker slik, si fra!!

  #mamma #mammablogg #sikkerhet #barn #helse #bloggmag.no #blogglisten.no

 • 05.10.2015 kl.18:55
 • Blogg
 • 10 kommentarer
 • Lavkarbo on the go!!

  • 05.10.2015 kl.15:57

  Reklame

  På vei hjem fra jobb holdte jeg virkelig på å dø! Ble akutt sulten og måtte ha noe, raskt! Det er ikke så lett å finne noe raskt når man går på lavkarbo! Men jeg fikk rasket med meg en cottage cheese fra Tine 14-serien! Alle de ulike typene er veldig gode på smak og har akseptablet lavt karbohydratinnhold i seg.

  Obs! Cottage cheese er proteinrik, som del av et sunt kosthold ! Bidrar til muskelvekst og en normal beinhelse!

  Man blir sånn passe mett av disse og da holder jeg akkurat til middagen!

  Og det er bra! Hvem vil vel ha en sur og underernært mor/ kone hjem?!

  #lavkarbo #tine14 #cottagecheese #kosthold #tine #bloggmag.no #blogglisten.no #sunt

 • 05.10.2015 kl.15:57
 • Blogg
 • 12 kommentarer
 • Drømmer om ferie!

  • 05.10.2015 kl.15:25

  Skrevet i samarbeid med rabble.no//

  Høsten er i full anmasj og det kjennes! Jeg ELSKER høsten og synes det er godt med mye frisk luft og masse fine farger ute i naturen.

  Men det å vite at man går en lang og mørk vinter i møte, gjør at jeg dagdrømmer litt om sydligere reisemål!

  En hvit sandstrand er vel ikke å forrakte.

  Tenk å ligge her med favorittdrinken og en god bok.

  Eller en bytur til min drømmedestinasjon; Roma!!

  Nå kan du planlegge din drømmereise til gode rabatter på hoteller og flybilletter, rabattkoder finner du her !

  Rabble.no er en nettside som har samlet opp mengder med rabattkoder og gode kampanjer, nettopp for at du skal spare litt på reisen!

  Gode reisemål kan bestilles her , her og her til gode kampanjer og rabatter.

  #rabatter #kampanjer #rabattkoder #rabble.no #reise #drømmereise #ferie #familie

 • 05.10.2015 kl.15:25
 • Rabble
 • 7 kommentarer
 • Mandag morgen -blues!

  • 05.10.2015 kl.07:18

  God morgen alle skjønninger!

  Sitter sånn halvvåken på en trikk, vet så vidt hvor jeg er. Øynene er tunge og kroppen er helt skjelven, fortsatt etter å ha våknet i sjokk 05.30! Heller på meg kaffe ( hjelper ikke på skjelvingene) og løpet ut døren! Puh!

  Kom på i går kveld ( sent ) at håret måtte vaskes! Det måtte virkelig vaskes! Jeg har veldig tykt hår, så det tørker ikke sån over natten (bokstavelig talt) jeg filk fønet det litt før jeg gikk å la meg , med et lite håndhåndkle på puten.

  Ja for du vet hvordan håret blir når du sover med det, litt halvfuktig.. Den sveisen! Det er i alle fall rent!

  Helgsvis snart fremme på jobben nå, har en digg kvarg som venter på meg i kjøleskapet på jobben, en ny kaffekopp skyldes ned og vipps så er dagen i gang, på ordentlig!

  Det er så godt å kjenne at det er greit å dra på jobb- den enseste kvalmen og angsten jeg kjenner ankurat nå er : kvalmen pgs styrtsult og angst for å ikke nå frem til jobben før jeg faller om på fortauet! Men jeg satser på at det går fint!!

  Hva skal du i dag på denne fine mandag morgen?

  Har du hatt en god helg?

  Hva kunne du tenke deg at fremtidige innlegg skal handle om?

  Ha en super dag vakre menneske!!

  #mandagmorgen #nyuke #hverdag #stress #mammablogg #helse #livet #bloggmag.no #blogglisten.no

 • 05.10.2015 kl.07:18
 • Blogg
 • 10 kommentarer
 • Dypt inni meg...

  • 04.10.2015 kl.20:48

  Jeg kjenner noe stort og hardt som fyller meg helt opp! Jeg blir varm og skjelven, og det prikker foran øynene...

  Jeg kjenner at kroppen ikke klarer å holde seg kontrollert..

  Klumpen i brystet, angsten i sjelen- det tar på, så til de grader. Men som dere vet, har jeg mestret den første arbeidsuken på lenge! Og det er godt!

  Det er søndag igjen, men jeg har ikke den anspentheten i meg, av tanken på en ny uke.

  Jeg sendte far i huset avgårde meg barna i dag, på bondegård! Jeg tror det er deres første tur alene på bondegård , på 8 år, altså da vi fikk barn. Jeg har aldri villet gå glipp av noen ting, ville ikke miste et sekund!

  Jeg har alltid vært den moren som har har vært med på alt, bidratt og gjort alt. Hengt i stroppen, helt til den røk! For det gjorde den.. Ikke bare på grunn av "supermamma-forsøkene"mine - det har vært mye annet her i livet som vippet meg over kanten også. Men jeg selv har nok stått for største delen av det hele!

  Jeg var alltid slitt med å si "nei", "stopp" ! Jeg har sett på det som ubehagelig å "avvise". Så jeg har gjort så mye jeg ikke har orket, ikke hatt lyst til eller overskudd til. Men vi gjør det alikevel. Det "flink- pike"syndromet som tar knekken på alle og enhver. Hvorfor skal vi leve opp til alle forventningene som ligger der ute, og "please" alle hele tiden?! Når ber vi noen gang om en dritt tilbake? Jeg føler jeg har gitt og gitt og gitt.... og gitt!

  Jeg tok aldri ALDRI hensyn til meg selv.. til tross for alle de gangene kroppen min prøvde å si fra!

  Noen kaller det en god egenskap- men det kan jeg fortelle deg at det ikke er!

  Hvis jeg ikke har det godt, synker skipet- det skipet jeg prøver å styre inn i den trygge havn. Det ligger noe i uttrykket ;" happy wife, happy life"! Uten oss sterke kvinner, går det ikke. Eller, jo det går vel- sånn akkurat!

  Tenk etter; hvem er bautasteinen hjemme hos deg?! Hvem gjør huset rent og trivelig til helgen? Hvem roper barna på når de har mareritt? Hvem lager den sunne maten som alle spiser? Hvem vasker klærne alle bruker? Hvem er den trygge når barna faller og slår seg? Hvem skal synge godnatt sanger ? Hvem er den milde, kjærlige stemmen barna vil høre rett før de sovner? Ja, jeg kan fortsette men det er ikke nødvendig!

  Kanskje du som leser tenker ; "min mann hjelper til mye" eller "det er ikke så slitsomt å være mamma" - og der er jeg helt enig! Det er ikke så slitsomt! Det som gleder meg mest her i livet, er å få gjøre alle disse tingene og jeg gjør de med den største kjærlighet og omtenksomhet!

  Men når man i tillegg har har det utfordrende inni seg, blir oppgavene straks litt mer vanskelige. Det er tungt nok å tørke seg selv i ræva, om du skjønner hva jeg mener ( pardon my french) hihi!

  Det jeg prøver å si er at jeg ser hele "bildet" klarere nå. Jeg har klart å gi fra meg litt av kontrollen, senke kravene til meg selv, insett at jeg er et menneske - ikke en "mommy-maschine"!

  Vi skal være rausere mot oss selv, gi oss litt plass og litt tid til oss selv! Det er ikke egoistisk det, det er grunnleggende ! Alle har vel hørt om "Maslows behovspyramide"! Der de viktigste, er det fysiske behovet. Behov for tilstrekkelig hvile, søvn og næring.

  Vi må ha det godt selv, elske oss selv - hvis vi skal klare å gi alt. Og det har jeg skjønt nå, virkelig.

  Vi skal ikke være redd for å snakke om at ting kan være tøft iblandt. Det skal ikke være hvernen tabu eller skambelagt!

  Så til alle sammen der ute, ta godt vare på dere selv og vit at dere er fantastiske akuratt slik dere er!

  Har du kjent på disse følelsene? Kjenner du deg litt igjen?

  #mammablogg #mamma #familieliv #bloggmag.no #blogglisten.no #helse #psykiskhelse

 • 04.10.2015 kl.20:48
 • Blogg
 • 35 kommentarer
 • Du vet du er en mamma når..

  • 04.10.2015 kl.15:48

  Når det ser ut som en snegle har gått i sofaen din. Men så er det bare småttingen som er forkjøla...

  Du er på butikken og står og vugger handlevogna, som er tom...

  Du har blitt bæsjet, tisset og kastet opp på. Og du synes det egentlig er helt greit.

  Ungen din kan være full av snørr, tårer, matrester, trass, sinne, gråt og hyl - og likevel være verdens vakreste!

  Du synes der gøy å handle for uken på kiwi, fordi det er så sjelden du gjør det alene..

  Du kommer stressende på jobb - og finner ut at du glemte å ta på deg BH!

  Du har mascara på det ene øyet! Først da ser man hva mascara virkelig kan utrette!

  Du har leverposteifingermerker og nese- og munnmerker på terrassedøra.

  Du alltid må sjekke klærene dine en ekstra gang for gulp og prim-flekker når du går ut av huset.

  Du synes du har sovet lenge en søndagsmorgen - når ungene våkner 07:30.

  Det er viktigere å huske bleier og våtservietter i veska enn sminke og lommebok.

  Når truser (dine) sitter fast i borrelåsen på vinterdressen etter en runde i tørketrommelen- og blir med i barnehagen...

  Du kan ikke bevege deg i huset på dagtid uten å tråkke på minst én liten bil eller legokloss.

  Du har plutselig fått særdeles god fantasi om hvordan man løser ting.

  Du vil på kvelden heller stupe i seng enn å tilbringe "kjærestetid" med mannen (innimellom hvertfall)

  Du ser på barnetv, selv om barna ikke er hjemme..

  #mammablogg #familie #livet #kjærlighet #bloggmag.no #blogglisten.no

 • 04.10.2015 kl.15:48
 • Blogg
 • 26 kommentarer
 • Lavkarbofrokost, sauen shaun og fletter!

  • 04.10.2015 kl.09:08

  God morgen alle flotte !! I dag starter jeg dagen i sofaen under teppet, med mine to gutter. Vi ser på sauen shaun og koser oss. Vi har satt frem kaffe og nydelige muscatdruer til barna og en liten lavkarbo frokost til meg! I dag tok jeg en Frisk kvarg med fersken. Oppi puttet jeg litt finhakket pistasjenøtter og mandler og granateple. Det er lite karbohydrater i granatepler, så det går fint!

  Det var veeeeeldig godt! Anbefales å prøve!

  I dag var vi tenkt oss på bondegård! Det var guttas forslag faktisk, men vi må se an været! Det ser litt grått ut og usikkert for regn! Hvis det starter å regne, har jeg lovet å bake med de! De er så opptatt av den nye kjøkkenmaskinen, og de elsker å trykke på knappene og putte oppi ingridiensene.

  Ellers har jeg lenge tenkt at jeg MÅ lære meg å flette meg selv! Den at jeg ikke har fått det til- og jeg er voksen! Det største problemet er at jeg får så vondt i nakke og skuldre av å holde armene opp hele tiden! Men jeg har såååå lyst å få det til!

  Har dere noen tips til meg når det gjelder å få til en helt enkel flette?

  Hva skal dere gjøre i dag?

  #mammablogg #fletter #lavkarbo #frokost #familie #hverdag #søndag #kosthold

 • 04.10.2015 kl.09:08
 • Blogg
 • 31 kommentarer
 • Ha mer sex!

  • 03.10.2015 kl.23:06

  Sex skal visst ha noen helsefremkallende fordeler! Det er ikke alltid like lett å finne tid eller overskudd, men bør kanskje prioriteres med alle de helsefordelene du ser nedenfor:

  Reduserer stress

  Sex skal føre til både redusert blodtrykk og stress. De som hadde regelmessig sex reagerte bedre under stressfulle situasjoner, sammenlignet med dem som avsto eller var involvert i annen seksuell atferd.

  Sterkere immunforsvar

  Å ha sex en til to ganger i uken, skal ifølge ekspertene føre til at kroppen får høyere nivåer av immunoglobulin A eller IgA. Disse skal beskytte kroppen fra å få forkjølelse og andre infeksjoner, og det er jo gode nyheter.

  Forbrenner kalorier

  Det sies at man forbrenner minst 85 kalorier når man har sex i en halvtime. Det høres kanskje ikke så mye ut, men om du for eksempel har 42-halvtimes økter vil du forbrenne 3570 kalorier, og det er jo litt.

  Bedrer utholdenheten

  Studier viser at de som har sex minst to ganger i uken har halvparten så liten risiko for å få et dødelig hjerteinfarkt, sammenlignet med dem som har sex mindre enn en gang i uken.

  Mer intimitet

  Når man har sex og orgasmer får man økte nivåer av hormonet oksytocin, eller kjærlighetshormonet som det også kalles. Dette skal få deg til å føle deg nærmere din partner.

  Reduserer smerte

  Når oksytocin-nivået går opp, øker endorfinnivået, og eventuelle smerter du har, reduserer. Har du for eksempel hodepine eller PMS plager, skal altså disse bli bedre etter sex, takket være det høye oksytocin nivået.

  Reduserer risikoen for prostatakreft

  Undersøkelser viser at menn som har fem eller flere utløsninger i uken, i 20-årene, reduserer risikoen for prostatakreft.

  Styrker PCV-musklene

  Kvinner som gjør PC-muskeløvelser når de har sex, reduserer ikke bare risikoen for inkontinens, men de får også større nytelse.

  Sover bedre

  Oxytocin, som frigis når du får orgasme, skal også, ifølge undersøkelser, gjøre at du sover bedre. Og en god natt søvn gir deg mange helsefordeler.

 • 03.10.2015 kl.23:06
 • Blogg
 • 14 kommentarer
 • Nok en vakker solnedgang...

  • 03.10.2015 kl.20:05

  Vi var akkurat ferdig med å spise middag, da vi legger merke til lyset ute. Da bestemte vi oss for å gå en tur rundt i området for å få med oss den fantastiske solnedgangen! For tredje dag på rad- har himmelen vært helt rosa!!

  Det er så utrolig vakkert og jeg kjenner meg takknemlig for at jeg har muligheten til å se dette som er så vakkert!

  Når jeg får oppleve noe slikt sammen med mine to barn, kjenner jeg at livet er virkelig vakkert! Tenk om vi alltid kunne tenke slik? At livet er fantastisk!

  Jeg ville dele denne vakre solnedgangen med dere, skjønne lesere! Med ønske om en god lørdagskveld!

  Har dere hatt en like vakker solnedgang der dere er?

  #solnedgang #livet #mamma #mammablogg #friskluft

  Det var også veldig godt å få en tur ut rett etter middag! Maten fikk sunket og jeg ble ikke så trøtt, som jeg pleier å bli etter en sen middag.

 • 03.10.2015 kl.20:05
 • Blogg
 • 18 kommentarer
 • Når jeg ble mor..

  • 03.10.2015 kl.16:39

  Den dagen jeg ble mor, skjedde det store omveltninger i livet mitt- alle positive. Jeg trodde ikke det gikk an å elske et annet menneske, så mye! Mange uvante følelser dukket opp og viten om at livet mitt aldri mer vil bli det samme. Det er artig å mimre tilbake til den tiden før jeg fikk barn. Og så rart at på den tiden forstod jeg ikke verdien av å kunne sove lenge, sitte på do alene, ikke bli mast på,dusje så lenge jeg ville - alene!

  Det skjer en del ting når man blir foreldre:

  Du skjønner hva det er å elske noen ubetinget! Du får en helt ny definisjon på kjærlighet, og den er overveldende!

  Det er kjærlighet ved første blikk. Men at kjærligheten til barnet bare fortsetter å vokse, er nok mange foreldre uforberedte på. Og fortsatt elske dem selv om de ligger som geléklumper på gulvet i matbutikken og hyler. Når mors- og farsinstinktet slår inn, kan man bli forbauset over seg selv – tenk at jeg har sånne krefter i meg!!

  Det er ingenting vi ikke ville gjort for barna våre om det var nødvendig. Barnas behov går foran våre egne – som regel uten at vi en gang ofrer det en tanke. Naturligvis alt med måte.

  Du blir mindre pysete (og mer på noen områder)

  Foreldre er ikke redde for noen ting. I hvert fall tror barna det – en stund. Sannheten er kanskje at du er mye mindre engstelig for ting du syntes var skummelt før – sånn som krypdyr og mørket, og mye mer engstelig for ting som trafikk i nabolaget, kidnappere og trapper barnet kan falle i.

  Du slutter å synes vanlige ting er ekle (så lenge det gjelder dine egne barn)

  Snørr, blod, gulp, bæsj, oppkast, buser .. Joda, det er fortsatt ekkelt, men når de kommer ut av ditt eget avkom, så er det på en måte litt mindre grusomt. Du brekker seg ikke når du tørker treåringen på do, eller når du må vaske hele sengen til småtten midt på natten når det har omgangssyken. Heldigvis – ellers kunne det vært slitsomt å være foreldre…

  Du får et mer avslappet forhold til ditt eget utseende

  Heldigvis er det ikke sånn at alle foreldre lar egen hygiene og klesstil forfalle slik mange vil ha det til. Men mange får et mer avslappet forhold til seg selv. Kanskje blir de også mer komfortable? Én ting er jo tidsaspektet – man har rett og slett ikke like god tid til å pynte seg i hverdagen. Og man kler seg gjerne også mer praktisk. En annen er at mange får en økt respekt for egen kropp etter å ha sett hva den er i stand til.

  Du husker ikke hva privatliv var (eller har i hvert fall tøyd intimgrensene)

  Gå på do alene? Lukke døren når du dusjer? Bare dere to i dobbeltsengen? Hvorfor var det så viktig for meg før? Joda, det er deilig å få være litt i fred, men det er ikke lenger sånn at du får angst med tanke på at noen ser deg tisse. Faktisk er du heller glad for at barnet gikk med på å sitte ved føttene dine og se i en bok i stedet for å sitte på fanget ditt mens du gjorde ditt fornødne.

  Du klarer deg godt på forbausende lite søvn

  Noen barn sover rundt med én gang, andre bruker flere år på det. Og så er det jo dette med A- og B-mennesker da. Foreldre er gjerne B-mennesker og legger seg sent, men har barn som er A-mennesker og våkner tidlig. Resultatet? Fem timer søvn. Og overraskende nok klarer du å fungere, som regel..

  Du husker utrolig godt.

  Hva figurene på barne-tv heter? Teksten på barnesangen? Verset fra barnets favorittfilm? Joda – det sitter som støpt fast i hjernen. I så stor grad at når du synger i dusjen eller i bilen, så er risikoen stor for at det er Pippi eller Kaptein Sabeltann du synger på… Men hvor du gjorde av nøklene eller lommeboken?

  Du får superkrefter (lydløs og usynlig)

  Bare foreldre kan snike seg lydløst bort fra barnets sengekant og ut av rommet – selv med hindringer som bråkete leker på gulvet og minimalt med lys (for barnet får ikke sove med mindre det er HELT mørkt i rommet). De klarer også å smugspise godteri centimetre fra barnet – uten å bli oppdaget.

  Du snakker om hva andre gjør på toalettet (fortrinnsvis barnet)

  Mange tror at de aldri vil komme dit hen at de diskuterer bæsj med andre. Så får de barn. Det begynner tidlig – har babyen nok bæsjebleier, er det riktig konsistens, farge, lukt osv. Etter hvert blir det snakk om bleieslutt og uhell i barnehagen. Og man bekymrer seg om barnet ikke har regelmessig avføring, eller hvis bæsjen er for fast eller løs.

  Du spiser sunnere og har tydeligere måltidsrytme

  Måltider blir ofte viktigere når man skal lage mat til en hel familie. Mange blir også mer bevisste på kostholdet. Man er jo ikke lenger bare sin egen herre, men skal sørge for at barnet får alt det trenger av vitaminer, proteiner osv. Fiskemåltider, økologiske matvarer, faste tidspunkter for måltider, variasjon, sunt… Når barnet spiser sunt, gjør jo foreldrene det også. Vinn-vinn-situasjon!

  Man kan også bli vanvittig sint innimellom- når man blir testet med barnas utrolige utholdenhet når det gjelder å mase seg til ting osv..

  Vi får virkelig testet ut hele spekteret av følelser!

  Men oppi det hele; jeg kunne ikke levd en dag uten mine barn!

  #foreldre #famile #barna #kjærlighet #livet #hverdag #helg #mamma #mammablogg

 • 03.10.2015 kl.16:39
 • Blogg
 • 16 kommentarer
 • Jeg vant jeg vant!

  • 03.10.2015 kl.09:09

  God morgen alle fininger! Nå er det lørdag og det var nydelig å sove til vi våknet av oss selv. Minstemann hadde et forferdelig mareritt i natt og hylte og skrek, så jeg har siste halvdel av natten ligget sammen med han , nederst i køyesengen.

  Men nå er det nrksuper og kaffe, med guttene i sofaen! Vi koser oss med pledd over oss!

  I går kveld fikk jeg en utrolig koselig mail fra Femhjerter.blogg.no , om at jeg hadde vunnet et gavekort til en verdi av 1500kr , fra Pompdelux ! Gjett om jeg ble glad!! Jeg har allerede bestilt klær til gutta og er superspent på når det kommer i posten!

  Ellers i dag så skal vi bare kose oss og slappe av! Vi har altså ingen planer foreløpig!

  Hva skal du gjøre i dag?

  Ha en herlig lørdag alle sammen!!

  #pompdelux #lørdag #hverdag #helg #familie #mammablogg #

 • 03.10.2015 kl.09:09
 • Blogg
 • 9 kommentarer
 • I want that ass!

  • 02.10.2015 kl.20:59

  For noen uker siden snakket jeg så varmt om noen gode øvelser som skulle være svært effektivt på stump!

  Jeg var hekta på squat challenge og hadde startet og var godt i gang.

  Men plutselelig en dag glemte jeg det og så vipps var hele challenge over!

  Jeg har strammet inn på lavkarboen nå etter sommeren, og jeg har bestemt meg for at jeg skal spise sunt og trene og jeg SKAL stramme inn på både rumpe og lår! Så, jeg starter igjen! Jeg begynner med squat challenge for meg selv! Jeg begynner nå- i kveld! Jeg har alene tid her hjemme nå og har tenkt mye på helse og kosthold og lest mange artikler om gode treningsøvelser!

  Leser at squat er en god øvelse! Så nå braker det løs! Jeg prøver igjen! Skal søren ikke gi meg!

  Legger ved dette skriver om the 30 day squat challenge nedenfor:

  The 30 Day Squat Challenge, er en glimrende måte å forme gode treningsvaner om det er lenge siden du har trent regelmessig. Programmet er så enkelt og lite komplisert er sjansen for at du dropper en økt er minimal. Terskelen for å gjennomføre en eneste øvelse på stuegulvet hjemme, er langt mindre enn å pakke en bag med treningstøy, kjøre hele veien til treningsstudioet for deretter å utføre x-antall kompliserte øvelser.

  Når det er sagt, at programmet er enkelt betyr ikke at det ikke er slitsomt! Progresjonen er bratt, og du starter med 50 repetisjoner allerede på dag 1. Du kan regne med å bli veldig stiv og støl de første dagene. Du kommer fort til å forstå hvorfor ordet «challenge» (utfordring) er en del av navnet…

  Knebøy er en fantastisk øvelse, som trener mange av de største muskelgruppene i kroppen din. I tillegg til å primært styrke og forme lår og rumpe, aktiveres også mage og rygg i stor grad. Du får bedre balanse og sterkere kjermuskulatur. Siden øvelsen aktiverer så store muskelgrupper, forbrennes også svært mange kalorier mens du trener.

  Regler!

  Repetisjonene skal gjøres sammenhengende uten pause. Men! Det er helt ok å ta en kjapp pause om du blir veldig sliten.

  Hviledag hver fjerde dag

  #squats #helse #trene #mammablogg #lavkarbo #kosthold

 • 02.10.2015 kl.20:59
 • Blogg
 • 22 kommentarer
 • Hva gjør en mamma når hun er hjemme alene..?

  • 02.10.2015 kl.17:58

  Det er utrolig sjelden jeg er hjemme alene en fredag ettermiddag! Kan faktisk ikke huske sist!! Far i huset tok med seg begge guttene til en venn som de skulle hjelpe å skru sammen noen møbler med og spise middag sammen og slikt.

  Her sitter jeg, mutters alene.. Men jeg furter ikke av den grunn!!!

  Jeg vinker guttene mine farvel i det de setter seg i bilen og jeg ser Leaf'en triller lydløst fra gårdsplassen. Jeg lukker og låser døren og er helt alene. ENDELIG! Jeg kjenner et snev av dårlig samvittighet for å nyte dette øyeblikket, men børster det raskt av meg!

  Hva gjør en mamma egentlig når hun er alene hjemme?

  Jeg starter med en rask fredagsvask. Huset blir rent og pent.

  Jeg tar en deilig og varm dusj! Såper meg sakte inn, bodyscrub, vasker og kurer håret, ansiktsmaske og barbering. Til og med klippe negler og tar fotpeeling og filing- som jeg så sjelden rekker.

  Lese litt blogger.

  Nyte det å kunne sitte på toalettet alene, uten å holde fast i dørhåndtaket, slik at ingen slipper inn der jeg sitter i minst flatterende stilling med bulsene på knærene, og ja vi kvinner gjør jo også det, ikke sant? Det å føre en samtale men man sitter og gjør sitt fornødne er IKKE gøy!

  Napper øyebryn og smører meg inni deilig bodylotion.

  På med chill klær og kose meg alene i huset, høre på musikk så høyt jeg vil, eller se hvilken film jeg vil.

  Spise et måltid alene, uten å måtte reise meg opp for å tørke opp all drikken som ble sølt utover bord og gulv pga veivende armer og urolige barn som hopper opp og ned. Trenger ikke skjære opp maten i små biter heller. Jeg får nyte hele måltidet mens det fortsatt er varmt!

  Jeg kan lese en bok, helt i fred.

  Tar snap og sender til familie og venner for å fortelle at jeg er alene hjemme.

  Blar litt i magasiner som ikke engang rekker å bli åpnet- igjen, uten at noen forstyrrer.

  Jeg synes faktisk det er litt godt, det å være alene hjemme, på en ettermiddag og utover kvelden!

  Jeg elsker virkelig barna mine til månen og tilbake- men dette vil gjøre meg til helgens supermamma! Jeg har fått gjøre ting i mitt tempo, på mine premisser, og jeg har fått gjøre ting som JEG vil gjøre.

  Dette lover godt!

  Hva pleier du å bruke tiden på når du er alene uten mann og barn?

  #mamma #egentid #mammablogg #helse #hverdag #fredag #fridag #helg #familie #kos #livet

 • 02.10.2015 kl.17:58
 • Blogg
 • 14 kommentarer
 • Homofil

  • 02.10.2015 kl.16:55

  Jeg må si at folk må kunne respektere hverandre for hvem vi er og hva vi står for!

  Vi er alle forskjellige, med ulike tanker, meninger og følelser.

  Det stor stor respekt av at Stein Erik Hagen har stått frem!

  Det er så mange som er redd for å vise sitt sanne jeg, og være seg selv og føle seg trygg og komfortabel med seg selv.

  Kanskje kan flere tørre å stå frem etter dette.

  Hagen er jo en veldig viktig symbolfigur for det norske samfunn- og han har mye makt og innflytelse.

  Hvorfor skal det være så vanskelig å bare respektere hverandre, og slutte å blande seg og bry seg med andres liv og hvordan andre lever livet sitt.

  Stor respekt for de som står frem og viser verden hvem de er og hva de stor for!

  #homofil #åpenhet #ståfrem #respekt

 • 02.10.2015 kl.16:55
 • Blogg
 • 14 kommentarer
 • Setter i gang kroppen

  • 02.10.2015 kl.08:27

  Jeg har fått meg noen yoghurter som jeg skal kose meg med til frokost! Frisk kvarg, med sitron og bringebær! Greit å ha i kjøleskapet på jobben hvis jeg blir litt småsulten! De

  Er utrolig gode til frokost og som mellom måltid! Det er høyt protein innhold og lite fett i disse.

  Hva spiser du til frokost?

  Ha en suuuper fredag !!!!

  #frokost #kvarg #helse #lavkarbo

 • 02.10.2015 kl.08:27
 • Blogg
 • 18 kommentarer
 • Angsten tok meg, nesten..

  • 02.10.2015 kl.07:23

  God morgen alle vakre mennesker! Det er fredag- beste dagen i uken! Jeg har mestret en hel arbeidsuke! Riktignok i 50%, men jeg er faktisk stolt over meg selv! Jeg visste ikke forrige søndag kveld, hvordan i all verden jeg i det hele tatt skulle komme meg inn på et tog- hadde angst fra en annen verden og sov ikke så godt den natten. Men nå er uken omme og jeg har klart akkurat det jeg skulle! Klapp på skulder! Det er utrolig godt å føle at man kan- særlig når man trodde man ikke kunne! Jeg har motivasjonen, det virket bare helt vanvittig skremmende! Man må etterhvert finne ut, for alvor- hva man egentlig vil;

  Hva vil du "brenne"for?

  For å finne frem til den indre motivasjonen må vi bli mer bevisst! Vi må ta oss selv i nakken og fortelle oss selv hva det er vi egentlig vil. Hvordan vil du ha det? Hva vil du få til? Hva vil du oppnå? Hva drømmer du om? Hva er det du savner? Hva vil du skape?

  Med andre ord, du må finne ut hva du vil ”brenne for”. Hva du vil bruke tiden på?

  Se for det at du lykkes

  Å skrive ned dette, og henge det opp eller plassere det på et sted du stadig ser det, sies å være en nøkkelfaktor for å holde den indre motivasjonen oppe i det lange løp. Det å forsøke å visualisere målet, eller hvordan det blir når du har oppnådd det du vil, er også en lur strategi. Det sies at vår menneskelige hjerne ikke kan se forskjell på det du visualiserer og det du opplever. Mye forskning ligger bak det å visualisere, og når du gjør det (ser for deg resultatet), så planter du oppnåelsen av det du ønsker i underbevisstheten din – noe som gjør at du lettere vil kunne nå målet ditt.

  Du må ville det nok

  "Det er vel egentlig ikke så viktig akkurat nå…?"

  Jeg er ikke helt opplagt i dag…

  Dette blir for vanskelig akkurat nå…

  Dette vil ta altfor lang tid for meg…

  Trenger jeg virkelig dette…?

  Dette er motkreftene i deg som forsøker å ta over. Du må ta et valg: enten å gjøre det du har bestemt deg for (fordi det er dette du egentlig vil), eller å la være (fordi du egentlig ikke vil)

  Vær disiplinert/ belønn deg selv

  Det er lett å miste egen motivasjon underveis. Det betyr at vi må jobbe med vår disiplin. Å være disiplinert betyr ikke at du ikke kan ta pauser, snarere tvert imot. Både pauser og belønning er med på å opprettholde motivasjonen. Disiplin har sammenheng med en persons integritet. Integritet betyr å være til å stole på. Integritet utad betyr at du holder det du lover, og står for det du sier til andre. Integritet innad betyr at du kan stole på deg selv. Hvis du gang på gang forteller deg selv at du skal slutte å røyke, eller slutte å spise sjokolade, og du gang på gang ikke gjør det – lærer du deg selv at du ikke er til å stole på.

  Hva er din motivasjon? Har du hatt en bra uke? Hva er det beste som har skjedd denne uken, for deg?

  #motivasjon #helse #psykiskhelse #hverdag #mammablogg #mestring

 • 02.10.2015 kl.07:23
 • Blogg
 • 14 kommentarer
 • Hva ligner dette på?

  • 01.10.2015 kl.23:18

  Jeg kommer over er veldig artig bilde ( av en klementin) og selve teksten handler om kvinnens underliv! Vi har vel alle hatt det litt moro med det når vi skreller en klementin, deler den i to og spør sidemann; "hva ligner dette på!!?"

  Hahaha! Jeg må le!

  Men når jeg leser om dette, så er det jo så bra!

  På The Beautiful Cervix Project får uttrykket «skjønnhet innenfra» en helt ny betydning.

  Men hvorfor er det så skambelagt og flaut?! Å ha vagina er jo enda mer alminnelig enn det er å eie en iPhone. Skikkelig vanlig, med andre ord.

  The beautiful cervix project ønsker å opplyse kvinner om deres underliv.

  Mange kvinner kvier seg til å få til gynekologen ( jeg er en av de!! )

  En av grunnene kan jo være ar vi lurer på om vi er anerledes enn alle andre. Jeg føler at det er knyttet mye skam og usikkerhet rundt dette, og man føler seg mindre naken om man løper naken gjennom karl jojan enn å ligge i den stillingen i en gynekolog stol!

  Men det er flott noen vil vise alle kvinner at vi alle er normale og man skal ikke skamme seg!

  #thebeautifulcervixproject #vagina #underliv #helse #kropp #mammablogg #hverdag

 • 01.10.2015 kl.23:18
 • Blogg
 • 14 kommentarer
 • Vakker solnedgang

  • 01.10.2015 kl.22:13

  Kom ut fra badet i stad og så at det var slikt et spesielt lys i stuen. Ser ut av vinduet og det er helt fantastisk vakkert! Det var helt rosa der ute! Helt utrolig vakkert!

  Jeg ser at mange har sett den fine himmelen i kveld, så jeg ville dele den slik den så ut fra mitt ståsted!

  Ha en herlig kveld!

 • 01.10.2015 kl.22:13
 • Blogg
 • 26 kommentarer
 • Gutten i nabohuset..

  • 01.10.2015 kl.18:03

  Så en film med en venninne i dag! Vi hadde begge fri og da er det kos med kaffeslaberas og fliring! Og en film! I dag leide vi The boy next door. Det er ikke den beste vi har sett med grei nok!

  Trailer her !

  Litt sånn halvveis psykologisk om en psykopat! Gøy med psykopater - så lenge det er på film.

  #film #mammablogg #mamma #venninne

 • 01.10.2015 kl.18:03
 • Blogg
 • 10 kommentarer
 • Under klærne

  • 01.10.2015 kl.12:38

  Alt kroppshysteriet tar bort så mye av livskvaliteten og gleden bort fra oss.

  Flere eksperter mener unge er skremmende opptatt av hva de spiser. De er bekymret for at det ekstreme fokuset unge har på å få den «perfekte» kroppen kan gjøre dem syke.

  Denne ekstreme opptattheten av å ha en spesiell kropp, trene på en spesiell måte og ikke kunne unne seg hverken det ene eller andre det har blitt et folkehelseproblem.

  Konsekvensene av å være så ekstremt opptatt av å skulle spise på en helt bestemt måte og innta spesiell mat er for mange at det tipper helt over slik at det rett og slett fører til uhelse. De får angst, de utvikler depresjon og de får lav selvfølelse når de opplever at dette forhindrer dem i å delta i vanlig samfunnsaktivitet,

  Dette med trening, kropp og mat, og dette med påvirkningen fra medier og sosiale medier er noe helt annet enn det var for bare fem år siden. Man blir veldig mye mer fokusert på det ytre, i tillegg til at et prestasjonspress og stress kan utløse den form for behov for kontroll.

  Når det spiser seg inn i livsgleden din, når det spiser seg inn i det sosiale, at du ikke kan gå på en middag fordi du ikke vet hvem som har laget maten, men særlig når tanker, følelser og atferd blir styrt av den typen bekymringer, nærmer man seg noe som ikke er sunt.

  Vær snill mot deg selv. Vær raus. Ikke si ting til deg selv foran speilet som du aldri ville sagt til andre. Ta vare på kroppen din, og vær glad for det den gjør for deg. Vær stolt av den! God selvfølelse er mer sexy enn vaskebrett-mage. Bare spør en mann!

  #kropp #helse #mamma #love #hysteri #slank #selvtillitt #elskdegselv

 • 01.10.2015 kl.12:38
 • Blogg
 • 14 kommentarer
 • Vær opptatt av pupper!

  • 01.10.2015 kl.08:30

  Begge mine foreldre har vært rammet av kreft! Heldigvis gikk det bra med begge. Men det var gjort at jeg føler meg ekstra engasjert og føler at det er viktig å bidra til forskning rundt dette. Kreft kan ramme oss alle og det er viktig å vise at vi brys oss!

  Det er 1. Oktober! Tenk så fort tiden går! Oktober handler om noe helt spesielt for meg, og sikkert for veldig mange andre i verden.

  Rosa sløyfe-aksjonen er en internasjonal folkebevegelse. I Norge står Brystkreftforeningen og Kreftforeningen sammen om aksjonen.

  Målet med Rosa sløyfe-aksjonen er å vise solidaritet med brystkreftrammede, spre informasjon og øke kunnskapen om brystkreft samt å støtte brystkreftforskning.

  Kjennemerket til aksjonen er den rosa sløyfen. Dette kjennemerket brukes i alle land som arrangerer aksjonen.

  Se flotte rosa sløyfe produkter her !

  Støtt kreftforeningen!!

  I oktober bærer vi en Rosa sløyfe i omtanke for alle som rammes av brystkreft.

  Sjekk brystene dine!

  #kreftforeningen #brystkreftforeningen #brystkreft #helse #mamma #livet #sjekkdeg #rosasløyfe #rosasløyfeaksjonen #vibryross

 • 01.10.2015 kl.08:30
 • Blogg
 • 16 kommentarer
 • Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no