Klart for første desember!!!

 • 30.11.2015 kl.20:34

Da er klappet og klart til første desember ! Lurer på om guttene klarer å sovne! De er rimelig spente. Jeg husker den magiske kalenderetiden når jeg selv var barn og det er lett å forstå at de gleder seg!

Har klargjort resten av kalenderen mens de var på skolen og barnehagen i dag! Så nå er den hengt opp og NÅ kan jeg slappe av. Dette blir bra!

Det er litt småplukk i konvoluttene, og mange ulike altiviteter.

Ellers har vi hengt opp julestjerna og vi har kost oss litt i dag sammen.

Vi hadde macaroner til kaffen i dag. Det er absolutt ikke hverdags- men i dag ble det sånn.

Var litt usikker da, siden jeg så på God morgen Norge og fikk høre at bananen ikke er å anbefale hvis man ønsker å gå ned i vekt. Helle Bornstein var i debatt vedrørende dette i dag, så etter at vi mennesker har soist bananer i flere tusen år, får vi bare gi den opp da, men mindre du er en toppidrettsutøver. Eller hva synes du? Jeg vet at den dama vet hva hun snakker om, men dette med bananen synes jeg blir litt i overkant.

Er julekalenderen klar?

Ønsker dere alle skjønne en nydelig første desember i morgen!!

#julekalender #desember #jul #førjulstid #hverdagen #livet #familie #godmorgennorge #banan #hellebornstein

 • 30.11.2015 kl.20:34
 • Blogg
 • 32 kommentarer
 • Katastrofe!

  • 30.11.2015 kl.11:34

  En katastrofe kjennetegnes av at den leder til store menneskelige lidelser og materielle skader. Den truer vår eksistens, identitet, verdighet og trygghet. Med unntak av visse foranmeldte naturkatastrofer, rammer katastrofer plutselig, uforutsigbart og uventet, og ligger utenfor vår kontroll. Virkningen strekker seg langt ut over selve hendelsen.

  Derfor måtte jeg som du sikkert skjønner le litt, når min 8 åring og jeg hadde en samtale om hva katastrofe egentlig er.

  Han har nemlig begynt å interessere seg litt mer for ord som er av en litt mer vanskeligere grad, og ber om en ordentlig forklaring på dette. Han vil gjerne kjenne betydningen av det som for han kan omtales for fremmedord og det er bare bra!

  En kveld satt vi og snakket sammen etter at lillebror hadde lagt seg. Han ville vite om jeg visste betydningen av ordet "katastrofe". "Ja", svarte jeg. "Vet du?" spør jeg tilbake.

  "Ja"! Dette visste han godt! Og han ville gjerne komme med et eksempel til meg på hva som kunne være en katastrofe.

  Han er veldig søt når han skal forklare og han gestikulerer og forklarer som om han var den voksne og jeg var et barn.

  Hans forklaring på ordet "katastrofe":

  "Det er for eksempel at hvis jeg går for sent fra skolen på mandagen, og at jeg glemmer at det er fotballtrening kl 17.30. Da kunne jeg kanskje kommet for sent til fotball treningen, og det hadde vært en katastrofe!"

  Jeg ble helt bergtatt og tenkte inni meg: fy søren så glad jeg er for at det er hva han tror er katastrofalt!! Vi lever i et slikt land nå.

  Men alle har det ikke slik. Verden er full av barn som vet så altfor godt hva en katastrofe er, og har opplevd kanskje opptil flere kastastrofer i sitt lille korte liv!

  Men vi har det privilegium som bor i et tilsynelatende trygt land. La pss bevare denne tryggheten, for våre barn!

 • 30.11.2015 kl.11:34
 • Blogg
 • 12 kommentarer
 • Hvordan holde barna friske på vinterhalvåret?!

  • 30.11.2015 kl.08:02

  Vinterhalvåret er like rundt hjørnet – og dermed venter også en periode, hvor barn typisk nok blir oftere syke.

  Det er nærmest blitt moderne med en religiøs overbevisning til håndvask og bruk av antibac for å forebygge, og hvis sykdommen allikevel finner veien inn, kan man vel som foreldre alltid benytte oss av paracet og antibiotika?

  Nei! Sier jeg! Jeg er ikke den som bruker antibiotika for moro skyld, så med mindre det er nødvendig holder vi oss unna. Paracet er jeg bedre innstilt til. Har barnet feber eller vondt i kroppen, så er det godt å få regulert det.

  Men jeg har troen på forebygging. Jeg er nazi på å dekke til hode og hals i kulden, og passe på at barna alltid er tørre og varme på bena!

  Nyere forskning viser at immunforsvaret er det viktigste mot vinterens sykdommer. Så vil du ta knekken på lysegrønne 11-tall under nesen og unngå flere og flere sykedager fra jobben for å pleie ditt forkjølede barn, skal du tenke annerledes!

  Når ditt barns immunsystem styrkes naturlig innenfra, kan det bedre takle infeksjoner, så de ikke utvikler seg til noe mere alvorlig og behandlingskrevende.

  3 gode råd for å styrke immunforsvaret om vinteren:

  Pass på søvnen!

  For lite søvn er et hardt slag for immunforsvaret. Under søvnen lades kroppen opp, og veksthormonene utvikler seg. Får ikke kroppen tid og ro nok til det, blir den stresset- og da utskilles hormoner, som hemmer immunsystemet, og så har vi det gående.

  Et barn fra 1 år og opp til skolealderen har behov for 10-12 timer søvn i døgnet. Skolebarn har bruk for 10 timer. Her må du selv vurdere, om ditt barn virker uthvilt, opplagt og frisk. Så hvis ditt skolebarn skal op kl. 6, skal det sove senest kl. 20.00

  De "snille bakteriene"

  Det hender vel at barna glemmer å vaske seg på hendene før de skal spise, og vi får ikke alltid vært der og passet på at de gjør det. Men det er ingen katastrofe. Ditt barn er godt på vei til å utvikle et sterkt immunsystem.

  Ditt barn skal helst i nærkontakt med normale, ufarlige bakterier og bakterieinfeksjoner fra mennesker og dyr. Ditt barn utvikler sitt immunsystem, noe må de ha å bryne seg på slik at kroppen skal fungere optimalt. Hvis barna alltid er pinlig rene, får de bakteriene som burde sitte på hudens overflate, ikke en sjans til å overleve og beskytte kroppen mot virus og andre sykdomsbakterier og dritt og lort! ( pardon my french)

  Men det er forskjell på dritt og dritt! Bakteriedritt er det gode dritten, men støv derimot og dårlig inneklima er dårlig dritt. Støv suger giftstoffer til seg, derfor er utlufting og støvsuging nødvendig. Luft jevnlig og støvsug ofte.

  Den ultimative løsningen på et godt immunforsvar ligger i sammensetningen av bakterier i tarmene. Hvis balansen og sammensetningen ikke er i orden, vil tarmen bli "overbefolket" av dårlige bakterier. Det kan gjøre immunforsvaret slapt, skape intolerans og gjøre det vanskeligere å oppdage alt det sunne kroppen skal ta til seg av næringen vi får i oss.

  Tarmfloraen fungerer best via et simpelt og sunt kosthold. Så spis variert med grønnsaker til de fleste måltidene.

  Konklusjonen min er altså som følger; få nok søvn, unngå overbeskyttelse mot bakterier (vi trenger de) og ha et sunt og variert kosthold. Mye grønnsaker og fisk!

  8 åringen min hadde en sykefraværsdag fra skolen i hele andre klasse. Det er ikk dårlig. Og det skal sies at dersom hn ikke føler seg bra-tvinger jeg han ikke på skolen.

  Har du noen " triks" du vil dele som forebygger vinterens slue infeksjoner?

  #helse #vinter #syk #kosthold #mamma #mammablogg #sykdom

 • 30.11.2015 kl.08:02
 • Blogg
 • 15 kommentarer
 • Ny uke.. Nye muligheter !

  • 29.11.2015 kl.20:43

  Da var denne helgen over også. Det går fort som vanlig.

  Dette blir en travel kommende uke og jeg tenker med skrekk og gru hvordan det skal gå til!

  Det er nok bare å "klemme rumpeballene sammen" og "bite tennene sammen". For denne uken skal bli interessant!

  Først og fremst i morgen;

  Mandag:

  Må gjøre klar kalenderen! Det er en gave/aktivitetskalender. Den er halvklar men siste rest må ordnes i morgen. Pluss så er det tid for ukeshandlingen i morgen også!

  Tirsdag:

  Fysio med øvelser mtp foten, som skal begynne å trene opp musklene etter operasjonen!

  Onsdag:

  Denne dagen blir vel ganske rolig forhåpentligvis, og så får vi overnattingsbesøk av min søster- hun blir til fredag så det er koselig!

  Torsdag:

  Denne dagen har jeg to møter i Oslo, slm jeg gleder meg veldig til! Det blir spennende og veldig gøy! Samtidig når jeg først er i Oslo, tenkte jeg å stikke innom jobben og besøke alle de gode kollegaene! Det har jeg ikke klart siden ulykken, så det er på tide synes jeg!

  Fredag:

  Siste innspurt for uken, må få ordnet en bursdagsgave idag, da det er familiebursdag på søndag!

  Lørdag:

  Endelig julemarked på Bygdøy! På Folkemuseumet er det til og med gratis inngang for alle Obos medlemmer!

  Søndag:

  Familiebursdag! Det blir også koselig da! Gleder oss til det!

  Nå i kveld er det bare å nyte kvelden med bena på bordet!

  En stor kopp te og en bok! Nå skal jeg begynne å lese Øya med Victoria Hislop! Har noen lest denne boken?

  Jeg gleder meg, for jeg har hørt utrolig mye bra om denne boken!

  Hvilken bok kan du anbefale meg?

  Hvordan ser uken din ut?

  #nyuke #planer #lese #bok #hverdag #mammablogg #familie #foreldreogbarn

 • 29.11.2015 kl.20:43
 • Blogg
 • 24 kommentarer
 • Advent og magisk førjulstid

  • 29.11.2015 kl.16:38

  Å nei!!! Jeg har klart å glemme adventstake!!! Eller det vil si, jeg har fatet og pynten- men jeg glemte helt å kjøpe kubbelysene! Å nei, å nei!! Jeg får bare ordne det denne uken og la det første lyset brenne litt til neste søndag da.. Jukse littegranne rett og slett!

  Har gledet meg til adventstiden som en liten unge og gleder meg til desember starter! Det er så magisk i førjulstiden, når man venter på jul.

  Det er rett og slett nesten like magisk som selve julaften!

  Ting som gjør julen magisk for meg:

  Det er mange ting som gjør julen magisk for meg.

  Kongerøkelse. Dette er en duft som skaper mye god stemning og gode minner. Og det lukter så utrolig deilig! Et must i julen.

  Appelsiner med nellikspiker! Og klementiner selvfølgelig! Duften man kjenner når man skreller en klementin er nydelig.

  Alle lysene, julestjerner i vinduene, stearinlys, adventstaker og julelys. Det er noe av det koseligste. Dette lyser opp i mørketiden!

  Julemusikken er magisk! Det er noe med stemningen og gleden julemusikk bringer- som gir en god følelse og sterke barndomsminner!

  Mørketiden er koselig så lenge julen varer. Litt koselig med tussmørket og lysene som lyser opp!

  Duftene er herlige! Duften av pepperkaker, julemat og ikke minst gløggen! Disse duftene vekker stemningen i meg.

  Gløgg er kjempegodt! Og ungene gleder seg til å drikke gløgg! Jeg elsker denne smaken og det er noe veldig helt magisk med gløggen for meg.

  Julekuler har fascinert meg siden meg var liten. Det er noe helt spesielt med julekuler som man rister og så snør det inni den.

  Brente mandler og helst hjemmelagde! Det er godt det! Og det hører julen til. Nam nam!

  I tillegg blir jeg veldig følsom og sensitiv i julen! Man tenker ekstra mye på de som ikke har det så godt, og jeg føler meg takknemlig som kan feire julen med de menneskene som betyr mest for meg !

  Barna gleder seg! Og det varmer å se! Hvordan de synes dette er en nydelig tid og alle opplevelsene og minnene som vi skaper for dem i denne tiden! Det er hjertevarmt! Når man ser øynene deres lyser opp, det er det beste med alt!

  Juletrær er utrolig vakkert! Og jeg blir så glad når jeg ser et juletre!

  Hva gjør julen magisk for deg?

  #jul #desember #familie #pepperkake #samhold #håp #glede #mammablogg

 • 29.11.2015 kl.16:38
 • Blogg
 • 25 kommentarer
 • Søndag og advent!

  • 29.11.2015 kl.09:49

  God morgen alle skjønne !

  I går kveld gjorde jeg noe som jeg ikke har gjort på sinnsykt lenge!! Jeg spiste middag hos min aller beste venninne of all times!!

  Det er så lenge siden at jeg kan ikke huske når jeg sist stakk av en ettermiddag / kveld alene uten barna!

  Jeg kjente at en del av meg følte et snev av dårlig samvittighet, det var jo lørdag og alt.. Men den følelsen glemte jeg fort! Dette trengte jeg, og fortjente det også! Noen ganger må man få være seg selv uten å være mamma! Sitte å skravle og le med en god venninne og bare slappe av. Det er langt fra hverdagskost for meg! Det gjorde så godt!

  Vi har til og med sovet til 09.15 i dag! Og da blir mor glad! Haha! Noe særlig lenger kunne vi ikke sove uansett for vi skal på fotballcup på Valhall! 8 åringen gleder seg og er klar til kamp. Nå er det frokost, og kaffe så klart og så er det bare å reise avgårde.

  Nyt første søndagen i advent alle sammen!!

  Hva er deres planer for dagen?

  #familie #hverdagen #søndag #mammablogg #mamma #alenetid #hverdagsgleder #cup #valhall

 • 29.11.2015 kl.09:49
 • Blogg
 • 26 kommentarer
 • Noen tips til å stresse mindre, før jul!

  • 28.11.2015 kl.12:37

  Så huset ditt ligner ikke på bilder i interiørmagasiner altså?! Det gjør faktisk ingenting. Alt du trenger for å gjøre det koselig er jo noen levende lys, en juleduk og et lite tre med blinkende lys.

  Jeg har ikke tenkt å ta en slik dyprengjøring før jul, men vasking i alle skyffer og skap. Det er rent nok og man vasker jo ofte nok så det er greit å ta en helt ordinær rengjøring.

  Selv om det sikkert er du som er flinkest enten det gjelder handling, vasking, pynting eller matlaging – overlat ansvarer til mannen innimellom- han klarer det sikkert like bra!

  Kanskje din mor, hennes mor, mormor og oldemor laget alle julekakene selv, men det betyr ikke at du må gjøre det for det. Det går an kjøpe noen av de sju slag også- må ikke lage alle.

  Gaver til voksne? Hvorfor ikke avtale at det bare er barna som får gaver, eller at de voksne bare kjøper småting til hverandre? Eller hva med å lage hjemmelagde gaver- med personlig preg? Det synes hverdall jeg er veldig koselig.

  Gaver til ungene. Ikke gå bananas med shoppingen. Gir du dem for mye, vet de ikke hva de skal gjøre med alt.

  Hjemmelaget adventskalender. Det er faktisk helt ok med en billig sjokoladekalender også. Eller en hjemmelaget aktivitetskalender. Trenger ikke legge så mye i det.

  Glem det perfekte juletreet, det fins nemlig ikke. Kjøp det første du kommer over, eller sats på et kunstig tre, så slipper du billig unna kommende juler. Vi har et plastikk tre og det funker like bra hvert år! Da slipper jeg å støvsuge under det treet hver eneste dag.

  #stress #jul #hverdag #familie #mammablogg #tips

 • 28.11.2015 kl.12:37
 • Blogg
 • 31 kommentarer
 • Gi meg kaffe nå!

  • 28.11.2015 kl.07:48

  Når man er oppe til 00.00 og barna skal stå opp 07.30- DEN følelsen! De har sovet dypt og godt og er totalt uthvilte og klare for en ny dag! Jeg derimot, not so much!

  Jeg har kommet så langt at jeg har oppdaget at det er én kaffekapsel igjen!!!! Skrekk og gru!! Vi må skaffe os flere nesoresso kapsler i dag!

  Vi får sette oss i sofaen med alle putene og pysjamasen og bare nyte stillheten og roen. Kanskje sette på en koselig film eller noe. Det tar vel litt tid før jeg våkner ordentlig!

  Senere i dag er det julegranstenning og nissen kommer med godteposer til alle barna! Dette gleder gutta seg veeeeeldig til!

  Har dere planer for dagen ?

  #lørdagmorgen #helg #hverfag #familie #foreldreogbarn #mammablogg #mamma #nespresso

 • 28.11.2015 kl.07:48
 • Blogg
 • 29 kommentarer
 • Har bare to barn, men blander navnene deres hele tiden!

  • 27.11.2015 kl.19:23

  Hender det at du må prøve deg både én og to ganger før du finner det riktige navnet på barnet du snakker til?

  Jeg gjør det hele tiden og ungene retter på meg!

  Hvordan er det med andre som har flere barn, når jeg ikke klarer å holde styr på to?!

  Hvorfor blander vi navnene?

  Vi kan si at vi legger navn i skuffer i hjernen, og vi har ufattelig mange slike skuffer. Men vi legger ofte de vi har det samme forholdet til i samme skuff. Når det gjelder ungene våre, er dette skuffen med opplevelsen av å være glad i barn.

  Vi bruker ikke så mye energi når vi henter fram følelsene for barna våre. Det overordnede er at alle er godt likt, og de gir oss det samme emosjonelle inntrykket. Søsken får ta det som et kompliment – de betyr like mye for foreldrene sine. Det har ingen ting å si hvem som kom først eller sist.

  Blander du navnene på barna dine?

 • 27.11.2015 kl.19:23
 • Blogg
 • 31 kommentarer
 • Matpakken.. hva skjedde?!

  • 27.11.2015 kl.08:04

  I alle år har mine gutter vært relativt flinke matpakkespisere. Men dette siste halvåret har jeg lagt merke til at 8 åringen kommer hjem med matpakken urørt!

  En gang i blandt er ok, men når det blir daglig - reagerer jeg!

  Vi har hatt noen samtaler rundt dette og jeg har tatt imot bestillinger på både lefser med røketlaks, polarbrød, grove rundstykker, pitabrød med fyll ect ect! Men han er ingen storspiser for tiden! Han strekker seg fort i høyden og kan ha lett for å nesten bli litt for tynn..

  Jeg blir frustrert, selvfølgelig. Når jeg lager det han ønsker, det er sunt, godt og fresht! Hvorfor rører han det ikke?

  Her om dagen bad jeg han om å spise opp matpakken da han kom hjem fordi jeg var så lei av å se den urørte matboksen! Og jeg er ikke den som sender med han en hel koffert full av oppkuttede grønnsaker og frukt og 10 andre ting å velge mellom. Nei, jeg sender med brødeskivene eller det det måtte være pluss en liten dose med frukt / grønt ved siden av! Men nå ble jeg bare irritert!

  8 åringen min har jo sagt at han ikke har nok tid å spise på. Men det har jeg bare blåst bort og tenkt at det var tull.

  Men i dag når vi snakket sammen om dette, trodde jeg han faktisk da han gjentok at det er så liten tid til spising på skolen!

  Men, kan det virkelig være slik? Har de ikke nok tid på seg til å spise?

  De skal jo først rydde klasserommet/ pulten, så vaske hender og det tar jo sikkert litt tid, og barna deler på å være "melkesjef" - da skal de gå ned to etager for å hente melken til de som har bestilt skolemelk. Det er jo sikkert litt heltisk i et klasserom med 28 elever på 7-8 år.. Da er det sikkert ikke mye tid igjen å spise på..

  Det er viktig at barn får minimum 20 minutter til å spise, særlig de yngste. Ville vi voksne akseptert 20 minutters spisepause i arbeidslivet kanskje? Mitt svar er nei! Og barna spiser i utgangspunktet saktere enn voksne. For liten tid kan lett føre til halvspiste matpakker, barna kan bli sultne utover dagen, og det kan gå ut over læringsmiljø og trivsel. Det er ikke ofte han kommer hjem gretten og sur- det skal sies, men lever han kun på luft og kjærlighet på skolen der da?! Han er utvilsomt velernært og mangler ingenting, men han må jo alikevel spise noe mellom 07.00 - 13.15!

  Det er vel ingen tvil om at inntak av mat skjerper konsentrasjonen? Jeg synes at 20 minutters spisepause bør være et minimum.

  Hva tenker du? Har barna nok spisetid på skolen?

  #hverdag #hverdagsmatpakke #skoletid #mat #kosthold #matpakke #mammablogg #foreldreogbarn

 • 27.11.2015 kl.08:04
 • Blogg
 • 31 kommentarer
 • Fikk en telefon i dag ...

  • 26.11.2015 kl.21:03

  Telefonen ringte i dag og det var en dame fra NRK!!

  "Jeg så bloggen din" , sier hun! Jeg døde littegrann inni meg.

  "Hei", svarer jeg og samtalen er i gang. Hun hadde lest dette innlegget om julekalenderen , her ! Hun likte det og ville gjerne møte meg for et lite intervju!

  Det er jo så mye fokus på julekalendere for tiden og dette får mye oppmerksomhet !

  Jeg ble veeeldig overrasket! Det er snakk et mini-intervju på en radiokanal- jeg skulle få videre info når det nærmer seg, om hvilken radiokanal ig tidspunkt for sending.

  Dette er det snodigste jeg har vært med på! Jeg var super redd og nervøs men når jeg møtte henne, så sank skuldrene ned! Hun var en veldig hyggelig og artig person!

  "Intervjuet" gikk greit for seg og det var raskt overstått!

  Det var kanskje ikke så voldsomt stort men det var spennende for meg. Har aldri vært med på noe slikt før.

  Ønsker alle dere goinger en nydelig kveld! Helg i morgen!!

  Har dere planer for helgen?

  #nrk #intervju #julekalender #kjøpepress #desember #mammablogg #mamma #familie #forventninger

 • 26.11.2015 kl.21:03
 • Blogg
 • 49 kommentarer
 • Eksplosjon i munnen!

  • 26.11.2015 kl.16:00

  Hvis du ønsker deg en smaksopplevelse du sent vil glemme, og du samtidig liker lakris vil jeg anbefale turen innom

  Lakrids By Johan Bülow på Steen og strøm!

  Det er den mest fantastiske lakrisen jeg noen gang har smakt!

  Nå er den kommet i tre juleutgaver og jeg valgte Bronze!

  Salty Caramel Choc Coated Liquorice

  En harmonisk blanding av herlig lakris, silkemyk dulce de leche sjokolade og et hint av havsalt. BRONZE er perfekt sammen med en varm kopp te eller kaffe. Vær forsiktig! Det er nærmest umulig å motstå fristelsen av salt karamell kombinert med søt lakris!

  Disse smaker himmelsk og er perfekt som julegave til noen du er særdeles glad i!

  De finnes i tre størrelser og de er har en akseptabel pris!

  #johanbülow #lakrids #steen&strøm #julegave #tips #lakris #lakridsbyjohanbülow

 • 26.11.2015 kl.16:00
 • Råd og tips
 • 21 kommentarer
 • Sommerfugler i magen!

  • 26.11.2015 kl.11:49

  God morgen alle skjønne lesere! Jeg vil takke dere så masse for alle gode tilbakemeldinger jeg fikk i går etter skrivet i VG familieliv. Det ble en litt anerledes dag i går! Dette hadde jeg aldri forventet. Jeg var nesten litt flau over å ha bilder mitt "der ute"!

  I dag fikk jeg en veldig spennende telefon og jeg sitter nå her med STORE sommerfugler i magen! Jeg skal på rt veldig spennende møte litt senere i dag og jeg får bare gjøre meg klar både fysisk og psykisk! Jeg tenker at jeg får prøve å sørge for at jeg ikke bærer så stort preg av å sitte hjemme med benet i været! Du vet, det blir ikke noe mascara og highlights er hjemme nå om dagen så jeg må se litt representativ ut for en gang skyld!

  Heldigvis har jeg god støtte hos min mor som skal "frakte"meg dit vi skal! Hihi!

  Jeg setter så stor pris på responsen fra dere og det skal dere vite!

  Stay tuned- dere får vite mer i kveld!

  #sommerfuglimagen #hverdag #mammablogg #familie #jul

 • 26.11.2015 kl.11:49
 • Blogg
 • 17 kommentarer
 • En liten kommandant!

  • 25.11.2015 kl.21:19

  Jeg lurer på om folk blir lei?! Lei av å bli kommandert rundt?

  Jeg begynner nesten å bli lei meg selv.. Lei av å ikke kunne hjelpe til, lei av å føle meg til bry..

  Jeg tenker at jeg er heldig som har så fine gutter som forstår situasjonen, som vil hjelpe til og som er forsiktige med mammaen sin..

  Jeg begynner litt å føle meg som en skikkelig kommanderende kjerring her jeg sitter, som en høvding på sofaen.. og forteller alle hva de skal gjøre. For la oss nå være ærlige: hadde dette blitt en permanent løsning ( det at jeg har et "handycap) så ville det blitt slitsomt for de andre her! For hvordan skal man egentlig klare seg uten kvinnen?!

  Jeg måtte kommandere til å sette cherroxene i skotørkeren, det hadde ingen tenkt på.. Og de skal være tørre til i morgen!

  Jeg måtte minne på å sette på dressen til vask, som lå i en bag i gangen... Må også bli tørr til i morgen!

  Jeg måtte kommandere til å rydde opp etter deg ved stuebordet, når ting blir dradd ut fra kjøkkenet til stuen..

  Jeg følger med på ukens lekseplan og oppdager at skolen har startet med "it's learning"

  Jeg må si fra hvis gulvet kjennes støvete og klissete ut.. trengs en gulvvask i ny og ne altså.

  Jeg legger merke til støvet som legger seg og tannkremspruten på speilet inne på badet, dette er jeg igså litt alene om føler jeg.

  Jeg kan sikkert komme på flere ting- men det vil høres litt sytete ut. Disse var kun i dag.. hihi!

  Meeeeen; jeg skal ikke klage! Jeg har ikke laget middag på flere uker.

  Jeg har ikke vasket annet enn klær på flere uker.

  Jeg har sittet veldig stille nå i mange uker- så de tar godt vare på meg disse gutta.

  Jeg håper bare de ikke blir lei- det blir flere uker med denne tilstanden og jeg kjenner jeg blir litt smågal av å ikke kunne bidra.

  Det er litt sykt når jeg ser på vaskekosten og starter å fantasere om når jeg kan vaske igjen og hvor deilig det skal bli å tre gummihanskene over hendene og vri opp en gulvklut! Haha! Sykt kanskje...?

  Ville bare presisere at det skal en kvinne til for at hjemmet skal gå rundt 100% og det tror jeg de fleste er enige i meg i..

 • 25.11.2015 kl.21:19
 • Blogg
 • 17 kommentarer
 • JEG DØØØØØØØØØR!!!

  • 25.11.2015 kl.15:07

  Herregud! Rareste opplevelsen! Jeg er i VG familieliv!! Det er vedrørende mitt syn på julekalendere!

  Jeg synes det er for ille at vi foreldre stresser rundt som høner i dagene før 01.12. for å gjøre klar alle gavene til gave kalenderen til barna våre! Les saken her ! Denne saken er nå delt! Det føles veldig rart med gøy!!

  #vgfamilieliv #familie #julekalender #desember #kalender #foreldreogbarn #hverdag #mamma #mammablogg

 • 25.11.2015 kl.15:07
 • Blogg
 • 50 kommentarer
 • Ut med Jul i skomakergata! Giveaway!!

  • 25.11.2015 kl.09:09

  Jeg må le litt av debatten vedrørende panikken som har oppstått etter at det er meddelt oss borgere at "jul i skomakergata" aldri vil bli sendt som julekalender barnetv igjen! Hallo, våkn opp da- serien er fra 1979!! Barn i dag trenger litt mer spenning (har jeg inntrykk av) Misforstå meg rett, jeg ELSKET jul i skomakergata da jeg var liten , og det er for meg også knyttet mye nostalgi og gode minner til denne serien. Den var helt unik på mange måter!

  Men jeg leser mange rare meninger vedrørende dette i media og kommentarfeltet til VG, som får meg til å stusse litt.. Er det slik at folk tolker det slik man skal bytte ut juleribba med kebab eller spagetti bare fordi Nrk velger å sende noe litt mer nyprodusert julekalender barnetv?!

  Det har gått så langt som at det vurderes fakkeltog!

  Engasjementet strekker seg faktisk så langt at noen har tatt initiativ til et fakkeltog førstkommende helg, samt startet en underskriftskampanje, i håp om å få «Jul i Blåfjell» tilbake på skjermen.

  Ja ja, jeg skal ikke kritisere noen av disse , hverken Jul i blåfjell eller Jul i skomakergata- men det er vel for våre barn de produserer julekalenderbarnetv? Faktisk, i hele mitt liv er det først når Julekongen gikk på tv at hele familien satte seg ned sammen og så på. For mine barn var Julekongen en helt magisk opplevelse og barna døde nesten av glede når den kom som film på Kino for noen uker siden!

  Jeg personlig er super tilhenger av Julekongen! Og barna mine elsker det!

  Jeg tenker; ja- tradisjoner er for all del viktig. Men vi må ikke være så redd for noe nytt. Det blir jul allikevel og Jul i skomakergata og Jul i blåfjell er å få kjøpt overalt på DVD!

  Faktisk, jeg ønsker å la en heldig vinner stikke av gårde med "jul i skomakergata" på DVD!

  Alt du trenger å gjøre er å dele ditt syn på saken!

  Ønsker alle en god jul til tross for at tradisjoner blir fornyet og skomakergata utgår.

  #juliblåfjell #juliskomakergata #nrksuper #nrk #barntv #juletradisjoner #jul #hverdag #mammablogg

 • 25.11.2015 kl.09:09
 • Blogg
 • 21 kommentarer
 • Da var jeg i gang..

  • 24.11.2015 kl.22:33

  Da var jeg så smått i gang med julekalenderen!

  I dag har jeg vært på en liten shopperunde med min mor igjen.. Vi har funnet litt utstyr til julekalenderene til gutta.

  Jeg fant brune papirposer på kremmerhuset, og søte små klyper på TGR. Deretter fant jeg litt småtteri på søtrene grene. Litt såpebobler, sprettballer, linjaler.

  Jeg er ikke helt ferdig enda- det må planlegges litt nærmere med kalender avhengig av hvilken dag det er. I noen av disse kalenderposene vil de ligge en lapp hvor det står for eksempel; "i dag skal vi lagr pepperkaker" , "i dag skal vi lage hjemmelagde julegaver", "i dag skal vi ut i skogen med nistepakker og termos" osv osv... Kanskje blir det en kino dag også.

  Det skal lages julekaker, og vi skal til universitetsplassen og gi ting til de fattige ved Frelsesarmeens gryte, vi skal sikkert stå på skøyter en dag, lage julepynt.. Alle disse aktivitetene vil være en del av denne julekalenderen. I håp om at vi skal glede oss sammen og bli mer bevisst på å dele med andre som kanskje ikke har det så lett.

  Det var veldig koselig med en tur med mamma igjen, og det var selvfølgelig en tur innom stockfleths for å ta en kopp med verdens herligste chai te som jeg har fått helt dilla på!! De lager den visstnok på en litt spesiell måte og det kjennes på smaken!!

  Ellers er det vel snart leggetid! Det er tidlig opp til nok en dag i morgen!

  Har dere hatt en god dag?

  Er du i gang med julekalenderen?

  Ønsker alle en flott kveld/ natt!

  #julekalender #jul #hverdag #shopping #mamma #familie #mammablogg #livet #stockfleths #kremmerhuset #søstrenegrene #panduro

 • 24.11.2015 kl.22:33
 • Blogg
 • 34 kommentarer
 • Har vi noe å lære av muslimene?

  • 24.11.2015 kl.18:23

  //Sponset innlegg

  Kan jeg spørre dere om et litt personlig spørsmål?

  Dette er en problemstilling som jeg med sikkerhet vil si gjelder flere enn bare meg selv.

  Hvordan er det med hygienen etter endt avføring? Ja, jeg vet det er et snodig og ikke minst personlig spørsmål...

  Jeg har selv alltid hatt store komplekser dersom behovet for dette melder seg og jeg ikke er hjemme og har mulighet for å dusje etterpå. I krisetilfeller har jeg alltid en pakke våtservietter i vesken.

  Det er viktig for meg å føle meg ren til enhver tid og i mange andre kulturer bruker man fortsatt bidet den dag i dag. Ta muslimene for eksempel, de er praktisk talt avhengig av å være rene da de ber fem ganger om dagen. De kan ikke be dersom de har gjort hverken nummer en eller nummer to uten å ha vasket seg først. Det var mer vanlig med bidet i Norge før, men det har forsvinnet litt fra de norske baderommene. Dette er rart synes jeg!

  Men jeg kan anbefale dere en bidet som man kan feste på selve toalettet! Tenk det! Slik kan du vaske deg rett etter du har gjort ditt fornødne!!

  La meg si det slik;

  Hvis du hadde fått avgøring på armen/ hånden, ville du da bare tørket det bort med papir?!

  Hvorfor skal man da tørke det bort i underlivet, bare med papir?

  Det er ekkelt! Er du ikke enig?

  I Norge er det bare et firma som selger disse produktene og de koster 550 kr!! Fredh&Clean er selskapet som selger disse til en rinelig pris, til tross for utmeret kvalitet! Disse kommer med et års garanti.

  Bor du i Oslo området, kan du hente produktet samme dag, utenfor Oslo området gjelder postens frakt på 106 kr og med levering innen 1-3 virkedager.

  Det beste er at det er lett å installere, og det er fortsatt enkelt å rengjøre toalettet på vanlig måte.

  Produktet er godkjent av innovasjon Norge. Produktet trenger ingen batteri eller elektrisitet. Firmaet skal lansere dette produktet i Sverige, Frankrike, Tyskland, Sveits, Spania, Italia, Portugal og Nederland. Og etterspørselen er stor!

  Dette produktet etterlater en ren og frisk følelse og er meget miljøvennlig og ikke minst hygienisk.

  Bonusen er at det er selvrensende!

  Egen efaring

  Vi har installert denne hjemme hos oss og erfaringen vi har gjort oss så langt er strålende! Det er behagelig og godt. Barna har til og med prøvd og de synes det er godt! Da er man sikker på at det blir helt rent, istedet for å bruke papir og bare "gni det utover"!

  Er dette interessant, besøk Fresh&Clean sin facebook side her !

  Nettsiden til Fresh&Clean er under etablering.

  Vinn en bidet!!

  Alt du trenger å gjøre for å vinne:

  1. Lik siden til Fresh&Clean på facebook

  2. Legg igjen en kommentar om din mening vedrørende dette!

  Vinner trekkes på søndag og vil få tilsendt en bidet!

  #hygiene #helse #fresh&clean #favoritt #familie #hverdag #mammablogg #islam.no #irn.no #islamic.no #bloggmag #blogglisten

 • 24.11.2015 kl.18:23
 • Blogg
 • 15 kommentarer
 • Limet i et forhold!

  • 24.11.2015 kl.08:14

  Når du møter den rette, som får hjertet til å hoppe over flere slag og du blir helt tullete i knollen.. Og følelsen av å ikke kunne se for deg livet uten... DEN FØLELSEN!

  Man flytter sammen, gifter seg, får barn ( i selvvalgt rekkefølge så klart ) og vipps så er man blitt en familie!

  Det man ønsker er jo at dette skal vare livet ut! Man ønsker å skape den sterke, solide familien som man har drømt om hele livet!

  Men dette koster! Det koster blod, svette og tårer!! Eller hvertfall svette og tårer da...

  Det krever sin dose med hardt arbeid og det er ikke 07.00 - 15.00 type arbeid vi snakker her.. Dette er en 24 timers jobb, hver dag, hver uke - hele året!

  Det er dager vi kunne drept hverandre og det er dager man kunne båret hverandre på en gullstol. Det går opp og ned som alt annet her i livet.

  Vi blir eldre og vokser til- livet er satt og hver eneste dag lærer man hverandre å kjenne! Kanskje man daglig oppdager fordeler og ulemper ved vår partner som vi må lære oss å leve med.

  Men hva er det som får et forhold til å vare livet ut?!

  Hva skal til?

  I Norge er skilsmissestatistikken på vei ned, men fremdeles er det slik at omtrent halvparten av alle ekteskap går i oppløsning. I tillegg kommer alle dem som holder sammen, men som ikke vil si seg lykkelig gift.

  Det kommer i bunn og grunn an på to egenskaper hos personene, snillhet og generøsitet! Jeg tror disse to tingene kan føre oss langt på vei!

  Dersom man klarer å skape et klima med trygghet og intimitet er man langt på vei og gjør at begge i forholdet er fysisk og psykisk komfortable.

  Vi kan prøve søke etter ting vi kan sette pris på og si "takk" for. De å bygge en kultur med respekt og takknemlighet er viktig. Det er ikke alltid like lett- da vi er svært ulike individer, men dette er tross alt en del av jobben.

  Det å se hverandre, og føle at man blir hørt i et forhold er også så veldg viktig. Vår livspartner skal jo være den man føler seg tryggest sammen med og som man kan stole på 100%. Det skal være en god samtalepartner, en bestevenn, en støtte og en trøst.

  Vi skal kunne dele alt med vår partner og ikke holde noe skjult for hverandre.

  Klarer du å takke ja til din parters følelsesmessige invitasjoner?

  Snillheten;

  Det at en person er snill, er en av de største kvalitetene jeg møter i et annet menneske. Det handler ikke om å noe annet enn at man føler at senne personen virkelig ønsker deg vel- alt godt her i livet og er villig til å satse for å kunne bidra til at du er lykkelig!

  Det er små små ting i hverdagen som gjør dette så utrolig vakkert, denne snillheten. Det er små ord som blir sagt, et uventet kyss, viljen til å tilbringe tid sammen med deg, hjelpen vi kan gi hverandre, et kjærlig smil indet man våkner, små søte kjærlige tegn på man betyr så uendelig mye fo hverandre.

  Generøsiteten;

  Det trenger ikke handle om materielle ting! Det viktige er at man kan gi av seg selv.

  Det handler om å være uselvisk i hverdagen, som frivillige handlinger gjort med godhet mot din partner. Dette holder forholdet sterkt og stabilt

  Generøsitet for meg er når du ønsker å gjøre noe utover pliktene i et forhold. Det viser at du setter pris på din partner.

  Disse små handlingene koster ikke så mye og de er ofte motivert av et ønske om at det skal gjøre din partner godt - ikke fordi du også får noe tilbake. Et generøst forhold gjør både giver og mottaker lykkelig.

  Hva synes du er viktig i et forhold?

  #hverdag #forhold #kjærlighet #parforhold #livet #familie #mammablogg #hverdagen #hverdagslykke

 • 24.11.2015 kl.08:14
 • Blogg
 • 21 kommentarer
 • Hvordan beholde roen i julestria?

  • 23.11.2015 kl.19:22

  Jeg er nødt for å få kontroll over "julekalendersituasjonen". Jeg har ikke startet å planlegge en gang, men har gjort meg noen notater. Jeg skrev tidligere et innlegg vedr julekalender og alt maset dette kan medføre. Vi løper rundt i butikkene som gale høner, på jakt etter gaver som er gøye, artige, smarte og som barn har behov for og som koster minst mulig! Det er ikke alltid barna synes disse gavene er like kule og jeg har sett et snev av utakknemlighet tidligere. Dette vil jeg snu om på og vi skal lage en julekalender som er til glede for oss alle her i familien. Det blir ulike aktiviteter, bakedager, lage julegaver og julepynt, kanskje på kino og se en julefilm osv... Poenget er at vi skal kose oss og glede oss sammen!

  I morgen har jeg "invitert meg selv"med på handletur med min mor og vi skal finne det vi trenger for å ordne denne kalenderen!

  Samt fortsette litt med julegaveinnkjøp!

  Det er ikke så enkelt med julegaveinnkjøp når det ene benet ikke kan belastes og jeg hopper rundt på krykker. Derfor må jeg igrunn dra til kjøpesenteret der de låner ut rullestoler og jeg kan få trent armene samtidig der jeg ruller rundt omkring eller instruere min reisevenn hvor jeg vil... Når jeg sitter i rullestolen vil det automatisk kanskje redusere stressnivået et smule da jeg ikke får gjort så mye mer enn å bare sitte der og rulle fra butikk til butikk.

  Litt stress blir det alikevel, med tanke på at jeg har kjøpt julegaver til en person! Og julekalendererne er ikke klare!

  Derfor har jeg tenkt så det knaker og funnet en god plan som kan gjøre julestria litt mindre stri. En plan jeg selv tenker kan være gjennomførbar.

  Først og fremst ikke glem julens budskap!

  Uansett, religiøs eller ei, la julen være en tid for medmenneskelig varme, tilgivelse, ettertanke og rekreasjon. Som alle virkelig viktige ting i livet, er helse, vennskap og kjærlighet gaver som ikke kan kjøpes for penger.

  Jeg husker godt hvordan julen føltes da jeg var liten. Stopp opp litt og la sansene ta inn luktene, lydene og lysene som hører med julen. Kongerøkelse og deilige krydderier.

  Gjør forberedelsene når du har ekstra tid

  Send julekortene avgårde med personlig hilsen før juleaften, pusse sølv og tørke støv, ha nyvasket bad, støkne skjorter og bluser for både deg, mannen og barna. Pakk inn julegavene og få hjelp av barna til å skrive på til og fra lappene og gjør det til en kosestund. Kanskje en kopp gløgg gjør jobben lettere?

  Lag en plan, ha en liste

  Bestem deg på forhånd hva du skal kjøpe og til hvem. Be om ønskelister eventuelt. Da vet du akkurat hvir du skal gå. Om du har tid kan du sjekke prisene på nett. Ofte finner man gode tilbud og mange nettsider har gratis frakt nå mot jul.

  Tidligere har jeg handlet julegaver på nett og fått de sendt hjem- da sparer du deg for både tid og stress!

  Pass på å ha nok tape og julegavepapir!

  Dette har jeg alltid godt tom for! Jeg blir like gal hver gang! Greit å passe på å ha nok av dette. Det er godt å få pakket inn alt og få satt det til side.

  Målet er å bli ferdig innen første uken i desember!

  Hvis jeg klarer å bli ferdig med julegavene innen første uken i desember skal jeg være fornøyd! Da begynner de fleste å få sånn passe panikk og butikkene bugner av hodeløse høns!! Vanligvis får de fleste lønnen med den kjente halve skatten innen 15.12 og ds eksploderer det godt på alle kjøpesenterene! Kan du tenke deg noe værre enn fulle kjøpesentere med dunjakken og skjerfet flagrene rindt halsen og masse poser og bære på?! Da blir jeg som regel gjennomsvett og SUR! Det er ikke bra for den gode julefreden.

  Julebaksten kan være en hyggelig helgeaktivitet!

  Sett av en lørdag eller søndag og bak i vei! Kanskje du får ånden over deg og kommer virkelig godt i gang! Jeg er sånn at når jeg først har fått blod på tann- kan ingenting stoppe meg!

  Og barna ELSKER å hjelpe til! Sett de i gang med pepperkakene!

  Målet er; kos dere med julen! Ikke stress! Start i det små og ta julegaveshoppingen uten barna. Julen skal handle om samhold og gleder, og spenning og forventninger.

  Har du noen gode råd du vil dele som kan gjøre julen mindre stressende?

  #jul #familie #foreldreogbarn #tips #inspirasjon #mamma #mammablogg #glede #hverdag #gledesegtiljul #bloggmag #blogglisten

 • 23.11.2015 kl.19:22
 • Blogg
 • 25 kommentarer
 • Sure mamma sier alltid nei!

  • 22.11.2015 kl.21:12

  Det har gått litt opp og ned her i dag. Gutta mine synes at jeg er er "sur gammel mamma"!

  Det startet med at jeg sa nei til å bygge bilbane i stuen. Vi har en svær bilbane pakket inn i en eske i boden og den fikk gutta øye på da de skulle se om de fant julepynten.

  Jeg orket bare ikke å dra frem den h..... bilbanen, pluss at jeg ingen planer om å snuble over den med krykkene mine. Og det tar lang tid å både bygge den,og pakke den ned igjen!

  Jeg har fått beskjed om at jeg sier nei hele tiden og jeg har forsvart meg med at jeg bare sier nei til ting når det ikke passer eller dersom det er helt urimelig å si ja.

  Derfor har de ( med hensikt, helt sikkert) gitt meg dårlig samvittighet. Så når de har spurt om andre ting i dag har jeg følt at jeg burde si ja. Vil jo ikke være en "sur gammel dame" som de omtalte meg som tidligere.

  De har spurt om vi kan bake boller .... Og jeg sa JA! Hadde lyst på lune hjemmebakte boller selv og trines verdens beste hveteboller er helt ut av en annen verden gode!!

  De har spurt om vi kan lage nypresset juice med juicemaskinen, og igjen - jeg sa ja!!

  De har spurt om vi kan tjuvstarte på årets julekalender Barne-TV som vi har på film ( julekongen) og det er jo det hyggeligste som finnes så jeg sa ja.. Med en påminnelse til de at det starter til Barne-TV 01.12! Allikevel de ville se den og det var ok!

  Disse tingene synes jeg det var helt ok å si ja til. Det er enkle ting som man ikke fant noen god grunn til å ikke gjøre. Hva den juicemaskinen ( den DYRE juicemaskinen ) som JEG på død og liv skille kjøpe for snart to år siden har blitt brukt færre ganger enn jeg har fingre på to hender. Det er et helvete å rengjøre den, men vi må jo ha litt valuta for pengene og det er jo sunt!

  Dermed lagde gutta eple og appelsin juice av fore appelsiner og fire epler. Det ble akkurat et fullt glass på hver av oss! Så mye frukt skal til !

  I tillegg har de vært flinke å hjelpe meg med å legge på nytt sengetøy og vi har rygget litt i dag. Litt barnearbeid er satt i gang, så de har fått vaskekluter og tørket litt over for meg her og der! Det synes de bare er gøy alikevel!

  Det hjelper forresten veeeeeldig når "husnissene" ser all den hjelpen mamma får - nå så tett opp til jul! De gir nemlig beskjed til nissen om hvor flinke og snille barna er!

  Ja- de tror fortsatt på nissen! Og det kan de gjøre helt til de gjenkjenner bestemor under nissekostymet på egenhånd..

  Jeg må nok bli litt bedre på å si «nei» hver gang gutta gjør noe jeg ikke vil være med på - eller hver gang jeg må si «ja» til meg selv. Men det er viktig å gjøre det på en vennlig måte! Det vil ikke si på en sukkersøt, klagende eller appellerende måte. Det vil si et vennlig og bestemt nei, akkurat slik du ville fremført det overfor en voksen person.

  Gutta kan nok blir både frustrerte og utilfredse på grunn av at jeg sier nei til dem, eller noe de vil eller ønsker seg. Men det vil de nok komme over uten varige mén. Dersom jeg ikke gjør det, får jeg varige mén - og det samme gjelder kvaliteten på forholdet til dem. Det handler ikke om å være streng eller fleksibel, men troverdig og tydelig i kontakten med ungene.

  Føler du at du sier ofte nei?

  #mamma #mammablogg #hverdag #familie #foreldreogbarn #bake #julekongen #

 • 22.11.2015 kl.21:12
 • Blogg
 • 20 kommentarer
 • Vinneren av konkurransen er ...

  • 22.11.2015 kl.17:53

  Nå er det tid for trekning av konkurransen! Den heldige vinneren stikker av med en nydelig mummikopp! GRATULERER så mye til bergensergenser.blogg.no

  Du vil motta en mail fra meg.

  Håper du blir forbøyd med koppen din!!

  Ha en fortsatt god dag!

  #konkurranse #mummikopp #moomin #kitchn

 • 22.11.2015 kl.17:53
 • Konkurranse
 • 14 kommentarer
 • Søndagsmorgen !!

  • 22.11.2015 kl.09:52

  Rolige dager i heimen! Vi skal snart hente største gull fra overnattingsbesøk (gleder meg) og så skal vi ta det med ro og kose oss her hjemme i dag! Jeg har lovet å lage gløgg litt senere og kanskje vi baker noe også?

  Mulig vi tar en tegnestund! Jeg kommer jo aldri videre med "den henmelige hagen"!

  Det er litt klesvask som må gjøres og forberedelser til en ny uke i morgen.

  Lillegull skal i nok en barnebursdag i dag og det er to som har bursdag - så derav dobbelbursdag = to gaver!!!

  Senere i dag trekkes vinneren som stikker av med en nydelig mummikopp!! Det er fortsatt mulig å være med i trekningen!

  Hva skal dere i dag?

  #hverdag #søndag #frost #kaldt #vinter #frokost #kaffe

 • 22.11.2015 kl.09:52
 • Familie
 • 33 kommentarer
 • Lørdagskos

  • 21.11.2015 kl.15:40

  Det begynner å bli mørkt og det ble plutselig bestemt at eldstegutten skulle overnatte hos en venn. Jeg og lillebror koser oss med en liten fruktsalat, bestående av granateple, appelsin og vaniljekesam med hakkede mandler og pistasjenøtter drysset over.

  Det er innmari godt og veldig sunt så dette spiser vi ned god samvittighet. Jeg skal ikke snakke så mye om den melkesjokoladeplanken jeg dyttet i meg i går... kremt...

  Ellers er det ikke stort å melde herfra.. Vi koser oss og nyter helgen og hverandre! Det er godt å kose seg sammen. Nå er det på tide å begynne p forberede kalenderen også! Neste uke er det jo første desember allerede!

  Vi må finne frem julepynten og adventsstaken denne uken! Tiden går så fort!!!

  #lørdag #helg #hverdag #familie #mamma #mammablogg

 • 21.11.2015 kl.15:40
 • Blogg
 • 25 kommentarer
 • Lørdag morgen

  • 21.11.2015 kl.08:21

  God morgen alle fininger! Det er lørdag og frosten har lagt seg så vakkert på gresset ute. Det er en kjølig morgen og vi sitter faktisk i pysjamasen foran tvn og ser en film og spiser frokost.

  De var en tidlig start på dagen her i dag, selv om gutta var oppe ganske så sent i går kveld.

  Vi har lånt en film av en veldig god venninne. Askepott! I menneskeversjonen. Vi så den i går kveld, men gutta mine synes den var så fin så vi ser den for andre gang i dag! Den var faktisk utrolig fin og koselig!

  Kaffen er på plass og da er mamma også fornøyd.

  Senere i dag skal yngstegutten i bursdag og han teller timer. Gleder seg veldig!

  Ellers i dag har vi ingen spesielle planer- vi får se hva dagen bringer!

  Har dere planer for dagen?

  #lørdag #familie #hverdag #mammablogg #frokost #helg

 • 21.11.2015 kl.08:21
 • Blogg
 • 27 kommentarer
 • Endelig av med gips!

  • 20.11.2015 kl.11:28

  I dag har jeg vært på Ahud og endelig fått av gipsen! Fjernet stingene også. Det var godt! Ble litt overrasket når jeg så hvordan foten så ut, men de sier det skal bli veldig pent når det gror seg til.

  De bad med vente litt med å barbere leggen på grunn av at det hindrer hindrer infeksjon.. Jaja, får bare høre på de- benet ser jo ikke noe lekkert ut uansett så...

  Da er det bare å fortsette å sitte i ro, men benet høyt fortsatt. Fikk øvelser av fysioterapeut på sykehuset som skal gjøres daglig og får ikke lov å belaste foten i det hele tatt før røntgen og legekontroll 17.12.

  #ahus #ankelbrudd #helse #hverdag #mammablogg #fysioterapi #trening #øvelser

 • 20.11.2015 kl.11:28
 • Blogg
 • 34 kommentarer
 • Kuldekrem eller ikke?

  • 20.11.2015 kl.11:03

  Siden jeg var liten husker jeg at jeg at alle foreldre, inkludert mine egne var dødelig opptatt av kuldekrem! Vi måtte beskytte huden før vi gikk ut i den bitende kulden. Jeg har helt ørlig aldri brukt kuldekrem på mine barn- mest fordi jeg ikke har funnet et krem som jeg ville bruke. Den har enten inneholdt det ene eller det andre.

  Det er mange hudleger som fraråder bruken av kuldekrem, og årsaken er at de er så fete.

  Kuldekremene er veldig fete, og dermed hindrer kremen vannet i å fordampe fra huden (som når du svetter). Det gjør at man faktisk blir mer utsatt for frostskader med kuldekrem.

  En fet kuldekrem kan også føre til at de små hårene i ansiktet, som skal beskytte huden, mister sin isolerende effekt.

  For å unngå frostskader i ansiktet er det viktigst å dekke til og beskytte huden på de utsatte stedene.

  Og den enkleste måten å gjøre dette på er å bruke godt med klær (ull og vindbeskyttende materialer er best).

  Beskyttende kremer og salver kan gi en falsk følelse av trygghet, som fører til økt risiko for forfrysninger fordi man derved unnlater å beskytte seg på annen måte.

  Smør kvelden før

  Dersom du får tørr hud på vinteren (tørr hud er gjerne mer utsatt for frostskader), er det en god ide og smøre inn huden med en god fuktighetskrem, gjerne kvelden før.

  Dersom du tar på deg den vanlige fuktighetskremen din rett før du skal gå ut, risikerer du nemlig at kremen kan fryse på huden, noe som gjør at kulden kjøler ned huden raskere, hvilket igjen kan føre til kuldeskader.

  For å unngå tørr og frostutsatt hud bør du også sørge for at du får i deg nok vann – og du skal drikke minst like mye som på en varm sommerdag.

  Bruker du kuldekrem på dine barn?

  #kuldekrem #kulde #frost #vinter #familie #mammablogg #foreldreogbarn #tips #hverdag

 • 20.11.2015 kl.11:03
 • Familie
 • 17 kommentarer
 • Minner om mummikrus konkurransen!

  • 19.11.2015 kl.21:24

  Du kan fortsatt være med på å vinne et mummikrus! Se her for å delta!

 • 19.11.2015 kl.21:24
 • Konkurranse
 • 6 kommentarer
 • Hjertet..

  • 19.11.2015 kl.21:09

  Du ble født med evner og muligheter

  Du ble født meg godhet og tillit

  Du ble født med idealer og drømmer

  Du ble født med storhet og vinger

  Det var aldri meningen at du skulle krype, så ikke gjør det.

  Du har vinger, så lær å bruke dem og fly!

 • 19.11.2015 kl.21:09
 • Blogg
 • 28 kommentarer
 • Hvis du spør hva jeg ønsker meg til jul...

  • 19.11.2015 kl.12:55

  En HOPTIMIST!!!

  Det er det jeg ønsker meg til jul! Hver gang jeg ser en hoptimist føler jeg meg som en optimist! Jeg blir så glad av å se på disse hoptimistene! De lyser opp dagen og letter humøret!

  De kommer i flere størrelser ig farger og ulike modeller og jeg ELSKER de!

  Kan du tenke deg en mer artig liten sak å ha på hyllen enn denne ? Og når du dunker den i hodet står den og hopper opp og ned! Hopper av glede!

  Jeg hopper av glede hvis det er en hoptimist under juletreet i år!

  Hva ønsker du deg til jul?

  Har du hoptimist?

  #hoptimist #ting #hoptimistdk #favoritt #ønske #julegave #mammablogg #mamma #hverdag

 • 19.11.2015 kl.12:55
 • Blogg
 • 35 kommentarer
 • Nøkkelen til lykke

  • 19.11.2015 kl.10:24

  Vi jakter stadig på lykke. En lykkefølelse som gjør oss glad og tilfreds med livet. Men hva skal egentlig til? Hva er nøkkelen til lykke?

  Kanskje ligger nøkkelen til lykke nærmere enn vi tror. Den ligger faktisk enda nærmere enn din egen nesetupp.

  Lykken ligger i tankene og jeg er helt sikker på at man kan tenke seg ganske så lykkelig.

  Det er ikke ting vi må ha eller klare å oppnå for å kunne føle lykke. Men vi må kunne tenke oss glad. Tenke positivt.

  Vi styrer tankene våre selv. Lykken er en innside-jobb og ingen lykke kommer utenfra. Å tenke seg lykkeligere handler om å heller være bevisst på tingene rundt som er bra enn det som er dårlig.

  Dersom man tenker at det er en drittdag vil det generere vonde følelser. Tenker man i stedet på det positive som hendte den dagen vil man få positive tanker og følelser.

  Altså, man våkner ikke sur eller trist. Det er en tanke du tenker som gjør deg sur, trist eller glad.

  Det å tenke seg lykkeligere handler først og fremst om å «endre fokuset» og fokusere på de viktige små tingene i hverdagen. Da vil det være mye enklere å være lykkelig.

  For eksempel en vanlig hverdag. Da er det mange av oss som drar på jobb eller skole. Si at bussen eller trikken er forsinket. Noen vil fokusere på at det er irriterende, mens andre vil kose seg over at de rakk å ta seg en kopp kaffe.

  Du velger dine egne tanker!

  Vit at det er tankene som skaper følelser.

  Vi velger egne følelser ved å styre tankene.

  Det er flere nyanser i en hver situasjon og at du kan velge hvilke nyanser du vil se.

  Velg å se etter nyansene. For å trene på dette kan du stoppe opp og tenke; "hva som er positivt i denne situasjonen" "hva kan jeg lære?"

  Velg å være bevisst på hva du tenker i en hver situasjon.

  Å tenke seg lykkelig handler om å ha riktig fokus.

  Man merker jo hvor lett det er å være positiv når man er forelsket, på samme måte er det andre som mater seg selv med negative tanker.

  Man velger å reagere negativt eller positivt, og det forplanter seg i følelsene man har den dagen.

  I løpet av en dag er det mange hverdagssituasjoner hvor man kan velge å enten se det negative eller positive. Det er alle disse valgene som skaper grunnleggende lykke.

  Lykke er noe du velger i likhet med andre ting som trening, jobb, venner og kosthold osv.

  Man er ansvarlig for egen lykke alltid. Lykke er i stor grad mental trening.

  Ikke forvent at andre skal gjøre deg lykkelig.

  Hvis du legger sammen all den tiden du bruker på å gruble og tenke på ting som du ikke får gjort noe med, vil du bli svært overrasket over hvor mye tid det er snakk om. Tid du faktisk har kastet bort på tull. Livet er kort og vi kan tenke; er det egentlig verdt det?

  Det er faktisk bare en ting vi virkelig har kontroll over her i livet, og det er oss selv. Hva andre mennesker gjør er utenfor vår kontroll.

  Hvordan vi skal takle ting og leve våre liv er opp til oss selv. Og når man forstår dette er det mye enklere å ta ansvar for eget liv, og faktisk leve det slik du selv ønsker.

  En positiv holdning

  Er glasset halvfullt eller halvtomt? Din holdning til omverdenen har mye å si for hvor tilfreds du vil føle at du er med livet ditt.

  Vår grunnleggende holdning til livet, og hvordan du møter mennesker og situasjoner i hverdagen er viktig for oss selv.

  Dette kan være alt fra hvordan du velger å takle en sinna sjef, til hvordan du forholder deg til været.

  Været kan vi jo ikke gjøre noe med uansett- så hvorfor bruke energi på å ha en negativ holdning til det?

  Tenk deg selv opp

  Dette er noe du må ta tak i på egen hånd. Du er den eneste som hører på alt du selv sier og tenker i løpet av en hel dag, derfor er det viktig at du snakker pent til deg selv og om deg selv. Tenk over hva som er dine gode kvaliteter, hva du er flink til, og ros deg selv!

  Nok mosjon

  Ingen hemmlighet at dette er godt for kropp og sjel.

  Sunt og variert kosthold

  En god helse handler svært mye om livsstil. Og din egen livsstil har du selv full kontroll over. I tillegg til tilstrekkelig med fysisk aktivitet er kostholdet ditt svært viktig. Sørg for å spise variert, og få i deg nok frukt og grønnsaker og fet fisk.

  Nok god søvn

  En god natts søvn er svært viktig for både kropp og sinn, og vil gi deg energi nok til å klare deg gjennom dagens mange utfordringer. Sørg for å legge deg til en rimelig tid, så blir det mye lettere å møte dagen med et smil.

  #lykke #livet #hverdage #mamma #mammablogg #familie #morogbarn #bloggmag #blogglisten

 • 19.11.2015 kl.10:24
 • Blogg
 • 19 kommentarer
 • Få deg noen baller !

  • 18.11.2015 kl.16:07

  Ønsker du verdens mest selvsikre baklys? Vil du sykle rundt med noen flotte,lysende og rosa baller under setet?

  Klem på dem, og det blir lys! Med disse ballene kan du sykle trygt gjennom hele vinteren.

  Se den fine videoen om livreddende baller her !

  Det kan være lurt å klemme på sine egne baller en gang i blant. Det er norske menn flinke til. Derfor har vi de beste overlevelsestallene i verden for testikkelkreft, som er den vanligste kreftformen hos menn mellom 15 og 49 år!

  Putt en hånd i buksa – for helsas skyld. Men ikke før du kommer hjem. Begge henda på rattet!

  Du kan kjøpe en lysende refleksballe til deg selv eller noen du bryr deg om her !

  #refleksballe #ballonbike #kreftforeningen #refleks #phungfolk #tusvik&tonne #hverdag #livet #bikeballs #bloggmag #blogglisten #testikkelkreft #movember #kreft

  Minn din kjære på å klemme og kjenne etter!

 • 18.11.2015 kl.16:07
 • Blogg
 • 26 kommentarer
 • Tilstede i øyeblikket..

  • 18.11.2015 kl.11:19

  Mange lever store deler av livet sitt som i transe, der skjønnheten i øyeblikket blir overskygget av bekymringer om fortid eller framtid. Meditasjonsteknikker hentet fra buddhismen kan være en måte å oppnå tilstedeværelse på. Jeg er personlig veldig interessert i mindfulness.

  Folk som er plaget av depresjon og angst har ofte ekstra store vansker med å være tilstede i hverdagen og i livene sine. De kjenner seg ofte overveldet av vonde følelser, og preges av negative tankemønstre som de opplever å ikke ha kontroll over. Forskning har vist at oppmerksomhetstrening kan hjelpe disse menneskene til å bli i stand til å forholde seg til vonde følelser, og til å få tankene på avstand.

  Skal vi liksom bare slutte å jobbe da, og sitte og høre etter bladene som suser i trærne?

  Men det er ikke det det dreier seg om. Men vi må huske på at man bør ta pusterom, og bruke dette som hjelp til selvregulering. Og det er enkle teknikker, hvis man bare prøver.

  Pusten skal være som et anker, der man skal følge med på egne inn og utpust. Når de vanskelige tankene dukker opp igjen, skal man vende tilbake til pusten.

  I angsten og depresjonen er det slik at tanken får veldig kraft. Jeg er verdiløs, tenker ofte den deprimerte, og det er kort avstand mellom tanken og den som tenker. Dermed virker tankene ekstra troverdige. Det er nødvendig å lære seg å skape avstand til tanken.

  Målet er ikke å bli fullstendig rolig, men å være til stede med det du opplever der og da. I den oppmerksomhetsbaserte tilnærmingen kan man si det slik at du er havet, mens følelseslivet er bølgene. Bølgehøyden vil variere og værforholdene vil skifte. Øvelsene kan bidra til å styrke evnen til å observere ens egen erfaring fra et nøytralt, men samtidig omsorgsfullt, perspektiv.

  Forskning viser at mindfulness fører til redusert stress og økt livskvalitet for mennesker med kroniske sykdommer og psykiske lidelser.

  Det å haste gjennom hverdagen og forsøke å unngå den smerten som livet nødvendigvis fører med seg - eller å dvele ved denne smerten - kan føre til at en får det verre.

  Mindfulness tar sikte på å hjelpe folk til å finne fred med sine faktiske livsbetingelser.

  Er du nok tilstede i øyeblikket?

  #mindfulness #ro #livet #sjel #hverdag #øyeblikk #mammablogg

 • 18.11.2015 kl.11:19
 • Blogg
 • 22 kommentarer
 • Bekymringer blandt foreldre

  • 18.11.2015 kl.08:07

  Som mor har jeg sikkert mer enn hundre bekymringer. Det hender hodet blir fyllt med tanker som forstyrrer, og hindrer meg i å leve i nuet. Tanken på at de viktigste menneskene i mitt liv, altså mine barn- skal oppleve noe vondt, skjærer i sjelen min.

  Jeg er redd for alt fra trafikkulykke, narkotika, kidnapping og brann - tanken holder meg våken. Å få barn forandrer psyken. Du kan bli redd for ting du aldri har tenkt over før.

  Trafikkulykker er det stor bekynring for. Vi vet aldri og man kan aldri bli trygg nok i trafikken. Folk kjører som griser, og langs skoleveien tar de ikke noe mer hensyn til akkurat. Drukning, alvorlig, fysisk sykdom og ulykker i forbindelse med lek er nummer er også høyt oppe på fryktskalaen.

  Etter dette kommer overgrep fra fremmede og redselen for at egne barn skal bli utsatt for mobbing og utestengelse.

  Urinstinktet/ mammainstinktet

  Trangen for å beskytte barnet!!

  Trøsten er at denne angsten er helt naturlig, og til tider også nødvendig. Menneskets avkom er hjelpeløst og fullstendig avhengig av kompetent og årvåken beskyttelse.

  Angsten er et urinstinkt i menneskene. Når du elsker noen, er det mye som står på spill, og du vil beskytte dem mot farer. I motsetning til mange dyr får vi mennesker få barn- og vi tar godt vare på barna våre.

  Frykten for at sykdom av en eller annen art skal ramme barnet.

  Angsten for å forlate barnet alene i verden. Mange foreldre blir redde for å dø selv mens barnet trenger sin mor eller far.

  Angsten for å ødelegge sitt eget barn. For eksempel ved å gjøre noe alvorlig feil i barneoppdragelsen eller bringe videre egne feil og problemer i arv.

  Angsten for at barna ikke skal trives, at barnet ikke er sosialt nok, selvstendig nok, modent nok, smart nok etc.

  Det er mye snakk om at vi overbeskytter ungene våre. Men jeg synes foreldre skal følge sin egen intuisjon, sin magefølelse.

  All angst handler om kaos og følelsen av å miste kontroll. Mange opplever en slik angst når barna går inn i nye faser og får mer frihet.

  Samtidig må du være oppmerksom på at det som trygger deg, ikke skal begrense ditt barn og ditt barns selvstendighet

  Vært stolt av deg selv, og belønn deg selv for at du klarer å gi slipp. Når de går alene til skolen for første gang, kan du tenke at livet går fremover, og nå har du ikke den oppgaven lenger. Men det betyr ikke at det er enkelt.

 • 18.11.2015 kl.08:07
 • Blogg
 • 24 kommentarer
 • Hej allihopa!

  • 17.11.2015 kl.21:58

  God kveld alle vakre nydlinger!

  I dag har jeg IGJEN vært på ikea med min kjære mor- og denne gangen på Furuseth! Det ble ingen kjøttbullar på oss, de stengte visst kjøkkenet pga en fugl på kjøkkenet visstnok.

  Ellers var det utviklingssamtale med eldstegutten på skolen og det var koselig med positive tilbakemeldinger. Det eneste var at vi må lve mer på å lese og få meg seg innholdet i en tekst. Så i kveld hadde vi lesekveld sammen og snakket litt om det vi leste etterpå. Stiller litt spørsmål slik at jeg vet st han vet hva de mt handlet om. Dette skal vi bli flinkere til, og sette av tid til. En liten koselig lesestund etter at lillebror har lagt seg.

  Klarte å lage hjemmelaget pizza til middag i dag. Bare to dager til kontroll på Ahus! Av med gips og bort med sting. Nytt røntgen bilde skal tas. Da får jeg nok mer info om når jeg kan belaste denne ankelen min. Det GLEDER jeg meg til. Håper håper...

  Ikke glem konkurransen! Det er trekning om vinner av mummikruset på søndag- så bare heng dere på.

  #konkurranse #mummikopp #moomin #kitchn #hverdag #tirsdag #favoritt

 • 17.11.2015 kl.21:58
 • Blogg
 • 20 kommentarer
 • Tips mot forkjølelse

  • 17.11.2015 kl.09:36

  Vi er nå inne i høysesongen for forkjølelser og influensa, og da er det godt å vite at det finnes mange gode og naturlige hjelpemidler som kan å forhindre at sykdommen slår ut i fullt monn.

  Unngå sukker og «raske karbohydrater». Sukker bidrar til å hemme immunapparatet fordi det fører til svingninger i blodsukkeret. Unngå derfor søtsaker og alle matvarer med høy glykemisk indeks (GI), slik som kaker, slikkerier, fine bakervarer, kjeks, potetmel, osv.

  Spis mest mulig ferske og lite bearbeidede matvarer som kjøtt, fisk, fugl, sjømat, grønnsaker, bær, frukt, sopp og nøtter. En base av protein og fett gir et stabilt blodsukker og stimulerer kjertlene til å danne veksthormoner og testosteron, som begge bidrar til å opprettholde et sterkt immunforsvar.

  Heftige doser vitamin C. Det kan aldri gjentas ofte nok at nøkkelen til suksess med dette vitaminet ligger i dosen. Du kan bruke vitamin C forebyggende, men dette er vanskelig, siden halveringstiden for vitaminet i blodet bare er ½ time. Hvis du skal være beskyttet mot ethvert virusangrep, må du ta et par gram vitamin C omtrent annenhver time døgnet rundt, og for de fleste er dette upraktisk. Ta heller en dose vitamin C i forkant av møter med mulige smittekilder.

  Hvis du kjenner det minste tegne til at du er angrepet av et virus som kan gi forkjølelse eller influensa (sår hals, tett nese, lett hodepine), bør du straks ta vitamin C i så store doser som magen tåler og gjenta det hver time inntil symptomene er borte.

  Hvitløk, gjerne rå, er en utmerket antidot mot mange mikroorganismer, inkludert virus, bakterier, parasitter og muggsopp. Press et par fedd direkte på maten og bland hvitløk i sauser og dressinger. Hvis du eller omgivelsene plages av hvitløklukt, kan du spise en kvast persille for å friske opp pusten. Flere som spiser hvitløk samtidig, vil merke lite til at de andre lukter, så en god strategi er å putte hvitløk i maten som spises av flere.

  Det finnes en rekke urter som stimulerer immunapparatet. Immunapparatet trenger også tilførsel av en rekke vitaminer og mineraler. Ta derfor et bredspektret kosttilskudd hver dag og suppler med tilskudd av Echinacea som tinktur eller i kapsler.

  Hvis du føler deg «uggen», er det på tide å skru ned tempoet og lade opp batteriene igjen. En god natts søvn er en forutsetning for å motstå dagens kav og mas, og en liten høneblund eller meditasjonsstund midt på dagen kan gjøre underverker med et utmattet immunapparat.

  Vask hendene! Husk at mange bakterier og virus overføres ved kontakt med dørhåndtak, toalettseter, kraner på vasker der allmennheten ferdes eller ved berøring av andre mennesker. En god regel er derfor å gi hendene en skikkelig vask flere ganger om dagen. Bruk helst såpe med hudvennlig pH, slik at du ikke blir tørr på hendene.

  Drikk rikelig med vann, og sørg alltid for at kroppen er hydrert. For relativt inaktive personer betyr det at man bør drikke omkring 1,5-2 liter i løpet av dagen, mens folk som trener hardt, kan trenge det flerdoble. Varier gjerne med urteteer, vann med litt presset sitron og av par skiver ingefær, som også er rik på sink. Ingefær motvirker en rekke mikroorganismer, og sink er nødvendig for et aktivt immunforsvar.

  Drikk varm sitronsaft med masse honning og ingefær!

  Hva gjør du når du er forkjølet?

  #mammablogg #tips #hverdag #tirsdag #livet #foreldre

 • 17.11.2015 kl.09:36
 • Råd og tips
 • 38 kommentarer
 • Når man tråkker på lego...

  • 16.11.2015 kl.21:00

  Tråkket på Lego klosser før eller? Du vet, når du prøver å føle deg frem til toalettet midt på natten og du tråkker på en lego kloss...DEN følelsen!

  Det er så vondt at hvis man sovner igjen etter noe sånt - så er man heldig!

  Dette har jeg opplevd såååååå mange ganger, og jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har sverget i sinne og i søvne over at alle de legoklossene skal kastes et visst sted så fort jeg står opp i morgen..

  Derfor måtte jeg le littegrann når jeg ser at Lego har kommet med slipperser, altså "anti- lego bricks slippers"! Det sier sitt! Det er nok tusenvis av foreldre på denne kloden som har forbannet seg over lego klossenes egenskap til å "skade" og mumlet noen stygge gloser i det vi sniker oss rundt i huset på natten, og gjerne også på dagen!

  Har du tråkket på lego før?!

  #lego #foreldreogbarn #hverdag #mammablogg

 • 16.11.2015 kl.21:00
 • Blogg
 • 54 kommentarer
 • Ny konkurranse, vinn et mummikrus!

  • 16.11.2015 kl.16:53

  Jeg setter i gang med en ny konkurranse på bloggen! Du kan bli en heldig vinner av et mummikrus!

  Mummikrusene er mine favorittkrus! Og de er av super kvalitet! Trust me, I know!

  De har falt i gulvet ved et par uhell og de var like hele.

  Jeg har elsket mummi siden jeg var liten og for meg er mummi rett og slett nostalgi! Det minner meg skikkelig om barndommen.

  De skjønne mummikrusene fra Arabia er dekorert med Tove Janssons originaltegninger av alle de herlige figurene vi kjenner igjen fra Mummidalen!

  Hva må du gjøre?

  1. Følg, lik og del innlegget (for de som har facebook)

  2. Skriv hvilken figur som er din favoritt i Mummidalen?

  En vinner vil bli trukket søndag!

  #mummi #mummikrus #konkurranse #kitchn #mammablogg #favoritt #hverdag

 • 16.11.2015 kl.16:53
 • Konkurranse
 • 47 kommentarer
 • I gang med julegaver!

  • 16.11.2015 kl.13:43

  Da har jeg offesielt kommet i gang med julegaveshoppingen! Og det hjemmefra til og med!

  Eldste gutten ønsker seg En pingles dagbok serien, og jeg fant de på nett, rettere sagt på platekompaniets nettside til en veldig vennlig pris!

  Hver bok kostet 79 kr og det synes jeg er veldig gøy! Så da kjøpte jeg like så godt 7 av disse!

  Gøy at han faktisk ønsker seg bøker! Det er jo så fint å lese og han liker det!

  Det er vel kommet totalt 10 av disse bøkene. Men de nyeste kostet litt mer!

  Ellers ønsket min 5 åring seg en klinkekulebane! Er det noen som har hørt om dette? Og evt hvor får man tak i dette?

  Det er ikke store greiene men da har jeg i alle fall startet!

  Ellers får jeg sitte å fundere litt på hva jeg skal kjøpe til resten av familien og bestevenninnene.

  #gavetips #julegaver #mamma #blogg #mammablogg #hverdag #jul #shopping

 • 16.11.2015 kl.13:43
 • Blogg
 • 40 kommentarer
 • 3 vinnere trekkes! Softlips Cube!

  • 16.11.2015 kl.10:27

  I dag er det trukket 3 heldige vinnere som får tilsendt Softlips Cube!

  Jeg håper dere tre blir like fornøyde som meg med Softlips Cube.

  De heldige tre er m.matogkakeoppskrifter , gryhege og enklerelivmedlchf !

  Jeg har sendt dere melding og venter på adressen deres.

  Ha en strålende dag alle gode mennesker!

  #konkurranse #vinner #hverdag #blogg #mamma #mammablogg #Softlips #cube #mentolathum

 • 16.11.2015 kl.10:27
 • Konkurranse
 • 14 kommentarer
 • Det snøøøøøør!!!

  • 16.11.2015 kl.08:17

  God morgen alle flotte ! I dag har vi hatt en rolig og god morgen. Jeg la meg rekordtidlig i går kveld, kl20.00 sammen med barna! Jeg var så vanvittig trøtt så det var godt å få en lang natt med god søvn!

  Vi fikk spist en god frokost sammen og gjort alt i rolig tempo! Det var først når jeg spurte gutta om de kunne sjekke gradestokken i vinduet at det brøt ut i et skrik! "Mammmmaaaaaa!!!! Det snør ute!!!!!" Like overrasket hvert år svarer jeg "er det sant?!" Og gikk bort til vinduet for å se! Gutta hoppet opp og ned og var sjeleglade! Herregud så godt det er å se en slik ren lykke! Helhjertet og de smilte med hele fjeset!

  To veeeeldig glade gutter avgårde til skole og barnehage i dag! Og hva er vel mer vakkert enn et norskt vintereventyrland?

  Og jeg, jeg skal få satt meg ned å lest litt. Endelig føler jeg meg uthvilt nok til å klare å lese en stund uten at øynene triller rundt.. Det blir godt!

  Ønsker dere en goooood dag!!

  Hva skal dere gjøre i dag?

  #snø #vinter #hverdag #mandag #mamma #foreldreogbarn #mammablogg

 • 16.11.2015 kl.08:17
 • Blogg
 • 30 kommentarer
 • Sterke lyster..

  • 15.11.2015 kl.09:42

  Jeg våkner og kjenner en pirrende følelse i hele kroppen! Jeg blir helt varm når jeg tenker på det. Det kribler i meg og jeg må få tilfredsstilt dette behovet fort som bare det. Jeg spretter opp, hinker bort til krykkene og hopper inn på kjøkkenet! Nå bare MÅ jeg ha chai latte! Jeg har fått helt dilla!

  Etter å ha vært på Stockfleths forrige uke med min mamma, ble jeg minnet nok en gang på hvor god chai latte er!

  Jeg har tenkt på den chai latten hele tiden siden forrige uke og har prøvd å finne ut av hvordan man lager en så perfekt chai latte som mulig!

  Jeg har vært å kjøpt chai te i løsvekt hos Black cat og har funnet ut sånn ca hvordan man lager en gooood chai latte!

  Jeg har også kjøpt te poser, som jeg legger teen i.

  Chai betyr egentlig bare te på hindi, mandarin, urpersisk og urdu. Så når du bestiller chai te bestiller du egentlig «te te», men fullt så enkelt er det ikke.

  Chai, i dette tilfelle vanlig fermentert svart te, er den vanligste tevarianten her i Norge. Det er den også i store deler India og i nabolandene. Men, de tilbereder og drikker den ikke som oss. Det vanligste er å tilsette, melk, sukker og krydder. Slik har det vært opp igjennom århundrene, men så la denne drikken plutselig ut på vandring i den store verden. Men da under navnet chai, i motsetning til tradisjonell vestlig te. Derved oppsto chai som en egen generisk drikk på samme kulturinvasjonsreise som latten gjorde noen år tidligere.

  Det å finne fram til det «beste» byr på en kombinasjon av råvarevalg, personlige preferanser og kombinasjonen av tid og temperatur i selve tilberedningene. Og, ikke minst hvor stor tilhenger du er av at prosessen er like viktig som sluttresultatet og liker å lage ting fra bunnen av.

  Hvordan jeg lager chai latte;

  En stor kopp

  En pose med chai te (helst løsvekt/ fersk)

  Varmt vann.

  Hell vann i koppen men bare så du dekker posen, og litt til.

  Oppi her trekker jeg også fersk ingefær og litt fersk kvernet pepper.

  La dette trekke i 8-10 min.

  Når teen er ferdig bruker jeg melkesteamer på kaffemaskinen for å steame melken, til den er ganske varm- men ikke koke.

  Så tar jeg ut teposen og fyller koppen med melk. Pynter med en nellik på toppen!

  Denne ble veldig god. Jeg bruker ikke sukker, men dersom man ønsker sukker kan man bruke 1 ts brunt sukker.

  Hva er din favoritt te?

  #te #søndag #helg #familietid #kitchn #blackcat #mamma #mammablogg

 • 15.11.2015 kl.09:42
 • Blogg
 • 41 kommentarer
 • Hvem vinner ?!

  • 14.11.2015 kl.19:15

  Snart er det klart for skal vi danse! Jeg må si at vi gleder oss litt her og synes det er en hyggelig måte å tilbringe fredagskvelden på! Og så er vi litt spente på hvem som vinner i kveld? Det hotte "paret" Adelen og Benjamin eller Alexandra og "Staysman"?

  Vi har laget oss en deilig fruktsalat med litt vaniljekesam og hakket sjokolade på.

  Det ble et kinderegg på hver, og det var visst et ekstra, og det tok jeg! Det er sjelden jeg spiser kinderegg, men det er virkelig godt innimellom.

  Skal dere se på skal vi danse ?

  Hvem tror du stikker av med seieren?

  Adelen eller Staysman?

  #skalvidanse #tv2 #helg #lørdag #familietid #mamma #mammablogg

 • 14.11.2015 kl.19:15
 • Blogg
 • 20 kommentarer
 • En djevel på diabolo

  • 14.11.2015 kl.17:04

  Reklame og annonselinker

  Diabolo er et sjongleringsinstrument og leketøy som består av en timeglassformet dobbeltkjegle av tre eller metall og to trepinner med en snor imellom. Disboloen brukes ved at en holder en pinne i hver hånd, legger dobbeltkjeglen på snora og får den til å rotere ved vekselvis raskt å heve og senke pinnene og dermed stramme snora. Spillet består i øvelsene en kan foreta med den spinnende spolen.

  Noen mener at diaboloen er det eldste sjongleringsinstrumentet etter sjongleringsballer. Det skal være kjent fra Shang-dynastiet i Kina ca. 1500 f.Kr. Spillet ble importert rundt 1794 av Qianlong-keiseren fra den engelske ambassadøren i keiserrike Kina, lord George Macartney. I Frankrike var spillet populært i første halvdel av 1800-tallet. Der ble det kalt le diable – «djevelen».

  Diaboloen består av to halvkuler som er forbundet med en akse eller en todelt akse. Ved hjelp av to pinner og en tråd mellom dem får man diaboloen til å spinne. Det stabiliserer diaboloen, slik at den kan balansere på tråden.

  Fysikalsk bakgrunn

  Bakgrunn til stabiliseringen av diaboloen på tråden er rotasjonsloven, som for eksempel påvirker gyroskoper. Et legeme som snurrer raskt rundt en akse, vil gjerne beholde aksen sin i samme posisjon.

  Eldstegutten min har fått skikkelig sansen for diabolo! I sommer fikk han en diabolo til bursdag og den er med overalt hvor han går. Han er blitt skikkelig god og han elsker det. Han var uheldig å knakk diaboloen for en stund tilbake og han har spart penger for å kjøpe seg en ny.

  Heldivis var kulelageret i orden så han trengte bare å kjøpe seg nye "kopper" . Disse kostet 199kr. Denne diaboloen er av en av de beste kvaliteter og han har utrolig mye glede av denne. Han er interessert i å lære nye triks hele tiden og han øver og øver.

  Han vil gjerne bli så god som han her

  Må ha det har også lokaler i nærheten av der vi bor, og det er mulig å kjøpe på nett med rask levering.

  video:video

  #diabolo #mahadet #hverdag #helg #foreldreogbarn #mamma #mammablogg #lørdag

 • 14.11.2015 kl.17:04
 • Blogg
 • 17 kommentarer
 • Med kaffe som"startkabel"

  • 14.11.2015 kl.10:03

  Min lille skatt laget en kaffe kopp til meg på morgenkvisten! Det har han blitt utrolig flink til i det siste, og han selv synes det er veldig stas å bruke nespresso maskinen. Min lille barista!

  I dag skal vi slappe av å kose oss og senere skal eldste gutten i bursdag. Men først skal vi innom "må ha det" på vinterbro, for han han har spart opp penger til å kjøpe seg en diablo. Dette gleder han seg veldig til.

  Jeg ønsker alle en fredfull dag med mye glede og kos! Ta vare på hverandre og nyt dagen! Etter det som skjedde i Paris i natt- må vi prøve å holde fokus og ikke spre hat og sinne.

  #lørdag #familie #foreldreogbarn #hverdag #mammablogg #helg #bloggmag #kaffe #mummikopp #kitchn

 • 14.11.2015 kl.10:03
 • Blogg
 • 39 kommentarer
 • Terror i Paris

  • 14.11.2015 kl.08:33

  Med sorg i hjertet, for det som skjedde i Paris i natt! Kan ikke tro det- så mange liv gikk tapt.

  Hjertet mitt blør for alle de omkomne og deres familier som står igjen.

  Det er helt forferdelig og det er vanskelig å forstå! Hva skjer med vår verden egentlig? Og hvordan ender dette?

  #prayforparis #paris #frankrike #hverdag #mamma #mammablogg #bloggmag

 • 14.11.2015 kl.08:33
 • Blogg
 • 18 kommentarer
 • Ruller rundt i pysjamasen!

  • 13.11.2015 kl.12:47

  Denne uker moren min dradd meg med ut et par ganger og det har vært DEILIG å se at det finnes liv der ute, utenfor sofaen og en stabel med puter! Jeg har kjørt rullestol og blitt trillet rundt på som en liten "prinsesse" . Mamma synes det var greit, er jo nesten 30 år siden hun trillet rundt på meg sist! Hun synes det var litt koselig faktisk!

  Det er jo ikke mange bukser som jeg får tredd over denne gipsen og jeg gidder ikke kjøpe ekstra store bukser, for gipsen skal jo av etter hvert.

  Derfor er jeg glad for at Lindex har så mange flotte pysjamas bukser! Jeg har kjøpt et par og de er deilige å gå i, og det er plass til ben med gips!

  I dag skal vi ut på tur igjen, og planen er Ikea. Vi skal kjøpe noen duftlys og telysholdere og kanskje sette oss i kantinen og kose oss med litt lunsj! Håoer de har rullestoler til utlån på Ikea også da.. Begynner å bli sliten i håndleddene også etter denne krykkegåingen!

  Det er fredag og det er godt å tenke på! Det er helg, vi kan sove lenger, kose oss, slappe av og nyyyyte!

  Hva skal dere i helgen da?

  Ikke glem Softlips giveaway på blogg hvor 3 heldige vinnere blir trukket mandag!

  #fredag #helg #Lindex #ikea #helse #softlipsnorge #hverdag #mamma #mammablogg

 • 13.11.2015 kl.12:47
 • Blogg
 • 34 kommentarer
 • Softlips cube give away!

  • 12.11.2015 kl.20:19

  Det værste jeg vet er å være tørr på leppene og jeg merker at jeg blir fortere tørr nå, når det blir kaldere ute.

  Jeg har vært så heldig å få prøve ut Softlips cube, og de føles godt på leppene!

  Softlips Cubes leppepomader inneholder nøye utvalgte ingredienser som pleier leppene dine året rundt.

  Softlips cubes er tre aromatiske varianter av pleiende leppepomade.

  Hver og en inneholder nøye utvalgte ingredienser som tar godt vare på leppene dine – året rundt.

  De kommer i de tre nydelige variantene;

  Fresh mint

  Pomegranate & blueberry

  Vanilla bean

  Sheasmør tilfører fuktighet og gjenoppretter fuktighetsbalansen i selv de tørreste lepper. Antioxidanter og A-, C- og E-vitaminer pleier og reparerer leppenes sarte overflate, særlig når de er preget av vær og vind. Bløtgjørende komponenter lindrer ru og sprukne lepper og gjør dem glatte og myke, SPF 15 beskytter mot solens skadelige UV-stråler, og olivenolje gir leppene en lett og naturlig glans.

  Nå har du muligheten til å få tilsendt en Softlips Cube! Jeg trekker tre heldige vinnere på mandag!

  Alt du må gjøre;

  Lik og del innlegget og fortell meg hvilken lukt du kunne tenke deg!

  Min favoritt må være Pomegranate&blueberry! Den lukter fantastisk og jeg får silkemyke lepper!

  Det at denne gjennoppretter fuktighetsbalansen i leppene, er det ingen tvil om. Og jeg kjenner at den varer lenge.

  #softlipsnorge #cube #mentholatum #pleie #softlips #favoritt

 • 12.11.2015 kl.20:19
 • Blogg
 • 37 kommentarer
 • Kresne barn, din skyld!

  • 11.11.2015 kl.18:35

  Hvis barna nekter å spise visse typer mat er det foreldrenes egen skyld!

  Kresne barn fører til både bekymring og irritasjon hos oss foreldre. Bekymring fordi vi lurer på om barna får i seg det de skal, og irritasjon fordi det er lite motiverende å lage middag til noen som aldri er fornøyde.

  Her har jeg alltid satt maten på bordet, og uten å lage noe styr eller lange taler om hva det er vi skal spise- latt barna forsyne seg selv.

  Jeg vil ikke høre at maten ikke er god før den er smakt, og når de så har smakt hat det sjelden vært at de ikke liker.

  Ikke forvent at en 3-åring bryr seg om hva næringsstoffene i maten gjør med kroppen. Barn spiser fordi de er sultne og når de synes maten smaker godt.

  Men jeg har aldri og kommer aldri til å lage noen ekstra middag, som er for de som ikke liker sånn eller sånn...

  Her spiser du middagen eller ingenting!

  Tidlig introduksjon av forskjellige typer mat er viktig for å forebygge kresenhet. Da blir barnet vant med ulike smaker før skepsisen vekkes rundt 2-årsaldereren, en skepsis som kanskje varer til godt inn i skolealder. Allerede i første leveår bør barnet få smake på mange ulike matvarer.

  Vi startet å gi barna relativt små porsjoner med mest mulig variert mat. Til de minste anbefales fiskekaker, kjøttboller og annen mat som har en lett konsistens. Barnas småspisthet kan i noen tilfeller skyldes at de ikke klarer å tygge og svelge ned «voksenmaten».

  Vi har alltid involvert barna i matlaging, borddekking og - innimellom - utvelging av dagens rett. Det er også viktig at man spiser sammen og koser seg rundt bordet.

  Ikke gi opp så lett!

  Barn går gjennom faser og utvikler seg hele tiden. Det som var sjanseløst for en uke siden kan kanskje være helt greit igjen om det par uker. Presenter barna for matnyheter med jevne mellomrom.

  #foreldreogbarn #kosthold #mat #mamma #mammablogg #hverdag #spise #bloggmag #blogglisten

 • 11.11.2015 kl.18:35
 • Blogg
 • 59 kommentarer
 • Middag eller ingenting!

  • 11.11.2015 kl.18:32

  Hvis barna nekter å spise visse typer mat er det foreldrenes egen skyld!

  Kresne barn fører til både bekymring og irritasjon hos oss foreldre. Bekymring fordi vi lurer på om barna får i seg det de skal, og irritasjon fordi det er lite motiverende å lage middag til noen som aldri er fornøyde.

  Her har jeg alltid satt maten på bordet, og uten å lage noe styr eller lange taler om hva det er vi skal spise- latt barna forsyne seg selv.

  Jeg vil ikke høre at maten ikke er god før den er smakt, og når de så har smakt hat det sjelden vært at de ikke liker.

  Ikke forvent at en 3-åring bryr seg om hva næringsstoffene i maten gjør med kroppen. Barn spiser fordi de er sultne og når de synes maten smaker godt.

  Men jeg har aldri og kommer aldri til å lage noen ekstra middag, som er for de som ikke liker sånn eller sånn...

  Her spiser du middagen eller ingenting!

  Tidlig introduksjon av forskjellige typer mat er viktig for å forebygge kresenhet. Da blir barnet vant med ulike smaker før skepsisen vekkes rundt 2-årsaldereren, en skepsis som kanskje varer til godt inn i skolealder. Allerede i første leveår bør barnet få smake på mange ulike matvarer.

  Vi startet å gi barna relativt små porsjoner med mest mulig variert mat. Til de minste anbefales fiskekaker, kjøttboller og annen mat som har en lett konsistens. Barnas småspisthet kan i noen tilfeller skyldes at de ikke klarer å tygge og svelge ned «voksenmaten».

  Vi har alltid involvert barna i matlaging, borddekking og - innimellom - utvelging av dagens rett. Det er også viktig at man spiser sammen og koser seg rundt bordet.

  Ikke gi opp så lett!

  Barn går gjennom faser og utvikler seg hele tiden. Det som var sjanseløst for en uke siden kan kanskje være helt greit igjen om det par uker. Presenter barna for matnyheter med jevne mellomrom.

  #foreldreogbarn #kosthold #mat #mamma #mammablogg #hverdag #spise #bloggmag #blogglisten

 • 11.11.2015 kl.18:32
 • Blogg
 • 8 kommentarer
 • Chai latte

  • 11.11.2015 kl.16:16

  I dag har jeg drukket den beste chai latten jeg noen gang har smakt! Jeg og min mor var på Stockfleths og de lagde den med en utrolig god smak!

  Jeg anbefaler å ta turen innom hvis du liker krydret te og særlig chai latte!

  Fikk kjøpt meg en deilig pysjamas bukse også og litt stasj til kulekalenderen, mens min mor trillet meg rundt på en rullestol vi fikk låne på senteret! Følte meg utrolig til bry i de fleste butikker, der jeg måtte balansere denne mellom hyller og reoler!

  Jeg er glad dette er en midlertidig tilstand!

  Jeg fikk også øye på en nydelig telysholder som jeg angrer på at jeg ikke kjøpte..

  Hva synes dere om den? Den grønne på bildet her!

  #chai #mammablogg #hverdag #te #chaite #stockfleths #mamma

 • 11.11.2015 kl.16:16
 • Blogg
 • 36 kommentarer
 • De beste kjeksene EVER!!

  • 11.11.2015 kl.09:16

  Dagene mine er for tiden ikke sååå veldig innholdsrike på grunn av mitt lille stunt her for 13 dager siden.. Jeg var derfor ikke sen med å hinke ut på kjøkkenet i går kveld etter å ha lest innlegget til etdiktomdagen . Det var sitronkjeks med valmuefrø som vekket interessen i meg! Jeg er en skikkelig sitronperson så jeg fant frem ingridiensene og startet!

  Det var utrolig fort og enkelt gjort! En oppskrift fra fantastiske Trines matblogg og de var gjort på under en time.

  Og var de gode?? JA!!

  Oppskriften finner du her !

  Det er vel de beste kjeksene jeg noen gang har laget! Disse blir servert til kaffen når min mor kommer på besøk litt senere i dag!

  Tusen takk etdiktomdagen for inspirasjonen! Jeg er veldig glad for at disse kjeksene er oppdaget, da disse kommer til å bli laget flere ganger !

  #trinesmatblogg #kjeks #sitronkjeks #hverdag #mat #inspirasjon #mamma #mammablogg #onsdag

 • 11.11.2015 kl.09:16
 • Blogg
 • 44 kommentarer
 • Laksewrap!

  • 10.11.2015 kl.18:50

  I dag hadde vi alle såååå lyst på fisk! Så vi bestemte oss for at det ble laksewrap i dag.

  Det var helt himmelsk godt!!

  En meget velykket middag.

  Vi brukte fullkorns lefser og lagde guacamole.

  Vi smurte guacamolen på lefsene og la på strimlet rødløk, paprika, mango og stekte lakseterninger. Rullet de sammen og nøt det!

  En perfekt hverdagsmiddag!!

  Hva hadde dere til middag i dag?

  #hverdagsmiddag #hverdagslykke #laks #salma #kosthold #helse #familie #mammablogg #bloggmag

 • 10.11.2015 kl.18:50
 • Blogg
 • 48 kommentarer
 • Barnslig når jeg kan, voksen når jeg må!

  • 10.11.2015 kl.13:38

  I dag har jeg klart å sette på noen vaskemaskiner, brettet klær og hinket rundt med kurven med sammenbrettede klær og lagt inn i skapene! Satt på en krakk og vasket baderomsgulvet, og sett en film. Godt å få til noe på egenhånd, og nyte litt tid foran tv'n med en god film!

  Senere i dag, etter middag har vi planlagt å se den nye minions filmen! Og jeg gleder meg minst like mye som gutta. Jeg ELSKER minions, og jeg digger den humoren i de filmene. Vi rakk aldri å se den på kino, så vi har gledet oss leeeeeeenge! Det er godt å være litt "barnslig" noen ganger, og bare kose seg med gode barnefilmer!

  Se den artige sniktitten på filmen her !

 • 10.11.2015 kl.13:38
 • Blogg
 • 23 kommentarer
 • En litt mer krativ læringsmåte..

  • 10.11.2015 kl.11:20

  Eldste gutten min har startet med geografi på skolen. Det er stor interesse for land og flaggene som hørter til hvilket land.

  Jeg leste en artikkel som gav meg en god ide! Perle flagg med barna!!!

  Å perle flagg er gøy, lærerikt og inspirerende. Det tar litt tid å perle et flagg og det er en god læringsprosess. Barnet må konsentrere seg med å se på bilde av flagget, finne de rette fargene i perleboksen og få de på rett plass på brettet hjelper.

  Hele denne prosessen hjelper barnet til å lære seg flagget og det vil huske det til senere.

  Dette trenger vi;

  Perler

  Perelbrett

  Atlas

  Strykejern

  Noe å stille flaggene ut på

  Vi kan starte med et flagg vi allerede kan. Bruk de små kvadratiske perlebrettene.

  Når vi har perlet alle flaggene vi kan kan vi bruke et atlas eller nettet for å lære nye flagg.

  For å finne bilder av flagg, kan du bruke denne nettsiden her !

  Rød er en farge man finner i veldig mange flagg og perleboksen blir fort tømt for røde perler. Det geniale da er å kjøpe poser med akkurat de fargene du trenger. Så da er det bare å fylle opp med de fargene du trenger etter hvert.

  Når flaggene er ferdig er det gøy om man monterer dem sammen på en plate eller henger dem etter hverandre på en snor.

  #familie #flagg #lære #

 • 10.11.2015 kl.11:20
 • Blogg
 • 28 kommentarer
 • Hva er status?!

  • 09.11.2015 kl.20:21

  Mange mener at god status er å bo på de riktige stedene, gå med dyre merkeklær, ha de riktige tingene, kjøre den riktige bilen, ha flott leilighet, aupair og vaskehjelp osv... Osv..

  Jeg personlig mener at status er noe helt annet!

  For ungdom i dag oppfattes merkeklær ofte som «kule». De må ha en prislapp på minst et par høvdinger. I mer ekstreme tilfeller har ungdommer blitt mobbet av andre elever på grunn av mangel på merkeklær. Det er helt absurd at prislappen på et klesplagg skal ha så mye å si! Hvorfor blir man sett ned på hvis man handler på kjedebutikker som H&M, Cubus og andre såkalte «billigbutikker»?

  Dagens samfunn er blitt slik at man "måler"hverandre litt etter hva man har i forhold til andre. Det er om å gjøre å ha de beste festene, de flotteste barnebursdagsfeiringene, gi de beste gavene, de flotteste klærne og de mest eksotiske feriene.

  Jeg tenker at når man føler man må ha alle disse tingene for at det skal se best mulig ut utad, er det da så bra innad, eller innenfor husets fire vegger?!

  God status for meg er :

  Først og fremst at jeg trives i livet mitt. Jeg har gode venner , en trygg familie å støtte meg til, et hjem jeg trives i og en jobb jeg liker og verdsetter og ikke minst trives med!

  Ststus for meg er også at jeg har barn som er harmoniske, og er lykkelige!

  Status er å få til å nå de målene jeg selv har satt for meg selv! At jeg får til de tingene som jeg ønsker , for å kunne føle mestringsfølelse og lykke!

  Det å føle at jeg har kontroll på eget kaos, er status for meg. To barn, fulltidsjobb, hus som skal vaskes, mat som skal lages, osv osv.. At hverdagen går opp i opp fra dag til dag er faktisk status for meg- at jeg får det til liksom!

  Status for meg er å endelig få pizzaen godt nok stekt slik at den ikke er fuktig og vassen under- men god og sprøstekt bunn!

  Status for meg er å kjenne at jeg lever, føle glede i hverdagen og være takknemlig for de tingene jeg har.

  Det å kunne ha et noenlunde normalt A4 liv er status for meg, der det er god rutine i hverdagen, det ting også går galt men det ordner seg, der man er sliten og stressa- men det går bra!

  Det handler ikke om de dyre og kostbare tingene, den dyre bilen, den skinnvesken, de flotte smykkene, de dyre puppene eller fyldige leppene, den rå kjøkkenmaskinen, eller det flotte huset med den beste beliggenheten, den høyeste utdannelsen og best betalte jobben.

  Status er for meg å kose seg i sitt eget liv, uten å tenke på hva andre måtte tro og synes om det!

  Hva er status for deg?

  #status #hverdag #mamma #mammablogg #mandag #livet #familie #ikkeperfekt #foreldreogbarn

 • 09.11.2015 kl.20:21
 • Blogg
 • 24 kommentarer
 • De hysteriske foreldrene..

  • 08.11.2015 kl.20:21

  Det har lenge vært ventet en motreaksjon til den travelheten og pågåenheten som preger de overambisiøse, eller velmenende, foreldrene- og det er virkelig på tide!

  Her skal vi foreldre ha smarttelefonen full av gjøremål som kan krysses av, synkroniserte kalendere så begge foreldrene har like mye oversikt over hva som skal skje, og når.

  Slow parenting-trenden er på vei tilbake med et ønske om å ta tiden tilbake og sakke ned farten.

  Det finnes flere forskjellige typer foreldre i dag, de fleste legger mye energi i oppdragelse og samvær med barna

  Det råder en forestilling om at verden er farlig, og at barn må overvåkes og beskyttes. Foreldre er engstelige, enkelte nesten nevrotiske og paranoide, og sliter med dårlig samvittighet fordi de ikke strekker til! Der har jeg vært helt siden barna ble født!

  Det har seg slik at da jeg brakk ankelen og lå midt i veien og oppdaget at jeg fortsatt var i live, var min første tanke ; "barna"! Hva skal skje med dem nå?

  Hvordan skal båten seile videre nå som mor er bevegelseshemmet i minst 6 uker!!

  Tenk at jeg sitter her på sofaen med benet i været og holder på å få dilerium fordi jeg ikke får stilt opp på samme måte når det gjelder aktiviteter med barna, husvask, innkjøp, klesvask, planlegging, høstutstillinger i barnehagen og på skolen, møter og alt mulig rart! Føler meg stresset av det! Når sist var jeg ute av stand til å gjøre noe som helst ?! Jo, det var når åtte-åringen min var halvannet år- jeg fikk influensa. Da var jeg nesten døende (føltes hvertfall slik)

  Men det skal ikke være slik at vi føler at vi ikke har tid til å være syke! Vi må tørre å bremse ned littegranne!

  Paranoide foreldre (som meg selv) tror at gode foreldre er de som passer barna 24 timer i døgnet. Det er på tide å gjøre opprør mot denne tanken og la barna ta ansvar selv også, når de er store nok.

  Vi må tørre å la det synke inn at verden slett ikke er så farlig. Målet med oppdragelsen er at barna skal lære å stå på egne bein, etterhvert.

  Helt konkret handler det om noe så enkelt som å slippe barna løs. La barna få gå på kino alene og få prøve seg litt på egen hånd, eller sammen med venner. Det er viktig å ikke utsette de små frigjøringsprosessene.

  Overbeskyttende foreldre som overvåker barna og koster bort alle hindringer, skaper bomullsbarn - barn som lever en polstret barndom. De risikerer å utvikle passivitet, ute av stand til å ta initativ selv, også som voksne. Curlingforeldre gjør barna en bjørnetjenste.

  Tenk over hvorfor du overvåker barna som leker i hagen. Hva gjør det med barna og deres lek, når de hele tiden føler foreldrenes blikk i nakken?

  Tidligere studier har vist at barn i 11-12-års alderen har hatt symptomer som ujevn hjerterytme og mageproblemer, på grunn av en oppjaget fritid.

  Barn trenger tid til å samle seg og slappe av. Også i barnehagene er det i dag tettpakket med gjøremål. Barna er utslitte når vi henter dem.

  De trenger litt alenetid akkurat som vi voksne.

  Og den gleden den føler og viser, nær de har fått til noe alene er hent utrolig!!

  Det er vanskelig å innse at barna blir større, men litt selvstendige må de bli etterhvert!

  Hva mener du om saken? Er det lurt å la barna klare seg selv mer og mer?

  Tenker du at det er bra eller dårlig å overbeskytte barna våre?

  #barna #foreldre #mamma #mammablogger #livet #hverdagen #bloggmag #blogglisten #foreldreogbarn

 • 08.11.2015 kl.20:21
 • Blogg
 • 12 kommentarer
 • Hvor mye skal en gave koste?

  • 08.11.2015 kl.19:13

  Hei alle skjønninger! Jeg håper alle har kost seg med farsdagsfeiring og ellers hatt stor glede av denne solfylte søndagen!

  Eldstegutt "tryllet" frem nok en bursdagsinvitasjon fra skolesekken sin i stad, som han plutselig husket at han hadde fått!

  Da tenkte jeg bare : "enda en?!?" !

  Det blir den tredje bursdagen på EN uke!!

  Det får meg til å tenke litt på at det blir ganske kostbart i det lange løp. Det er vanskelig å finne noe til under 100 kr, og så kommer bursdagskort i tillegg. Det kan man for så vidt lage selv også da..

  Men hvor mye skal en gave egentlig koste ?

  I vår skolekrets ser jeg at foreldre har bedt skolen om å formidle en litt mer fastsatt pris, og det skjønner jeg så absolutt! Noen gir veldig mye og en gang opplevde vi at guttungen vår fikk 200 kr i kontanter. Da tenkte jeg at det er unødvendig mye.

  Da blir det til at man føler man må gi like mye til det barnet ved neste bursdag!

  Jeg prøver å tenke langsiktig når jeg skal ut å handle gave.

  Kjøp for eksempel en litt dyrere pakke som inneholder flere ting. Denne kan du dele opp, og vips, så har du mange presanger til en billig penge. Lag en gaveskuff, så blir det ikke så stressende hver gang barnet skal i bursdag.

  Jeg er også veldig glad i Ark. De har nesten alltid tilbud på barnebøker, spill, tegne og skrivesaker og annet utstyr og kommer ofte da ned i 69kr for en veldig flott gave. Da føler jeg at jeg har gjort en kupp! Det hender jeg prøver å kjøpe med meg flere av samme tingen, da det ofte er bursdager like rundt hjørnet ! Det sparer meg for både stress, tid og penger!

  Hvor mye synes du en gave skal koste?

  #gave #bursdag #pris #foreldre #hverdag #foreldreogbarn #mamma #mammablogg

 • 08.11.2015 kl.19:13
 • Blogg
 • 40 kommentarer
 • Farsdag

  • 08.11.2015 kl.12:55

  Denne dagen er for å hedre våre kjære pappaer!

  Jeg er så glad for den flotte pappaen jeg har! Kunne ikke hatt en bedre far!!

  Jeg ønsker dere alle en herlig dag med familien!

  Gutta her har tegnet søte kort til pappaen sin og bolledeigen står til heving.

  Ha en kos farsdag, og en ellers så strålende søndag!

 • 08.11.2015 kl.12:55
 • Blogg
 • 14 kommentarer
 • I did it!

  • 07.11.2015 kl.21:48

  Da er vi kommet hjem etter en kinotur! Og jeg angrer ikke på at jeg gjorde det! Nå har jeg sittet på r.... i ni dager med benet hevet og nå ville jeg en tur ut! I dag har jeg ikke hatt behov for smertestillende en gang- så det går helt klart bedre sånn sett!

  Vi var på colusseum og så Julekongen full rustning!

  Den var fantastisk! Vi fikk jo veeeeldig sansen for julekongen da den ble sendt på Nrk Super som julebarnetv for noen år siden, så vi ble overlykkelige når vi hørte at det ble laget en film!

  Filmen var helt super og utrolig morsom - se trailer her !

  Julekongen var NRKs ekstremt populære adventskalender i 2012, nå kommer kinofilmen basert på denne TV-serien.

  I julekongen full rustning skal gamle fans få mer av det de likte og nye skal få oppleve en ”vindskeiv” verden med en jul i fare, skumle trollmenn og karakterer det er lett å bli glad i.

  Mira er dypt bekymret. Julen står for døren og familien har rotet det så til økonomisk at de knapt har råd til julepynt. Mens Mira gjør sitt beste for å prøve å skape litt julestemning, bruker storebroren all sin tid på å drømme om prinsesse Eiril i Ridderdalen. Julen for tre år siden fant nemlig Mira og Kevin en hemmelig Ridderdal full av spennende eventyr, onde trollmenn og prinsesser. Men, hulen som ledet inn dit raste sammen og siden det har det vært helt stille.

  Så en dag blir en forfrossen jente funnet bevisstløs i skogen og tatt med til bygdas sykehus. Til Miras og Kevins store overraskelse viser det seg å være prinsesse Eiril. Det må ha åpnet seg en ny inngang til Ridderdalen, men hva har skjedd der inne?

  Sammen finner Mira og Kevin inngangen. Ridderdalen er uhyggelig og skummel. Den onde trollmannen Snerk har tatt makten ved hjelp av en magisk rustning og avlyst julen. Nå leter han og de onde ridderne hans ustanselig etter Eiril og den siste delen av rustningen - den magiske hansken Eiril lager snø med. Får Snerk tak i den har han full rustning og alt håp vil være ute for julen og de gode kreftene i Ridderdalen.

  Snart vikles gode og onde krefter inn i et kappløp om å finne Eiril og den magiske hansken. Et fredelig og julepyntet nabolag snues på hodet. Snerks magiske rustning gir de onde overtaket, men det finnes krefter som er enda sterkere enn våpen og magi – og det er det bare Mira som har forstått. Kan Mira redde julen både for Ridderdalen og familien sin?

  Nå koser vi oss med en is i sofaen, benet er tilbake opp i høyden og alle er fornøyde!

  #mammablogg #julekongen #familie #kino #oslokino

 • 07.11.2015 kl.21:48
 • Blogg
 • 27 kommentarer
 • Vinneren av min favoritthåndkrem!

  • 07.11.2015 kl.21:14

  Beklager sen kåring av den heldige vinneren som vant konkurransen! Men nå er vinneren endelig kåret!

  Vinneren ble flotte Birdbay !!

  Gratulerer! Jeg har sendt vinneren mail og pakken blir sendt avgårde mandag!

  Ha en super kveld alle sammen!!

 • 07.11.2015 kl.21:14
 • Konkurranse
 • 18 kommentarer
 • Årets juleeventyr!

  • 07.11.2015 kl.12:49

  Planen var kino i kveld- førpremierer på Julekongen - full rustning!

  Vi bestilte billetter for to uker siden!

  I dag har smertene avtatt betraktelig, så skal jeg våge meg inn på Colusseum?! Vi har gledet oss masse!

  Jeg håper jeg klarer å kave meg ut på kino i kveld med barna!

  Hva er deres planer for dagen?

  #mammablogg #mamma #hverdag #oslokino #kino #julekongen #fullrustning

 • 07.11.2015 kl.12:49
 • Blogg
 • 11 kommentarer
 • Er klesvask en "kvinnejobb"?

  • 06.11.2015 kl.19:56

  Etter at far er blitt nødt til å ta over de meste av oppgavene hjemme, for en periode fremover- måtte jeg le når han kommer å forteller hvor irriterende det er med klesvasken.

  Han sikter spesielt til barneklær, med lommene fulle av steiner og grus, klærne er vrengt, klærne ligger i en "ball" på gulvet.

  Dette er et kjent fenomen for meg, men jeg har ikke sluppet han til på "klesvaskfronten" før nå..

  Ser dette kjent ut ?

  Ha en god kveld alle skjønne!

  Har ikke orket så mye blogging, da smertene tar knekken på meg.. Kommer sterkere tilbake.

 • 06.11.2015 kl.19:56
 • Blogg
 • 36 kommentarer
 • Hva er lykke?

  • 05.11.2015 kl.20:38

  Livet er lykke!

  God helse er lykke!

  Bevegelighet er lykke!

  Familie er lykke!

  Jeg satt hjemme med benet høyt hevet og mottok snaps, bilder og videoer av min lille femåring, som stod og sang "stopp! Ikke mobb". Det har vært solsikkefest i barnehagen.

  Så skjønn han var! Jeg skulle gjerne opplevd dette "live". Føler jeg går glipp av mye ved å sitte her med denne nyopererte foten, helt hvit i fjeset og kvalm av smerter. Teller minutter og timer til jeg kan ta neste smertestillende dose.

  Disse pillene fungerer på meg som en skikkelig "pjall" og jeg blir jo så sløv og fin her jeg sitter. Men det får ikke hjelpe, smertene må bort!

  Jeg skal aldri mer kjimse av det å ha en god helse. Det å kunne bevege seg fritt, er undervurdert! Det er absolutt ingen selvfølge. Gleder meg til jeg blir bra i foten, til jeg kan rusle rundt og fungere normalt igjen.

  Nå er det kveld og barna sover. Om en liten time er det Tusvik&Tønne talkshow på tv2. Det er jo et lite lysglimt!

  Hva skal dere i kveld da fininger?

  #mamma #mammablogg #hverdag #skadet #familie #foreldreogbarn

 • 05.11.2015 kl.20:38
 • Blogg
 • 29 kommentarer
 • Smertehelvete!

  • 05.11.2015 kl.10:18

  Nå kommer det en liten utblåsning!

  Jeg har så sinnsykt vondt nå!

  Fra i går ettermiddag startet smertene på ordentlig. Tenker all smertedempende de pumpet inn i årene mine på sykehuset har kommet seg ut av kroppen, og det merkes for å si det mildt!

  Jeg fikk med meg ganske sterke smertestillende, men jeg blir jo så susete av de. Prøver å begrense det litt, og passer på at det går nok timer mellom hver gang jeg tar de.

  Natten i natt sov jeg ganske ok, men idet jeg begynner å røre på meg- starter det å dunke godt i foten.

  Jeg kan ikke gjøre annet enn å sitte med benet høyt, og det begynner å bli kjedelig! Det blir mange uker til slik som det her.. Uff!!!

  Kjenner humøret synker litt! Sikkert ikke drømmedama for øyeblikket!

  Hva er planen deres i dag?

  Ønsker dere alle en nydelig dag!!!

 • 05.11.2015 kl.10:18
 • Blogg
 • 38 kommentarer
 • Tidenes gave!!

  • 04.11.2015 kl.10:48

  I går når mannen hentet meg etter operasjonen, han med en sinnsyk gave til meg.

  Jeg kunne nesten ikke tro mine egne øyne!

  Jeg fikk en Iphone 6s plus, rosegold!

  Dette er mer enn jeg kunne se for meg. Ja, jeg har ønsket meg den, men hadde aldri sett for meg at jeg skulle få den!

  Dette var tidenes gave for meg! Jeg ble så glad oppi det hele!

  Nå har jeg litt å holde med.. Er helt satt ut fortsatt.

  Ellers sitter jeg her i sofaen og vurderer å starte med Harry Hole serien fra Jo Nesbø. Har kun lest "snømannen" så tror det ville vært gøy å lese fra starten av.

  Hva skal dere i dag da?

  Ønsker alle en super dag videre !!

  #iphone #iphone6splus #mamma #mammablogg #hverdag #onsdag

 • 04.11.2015 kl.10:48
 • Blogg
 • 85 kommentarer
 • Operasjon overstått!

  • 03.11.2015 kl.18:35

  Først og fremst, tusen takk til alle dere godhjertede flotte lesere som sendte meg så gode ord i forkant OG etterkant av operasjon! Dere er helt utrolige! Det varmet!!

  Operasajon overstått! Endelig!

  Våknet i dag tidlig med en sommerfuglfarm i magen. Gruet meg, hadde hodet fullt av tanker..

  Selvfølgelig kunne jeg hverken spise eller drikke, da jeg skulle møte fastende ( som man alltid må ved operasjoner).

  Det gjorde ikke meg noe mindre sulten i dag tidlig, bare det å vite at jeg ikke kan spise er nok.. Du vet, det forbudte .. Det sitter i hodet!

  Vi kjører avgårde ca 06.15 hjemmefra i dag tidlig. Greit å være ute i god tid. Var fremme på Ahus allerede 07.00.

  Satt i venterommet helt til jeg ble ropt opp.

  Mannen fikk ikke lov til å bli med inn. Da ble det brått litt mer skremmende. Er ikke sånn veeeeeldig glad i sykehus, i en slik setting.

  Jeg blir ført inn i en slags "sengeventehall" der man ligger og venter på å bli helt klargjort for operasjon. Jeg fikk en "søt" nattkjole med en morgenkåpe over..

  De klippet av gipsen og forsikret seg om at hevelsen hadde gått ned nok til at de kan operere! Det hadde den heldigvis.

  Etter hvert fikk jeg en kopp med mye rare piller i, en skikkelig coctail som knocket meg helt ut!

  Ble trøtt av disse,så lå og "schlafet"litt.

  Plutselig drar en søt dame med grønn lue forhenget til side og forteller at vi er klare for operasjon!

  Da kjente jeg et sug i magen, men var såpass "likegyldig" av de pillene så jeg orket ikke tenke noe særlig på det!

  Vi ruller avgårde til operasjonssalen.

  Og det er nettopp slike rom som påvirker meg litt. Sånne store, sterile rom - med masse apparater og sterke lamper i taket. Operasjonsbordet og hjerteobservasjonsmaskiner (ekg) og alt mulig rart. Det virker skremmende på meg! Rart med det.

  Jeg blir lagt på operasjonsbordet og de starter så smått med narkosen.. Jeg får en maske og puster rolig i den.. Synes det tok lang tid ( tenkte hvertfall det ) men herfra husker jeg plutselig ingenting lenger.. Jeg forsvant..

  Ble plutselig vekket, fra verdens beste søvn! Følte meg som Tornerose ( Tornerose med litt for mye morfin i kroppen) - dog ikke like vakker. Men føltes som om jeg hadde sovet i 100 år! Nesten.

  Tok litt tid før jeg kom til meg selv igjen..

  Fikk litt saft med isbiter..

  Og aldri før har tørre, firkantede helfabrikata brødskiver med en skinkefille og litt ost på smakt så godt! Ei heller de dvaske tomatskivene som lå over. Helt nydelig!

  Jeg var så sulten så jeg slukte de fire halve skivene som en mann i krigen.

  Jeg kjente fort at det begynte å gjøre veldig vondt i foten. Det var brudd på begge sider av ankelen og de måtte åpne opp fullstendig å sette inn en metallplate og noen skruer.

  Fikk litt mer smertedempende, så jeg føler meg fortsatt ganske "snerten" for å si det mildt!

  Ble hentet rundt 1430 og da bar det rett hjem, tilbake til sofaen som jeg er blitt så godt kjent med! Benet høyt i to uker til før jeg skal til første kontroll om to uker.

  Litt av en dag! Men igjen jeg må bare si: jeg takker Gud for at det gikk som det gikk. Vi er alle enige om at jeg hadde englevakt den dagen. Jeg har fått min flaks for livet. Kan ikke be om noe mer enn dette.

  Så fort jeg kan gå igjen skal jeg ut på shopping!

  Jeg skal nemlig kjøpe hjelm!!

  Nå står det en flott mann og lager nydelig middag til oss alle på kjøkkenet. Og han har gitt med tidenes gave!! Men det forteller jeg mer om i morgen!

  Ha en god kveld mine fine lesere!

  #operasjon #ahus #helse #ankelbrudd #hverdagen #tryggtrafikk #sikkerhet #hjelm #gsport #xxl #sykkel #erfaring

 • 03.11.2015 kl.18:35
 • Blogg
 • 57 kommentarer
 • Tanker rundt operasjon!

  • 02.11.2015 kl.21:10

  Jeg tror jeg begynner å få nerver for morgendagen! Det kiler i magen når jeg tenker på det!

  Det blir full narkose og det er nok det som skremmer meg mest. Jeg vet jo at det vil gå bra og alt det der.. Men bare ekkelt.

  Merkelig, jeg jobber selv på sykehus men når jeg selv skal legges inn - da blir det noe annet!

  Vi skal avgårde kl 06.00 i morgen og skal ha samtale med anestesi og kirurg i forkant av operasjonen kl 07.30.

  Da regner jeg med at operasjonen starter rundt kl 09.00-09.30 og varer ca en til to timer.

  Det blir godt å bli ferdig med det hvertfall, slik at jeg vet litt mer om hvor lenge jeg må holde benet helt i ro, hvor lenge og i det hele tatt om jeg skal ha gips på etter i morgen.. Hva som blir løpet videre ift fysio og opptrening av benet!

  Har dere erfaringer med ankel-operasjoner og / eller narkose?

  Har du hatt en operasjon før?

  Og i tilfelle, hvordan opplevde du det?

 • 02.11.2015 kl.21:10
 • Blogg
 • 49 kommentarer
 • Vinn min favoritthåndkrem!

  • 02.11.2015 kl.18:56

  Sponset innlegg

  Det nærmer seg høst og temperaturene synker og synker.

  Hver eneste høst får jeg utslett og eksem, og hendene mine hovner opp pga dehydrering. Jeg har vært hos hudspesialist og forsøkt de fleste produktene på markedet. De dyre også.

  For to år siden kom min lillesøster til meg med en krukke krem til meg som jeg ikke hadde prøvd tidligere. Den heter "helping hands" og det er den eneste kremen som fungerer på mine hender.

  Dette er en meget fultighetsgivende håndkrem som inneholder mandel og cocoa butter, med en touch av kamomille. Denne hjelper for helt uttørkede og sprukne hender. Denne kan jeg varmt anbefale for alle som har problemhender, spesielt om vinteren. Jeg har alltid en i vesken og en på nattbordet.

  Et annet godt produkt er "lemony flutter". Denne er perfekt på tørre områder som skuldre og knær, albuer og hælene. Fungerer også supert som neglbåndskrem. Denne er meget drøy i bruk. En tykk krem proppet full av næringsgivende ingridienser som pleier og reparerer huden.

  Så er det denne nydelige hand and bodylotion "dream cream". Denne kremen er en god bodylotion som er perfekt for litt sensitiv hud.

  Utrolig mykgjørende kroppskrem for å berolige vanskelig hud. Virker som et mirakel, endrer livet ditt. Nå helt uten konserveringsmidler.

  Denne enkle kremen fungerer som en drøm på opprørt hud, svalende og beroligende ingredienser som havremelk, rosevann og kamille roer ned varm og kløende hud.

  Kremen går raskt inn i huden og etterlater en frisk og ren duft. Anvend den gjerne etter at du har dusjet med den matchende dusjsåpen Dreamwash, som også inneholder ingredienser som virker beroligende og lindrer kløe.

  Det som er bra med produktene fra Lush er jo først og fremst at de ikke er testet på dyr! Det synes jeg er veldig bra! Lush produktene er 100% ferske og håndlagde, og de er laget så økologisk som overhodet mulig. De aller fleste produktene er uten tilsetningsstoffer.

  Et annet pluss er at produktene er ganske rimelige i forhold til mengden du kjøper. Jeg synes produktene lukter godt og er veldig behagelige!

  Lush produktene selges på Lush i karl johan eller på Byporten, eller her !

  Dersom du vil vinne en krukke med den lekre "helping hands" kremen, legg gjerne igjen en kommentar og del innlegget videre med dine venner på facebook!

  En vinner blir trukket fredag!!

  Lykke til!

  #lush #pleie #helse #hudpleie #foreldreogbarn #mamma #mammablogg #familie #lushnorge

 • 02.11.2015 kl.18:56
 • Blogg
 • 30 kommentarer
 • Verdier

  • 02.11.2015 kl.09:41

  For å kunne utvikle god sosial atferd, er det viktige verdier barnet må lære seg.

  Særlig disse fem verdiene - innen de er fem år gamle.

  Empati

  Toleranse/respekt

  Vente på tur

  Forholde seg til natur og dyr

  Kunne si nei (sette egne grenser)

  Empati er det viktigste man kan lære et barn.

  For at barna skal tilegne seg disse verdiene, må det skje sammen med voksne som kan veilede og korrigere dem underveis.

  Her har de barnehageansatte en viktig oppgave siden barna tilbringer mye mer tid i barnehagen enn hjemme sammen med foreldrene.

  Barnehagens viktigste funksjon er å lære barna å forholde seg til andre.

  Men vi foreldre er de viktigste personene i barnas liv. Så både barnehage og foreldre har begge ansvaret for å lære barna disse verdiene.

  Vi foreldre kan lære barna verdiene gjennom å rose og anerkjenne hver gang barnet gjør noe riktig, som for eksempel å være god mot et annet barn, vente på sin tur. Og så må foreldrene stoppe barnet med én gang det gjør noe det ikke skal gjøre, som å slå en annen.

  Foreldre anbefales å la barna være så sosiale som mulig, la dem invitere venner hjem til seg! Så kan foreldre også passe på at det foregår på god måte.

  Det er viktig å lære barna å ta hensyn til hverandre og være venner. For å lære seg å være en venn, er selve grunnlaget for sosiale egenskaper.

  Relasjoner betyr alt, og da må man kunne kommunisere på en god måte med språket. Det er i alderen tre til fem år at språket begynner å komme for fullt, og barna klarer å sette ord på tanker og følelser mer og mer.

  Det som bekymrer oss veldig i dag, er at så mange barn blir diagnostisert med ADHD, og antallet øker drastisk. Det kan ikke være at så mange barn har denne diagnosen, men det mangler ofte helt enkelt grensesetting i familien. Her bør foreldrene ta i et tak i stedet for å sette ungen på medisiner.

  Enkelte foreldre er så uansvarlige at de rett og slett aldri burde ha fått barn.

  Jeg mener ikke at det er en menneskerett å få barn når man ikke klarer å ta seg av det. Det er en hard og vanskelig jobb.

  Selv om mange foreldre i dag har altfor liten tid til ungene, og barnehagen er desto viktigere, er vi foreldre desto flinkere til å stille opp.

  Men kanskje foreldrene må slappe mer av! Det trenger ikke å være noe program hele tiden, barndommen er så viktig, de må få lov til å kjede seg også, da lærer barna å være kreative.

  Vi foreldre i dag må lære å stole mer på oss selv.

  Aldri før har foreldre vært så usikre på seg selv! Ikke bare stol på ekspertenes uttalelser. Vi har våre egne verdier som vi ønsker å overføre til barnet.

  Vi trenger ikke å kjefte for at barn skal samarbeide.

  Kjeft og sinne virker fordi barnet blir redd og "adlyder", men for de fleste barn er det nok at foreldrene er tydelige og bestemte.

  Når barn utagerer og oppfattes som vanskelige er det viktig å tenke at atferden er et signal til de voksne fra barnet om at: "Dette er for overveldende for meg! Jeg trenger din hjelp til å roe meg ned".

  Når man trøster barnet er det viktig å være rolig og fysisk nær. Å hjelpe barnet med å sette ord på følelsene og å bruke navn på følelsene i dialog med barnet hjelper barnet til selv å sette ord på følelser.

  Når barn viser sinne er det viktig at de lærer hvordan de kan uttrykke dette sinnet på gode måter. Barn må få være sinte.

  Foreldre skal stoppe barnet på en trygg, tydelig og vennlig måte når det viser sinne gjennom å slå, sparke og skade andre.

  Foreldre må tenke på at de er rollemodeller for barnet og at barnet lærer å uttrykke sinne ved å se på foreldrene når de er sinte.

  #empati #barn #familie #mamma #blogg #mammablogg #pappa #foreldreogbarn #hverdag

 • 02.11.2015 kl.09:41
 • Blogg
 • 26 kommentarer
 • Trenger filmanbefalinger!

  • 02.11.2015 kl.08:13

  God morgen alle skjønne !

  Nå er det mandag igjen og jeg sitter her alene på sofaen med benet høyt. Morfar har hentet gutta og kjørte de avgårde til barnehagen og skolen.

  Nå tenkte jeg at jeg skulle sette på netflix og finne noe å se på. Jeg får jo ikke gjort noe annet i det hele tatt, så det blir en del tv titting! Tar gjerne i mot tips om hva jeg kan se på.

  Det er ikke gøy å sitte å se på alt som må gjøres, uten å kunne gjøre noe med det. Skittentøyskurven er full, kjøkkenbenken er rotete, stuebordet er fullt.. Jaja.. Det blir litt for far å gjøre når han kommer !

  Hva skal dere gjøre i dag da?

  Ha en fantastisk dag !!!

 • 02.11.2015 kl.08:13
 • Blogg
 • 17 kommentarer
 • Er ikke barna det viktigste i livet ?!

  • 01.11.2015 kl.21:29

  Jeg kom i er en artikkel som heter "barna dine er ikke det viktigste i livet" og måtte jo inn å lese hva dette var for noe. Les artikkelen her

  Jeg var veldig spent på hva slags argumenter som ville bli brukt i en slik påstand.

  Barna har overtatt oppmerksomheten står det... Men er man ikke inneforstått med det i det man finner ut at man venter barn sammen ?

  Vi var i hvertfall veldig klar over det, når førstefødte hadde ankommet- at her er det sterke følelser i sving! Så sterke følelser for barnet, trodde jeg helt ærlig ikke det var mulig å få.

  Den trangen til å ville beskytte barnet for alt det er verdt og man er villig til å gjennom ild og vann kun for dette lille underet. Slik føler jeg for begge mine to barn! Barna vil jo være i sentrum i en gos del år fremover- men det behøver ikke bety at man neglisjerer hveandre av den grunn.

  Perfekte foreldre, dårlige kjærester ... Det går liksom ikke an å være begge deler ? Vel, perfekt er jeg ikke hverken i foreldrerollen eller i rollen som partner og det har jeg innsett at det vil jeg aldri bli heller. Men jeg gjør alikevel mitt beste.

  Jeg er ubegrenset glad i barnas far! Det er jo delvis takket være han at de er her, disse barna våre. Men jeg er helt klart enda mer glad i barna- en slik "kan ikke leve uten" kjærlighet. Og jeg ville uten tvil valgt mine barn fremfor alt annet på denne jord!

  Lykkelige foreldre, lykkelige barn

  Der er jeg enig i. Det er klart at vi foreldre var et ansvar for å skape en god atmosfære i hjemmet og tydliggjøre ovenfor barna at vi elsker hverandre og har det fint sammen.

  Lykkelige barn, lykkelige foreldre!

  Her har du mer meg. Så lenge barna mine har det godt, er trygge og glade , så er det det viktigste for meg. Har de bra har jeg det bra!

  Er de glade, er jeg glad!

  Barna er det absolutt viktigste for meg !!

  Og forholdet lider ikke av den grunn!

  #mamma #mammablogg #familie #forhold #hverdag #kjærlighet

 • 01.11.2015 kl.21:29
 • Blogg
 • 12 kommentarer
 • Satt i perspektiv..

  • 01.11.2015 kl.16:59

  Livet. Det er skjørt! Ting kan forandre seg på et brøkdels sekund. Man vet aldri hva som venter, hva som skjer i morgen.

  Vi mennesker tar ting for gitt.

  Jeg personlig har i hvertfall tatt ting for gitt..

  Bare det å kunne reise seg opp å hente meg en kopp kaffe, klarer jeg ikke nå. Etter ulykken må jeg sitte med benet høyt konstant for å få ned hevelsen før operasjon på tirsdag.

  Jeg var aldri klar over hvor verdifullt det er å ha en funksjonell kropp, uten smerter og med full bevegelighet. Ingen begrensninger, jeg kunne gjøre hva jeg ville.

  Nå er jeg fullstendig avhengig avhengig av hjelp.

  En annen ting er livet.. Hvor verdifullt er ikke det?!

  Det eneste jeg husker fra selve smellet på torsdag når jeg kolliderte med bilen er at jeg tenkte : "nå dør jeg"!

  Det var som om alt gikk i sakte film, og det var veldig kaotisk. Jeg aner fortsatt ikke hvordan bilen traff, hvordan jeg falt.

  Jeg vet bare at når jeg forstod at jeg hadde overlevd, tenkte jeg "takk Gud"!

  Jeg pleier ikke å takke Gud så ofte, men jeg gjorde det og har gjort det flere ganger siden! Jeg føler jeg hadde englevakt den dagen. Jeg hadde ikke hjelm, jeg slo hodet- men heldigvis ikke hardt nok.. Jeg kunne skadet meg mye mer alvorlig.

  I dag er jeg så glad for at jeg sitter her med den ankelen som er brukket og skal opereres .. Det er bare en fot. Det kunne vært et liv..

  Jeg tenkte på barna mine og hvor glad jeg er for at jeg får muligheten til å se de vokse opp, være det for dem..

  Fra nå skal livet leves..

  Jeg skal leve fullt og helt! Jeg vil ikke angre på noe, jeg vil nyte hver dag.. Vi vet aldri hva som skjer rundt sving..

 • 01.11.2015 kl.16:59
 • Blogg
 • 23 kommentarer
 • Hold på ballene!!

  • 01.11.2015 kl.08:48

  Movember er en årlig kampanje for bevisstgjøring om menns helse og pengeinnsamling til forsknings- og støtteprogrammer med fokus på prostatakreft, testikkelkreft og psykisk helse. Bak kampanjen står Movember Foundation, som er en uavhengig internasjonal stiftelse.

  Movember Foundation oppfordrer menn til å barbere bort eventuelt skjegg og bart den 1. november for så gro en bart i 30 dager i november. Videre oppretter man en profil på nettsiden movember.com, laster opp bilder underveis i november for å dokumentere bartegroingen, og oppfordre venner, bekjente, kollegaer, familie etc. til å støtte Movember-finansierte helseprogrammer ved å gi en donasjon på movember.com

  Mennene som gror bart og registrerer seg kalles for Mo Bros. Hvert år i november er Mo Bros gående og pratende informasjonsplakater. Engasjementet til Mo Bros bidrar til å øke bevisstheten om aspekter ved menns helse som ofte får lite oppmerksomhet, ved at barten blir et samtaleemne i ulike sammenhenger. Ved å bruke barten som katalysator, ønsker Movember Foundation å få til en varig endring og gi menn mulighet og trygghet til å lære og snakke mer åpent om sin helse, og oppsøke helsetjenester ved behov.

  Movembers deltakere har totalt samlet inn over 3 294 milliarder kroner og har finansiert over 800 forskningsprogrammer i 21 land.

  Pengene som Movember Foundation samler inn i Norge går til norske forskningsprosjekter innen prostatakreft og kreftforskning som støttes av Movember Global Action Plan (GAP), som er et globalt forskningssamarbeid innen prostatakreft. Kreftforeningen er helsefaglig samarbeidspartner med Movember i Norge, og bistår i arbeidet med finansieringen av forskningsprosjekter i Norge.

  Målet med Movembers Global Action Plan er å skape tettere samarbeid mellom ledende kreftforskerne i verden, inklusive i Norge, for å finne nye løsninger for diagnostikk og behandling. Arbeidet gjennomføres blant annet ved å dele forskningsdata, ideer, få oversikt over ledige forskningsressurser i andre land, dele nye informasjon, diskutere og bygge nettverk med andre forskere rundt om i verden.

  Bidra og gro en bart!

  #movember #mann #helse #mammablogg #mamma #pappa #prostata #familie

 • 01.11.2015 kl.08:48
 • Blogg
 • 9 kommentarer
 • Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no