Hva har julenissen med "dårlig oppdragelse" å gjøre?

  • 30.11.2016 kl.13:18

Jeg var ikke gamle jenta før jeg forstod at julenissen umulig kunne reise rundt til alle verdens barn på én kveld- også på reinsdyr og slede...

Kanskje jeg hadde rukket å bli 6-7 år? Tror det var og slikt.

Aldri har jeg båret nag til mine foreldre for at de lot meg gå lykkelig uvitende om at dette bare var oppspinn.

Det jeg husker fra den tiden jeg faktisk trodde det fantes en julenisse, er all magien rundt det. Den trygge, snille gamle mannen som besøker barna med en sekk full av gaver. Jeg husker julen som en meget spesielt koselig høytid og det var en stemning jeg ikke kan forklare med ord.

I dag leser man artikler som beskriver at barn føler seg lurt trill rundt, og mister tilliten til foreldre, fordi de "løy" om at julenissen fantes.

Hallo i luken !!

Min yngste sønn, nå 6 år- ble fortvilet da jeg til slutt måtte innrømme når han spurte meg rett ut- om julenissen var ekte. Det ville jeg tross alt ikke stå å lyve til han om - rett inn i de trill runde store blå øynene hans. Jeg skjønte da at han har sikkert hørt, forstått, eller betvilt på et tidspunkt, dette med julenissen.

Skuffelsen i ansiktet hans, når jeg bekreftet at det ikke finnes noen nisse, var til å ta og føle på. Stakkars gutt. Magien var over.

Sannheten om julenissen var et faktum.

Men aldri i verden om jeg avslører for han, hvem julenissen egentlig var, alle de julekveldene i sitt korte liv som han kan huske. Det får forbli et mysterium.

Barn blir fort nok voksne. De får tidsnok kjenne på livets alvor og virkelighet. Hvorfor skal vi ikke kunne gi barna våre de samme gode juleopplevelsene vi selv hadde da vi var små?

Hvorfor skal ikke mine barns hjerter banke i spenning når de hører nissen gå utenfor huset og banke på ruten og vil inn?

Hvis det kalles å juge, for at barna mine skal få en magisk jul- ja da er jeg en løgner da...

#jul #nissen #julenisse #familie #barn #tradisjoner #desember #mamma #mammablogg

  • 30.11.2016 kl.13:18
  • Familie
  • 10 kommentarer
  • Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no