JEG GLEDER MEG!

 • 31.12.2015 kl.09:45

Endelig!! Jeg gleder meg helt sinnsykt! Det blir nok dritvanskelig i starten men nå har jeg bestemt meg og jeg har brukt de siste dagene på å motivere og forberede meg psykisk! Fra i morgen begynner jeg på min lavkarbodiett igjen! Jeg har vært ute av den såpass lenge så nå er det ingen kjære mor!

Jeg kommer til å skrive en del om dette fremover, litt tips til matretter og erfaringer underveis og ikke minst når jeg kommer inn i ketose, som er målet!

Jeg vet at de første dagene blir tøffe, for nå har jeg lenge spist det jeg har hatt lyst på. Ikke noe usunt for så vidt, men det blir alltid litt seigt i starten når det blir store justeringer i kostholdet. Det blir en utfordring å holde seg unna "nei- mat"! Men dette skal jeg klare! Det var så gøy å se forandringene sist og det å føle hvor effektivt lavkarbo kostholdet egentlig er! Og jeg merket at jo mer fett jeg spiste, ( riktig fett vel og merke) jo fortere gikk jeg ned i vekt, og smalere ble jeg. Det å drikke fløte i kaffen for eksempel er helt innafor og det synes jeg dessuten smaker mye bedre!

En bok jeg kan anbefale er "spis deg ned i vekt" med Sten Sture Skaldeman! Denne boken har gitt meg utrolig mye, og jeg lærte de viktige prinsippene og hemmelighetene bak lavkarbo kosthold! Dette er nok den beste boken jeg har kommet over når det gjelder lavkarbo! Så denne boken kan jeg varmt anbefale!

Så, nå er det nyttårsaften. Vi skal lage en noe utradisjonell nyttårsmiddag pga endrede planer i siste liten, men det blir nydelig! Det er helt sikkert! Og til dessert blir det karamellpudding! Dette blir da den siste dagen med sukker og karbohydrater- og denne dagen skal jeg nyte til det fulle!

I morgen starter et nytt og sunnere liv !!

Ja-mat: Kjøtt, fisk, egg, bær, frø, nøtter og mandler, melkeprodukter (ikke lettprodukter), kokosfett, kaldpressede oliven- og rapsolje, grønnsaker som vokser over jorden og mørk sjokolade med minst 70 prosent kakao

Egg Fløte Meierismør Cottage Cheese Brie ost Rømme (ikke lettrømme) Creme Fraiche Majones (ikke lettmajones) Grønnsaker

Nei-mat: Godteri og chips, brus, produkter basert på mel, produkter av mais, poteter, ris og pasta, margarin og billige matoljer som ikke er kaldpressede, samt halvfabrikata og ferdigmat.

#lavkarbo #lowcarb #helse #kosthold #mammablogg #lchf #mat #livet #hverdag #nyttår

Jeg ønsker dere alle en herlig nyttårsfeiring med deres nære og kjære og jeg håper på alt det beste for dere i det nye året!

Godt nytt år!!!

 • 31.12.2015 kl.09:45
 • Blogg
 • 12 kommentarer
 • Dessert 31.12.15 !!

  • 30.12.2015 kl.21:55

  Jeg er i gang med desserten for i morgen! Det blir hjemmelaget karamellpudding. Det eneste minuset er at jeg så nå at den skal stå i ovnen i 2-3 timer! Så jeg får ikke lagt meg tidligere i kveld, slik jeg hadde tenkt..

  Jeg hadde heller ikke klart å kjøpe med vaniljestang.. Typisk meg å glemme noe! Men min livreddende bestevenn kom kjørende med vaniljestang som hun hadde gjemt langt inn i skapet sitt!

  Så nå står det en karamellpudding til godgjøring inni ovnen, til ca kl 23.30 i natt og så må den vel avkjøles før den kan settes i kjøkeskapet over natten da! Haha!

  Det morsomme er at vaniljestangen var søt og sensuell da!! Haha!!

  Hva skal dere ha til dessert i morgen?

  #dessert #nyttårsaften #familie #feiring #karamellpudding #meny #ferie

 • 30.12.2015 kl.21:55
 • Blogg
 • 27 kommentarer
 • Bildedryss fra desember..

  • 30.12.2015 kl.11:42

  Desember måned er gått ekstremt fort! Rart å tenke på at i morgen er det nytt års aften og vi starter på det nye året i overimorgen.

  Vi har storkost oss i desember, selv om det også er en måned med litt mer stress og lange køer i butikkene.

  Et tilbakeblikk på desember, med et lite bildedryss- før vi startet med 2016, blanke ark og nye muligheter...

  Lagde krumkaker for aller første gang, og de ble fortryllende gode!

  Pepperkaker har vi laget flere ganger!

  Og pyntet de..

  Koselig julemarked på Bygdøy, folkemuseumet..

  Koselig juleavslutning på skolen..

  Lussekatter in the making med god hjelp fra gutta.

  Så var det pepperkakehuset da..

  Pyntet juletreet...

  Og satte frem julepynten..

  Nissefesten i barnehagen.

  Vant penger i pantelotteriet på kiwi!

  Kontroll på sykehuset.

  Nok et julemarked på Spikersuppa, ved Nationaltheateret..

  Kjøpte brente mandler..

  Er du spent på det nye året?

  Hvordan var desember for deg?

  #jul #desember #nyttår #minner #familie #glede #mammablogg

 • 30.12.2015 kl.11:42
 • Blogg
 • 18 kommentarer
 • Ting jeg skal bli flinkere til...

  • 29.12.2015 kl.22:42

  Jeg har et hovedmål for det nye året, og det er å gå ned i vekt. Jeg skal som dere vet starte med lavkarbodietten min første januar.

  Men det er flere ting som jeg har tenkt at jeg skal bli bedre på. Ingen nyttårsforsetter, men ting som jeg har tenkt på lenge som jeg tenker er viktig for meg selv!

  Senke kravene til meg selv

  Jeg bør absolut senke kravene til meg selv enda et hakk ned. Jeg har en tendens til å kjøre meg selv hardt og er tildels ganske hard mot meg selv.

  Bli flinkere til å nyte øyeblikkene

  Dette er så viktig. Nyte hvert et øyeblikk. Evt ha en liten dagbok hvor jeg noterer ned det som gjør meg glad i hverdagen, slik at man kan bla tilbake å se- de dagene som kanskje ikke er så gode.

  Stresse mindre

  Stress fører ikke med seg mye positivt. Så jeg skal prøve å puste roligere, kjenne etter og lytte til min egen kropp. Helse er viktig og den skal vi tross alt ha hele livet.

  Bli mindre fordomsfull

  Jeg har lett for å dømme. Jeg tenker ofte negativt- og det må jeg slutte med. Uansett hvem og hvor. Vi er alle ulike individer med hver vår bakgrunn. Ingen har tett til å dømme.

  Sette større pris på livet

  Jeg har for så vidt hatt en litt kjipt år, opplevd litt dritt og i tillegg den påkjørselen på tampen av året- så ting er blitt satt riktig godt i perspektiv nesten av seg selv. Men det å huske på pg linne seg selv på at livet er vakkert- kan noen ganger være vanskelig! Her skal jeg bli flinkere.

  Mer tid til meg selv

  Jeg må sette av mer tid til å gjøre ting jeg liker. Som lesing, trening, venner, gå turer osv.. Egenpleie rett og slett.

  Tenke mer positivt!

  Endre tankemønsteret litt. Jeg har lett for å bli litt nedfor, jeg er en sart person og veldig følsom! Men jeg ønsker å dra meg selv i nakkeskinnet og lage meg vakre dager med min familie! Hver dag!

  Har du noen ting du ønsker å bli bedre til, som du tenker kan endre livet en smule?

  #nyttår #livet #mamma #familie #mammablogg

 • 29.12.2015 kl.22:42
 • Blogg
 • 15 kommentarer
 • Lek med barn

  • 29.12.2015 kl.21:37

  Dagene kan bli litt lange innimellom når det er juleferie. Snøen dekker så vidt bakken og vi er ikke ute hele dagen av naturlige årsaker. Men det blir jo kjedelig inne etterhvert også!

  Men gutta er jammen flinke til å finne på ting sammen, det skal de ha!

  Det er ikke alltid jeg kjenner meg like engasjert i deres lek, da jeg helt ærlig ikke synes det er så fryktelig gøy å leke og jeg har mistet innlevelsesevnen for leeeeeenge siden!

  Gutta har laget et "show", eller kall det theater inne på soverommet med sceneteppe og hele pakken og jeg skal altså da være en gjest. De har laget billetter og vi betaler denne billetten med ekte kronestykker. Dette var en billett av den rimeligste sorten jeg har sett, en theaterbillett til 14kr er ikke ille i disse dager!

  Men jeg kjenner at jeg er litt småtrøtt, litt klar for leggerutiner og jeg har lyst til å krype under teppet med boka mi og lese litt, før jeg blir for trøtt til det også.

  Men er man invitert på theater, så takker man ja! Jeg følger engasjert med på forestillingen og klapper og roper! Gutta er storfornøyde og det koster meg ikke stort akkurat!

  Det er virkelig ikke mye som skal til!

  Vi vet i dag at leken er veldig viktig for mange sider ved barnets utvikling. For eksempel så er det et tegn på både fysisk og mental sunnhet at et barn leker. Det er også et tegn på at noe ikke stemmer når et barn sjeldent eller aldri leker.

  Vi vet også at leken kan stimulere alle sider ved barnets utvikling. Dette gjelder både språklig, sosial, emosjonell, kognitiv, moralsk og motorisk utvikling. Leken er også med på å utvikle kreativitet, problemløsningsevne og å lære barnet noe om hvordan verden fungerer både sosialt og fysisk.

  Så denne forestillingen betyr nok mer enn jeg kanskje trodde!

  Det er viktig å engasjere seg i barnas lek, ikke hele tiden- men noen ganger!

  Liker du å leke med barna dine?

  #familie #mammablogg #lek #ferie #jul

 • 29.12.2015 kl.21:37
 • Blogg
 • 7 kommentarer
 • Totalvraket pepperkakehus

  • 29.12.2015 kl.17:31

  Etter middag knertet vi pepperkakehuset! Vi gadd ikke vente lenger, og det var tørt nok i dag for å si det sånn! Det var to lykkelige og sterke gutter som hamret løs med kjevlen hver sin gang!

  Det var minstemann som fikk huset til å rase denne gangen, stolt og kry som en hane! Vi samlet sammen bitene, og la det i en skål og skal nå kose oss med knust pepperkakehus og kaffe!

  Håper dere alle har hatt en herlig dag i dag!

  Når tar dere pepperkakehuset?

  #pepperkake #desember #jul #familie #kosetid #glede #mammablogg

 • 29.12.2015 kl.17:31
 • Blogg
 • 15 kommentarer
 • Barn og alkohol!

  • 28.12.2015 kl.21:16

  Nyttårsaften er like rundt hjørnet, og det handles inn alkohol til den store kvelden som skal markere at vi er på vei inn i et nytt år! Men må det nye året virkelig feires med alkohol?!

  Et glass til maten, et glass når rakettene skytes opp, opp og kanskje noen glass derimellom?

  Jeg tror barn merker fort at mor og / eller far merker fort at alkoholen påvirker oss.

  Det er blitt mer og mer "vanlig" å drikke alkohol i hverdagen, samtidig som vi har holdt fast på det norske drikkemønsteret med høyt alkoholkonsum, særlig i helgene. Dette påvirker også barnas hverdag.

  Våre nye vaner gjør at det kan være ekstra lurt å tenke seg om når det kommer til alkoholbruk foran barn og unge.

  Hvorfor tenker du?

  Barn trives best med voksne som oppfører seg som de pleier

  Plutselig og uforklarlig atferdsendring hos voksne skaper utrygghet hos barn. Det kan være vanskelig for små å forstå dersom man oppfører seg på en annen måte enn det de er vant til.

  Barn merker en endring tidligere enn vi voksne tror

  «God stemning» i sosiale sammenhenger betyr ikke alltid det samme for voksne og barn. Barn merker raskere at vi forandrer oss når vi drikker alkohol enn det vi tror. Etter noen glass kan det være vanskelig for oss voksne å bedømme hvordan vi oppfattes av de små.

  Holdninger til alkohol etableres tidlig i livet, og vi er viktige rollemodeller for våre barn. Det er en klar sammenheng mellom foreldrenes alkoholbruk og hvor mye barna kommer til å drikke senere i livet. Ungdom vil ofte teste grenser og går gjerne lengre enn sine foreldre når det gjelder rusmidler.

  Selv om man som forelder kjenner sine egne barns historie vet man ikke alltid hvilke historier andre barn har med seg. Det som er greit for ditt barn kan virke utrygt for unger som har opplevd vanskelig ting i sammenheng med voksnes drikking. Når barn og unge er tilstede kan det derfor være en god ide å tenke seg ekstra godt om i forhold til alkoholbruk.

  Jeg kan godt ta et glass vin til maten, men der går min grense!

  Se denne videoen som viser hvordan barn oppfatter voksne som drikker!

  Hvor går din grense?

  #alkohol #nyttårsaften #familie #tryggeforeldre #mammablogg

 • 28.12.2015 kl.21:16
 • Blogg
 • 27 kommentarer
 • Aking i mørket..

  • 28.12.2015 kl.18:59

  Etter at snøen kom, har barna gått helt bananas! De har ventet så lenge på snø nå og det var jubel og glede når se oppdaget snøen på morningen andre juledag! Hele dagen i dag har vi brukt på å handle og fylle kjøleskapet etter en jul hvor alt er gått tomt og vi har ikke hatt noe særlig tid til utelek.

  Men gutta overtalte meg til å bli med en tur ut nå i mørket. Vi har en liten akebakke utenfor huset og det går fort på de nye flate akebrettene de fikk til jul! Det var en fryd å se hvordan de koste seg og hadde det gøy der ute i mørket på akebrettene!

  Nå er det inn og kose oss med varm te og litt klementiner! To forbøyde gutter med roser i kinnene!

  Har dere hatt en fin dag?

  #ake #vinter #jul #desember #klementiner #snø #glede #romjul #mammablogg

 • 28.12.2015 kl.18:59
 • Blogg
 • 16 kommentarer
 • Nyttårsforsetter

  • 28.12.2015 kl.14:20

  Vi nærmer oss et nytt og dermed har jeg nyttårsforsettene klare!

  Det nye året skal innvies i en skikkelig start på lavkarbokostholdet som jeg var så godt i gang med før jeg ble påkjørt. Dette er et kosthold jeg trives godt med og som jeg har tenkt å ta opp igjen! Jeg må rett og slett ned i vekt, og etter denne julen så er det motiverende å tenke på at fra 01.01.16 så endrer jeg kursen helt! Jeg har ikke på noen måte overdrevet inntaket i julen, men det at jeg ikke har beveget mye på meg eller opprettholdt lavkarbokostholdet har satt sine spor!

  Jeg har funnet noen tips som kan værr gode å ha for å klarr å nå målet jeg har satt meg..

  1. Nyttårsforsetter skal være frivillige. Ikke legg opp til å endre deg for noen andre enn deg selv. Da blir forsettene bare en tvangstrøye.

  2. Sett opp et lønnsomhetsregnestykke for å fastslå hvor motivert du er. Da ser du om du egentlig er villig til å endre på vaner eller om du foretrekker å fortsette som før.

  3. Skaff deg en støttespiller, som du kan støtte deg til. Det er aldri feil å ha sin egen heiagjeng som kan pushe deg fremover når ting går litt trått.

  4. Ta små skritt og lag små håndterlige mål som du lett kan nå, og som motiverer deg. Du kommer ikke til å gå ned ti kilo på én måned, vær realistisk og sett deg som mål å gå ned for eksempel ett kilo i måneden.

  5. Planlegg nøye. Bryt ned målene dine til delmål, og skriv dem inn i kalenderen. Vær konkret når du setter opp delmålene dine, så du ikke ender opp med å jukse, og på den måten skuffe deg selv.

  6. Gi deg selv ros underveis og en belønning når ett av disse delmålene er oppnådd. Gulrot fungerer bedre enn pisk når det er snakk om varige endringer. Klarer du å gå på fest uten å røyke en eneste sigarett, skal du gi deg selv et klapp på skulderen!

  7. Skriv dagbok, og ha de gode grunnene for at du gjør endringen lett tilgjengelig.

  8. Vær fleksibel, juster planen underveis, forvent tilbakefall og lær av dem.

  Har du noen nyttårsforsetter?

  #nyttår #lavkarbo #kosthold #livsstil #helse #sunt #mål #mammblogg

 • 28.12.2015 kl.14:20
 • Blogg
 • 18 kommentarer
 • 2. Juledag!

  • 26.12.2015 kl.10:39

  God morgen!

  Andre juledag og en rolig morgen med kaffen! Alle sitter her i hver sin pysj og vi koser oss med en av brettspillene barna fikk til jul. De fikk et spill som heter "julekongen" og et som heter "Simsala Hopp"! Jeg elsker å spille brett spill og vi kunne sikkert startet business i brettspill utlån! Vi har MASSE brettspill!

  Det er en koselig aktivitet å gjøre sammen, og det er netopp det vi skal bruke denne juleferien til, kose oss og slappe av, sammen!

  Spillene slo veldig an, begge to faktisk og det blir nok noen flere runder! Ellers durer det inne på badet da vaskemaskinen er startet med juleskjorter og andre penklær som er blitt brukt hittil- og det blir litt smårydding i skuffer og skap for å gjøre plass til litt nytt!

  Ønker dere alle en fortsatt deilig romjulstid!

  #jul #romjul #desember #familie #ferie #glede #ro #mammablogg

 • 26.12.2015 kl.10:39
 • Blogg
 • 34 kommentarer
 • Vel overstått...

  • 25.12.2015 kl.15:51

  Da var julekvelden over og alle er forbøyde og blide... Og mette!

  Vi klarte det denne gangen også, å komme i mål med hele juleseansen i tide. Vi hadde en nydelig og koselig kveld i går med familien og besteforeldre.

  Manglet litt julestemning i mangel på snø, men ellers har det vært magisk !

  Vi koste oss med pinnekjøtt og riskrem! Det var helt utrolig magisk! Tenk at det blir et helt år til neste gang vi koser oss med denne deilige julematen! Jeg kan love masse lavkarbo inspirasjon på nyåret, for å si det sånn! Haha!!

  I dag har det vært en deilig og avslappende kveld, gutta leker seg med gavene de har fått og vi andre rydder u kjøkkenskapet og gjør plass til mange nye kjøkken artikler som vi hadde ønsket oss til jul. I gangen står det et lass med papp og papir som må kjøres på resikuleringsstasjonen i løpet av romjulen.

  Ha en nydelig romjulstid alle sammen!

  Har dere hatt en god jul så langt ?

  #jul #desember #juleferie #fri #familietid #kos #glede #foreldreogbarn

 • 25.12.2015 kl.15:51
 • Blogg
 • 18 kommentarer
 • Da starter juleferien!

  • 23.12.2015 kl.13:16

  Nå starter min juleferie! På vei hjem fra jobb og nå er det kos frem til 04.01.16!! Nå skal vi bare kose oss og nyte julen, og hverandre! Som vi gleder oss!

  I går var vi på det første familieselskapet, i dag er det et annet med nær familie og i morgen er det selve julaften!

  Barna venter spent og har sommerfugler i magen.

  Skulle gjerne hatt litt snø nå i julen, men det er lite vi får gjort med akkurat det - så vi får nøye oss med det vi har.

  Nå er det rett hjem, ta en liten kaffekopp og slappe av litt før vi kjører videre til en aldri så liten julefeiring!

  Må få tid til å handle litt også, så vi har mat i romjulen! Haha!

  Er dere klare for jul?

  #jul #lillejulaften #familie #ferie #livet #glede #christmas #feire

 • 23.12.2015 kl.13:16
 • Blogg
 • 12 kommentarer
 • Bitte bitte lille julaften..

  • 21.12.2015 kl.22:11

  Nok en kveld nærmere julekvelden! Spente barn som er nysgjerrige på det som ligger under juletreet! De har klemt og ristet seg frem til hva de tror er under den nydelige julepapiret som skal rives av, i spenning på julaften!

  Vi har vært på julebesøk med gode venner og barna våre. Spist pølser og pepperkaker og spilt minecraft mens vi voksne sitter med kaffekoppene våre og puster lettet ut over at vi har kommet i mål med julegavene. Nyter at barna leker sammen og koser seg.

  Til og med barnas juleantrekk er i boks!

  Mitt eget juleantrekk blir vel det samme som i fjor! Det klarer jeg aldri å finne noe nytt som er pent og som passer perfekt, men hva gjør vel det? Etter julemiddagen så tar vi alle på joggingsene og setter oss på gulvet foran juletreet alikevel!

  Nå er det endelig tid for å slenge bema på bordet. To arbeidsdager til så er det juleferie!

 • 21.12.2015 kl.22:11
 • Blogg
 • 24 kommentarer
 • 3 dager igjen...

  • 21.12.2015 kl.07:09

  Alt var annerledes, men likevel helt vanlig, nesten rituelt. Julen var slik jul skulle være. Lukten av julebakst, juletre og julemat, kongerøkelse, adventsstaken, nedtellingen, julekalenderen, sangene. Julekrybbe, juleverksted og julepakker. Gleden av å gi og gleden av å få. Den store spenningen i å vente.

  For dagens barn – som ofte får det de ønsker seg omtrent før de vet at det står på ønskelisten – er kanskje muligheten til å få lov til å vente en av de største gavene. Det å dyrke de gode forventningene, de gode følelsene i spenning.

  Når jeg tenker tilbake på minner fra barndommens jul er det ofte de praktiske og sanselige tingene jeg kommer på – bare prøv og tenk tilbake selv. Ting vi kunne ta og kjenne på som bare ble tatt frem til jul. Særegne smaker og dufter. Se, kjenne, lukte, smake. Sanse det gode. Når vi er til stede i øyeblikket på denne måten reduseres stress og vi kan slippe gode følelser til.

  Nå er ventetiden snart over og jeg synes nesten ventetiden er det fineste med hele julen! Man kommer i en egen julemodus, hvor man virkelig gleder seg til noe, man passer på å kose seg litt ekstra med familien og venner og blit nesten litt sentimental.

  Nå er det tre dager igjen til jul- og så er det hele liksom over!

  Jeg sitter og håper at barna mine har den samme magiske følelsen inni seg som jeg selv hadde da heg var barn.

  Den magiske følelsen av jul.

  #jul #magisk #minner #livet #desember #mamma #familie #mammablogg

 • 21.12.2015 kl.07:09
 • Blogg
 • 14 kommentarer
 • Julemarked !

  • 19.12.2015 kl.20:49

  I dag har vi fått klippet guttene på håret! De ble så fine - nå er julesveisen klar! Vi har også fått kjøpt siste julegaven som vi manglet.

  Det er virkelig godt å nærme seg ferdig alt som må ordnes til jul!

  Vi tok også turen til julemarkedet ved spiksersuppa midt i Oslo. Det er noensv det koseligste jeg kan gjøre i julen, kjenne på alle luktene, musikken, lysene.. helt magisk! Vi tok en fiskeburger i hånden, og koste oss skikkelig!

  Kjøpte brente mandler og drømte oss bort.. Fikk øye på køen til pariserhjulet og bestemte oss for at vi prøver det en annen dag istede!

  Gutta var storfornøyde, og de var vi voksne også! Glade og slitne satt vi kursen hjemover- pakket inn de siste julegavene og har til og med fått tatt en aldri så liten julevask. Veldig liten.

  Nå skal vi alle sette oss ned i sofen med en deilig kopp kakao og popcorn.. Det var nemlig dagens kalender aktivitet; popcorn og film! Og vi skal se "Kon- tiki"

  #julemarked #jul # desember #lørdag #familie #mammablogg #oslo

 • 19.12.2015 kl.20:49
 • Blogg
 • 36 kommentarer
 • 5 dager igjen til jul...

  • 19.12.2015 kl.10:10

  God morgen alle flotte!

  I går var en travel dag! Jeg var tilbake på jobb og det var helt fantastisk!! Jeg ble hentet i taxi hjemme kl 07.00 og så rett opp til Ullevål! Jeg får frakt til å fra en liten periode pga foten. Nå er det jobb mandag, tirsdag og onsdag og så er det juleferie frem til 04.01.16! Utrolig koselig åmse igjen de herlige kollegaene og vi koste oss med julelunsj sammen. Fredager er den roligste dagen, så det passet i grunn bra!

  Nå er det helg, og planen er å ta med gutta og få klippet håret deres! En aldri så liten juleklipp må til! Vi skal også se på julemarkedet ved nationaltheateret, da de har så lyst å kjøre det pariserhjulet de har satt opp på plassen der! Vi har en eneste julegave igjen og det er til mitt kjære tantebarn! Han blir to på vårparten og jeg funderer veldig på hva vi skal kjøpe til han! Vi får ta oss en tur i lekebutikkene å se om vi finner noe artig!

  Nå er kaffen klar og frokosten står for tur, så nå er vi klare for lørdagen! Siste helgen før julaften!

  Hva er planene deres for dagen?

  #mammablogg #snartjul #desember #jul #familie #foreldreogbarn #julemarked #oslo

 • 19.12.2015 kl.10:10
 • Blogg
 • 12 kommentarer
 • Sykehus... og andre julegleder...

  • 17.12.2015 kl.19:52

  Startet dagen i dag med kontroll på Ahus. Nå er det gått 6 uker siden operasjonen allerede, så i dag tok vi røntgen og legekontroll.

  Det ser ganske fint ut mener legen, men kan ikke fullbelaste benet før den lengste skruen er tatt ut ( og det er ikke før om 6 uker) Legen mente at skruen i benet kan knekke, dersom keg fullbelaster det! Det er ikke noe å satse på for å si det sånn!

  Jeg kan kun rulle forsiktig med foten og delbelaste litt. Bedre enn ingenting da- håndleddene er slitne nå.

  På vei hjem var det selvfølgelig superkø! Men vi kom oss hjem til slutt!

  Jeg har lovet lengr nå at vi skal lage kokosmakroner, så det skal vi gjøre i dag! Det blir rett og slett en ferdig pizza fra Dr. Oetker i dag ( kunne ikke skammet meg mer) jeg spiste nemlig på

  McDonalds i dag også- så jeg har samvittighet fra helvete!

  Gjett om jeg skal endre kursen etter jul! Da blir det andre boller! Da er det tilbake på full lavkarbofokus igjen!

  Siden vi var i gang med kjøkkenmaskinen, lagde vi likesågodt marengs med sjokolade også! De er sååååååå gode!

  Jeg synes vi har rukket å lage en del julekaker og juleaktiviteter.. Men husvasken... DEN har jeg ikke startet på engang! Det blir en helt ordinær husvask her- har ikke tid eller ork til å stresse med det!

  I morgen skal jeg faktisk tilbake til jobb! Jeg har fått ordnet med transport til og fra jobben- så da blir det er rolig og koselig dag i morgen, mandag og tirsdag og så er det juleferie! Da er det ikke noe mer jobbing før 04.01.16! Da er benet såpass bedret at da skal jeg kunne klare meg fint!

  Ønsker dere en nydelig kveld! 7dager igjen til julaften! Tenk om en uke sitter vi stappmette og fæle!

 • 17.12.2015 kl.19:52
 • Blogg
 • 23 kommentarer
 • Julegaveshopping med noko attåt!

  • 16.12.2015 kl.19:22

  I dag har vi endelig fått gjort unna brorparten av julegaveshoppingen! Nå mangler vi bare to personer så er det i boks! Herlig!

  Jeg og eldste gutten dro på senteret og ordnet julegaver til de aller fleste, og han har vært så flink å hjelpe!

  Han synes det var ekstra stas å pakke inn gaver ved pakkediskene som var strategisk plassert rundt omkring på senteret.. Han fikk bare pakke inn to da, for det tok litt tid! Hihi..

  Vi dro på kiwi på vei hjem og hadde fire tomflasker i bilen som vi ville bli kvitt,de pantet vi. Vi trykker alltid på "røde kors" knappen - og vi vant!!! Tjo hoooooo! Vi vant hele 100 kr, men gutta synes det var så stor stas! De fikk den på deling så de vekslet inn lappen i en 50- lapp hver!

  Det er gøy å vinne litt for en gang skyld!

  Vi dro hjem og pakket inn gavene! Nå ser det så fint ut under juletreet, med litt pakker.

  Middagen er det noen andre som tar ansvar for i dag!

  Nå er jeg sulten, så det bør gå litt kvikt!

  Har du mye igjen av julegaveshoppingen?

  #jul #desember #julegaver #hverdag #familie #mammablogg

 • 16.12.2015 kl.19:22
 • Blogg
 • 18 kommentarer
 • Hvor lenge klarer man seg uten mobilen?

  • 16.12.2015 kl.10:38

  //Sponset innlegg

  Inneholder reklame

  Det er fascinerende hvor avhengige man kan bli av mobiltelefonen sin! Men er det egentlig så rart? ALT ligger jo på telefonen!

  Jeg har hele livet liggende på telefonen, ikke bokstavelig talt, men praktisk talt!

  Alle bilder, minner, koselige beskjeder men også det helt nødvendige som bank apps, billettkjøp, mail, rutetider, ulike medlemskort ( du vet, slike man har for å samle poeng når man handler )

  Det finnes en rekke nødvendige apper jeg bruker, som jeg er blitt så og si avhengig av! Jeg betaler alle regninger på mobil med DNB appen. Og hva skulle jeg gjort uten Vipps?! Enkle og raske tastetrykk så har man overført eller mottatt penger. Jeg kjøper alle togbilletter/ månedskort med Ruter appen.

  Det er også greit å holde oversikt over internett bruken via telenor app.

  Man er mye ute på farten og det er en del stress i hverdagen!

  Her om dagen var jeg og en venninne og handlet mat sammen! Vi har hver vår handlekurv og vi skal spleise fordi vi hadde planlagt en middag sammen. Når alle mine varer er scannet og det er klart for betaling oppdaget jeg at jeg har glemt bankkortet! Å nei!! Men vent nå litt - hun kunne betale for meg og jeg kunne overføre beløpet til henne umiddelbart! Herlig altså!

  Hva skulle vi gjort uten telefonen? Det jeg kanske bruker den mest til, er å forevige artige stunder og søte øyeblikk med mine barn! Jeg elsker å ta bilder, og det er veldig sjelden jeg har fotoapparatet liggende for hånden. Dessuten, telefonen tar bedre bilder enn det apparatet, så...

  Se hva instagrammer og fotograf Eskil Digernes bruker sin mobil til:

  Hvilke apper er du avhengig av / bruker mye?

  #netcom #mobilteknologi #apper #apps #vipps #dnb #ruter #mammablogg #hverdag #livet #

 • 16.12.2015 kl.10:38
 • Blogg
 • 16 kommentarer
 • Kjære julenissen!

  • 15.12.2015 kl.20:17

  God kveld !

  I dag har jeg hatt en syk åtteåring hjemme sammen med meg. Forkjølelsen har meldt seg, og kjenner det kribler i halsen og nesen er tett på meg også.

  Kunne ikke passet dårligere, da jeg denne uken har litt å gjøre! Jeg må få gjort ferdig julegaveinnkjøpene, jeg har kontroll time med røntgen på sykehuset på torsdag, på fredag skal jeg begynne å jobbe så smått- da jeg ikke orker å sitte hjemme med dette benet lenger!

  Men jeg hiver inn på med en god dose sitronsaft, blandet med ingefær, lime og appelsinjuice og koker opp med honning!

  Dette skal ta knekken på forkjølelsen!

  Vi har i alle fall skrevet brev til nissen i dag da, som vi gjør hvert år! Det er veldig søtt når gutta dikterer og jeg skriver! Nå er det noen som starter å glede seg veldig til jul, er jo starks bare åtte dager til! Det går fort.

  I morgen er det nissefest i barnehagen og lillebror gleder seg veldig!

  Ha en nydelig kveld alle kjære!

  #nissefest #jul #desember #advent #familie #mammablogg #hverdag

 • 15.12.2015 kl.20:17
 • Familie
 • 28 kommentarer
 • Glede hele året..

  • 15.12.2015 kl.07:50

  Jula er tiden for å gi.. Men hva mener vi egentlig med det? Betyr det å kjøpe en iphone til ungene eller en TV til far? Eller burde vi prøve å gi av oss selv?

  Jeg tror vi har ganske så forskjellige tanker og meninger om hva det å gi noe er. Og jeg tror heller ikke det finnes noe rett eller galt, bare forskjellige tanker om hva det betyr for hver enkelt. Men jeg er ganske sikker på at de fleste av oss forbinder det å gi bort noe som en positiv ting, og jeg tror også vi liker følelsen vi får når vi gleder en annen. Den gode følelsen kan du få hver eneste dag, uten å kjøpe noe som helst! Se tipsene nedenfor over hva du kan gjøre for å glede en annen i dag!

  Her får du en liste på 10 ting du kan gjøre eller gi bort som ikke vil koste deg mange kaloriene, og heller ikke mange pengene! Det aller beste er at du vil glede noen - noen som kanskje ikke får så mye, eller noen som akkurat da trengter en liten oppmerksomhet!

  1. La noen gå foran deg i køen på butikken. Og køer er det nok av for tiden! Julen er en hektisk tid, men ikke stress!

  2. Hold døren åpen for noen. Denne er jeg veldig glad i. Den gode gammeldagse gesten som vi sjelden opplever at noen gjør. La oss bringe denne videre.

  3. Gi et kompliment til noen i dag! Tenk på hvor godt det føles å glede noen ved å si noe hyggelig!

  4. Smil til noen! Smil smitter!

  5. Fortell noen hvor glad du er i dem! Send en koselig sms eller ring å fortell det personlig!

  6. Hjelp en som trenger det! Det er mange som har det ekstra vanskelig indenne høytiden. Vis at du bryr deg!

  7. La en annen få plassen din på toget, bussen, trikken!

  8. Gi en god klem!

  9. Lag en hjemmelaget gave til en god venn!

  10. Inviter en god venninne på kaffe eller gløgg, og bare sitte å nyte tiden sammen og skravle og le!

  Det er så mye vi kan gjøre for andre, og det koster ingenting! Kanskje blir vi mer besvisste på det nå når det er jul! Jeg blir hvertfall veldig sentimental i julen- mer enn ellers i året! Selv om disse tingene er ting vi burde gjøre hele året, så er det kanskje en god start å begynne nå?

  Hva ville du gjort for å glede noen?

  #glede #ettertanke #livet #hverdagen #jul #mammablogg

 • 15.12.2015 kl.07:50
 • Blogg
 • 6 kommentarer
 • Julegavepresset!

  • 14.12.2015 kl.10:23

  "Det er tanken som teller" sier mange, og smeller i hop en julegave på spleis og skriver fjorten navn på kortet! Eller så er gavene så dyre og overdådige at man nærmest skammer seg når man pakker de opp.

  Men det er fra mitt ståsted i alle fall tanken som teller! Jeg føler jeg tenker myyyyyye på julegavene og jeg tenker mye på om mottaker vil sette pris på og bli glad for gaven! Jeg tenker leeeenge på hva jeg skal kjøpe og legger med andre ord mange og mye tanker inn i dette!

  Desverre er det blitt sånn i dag at i mange sammenhenger blir gaver vurdert ut fra pris, og mange skal overgå hverandre og kjøper mange og dyre julegaver!

  Men i dag er det slik at store kjeder reklamerer for julegavetips og det kan være nye playstation 4, dyre telefoner, smart tv'r til tusenvis av kroner, laptop's, og ipader!

  Da snakker vi julegaver på en minimumspris på 3000kr! Det er galskap! Det er enormt press på julehandelen og de fleste av oss bruker mye mer penger enn det vi egentlig har råd til, tror jeg. Er det det som skaper juleglede?

  Hva med å være takknemlig for tiden man får med familien og venner ?

  Hva med å nyte julen for det den er ? Mange barn i dag vet ikke en gang hvorfor vi feirer jul!

  Man leser om besteforeldre som kjøper gaver til barnebarna på kreditt, fordi det barna ønsker seg koster skjorta..

  Hva med å tenke litt mer på hva julen egentlig handler om?

  For meg handler julen først og fremst om familien, vi kan nyte en høytid sammen, kose oss med god mat, fredfulle og koselige dager sammen, kvalitetstid med nære og kjære. Julen handler også om å dele med andre, andre som ikke har det så lett. Julen handler for meg også om takknemlighet, for det vi har her i livet.

  Hva handler julen om for deg?

  #julegaver #jul #desember #mammablogg #advent #familie #glede

 • 14.12.2015 kl.10:23
 • Blogg
 • 30 kommentarer
 • Luciadagen!

  • 13.12.2015 kl.18:47

  I dag har vi handlet noen julegaver, og laget serinakaker. Det var en del av dagens kalenderaktivitet.

  Ellers har det vært en deilig og rolig dag vi bare har slappet av! Vi lagde en nydelig kyllingsuppe med nudler til middag. Oppskriften finner du her ! Den var aldeles nydelig!

  Det er lucia dagen også, OG den tredje søndag i advent! Tenk, snart er det virkelig jul! Det er helt utrolig! Vi ligger litt etter med julegavene så nå må vi få satt i gang for fullt tenker jeg!

  Er du ferdig med julegavene?

  #lucia #advent #jul #mammablogg #hverdag #helg #familie #glede

 • 13.12.2015 kl.18:47
 • Blogg
 • 18 kommentarer
 • Julestemning..

  • 13.12.2015 kl.09:19

  Nå har vi fått satt opp pepperkakehuset og pyntet det! Veldig stas for gutta så klart! Vi klarte det i år også uten å brenne oss fordervet på det smeltede sukkeret.. Det er brått blitt mye mer julete her hjemme, er så koselig med pepperkakehus!

  I går kveld pyntet vi juletreet også! Det var gårsdagens julekalenderaktivitet! Alle var med å pyntet og det var veldig koselig! Det er ingenting som er så stemningsfullt som å sitte i sofaen med lyset avslått og treet står der og skinner! Det er magisk for meg!

  Vi pakket inn noen julegaver og la under treet så det her var råkoselig..

  Jeg er ikke den med den mest tradisjonelle julepynten, som kjører et tema for hvert år, enten i sølv eller gull, pastell eller engler og sløyfer og glitter!

  Nei, her har vi hjemmelaget og arvet juletrepynt og pynt som ungene har plukket ut. Engelen er en gave som min søster har laget.. Men jeg elsker det! Det bringer minner og glede og det er jul for meg! Nostalgi..

  Denne engelen er en av favorittene mine! Elsker engler og denne er nydelig!!

  Snøkuler er vel et "must"i julen! Det vekker barnsdomsminner ved å riste på de og se snøen vrimle rundt inni der.

  En liten husnisse. Det er ca sånn husnissene ser ut.. Du vet de husnissene som kan bekrefte om barna har vært snille eller ikke.. Hihi! Jeg har fortsatt overbeviste barn- og det er koselig!

  Hva slags julepynt er deres favoritt?

  #julepynt #jul #hverdag #familie #mammablogg #livet #desember #glede #helg

 • 13.12.2015 kl.09:19
 • Blogg
 • 26 kommentarer
 • Frustrert!

  • 12.12.2015 kl.17:00

  Det går ikke et år uten at det skjer! Og jeg blir like irritert hver gang! Vi er og handler i dag og jeg tar det pepperkakehuset som ligger i midten av pakken, uberørt av menneskehender!

  Men tradisjon tro, da jeg åpner pakken for å kvalitetssikre pepperkakehuset- er selvfølgelig en av veggene brekt!

  Det slår aldri feil!

  Hvor irritert blir du, når du kommer hjem med et brekt pepperkakehus?

  #jul #pepperkakehus #tradisjon #mammablogg #hverdag #familie

 • 12.12.2015 kl.17:00
 • Blogg
 • 17 kommentarer
 • Husmorvikar?!

  • 12.12.2015 kl.08:28

  Jeg kaster meg litt på denne debatten om husmorvikar, da dette engasjerer meg veldig! Det er et faktum at en stor del av småbarnsfamilier og da især mødre har et enormt press på seg!

  Det er mange måter å vinkle denne saken på, og det er mange grunner til at det er blitt slik det er i dag!

  Først og fremst er vi mødre mestere i å ha dårlig samvittighet! Jeg har omtrent hatt det siden den dagen barna ble født! For fra den dag jeg ble mor, har jeg tenkt at det er et enormt stort ansvar, og man vil vel - som folk flest gjøre det best mulig på alle mulige måter. Være en perfekt mor med overskudd til alt en kan drømme om, og litt til. Men presset er stort! Vi "konkurrerer" med hverandre oss mødre i mellom, det er om å gjøre å være best, være perfekt og klare alt mulig!

  Vi skal ha rent og representativt hjem, flotte klær, det nyeste utstyret, nybakte rundstykker i helgene og dette drar ut i at man også skal se flott ut, fine klær, dyre hårklipper, være pent sminket, ha gode fulltidsjobber osv .. Til tross for mangel på både søvn og dyrebar egentid ( litt inninellom )

  Først og fremst er jeg så enig med casakaos at man må senke kravene ytterligere, for det sier seg selv at vi kan ikke fortsette slik. Man skal ikke holde på til man stuper. Det er viktigere å fokusere på det som betyr noe! Det andre kan vente!

  Vi skal ikke bite i oss alt mulig- vi må tørre å be om hjelp! Jeg snakker av egen erfaring når jeg sier at dette er et sirkus man virkelig blir dårlig av! Jeg holdt på i flere år med perfeksjonisme før det smalt, og da smaøt det så skikkelig også!

  Det som er synd med samfunnet i dag er at de aller fleste familier er helt avhengig av to inntekter for å kunne leve behagelig. Det er ikke lagt opp for at bare mannen skal jobbe å tjene inn pengene lenger. Jeg ville absolutt ikke vært en hjemmeværende mor på fulltid- men en redusert stilling kunne vært på sin plass når barna er små. Det er mye som skal følges opp her! Og når de er i tidlig skolealder, er tett oppfølging på sin plass. Det skjer en stor omvelting i barnas liv når de begynner på skolen. Og det skal innarbeides helt nye rutiner, som de skal forholde seg til - og jeg mener det krever mer tilstedeværelse.

  Det er skole, lekser, foreldremøter, treninger, leirskoler, feiringer, og så mye annet å passe på.

  Det at man skulle trenge hjelp i blandt er avoslutt på sin plass!

  Jeg er veldignet med en god familie og venner som hjelper når det er behov. Men alle har ikke denne verdifulle faktoren som gjør alt mye lettere til tider.

  Men jeg er personlig ikke er så begeistret for au- pair eller at andre mennesker som hverken jeg eller barna kjenner godt skal komme inn å overta for meg når jeg er sliten. Jeg ønsker at mine barn skal ha trygge og faste rutiner og personer i livene sine og jeg tenker at det burde være nok med foreldrene.

  Men er samfunnet lagt opp til at det, sånn egentlig? Jeg er usikker! Alt koster. Tid er penger! Barselpermisjonen er over på et blunk, så kaster vi oss ut i arbeidslivet for fullt og da er det bare å håpe på det beste! Men det er ikke rom for ekstra utfordinger. Det kan være utfordringer av mange ulike slag. Det være seg sykdom, økonomi, utfordringer mtp barnas behov, foreldres ulike arbeidstider, osv osv.. Møter en familie på en eller annen utfordring, så skal det lite til for å velte hele skipet.

  Her tenker jeg at mye av problemt ligger. Hva gjør man da? Når man har en utfordring? Begge foreldre i full jobb, fordi huslån og alle andre utgifter og ansvarsposter krever full inntekt fra begge parter, men noen må løse opp i floken! Skal man da måtte få inn en husmorvikar som kommer ridende inn, og skal redde familien fra krisen som er på vei til å bryte ut, eller er det bedre at det er muligheter for at familien selv kan finne løsninger som ikke går på bekostning av hverken økonomi eller helse?

  Dette kan diskuteres i det uendelige, og det er mange ulike meninger om temaet.

  Mange klarer å finne en balanse som fungerer godt nok til at hjulene triller rundt, men er man lykkelige?

  Har man tid til seg selv, til å pleie forholdet? Har man tid til å ha alenetid med et av barna, eller tid til å dra på trening?

  Det er en evig kabal som skal gå opp og det er en utfordring!

  Er det for mye å ønske seg at man skal klare seg på egenhånd uten hjelp? Eller er vi på vei inn i en tid der våre plikter som samfunnsborgere overprøver behovet for å ivareta oss selv og våre håpefulle som skal føre oss videre?

  Må det være enten eller?

  Hva tenker du?

  #husmorvikar #casakaos #livet #mammablogg #hverdagen #utfordringer

 • 12.12.2015 kl.08:28
 • Blogg
 • 17 kommentarer
 • Livet går videre..

  • 11.12.2015 kl.11:46

  Nå er det gått vel over en måned siden jeg var uheldig og ble påkjørt av en bil da jeg skulle sykle for å hente mine barn tidlig en torsdag. Vi skulle ta langhelg og kose oss sammen da det var planleggingsdag dagen etter.

  Bilen traff meg og jeg syklet uten hjelm! Hvilket jeg synes er flaut å si, og skammer meg virkelig over dette! Jeg er tobarnsmor og burde vært mye mer ansvarlig! Jeg slo hodet kanskje hardt i asfalten og fikk en real kul, men hvor mye tåler man egentlig ?!

  I etterkant fikk min eldste sønn en god del reaksjoner i dagene etter ulykken. Han gråt, ville ikke være borte fra meg og gråt om kveldene når han skulle sove. Ha sa at han trodde jeg skulle dø. Det var veldig traumatisk for han- selv om han ikke så selve ulykken, men han så hvor alvorlig det var etterpå- men sykehus og hele pakken. Jeg har lovet mine barn, å aldri sykle uten hjelm igjen, og jeg har lovt meg selv det samme!

  Jeg føler jeg var veldig heldig den dagen og jeg er så takknemlig for at jeg lever! Det er ekkelt å tenke på hva som kunne skjedd, men heldigvis gikk det fint!

  Så fort våren kommer, skal jeg ut å kjøpe hjelm med barna mine! Jeg ønsker meg en flott og solid hjelm med en fresh farge!

  Aldri mer uten hjelm og jeg oppfordrer alle til å bruke hodet! Beskytt hodet ditt - bruk hjelm! Jeg setter meg aldri mer på en sykkel, uten en hjelm på hodet! Det er helt sikkert!

  Syklister er ubeskyttet og har derfor høy skaderisiko i trafikken sammenlignet med andre trafikantgrupper. Noen av de alvorligste skadene i sykkelulykker er hodeskader.

  Hvert år må nesten 5000 personer få legebehandling etter sykkelskader. De fleste skadene er mindre alvorlige, men de alvorligste skadene som oftest gir varige plager er skader på hode/ansikt og på nakke/skulder.

  Når syklister skader hodet, er det panne og tinning som er mest utsatt. Selv forholdsvis små hodeskader kan gi varige plager som hodeverk, svimmelhet, konsentrasjonsvansker og overømfintlighet for lys.

  Hjelmen fungerer støtdempende og fordeler også kraften i slaget over en større flate, slik at ikke hele belastningen rammer hodet på et punkt. Å bruke sykkelhjelm reduserer risikoen for hodeskader med 60 – 80 prosent.

  En hjelm som har fått et kraftig støt, skal erstattes med en ny. Den skal byttes ut selv om skadene ikke er særlig omfattende. En dyp ripe kan være nok til at den ikke beskytter godt nok i en ulykkessituasjon.

  #tryggtrafikk #brukhjelm #livet #mammablogg #familie #hverdag

 • 11.12.2015 kl.11:46
 • Blogg
 • 8 kommentarer
 • Lussepupper og lussekatter!

  • 10.12.2015 kl.20:28

  God kveld alle skjønne!

  I ettermiddag har vi laget trippel lussekattedeig og rullet lussekatter for harde livet! Noen "lussepupper" ble det selvfølgelig også... Eldstemann skal ha med seg lussekatter til hele klassen i morgen på lucia feiringen!

  Det ble maaaaaange lussekatter!

  Selvfølgelig bruker vi safran for å få den herlige gulfargen i bollene og den nydelige smaken! Jeg synes ikke gurkemeie gjør samme nytten..

  Safranen blandes i lunken melk og den blir gul og fin!

  Da er det bare å la maskinen gjøre jobben og elte i 10 minutter etter anbefaling!

  Etter elting så lenge er det bare å sette deigen til heving og den hevet for å si det sånn!!

  Gutta var ivrige etter å rulle lussekattene og lage de i alle mulige former og størrelser. Utrolig koselig! Fulle av mel var to fornøyde gutter! Bare å vaske hele kjøkkenet!

  En liten etterheving og så rett inn i ovnen!

  Etter 12 minutter i ovnen er dette resultatet! En hel haug med flotte lussekatter!! Hele seks brett med lussekatter!!

  Skal du bake lussekatter ?

  Bruker du safran eller gurkemeie?

  #lussekatter #luciafeiring #lucia #jul #desember #snartjul #mammablogg #hverdag

 • 10.12.2015 kl.20:28
 • Blogg
 • 35 kommentarer
 • Takk til meg selv...

  • 10.12.2015 kl.08:04

  Takk til meg selv, fordi jeg prøver så godt jeg kan!

  For at jeg prøver å være en så god mor som jeg kan. En så god partner som jeg kan.

  Takk for at jeg prøver så godt jeg kan å være en god venn, en god nabo og en god kollega. Et godt medmenneske.

  Takk for at jeg prøver å hjelpe der det trengs, stille opp for de nære og kjære når jeg kan, og bidra der det er ønskelig og nødvendig.

  Takk for at jeg prøver å spre glede og godt humør, smile selv når jeg er trist, le når jeg vil gråte og kjempe når jeg vil gi opp.

  Takk for at det lever en tro inni meg, langt der inne et sted- en tro som gjør at jeg føler at hvis jeg bare prøver litt til, gir litt mer, fighter enda hardere, så når jeg dit jeg vil.

  Takk for at jeg klarer ( endelig ) å innse at det er godt nok, det kan ikke bli bedre for jeg gjør så godt jeg kan. På alle plan!

  Takk for at jeg har klart å trappe ned på stress og for høye krav til meg selv, og takk for at jeg forstod tidsnok at jeg er bare et menneske, bare en mamma, med bare to armer. Takk for at jeg har sluttet å utsette meg selv for unødvendig mye stress ved å skulle gjøre hundre ting på en gang og strebet så veldig etter å være perfekt.

  Takk for at livet ikke er en dans på roser og at jeg tør å si det høyt, men at jeg også har tildels lært meg å nyte øyeblikkene som de flyr forbi. Se skjønnheten i hverdagen og innse at det er deilig å bare være!

  Takk til meg selv at jeg har lært å si "nei" når jeg ikke vil eller orker, og si fra når noe ikke er greit. Og for at jeg tør og be om hjelp når jeg trenger det og stå opp for meg selv.

  Takk til meg selv for at jeg har gang på gang feilet, gjort meg erfaringer som jeg kan vokse på og få nytte av senere i livet.

  Takk for at jeg har en flott familie, gode foreldre, nydelige søsken, skjønne barn og royale besteforeldre. Takk for at jeg har venner som er gode tvers gjennom, som jeg kan stole på, og som stiller opp når jeg som trenger det.

  Takk til alle som har gjort meg til den jeg er i dag.

  Takk for livet..

  #livet #elskdegselv #mamma #mammablogg #takk #hverdag #bloggmag #blogglisten

 • 10.12.2015 kl.08:04
 • Blogg
 • 19 kommentarer
 • REHAB!

  • 09.12.2015 kl.21:44

  Jeg satt og leste en artikkel om råd mot å avvenne seg nesespray om mann er avhengig. Og jeg er helt klart avhengig av nesespray!! Jeg har brukt nesespray i maaaange år! Og det går igjennomsnitt en flaske i uken.

  Jeg regnet på at en otrivin for voksen koster ca 60kr, og jeg bruker 4 pr måned. Kanskje fem.

  På et år blir det 12 480kr ! Kanskje mer- hvis jeg blir forkjølet bruker jeg mer enn en i uken!

  Mens andre burde slutte å røyke, burde jeg virkelig slutte med nesespray en gang for alle! Hvis jeg sparer 60 ekstra kroner pr uke, eller 240 kr per måned - så blir det mye bare på nesespray! Det er et flott tilskudd til feriebudsjettet for eksempel!

  Huff, her skal jeg virkelig jobbe på!

  Har du råd, vedrørende nesespray avhengighet, rop ut!

  #nesespray #otrivin #avvenning #mamma #mammablogg #hverdag #helse

 • 09.12.2015 kl.21:44
 • Blogg
 • 25 kommentarer
 • Jeg har allerede fått årets første julegave!

  • 09.12.2015 kl.11:35

  Jippi!! Jeg er så glad- så GLAD! Kanskje noen husker at forrige uke- torsdag hadde jeg to møter...

  Det var to jobb-intervjuer faktisk!

  Fredag morgen ringte den ene å tilbød meg stillingen! Det var den jeg aller mest håpet på og jeg ble sååååå glad! Mitt vikariat der hvor jeg jobber nå er snart over og fra første februar er det ut på nye eventyr! Det blir såååååå gøy!!! Dette tok jeg som en tidlig julegave, siden jeg tross alt ønsket meg det veldig og så fikk jeg det!

  Ellers i dag er det bare å ta det med ro! I morgen har jeg sagt ja til å bake lussekatter for klassen til eldstemann som skal feire lucia dagen på fredag. Det er koselig og jeg tenkte selvfølgelig at jeg skal bake lussekatter etter Trines Matblogg's Oppskrift ! Den dama kan det å lage mat og bakst og alt mulig! Hver gang jeg skal finne en oppskrift, googler jeg retten og skriver trines matblogg bak- hun har flotte oppskrifter på det meste og det blir alltid bra resultater!! Uten unntak!

  Lussekatter er helt spesielt for meg! Jeg elsket det da jeg var liten og jeg husker det var helt magisk med de lune bollene som var gule inni og smakte himmelsk! Gleder meg allerede til å bake i morgen!

  Hva er dine planer for dagen?

  #mamma #mammablogg #hverdag #desember #jul #familie #lykke #glad

 • 09.12.2015 kl.11:35
 • Blogg
 • 46 kommentarer
 • Vi jenter...

  • 09.12.2015 kl.08:09

  Vi JENTER...

  Vi løper rundt i huset mens vi pusser tennene.

  Vi leser shampooflasken i dusjen.

  Vi ler av vitsene våre før vi forteller dem.

  Vi trenger ikke klokke fordi vi har mobil.

  Vi kan lese en setning 10 ganger uten å forstå den.

  Vi trykker mot dører, hvor det med fete bokstaver står TREKK.

  Vi spør ... "Hva?" selv om vi har forstått alt.

  Vi hater det, hvis vinden roter til håret...

  Vi kikker 10 ganger i kjøleskapet uten å spise noe.

  Vi kan se den samme filmen 10 ganger.

  Vi er nødt til å ringe til mobilen for å finne den.

  Vi kan kikke på klokken, uten å vite etterpå, hva klokken er.

  Vi snur puten, for å kunne ligge på den kalde siden.

  Vi stiller vekkerklokken til å ringe tidligere, for å kunne ligge lengre.

  Før vi går til sengs regner vi ut, hvor mange timer vi når å sove.

  Vi kan gjøre flere ting på en gang!

 • 09.12.2015 kl.08:09
 • Blogg
 • 16 kommentarer
 • Life hacks!

  • 08.12.2015 kl.10:07

  Det er utrolig hva man skal rekke i løpet av en dag! Kravene vi setter til oss selv! Du skal prestere på jobben, lage gode, sunne og varierte middager, være en oppmerksom kjæreste, verdens beste venninne, og helst (viltigst av alt) en omsorgsfull mor!!

  Det er ikke rart at tiden koker bort i det hele, og at stadig flere av oss skylder på manglende tid for at vi ikke får sett den siste filmen eller lest den boka med de gode anmeldelsene. Det er rett og slett ikke nok timer i døgnet!

  Når vi endelig har ferie, sjekker vi som regel alltid mail på telefonen, og det blir stadig vanskeligere å ta skikkelig fri fra hverdagens kjas og mas. Men med disse tipsene nedenfor kan vi i det minste spare noen dyrbare minutter i hverdagen.

  Handle en gang i uken!

  Skriv handleliste og handle en gang i uken. Da sparer vi myyyye tid!

  Skriv lister!

  Skriv det man må huske å gjøre, så glemmer man ikke!

  Ekstra sett med nøkler!

  Oppbevar et ekstra sett med nøkler i nærheten av inngangsdøren et sted (la naboen ha en ekstra nøkkel for eksempel) i tilfelle du glemmer nøklene hjemme, eller legger de igjen på kontoret. Du vil bli veldig takknemlig den dagen du står der uten nøkkel i hånda.

  Vannglass på nattbordet!

  Har du noensinne våknet opp og følt deg hydrert? Det er en fantastisk følelse. Dessuten er det ikke så dumt om du våkner med tørrhoste eller rett og slett føler deg tørst i løpet av natten heller.

  Mobilladere

  Du kan aldri få nok mobilladere. Ha en ved sengekanten, en på kjøkkenet, en i veska, og en på kontoret. Da slipper du å drasse den samme laderen med deg overalt, og dermed få panikk med en gang den forsvinner, for den kommer til å forsvinne. Det er helt sikkert! Dessuten så må gjerne telefonen lades en gang i løpet av arbeidsdagen uansett!

  Bytt nettverkspassord

  Jepp! Det å ha et nettverkspassord som lyder D78RT000bcaR000Z er kanskje morsomt der og da, men ikke fullt så festlig når du får besøk som spør etter nettverkspassordet, og du nok en gang må lete frem lappen hvor det står skrevet, nederst i skuffen. Ta deg fem minutter til å skifte det, så er du kvitt problemet.

  Mapper med viktige dokumenter

  Scann inn førerkortet ditt, legitimasjon, pass og lignende informasjon, og oppbevar de scannede bildene i en mappe på Dropbox. Det kommer til å være gull verdt den dagen du mister lommeboka, eller datamaskinen bryter ned.

  Tørkepapir og våtservietter

  Det er veldig godt å ha en pakke med tørkepapir og en liten en med våtservietter i vesken! Du vet sldri når barna trenger det eller bare for å tørke hendene når det er behov!

  Legg frem klær til dagen etter

  Søvn er dyrebar tid, og noe man gjerne skulle ønske man hadde fått litt mer tid til når man er nødt til å stå opp om morningen. Om du legger frem klærne du skal bruke neste dag kvelden i forveien, sparer du dyrebare minutter!

  Mat i fryseren

  Enkelte dager har du rett og slett ikke tid til å lage middag. Om du derimot lager ferdige supper eller lignende mat, og legger det i fryseren, har du alltid noe lettvint som kan varmes i løpet av noen minutter i mikrobølgeovnen.

  Matpakker klare på kvelden!

  Det er håpløst å lage matpakkene på kvelden! Lag de kvelden før, så får du en litt roligere morgen!

  Pakk dagen før!

  Gjør klar vesken, skolesekken og barnehagesekken dagen før- så vet du at du får med deg alt! Da slipper vi å løpe rundt å lete etter det ene og det andre på morningen!

  Legg klart i vaskemaskinen

  Jeg pleier å sette vaskemaskinen på timer slik at den er stilt inn på å være ferdig til vi er hjemme fra jobb for eksempel. Da rekker man kanskje en rundt til før kvelden.. ( det er vel ikke det lureste, i og med at man anbefaler å ikke sette på elektriske maskiner når ingen er hjemme)

  Brett klærne rett ut av tørketrommelen eller tørkestativet

  Brett tøyet med en gang, så blir det kanskje gjort innen rimelig tid. Jeg er i hvertfall troendes til å la det ligge i baljene en gooooood stund!

  Har dere noen triks til hvordan vi kan gjøre hverdagen lettere / spare tid?

  #lifehacks #spartid #mammablogg #morogbarn #hverdag #tips

 • 08.12.2015 kl.10:07
 • Blogg
 • 9 kommentarer
 • En hjelpende hånd..

  • 07.12.2015 kl.21:55

  Jeg må si at jeg blir overrasket til det skamfulle noen ganger. Og jeg har opplevd godheten i mennesker, særlig nå for tiden!

  Det har seg jo slik at jeg fortsatt går på krykker, kan ikke belaste foten min enda. Og det har vært noen tilfeller som har gledet meg veldig! Som får meg til å kjenne på en takknemlighet og en glede som gjør meg glad for at det fortsatt finnes der ute..

  I helgen reiste noen seg opp og gav meg sin plass på bussen! Dette er en veldig koselig gest når man ser at noen er litt dårligere stilt enn seg selv.. (Noe mine gutter definitivt skal få lære seg, fra tidlig alder)

  Men her om dagen handlet vi litt på kiwi og da var det en ganske aldrende mann som begynte å pakke varene mine!

  Jeg tenkte han kanskje hadde tatt feil og trodde det var hans egne varer.

  Jeg sier forsiktig: " du, det er mine varer" (med et smil så klart) og da ser han på meg og sier; "ja, men jeg må vel få lov å hjelpe deg da"!

  Jeg kjente jeg ble rød i ansiktet og rødmen var umulig å skjule. Jeg takket ydmykt og beklaget og sa at han var så snill! Han bar til og med posene ut for meg, denne gamle søte mannen!

  Slikt rører noe inne i meg og jeg kjente at det der gjorde dagen min så mye bedre !

  Det er så lite som skal til! En utstrakt hånd kan virkelig redde noens dag!

 • 07.12.2015 kl.21:55
 • Blogg
 • 18 kommentarer
 • Du vet du er mamma når...

  • 07.12.2015 kl.21:31

  Du klarer deg utrolig godt til tross for kronisk søvnmangel.

  I stedet for å flykte bort fra oppkast, løper du nå mot det

  Du vil heller ha 40 i feber selv, enn å ha et sykt barn

  Du får gjort mer på ti minutter enn andre får gjort i løpet av ett døgn

  Å handle alene føles ut som en ferie

  Du låser deg inne på do for å få litt alenetid

  Du innser at du fortsatt ser på NRK Super selv om barnet sovnet for en halvtime siden

  Du ser på andre foreldre med barn som hyler med et medfølende blikk

  Hver gang du skal handle klær til deg selv, kommer du hjem med to bæreposer med klær til barna i stedet.

  Du skjønner betydningen av at det ikke er langt fra latter til grå

  Du kan nærmest se på barnas ansikt om de må bæsje eller tisse.

  "Happy Hour” er nå timen mellom barnas leggetid og din egen

  Du vet intuitivt at lua dere ikke finner enten er i dusjen, i barnets lekekasse eller i kjøkkenskuffen

  Du deler opp all maten på din egen tallerken også – før du begynner å spise

  Å få dusje i fred føles ut som en hel dag på spa

  Du kan lage middag, amme, ta oppvasken og kjefte på barna – samtidig!

  Du vet at ingenting er vondere enn å trø på en legokloss

  Du slapper av på jobb

  Du kan høre barnet hoste gjennom tre vegger, fire dører og en mann som snorker

  Det tar deg lenger tid å komme deg etter en kveld på byen enn etter en liten operasjon

  Du vil heller sove enn å ha sex

  Du synes ikke lenger det er rart å gå på do med publikum til stede

  Du har alltid en smokk, våtservietter, en banan, en leke og noe som kan fungere som en bestikkelse i veska

  Du begynner å gjøre deg klar til å gå en time før avtalen – fordi du bare vet at noe uforutsett kommer til å skje

  Du bruker våtservietter til ALT

  Du har et hemmelig sjokoladelager, så du slipper å dele

  Du innser at du har hørt på Kardemomme by hele veien til jobb, også etter at barnet er levert i barnehagen

  Du kan sove i de underligste stillinger – for å unngå å vekke prinsen eller prinsessen som har tatt opp halve sengen din

  Kveldsstellet ditt består nå kun av å pusse tenner. Og klarer du det, er du fornøyd

  Kjenner du deg igjen?

  #mamma #mammablogg #hverdag #livet #familie

 • 07.12.2015 kl.21:31
 • Blogg
 • 16 kommentarer
 • Vi kan lære mye av de små

  • 07.12.2015 kl.08:17

  Små barn bråker, tar fra deg nattesøvnen og lar deg ikke gå på do alene. Men du ville likevel aldri byttet dem bort for noe i verden?

  Nei, hvorfor skulle du egentlig det? De små vesenene kan nemlig lære oss mange fantastiske ting. Og det er verdt å huske på, nå som du skal være tett sammen med dem i alle fall de neste 18 årene.

  De lever i nuet!

  De dveler ikke ved fortiden og bekymrer seg ikke om framtiden. Unntatt når de får vite at det nærmer seg leggetid – da går katastrofealarmen!

  De leker!

  Fordi de synes det er kjempegøy.

  De er kreative

  Barna tegner, bygger, limer, maler. Klipper (alt de kommer over, så ikke fortell de minste hvor du gjemmer saksen).

  De danser

  Ungene tenker ikke på hvem som ser på, eller hva de synes om dansen deres. De følger rytmen, og koser seg!

  De synger

  De begynner å synge når som helst. Og hvor som helst. Selv middagen eller sykkelturen akkompagneres av sang. Så deilig det er å ha en egen liten musikalstjerne i hjemmet (selv om det av og til kunne være deilig å finne mute-knappen).

  De tror

  Enten det er på julenissen eller tannfeen. Og det er utrolig hvilken magisk virkning et plaster kan ha.

  De gir seg hen

  Hemmeligheten bak lykke ligger i evnen til å kunne gi seg fullstendig hen til en aktivitet. Kanskje kjenner du deg igjen i dette med ditt eget barn? Du roper og roper, men han er så oppslukt i leken at han har blitt midlertidig døv. (Psst! Prøv å hviske ordet ”sjokolade”, så skal du se at hørselen kommer fort tilbake.

  Å si det man mener

  Tenk hvor befriende det kunne være å noen ganger bare slippe ordene ut, i stedet for å gå og gruble på alle slags ting. Likevel – noen ganger kan en jo gjerne tåle en hvit løgn.

  De er selvsikre

  ”Se hvor høyt jeg kan hoppe!”, ”Se hvor sterk jeg er!”, ”Er ikke denne tegningen kjempeflott?” Hånden i været dersom du kunne trenge litt av denne imponerende selvtilliten

  Begeistring

  De blir virkelig begeistret. Selv av de minste ting. Dette kunne vi virkelig lært noe av. Tenk om vi kunne blitt så glade av å finne en vannpytt eller ei kjekk sleiv i kjøkkenskuffa.

  Bruke sansene

  La oss ta for eksempel luktesansen. Dersom de har en blomst, trekker de inn duften så godt de kan!

  Ingen diskriminering

  Fram til de lærer noe annet, skiller de ikke mellom ulike mennesker.

  Å ta seg en lur

  De fleste små barn tar seg en liten hvil, og våkner opp igjen som en ny og forbedret versjon av seg selv. Vi ville vel alle vært tjent med en liten lur i ny og ne.

  De bryr seg ikke om noe er nytt

  Tegnefilmen eller boken blir ikke dårligere selv om de ser den mange ganger. Tvert imot!

  Legge seg tidlig

  Men dette skjer ikke nødvendigvis fordi de har lyst, og ikke alltid uten kamp. Men i motsetning til oss, tror de nemlig helt bokstavlig på uttrykket ”you snooze, you lose”.

  De innrømmer når de er redde

  For mørket eller spøkelser. Og for en gave det er til oss foreldre, som får lov til å hjelpe og trøste slik at de kan bli kvitt frykten. Noen ganger er løsningen så enkel som at du bare kan slå på nattbordlampen. Tenk så deilig hvis alt vi er redde for bare forsvant med å skru på en lampe

  Ikke redd for å vise følelser

  Heller ikke de mindre sjarmerende følelsene. Som du noen ganger blir nødt til å unnskylde ved å bruke (dårlige) unnskyldninger som at ”han er nok sulten” eller ”han hoppet over hvilen sin i dag”.

  Ta imot komplimenter

  Når du gir et barn komplimenter, så svarer det mest sannsynlig enten ”takk” eller ”ja”. Lite falsk beskjedenhet der i gården.

  De glemmer fort

  Små barn krangler og slåss. Men når det er over, så er det over. De er ikke bitre i flere uker. De sladrer ikke i telefonen om at Lise fikk en ekstra kjøttkake i barnehagen.

  Nysgjerrigheten

  ”Hvorfor er ikke bananer blå?” ”Hvordan visste de første som noen gang laget pannekaker hvordan man lager pannekaker?” ”Hvordan kom babyen inn i magen din, mamma?” Denne stadige undringen gjør dem til smarte og interessante mennesker. Når og hvorfor sluttet vi å undre?

  Stol på magefølelsen

  Små barn bruker ikke mye tid på å lure på om de tok den riktige avgjørelsen eller ei.

 • 07.12.2015 kl.08:17
 • Blogg
 • 18 kommentarer
 • En mors ønskeliste del 1!

  • 06.12.2015 kl.21:25

  Søvn

  Før jeg fikk barn kunne jeg sove til langt på dag, og tok søvnen for gitt. Nå er hvert uforstyrret minutts søvn gull verdt!

  Et varmt og langt bad

  Sist jeg lot kroppen synke ned i deilig varmt bad... ja jeg kan ikke huske når det var en gang. Drømmen er et langt bad, stearinlys på kanten og deilige bobler…

  Spa dag!

  En dag for meg selv, heeeelt alene! Gjøre alt i mitt tempo, ansiktsmaske, fotpleie, håndpleie... Osv osv..

  Et glass vin

  Det å bare nyte et glass i ro og mak. Nyte den, uten å føle at noe venter. Ikke noe husarbeid, ikke noe klesvask.. Bare ro!

  Kino og middagsdate med mannen

  Det er viktig å finne tid til å være kjærester også med små barn i hus. Og når var vi egentlig på kino sist? Det er luxus for, da det er langt fra hverdagskost for oss. Og det å kunne overnattet på hotell hadde vært helt ut av en annen verden!

  Frokost på sengen

  Gjerne i kombinasjon med en hel natts søvn. Et deilig frokostbrett med varm kaffe og kanskje en liten blomst! Det er jo lov å drømme, er det ikke? Det viktigste kriteriet er uansett – ingen små føtter som hopper i sengen så kaffen spruter og pålegget sklir sakte nedover tapetet.

  Frisørtime!

  Jeg ønsker meg veldig en time hos frisøren! Det er utrolig hvor lite som skal til før vi føler oss så mye bedre! Egentlig er det jo en veldig god investering.. En time eller to hos frisøren, og bli flott på håret samtidig!

  På badet alene!

  Dette konseptet er helt uforståelig for alle som ikke har barn. Kanskje like greit. Når det blir deres tur, kan du sitte der med et lurt smil. Man skulle kanskje tro at det ikke var for mye forlagt å få gjøre sitt fornødne i fred og ro. Men si det til ettåringen som er sikker på at mamma på mystisk vis fordufter så snart døren lukkes. Det å ta en dusj eller andre aktiviteter på toalettet, uforstyrret- er nærmest fremmed for meg.. Tenk deg at skolegutten bare valser inn på badet og spør om noe vedr leksene eller andre ting , mens du sitter der og .... !

  Stillhet

  ”Hysj! Hørte du det?” Har du også prøvd den for å få et lite øyeblikks fred og ro? Tenk en ettermiddag helt uten syting, skriking, klaging og mas!

  Tid til hobby?

  Når kunne du sist sette deg i sofaen og strikke uten at noen stakk av med nøstet? Eller spille piano uten å vekke babyen eller å få ”hjelp” av lubne barnehender? Husker du hvor deilig det var å sette seg ned og nyte hobbyen? Når man tenker på det, er det kanskje nå hobbyene er aller viktigst?

  Kafèbesøk

  Tenk å sette seg ned ved et bord på en kafé, dingle med beina og lese en bok eller bare titte på menneskene rundt. Helt alene, helt i fred og ro. Nyte en hel kopp kaffe – mens den ennå er varm.

  Reise bort med sin kjære

  Når barnet endelig er stort nok til å kunne ha barnevakt en hel helg (eller i hvert fall en natt) er det jo lov til å drømme om å reise bort, bare du og din kjære? Tenk å kunne sprade rundt i gatene i London hånd i hånd og få tid sammen bare dere to?

  Lakke neglene- og la dem tørke

  Har du det også så travelt at neglelakken sjelden rekker å tørke skikkelig før du må fly videre til neste oppgave? Tenk å kunne kose seg med et magasin mens man bokstavelig talt så på at malingen tørket…

  Trene

  Uten dårlig samvittighet. Den siste der kan være tøff – vet det. For velger man å prioritere trening, velger man jo nødvendigvis også bort noe. For eksempel kvalitetstid med barnet eller kjæresten. Men trøsten kan jo være at de igjen får en mer opplagt og sporty mor og kone?

  Hva stå på din ønskeliste?

  #desember #ønskeliste #mamma #mammablogg

 • 06.12.2015 kl.21:25
 • Blogg
 • 16 kommentarer
 • Den store pepperkakedagen!

  • 06.12.2015 kl.14:42

  Når man får kjøpt pepperkakedeig på kiwi til tre kr, DEN FØLELSEN! Da må man smi mens jernet er varmt! Det er ikke dagligdags at noe koster 3 kr i det landet her, så vi bestemte oss for å kjøpe noen pakker og ha en dag hvor vi går helt pepperkakebananas!

  I dag tror jeg vi har stekt fem brett med peoperkaker og vi sitter og pynter og pynter! Vi skal i bursdag snart og gutta ville ta med pepperkakene dit og det er HEEEEELT greit! For da slipper vi å få i oss alt dette selv!!

  Vi har en skikkelig kos søndag med pepperkakene, men nå må vi vaske oss ut av kjøkkenet for vi skal i bursdag til en tante kl 1600!

  Hva skal dere gjøre i dag da?

  #pepperkaker #kiwi #jul #desember #familie #hverdag #glede

 • 06.12.2015 kl.14:42
 • Blogg
 • 23 kommentarer
 • Julemarked!

  • 05.12.2015 kl.15:25

  Det har vært en magisk dag ved julemarkedet på Folkemuseumet på Bygdøy!

  Det var veldig koselig og barna var i ekstase! Det var stas for gutta å løpe rundt med fetteren sin som er et år og ni måneder!

  De fikk gå en runde med nydelige ponnier...

  Det var mye fint å se! Ull og masse annet av fristelser! Fikk oss en pølse og deilie vafler på gutta. Det var litt tungvint å ta bilder, for det var slitsomt nok å krykke rundt.

  Nå kjenner jeg at en senebetennelse er på vei, i begge håndleddene- så hvis noen har tips til hva jeg kan gjøre så rop ut!!

  Møtte sjefen selv så da var det litt ekstra stas for eldste herren min.

  Har dere hatt en fin dag?

  #julemarked #oslo #bygdøy #folkemuseet #tradisjon #desember #mammablogg #hverdag #jul #lørdag

 • 05.12.2015 kl.15:25
 • Blogg
 • 22 kommentarer
 • Gårdagens kalendergave!

  • 05.12.2015 kl.09:51

  De to siste dagene har vært travle, så jeg er veldig glad for at det er helg! Huset har vært fullt av folk og vi har kost oss og fått gjort mye!

  Gårdagens kalendergave var en aktivitet og det var av vi skulle lage krumkaker med mormor. I tillegg kom begge tantene til gutta og vi spiste middag sammen og vi gjorde det til en helaften!

  Etter maten og kos, startet vi på krumkakestekingen. Det gikk mye fortere enn jeg så for meg. Dette er nemlig første gangen for meg! Vi stekte oop en stor haug krumkaker og nøt de med gløgg og klementiner!

  Nå skal vi dra avgårde på julemarkedet på Norsk folkemuseum! Der skal vi møte en annen søster, nevøen min og min gode stemor! Det blir kos!

  Hva skal dere i dag?

 • 05.12.2015 kl.09:51
 • Blogg
 • 22 kommentarer
 • Ting å tenke over..

  • 04.12.2015 kl.08:43

  Vi drikker for mye , røyker for mye, bruker for Ta deg tid til å lese hele..

  Vi drikker for mye , røyker for mye, bruker for mye penger , ler for lite , kjører for fort , blir for sinte , stopper for sent , står opp for trøtt , leser for lite , ser for mye på TV, og ber for sjelden .

  Vi har mangedoblet våre eiendeler men redusert våre verdier . Vi snakker for mye, elsker for sjeldent og hater altfor ofte .

  Vi har lært å skaffe oss et levebrød, men ikke et liv . Vi har lagt år til livet, men ikke liv til årene. Vi har reist hele veien til månen og tilbake, men har problemer med å gå over gata for å hilse på en ny nabo.. Vi har erobret verdensrommet, men ikke våre indre rom. Vi har gjort store ting, men ikke bedre ting.

  Vi prøver å rense luften, men forurenser våre sjeler. Vi har erobret atomet, men ikke våre fordommer. Vi skriver mer, men lærer mindre. Vi planlegger mer, men oppnår mindre. Vi har lært å skynde oss, men ikke å vente. Vi produserer flere datamaskiner for å lagre mer informasjon og for å kommunisere bedre, men vi kommuniserer mindre og mindre.

  Dette er tider med fastfood og treg fordøyelse, store menn med liten karakter, stor fortjeneste og flate forhold .

  Dette er tider med to inntekter, men med flere skilsmisser, flottere boliger, men med flere oppløste hjem .

  Dette er tider med raske pakketurer, engangsbleier, one night stands, overvektige kropper, og med piller som gjør alt fra å piffe deg opp, roe deg ned og til å ta livet av deg.

  Dette er en tid da det er mye i utstillingsvinduet og ingenting på lageret, en tid da teknologien lettvint kan gi deg dette brevet, en tid da du kan velge enten å dele denne innsikten eller bare trykke delete.

  Husk å tilbringe litt mere tid med dine kjære, fordi de kommer ikke til å være der for alltid

  Husk å si vennlige ord til barna som ser opp til deg fordi den lille personen snart vil vokse opp og forlate din side

  Husk å gi en varm klem til den som står ved din side fordi det er den eneste skatten du kan gi med hjertet , og det koster ikke en krone

  Husk å si: "Jeg er glad i deg" til din elskede og dine kjære , men mest av alt så må du mene det. Et kyss og en omfavnelse vil reparere vondt når det kommer fra dypet av hjertet ditt.

  Sett av tid til å elske og tid til å snakke! Og sett av tid til å dele de gode tankene du har med flest mulig mennsker

  Og husk:

  Livet måles ikke med antall åndedrag du tar , men med øyeblikkene som tar pusten fra deg.

  Ukjent penger , ler for lite , kjører for fort , blir for sinte , stopper for sent , står opp for trøtt , leser for lite , ser for mye på TV, og ber for sjelden .

  Vi har mangedoblet våre eiendeler men redusert våre verdier . Vi snakker for mye, elsker for sjeldent og hater altfor ofte .

  Vi har lært å skaffe oss et levebrød, men ikke et liv . Vi har lagt år til livet, men ikke liv til årene. Vi har reist hele veien til månen og tilbake, men har problemer med å gå over gata for å hilse på en ny nabo.. Vi har erobret verdensrommet, men ikke våre indre rom. Vi har gjort store ting, men ikke bedre ting.

  Vi prøver å rense luften, men forurenser våre sjeler. Vi har erobret atomet, men ikke våre fordommer. Vi skriver mer, men lærer mindre. Vi planlegger mer, men oppnår mindre. Vi har lært å skynde oss, men ikke å vente. Vi produserer flere datamaskiner for å lagre mer informasjon og for å kommunisere bedre, men vi kommuniserer mindre og mindre.

  Dette er tider med fastfood og treg fordøyelse, store menn med liten karakter, stor fortjeneste og flate forhold .

  Dette er tider med to inntekter, men med flere skilsmisser, flottere boliger, men med flere oppløste hjem .

  Dette er tider med raske pakketurer, engangsbleier, one night stands, overvektige kropper, og med piller som gjør alt fra å piffe deg opp, roe deg ned og til å ta livet av deg.

  Dette er en tid da det er mye i utstillingsvinduet og ingenting på lageret, en tid da teknologien lettvint kan gi deg dette brevet, en tid da du kan velge enten å dele denne innsikten eller bare trykke delete.

  Husk å tilbringe litt mere tid med dine kjære, fordi de kommer ikke til å være der for alltid

  Husk å si vennlige ord til barna som ser opp til deg fordi den lille personen snart vil vokse opp og forlate din side

  Husk å gi en varm klem til den som står ved din side fordi det er den eneste skatten du kan gi med hjertet , og det koster ikke en krone

  Husk å si: "Jeg er glad i deg" til din elskede og dine kjære , men mest av alt så må du mene det. Et kyss og en omfavnelse vil reparere vondt når det kommer fra dypet av hjertet ditt.

  Sett av tid til å elske og tid til å snakke! Og sett av tid til å dele de gode tankene du har med flest mulig mennsker

  Og husk:

  Livet måles ikke med antall åndedrag du tar , men med øyeblikkene som tar pusten fra deg.

 • 04.12.2015 kl.08:43
 • Blogg
 • 17 kommentarer
 • Pepperkake in the making!

  • 03.12.2015 kl.20:10

  Denne dagen har fått i et! Hadde et spennende møte kl. 09.50 og et kl. 13.00! Jeg er veldig fornøyd med begge, kanskje mest med det første og jeg er veldig spent på utfallet! Vi har fartet rundt i Oslo og vært på cafè med både søster og mor!

  Men nå har roen senket seg, og vi slapper av og koser oss hjemme. Vi har laget peoperkaker og drukket litt gløgg! Pepperkakene ble veldig nydelige og det var en fryd å se hvordan barna koste seg med dette! Det ble mange flotte kunstverk, og vi "store" ble også med og pyntet pepperkakene! En måtte vi hvertfall smake da!

  Nå er det natta for de to små og søster som er på overnattingsbesøk tenker å se en film... men hvilken?! Vi vurderer Bølgen! Har noen sett den?

  Det ligger til og med en stooooor freia melkesjokolade i kjøleskapet... Ops!

  Heldigvis hadde vi en sunn kyllingsalat til middag!

  Har dere begynt å lage pepperkaker enda?

  #pepperkaker #dr.oetker #jul #desember #familie #mammablogg #hverdag #kos #hverdagsglede

 • 03.12.2015 kl.20:10
 • Blogg
 • 24 kommentarer
 • Mobberen!!

  • 03.12.2015 kl.12:26

  Vi var på vei for å hente minsten fra barnehagen i går, da jeg ble vitne til noe som gjorde vondt langt inni hjerteroten!!!

  Det var en jente som plaget en annen jente så til de grader på skoleveien.

  Jeg så hun ene jenta slo etter hun andre, tok tak i luen hennes og kastet den ned på den sørpete asfalten, og spyttet på henne!!

  Jeg bad min mor stanse bilen og vi spurte hvordan det gikk med denne stakkars jenten. Hun andre fortsatte å gå, litt raskere!

  Hun sa det gikk bra, men med gråtkvalt stemme og tårene trillet nedover de små kinnene hennes. Jeg spør hvilken skole hun gikk på, og hun fortalte at både hun og mobberen gikk på samme skole som min sønn. Bare at de er to år eldre.

  Vi spurte om vi skulle kjøre henne hjem, men hun bodde mine i nærheten så hun mente det gikk bra..

  Da vi kjørte videre måtte vi passere den andre jente, altså "mobberen". Jeg sa til henne at jeg så hva som skjedde og st det der ikke er greit. Hun ble helt perpleks og fikk ikke ut så mye- men var tydelig oppbragt.

  Selv fikk jeg helt vondt inni meg og klarte ikke å få dette ut av tankene. Jeg har faktisk ikke sette dette siden jeg selv var barn. Det var sjokkerende.

  Jeg bestemte meg for å ringe skolen og fortelle om det jeg så, jeg fortalte hva de het, for jeg spurte den stakkars jenta hva de het. Og skolen gav uttrykk for at dette var noe de kjente til.. De var veldig glade for at jeg hadde gitt beskjed. Jeg bad samtidig om å få telefonnummeret til foreldrene, så jeg ringte de for å forklare, da jeg regnet med at denne jenta helt sikkert ville fortelle hjemme hva som hadde skjedd og at noen stoppet for å snakke med henne.

  Dette har vært i tankene mine hele dagen! Er det noe som gjør meg sint, så er det mobbing!! Dette må vi få en slutt på, en gang for alle. Jeg vet at mange unnskylder det med at mobberen kanskje ikke har det så lett selv, men det holder ikke for meg. Man går ikke og plager andre fordi man inne har det noe godt! Tenk på konsekvensene av å mobbe! Det kan i enkelte tilfeller få fatale følger.

 • 03.12.2015 kl.12:26
 • Blogg
 • 26 kommentarer
 • 2. Desember!

  • 02.12.2015 kl.07:58

  God morgen alle sammen! I dag er det 2. desember ! Gutta spretter opp nesten før de har lukket opp øynene!

  Åpne luke nummer to! De ble en bonusgave i tillegg i da, oldemor har strikket et par raggsokker til de- og de kommer godt med i tiden fremover! Og så fikk de noen sprettballer! Storfornøyde og glade danset de inni stuen og vi rakk en rask frokost!

  I dag er det en lang og rolig kosedag tenker jeg, hvor benet skaø være mest mulig i ro. Kjenner det hovner opp litt innimellom og da blir det fort ubehagelig! Heldigvis får vi overnattingsbesøk av min søster, så det blir koselig !

  Det har til og med begynt å snø ute, så det hadde vært flott om det holder seg kaldt nok til at den blir liggende ! Det er nødvendig med litt snø for å få skikkelig julestemning!

  Ønsker dere alle en nydelig dag!!!

  #jul #desember #snø #hverdag #mamma #mammablogg #julkalender

 • 02.12.2015 kl.07:58
 • Blogg
 • 37 kommentarer
 • Hvordan vet nissen at barna er snille?

  • 01.12.2015 kl.21:51

  Hvordan er det med troen på julenissen? Jeg synes det er greit å la det gå til de forstår at det ikke finnes noen nisse egentlig jeg..

  Her i huset er femåringen overbevist om at nissen finnes og det synes jeg er koselig. Med åtteåringen er det litt så der.. Han lurer veldig på hvorfor bestemor alltid er på do når nissen tilfeldigvis stakk innom. Hun er nemlig bare helt genial på å spille nisse.

  Men alikevel spør de jo og er interessert. Og de lurer selvfølgelig veldig på hvordan julenissen vet at barna har vært snille i år...

  Da har jeg en helt enkel forklaring; og det er jo at selve nissefar får jo rapport fra alle de bittesmå husnissene som bor rundt husene til oss "vanlige" folk. Disse husnissene ser hva som foregår og de er her hele året- de videreformidler informasjon til julenissen. Dette ser det ikke ut til at det er noen som helst tvil om, så da lar vi det gå denne julen også!

  Jeg synes det er litt koselig at vi kan la barna beholde den herlige barnetroen en liten stund til. De har oppdaget at tannfeen ikke finnes, men det er noe annet med julenissen!

  Hva mener du, skal vi la barna tro på nissen?

  Hvordan er dere forklaring på at nissen ser og vet alt?

  #snartjul #jul #desember #advent #familie #mammablogg #julenissen

 • 01.12.2015 kl.21:51
 • Blogg
 • 12 kommentarer
 • Du blir feit av banan!

  • 01.12.2015 kl.11:46

  Banan inneholder mye mer sukker enn de fleste andre frukter, og anbefales ikke!

  Herregud så provoserende å omtale bananen på denne måten! Det blir feil for meg når en personlig trener som skal skape et godt forhold og en god balanse mellom mat og kosthold for folk, istedet skaper enda mer usikkerhet og frustrasjon! Dette er vel noe de aller fleste av oss kvinner har, når det gjelder mat!

  Helt ærlig kan jeg med hånden på hjertet si at hver ENESTE gang jeg spiser, sveiper hjernen min innom tankene på om dette er sunt nok, bra nok- om det er mye kalorier osv..

  Jeg har aldri lidd av noen alvorlig form med spiseforstyrrelse. Men samtidig tenker jeg at det er flere kvinner og unge jenter som faktisk kanskje har en mild form enn det man tror. Vi er alle bekymret for å legge på oss. Og vi vil kanskje alltid ha en stemme bak i hodet som sier at det er et eller annet på kroppen som ikke er godt nok!

  En PT burde heller motivere på en litt annen måte. Jeg skjønner at hun har funnet en måte som funker for henne og det respekterer jeg henne for. Men alle er ikke like og det er ikke alltid det samme funker for alle.

  Det er ikke alle som har muligheten eller tid heller, til å gjøre klart måltidene.

  Man må prøve, og særlig når man er en slik anerkjent personlig trener som helt klart vet hva hu snakker om - å bare tenke litt på hvordan ting kan bli oppfattet av sartere sjeler, som meg selv!

  Men på ingen måte noe negativt om noen her, jeg har brukt mange av tipsene hennes og det er det hun formidler, som oftest! Men denne banansituasjonen, tok kanskje litt av?

  Hva slags forhold har du til banan?

 • 01.12.2015 kl.11:46
 • Blogg
 • 39 kommentarer
 • Det er første desember i dag!!

  • 01.12.2015 kl.08:13

  God morgen alle sammen!

  Nå er det endelig første desember og det var ikke vanskelig å vekke de to små håpefulle i dag tidlig. De spratt opp og var klare til å åpne første kalendergave.

  Den første kalendergaven er fra min mor, barnas mormor! Hun ville gjerne være med å bidra med en søt kalendergave. Og denne kalendergaven er nok den søteste av dem alle. Nemlig to hjemmeheklede luer! Minionsluer! Gutta elsker minions og dette var stor stas! Disse luene ble godt mottatt!

  I dag når barna er på skole og barnehage må vi gjøre en liten handel på kiwi. Ellers blir det litt fysio øvelser med foten. Og blir det mere tid så mååå jeg få lest videre i boken jeg holder på med nå.

  Håper alle får en nydelig første desember!!

  #desember #jul #julekalender #morogbarn #familie #mamma #mammablogg #hverdagen

 • 01.12.2015 kl.08:13
 • Blogg
 • 26 kommentarer
 • Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no