Honning, ingefær og sitron- BESTE MEDISIN!

 • 30.05.2017 kl.19:59

Er det noe jeg takler meget dårlig, er det å være syk. Jeg vet ikke om jeg kan sette meg i akkurat den kategorien, men jeg har veldig vondt i halsen. Jeg regner med at det er en kombinasjon av ekstrem varme, og veldig reduserte temperaturer om hverandre. Jeg våknet i dag tidlig med "en potet i halsen", og det gjør vondt i halsen. Da er det bare å kjøre på med sitroner, honning og masse ingefær!

Jeg blir fort i dårlig humør når jeg er uggen i formen, jeg hater det rett og slett!

Passer ekstra dårlig nå, som vi får besøk om to dager.

Det ble en varm og spicy kyllingsuppe til middag i dag, med masse urter, sitronsaft og ingefær. Og til kvelds så ble det oppvarmet ferskpresset appelsinjuice med ingefær og lime og MASSE honning! Vi får håpe disse remediene setter i gang kroppens kamp mot "baskelusker" og at jeg føler meg bedre til i morgen, og barna da- hoster litt de og.

I kveld etter at barna er lagt, blir det sofa med bena opp, og enda mer te, serie og tidlig i seng!

Hva pleier dere å helle i dere når formen er dårlig?

#helse #forkjølet #te #yogite #honning #sitron #ingefær #te #blibraigjen #snartsommer

 • 30.05.2017 kl.19:59
 • Råd og tips
 • 11 kommentarer
 • Eksplosjon i munnen!

  • 26.11.2015 kl.16:00

  Hvis du ønsker deg en smaksopplevelse du sent vil glemme, og du samtidig liker lakris vil jeg anbefale turen innom

  Lakrids By Johan Bülow på Steen og strøm!

  Det er den mest fantastiske lakrisen jeg noen gang har smakt!

  Nå er den kommet i tre juleutgaver og jeg valgte Bronze!

  Salty Caramel Choc Coated Liquorice

  En harmonisk blanding av herlig lakris, silkemyk dulce de leche sjokolade og et hint av havsalt. BRONZE er perfekt sammen med en varm kopp te eller kaffe. Vær forsiktig! Det er nærmest umulig å motstå fristelsen av salt karamell kombinert med søt lakris!

  Disse smaker himmelsk og er perfekt som julegave til noen du er særdeles glad i!

  De finnes i tre størrelser og de er har en akseptabel pris!

  #johanbülow #lakrids #steen&strøm #julegave #tips #lakris #lakridsbyjohanbülow

 • 26.11.2015 kl.16:00
 • Råd og tips
 • 21 kommentarer
 • Tips mot forkjølelse

  • 17.11.2015 kl.09:36

  Vi er nå inne i høysesongen for forkjølelser og influensa, og da er det godt å vite at det finnes mange gode og naturlige hjelpemidler som kan å forhindre at sykdommen slår ut i fullt monn.

  Unngå sukker og «raske karbohydrater». Sukker bidrar til å hemme immunapparatet fordi det fører til svingninger i blodsukkeret. Unngå derfor søtsaker og alle matvarer med høy glykemisk indeks (GI), slik som kaker, slikkerier, fine bakervarer, kjeks, potetmel, osv.

  Spis mest mulig ferske og lite bearbeidede matvarer som kjøtt, fisk, fugl, sjømat, grønnsaker, bær, frukt, sopp og nøtter. En base av protein og fett gir et stabilt blodsukker og stimulerer kjertlene til å danne veksthormoner og testosteron, som begge bidrar til å opprettholde et sterkt immunforsvar.

  Heftige doser vitamin C. Det kan aldri gjentas ofte nok at nøkkelen til suksess med dette vitaminet ligger i dosen. Du kan bruke vitamin C forebyggende, men dette er vanskelig, siden halveringstiden for vitaminet i blodet bare er ½ time. Hvis du skal være beskyttet mot ethvert virusangrep, må du ta et par gram vitamin C omtrent annenhver time døgnet rundt, og for de fleste er dette upraktisk. Ta heller en dose vitamin C i forkant av møter med mulige smittekilder.

  Hvis du kjenner det minste tegne til at du er angrepet av et virus som kan gi forkjølelse eller influensa (sår hals, tett nese, lett hodepine), bør du straks ta vitamin C i så store doser som magen tåler og gjenta det hver time inntil symptomene er borte.

  Hvitløk, gjerne rå, er en utmerket antidot mot mange mikroorganismer, inkludert virus, bakterier, parasitter og muggsopp. Press et par fedd direkte på maten og bland hvitløk i sauser og dressinger. Hvis du eller omgivelsene plages av hvitløklukt, kan du spise en kvast persille for å friske opp pusten. Flere som spiser hvitløk samtidig, vil merke lite til at de andre lukter, så en god strategi er å putte hvitløk i maten som spises av flere.

  Det finnes en rekke urter som stimulerer immunapparatet. Immunapparatet trenger også tilførsel av en rekke vitaminer og mineraler. Ta derfor et bredspektret kosttilskudd hver dag og suppler med tilskudd av Echinacea som tinktur eller i kapsler.

  Hvis du føler deg «uggen», er det på tide å skru ned tempoet og lade opp batteriene igjen. En god natts søvn er en forutsetning for å motstå dagens kav og mas, og en liten høneblund eller meditasjonsstund midt på dagen kan gjøre underverker med et utmattet immunapparat.

  Vask hendene! Husk at mange bakterier og virus overføres ved kontakt med dørhåndtak, toalettseter, kraner på vasker der allmennheten ferdes eller ved berøring av andre mennesker. En god regel er derfor å gi hendene en skikkelig vask flere ganger om dagen. Bruk helst såpe med hudvennlig pH, slik at du ikke blir tørr på hendene.

  Drikk rikelig med vann, og sørg alltid for at kroppen er hydrert. For relativt inaktive personer betyr det at man bør drikke omkring 1,5-2 liter i løpet av dagen, mens folk som trener hardt, kan trenge det flerdoble. Varier gjerne med urteteer, vann med litt presset sitron og av par skiver ingefær, som også er rik på sink. Ingefær motvirker en rekke mikroorganismer, og sink er nødvendig for et aktivt immunforsvar.

  Drikk varm sitronsaft med masse honning og ingefær!

  Hva gjør du når du er forkjølet?

  #mammablogg #tips #hverdag #tirsdag #livet #foreldre

 • 17.11.2015 kl.09:36
 • Råd og tips
 • 38 kommentarer
 • Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no